Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
żadne ZZO nie załatwi sprawy
Dziwi mnie niesamowicie bezkrytyczne zaufanie wszelkim sztucznym sposobom "radzenia" sobie z bólem.
Teraz jest czas na to, by się zastanowić nad tym, dlaczego kobiety ufają głównie ingerencjom medycznym, odmawiając sobie siły i naturalnych umiejętności
Na dzień dzisiejszy wierzę,że się uda Strasznie bym chciała się przekonać, co jest gorsze-poród czy leczenie kanałowe zęba bez znieczulenia - tego drugiego doświadczyłam
Znani mi lekarze (zwolennicy SN) mówią o roku
Jak to przeżyłaś??
ale to w UK chyba sie dzieje co nie ?więc nie ma się co dziwić jedna babeczka rodziła, rodziła, rodziła, urodzić nie mogła, w końcu kleszczami wytargali dziecko i się okazało, że 4300 gr więc trochę sporawe dlatego wyjść nie mogłoa położne były na maksa zdziwione, że takie duże, więc wychodzi na to, że tam ani na USG nie sprawdzają ani nic.....
stwierdzili, że blizna nadal słaba
Milagros, przerwanie przewodnictwa nerwowego jest dla Ciebie bardziej naturalne niż ruch??
Jak pisałam ból porodowy jest jedynym bólem fizjologicznym, odgrywa sporą rolę przy narodzinach
Ale ja nie stwierdziłam, że to kryterium. Napisałam tylko, ile czasu u mnie minęło
a rzadko która dociera do ważnych informacji na temat tego, dlaczego boli i dlaczego ten ból jest potrzebny. Jak pisałam ból porodowy jest jedynym bólem fizjologicznym, odgrywa sporą rolę przy narodzinach. On tez jest po coś i jest sprzymierzeńcem kobiety tak naprawdę.
A teraz z innej beczki kiedy was przestały boleć piersi, bo normalnie nie dość ze rosną w strasznym tempie. To boli muszę znowu nowy stanik kupić :-)
Żyjemy w takich czasach, że niestety większość przyszłych mam myślących o porodzie rozważa zwykle tego typu rozwiązania, a rzadko która dociera do ważnych informacji na temat tego, dlaczego boli i dlaczego ten ból jest potrzebny. Jak pisałam ból porodowy jest jedynym bólem fizjologicznym, odgrywa sporą rolę przy narodzinach. On tez jest po coś i jest sprzymierzeńcem kobiety tak naprawdę.
Strasznie bym chciała się przekonać, co jest gorsze-poród czy leczenie kanałowe zęba bez znieczulenia - tego drugiego doświadczyłam
Ja nawet nie próbowałam tego kanałowego, a mogę się podpisać
najważniejsze jest to aby moje dziecko urodziło się zdrowe i w tej kwestii będę musiała zaufać obsłudze szpitalnej bo sama nie mam ani doświadczenia ani kompetencji
Uwierz, że masz kompetencje, tylko Ty będziesz czuła, co się dzieje. Natura podpowiada w tej kwestii więcej niż personel medyczny, naprawdę. By się o tym przekonać, wystarczy choćby wejść na wątek o porodowych historiach.