Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormońka
    • CommentTimeJan 13th 2013
     permalink
    kasia gratulacje serdeczne!!!
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hejka:)
    Kasiu - gratulacje:)
    A ja musze się Wam pochwalić, że dzisiaj, kiedy byłam z rodzinką u mojej psiapsiółki, poczułam pierwsze smyranie w brzuszku:) Pamiętam je z poprzednich ciąż, to było tak jakby drapanie paluszkiem w skórę od środka:) Milusińsko poczuć Maluszka:)
    A to mi niespodziankę 13-go zrobił:)

A teraz lecę się położyć, gdyż koleżanka znokautowała mnie przepysznymi faszerowanymi bakłażanami:) Mniam:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Migotynko gratuluję smyrania :D
    --
  1.  permalink
    kasiu gratuluje i duzo zdrowia dla Zuzi!! :)

blubis przestan gmerac przy szyjce i ciesz siw w koncu ciaza!!!

Gosia - moj synek w 20 tyg 0 dniu (21tc) wazyl 340g i lekarz powiedzial ze idealne dziecko :) kazde dziecko teraz.rosnie i nabiera masy indywidualnie :)

Mi sie snilo i czulam ze bedzie.syn i sie ten sen i intuicja sprawdzily :)

Migotynko super ze juz cos zaczynasz czuc. ja od kiedy czuje.ruchy to jestem bardzo spokojna o mojego maluszka i staram sie myslec tylko pozytywnie o moim Synku:)

buziaki dziewczynki:)
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Kandy, już się uspokoiłam zupełnie ale dzięki za odp. Mi się nie śniło o płci dziecka ale od poczatku jakoś zwracaliśmy się o nim per ON :) I jak za pierwszym razem Gin powiedział, że póki co wygląda na dziewuszkę to dziwnie mi było i ani razu nie powiedzieliśmy jako o Niej. :) Także kobieca intuicja całkiem fajna sprawa :D

Co do czucia ruchów to fakt-swego rodzaju Neospazmina dla ciężarnej :D Ja poczułam ruch bardzo wcześnie jak na moją wagę i fakt pierwszej ciąży bo jakoś w 17tc poczułam puknięcie. Następne oczywiście było za jakieś 1-1,5tyg. Dopiero od kilku dni czuję je prawie codziennie. No i nie są to jeszcze kopniaki a po prostu różne ruchy-pukanie, przewracanie, świdrowanie takie śmieszne. Najczęściej ok 22:30-24:00. Czasem ok 5-6:00 rano.
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Herbatę z liści malin zaczyna się pić od 34tc.Pijemy 3-4 szklanki przez tydzień i tydzień przerwy.
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Hej dziewczyny, i ja się witam - wieczornie.

Dość długo się nie odzywałam, ale znowu dopadła mnie infekcja wirusowa, najprawdopodobniej w zeszły weekend na wyjeździe do Zakopanego...
    Jak wróciliśmy pojawił się katar, silny napadowy kaszel z odksztuszaniem, taki rzężący i gorączka...
    Musiałam wziąć tym razem antybiotyk, duomox, który biorę dzisiaj 5 dzień...
    Niestety kaszel choć sie zmniejszył to nie zniknął i nadal jest. W dodatku czuję oslabiające działanie antyiotyku, tak więc energii mi brak na cokolwiek.
    W domu bałagan bo mężuś też się przeziębił jednak nie aż tak jak jak.

No ale muszę się wziąć za siebie :). Dziś wkroczyłam w 9 miesiąc :):). Trzeba przygotować i rzeczy i spakować torbę do szpitala:). Brzuch urósł mi od sylwestra bardzo.
    Acha, no i Kajusia ciągle ma główkę na górze. Czuję ją wyraźnie i na razie nie podejmuje prób przekręcenia sie, chyba tak jej właśnie wygodnie. W dodatku od wczoraj czuję bóle @, nieregularne więc łykam nospę...to chyba ćwiczenia macicy do porodu....:bigsmile:

Gratulacje dla nowej mamusi!!!!:smile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny jak wiadomo po 20tc macica może ćwiczyć, mogą pojawić się tzw "Braxtony"
    ale kiedy twardnienia są niepokojące?
    leżałam sobie i postawił mi się brzucho ze 2 razy... w jednym miejscu jakby taka cytryna wyszła... myślałam ze moze dzidzia się tak upchała, ale obmacałam brzuch i raczej cały był taki twardy... był tak chwilkę i odpuścił... no i poczułam jak się stawia.. tak idzie do góry....
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeJan 13th 2013 zmieniony
     permalink
    Eveke, te skurcze przede wszystkim nie powinny być regularne. "Dozwolone" jest do 10 na dzień. Niepokojące jest też to, jak stoisz i brzuch jet bardzo twardy, a jak się położysz, to napina się.
    Jak mi się napinał to w miejscu gdzie mam dno macicy (jakieś 4cm pod pępkiem w linii poziomej), robił się cały twardy i wybijał do góry. Czułam napięcie i rozpieranie skóry. Nie jest to zbyt przyjemne uczucie. Ja miałam co 10-15 min więc już nieciekawie..
    Teraz nauczyłam się rozróżniać napinania i wypinanie dziecka (jeśli się wypina, to brzuch przybiera dziwaczne kształty, i dokładnie widać, że z jednej strony wypięła dupkę czy główkę).
    Może jeśli Cie wypięło z jednej tylko strony to było to dziecko?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    No teraz to już sama nie wiem... a może to było twardnienie plus wypięte dziecko? Bo dosłownie w jednym miejscu przyjęło kształt no powiedzmy jakby mi sie cytryna wybrzuszyła...
    Z dwa razy mi się tak postawił i tyle... zmieniłam pozycję, bo na wpół leżałam teraz jest niby ok nic się nie dzieje...
    --
  2.  permalink
    Eveke ja te twardnienia mam nadal mimo leków.I w podobnym czasie zaczęłam je odczuwać. Najpierw jak dużo chodziłam to brzuch mi twardniał. Teraz zauważyłam, że twardnienia nasilają się wieczorem wtedy gdy moja niunia jest bardzo aktywna.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Eveke, to chyba się dzidzia wypięła, jak z jednej strony. Mi też sie tak wypina parę razy dziennie , a wczoraj to nawet zdjęcia robiłam, bo takie jajo wyskoczyło.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Mi się zdarzyło z kilka dni temu raz... no i teraz...
    ale wiem , że takie incydenty to chyba jeszcze nie powód do paniki...
    w czwartek mam wizytę to też zapytam gina kiedy należy się tym przejmować...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    W_P_Gosia troche zle ubralam to w slowa, chodzilo mi o to ze same musimy sobie zoorganizowac czas , tak by zle mysli zeszly na boczny plan.
    Mi sie wydaje ze caly czas jest cos jeszcze do zrobienia, to malowanie, to kupno szafy, a to czegos innego ze nie mam czasu by szukac negatywnych bodzcow ciazy.
    Nie wspomne o tym ze 4 sierpnia bralam slub a maluszek szedl juz z nami do otlarza, slub byl w pl a my w uk, wiec bylo mase rzeczy do zalatweinia , ale na spokojnie wszystko poszlo jak po masle i bylo cudownie :)))

Blubis naprawde zacznij sie cieszyc ciaza, bo te 9miesiecy szybciutko mijaja!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Eveke kochana mi też brzuszek twardnieje, a raz się mały pupcią wypiął i od razy brzuszek mi stwardniał :confused: nie przyjemne uczucie ale za to jaki śmieszny widok :tongue: nie denerwuj się. 10 razy w dzień ma prawo być twardy. :winkkiss:

Dziewczyny kładę się spać, dobranoc :grouphug:

Treść doklejona: 13.01.13 23:10
    Eveke ja też mam w czwartek wizytę u mojej gin :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    IzUK-ja Ciebie zrozumiałam - tak sądziłam, że o to chodzi. To prawda, że można sobie zorganizować czas i prawda, że strasznie szybko mija okres ciąży. Ja niedawno czekałam właśnie na koniec I trym. już jestem po połowie...
    OOOOoooo też szłam do ołtarza z Maleństwem pod sercem. Zrobiliśmy to z premedytacją przyznam... :D Staraliśmy się z myślą, że przecież tak od razu się pewnie nie uda - a tu cyk myk i test 8 września pozytywny, na dodatek 10go zawitałam do szpitala, całe szczęście okazało się nic poważnego (choć sugerowali mi, że nie mam się nastawiać, że coś z tej ciąży będzie) puszczali mnie na przepustki a ja w trakcie nich załatwiałam sprawy przedślubne i odbierałam suknię z salonu :D
    Jak sobie przypomnę ten okres to śmiać mi się chce... Całe szczęście czułam się dobrze na poczatku a wymioty (MEGA) dopadły mnie ok 8tc. :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    W_P_Gosia: Całe szczęście czułam się dobrze na poczatku a wymioty (MEGA) dopadły mnie ok 8tc.

to mialas sporo szczescia, nie ma to jak puscic hafta na wlasnym slubie, nie wiem co bym zrobila procz tego ze bym sie zapadla pod ziemie:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorannie128
     permalink
    eveke: w jednym miejscu jakby taka cytryna wyszła

Mi się tak Julek wypinał. Sama nie potrafiłam powiedzieć, czy to przyjemne było czy dziwne. Raz mi się zdarzyło u ginki na fotelu i też do mnie powiedziała, że młode tyłek wypina, więc może Twoja malutka ćwiczy?
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Milagros-proszę, nie uświadamiaj mnie czym to groziło... :bigsmile:
    Swoją drogą - takiego ślubu jeszcze nie widziałam a fotografuję /fotografowałam śluby :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    W_P_Gosia nam 2 lekarzy postawilo diagnoze ze bez IVF dzidzi nie bedzie, (maz b.zle wyniki mial) wiec jak zrobilam sikanca dzien przed - Dniem Ojca - to nie moglam uwierzyc ze nam sie udalo !!!
    a skierowanie do kliniki na badania maz mial 2 dni pozniej :DDD - mielismy zaczac procedure do IVF.
    Wiec to nasz najwiekszy skarb i szczescie + prezencik slubny jaki moglismy sobie wymarzyc :)))
    Pewnie ze sie tez balam, poczatek ciazu - non stopa biegalam do lazienki bo co poczulam jakis sluz to przekonana ze to juz @, nie wspomne ze w uk do 12tc nie traktuja Cie jak kobiete w ciazy....
    jak poszlam do lekarza pierwszego kontaktu chyba w 8tc to usyszalam - za wczesnie pani przyszla - jeszcze wszystko moze sie zdarzyc!
    Tez martwily mnie ciagniecia w pachwinach itp
    Ciesze sie ze trafilam na to forum bo po pierwsze to jedna z dziewczyn podpowiedziala mi co powinien brac i robic maz by polepszyc wyniki a po drugie mozemy tu sobie wzajemnie pomgac, postekac, pomarudzic :D

O i jak widac gdy w weekend mam wolny i sie obijam to wiekszosc dnia spedzam tu :P
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    venus ja się nie martwię :smile: wtedy moje posty były by w innym tonie :cool:

konsultuję z Wami , bo wiele już jest wyżej i na pewno potrafi coś realnego odpowiedzieć...

i tak sobie myślę, że faktycznie... bo może twardnienia by sie powtarzały? a tu leżałam, czułam jak mała wierzga i nagle tak brzuch do góry, z jednej strony "cytryna" jak ja to mowię... faktycznie może to dzidzia i tak się też brzusio napiął...
    odkąd zmieniłam pozycję to nic nie ma....
    --
  4.  permalink
    eveke to na pewno dzidzia:) Ale tak jak mówisz podpytaj jeszcze lekarza na czwartkowej wizycie
    A ja właśnie oglądałam pierwszy raz porodówkę. Ale się naryczałam. Nie wiem czy takie emocje mi nie zaszkodzą, chociaż to bardziej łzy wzruszenia. A Ci tatusiowie tacy biedni, bezradni.
    --
  5.  permalink
    cytrynka251: A ja właśnie oglądałam pierwszy raz porodówkę. Ale się naryczałam. Nie wiem czy takie emocje mi nie zaszkodzą, chociaż to bardziej łzy wzruszenia. A Ci tatusiowie tacy biedni, bezradni.

ja też wyłam jak bóbr na dzisiejszym odcinku. Najlepsza byla ta co pobiła położne i męża a pozniej darla sie na caly oddzial, w koncu jak zaczela przec to nieprzytomnie zapytala polozną "co ja teraz robię?" :bigsmile:
    -- [/url]
  6.  permalink
    I po dzisiejszym odcinku doszłam do wniosku,że na pewno nie chcę znieczulenia. Dam radę. Wiadomo,że będzie boleć. Muszę tylko się przygotować. Bardziej oswoić się z tematem. Zastanawiałam się czy też będę tak krzyczeć. A jak sobie pomyśle to szkoda mi mojego męża ,że nie będzie mógł nic zrobić, że mu będzie ciężko patrzeć jak cierpię. Ale później jaka nagroda. ech to musi być piękne...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    A ja dziś wyłam na "Greys anatomy" mimo, że już widziałam te odcinki jak Mark umiera :) Nie wiem czy ktoś ogląda;) A porodówka też mnie wzrusza bardzo:) I zawsze mnie dziwi, że tym kobietom rodzącym nie przeszkadza cała familja zgromadzona w tym pokoju, urządza sobie piknik, podczas gdy ona cierpi z bólu..
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Milagros a Ty jeszcze nie zrezygnowałaś z tego programu?

Uwielbiam tą porę , bo mi mała szaleje :swingin:
    --
  7.  permalink
    eveke - jeszcze nie, ćwicze psychikę:-P z odcinka na odcinek jest coraz lepiej:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Też oglądałam teraz Porodówkę :) uwielbiam ten program :)
    Zauważyłam pewną prawidłowość, że im rodząca starsza tym bardziej panikuje.
    Mam nadzieję, że nie będę się darła jak ta w czerwonej koszuli ;) Chciałabym żeby poszło mi jak tej dziewczynie w basenie - marzenie taki poród i taka reakcja męża :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeJan 14th 2013
     permalink
    hej dziewczyny ja dziś byłam w dziedzinach u szwagierki i jej mama i moja druga szwagierka prosto w twarz powiedziały mi że wyglądam na dziewczynkę... a na deser że kawał uda to ja mam... ech nie ma to jak rodzina najlepsze że od początku ciąży nic nie przytylam a nawet schudlam pół kilo a brzuch mi rośnie więc ich teorię o grubych udach są śmieszne oprócz tego wieczór jest udany :-) najadlam się a to połowa sukcesu :-) zaczynam 15 tydzień a według usg jestem już w 14 tyg 6 dniu więc zaraz 16 i to mnie cieszy :-)

Treść doklejona: 14.01.13 01:28
    gratuluje kasi :-*
    --
  8.  permalink
    Witajcie Poniedziałkowo ! :wink:

Ja po średnio wyspanej nocy, było mi tak cholernie zimno, że w polarze musiałam spać. :neutral: A teraz zbieram się powoli na badania moczu i mam jeszcze antygen hbs :wink: Mam nadzieję, że wyjdą ok. Bo ostatnie badania moczu dobrze nie wyszły (jakaś bakteria mi się pokazała) i teraz muszę faszerować się tabletkami, tylko nie wiem jakim cudem ona mi się tam pojawiła... No ale mam nadzieję, że teraz będzie dobrze. A Wam Kochane miłego dnia i dużo kopniaczków życzę :bigsmile: :kissing:
    -- [/url]
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    eveke ja póki skurcze nie były regularne, co 10 minut przez 1,5 godziny i coraz bardziej odczuwalne i nie przechodziły po 2 nospach, w ogóle sie nimi nie przejmowałam, po prostu jak mi się brzuch napinał, to zmiana pozycji lub chwila odpoczynku i tyle. Skurcze braxtonowskie są normalne, w koncu macica rośnie, napina się, ćwiczy :)
    --
  9.  permalink
    Niezalogowana trzymam kciukasy za badanie napisz później jak tam co tam:):bigsmile:
    Emenemss super sie czyta że szybko dochodzisz do siebie, nie każdy jest taką szczęściarą:bigsmile::bigsmile:

A ja nadal mam katar jak holera i gardło mnie drapie.Codziennie rano budzi m n ie mój szkrab:bigsmile:Wczoraj mąż wstał o wiele wcześniej ode mnie bo mówił, że dziecko go tak kopało w plecy ,że nie dało rady juz spać,a ja spałam tak mocno że mnie o dziwo nie obudziło:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

A dziś usg:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:Trzymajcie kciuki coby szpagat zrobiło wdla rodziców he:crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dominiczka za szpagat kciuki! :D
    --
  10.  permalink
    Domu trzymam kciuki żeby Twoja dzidzia się w końcu ujawniła! A ja juz po badaniu jestem ale czuje się tak fatalnie, ze chodzić nawet nie potrafię i sama się boje :( teraz czekam na mojego R aż po mnie przyjedzie. A wole nie ryzykować bo czuje się słabo i jakbym przytomność miała stracić...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dominiczka- kciukasy za szpagacik:)

Witam sie i ja poniedziałkowo i straaasznie mroźno jednakże z pięknym słoneczkiem:)
    Dla każdej z Was miłego dnia życzę:)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeJan 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam siw i ja.

Mnie tez.synek dzis od rana boksuje od rana i cwiczy:-) a poniewaz odczuwam mega glod po nocy to lece cos zjesc by dzidzi nie glodzic .

co do skirczy ja to noe wiem czy mam twardnienia czy nie i powiem ze.siw nie zastanawiam. mam ze 3 razy dziennie zmiane ksztaltu brzucha i gorke z.jednej badz drugiej strony i to na kilka sekund i czuje.rozpieraniw i napiecie ale.mowie ze to Adas sie wypina. tez mam w czwartwk wizyte u lekarza i mu o tym powiem ale.jesli szyjka.bedzie nadal dluga i twarda i zamknieta to najwazniejsze.i nie bede.sie martwic :)

i nie lykam praktycznie w ogole no spy ani nic. moze ze 4 razy do tej pory musialam paracetamol wziac. ale staram siw nie brac nic z tych rzeczy chybaze musze..
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Mnie kicia wzywa do jedzenia (tzn. żeby jej dać tuńczyka) więc przy okazji siebie i syna też nakarmię :)
    Dzień dobry :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    morning, witam sie i ja, juz z pracy ,
    W uk lekka panika bo spadl snieg a w poludnie ma go spasc jeszcze wiecej...
    ciekawe ile godzin bede wracala po pracy do domu?!

milego dnia Wam zycze a ja zabieram sie za faktury ;/
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Witam z rana :)))

DominiczkaA kciuki za szpagacik :swingin:, ciekawa jestem czy dzis bedzie mniej wstydliwa Twoja dzidzia :)))

Ja dzis mam wizyte u ginki, co prawda bez USG,ale dowiem sie jak tam moja glukoza wyszla... za to jutro idziemy na 4D :))))

Milego dnia Mamusie :)))
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    venus87
    ma być dziewczynka to już wiemy od 12 tc a niespodzianka dlatego że wyskoczyła nam podczas brania tabletek antykoncepcyjnych... więc przekonaliśmy się na własnym przypadku że nie ma 100% pewności... jednak mimo wszystko miła to była niespodzianka.. tylko przez jakiś czas bałam sie żeby te tabletki nie miały wpływu na dziecko. Mówią że dzieci nigdy nie zbyt wiele, a moja babcia mówi że jak Pan Bóg daje dziecko to i daje pieniądze na dziecko.:wink:
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Trzymam kciuki za Wasze badania dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witam w poniedziałek:)
    Ja dopiero głodzę moje dziecię, bo śniadanie przygotowane, a ja najpierw weszłam na forum zobaczyć i jeszcze nie zjadłam ;)

Dziewczyny co do twardnień - gdyby to były one to byście wiedziały, ze coś jest nie tak. Mi ordynator w szpitalu też powiedział, że napinania są normlane, byle nie były regularne.
    A tak to pewnie dzidzia się wypina do mamusi ;)

Idę jeść!
    --
  11.  permalink
    Witajcie mamusie
    Ja właśnie zjadłam śniadanko, oczywiście w łóżku. Mąż mi codziennie robi:-) Tak długo to trwało bo teściu po świerze rogaliki pojechał. Przy okazji kupił mi glukozę 75g a mąż mi ją razem ze śniadankem przyniósł na tacy:-) Będzie idealna na jutrzejsze śniadanko:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cytrynko tą glukozę można kupić bez recepty? Bo u mnie w labie trzeba swoją.
    --
  12.  permalink
    Akirko można kupić bez recepty. I też u mnie w lab muszę mieć swoją.
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Witam poniedziałkowo, u mnie dziś 36 tydzień!!!!! Pojedyncze bolesne skurcze już mam niemal co dzień, zobaczymy jak to dalej będzie;) Widzę tu na forum niezłe emocje:) Ja też świrowałam troszku w ciąży, na szczęście mąż mnie stopował!! Szyjki nie ma co sprawdzać, przecież w ciąży wszytko tam jest rozpulchnione..
    Ja się porodem nie stresuję, raczej czy z Leosiem będzie wszytko dobrze..I czy odpowiednio dam radę się nim zająć w szpitalu. Spac nie mogę, więc namyślę się że hoho;) Miłego, spokojnego dnia mamusie!
    --
  13.  permalink
    Szyjki samemu nie ma co ruszac ale.lekarz mi co 4 tyg ja bada i sprawdza wiwc jest ona istotna :) byle samemu nie grzebac przy niej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Dziewczyny, pomyślcie o sobie i wyślijcie odpowiednie pisma w sprawie rocznych urlopów macierzyńskich...To juz ostatni dzwonek..Ja już napisałam, co o tym myślę, nie raz...Nie będę mieć do siebie pretensji, że nie broniłam swoich racji

[h=5]1. MPiPS- info@mpips.gov.pl
    2. Kancelaria Premiera- sprm@kprm.gov.pl
    3.Kancelaria Prezydenta- listy@prezydent.pl
    4.RPD - rpd@brpd.gov.pl
    5. RPO- biurorzecznika@brpo.gov.pl
    6. Pełnomocnik Rządu ds Równego Traktowania- bprt@kprm.gov.pl
    7.SEJM- Listy do Sejmu
    (poprzez formularz kontaktakowy)
    [url=http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080]::::::www.petycje.pl::::::LIST OTWARTY W SPRAWIE OBJ
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry kochane mamusie :heartsabove:
    U Nas w Bydzi piękna, słoneczna lecz bardzo mroźna pogoda :smile: Ja na śniadanko poszłam po świeże bułeczki, mój Mąż niestety w pracy i siedzę na forum i wcinam bułeczki :wink:
    Mamusie a na jakim programie oglądacie ten Program Dokumentalny "Porodówka" ? w jaki dzień jest wyświetlany i o której godzinie? tak bardzo chwalicie, że też bym chciała go zobaczyć :tongue: i jak pisze Milagros przyswajać sobie widoki z porodówki :devil:
    ew3ame nie przejmuj się tymi hasłami o tyciu, ja słyszę to całą ciążę, że GRUBASEK jestem, mimo, że prosiłam nie raz aby nie uświadamiali mnie o tym :shamed: mają po prostu radochę z tego :cool: ale jeszcze trochę :bigsmile:
    Gośka zapytaj się synka kiedy będzie chciał zwolnić podium?? :updown:
    Eveke spokojnie, zapytaj się lekarza i już :grouphug: ja też staram się brać mało Nospy czy paracetamolu, nie chce organizmu przyzwyczajać do prochów :winkkiss:
    Dominiczka trzymam za to aby w końcu szpagat był i byś zobaczyła kogo nosisz pod serduszkiem :flowers:
    Niezalogowana jak się czujesz?? już lepiej?? jak badania i wyniki??
    IzUk kiedy idziesz na L4?? bo pewnie coraz ciężej jest Tobie? miłej pracy mimo wszystkiego :hugging:
    Cloe trzymam mocno kciuki za wizytę :winkkiss:
    Venika to dopiszę kochana córę pod Twoim terminem porodu :wink:
    Kandy jak tam Twója dzidzia?? rośnie?? Bo Ty masz taki malutki, fajniutki brzusio, że szok :bigsmile:

Pozdrawiam Was i także, życzę miłego i spokojnego dnia :grouphug:

Treść doklejona: 14.01.13 13:00
    Kallipos na pewno skorzystam i napiszę, że to jest nie uczciwe, że powinni równo traktować ciężarne a nie...jedne się załapią a nie które nie :sad:

Treść doklejona: 14.01.13 13:08
    1. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    2. Grazien 12.01.2013 (chłopiec)
    2. emza 12.01.2013 (dziewczynka)
    3. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    4. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    5. marakuya 1.02.2013
    5. GaggataB 1.02.2013 (chłopiec)

6. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    7. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    7. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    8. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    9. golaa 06.02.2013 (dziewczynka)
    10. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    11. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    12. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)
    13. Kallipos87 14.02.2013 ( Chłopiec )
    14. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    15. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    16. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    17. andziaiw 22.02.2013
    17. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec)
    18. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    19. Zelazna 3.03.2013 ( chłopiec )
    20. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    21. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    22. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    23. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    24. DominiczkaA 19.03.2013
    25. venika 05.04.2013 ( dziewczynka )
    25. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    26. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    27. Ange 24.04.2013
    28. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    29. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    30. lilijeczka - 05.05.2013
    31. mamusiaNJBP - 9.05.2013 (chłopiec)
    32. aravls 15.05.2013
    33. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    34. AgaMama 23.05.2013
    35. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    36. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    37. Yol 01.06.2013
    38. Andzia1508 12.06.2013
    39. Kasiek 13.06.2013
    40. mysiamm 25.06.2013
    41. Migotynka 1.07.2013 ( chłopiec )
    42. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    43. edytak1984 05.07.2013
    44. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    44. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    45. sloneczko32 13.07.2013
    45. Calypso77 13.07.2013
    46. pirat_ 14.07.2013
    47. ew3ame 15.07.2013
    48. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    49. Ewelajna87 13.08.2013
    49. MadRat 13.08.2013
    50. Stefka_84 27.08.2013

Dopisałam do Veniki córeczkę i skasowałam Kasię :wink: Kallipos dopisałam synka :bigsmile:
    --
  14.  permalink
    Czesc Dziewczyny,

juz drugi dzien mam problem z żołądkiem, nie boli mnie ani nic ale mam ciągłe uczucie pustki na nim mimo ze jem a nawet jak zjem to chodzę głodna, kojarzy mi sie cos takiego z nadżerką albo wrzodami ale wiadomo ze tutaj ciaza to pierwsze co przychodzi na mysl. Miala ktoras cos takiego? dodam ze troche kefir pomogl wczoraj

Treść doklejona: 14.01.13 13:11
    troche mi niedobrze jest od tego
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.