Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormilka1984
    • CommentTimeJan 21st 2013
     permalink
    blubis - nie martw sie ze nic jeszcze nie czujesz, przewaznie kolo 20 tygodnia zaczyna sie czuc wiec masz jeszcze chwile czasu,ja poczulam w skonczonym 19tyg i to baaaardzo delikatnie, a jak masz lozysko na przedniej scianie to mozesz poczuc duzo pozniej i nie znaczy ze cos sie dzieje zlego, naprawde na tym etapie ciazy bardzo zadko zdarza sie cos zlego z dziecmi, najgorszy etap masz juz za soba i postaraj sie cieszyc ciaza bo czas szybko mija
    venus - moze tak sie twoj organizm przygotowuje do porodu, ale na pewno jeszcze chwile zostaniesz w dwupaku, tak w ogole to mamy podobny termin, ja na razie nie czuje zadnych zmian a chcialabym czuc ze organizm sie przygotowuje do porodu a tu nic
    izuk - to w sumie tez dobrze ze masz choc te 9 mies pelnoplatne a najwazniejsze ze sie dobrze czujesz i mozesz pracowac a juz niedlugo bedziesz tulic coreczke. to ze inne dziewczyny przenosza nie koniecznie u ciebie tak bedzie, w moim otoczeniu ostatnio dziewczyny rodza kolo terminu, czasem przed a gora przenosza ok 5 dni wiec trzeba liczyc ze jak wiesz kiedy byla owulacja to nie przenosisz za wiele, ja licze ze synek wyjdzie do tygodnia po terminie a najbardziej bym chciala kolo 39tyg :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    venus, dzwoń do gina, bóle jak na okres powinny przejść po leżeniu i nospie.

Co do ćwiczeń, można od razu zacząć te zupełnie lekkie ćwiczenia, jeśli dobrze się czujemy po porodzie. Ale ćwiczenia obciążające stawy- skakanie, bieganie itd.. to dopiero po połodu
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    izuk - to w sumie tez dobrze ze masz choc te 9 mies pelnoplatne
    peln oplatne to nie jest, ale wszyscy daja rade to i my damy:bigsmile:

Byle malenstwo bylo zdrowe a pozniej poradzimy sobie ze wszystkim:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
    • CommentTimeJan 21st 2013 zmieniony
     permalink
    Beagraf, Milena, wracając do tematu golenia... Ja po prostu wścieklizny dostaję, gdy odrastają i kłują mnie włoski. Normalnie zadrapać się wtedy mogę. Boję się, że w połączeniu ze szwami może być słabo... Zastanawiałam się nawet nad pójściem na depilację woskiem, ale trochę się boję, bo w ciąży skóra jest bardziej wrażliwa i może dojść do urazów. Wymyśliłam więc, że zrobię sobie pastę cukrową i spróbuję się tak wydepilować. Jak będzie za bardzo bolało, to po prostu przytnę te włoski króciutko, tak żeby mnie nie irytowało swędzenie przy odrastaniu... Swoją drogą strasznie śmiesznie wygląda brzuch jak się spojrzy na niego w lusterku od dołu. Brzuch i piersi :tooth:
    Kallipos, ja miałam USG w 22 tc, 34 tc i teraz będę miała w 39 tc. A jeśli hodzi o KTG, to lekarka ze szpitala, w którym chcę rodzić powiedziała, że standardowo zaczyna się je robić po terminie, ale lekarz prowadzący może skierować na KTG wcześniej, jeśli są jakieś wskazania, np. skurcze.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cześć Mamusie, ja miałam od rana miły poniedziałek, zaczął się kurierem z paczką od koleżanki z ubrankami... rozpłynęłam się :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzwoniłam dziewczyny do mojej gin, mam przyjść na wizytę w środę lub w czwartek bo może coś się zaczyna dziać, chce mnie zbadać....moja mama dzwoniła bo się martwi, już wczoraj na wieczór jak siedziałam u niej się wyciszyłam, zrobiłam się dziwna ( tak powiedziała) i tylko mnie obserwowała, jeść mi się nie chce, nie dobrze mi :confused: mama podejrzewa, że organizm zaczyna się oczyszczać i przygotowywać do porodu :neutral: nie wiem co mam myśleć, hormony mi buzują, płakać mi się chce i nie wiem od czego i dlaczego?! :cry: Synek się kręci i ma czkawkę- to jest plus, bo jak by się nie ruszał to bym się martwiła, po za tym co chwila leci mi ( nie dużo ) ale zwiększonej ilości wodnego z domieszką białego śluzu...już wkładkę założyłam :neutral: ehhhh

Treść doklejona: 21.01.13 12:35
    Zarejestrowałam się na czwartek na 15:30, gin kazała mi brać nospę i leżeć :neutral: nie wiem czy powinnam się cieszyć czy bardziej martwić, bo do terminy mam jeszcze równy miesiąc...

Treść doklejona: 21.01.13 12:40
    1. Gosia1986 07.01.2013 (chłopiec)
    2. marakuya 1.02.2013
    2. GaggataB 1.02.2013 (chłopiec)
    3. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    4. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    4. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    5. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)

6. golaa 06.02.2013 (dziewczynka)
    7. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    8. beagraf 12.02.2013 (chłopiec)
    9. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)
    10. Kallipos87 14.02.2013 ( Chłopiec )
    11. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    12. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    13. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    14. Venus87 21.02.2013 ( chłopiec )
    15. andziaiw 22.02.2013
    15. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec)
    16. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    17. Zelazna 3.03.2013 ( chłopiec )
    18. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    19. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    20. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    21. DominiczkaA 19.03.2013 ( dziewczynka )
    22. venika 05.04.2013 ( dziewczynka )
    22. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    23. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    24. Ange 24.04.2013
    25. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    25. Czajnik 28.04.2013
    26. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    27. lilijeczka - 05.05.2013
    28. mamusiaNJBP - 9.05.2013 (chłopiec)
    29. aravls 15.05.2013
    30. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    31. AgaMama 23.05.2013 ( chłopiec )
    32. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    33. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    34. Yol 01.06.2013
    35. Andzia1508 12.06.2013
    36. Kasiek 13.06.2013
    37. mysiamm 25.06.2013
    38. Migotynka 1.07.2013 ( chłopiec )
    39. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    40. edytak1984 05.07.2013
    41. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    41. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    42. sloneczko32 13.07.2013
    42. Calypso77 13.07.2013
    43. pirat_ 14.07.2013
    44. ew3ame 15.07.2013
    45. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    46. Ewelajna87 13.08.2013
    46. MadRat 13.08.2013
    47. Nera86 23.08.2013
    48. Stefka_84 27.08.2013

a tak generalnie to Goska się nie odzywa od 2 dni, czyżby coś się dzieje??
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    pojechałam do położnej, bo stwierdziłam, że to lepsze niż stresowanie się, żeby mi sprawdziła znów detektorem.
    Powiedziała, że nie ma sprawy.. po czym dłuugo nie mogła nic znaleźć... było na chwilę jakieś bicie i znikało i tak z 5 minut. więc nie mogła mi dać mi posłuchać. w końcu się udało i COŚ było słychać i powidziała, że to dziecko. Ale kurcze teraz mam znów stresa, bo nie było to tak wyraźnie jak ostatnio, tylko ciszej jakoś, no ale było. Miała tak któraś w Was?

venus - trzymaj się!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kochane spojrzałam pod kartę ciąży Gośki i okazało się, że 2/3 dni temu jechała do szpitala bo miała rozwarcie na 4 cm...:crazy: więc czekamy tylko na wieści od niej z potwierdzeniem, że w domu jest z Igorkiem :crazy:

Czekamy na wieści Gosiu :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Taaaa... Blubis... Jakie smutne by było Twoje życie bez zamartwiania się...
    Aż strach pomyśleć, co będzie, jak się rozpakujesz.

Na piersiowym będą elaboraty o zbyt małym ciśnieniu mleka; na butelkowym,że dziecko wypiło o 10ml za mało; na rozpakowanych,że obudziło się o 5 min za wcześnie; a na rozszerzaniu diety, że wolało jabłuszko od marchewki...

Tak z ciekawości zapytam- zapisujesz sobie może gdzieś te swoje "problemy"? Ciekawa jestem ile CI to już kartek zajęło...
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    blubis to normalne :) jak któregoś razu leżałam pod ktg przyszła dziewczyna w 25 tygodniu i lekarz kazał jej tylko sprawdzić właśnie tony serca... no i położona wzięła głowicę od ktg (bardzo dobrego i dokładnego) i też nie mogła nic znaleźć, laska już się nieźle zestresowała, nawet ja się zestresowałam... w końcu przyszła druga położna zaczęła szukać ale w końcu znalazła (a ciąża dużo starsza niż Twoja) :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Blubis dziecko jest owinięte pępowina, otoczone wodami, oddzielone skórą Twoją, tłuszczem, macicą i łożyskiem do tego się kręci, obraca i zmienia pozycję...więc jest trudno usłyszeć od razu bicie serduszka, łatwiej będzie Tobie jak urośnie i nie będzie miało miejsca ale wtedy będziesz czuła kopniaki :wink: więc spokojnie., najważniejsze, że na ostatniej wizycie było wszystko dobrze a teraz znalazła położna tętno., nie martw się.
    --
    • CommentAuthorDajen_q
     permalink
    kallipos - ja mam usg na każdej wizycie (czyli od 32 tyg co 2 tyg), ale za to mój gin nie planuje mi robić ktg aż do terminu porodu, nie bada mi też szyjki na wizytach (zbadał tylko na 1 i potem kiedyś jak go poprosiłam ;)) ogólnie ponoć jak nie czuję żadnych skurczy ani twardnień to mam się szyją nie przejmować...
    Pochwal się potem koniecznie co tam zobaczyłaś na 3D!!

Ja akurat dzisiaj byłam na wizycie - mój Młody jest z tych mniejszych, na końcówce 37 tyg tygodnia ma ok. 2,8 kg, więc raczej będzie w okolicach porodu bliżej 3kg niż 4kg

venus - ja też od jakiegoś czasu mam więcej takiego białego rzadkiego śluzu, ale o to pytałam gina i powiedział, że to jest ok...
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Cytrynko trzymam mocno kciuki za Was, będzie dobrze kochana:*

Venus mam nadzieje, że to jeszcze nie dzidzia, trzymam kciuki :*
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Wiecie organizm niech się mi przygotowywuje do porodu ale żeby to nie nastąpiło za kilka dni :neutral: zapisałam się na czwartek na 15:30 pójdę i zobaczymy co mi powie moja ginekolog, teraz mam leżeć i odpoczywać... dziękuję, że Was mam, bo chyba bym ześwirowała :cry:
    --
  1.  permalink
    Venus ciekawa jestem co powie gin w czwartek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    venus87: Wiecie organizm niech się mi przygotowywuje do porodu ale żeby to nie nastąpiło za kilka dni :neutral:

Wiesz no na tym etapie to właściwie dziecko spokojnie może się urodzić i nic mu nie będzie - chociaż lepiej, żeby poczekało jeszcze z 2 tygodnie...
    no ale trzeba być w gotowości :cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kochane jesteście :heart::heartbounce:
    w chwili obecnej taki mam humor, że łzy mi same lecą :sad:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus, Ty nie czekaj na srode, tylko jedz na IP do szpitala 2. Spakuj torby i jedz.
    Ja sie dziwie dr.S.,ze nie kazala Ci jechac od razu. Venus, jaki mialas termin z usg w 12tc? Bo tylko ten jest najbardziej wiarygodny. Potem dziecko rosnie w swoim tempie. Ja dziwie sie,ze lekarka kazala Ci zmienic date porodu. (o ile pamietam,to roznica byla 2 tygodnie tak? Czyli wg 1 usg jestes w 34tc?). wiesz to wazne,bo z wagi i pomiarow moze sobie wychodzic,ze jestes w pozniejszej ciazy,a tak naprawde dziecko nie jest jeszcze gotowe i wtedy bylby wczesniak. I radze Ci jechac na IP do 2 ,bo w razie co to tam maja bardzo dobry oddzial noworodkowy.

Akirka, nie potrzebujesz moze wozka 2 w1? Mam na zbyciu wraz z adapterami. Tanio!:smile:. Dorzucilabym Ci cos jeszcze. Jak co,to moglabys podjechac z mezem i obejrzec :wink:
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Montenia kochanie nie pamiętam... coś na początku marca, 6 podajże..kurna, jak będę się czuła cały czas tak samo lub się nasili to w nocy pojedziemy do 2. Idę się położyć i zasnąć. Jeszcze od 7 rano wiercą fachowcy na klatce, wymieniają instalację elektryczną, wszystko słychać!! już głowa mnie boli :sad:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Venus spokojnie, organizm chyba może się przygotowywać nawet 2-3 tygodnie, zrelaksuj się i nie martw :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    venus, myślę, że nie masz powodów do obaw..Ja mam identyczne objawy, dziewczyny w forów czytałam, że tez..Tak po prostu jest pod koniec ciąży
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus,poloz sie i odpoczywaj...
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    cytrynko trzymaj się tam i daj znać co u ciebie :-*

venus oby maluch posiedzial jeszcze a ty lez :-*

ja kolejna noc źle spalam mam powoli dość...
    --
  2.  permalink
    Jaheira - pierwszy raz mi humor poprawilas...dziwne:smile:

A ja właśnie wrociłam od lekarza i mała już fiknęłą główką w dół, powiedzial ze nisko ta głowka, wszystko w normie. Czyli dobrze jednak czułam:-))

Venus - leż w domu i nie waż się ruszyć, wszystko bedzie dobrze
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    MilagrosCud: Jaheira - pierwszy raz mi humor poprawilas...dziwne:smile:

Dlaczego dziwne?
    --
  3.  permalink
    Jaheira: Dlaczego dziwne?

bo to na mnie wczesniej wrzucałaś
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Blubis Twoje dziecko jest jeszcze małe, ma gdzie zwiać przed detektorem. U mnie uciekało podczas ktg w 27tc. Wrzuć na luz, bo się wykończysz i malucha przy okazji też.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MilagrosCud: Jaheira - pierwszy raz mi humor poprawilas...dziwne,
    .....
    bo to na mnie wczesniej wrzucałaś

:shocked: i teraz masz dobry humor, bo "wrzuciła" komuś innemu :shocked:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Blubis, ja leżałam na patologii w 32tc i tam bardzo wcześnie rano, 4-6 robili KTG. W dniu, w którym już miałam wychodzić, położna z 5min. szukała Basi tym KTG, mało nie osiwiałam. Położna mnie uspokajała, że "pewnie śpi", no ale przecież jak śpi, to też jej serce bije :wink: I się znalazło :bigsmile: ale już sobie nie pospałam z tego strachu. Także spoko, różnie to bywa, nana81 też ma rację, że na tym etapie dziecko jeszcze ma miejsce, żeby się ukryć :wink:
    A brak ruchów na tym etapie jest normalny, pisałam już, że moja koleżanka poczuła w 25tc.
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Witam was wszystkie :bigsmile:
    Nie było mnie 2 dni ityle napłodziłyście postów :shocked: ze uczciwie mowie ze jeszcze nie nadrobiłam. Na razie sie witam bo sobotę miałam zabiegana i nie miałam kiedy wejsć ( zakupy, a później pojechaliśmy na kawkę do znajomych) Niedziele za to spędziliśmy w szpitalu przez starszaka dostał gorączki juz w sobotę wieczorem a rano w niedziele po nocnej walce obudził sie z bólem ucha. Wysiedzieliśmy sie ponad 4h zanim nas przyjęli ale mały dostał antybiotyk i dzisiaj juz widać lekka poprawę a miałam torbe do szpitala pakować i znowu nie ruszyłam przez ten weekend :wink:
    Jak nadrobię posty to popisze trochę więcej.

A i co najważniejsze przestałam chodzić do pracy i zaczęłam w końcu w niedziele macierzyński:devil: Ja czuje sie dobrze i mogłabym jeszcze pochodzić ale mąż mówi ze to juz przekręt i jeszcze w pracy urodzę :wink:
    --
  4.  permalink
    PENNY: i teraz masz dobry humor, bo "wrzuciła" komuś innemu

nie, bo napisała coś co ja też uważam za słuszne, tylko ze jak ja bym to napisala to bym zjebki dostala, poza tym to bylo zabawne akurat a wczesniej jej wypowiedzi mnie raczej nie bawily bo na mnie wrzucała - w tym sensie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Venus - bóle jak na @ ja też mam od jakiegoś czasu. Nie martw się tym. To jest normalne że na tym etapie możemy mieć wahania nastrojów, odczuwać strach czy smutek. Ja mam lepsze i gorsze dni.

Moim zdaniem powinnaś trzymac się terminu rozwiazania OM lub z usg w 12 tygodniu.
    Też mi się wydaje, że ta zmiana na 36 tydzień to nie najlepszy pomysł bo faktycznie nie jesteś pewnie na tym etapie.
    A jaki masz termin z OM?

A ja dziś pospałam do 11 :), ale powiem Wam, że nad ranem się obudziłam, bo bolał mnie brzuch, mała się wierciła i to też było dość bolesne, czułam sie tak, jakbym się czymś zatruła i miała problemy z trawieniem.
    Teraz odczuwam pobolewnanie w dole brzucha jak na @, może to wiązadła się rozciągają?
    Wizytę z usg mam akurat jutro wiec sprawdzę, czy wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kallipos87: venus, myślę, że nie masz powodów do obaw..

ja bym nie odważyła się na taki komentarz... ale cóż...
    Venus - pojechałabym to sprawdzić na Twoim miejscu.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    MilagrosCud: bo napisała coś co ja też uważam za słuszne

Owszem i pewnie wiele osób się z Jaheirą zgodziło. Tylko to jest jednak coś innego niż cieszenie się, że komuś teraz "wrzuciła" , a nie mnie.
    MilagrosCud: wczesniej jej wypowiedzi mnie raczej nie bawily bo na mnie wrzucała - w tym sensie

Zadziwia mnie niezmiennie Twój tok myślenia. Jak Tobie ktoś powie prawdę, to nie jest fajnie, ale jak komuś innemu, to świetnie i jeszcze jak wesoło przy tym...Koniec OT.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ok, miałam nie pisać, ale chce coś wyjaśnić. Nie byłam jeszcze w takiej sytuacji, że nie można było znaleźć tętna przez tak długi czas, zostałam trochę pozostawiona w niepewności, czy wszystko jest ok, bo nie dało się posłuchać dłużej niż kilka sekund. Tak, jestem przewrażliwiona i na pewno większość moich pytań wydaje się bezsensowna, ale sądzę, że każdy, by się zdenerwował gdyby nie można było znaleźć tętna. Dziękuję za odpowiedzi, że cześć z Was też tak miała.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Blubis zacznij się zatem do tego przyzwyczajać, że tętno nie zawsze jest od razu słyszalne. Tak po prostu jest i tyle. Wystarczy, że dziecko się inaczej obróci albo akurat fika i po prostu ciężko to uchwycić. I tak sobie myślę jeszcze o tym, że skoro chodzisz do jakiś tam lekarzy na te usg i tak, to chyba Ci mówią, że wszystko jest w porządku, tak ? Więc proszę Cię bardzo, wierz im na słowo, bo na pewno gdyby było coś nie tak, to będziesz o tym poinformowana. Jeśli puszczają Cię do domu, to znaczy, że wszystko jest DOBRZE.

Jak przygotowania wyprawkowe ? Spodobało się coś w końcu ? I czy znalazłaś w końcu dobrego terapeutę, który Ci pomoże ?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bulbis, ja bym na Twoim miejscu detektor rzuciła w kąt... Za każdym razem będziesz miała stresa, bo serducha od razu wyszukać nie będziesz mogła. Ja po 30tc u ginekologa miałam taką sytuację, ze ginekolog nie mogła detektorem wyszukać tętna dzidzi... a przecież to już takie duże dziecko było. Na szczęście w tym samym czasie sprawdzała głowicą usg przez powłoki brzuszne, w którym miejscu znajduje się serducho... i było widać, ze bije. Wiesz, jakiego stresa bym miała, gdybym w domu nie mogła wyszukać tętna na takim etapie ciąży? Ten detektor więcej stresów dostarcza, niż jakby go nie było... szczególnie, jak ktoś jest tak wrażliwy jak Ty.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    PENNY: I czy znalazłaś w końcu dobrego terapeutę, który Ci pomoże ?

właśnie?

Bo wiesz blubis ja Cię nawet rozumiem z tymi lękami - ale jak będziesz tylko siedzieć i się nad sobą rozczulać to daleko nie zajedziesz... pół biedy kiedy przy tym oddziałujesz tylko na siebie, ale zaraz zostaniesz matką (tzn. już w zasadzie nią jesteś) i Twoje stany wpływają i będą wpływać na Twoje dziecko - ja wiem z autopsji, że nerwica to choroba pokoleniowa i w życiu nie chcę zafundować tego swoim dzieciom...
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    venus- Ja też uważam, że te znaczne zmiany terminów porodów są dziwne..To, że dziecko jest duże to przecież normalna rzecz..Każde jest inne i rośnie w swoim tempie. Nie można przecież przez to, że dziecko spore, być nagle krócej w ciąży;) Więc tak jak piszą dziewczyny, trzymaj się pierwszego ustalonego terminu. Wszędzie pisze, że to jest najbardziej wiarygodne. Odpoczywaj dużo i spokojnie!! Ja też czasem świruję, czy na pewno mam prawidłowe objawy..Ale te co opisałaś są typowe:)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    PENNY: Jak przygotowania wyprawkowe ? Spodobało się coś w końcu ? I czy znalazłaś w końcu dobrego terapeutę, który Ci pomoże ?

Tak, w końcu kupiłam takie cos :)

poza tym zrobiłam listę na podstawie tutaj wyprawkowej z 28dni i po kolei czytam i zapisuję, co mi się podoba. 31 jadę też na to połówkowe więc wykorzystam podróż 200 km i zahaczę o jakiś porządny sklep.

Terapeuty wciąż szukam, czytam opinie w necie, bo dzisiaj pytałam koleżankę ale, ta do którego chodzi koleżanka to mężczyzna a jednak wolalabym kobietę.
    --
  5.  permalink
    PENNY: Zadziwia mnie niezmiennie Twój tok myślenia. Jak Tobie ktoś powie prawdę, to nie jest fajnie, ale jak komuś innemu, to świetnie i jeszcze jak wesoło przy tym...Koniec OT.

a wiedziałaś o tym, że podstawową zasadą dobrej komunikacji międzyludzkiej jest NIE INTERPRETUJ (czyichs słow, zachowania)? dlatego pozostaniesz zadziwiona niezmiennie, bo Twoj tok myslenia jest inny niz mój
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    katka_81: bulbis, ja bym na Twoim miejscu detektor rzuciła w kąt.

nie mam w domu, nie odważyłabym się znając siebie, byłam u położnej
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Blubis a czemu aż 200km jedziesz? Matko toć to świat drogi :shocked: nie ma nic bliżej?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    eveke: Blubis a czemu aż 200km jedziesz? Matko toć to świat drogi :shocked: nie ma nic bliżej?

jest, są aparaty nawet u mnie takie same, ale lekarz wysyłają do kliniki genetyki mówiąc, że nie ma porównania w jakości oceny itp. I to opinia dwóch lekarzy więc co pozostaje mi jak jechać..
    --
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    katka_81: Wiesz, jakiego stresa bym miała, gdybym w domu nie mogła wyszukać tętna na takim etapie ciąży? Ten detektor więcej stresów dostarcza, niż jakby go nie było... szczególnie, jak ktoś jest tak wrażliwy jak Ty.

z tego co zrozumiałam to położna sprawdzała detektorem.

i witam się :smile:
    gratuluję rozpakowanym i nowym ciężaróweczkom :smile:
    podczytuję was ale nie zawsze mam wenę żeby coś napisać :cool:
    za tydzień mam połówkowe i ciekawe czy wróżby doktorka z 12 tc się sprawdzą :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Blubis bardzo ładna ta bluza :bigsmile:
    A z tym terapeutą to działaj jak najszybciej.

MilagrosCud: a wiedziałaś o tym, że podstawową zasadą dobrej komunikacji międzyludzkiej jest NIE INTERPRETUJ (czyichs słow, zachowania)? dlatego pozostaniesz zadziwiona niezmiennie, bo Twoj tok myslenia jest inny niz mój

Są ludzie na tym forum, którzy są szkoleniowcami, nie wspomnę już o tych, którzy regularnie na nie jeżdżą i temat komunikacji międzyludzkiej nie jest im obcy. Nie musisz tak tego podkreślać za każdym razem ( wszak wszyscy wiemy, jak bardzo jesteś biegła w tym temacie ), bo to wcale nie jest takie wyjątkowe, jak Ci się wydaje.

Milagros nie ma co dyskutować. Także ja pasuję.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Addictive: Moim zdaniem powinnaś trzymac się terminu rozwiazania OM lub z usg w 12 tygodniu.
    Też mi się wydaje, że ta zmiana na 36 tydzień to nie najlepszy pomysł bo faktycznie nie jesteś pewnie na tym etapie.
    A jaki masz termin z OM?

Według OM mam właśnie na 21 lutego, zawsze się tego lekarz trzymał i za każdym razem jak byłam u mojej gin wychodziło dobrze, tyle zamieszania w terminie porodu wprowadzili w szpitalu 2 na badaniach genetycznych gdzie stwierdzili, że ciąża jest młodsza o te 1,5 tygodnia, rozmawiałam z moją ginekolog za każdym razem na wizycie i powiedziała, że mieszczę się w tych 2 tygodniach różnicy ( bo może być 2 tygodnie na + lub -) byłam pierwszy raz na prenatalnych w 12 tc potem w 22 tc ( według ich obliczeń z USG ) a jak szłam później do mojej gin i powtarzała usg to wychodziło o te 1,5 tygodnia do przody. Patrząc teraz z perspektywy czasu uważam, że moja ginekolog ma rację...no ale zobaczymy. Teraz się przespałam ( oczywiście z przerwami ) bo dzwonili co chwile, pies warczy bo robią na klatce ehh...ale czuję się lepiej, wzięłam też nospę. Dziękuję za ciepłe słowa i wsparcie :heartbounce::kissing::hugging::grouphug:
    --
  6.  permalink
    odnosnie słuchania tętna dziecka w 18 tygodniu - mialam taką sytuację, że lakarka przylozyła detektor i nie mogla znalezc tętna płodu, badanie zajelo dobre 5 minut zanim wreszcie uslyszala - ja niestety nie slyszalam, na co ona odparła "ja mam wprawne ucho, wiec slysze a Pani moze nie uslyszec, ale jest na pewno". Jesli lekarz mowi, ze jest tetno tzn ze jest. Czasami tak male dziecko moze sie obrocic jakos i mozna nie uslyszec
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    MilagrosCud: Czasami tak male dziecko moze sie obrocic jakos i mozna nie uslyszec
    --

tu nawet nie chodzi o to, ze może się odwrócić, ale jest jeszcze takie malutkie, że może "uciekać". Ja w 24tc jak lezalam na patologi i miałam robione ktg co dzień, to mała co chwilę uciekała i ktg piszczało... :)
    --
  7.  permalink
    katka_81: tu nawet nie chodzi o to, ze może się odwrócić, ale jest jeszcze takie malutkie, że może "uciekać"

dokładnie, ja nawet kiedyś z ciekawości zapytalam swojego ginekologa dlaczego moje dziecko "boksuje" detektor jak badam serducho w domu i odpowiedzial, ze te fale je draznią. A gdzies czytalam, ze dziecko tak slyszy fale detektora jak dorosly czlowiek slyszy przejezdzajaćy pociąg
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.