Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    hej, tak mnie postraszylyscie tymi przeziebieniami ze chyba z domu nie wyjde, bo doslownie wszyscy ale to wszyscy wokol mnie chorują:shocked:

gratki dla świezo upieczonych mamuś!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeJan 18th 2013
     permalink
    madrat współczuję lekarza poleciał sobie w kulki oby teraz już było wszystko ok :-*
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ewa pies na pewno nie jest głupi... raczej nie nauczony to skąd ma umieć?
    poczytaj troszkę w temacie wychowania psów , bo moze nie wiesz jak się do tego zabrać? fakt jak ma nawyki to jest ciut trudniej, ale nie jest to niemożliwe- uwierz mi.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    MadRat no to super że wykryliście wroga :) Mam nadzieję, że leki szybko pomogą ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    oglądałam czytałam robiłam a pies dalej glupkowaty uparty wiemy że był bity więc trzeba go wychowywać bez kar bo nie chcemy mu przypominać jak wyglądało jego życie ale w czerwcu będzie miał dwa lata a nadal zachowuje się jak szczeniak i czuje że ja zawiodlam i że to moja wina chwilowo nie umiem sobie wyobrazić jej w tym samym pomieszczeniu co dziecko bo jest nieobliczalna w okazywaniu miłości... a oddać jej na pewno nie oddamy bo może przyglupi ale jest to członek rodziny chyba hormony mnie doluja dodatkowo
    --
    •  
      CommentAuthormaxiulka
     permalink
    Witam,

dziewczyny czy badałyście może przyrosty beta hcg ?
    Czy którejś z Was przyrastała o ok. 85% .. albo mniej (co drugi dzień) ?
    mi właśnie przyrasta o ok. 80 % niby książkowo, ale z tak niskimi przyrostami się nie spotkałam.
    Zwykle jak czytam to o jakieś 100 - 130 % i wyżej :(
    --
    •  
      CommentAuthorMadRat
    • CommentTimeJan 18th 2013 zmieniony
     permalink
    dzięki dziewczyny, teraz musi juz być dobrze z tym pęcherzem :)
    maxiulka: mi właśnie przyrasta o ok. 80 % niby książkowo, ale z tak niskimi przyrostami się nie spotkałam.
    wydaje mi się, że to właśnie jest przeciętny przyrost, taki książkowy? bo powinien wynieść minimum 66% z tego co wiem po 48h wiec ok :)))) za duży też wcale nie jest dobry
    --
  2.  permalink
    Odebrałam wynik glukozy po 75g i wynik mnie pozytywnie zaskoczył- 93 ufff :smile: Pierwszy po 50g był 168 więc trochę dużo. Ciekawe skąd ta różnica. Zapytam dzisiaj gina. Jeszcze dwie godzinki.
    --
  3.  permalink
    cytrynka - ekstra:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    czekamy na wieści cytrynko :-)
    --
  4.  permalink
    dzis moja kolezanka w 20 tygodniu miala glukoze i nikt jej nie powiedzial o cytrynie ani o wodzie mineralnej no i jak przyszla do mnie to jej sie zbieralo a jak ja to zobaczylam to mnie rowniez:bigsmile:

Treść doklejona: 18.01.13 17:28
    ja już sie nie moge doczekać wpisów na forum:

MilagrosCud - gratulacje:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Monka i Grazien :clap: Gratulacje!!
    Zdrowia dla chorujących,,,,az dziw ze mnie nie bierze a pracuje z ludzmi, i niech tak zostanie.:)
    Milego weekendu.:)
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Grazien -gratulacje :)))
    MilagrosCud: ja już sie nie moge doczekać wpisów na forum:

MilagrosCud - gratulacje:-)
    --

hehe doczekasz sie ,jeszcze troszke:wink:
    --
  5.  permalink
    Emenemss: hehe doczekasz sie ,jeszcze troszke

równiutko 2 miechy do terminu:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    równiutko 2 miechy do terminu:-)
    a mi 33 dni :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Grazien - gratulacje :) Jeszcze chwila i wskoczę do 3-ej dziesiątki :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    ew3ame to może warto zainwestować w dobry kurs póki jesteś w dwupaku?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    cytrynka251: Odebrałam wynik glukozy po 75g i wynik mnie pozytywnie zaskoczył

Super cytryniu!!! Ciekawa jestem jak bedzie u mnie, powtarzam glukoze we wtorek...
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Grazien i Monka gratuluje wam serdecznie!zycze szybkiego powrotu do domku:flowers::flowers::flowers:
    Olenka- no teraz to juz nie sa zarty... ja juz moge sie sypac, dzis u pediatry na wizycie bylam i juz w tym gabinecie zagrzejemy miejsce, dzis dokupilam szlafrok do szpitala i jeszcze tylko zrobie plan porodu i moge rodzic:) a jak u ciebie przygotowania?
    Justynka- oooo to czop!czyli tez sobie pomagasz spacerami:) ja dzis znowu poskacze i i podreptam po schodach to i moze nastepnej wizyty sie nie doczekam, bo szczerza mowiac mam dosc juz jezdzenia po lekarzach szpitalach badaniach...
    Venus87- mi morfologie zrobili w 3 trymestrze i wyszla 11.7 czyli lekka anemia, ale to i tak po porodzie moze sie drastyucznie zmienic bo cialo sie oczyszcza z nadmiaru krwi wiec moze spasc do 10, wiec nie ma co sie sugerowac tymi badaniami zanadto...wazne by dbac o diete na koncowce, ja np codziennie zjadam liscie szpinaku na kanapkach zamiast salaty i bardzo mi to smakuje.Takze nie ma co panikowac...no chyba ze masz bardzo bardzo niska hemogl. to wtedy dodatkowo jakis suplement z zelaza i tyle...
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no chwilowo dostałam linka od znajomej z książka o psach ponoć działa cuda przy psach ze schroniska zobaczymy a jak się nie uda to jakiś trening to chyba jedyne rozwiązanie... bo nie chce żeby pies skończył na dworzu jak mu się odgraża m...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny oglądałam w necie 2 odcinek porodówki i mam nadzieje, że tak nie będę panikować, krzyczeć i ....kurcze nie wiem kogo jeszcze podczas porodu, ja wiem, że organizm każdej kobiety jest inny, że nie wiem jak będę się zachowywać ale ta dziewczyna spowodowała, że zaczęłam myśleć nad zachowaniem kobiety podczas porodu.

Treść doklejona: 18.01.13 19:26
    milena1984: Venus87- mi morfologie zrobili w 3 trymestrze i wyszla 11.7 czyli lekka anemia, ale to i tak po porodzie moze sie drastyucznie zmienic bo cialo sie oczyszcza z nadmiaru krwi wiec moze spasc do 10, wiec nie ma co sie sugerowac tymi badaniami zanadto...wazne by dbac o diete na koncowce, ja np codziennie zjadam liscie szpinaku na kanapkach zamiast salaty i bardzo mi to smakuje.Takze nie ma co panikowac...no chyba ze masz bardzo bardzo niska hemogl. to wtedy dodatkowo jakis suplement z zelaza i tyle...

No właśnie mam powtórzyć badanie i zobaczymy czy podskoczyła :wink:
    --
  6.  permalink
    Venus daj linka:):bigsmile:
    --
  7.  permalink
    venus daj linka:-) powiem Ci o swoich odczuciach bo tak to mi ciezko sie odniesc:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    bo nie chce żeby pies skończył na dworzu jak mu się odgraża m

hmmm :neutral::devil:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    DominiczkaA: Venus daj linka:)

http://vod.pl/cud-narodzin,80697,w.html

Proszę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Gdzie w necie jest porodówka?

aaa, to cud narodzin to to samo? Bo cud narodzin oglądam..
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Oglądałyście na pewno ten odcinek bo pamiętam jak pisałyście o tym :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    http://vod.pl/cud-narodzin,80697,w.html
    buuu dlaczego to nie dziala po za pl?:devil:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    IzUK: buuu dlaczego to nie dziala po za pl?

Nie wiem :tongue: oglądam 3 odcinek :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorElse
     permalink
    Dziewczyny oglądałam w necie 2 odcinek porodówki i mam nadzieje, że tak nie będę panikować, krzyczeć i

Jak będziesz rodzic to nie znajdziesz czasu na panikę ;)... Skup sie na skurczach i na tym, że niedługo dzieciatko ujrzysz...

Co do krzyków, to krzycz sobie do woli jeśli uznasz, że to Ci pomaga. To nieprawda, że krzycząc tracisz siły, czasami kobiety krzyczą, żeby skupic sie na własnym głosie niż na bólu lub poprostu łatwiej im w ten sposób "przeżyć skurcz"... Nie ma co się wstydzić. To jest Twój poród, Twój najważniejszy dzien w życiu i pamiętaj, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia sie rozwrzeszczysz (lub nie, bo ja np. nie krzyczałam, ale jęczałam hihihihi)... Podczas porodu patrz na To by Tobie był0o "dobrze', a nie na to co inni sobie pomyślą ;)... W ten dzień badź sama dla siebie pępkiem świata...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Co do krzyków, to krzycz sobie do woli jeśli uznasz, że to Ci pomaga. To nieprawda, że krzycząc tracisz siły, czasami kobiety krzyczą, żeby skupic sie na własnym głosie niż na bólu lub poprostu łatwiej im w ten sposób "przeżyć skurcz"... Nie ma co się wstydzić. To jest Twój poród, Twój najważniejszy dzien w życiu i pamiętaj, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia sie rozwrzeszczysz (lub nie, bo ja np. nie krzyczałam, ale jęczałam hihihihi)... Podczas porodu patrz na To by Tobie był0o "dobrze', a nie na to co inni sobie pomyślą ;)... W ten dzień badź sama dla siebie pępkiem świata...

Fajnie podsumowanie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ciekawe czy ja będę gardło pilować :-D pewnie tak :-D ale dalej zafascynowana jestem porodem aktywnym zobaczę jak wyjdzie w praniu potem :-)
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    IzUK: buuu dlaczego to nie dziala po za pl?:devil:

no wlasnie to calkiem niespraiwedliwe
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dokładnie czuje się zdruzgotana że nie działa...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    gratulacje dla mońki i grazien:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    "żałuję że wzięłam psa że schroniska ma już swoje nawyki i ciężko go czegoś nauczy"
    Ewa decyzja o wzięciu psa ze schroniska musi być zawsze głęboko przemyślana. To że pies ma już dwa lata, a nadal się zachowuje jak szczeniak to przecież nic dziwnego. Taki typ, znam dziesiątki takich psów. Jeśli Cię stać idź na indywidualne szkolenie, jeśli nie, to jest masa for internetowych, stron itd, które na pewno pomogą. Dlaczego ciągle piszesz o nim jako o głupku ? Czy on faktycznie jest taki głupi, czy po prostu może Tobie ciężko jest go czegoś nauczyć ? Moja szkoleniowiec zawsze powtarzała, że najpierw "szkoli" właścicieli psów, a potem czworonogi, bo często problem tkwi w podejściu człowieka do psa. Stąd nieporozumienia. Może i u Was tak jest. To nie jest wina psa, że się cieszy jak wariat do innych, że leci puszczony ze smyczy i nie wraca, do Ciebie należy by pokazać mu co wolno a czego nie. Z ciekawości zapytam, jaką książkę poleciła koleżanka ? No i życzę owocnej pracy z pupilem :>
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bo nie ma głupich psów! Są tylko niedouczeni właściciele.

Pies to bardzo sprytna istota i będzie robiła tak, by jemu było dobrze, chyba, że nauczymy go inaczej :wink:

Ewa macie jeszcze trochę czasu, próbujcie, skoro macie psa ze schronu to i dobre seducha :wink:
    --
  8.  permalink
    obejrzalam ten odcinek i stwierdzam ze mam dosc - dalej jestem zdania ze nie ma w tym nic pieknego, ta kobieta krzyczala nie dlatego ze jest panikara tylko dlatego ze ja tak bardzo bolalo i ja to w pelni rozumiem. Trzeba chyba wziac ZZO i tyle, po cholere sie tak meczyc. A ten gaz g.... daje juz kolejny raz to widze
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    poleciła mi zapomniany język psów ponoć świetne :-) zobaczymy sky bo tak się wabi nasza suczka jest glupiutka wolno się uczy i ciężko jej się skupić nawet po spacerze przy codziennym treningu udało się ją ledwo nauczyć siadł leżeć czekaj i hop co robiła bardziej naturalnie niż się nauczyła jak uczylam ją aportowac to kot zaczął odnosić zabawkę a pies nie czai nadal o co chodzi możliwe że to przez to że to staff skundlony z pół bokserem pół owczarkiem a wszystkie te rasy są bardzo uparte i ona nie chce się uczyć i już ale będę pracować nad nią i nad sobą możliwe że ciążą i lek o dziecko trochę mnie zdolowaly z tad ta irytacja na psa a sky miała być uspiona za brak chętnych 3 pary przed nami ja oddały jedna na pewno biła więc z m długo zastanawialiśmy się nad psem a że m bardzo się z nią zaprzyjaźnił stwierdziliśmy że ja ocalimy jest już i tak lepiej niż na początku bo to jest hiperaktywny pies i dzięki wprowadzaniu dwa razy dziennie jest lepiej ale mimo to uparciuch robi zawsze po swojemu :-)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Milagros no , bo tak na logikę ten gaz nie jest przeciwbólowy i ja też gdzieś już czytałam, że on jednak bardziej otłumania i "przeszkadza" niż pomaga....
    Jak się boisz tego bólu to spróbuj dowiedzieć się o znieczulenie i już, a może być tak , że tak szybko zacznie Ci się akcja , ze nawet nei zdążą Ci podać i urodzisz szybciutko- czego Ci życzę..
    I daj sobie spokój z oglądaniem porodówki :bigsmile: Niestety jak nakręcisz umysł tak go podświadomie nastawiasz na to wszystko, a to Ci na pewno nie pomoże.

Dziewczyny kiedy robią mniej wiecej planowane cc?

Ewa z dyskusją o psach może jednak się przenieść do tematu "Nasze zwierzaki" :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    sorry dziewczyny że tu się o tym rozpisalam :-* z rozpędu tak bo lubie wasze towarzystwo :-) obiecuje poprawę :-)
    --
  9.  permalink
    eveke - zawsze co za darmo nie moze miec efektu:-) generalnie uwazam ze jak mozna sobie jakos pomoc to dlaczego nie skorzystac i nie ulzyc sobie, i tak moze byc pieknie.
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Monia502: Co do krzyków, to krzycz sobie do woli jeśli uznasz, że to Ci pomaga. To nieprawda, że krzycząc tracisz siły, czasami kobiety krzyczą, żeby skupic sie na własnym głosie niż na bólu lub poprostu łatwiej im w ten sposób "przeżyć skurcz"... Nie ma co się wstydzić. To jest Twój poród, Twój najważniejszy dzien w życiu i pamiętaj, że nie Ty pierwsza i nie ostatnia sie rozwrzeszczysz (lub nie, bo ja np. nie krzyczałam, ale jęczałam hihihihi)... Podczas porodu patrz na To by Tobie był0o "dobrze', a nie na to co inni sobie pomyślą ;)... W ten dzień badź sama dla siebie pępkiem świata...

Masz rację :wink: muszę być silna dla syna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Ewa proszę Cię używaj przecinków, kropek, bo bardzo ciężko się czyta to co piszesz.

Zanim cokolwiek zaczniesz robić z psem, przeczytaj krótką książkę Turid Ruugas "Sygnały uspokajające", żeby zrozumieć w ogóle mowę psa.

ew3ame: że to staff skundlony z pół bokserem pół owczarkiem a wszystkie te rasy są bardzo uparte

Staffiki akurat są dość spolegliwe i energiczne jednocześnie, owczarki mega nakręcone na pracę, bo w końcu to psy pracujące, a boksery to jedne z największych przylep jakie znam, nie wiem czy uparte, bo z żadnym egzemplarzem upartego boksera nie miałam styczności. Nie znam oczywiście wszystkich bokserów na świecie, pewnie istnieją te bardziej uparte. Nie w tym rzecz, masz zwykłego kundelka, nie szukaj winy w psie, zacznij od siebie ;) najprościej powiedzieć, głupi pies, trudniej ""może to ja coś źle robię". Ja nie znam osobiście ani jednego głupiego psa, a wierz mi z wieloma mam i miałam do czynienia i żaden głupotą nie grzeszył.
    ew3ame: ona nie chce się uczyć

A skąd ten wniosek ?
    ew3ame: dzięki wprowadzaniu dwa razy dziennie jest lepiej

Rozumiem, że to są jakieś mega długaśne spacery, skoro 2. I jeszcze jedno, nawet najdłuższy spacer nie wymęczy psa tak porządnie, jak połączony spacer z wysiłkiem psychicznym i pracą. Tylko staruszkowe pieski męczą po wielogodzinnym dreptaniu za pańciostwem. Ty masz psa aktywnego. Napisz co robicie na spacerach ?

A w ogóle to może przenieśmy się na ten wątek :> http://forum.28dni.pl/discussion/2879/8/nasze-zwierzaki-/#Item_36
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ewa ja tam nie mam nic do tego, ale nie ma co mieszać tematów, na zwierzakach też możemy podyskutować :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Co do gazu to w 4 odcinku babka się tak nabuchała, że już przestała współpracowac, nie chciała się przekręcić na bok, po prostu się tym na maksa otumaniła... Masakra. :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    Jestem już po wizycie. Wiadomości nie za dobre:neutral:Skróciła mi się szyjka i to dosyć sporo mimo leków i leżenia. Ma teraz tylko 22mm:sad: Ale nie ma rozwarcia. Ilość wód prawidłowa, łożysko ok II stopień dojrzałości. No i moja niunia anatomicznie wszystko ok. Waży już 1300g :smile:
    Ciekawe ile z tą szyjką wytrzymam. Mam zwiększoną dawkę fenoterolu do 8x1/2 także sporo. Już nic nie można więcej zrobić. Następna wizyta za tydzień.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cytrynko leż ile się da... wchodzisz już w 30tc wiec teraz walcz o każdy tydzień, ale już bliżej niż dalej, a skoro ta szyjka sie skraca to nie lepiej założyć krążek czy coś? Ja się nie znam tylko pytam czy ginek nic nie sugerował.
    --
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Rozpakowanym mamusiom serdecznie gratuluję i życzę szybkiego powrotu do formy no i dużo zdrówka dla Was i Waszych dzieciaczków :flowers::flowers::flowers:

Venus super że u synusia wszystko ok :wink::wink:
    Cytrynko trzymam mocno kciuki by szyjka wytrzymała jak najdłużej!!! :wink:
    --
  11.  permalink
    No właśnie nic. Powiedział, że tylko leżenie i leki. Zapytam go za tydzień. Bo nie wiem czy krążek zakłada się na skracającą się szyjkę czy tylko na tą z rozwarcuem.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.