Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeJan 24th 2013
     permalink
    DominiczkaA: Venus skarbie jak się czujesz?

Kochana dobrze, lepiej niż dwa dni temu, ale brzuch mi twardnieje w ciągu dnia więcej niż 10 razy, i czuje delikatne bóle jak na miesiączkę....no ale zobaczymy co powie dziś gin, to, że mam bóle przepowiadające nie znaczy, że zaraz będę miała rozwarcie :neutral: szkoda bo bym chciała mieć chociaż 1 cm :devil:
    --
  1.  permalink
    to trzymam kciuki za ten 1cm:bigsmile::bigsmile:o której wizyta?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ange, calkiem mozliwe ze to efekt stresu, ja nawet jak tylko troche sie zdenerwuje, to brzuch mi twardnieje...dobrze, ze po nospie Ci przeszlo :) Jak bedziesz u ginka to zapytaj o to koniecznie.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    DominiczkaA: Venus jak ty to robisz że cytujesz moje słowa?

Zaznaczam Twoją odpowiedź lub wypowiedź, że na niebiesko mi się zaznacza i po prawej stronie u góry na wysokości Twojego Nicku jest: CYTUJ, ZGŁOŚ DO MODERACJI, ZMIEŃ, SKASUJ, PERMALINK, więc zaznaczał cytuj, zjeżdżam na pole tekstu i już jest zaznaczone i wklejone fragment, który zaznaczyłam :bigsmile: i robię kursywę niżej i odpisuję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Venus, to fajna masz te siostre :bigsmile: Powodzenia na dzisiejszej wizycie :hugging:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    DominiczkaA: to trzymam kciuki za ten 1cmo której wizyta?

O 15:30 :smile:
    --
  2.  permalink
    Ja znowu nie mogę spać na lewym boku,tam gdzie jest dziecko...uwiera mnie coś, stuka i puka...więc śpię na prawym, co rusz przekręcając się na lewy (bo mnie sumienie gryzie, że na lewym powinnam spać).

jejku....wizyta jest już jutro, a ja jakaś taka dziwnie spokojna jestem...w zeszłym miesiącu nie mogłam spać, poryczałam się przed wizytą, bo nerwy mnie trzepały...a teraz owszem, boję się, ale jakoś dziwnie spokojna jestem...żeby zdrowe było...i żywe...

co ma być to będzie.....
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Tak tez zrobie CLOE78 ale balam sie na maxa bo roznie to bywa! ale dobrze, ze synuś sie wiercil to mnie troszke uspakajalo! Dzis sie relaksuje :bigsmile: a jak mnie ktos zdenerwuje to bedzie biedny :wink:
    A ty jak sie czujesz???
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    cloe78: Venus, to fajna masz te siostre Powodzenia na dzisiejszej wizycie
    --

Dziekuję :bigsmile: jeszcze sama powiedziała siostrą: JAK BYŚ POTRZEBOWAŁA MOJEJ POMOCY TO ZAWSZE DZWOŃ!!! :devil::devil::devil: nie jest świadoma, że będzie częstym gościem w moim domu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Venus czyżby przychodziła na Ciebie pora powolutku? :D
    No zobaczymy co będzie u Gina, powodzenia!
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    anairda1986: jejku....wizyta jest już jutro, a ja jakaś taka dziwnie spokojna jestem...w zeszłym miesiącu nie mogłam spać, poryczałam się przed wizytą, bo nerwy mnie trzepały...a teraz owszem, boję się, ale jakoś dziwnie spokojna jestem...żeby zdrowe było...i żywe...

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i będzie dobrze :wink: może w końcu zdecydujesz się dołączyć do Nas :wink:

Treść doklejona: 24.01.13 11:09
    mangaa: Venus czyżby przychodziła na Ciebie pora powolutku? :D

Hihi powolutku na pewno :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ange: A ty jak sie czujesz???

rozumiem Cie doskonale, ja tez sie boje tych twardnien ale poki co moja ginka twierdzi, ze wszystko jest w normie wiec tego sie trzymam....
    A czuje sie dobrze, jedyne co mi troche dokucza to bol spojenia lonowego no i dusznosci, ktore w nocy utrudniaja spanie....ale mozna wytrzymac :wink:
    A jak u Ciebie samopoczucie?
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Przeciw rozstępom odradzam kosmetyki Rosmanna i Ziaji. Używałam regularnie od 2 mieś ciąży i po 30 tyg zaczęły mi wychodzić rozstępy na brzuchu z dnia na dzień:(
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    venus87: nie jest świadoma, że będzie częstym gościem w moim domu --

ha, ha!!!! Niedobra Ty :)))) ale gdybym miala mozliwosc to tez bym skorzystala z takiej pomocy :wink:
    --
  3.  permalink
    venus87: Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i będzie dobrze :wink: może w końcu zdecydujesz się dołączyć do Nas :wink:

Venus może się zdecyduję i odważę:)
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Samopoczucie dobrze :) dziekuje. Ogolnie to w dzien daje rade sa dni lepsze i gorsze ale jak juz mnie dopada jakas dolina to spogladam na moj falujacy brzuchol i humor wraca :bigsmile: a w nocy czesto spie na plecach bo narazie tak mi wygodnie :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    kallipos87: Przeciw rozstępom odradzam kosmetyki Rosmanna i Ziaji. Używałam regularnie od 2 mieś ciąży i po 30 tyg zaczęły mi wychodzić rozstępy na brzuchu z dnia na dzień:(--

a ja to mysle, ze jak maja wyjsc to i tak wyjda, niezaleznie od stosowanych specyfikow....zalezy od tendencji i kondycji skory.... Dlatego uzywam taniej Ziaji, bo szkoda mi kasy na jakies kosmicznie drogie kremy, ktore i tak nie ma pewnosci ze mnie przed rozstepami uchronia...

Treść doklejona: 24.01.13 11:23
    Ange: a w nocy czesto spie na plecach bo narazie tak mi wygodnie

Ja tak samo, tylko ze na pol siedzaco :wink: Nie wyrabiam calej nocy na lewym boku....
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    ja nie uzywam kremow specjalnych na rozstepy:shamed: mam zwykle i mam nadzieje ze mi nic nie wyjdzie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ange: ja nie uzywam kremow specjalnych na rozstepy

najwazniejsze, ze nawilzasz skore :wink:
    --
  4.  permalink
    venus87: DominiczkaA: Venus jak ty to robisz że cytujesz moje słowa?

wyszło dziękuje:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ja używam olejku Bio Oil na brzuch i na twarz ;) jest min. dla skóry odwodnionej, a mam straszne liszaje na twarzy. Można kupić w Rossmanie.
    Ange - bierzesz magnez? Przy twardnieniach warto brać, ponoć najlepszy Magne b6. Ja biorę 3x2 tabletki. I stres ma tutaj naprawdę duże znaczenie. Odpoczywaj więcej i będzie dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeJan 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Edytak1984 - ja stosowałam w dwóch poprzednich ciążach VICHY Action Integrale Vergetures , obecnie też. Dla mnie, jest najlepszy na świecie, ani jednego rozstępu:)
    Polecam, kosztuje ok 100 zł ale naprawde warto wydać te pieniążki:)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Migotynko, a masz pewność, że rozstępy nie wyszły dzięki kremom?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ange: ja nie uzywam kremow specjalnych na rozstepy mam zwykle i mam nadzieje ze mi nic nie wyjdzie

Ja też nie używała specjalnych kosmetyków, balsamy tłuste i nawilżające i regenerujące używam ale i tak mi wyszły rozstępy :confused: na udach, koło kolan i na piersiach :neutral:

Treść doklejona: 24.01.13 12:09
    DominiczkaA: wyszło dziękuje:)

Proszę :wink:

Treść doklejona: 24.01.13 12:21
    1. marakuya 1.02.2013
    1. GaggataB 1.02.2013 (chłopiec)
    2. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    3. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    4. ikamek 05.02.2013 (chłopiec)
    5. golaa 06.02.2013 (dziewczynka)

6. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    7. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)
    8. Kallipos87 14.02.2013 ( Chłopiec )
    9. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    10. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    11. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    12. Venus87 21.02.2013 ( chłopiec )
    13. andziaiw 22.02.2013
    13. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec)
    14. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka?)
    15. Zelazna 3.03.2013 ( chłopiec )
    16. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    17. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    18. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    19. DominiczkaA 19.03.2013 ( dziewczynka )
    20. venika 05.04.2013 ( dziewczynka )
    20. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    21. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    22. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    23. Ange 24.04.2013
    24. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    24. Czajnik 28.04.2013
    25. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    26. lilijeczka - 05.05.2013
    27. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    28. aravls 15.05.2013
    29. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    30. AgaMama 23.05.2013 ( chłopiec )
    31. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    32. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    33. Yol 01.06.2013
    34. Andzia1508 12.06.2013
    35. Kasiek 13.06.2013
    36. mysiamm 25.06.2013
    37. Migotynka 1.07.2013 ( chłopiec )
    38. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    39. edytak1984 05.07.2013
    40. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    40. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    41. sloneczko32 13.07.2013
    41. Calypso77 13.07.2013
    42. pirat_ 14.07.2013
    43. ew3ame 15.07.2013
    44. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    45. Ewelajna87 13.08.2013
    45. MadRat 13.08.2013
    46. Nera86 23.08.2013
    47. Stefka_84 27.08.2013

Skasowałam Milenkę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ja witam sie czwartkowo, chodz na mojej twarzy rano byl mega rogal bo myslalam ze piatek kochany piateczek i ze w koncu weekend a tu jeden dzien trzeba doliczyc wrrrr:devil:

Zaczynam w pracy przygotowywac dokumenty itp, by po moim odejsciu ktos kto przejmie moje obowiazki mial latwiej.
    I dobrze ze to zabiera mi czas bo jak nic nie robie to dzien dluzy mi sie okropnie :angry:

Jutro z mezem idziemy do poloznej i bedziemy robic plan porodu.
    Macie juz gotowy ?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dziewczyny coś z tą listą jest nie tak, nie ma na niej Eveke... (?)
    Chyba, że Ev się nie wpisywała ale wydaje mi się, że kiedyś tam była.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    IzUK: Jutro z mezem idziemy do poloznej i bedziemy robic plan porodu.
    Macie juz gotowy ?

Ja mam :bigsmile: zrobiłam za pomącą programu " Rodzić po Ludzku" :wink:

Treść doklejona: 24.01.13 12:34
    mangaa: Chyba, że Ev się nie wpisywała ale wydaje mi się, że kiedyś tam była.

Eveke chyba też była :neutral: zaraz poszukam poprzednie listy ...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ja mam :bigsmile: zrobiłam za pomącą programu " Rodzić po Ludzku" :wink:
    my tez zrobilismy na necie na stronie NHS ,ale chetnie poslucham poloznej.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Z tego co pamietam to Ev sie nie wpisywala na liste
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Nie?? a czemu?? ale suwaczek ma zrobiony :neutral:

Eveke dopisać Cię??? Daj znać jak będziesz na Forum..:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    IzUK: Jutro z mezem idziemy do poloznej i bedziemy robic plan porodu.
    Macie juz gotowy ?

u mnie to chyba sie tego nie praktykuje (mieszkam w Barcelonie)...jak pytalam ostatnio swiezo upieczonych mamus, to robily wielkie oczy i nie wiedzialy o czym do nich rozmawiam :shocked:
    W przyszlym tygodniu ide do poloznej, to podpytam ze tak powiem u zrodla...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    cloe78
    u nas to ponoc bardzo pomaga.
    W pl chyba juz tez sie praktykuje?
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    IzUK, w PL też, nawet jest wymieniony w ministerialnym standardzie opieki okołoporodowej. Trójmiejskie szpitale, z tego, co wiem, oczekują planu porodu od rodzącej, choć nie jest on wymagany. Pytaniem otwartym pozostaje, jak bardzo personel bierze sobie go do serca i stara się go realizować.
    Ja jestem jednak dobrej myśli :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    _sushi_

Migotynko, a masz pewność, że rozstępy nie wyszły dzięki kremom?[/quote]

- Oczywiście, że pewności nie mam, niemniej rozstępów również nie mam.Stosowałam krem regularnie, więc też nie napiszę, że krem nie działa..Zadano pytanie, odpowiedziałam na temat, więc chyba Edytak1984, otrzymała w związku z tym odpowiedź...ech Sushi....:wink:
    --
  5.  permalink
    Hej,

A ja mialam dzisiaj badania kontrolne w tym WR - mam nadzieje ze nie wyjdzie, bo niby skad bym to miala zlapac, ale to chyba standardowe badanie jak ten GBS. Oczywiscie badania na 8:00 rano i jak wrocilam do domu musialam dospac.

venus87: jak pytalam ostatnio swiezo upieczonych mamus, to robily wielkie oczy i nie wiedzialy o czym do nich rozmawiam

dopoki o tym nie napisalyscie to tez nie wiedzialam co to takiego i po co sie to robi

Zamówiłam wczoraj w empiku książkę Pani Ireny, którą polecałyście i będę się pozytywnie nastrajać. Bardzo mi też pomogły słowa bodajże sushi (jesli ktos inny doradzil to sorry) o zamianie strachu w ciekawość, naprawde od kiedy zaczelam w swojej glowie to zmieniac, wizualizowac sobie i głosno powtarzac "ciekawe jak to bedzie" jest mi jakos bardziej przebojowo w srodku, dzieki
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    migotynka: ech Sushi....

No co? Zadałam po prostu pytanie.
    Bo Twoja wypowiedź (bez urazy, bo piszę to bez złośliwości, choć ciągle jestem o nią posądzana :wink:)zabrzmiała trochę tak, jakby te kremy dawały pewność, ze rozstępy nie wyjdą. A znam osobę, którą nawet po stosowaniu tych kremów przeorało po same cycki (dosłownie):cool:
    --
  6.  permalink
    mojej kolezance rozstepy wywalilo na piersiach juz w 20 tygodniu, po wewnetrznej stronie mimo ze smarowala kremami po 3cim miesiacu codziennie, jeszcze innej kolezance rowniez na calych cyckach "slonce" wyskoczylo mimo smarowania. Skóra sie napina i czasem zadne kremy tutaj nie pomogą, duzo tez zalezy od budowy, szybkosci wzrostu bebzona, sa dziewczyny na forum ktore pisalu o rozstepach dopiero w 39 tygodniu, gdzie by sie wydawalo ze juz ich nie dostana. Ale ja tez stosuje kremy bo przy sprzyjajacych warunkach fizycznych moze pomogą.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    _sushi_

migotynka: ech Sushi....

No co? Zadałam po prostu pytanie.
    Bo Twoja wypowiedź (bez urazy, bo piszę to bez złośliwości, choć ciągle jestem o nią posądzana :wink:)zabrzmiała trochę tak, jakby te kremy dawały pewność, ze rozstępy nie wyjdą. A znam osobę, którą nawet po stosowaniu tych kremów przeorało po same cycki (dosłownie):cool:
    -- [/quote]

- No nic:wink: Ty i złośliwości, no coś Ty:wink:
    :wink:
    Myślę, że to jest tez kwestia genów. Kremu używałam tylko tego więc porównania nie mam, ale cokolwiek by to miało być, geny, krem lub cokolwiek innego, rozstępów nie mam a krem polecam. Stosowały go równiez moje znajome i też są zadowolone, chociaż może to też geny...:wink::wink:

Dodam jeszcze, że nie przytyłam mało, a bebzonki miałam naprawdę wielkie. Z pierwszym synem 20 kg( gdzie moja stała waga to 47 kg) a z drugim 18, więc miało się co rozciagać:)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    _sushi_: No co? Zadałam po prostu pytanie.
    Bo Twoja wypowiedź (bez urazy, bo piszę to bez złośliwości, choć ciągle jestem o nią posądzana )zabrzmiała trochę tak, jakby te kremy dawały pewność, ze rozstępy nie wyjdą.

dokladnie tak samo te wypowiedz zrozumialam, dlatego przylaczylam sie do pytania sushi, w ktorym moim zdaniem zadnej zlosliwosci nie ma...
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Ja używam kremu z Rossmanna BABYDREAM. Używam go 2 x dziennie. Zobaczymy jakie przyniesie efekty. Mam na pupie dużo starych rozstępów z czasów jak było mnie z 15 kg więcej .:tongue: Boję się, że tym razem znów mnie wysypie. Na razie nic niema, ale brzuszek jeszcze mały :wink: Od czasu do czasu szczypię sobie też skórę. Mam taką cichą nadzieję, że mnie to ominie, ale czas pokaże :wink:

Moja mama ma cały brzuch w mega rozstępach, które zostały jej po ciążach :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    cloe78] loe78

_sushi_: No co? Zadałam po prostu pytanie.
    Bo Twoja wypowiedź (bez urazy, bo piszę to bez złośliwości, choć ciągle jestem o nią posądzana )zabrzmiała trochę tak, jakby te kremy dawały pewność, ze rozstępy nie wyjdą.

dokladnie tak samo te wypowiedz zrozumialam, dlatego przylaczylam sie do pytania sushi, w ktorym moim zdaniem zadnej zlosliwosci nie ma...[/quote]

- - Ale co Wy z tą złośliwością, czy ja to gdziekolwiek napisałam, zarzuciłam? To chyba Wy najbardziej jakąś złośliwość widzicie, bo dla mnie wypo. Sushi wcale zlośliwa nie była. A fakt, czasem Sushi bywa złosliwa, ale akurat ja to lubię i tyle:wink:
    --
  7.  permalink
    migotynka: Sushi wcale zlośliwa nie była. A fakt, czasem Sushi bywa złosliwa, ale akurat ja to lubię i tyle

jakby te rozmowy szły na żywo to nikt by nie był złośliwy bo by dochodzila mimika, usmiech itp a tak to wychodzą kwiatki w dyskusji i słowo pisane moze byc zinterpretowane na wiele sposobów
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny ale napisaliście :-) ja dziś dalej niewyspana ale już się to tego przyzwyczajam powoli chyba

nawilzam brzuch oliwkami dla dzieci chwilowo zobaczymy czy wogóle coś pomoże skórze :-)

Treść doklejona: 24.01.13 13:47
    hej dziewczyny ale napisaliście :-) ja dziś dalej niewyspana ale już się to tego przyzwyczajam powoli chyba

nawilzam brzuch oliwkami dla dzieci chwilowo zobaczymy czy wogóle coś pomoże skórze :-)

Treść doklejona: 24.01.13 13:48
    ups dwa razy kliklam :-D
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Naprodukowałyście troszkę :devil:

Sushi złośliwa? łe tam :devil:

odniosę się do kremów, otóż wg mnie to geny i nie ma co się podniecać , natomiast nawilżenie skóry na pewno nie zaszkodzi, jednak ona sie rozciąga , może przez to swędzieć wiec fajnie ją trochę pokremować...
    ja dostałam od mojego cudnego brata na gwiazdkę mustelę - dba o mnie kochany :devil: ale serio smaruję się nią od biedy jak mi się przypomni... wcześniej kupiłam sobie oliwkę w żelu i na mokro pod koniec kąpieli dawalam, ale to też jak mi sie zechciało...
    a co ma być to i tak będzie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    venus - trzymam kciuki za wizyte, ciekawe czy tam sie u ciebie cos podzialo z szyjka i czy juz sa oznaki zblizajacego sie porodu, ja mam wizyte za tydzien i tez mam nadzieje na 1cm rozwarcia choc u mnie to chyba malo mozliwe bo nie mialam do tej pory ani jednego skurczu, no chyba ze nie czuje, ehh, wiec u mnie to chyba daleko do porodu
    ja smaruje brzuch zwyklym balsamem dobrze nawilzajacym 2 razy dziennie i na razie zero rozstepow ale duzo dziewczyn pisalo ze i po 38 tyg moga sie pojawic wiec poki nie urodze to jeszcze wszystko mozliwe, fakt ze mi brzuch rosl stopniowo i jakis wielki nie jest, no ale okaze sie czy mnie rozstepy oszczedza
    -- [/url]
  8.  permalink
    milka1984: i tez mam nadzieje na 1cm rozwarcia choc u mnie to chyba malo mozliwe bo nie mialam do tej pory ani jednego skurczu

a może tak być, że nie poczujemy tego pierwszego centymetra? ze nie zostanie on poprzedzony skurczami?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    hej, wróciłam od lekarza. Szybkie usg bez pomiarów, by sprawdzić co z tymi ruchami. Mały się rusza, jest ułożony pośladkowo, ruchy widoczne, serduszko ładnie bije 147 u/m. No to czekamy na połówkowe.
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Akirka - magnezu nie biore... nawet o tym nie pomyslalam :confused: bede musiala sobie kupic i mam nadzieje, ze pomoze :smile: dziekuje za pomoc :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    blubis
    wiec koniec ze stresami ze nie czujesz maluszka :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Witajcie.
    Wiem,ze istnieje juz watek z kobietkami ktore sa juz w dwupaczkach,ale wiekszosc z nich szykuje sie juz do porodu.Ja jestem swiezynka w tym temacie-jestem przed 6 tyg ciazy i nie moge sie jeszcze odnalezc w wyprawkach,kopniaczkach i bolach przedporodowych.Mam nadzieje szczesliwie dotrwac do tego etapu,ale na razie ,na samym starcie jestem pelna szczescia ale czasem wiecej mam obaw.Jesli sa tutaj kobietki ktore zechcialyby sie dolaczyc do watku i takze maja jeszcze malutka ciaze-serdecznie zapraszam...Mam nadzieje,ze bedziemy mogly sie powymieniac doswiadczeniami,wspierac i dotrwac do szczesliwego finalu.
    Ja wciaz nie moge uwierzyc iz mnie sie udalo.Dzis po raz 1wszy zaczelo mnie mdlic i nie potrafie odnalezc swojego wlasciwego smaku aby zdusic ssajaca mnie zmore.Ciesze sie,ze pojawiaja sie symptomy ciazy,bo mam nadzieje,ze moj Okruszek rosnie sobie zdrowo i nie bedzie mial zamiaru mnie opuscic przez najblizsze 8 miesiecy.
    Mam nadzieje ze nie zostane tutaj sama i ktoras tutaj zawita-serdecznie zapraszam...:wink:

[wpis przeniesiony przez moderatora]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.