Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
sardynka85
Co do macierzyńskiego to wg mnie ustawa powinna wejść w życie dla dzieci urodzonych od 01.01.2013 lub 01.01.2014 wtedy byłoby to dużo bardziej sprawiedliwe niż ten 17.03.2013 (czyli niby 01.09.2013)...
jedyne co mi się nasuwa na myśl to to, że wtedy żadna z nas, które jesteśmy teraz w ciąży nie załapałaby się na omawiany urlop i odnoszę dziwne wrażenie, że wtedy lepiej byś się poczuła?
Co ciekawe, to czuję jakby mała miała nadal stopy przy główce bo ewidentnie wypina mi jedną stopę pod prawe żebra.
No ale ułożona jest pośladkowo - czyli siedzi sobie pupą na pęcherzu a głowę ma na górze - to jest ułożenie odwrotne niż to właściwe głowkowe ułożenie.
maxiulka
dziewczyny czy mielyscie w początkowych tygodniach ciąży bóle brzucha, a raczej macicy. Mnie tak ćmi czasami .... i zastanawiam się czy wszystko jest w.porządku. Dopiero w.poniedziałek odkryłam ta wpaniala ewentualność bycia w ciąży także to mam nadzieję początk początków.
Pozdrawiam przyszłe mamusie :)
Czy na te bóle gdyby były mocniejsze mogę brać nospe ?
Co do macierzyńskiego to wg mnie ustawa powinna wejść w życie dla dzieci urodzonych od 01.01.2013 lub 01.01.2014 wtedy byłoby to dużo bardziej sprawiedliwe niż ten 17.03.2013 (czyli niby 01.09.2013)...
wlasnie bylam u lekarza bo mialam juz 38 i ztobila mi test z krwi z palca CRP i wyszlo dodatnie i zdecydowala o daniu mi antybiotyku wiedzac ze hestem w ciazy. TAROMENTIL czyli augmentin inaczej pochodna penicyliny.. Czy ktoras z Was brala w 2 trymestrze antybiotyk! Boje sie o dzidzie...
Tylko oprócz naszego chcenia, jest jeszcze coś co nie każda tutaj jak widzę bierze pod uwagę - a mianowicie budżet państwa, który nie rozciągnie się do granic, które my sobie własnym chceniem wyznaczymy...
Myślę, że gdyby było kasy dla wszystkich urodzonych w 2013 r. to pewnie tak by się stało. Nikt zapewne nie robi nikomu na złość tylko zwyczajnie kasa budżetowa nie puszcza, a nie jesteśmy w okresie prosperity...
myślę, że budżet państwa to akurat najmniejszy problem w tym wszystkim - akurat te 2,5 miesiąca wypłat zasiłków na pewno nie spowodowałoby żadnego kryzysu budżetowego w naszym kraju
augmentin inaczej pochodna penicyliny.. Czy ktoras z Was brala w 2 trymestrze antybiotyk! Boje sie o dzidzie...
Dziewczyny co do becikowego to nie będzie ono dotyczyło jedynie 10% społeczeństwa o wysokich dochodach.
No ale jakby weszła w życie od 01.01.2014 to dostałyby matki z tego rocznika a nie nikt
Wlicza :)
Liczy się dochód na rodzinę. Bierzę się dochód z zeszłego roku i dzieli przez 3 bo w momencie składania wniosku rodzina liczy 3 osoby.
A ja myślę, że nasze myślenie na ten temat jest pozbawione gruntownej wiedzy. Oczywiście, że nie, jedyne pół miliarda złotych i to do wypłaty w 2013 roku, bo chyba zapominasz, że jednak większość kosztów dłuższego macierzyńskiego zostanie skumulowane w 2014 roku i o to tu chodzi.
No na logikę, Kamysz robi wszystkim urodzonym w 2013 r. przed 17 marca na złość tak? Nie lubi może ludzi spod znaku koziorożca i wodnika