Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsushka
    • CommentTimeJan 14th 2013
     permalink
    Gosia1986: _sushi_ , owu w zaciążonym cyklu miałam właśnie wyjątkowo wcześnie :) ja jestem z tych co to mają cykle giganty

wcześnie w stosunku do innych cykli, późno natomiast w porównaniu z "książkowymi", dlatego termin też Ci się przesuwa.
    Ten masz wyliczony wg czego?
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    dziewczyny a mam jeszcze jedno pytanie: od 3 tyg mniej więcej bardzo swędzi mnie skóra rąk i nóg, czy to normalne jest?w pierwszej ciąży tego nie miałam i nie wiem czy się martwić, czy informować lekarzy w szpitalu ewentualnie?
    ma tak któraś?
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Nera86 , imienniczko moja :bigsmile: plemniki na chłopczyka są szybsze ale żyją krócej , natomiast te na dziewczynkę wolniejsze ale żyją dłużej. Chłopczyka trzeba strzelać jak najbliżej owulacji, a dziewczynkę nawet kilka dni wcześniej.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ja dzis padam na twarz !!!
    dobranoc mamuski.

mońka mnie wieczorem i rano swedza stopy i mam takie jak by czerwone kropki nie wiem co to ale w piatek zapytam polozna.

dobranoc mamuski.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    emenemss dzięki za odpowiedź i pocieszenie..

Treść doklejona: 14.01.13 22:07
    IzUk to ja mam tak samo jak piszesz...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    mońka -

Swędzenie skóry w ciąży

Swędzenie skóry najczęściej jest niegroźnym efektem ubocznym ciąży, co nie znaczy, że nie przysparza wielu problemów przyszłej mamie. Dolegliwość pojawia się najczęściej wtedy, gdy macica rośnie i rozszerza się, aby zapewnić zdrowy rozwój dziecka, tym samym powodując rozciąganie skóry. Kobiece hormony wydzielane podczas ciąży i zmiany zachodzące w enzymach wątrobowych również mogą być przyczyną swędzenia w ciąży. Niektóre kobiety mogą doświadczyć nawet swędzenia stóp i dłoni. Jest ono spowodowane wzrastającym poziomem soli żółciowych w organizmie wywołanym ciążą.Generalnie, najskuteczniejszym sposobem na pozbycie się swędzenia skóry w ciąży jest używanie kosmetyków nawilżających i unikanie czynników wysuszających naskórek (np. gorąca kąpiel lub prysznic). Stosowanie delikatnego mydła może również zapobiec powstawaniu uczucia suchości skóry. Niektóre kobiety zażywają ciepłych kąpieli z dodatkiem produktów o działaniu kojącym, takich jak płatki owsiane, które skutecznie łagodzą swędzenie.
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    _sushi_ , termin 7.01 jest wg usg. Gin mówił mi żeby kierować się terminem wg usg skoro cykle mam takie dziwne.
    Według moich obliczeń na podstawie przypuszczalnej owu w 22 dc termin przypadał na 12.01
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Nera dzięki, znaczy muszę się częściej smarować balsamem i powinno być lepiej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Gosia1986: Według moich obliczeń na podstawie przypuszczalnej owu w 22 dc termin przypadał na 12.01

Zatem dwa dni "obsuwy":wink:
    Nie ma powodu do denerwowania się:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Gosia1986-ciekawe czy bede miec chlopca czy tez trzecia dziewczynke
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    _sushi_: Nie ma powodu do denerwowania się:smile:

Tylko, że ja taka niecierpliwa jestem :wink: a tak na prawdę to nastawiałam się już na tego 7-go i od tego czasu przebieram nogami .
    Najgorsze, że u mnie nie ma nawet najmniejszych oznak żeby coś się zbliżało, nie mam nawet tych sławnych skurczy przepowiadających. Najdziwniejsze jest, że od wczoraj wróciła mi zgaga. Miałam kilka tygodni spokoju i teraz znowu :shocked: a niby po obniżeniu brzucha przechodzą takie dolegliwości.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    1. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    2. Grazien 12.01.2013 (chłopiec)
    3. mońka 19.01.2013 (dziewczynka)
    4. igisowa 24.01.2013 (dziewczynka)
    5. marakuya 1.02.2013
    5. GaggataB 1.02.2013 (chłopiec)

6. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    7. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    7. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    8. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    9. golaa 06.02.2013 (dziewczynka)
    10. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    11. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    12. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)
    13. Kallipos87 14.02.2013 ( Chłopiec )
    14. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    15. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    16. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    17. andziaiw 22.02.2013
    17. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec)
    18. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    19. Zelazna 3.03.2013 ( chłopiec )
    20. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    21. venus87 06.03.2013 (chłopiec)
    22. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    23. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    24. DominiczkaA 19.03.2013 ( dziewczynka )
    25. venika 05.04.2013 ( dziewczynka )
    25. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    26. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    27. Ange 24.04.2013
    28. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    29. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    30. lilijeczka - 05.05.2013
    31. mamusiaNJBP - 9.05.2013 (chłopiec)
    32. aravls 15.05.2013
    33. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    34. AgaMama 23.05.2013 ( chłopiec )
    35. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    36. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    37. Yol 01.06.2013
    38. Andzia1508 12.06.2013
    39. Kasiek 13.06.2013
    40. mysiamm 25.06.2013
    41. Migotynka 1.07.2013 ( chłopiec )
    42. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    43. edytak1984 05.07.2013
    44. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    44. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    45. sloneczko32 13.07.2013
    45. Calypso77 13.07.2013
    46. pirat_ 14.07.2013
    47. ew3ame 15.07.2013
    48. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    49. Ewelajna87 13.08.2013
    49. MadRat 13.08.2013
    50. Nera86 23.08.2013
    51. Stefka_84 27.08.2013

Skasowałam Emzę i dopisałam córkę do Dominiczki :bigsmile: Jeszcze raz Wam gratuluję kochane :flowers: ze względu na to, że Emza i Grazien mają taki sam termin porodu to nic się nie zmieniło w numerkach.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Gosia, czytałam tu na forum o masażu sutków, próbowałaś?

Emza - gratulacje!!
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Nera86, życzę chłopczyka dla odmiany ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeJan 14th 2013 zmieniony
     permalink
    Mońka spokojnie, dużo seksu, masaż sutków i się ruszy samo :devil::devil: może dużo po schodach chodź to też pomaga :bigsmile: Ale według listy to masz na 19 termin a nie na 16, jak to jest teraz ??
    Ja się kładę spać kochane, dobranoc. Miłych, spokojnych i wyspanej nocy :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    EMZa gratulacje :))

Dominiczko fajnie, że dziecię się ujawniło :D

Witam nową mamusię:)

I spitalam - mam skopany humor... byłam dziś na rozprawie o pobicie w której byłam świadkiem i stresy oczywiście, oraz w pracy burdel i jutro do południa trza to odkręcić. :/ Ech
    Mam nadzieję, że chociaż u Was dobry dzień to był.
    Pozdrowienia.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Gosia1986: a niby po obniżeniu brzucha przechodzą takie dolegliwości

haha ja tez tak myślałam, ale na to niestety nie ma reguły..jeszcze trochę i przejdzie jak się dziecko urodzi:)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Gosia1986: Tylko, że ja taka niecierpliwa jestem a tak na prawdę to nastawiałam się już na tego 7-go i od tego czasu przebieram nogami .

Rozumiem. Sama miałam termin na 16.04 (owu "książkowo), a urodziłam 24:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    akirka: Gosia, czytałam tu na forum o masażu sutków, próbowałaś?

Próbowałam przez kilka dni i w tym czasie obudziły mnie może ze 2 razy w nocy bóle podbrzusza i to wszystko.
    Czytałam też o piciu rycyny ale chyba nie jestem na tyle odważna żeby sobie zafundować rewolucję żołądkową.
    --
  1.  permalink
    ale dzisiaj postów produkujemy, wchodzę co pol godziny a tu 20 albo 30 nowych :shocked:

filmik "zycie przed zyciem" ekstra, szczegolnie koncowka jak sie rodzi
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    mnie pewna stara cyganka zlapala za reke ok 2lat temu i powiedziala ,ze duzo lez wylewam i jeszcze kilka rzeczy oraz dodala ,ze urodze syna i bede szczesliwa ...ciekawe czy sie sprawdzi :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Gosiu, ale skoro miałaś owu później, to może jeszcze dzidzia nie jest gotowa? :-)
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    Venus o seksie mogę zapomnieć, męża mam tylko na weekendy..więc co mogliśmy to zrobiliśmy, sutki próbuje masować, ale mnie straszliwie bolą! dziś potańczyłam z pól godzinki, a jutro połażę po schodach..ale myślę że póki mała nie będzie gotowa to i tak mogę sobie robić co chcę, a ona w brzuchu siedzieć będzie..
    a termin na liście mam wpisany wg usg bo podobno taki miał być podany, jak się wpisywałam to tak któraś dziewczyn mówiła, żeby był termin wg usg a nie wg OM..
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Rozumiem Mońka, no to życzę powodzenia. Dobranoc kochane :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    mońka, jestem żywo zainteresowana Twoimi postępami, bo też miałam pierwsze cc i liczę teraz na sn :-)
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    _sushi_: Sama miałam termin na 16.04 (owu "książkowo), a urodziłam 24

jak przetrwałaś te dni ? bo ja mam ciężko ech... naczytałam się różnyh rzeczy o przenoszonych ciążach i teraz się martwię, wolałabym mieć małego już w łóżeczku :wink:

Na ostatnim badaniu w czwartek gin stwierdził, że szyjka jeszcze kompletnie nie jest gotowa. Jeśli nic się nie ruszy to w piątek mam się zgłosić do szpitala i w sobotę mam mieć indukcję :cry: a tak bardzo chciałabym tego uniknąć.
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    mońka mnie strasznie swędziała skóra na rękach właśnie i brzuchu, na rękach była właśnie z kropkami. Polecam kąpiele w Emolium albo Oilatum, Balneum itp. Mi baardzo pomogło :) A używanie innych "mydeł" zapachowych (Fa, Nivea) powodowało nasilenie dolegliwości.

Gosia1986 współczuję z powodu męża.. Mój wprawdzie trochę się bał, czy nic nie zrobimy dziecku, ale przekonany, że nie ma takiej możliwości, już się odblokował ;) Niestety teraz czekamy na donoszenie ciąży, żeby móc znowu.
    --
    •  
      CommentAuthormońka
     permalink
    dobra uciekam, dobrej nocy wszystkim życzę!

Treść doklejona: 14.01.13 22:35
    sushi na pewno zdam relację jak już będzie po:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Gosia1986: jak przetrwałaś te dni ?

Szczerze? odwiedzałam znajomych (w dniu planowanego terminu pojechałam na grilla):devil: Byli przerażeni, gdy pytali o termin,a ja mówiłam, że już po :tongue:
    Już tu nieraz to pisałam, ale moja mama ukuła teorię, której się trzymałam- że chłopcy później wychodzą, bo nie wiedza, kiedy znów wejdą :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    _sushi_: Już tu nieraz to pisałam, ale moja mama ukuła teorię, której się trzymałam- że chłopcy później wychodzą, bo nie wiedza, kiedy znów wejdą :cool:

hehe podoba mi się ta teoria :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Czesc dziewczynki :bigsmile:
    Milenko co tam u Ciebie? Nie widzialam Cie ostatnio...mam nadzieje ze wszystko ok :bigsmile:

Emza Gratulacje :cheer:

Gosiu rozumiem ze juz bys chciala urodzic. Ja wprawdzie mam jakies 3 tygodnie do terminu a tez juz bym chciala trzymac moja malutka. Juz mam dosc tych puchniec, sikania co chwila i bolu plecow. Trzymam mocno kciuki za szybkie rozwiazanie :thumbup:

A u mnie bez zmian, bole podbrzusza nadal mi towarzysza to samo z twardnieniami. Malutka ruchliwa. Do lekarza dopiero w czwartek i sama jestem ciekawa jak tam...czy sa juz jakies postepy z rozwarciem. Wczoraj mialam baby shower :bigsmile: Wiec milo spoedzilam czas z dziewczynami i juz mam wszystko i az nadto. Takze Kamilka moze przyjsc nawet dzis.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    -sushi- swietna teoria :) i prawdziwa DOBREJ NOCKI DZIEWCZYNY :*
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    sushi bardzo mi się podoba, mam nadzieję, że mój młody się z tą teorią zapozna i nie będzie więcej szalał :D
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Gosia no to oby do soboty się ruszyło :wink:
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    witam w 38tygodniu!
    Ale naprodukowalyscie w weekend...wow.
    Gratuluje swiezo rozpakowanym mamusiom- Emza, Kasia :flowers::flowers::flowers: Gratulacje.
    Tym mamusiom ktore poczuly 1sze ruchy maluszkow rowniez :hugging: gratuluje
    I witam nowe mamusie na liscie:) zycze spokojnej ciazy.
    Justynka- jeszcze nie jestes pogrubiona wiec nie rodz jeszcze plissss:) U nas wciaz w ciazy:)
    Mam syndrom wicia gniazda, moj m. tak samo, wszystko w biegu. wczoraj bylismy caly dzien w Pittsburgu, PA na zakupach- ostatnia wieksza wycieczka przed porodem, ale ta jazda mnie wykonczyla

Od dzisiaj mam lekko bolesne skurcze BH (przepowiadajace)... czy tez tak czujcie ze od dna macicy (od gory) przechodzi fala skurczowa az do spojenia i puszcza, bol raczej jak bol zoladka ale bardzo chwilowy...dzisiaj zanotowalam co najmniej 5 takich...Czy tez macie podobnie?
    --
    • CommentAuthoredytak1984
    • CommentTimeJan 15th 2013
     permalink
    Witam w nowym dniu!!
    Gosia spróbuj może naparu z liści z malin ponoć przyśpieszają w tych ostatnich dniach. Poczytaj sobie na internecie.
    --
    • CommentAuthorAnecia84
     permalink
    Gosia u mnie też nic nie ruszało, ale być może dlatego że mąż był na delegacji i mały czekał na niego. Przyjechał w sobotę a w poniedziałek rano miałam stawić się na oddział do szpitala tylko nie miałam pewności że mnie przyjmą więc w niedziele wieczorem ok. 19 zaczęłam masować sutki no i po godzinę zaczęłam czuć jakieś tam skurcze o północy stwierdziliśmy że jedziemy na porodówkę bo miałam regularne skurcze, o 3:30 odeszły wody no i o 10:20 na świat przyszedł Ludwiś. A za bardzo nie wierzyłam w cudowną moc masowania sutków ale w moim przypadku podziałało ekspresowo. Z tym że ja miałam szyjkę praktycznie zgładzoną i dwa cm rozwarcia na dwa tygodnie przed porodem. Ale żadnych skurczy nie było przed masowaniem sutków także polecam może u ciebie zadziała. :bigsmile:
    -- ;;;;
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Dzień dobry:bigsmile:

Dzień mnie przywitał chyba jakimś wirusem, choć mam nadzieje, że się nie rozkręci. Obudził mnie ostry, zarzynający ból żołądka ( tak jak przy infekcjach żołądkowych właśnie) i szybciutko do toalety:angry: Nie zdążyłam wyjść, a już dopadły mnie wymioty i mdłości, okropieństwo.
    Teraz juz jest lepiej i mam nadzieję, że tak zostanie:neutral:

Dzisiaj mam tez wizytę u ginka kontrolną, ale to dopiero o 20, więc zdam relację wieczorkiem. Tymczasem wszystkim miłego, białego dnia życzę:bigsmile:
    W W-wie baaardzo dużo śniegu napadało w nocy, jest przeslicznie:)
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny Ratunki.. od wczoraj wieczor mam suchy meczacy kaszel a po nocy to juz w ogole jak kaszle to boli mnie klatka piersiowa. zapisalam sie do internisty na 14 i tak sie boje by mnie grypa nie dopadla.bo boje.sie o dzidzie. Czy ktoras z Was.tak porzadnie chorowala i dzidzi nic nie bylo???? :( jeszcze mi goraczka powoli soe wylania... a nie mam wbdomu zadnego syropu. zaraz siw ubiore i pojde do apteki albo poczekam.co powie lekarka... ;((((((
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kandy - ja tak chorowałam i to na początku ciąży. Najedz się czosnku, zrób sobie herbatkę z miodem i z cytrynką. Jeśli zaczyna się gorączka, weź Apap i nie bój się. Gorączka jest bardziej niebezpieczna a Apap możesz spokojnie brać. Mi lekarz przepisał Sinupret na kaszel, Islę na gardło i syrop Drosetux. Te wszystkie leki są homeopatyczne, więc możesz je kupic bez recepty.
    --
  3.  permalink
    Dzień dobry wszystkim:bigsmile:
    Mam pytanie na temat SR chodziłyście tam same czy z mężem???
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Dziewczyny! Serdeczne dzięki za pomoc! Brzuchy ktore wyslalyscie do mnie piękne i na pewno na sesji bedą pięknie wugladaly ;) jesli któraś chce to przygotowałam konkurs na fb na funpage pleple i mozna wygrać ubrania mojej marki dla siebie lub malucha :) wystarczy wysłać zdjęcie usg lub swojego brzucha :) pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za wsparcie!
  4.  permalink
    Kandy, ja przechodziłam horror i to nie dawno a od początku ciąży zdążyłam zachororwać 3 razy 2 razy normalnie a raz miałam grypę jelitową myślałam, że się wykończę :cry: Ale było ok a o tych objawach co mówisz że kaszel i ogólnie gardło, na gorączke ja nic nie mogłam brać musiałam czekać aż sama przejdzie a na gardło w aptece kupowałam tabletki ziołowe które nie szkodzą maleństwu :wink: Aa i na katar maść majerankową :wink: i nie przejmuj się każdemu może się zachorować tymbardziej w takiej porze roku :wink: :kissing:
    -- [/url]
  5.  permalink
    Patka widze ze bedzie.duza sesja w takim razie ;-)

Dziekuje dziewczyny za slowa otuchy.. tak bardzo boje sie o dzidzoe ze choroba mnie przeraza ale zobaczymy co powie lekarz :) moze to przeziebienie bo niedawno bardzo przemarzlam i mna telepalo. Mam nadzieje ze.to nie grypa bo nie bylam szczepiona a grypa ma powiklania :/ oby przeszlo do soboty bo mam swoj Panienski a.26.01 slub i chcialabym byc zdrowa..

Treść doklejona: 15.01.13 09:28
    Dominiczka ja do SR bede z.moim chlopem chodzic chybaze bedzie musial byc w pracy tego dnia..
    --
  6.  permalink
    no właśnie ja dziś idę chyba sama a najwyżej następny raz mój T pójdzie zobacze czy dziś jakis facet będzie
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    DominiczkaA ja chodziłam z mężem a teraz mąż chodzi sam, bo lekarz nie pozwolił mi wstawać nawet żeby poleżeć i posłuchać SR.
    --
  7.  permalink
    Domi powiem Ci zw z tego co widzialam i sie dowaidywalam to chodza z mezami. U mnie.np polozna kazala przyjwc z A na pierwsze zajecia ktore ja mam 11 lutego. a.potem wybierzemy soboe na ktorych ma buc a na ktore moge isc sama. Na pewno chce by byl na kapieli i pielegnacji , na spotkaniu z psych i pediatra itp , oraz na calym bloku o porodzie skoro chce.ze.mna byc od poczatku do konca:)
    --
  8.  permalink
    ja na SR też będę się starała z moim chodzić ale to zależy od jego pracy, pierwszy raz idziemy razem bo akurat może :wink: i idziemy 4.02 :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    migotynka: Mi lekarz przepisał Sinupret na kaszel, Islę na gardło i syrop Drosetux. Te wszystkie leki są homeopatyczne, więc możesz je kupic bez recepty.

Nie wiem, jak z Drosetuxem, ale Isla ani Sinupret nie są lekami homeopatycznymi (pomijając już zasadność zbitki wyrazowej lek + homeopatyczny).
    Isla zawiera wyciąg z porostu islandzkiego, który tworzy na błonach śluzowych ochronną warstwę z polisacharydów, łagodząc suchość gardła i, niekiedy, męczący suchy kaszel.
    Sinupret zaś, dzięki zawartości wyciągów roślinnych, zwiększa sekrecję śluzu w górnych drogach oddechowych, ułatwiając ich oczyszczanie, na przykład przy przewlekłym zapaleniu zatok.
    Nie jest to zatem homeopatyczna pamięć wody, a działanie konkretnych substancji czynnych.
    Oba preparaty dozwolone w ciąży.
    Kandyzowana, ja też chorowałam w ciąży, przed Świętami (17 tc) chyba miałam ostre zapalenie zatok. Bez gorączki wprawdzie, ale swoje wycierpiałam, włącznie z gruźliczym kaszlem. Polecam aromaterapię na noc, mnie łatwiej było zasnąć w takiej delikatnej inhalacji, kupowałam sobie plastry Aromactiv, a jeśli masz możliwość, to ulgę może Ci przynieść także nebulizacja solą fizjologiczną albo solą emską albo płynem Salviasept. Zamiast nebulizatora można robić zwykłe inhalacje. Pamiętaj, żeby uzupełniać płyny, nawet, jeśli nie masz wysokiej gorączki.
    Zdrówka!

A mnie całą noc męczyła rwa kulszowa i ból lewego, a jakże, biodra. Przed ciążą pomagało spanie na brzuchu, ale teraz nie tego... :cool:
    Chyba zmuszę moje leniwe ciało do jakiejś gimnastyki, bo nie mogę ani leżeć, ani siedzieć ani chodzić :devil: Sama radość :wink:
    Dobrego wtorku!
    --
  9.  permalink
    aa tak w ogóle to zaczynamy dziś 33 tc :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.