Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ból i drętwienie palców lub całej dłoni najczęściej są objawami tzw. zespołu cieśni nadgarstka, który w czasie ciąży występuje dość często. Zespół ten pojawia się u kobiet ciężarnych na skutek zmian hormonalnych powodujących zatrzymanie wody w organizmie. Zastój płynów może wywołać obrzęk torebki stawowej nadgarstka, w której przebiegają nerwy odpowiadające za unerwienie kończyny górnej. Miejscowy wzrost ciśnienia w torebce oraz obrzęk tkanek może uciskać nerwy i wywołać mrowienie, drętwienie oraz ból palców i nadgarstka, który w sporadycznych przypadkach może również promieniować do ramienia. Objawy mogą być znacznie bardziej nasilone w nocy, jak również po dniu, w trakcie którego nadgarstek był znacznie obciążony poprzez wykonywanie czynności wymagających wielokrotnego powtarzania jak np. pisanie, robótki ręczne, krojenie. Objawy najczęściej mijają samoistnie i nie wymagają specjalnego leczenia.
U mnie często młody ma czkawkę, 15 minut-pół godziny po tym, jak coś zjem :) Też nie wiem, czy to ma związek, pewnie bardziej ze zmianą pozycji z poziomej na pionową na tą chwilę, kiedy jem :) A że maluchy odzczuwają nasze emocje to może przy stresie też czka :)
Będę oglądać 4 odc Cudu narodzin:)
bo ja juz trace orientacje ktore to ktore, bo wlasnie wczoraj mialam takie falez gory na dol.
ten śluz ale jest taki trochę rozciągliwy. Kiedyś mi gin powiedział, że taki nie powinien