Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoraravls
    • CommentTimeJan 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    Niezalogowana, rozmawiałam z fizjoterapeutką doktoryzującą się ze wsparcia rodzących (w sensie, że w temacie jest obeznana), bo mam problemy z kręgosłupem i już na tym etapie spore bóle i na szczęście powiedziała mi, że nie każdy problem/ból jest przeciwwskazaniem do porodu siłami natury. Jeśli Ci zależy na naturalnym porodzie, to spróbuj jeszcze poszukać fizjoterapeutów pracujących z ciężarnymi, wbrew pozorom w wielu sprawach można sobie ulżyć i przygotować ciało do aktywnego porodu, nawet takie niewspółpracujące :wink:
    Niektórzy osteopaci mają też doświadczenie w podobnych kwestiach, może warto zgłębić temat na własną rękę?
    Edit: nie wiem, skąd jesteś, ale mogę Ci dać mailowe namiary na tę moją fizjoterapeutkę, może coś doradzi albo kogoś poleci.
    --
  1.  permalink
    Beagraf moje gratulacje :) duzo zdrowka dla Ciebie i Malucha :)
    --
    • CommentAuthorzelazna
    • CommentTimeJan 22nd 2013
     permalink
    Beagraf ogromne gratulacje :) Zaraz maluch będzie z Tobą :)

Niezalogowana0 a dlaczego do niego chodzisz jeśli taki jest :confused: nie rozumiem.. Myślę, że nie ma co chodzić do ginekologa, który bagatelizuje Cię, jest niemiły i niedelikatny..
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Zelazna dziękuję za Ciepłe słowa :flowers:

Ja wróciłam od dentysty, chyba z 20 razy brzuch mi stwardniał, a tak się męczyłam, że szok :shocked: iść nie mogłam, trochę daleko mam do dentysty, ale kurcze muszę dbać o zęby bo mam słabe, za tydzień wezmę samochód.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Olenka tak jak mówisz, w ciągu 10 minut stwardniał mi tyle razy, że, aż szok! jeszcze ciężko się chodzi teraz po tym śniegu :confused:
    Milenko to trzymam kciuki aby sytuacja się rozwinęła :bigsmile:
    Beagraf a jak tam u Ciebie?
    --
  2.  permalink
    Aravals, możesz mi podać te namiary, tyle że ja mam takie bóle w tym kręgosłupie że leżeć to ledwo co potrafie, żeby w nocy się przekręcić to płaczę z bólu... i przy tym bólu nawet nogi mi drętwieją, a nie chcę żeby było gorzej :sad:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Addictive masz rację z tymi różnicami w zdaniu, badaniu i wyniku. Tak samo jest u mnie z terminem porodu :confused: dwóch ginekologów, różnica w sprzęcie i już kobieta odchodzi id zmysłów!! :shocked: ale Najważniejsze, że wszystko jest dobrze z małą i uważaj na siebie.

Beagraf wspaniałe wieści, widzę, że poród szybciutko poszedł :bigsmile::bigsmile: ucałuj synka od Nas i czekamy na relację a przede wszystkim na zdjęcia :bigsmile:

Cytrynka wspaniałe wieści :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Akirka najważniejsze, że bakterii już nie ma :wink:
    Niezalogowana może zmień lekarza?? bo jak idziesz do niego i czujesz się nie komfortowo i źle tona prawdę musi być okropny :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ja wpadam na chwilke z pracy...
    I musze sobie pomarudzic!
    Niby przytylam tylko 10kg ale czuje sie ociezala jak slon!
    Kazde schylanie sie to jak wyczyn jakis!!!
    Czy wy dalej biegacie jak sarenki czy ze mna cos nie tak ?
    A dzis jestem tak leniwa ze malo co w pracy zrobiam, byle do 5tej :devil:
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Witam kochane po dluugiej nie obecnosci. Nie dosc ze mialam mnostwo postow do nadrobienia to jeszcze takie fajne wiadomosci.
    beagraf Wow ogromne gratulacje :cheer: Super ze tak szybko poszlo .
    Milenko moja droga ale niespodzianka. Jej jak ja to przeczytalam juz sobie wyobrazilam ze tulisz Danielka. Jak sie teraz czujesz? Nadal masz skurcze? Jeszcze przedemna urodzisz :updown:
    Venus jak sie czujesz? Dzisiaj juz lepiej? Moze u Ciebie tez sie powoli juz cos zaczyna dziac.

A ja nadal w dwupaku. Czuje sie dobrze...w czwaretk mam dopiero wizyte wiec zobaczymy czy cos ruszylo. Malutka w brzuszku szaleje, i nic jak narazie nie zapowiada porodu.
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    IzUK: Czy wy dalej biegacie jak sarenki czy ze mna cos nie tak ?

Biegać jak sarenki??? kochana, ja gdy idę szybszym krokiem to czuję się zmęczona, stanąć muszę i złapać oddech...a też przytyłam 10,2 kg. Tragedia jakaś, a szczególnie teraz jak tyle śniegu jest :confused: Sama nie jesteś :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Biegać jak sarenki??? kochana, ja gdy idę szybszym krokiem to czuję się zmęczona, stanąć muszę i złapać oddech...a też przytyłam 10,2 kg. Tragedia jakaś, a szczególnie teraz jak tyle śniegu jest :confused: Sama nie jesteś :wink:

Dziekowac :rolling:

A jeszcze taki jakis pecha ze non toper cos mi spada!!!:boogie:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    justyna883: Venus jak sie czujesz? Dzisiaj juz lepiej? Moze u Ciebie tez sie powoli juz cos zaczyna dziac.

Zobaczymy w czwartek czy coś się zaczęło dziać :wink: teraz odpoczywam bo byłam u dentysty, jechałam autobusem i zmęczyłam się jak koń :tongue: brzuch mi twardnieje ale czuję się o wiele lepiej, biorę Nospe więc pomaga :wink:
    --
  3.  permalink
    IzUK: Biegać jak sarenki??? kochana, ja gdy idę szybszym krokiem to czuję się zmęczona, stanąć muszę i złapać oddech...

ja jak zaloze majtki to juz lapie zadyszke:wink:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    IzUK: A jeszcze taki jakis pecha ze non toper cos mi spada!!!

...i tylko przychodzi mi na język: musiałaś spaść?? tyle miejsca na stole a Ty spadłaś!! Hihihi wariuje już :devil: żeby do rzeczy martwych gadać :tongue: ale nerw mnie bierze wtedy.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    MilagrosCud: ja jak zaloze majtki to juz lapie zadyszke

Dobre :devil::clap: a jak przy ściąganiu??? Mąż pomaga pewnie z miłą chęcią :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ...i tylko przychodzi mi na język: musiałaś spaść?? tyle miejsca na stole a Ty spadłaś!! Hihihi wariuje już :devil: żeby do rzeczy martwych gadać :tongue: ale nerw mnie bierze wtedy.

Co nie!!!
    A to jak na zlosc, wszystko, no doslownie wszystko, wczoraj klucze wpadly mi w snieg i juz myslalam ze musze ukleknac by je wygrzewac :cry:
    Na szczescie z "lekka gracja" udalo sie je podniesc:whorship:

I juz powoli zamiast wszystko robic sama, to maz czesciej slyszy - kochanie soczek poprosze, kochanie pranie sie wypralo :P
    Ponoc trzeba sie tego nauczyc przed porodem by pozniej nie miec zonka ze nie mozna ze wszystkim samej zdarzyc.
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    IzUK ja też czuję się jak słonica.....:)
    czujé ciągle ucisk na żebra i żołądek, każde schylenie się, czy żeby założyć majtki, skarpetki, czy getry to ból i sapanie.
    Mąż się ze mnie śmieje, że tak sapię :) a ponoć nie mam zbyt dużego brzuszka, więc nie powinien tak "przeszkadzać" :).

Teraz to nawet mam problem, żeby normalnie iść bo już równowaga nie ta i brzuszek mnie do przodu wypycha..:)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    IzUK: Czy wy dalej biegacie jak sarenki czy ze mna cos nie tak ?

ha ha ha :tooth: Jak sarenki... :tooth: Kiwam się jak kaczka. Oczywiście, jak o sobie uświadomię, to staram się iść normalnie, ale po chwili zapominam :bigsmile: Na plusie mam 13 kg, jak miałam 10 w grudniu, to dok marudził, że za mało, więc w ciągu miesiąca doszło mi 3 kg (święta pomogły :wink:) i czuję już to w kolanach. Jak muszę coś podnieść z poziomu podłogi, to trochę boli. Poza tym zadyszkę potrafię złapać nawet jak powiem trochę więcej niż kilka zdań... :devil: A tak poza tym, jest super! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
     permalink
    Milena -jednak wrocilas do domu ze skurczami. A mi to od razu kazali się przebierać, zanim jeszcze cokolwiek zbadali. Po ściągnięciu pessara było na dzień dobry 4 cm rozwarcia. Bóle trochę inne niż przy pierwszym porodzie - bardziej z krzyża ale to dlatego że wody nie poszły od razu. Sam poród łatwiejszy... chyba przez to że wiedziałam kiedy się jakich odczuć spodziewać. I to naprawdę ułatwiło współpracę z polozna. Lekko pękłam i teraz wiem że to jest lepsze niż nacięcie bo nawet tego nie poczułam.
    Kurde... czekam i czekam na mojego malucha. A pokarm jest, on szuka cyca - M zrobił zdjęcie. Nie mogę wstać pogonic położne bo niby mam leżeć 3 godziny....
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    czujé ciągle ucisk na żebra i żołądek,

mnie zebra tak bola ze czasami piersi trzymam w gorze, koszulka podniesiona i nie wiem co jeszcze robic , skora mnie juz w tym miejscu pali.

Ale co tam jeszcze tylko miesiac :swingin::swingin::swingin::swingin:
    --
  4.  permalink
    IzUK: czujé ciągle ucisk na żebra i żołądek

a macie może kolkę w prawym boku i pod zebrami, bo ja od kilku dni z tym walcze i nic nie pomaga
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kochane aktualizuje listę, skeślam Beagraf no i Gosie też :bigsmile::bigsmile: sama się pochwali na pewno, ale wszystko też jest opisane pod jej kartą ciążową. Jeszcze raz wielkie gratulacje dla Was mamusie :cheer::clap:

1. marakuya 1.02.2013
    1. GaggataB 1.02.2013 (chłopiec)
    2. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    3. milena1984 3.02.2013 (chłopiec)
    3. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    4. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    5. golaa 06.02.2013 (dziewczynka)

6. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    7. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)
    8. Kallipos87 14.02.2013 ( Chłopiec )
    9. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    10. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    11. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    12. Venus87 21.02.2013 ( chłopiec )
    13. andziaiw 22.02.2013
    13. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec)
    14. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    15. Zelazna 3.03.2013 ( chłopiec )
    16. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    17. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    18. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    19. DominiczkaA 19.03.2013 ( dziewczynka )
    20. venika 05.04.2013 ( dziewczynka )
    20. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    21. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    22. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    23. Ange 24.04.2013
    24. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    24. Czajnik 28.04.2013
    25. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    26. lilijeczka - 05.05.2013
    27. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    28. aravls 15.05.2013
    29. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    30. AgaMama 23.05.2013 ( chłopiec )
    31. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    32. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    33. Yol 01.06.2013
    34. Andzia1508 12.06.2013
    35. Kasiek 13.06.2013
    36. mysiamm 25.06.2013
    37. Migotynka 1.07.2013 ( chłopiec )
    38. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    39. edytak1984 05.07.2013
    40. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    40. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    41. sloneczko32 13.07.2013
    41. Calypso77 13.07.2013
    42. pirat_ 14.07.2013
    43. ew3ame 15.07.2013
    44. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    45. Ewelajna87 13.08.2013
    45. MadRat 13.08.2013
    46. Nera86 23.08.2013
    47. Stefka_84 27.08.2013

:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    a macie może kolkę w prawym boku i pod zebrami, bo ja od kilku dni z tym walcze i nic nie pomaga

Kolki jak narazie nie, ale zaczynam czuc bol w kroku, dzis rano byl z lekka nieprzyjemny.

A w nocy na siku chodze jak pingwin :shamed:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No to jestem przerażona kochane bo zaczyna się lista od miesiąca "LUTY" gdzie jestem na 12 pozycji, z dnia na dzień któraś ma termin, szok!! Oj posypie się lista :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    W poprzedniej ciąży biegałam jak sarenka do samego końca. Teraz,mimo że mam tylko 6 kg na plusie, ledwo żyję po wejściu na I piętro :cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    IzUK: A w nocy na siku chodze jak pingwin

Znam to, jeszcze jak mam wstać to muszę się złapać czegoś...i powoli wstać aby brzuch nie stwardniał :confused: Izuk ale masz rację! JESZCZE MIESIĄC :bigsmile::bigsmile:
    --
  5.  permalink
    _sushi_: ledwo żyję po wejściu na I piętro

ja tez na szczescie musze wchodzic tylko na 1 pietro, az strach pomyslec jakby sie mieszkalo na 3cim albo 4tym:shocked:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    _sushi_: W poprzedniej ciąży biegałam jak sarenka do samego końca. Teraz,mimo że mam tylko 6 kg na plusie, ledwo żyję po wejściu na I piętro

Jak to się organizm zmienia, co nie?? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    venus87: Jak to się organizm zmienia, co nie

To straszne i irytuje mnie to, bo zawsze byłam dość żwawa. W poprzedniej ciąży położne w szpitalu łapały się za głowę, widząc moje wyczyny. Teraz mąż musi mnie z kanapy zgarniać:devil:
    No, ale nie miałam przy sobie żywej torpedy z reaktorem atomowym w tyłku w postaci (prawie) dwulatka:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ja jeszcze miesiac temu zdjecia noworodka robilam, na kolanach , na kucka itp.
    a po miesiacu jak bym soba nie byla, leniwiec mi sie taki dzis zalaczyl ze nie wiem czy maz bedzie mial obiad gotowy, czy moze bedzie go musial zrobic :rasta:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    niedługo przytulicie maluchy a te obiawy odejdą w zapomnienie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    niedługo przytulicie maluchy a te obiawy odejdą w zapomnienie :-)

Ale wnisoek jest taki,ze nigdy NIE BEDE GRUBA!!!
    To chudzielcow nie naleze ale z brzuszkiem , ktory czuje na kolanach dziwnie mi:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mi już z takim małym jest dziwnie a co dopiero taki większy :-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Beagraf, Gosia gratulacje :D
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    beagraf - wielkie gratulacje extra szybkiego porodu, kazda chyba o takim marzy, zaraz na pewno bedziesz tulic maluszka, ale zazdroszcze ze masz juz to za soba :)
    oj dziewczyny chyba kazda na koncowce czuje sie jak wieloryb, mnie co prawda w zasadzie nic nie boli, czasem kosci lonowe ale tez chodze jak kaczka a jak wyjde na 3 pietro na ktorym mieszkam to strasznie dysze, a przed ciaza mialam naprawde dobra kondycje :( ale takie chyba uroki koncowki, wczoraj pierwszy raz zauwazylam ze na wieczor mam nogi strasznie spuchniete. ostatnie 4 tygodnie ciazy beda chyba w wiekszosci przelezane
    addictive - a jaki masz obwod brzuszka ze lekarka mowi ze za maly? dobrze ze ta druga cie uspokoila. ja w 30tyg mialam 11 afi i lekarka mowila ze w porzadku, nie kazala mi sie nawadniac wiecej ani nic, a moj maly rosnie szybko wiec chyba jest ok.
    jak z ruchami waszych pociech po 34tyg? uspokoily sie troche? bo moj ostatnio tylko sie leniwie przeciaga i to pare razy w ciagu dnia, nie szaleje za bardzo, dzis ma taki dzien ze w zasadzie w wiekszosci spi, tez tak macie? czy szaleja wam caly czas mluchy?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    IzUK - ja mam podobne wrażenia z przebywania z brzuszkiem :).
    Jest cudowny bo w środku jest moja mala istotka, ale jak patrze na siebie w lustrze to już wiem, jak bym wygladała z nadwagą i wiecie co - nie podoba mi się to w ogóle. :).
    Ja tam nie czuję się seksowna w ciaży.

Milagros - ja ni mam kolek, jednak różne kłucia się zdarzają i pojawiają się w różnych miejscach brzuszka.
    Często w nocy budze się też z wrażeniem, jakbym miała niestrawność i jest mi niedobrze. Ale to mija.
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć mamusie wpadłam do was żeby pogratulować tym już rozpakowanym i przyszłym mamusiom.strasznie mi się tęskni za brzuszkiem ale najpiękniejsze jest to co przeżywam od miesiąca (tak tak jutro mój synek skończy miesiąc) jestem szczęśliwą mamą i każdej kobiecie polecam ten stan.
    Venus:shocked::shocked::shocked:widzę,ze u ciebie to już niedługo.Jak tam torba spakowana już do szpitala????

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 22.01.13 16:55</span>
    Kandyzowana a ty przed czy już po ślubie??? Z tego co pamiętam to miałaś ślubować jakoś w styczniu???
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ja tam nie czuję się seksowna w ciaży.
    ja w dresach tez nie , ale juz nago to lubie moje odbicie w lustrze , bardzo podoba mi sie brzuszek, i jaki kregoslup mam wygiety :bigsmile:

Dzis dostalam email co sie zmienia w moim ciele i malenstwie i pisza o wiciu gniazda, ja je uwije ale w lozku, badz na kanapie.
    W tygodniu po pracy nie mam sily na nic, a weekend chyba spedze z zelazkiem:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Addictive: Milagros - ja ni mam kolek, jednak różne kłucia się zdarzają i pojawiają się w różnych miejscach brzuszka.
    Często w nocy budze się też z wrażeniem, jakbym miała niestrawność i jest mi niedobrze. Ale to mija.

ja wlasnie sie boje zeby to tylko wyrostek nie byl bo od wczoraj sie nasililo w prawym boku, ale nie gorączkuję wiec narazie nie robie popeliny:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Milka - mierzę w najszerszym miejscu (przy pępku i wychodzi mi 98 cm. Nie wiem czy to mało, czy dużo, ale każdy mi mówi, że nie mam wielkiego brzucha jak na 35-36 tydz ciaży. Widocznie coś w tym jest, że jest dośc mały. Ale ani ja ani mój mąż nie mieliśmy dużej wagi urodzeniowej więc widocznie nasza córka będzie taka jak my. Poza tym rzeczywiscie może ma znaczenie, ze jest ułożona miednicowo z głowką centralnie na górze?

Co do ruchów małej, to fakt, ze rusza się mniej niż w 25-30 tyg. Ruchy są bardziej takie pełzające, jakby sie napina, przeciąga. Owszem zdarzają się też dni, że mocniej kopie , ale te kopniaczki trwają trochę i się uspakajają.
    Moja ginka mówi, że gdyby zaniepokoił mnie brach ruchów lub wzmożone silne ruchy - mam szybko jechać na KTG.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula85: Venuswidzę,ze u ciebie to już niedługo.Jak tam torba spakowana już do szpitala????

Kochana własnie jeszcze nie mam spakowanej torby, ale jutro już będzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Milagros na kolki pomaga espumisan, lekki masaż brzucha, ciepły prysznic i wydalenie gazów ;)

Mi właśnie krew z nosa poszła;/ drugi raz mi sie to zdarzyło, dobrze, że miałam chusteczki pod ręką, to niczego nie zachlapałam;/

Ja jestem na o wiele wcześniejszym etapie niż Wy, a też już stękam przy wstawaniu i zakładaniu butów. A mąż mówi na nas Kaczuszki:) Z tej okazji wczoraj kupiliśmy dla dzidzi małą przytulankę kaczuszkę (taką do miętolenia i ciumkania).
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Addictive: Co do ruchów małej, to fakt, ze rusza się mniej niż w 25-30 tyg. Ruchy są bardziej takie pełzające, jakby sie napina, przeciąga. Owszem zdarzają się też dni, że mocniej kopie , ale te kopniaczki trwają trochę i się uspakajają.

U mnie to samo :cool: Chociaż od tych dwóch dni co tak źle się czułam synek był bardzo aktywny, więcej się ruszał. Dziś się smyra bardziej...
    --
  7.  permalink
    akirka: Milagros na kolki pomaga espumisan, lekki masaż brzucha i wydalenie gazów ;)

espumisany juz 2 wzielam te rozpuszczalne i rzeczywiscie troche pomaga, masaz nie pomaga a to trzecie to chyba poszlo bo mój mąż całą noc spal jak zabity:-)

akirka: Mi właśnie krew z nosa poszła;/ drugi raz mi sie to zdarzyło, dobrze, że miałam chusteczki pod ręką, to niczego nie zachlapałam;/

ja ciagle mam krwawienie z nosa, taki kolejny "urok" tego stanu
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    IzUK - podziwiam cię, że do samego końca pracujesz, i to jak mówisz, w pracy siedzącej...ja jak siedzę dłużej niż pół godz. na krześle to strasznie boli mnie pod piersiami, to chyba właśnie nacisk na żebra, poza tym czuję też ciśnienie w miednicy.
    Do tego to zmęczenie po pracy...powiem ci, ze jak chodziłam jeszcze do pracy, to ledwo wytrzymywałam bo byłam taka senna i rozkojarzona, wiec myślę, że lepiej dla mnie i firmy, ze nie męczą się tam ze mną a odpoczywam w domu. Może weź sobie kilka dni wolnego żeby się wyspac i przygotować do porodu? Pranie, prasowania i układanie tego wszystkiego nie jest najprostsze na samej końcówce...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    IzUK - podziwiam cię, że do samego końca pracujesz, i to jak mówisz, w pracy siedzącej...ja jak siedzę dłużej niż pół godz. na krześle to strasznie boli mnie pod piersiami, to chyba właśnie nacisk na żebra, poza tym czuję też ciśnienie w miednicy.
    Do tego to zmęczenie po pracy...powiem ci, ze jak chodziłam jeszcze do pracy, to ledwo wytrzymywałam bo byłam taka senna i rozkojarzona, wiec myślę, że lepiej dla mnie i firmy, ze nie męczą się tam ze mną a odpoczywam w domu. Może weź sobie kilka dni wolnego żeby się wyspac i przygotować do porodu? Pranie, prasowania i układanie tego wszystkiego nie jest najprostsze na samej końcówce...

Czyli mamy ta sama dolegliwosc - zebra :confused:
    Ja juz staniczka nie nosze od poczatku stycznia, zakladam okazjonalnie.
    A co do pracy wstepnie chce odejsc 15.02 a termin mam na 19.02 :bigsmile:
    Ale pisalam juz nie raz, ze jak bedzie ciezko trudo odchodze wczesniej, wczoraj mialam super dzien. W pracy przelecialo nawet nie wiem keidy, pozniej polecialam do sklepu dla kolezanki zrobic jej zakupy i odwiedzic w szpitalu , wrocilam do domu po 20stej i padlam na twarz :tongue:
    A dzis jakas marudna :angry:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    addictive - to ja nie wiem czy ta wielkosc brzucha moze swiadczyc o wielkosci dziecka, moj synek niby wielki a w obwodzie mam 2 cm wiecej od ciebie tj 100cm wiec mnie sie wydaje ze to zalezy od budowy kobiety a nie swiadczy o prawidlowym rozwoju dziecka, moze to jakas stara szkola zeby po wielkosci brzucha oceniac wielkosc dziecka, sama nie wiem. ja juz sie nie moge doczekac nastepnego czwartku, okaze sie ile maly wazy i czy bardzo przybral w ostatnich tygodniach
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Niezalogowana - moja ginka powiedziała, że powyżej 30 tc nogi mogą drętwiec, jeśli się śpi n a plecach lub prawym boku. Nie wzszystkie kobiety to odczuwają, ale jeśli się tak dzieje, to najlepiej leżeć/spać na lewym boku :confused:
    --
  8.  permalink
    akirka, ja to od początku się fatalnie czułam w ciąży a ty na samym początku też nie jesteś :wink: poza tym teraz to ubieranie, zimowych butów czy kurtki jest nie lada wyzwaniem :bigsmile:

Treść doklejona: 22.01.13 18:18
    W ogóle teraz sama boję się z domu wyjść wczoraj byłam u babci, jechałam autem z rodzicami, to jak szłam mama musiała mnie podtrzymać bo wszędzie taki lód był, że sama to na pewno bym się wyglebała. U was też taka głupia pogoda jest ?
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.