Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeJan 26th 2013
     permalink
    dzień dobry, witam się sobotnio :bigsmile:
    Podnioslam się z lozeczka niecale pol godziny temu, wiec spalam prawie 12h pczywiscie z przerwamy na siusiu. Tesciu zrobil mi pyszne śniadanko, no zyc nie umierać :))))))))
    Ja w ciąży spie lepiej niż przed:cool:
    Nigdy nie rozumiałam jak moja siostra może tyle spac a tu proszę z mala w brzuszku spi mi się bardzo dobrze.
    Plan na dziś kolejne pranko - już wstawione i czas zabrać się za prasowanie ...:confused:
    Na szczęście teściu się nudzi i b.lubi prasowac wiec pewnie mi pomoze.
    Milego dnia Wam zycze u mnie dziś piękne słonko za oknem :rainbow:nareszcie !!!
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Ja mam ciągle mokrą wkładkę w ciąży, dużo więcej ze mnie leci niż przed, ale to chyba zależy od organizmu po prostu :)

Kandyzowana wszystkiego dobrego, trzymam kciuki żeby było wszystko poszło po Waszej myśli :)
    --
    •  
      CommentAuthorms_86
     permalink
    Cześć Dziewczyny!
    Po wczorajszym połówkowym postanowiłam do Was dołączyć:))) Podczytuję Was już od jakiegoś czasu.
    Trochę o mnie: Mam na imię Marzena. Mężatka od 25.09.2010. W upragnioną ciążę udało się zajść po 1,5 roku starań ale na krótko bo w 7 tyg. poroniłam. A w 2. rocznicę ślubu udało nam się ponownie zajść w ciążę:) Tym razem jest wszystko OK;)
    Będzie dziewczynka:))) Wczoraj na 100% potwierdzona. A termin porodu wg OM to 19.06.2013 zaś z USG - 21.06.2013.
    Możecie mnie wpisać na listę:))) Z góry dziękuję:)

Pozdrawiam Was wszystkie:)
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeJan 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Kochana super teścia masz :clap: pochwal go :tooth:

Witam Cię MS86 :bigsmile: GRATULUJĘ UPRAGNIONEGO DZIDZIUSIA I JESZCZE DZIEWCZYNKA :bigsmile: Super wieści, że wszystko jest dobrze :clap: już Cię dopisuje :thumbup:
    1. marakuya 1.02.2013
    1. GaggataB 1.02.2013 (chłopiec)
    2. justyna883 2.02.2013 (dziewczynka)
    3. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    4. ikamek 07.02.2013 (chłopiec)
    4. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    5. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)

6. Kallipos87 14.02.2013 ( Chłopiec )
    7. sardynka85 15.02.2013 (chłopiec)
    8. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    9. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    10. Venus87 21.02.2013 ( chłopiec )
    11. andziaiw 22.02.2013
    11. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec)
    12. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka)
    13. Zelazna 3.03.2013 ( chłopiec )
    14. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    15. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    16. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    17. DominiczkaA 19.03.2013 ( dziewczynka )
    18. venika 05.04.2013 ( dziewczynka )
    18. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    19. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    20. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    21. Ange 24.04.2013
    22. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    22. Czajnik 28.04.2013
    23. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    24. lilijeczka - 05.05.2013
    25. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    26. aravls 15.05.2013
    27. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    28. AgaMama 23.05.2013 ( chłopiec )
    29. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    30. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    31. Yol 01.06.2013
    32. Andzia1508 12.06.2013
    33. Kasiek 13.06.2013
    34. MS86 19.06.2013 ( dziewczynka )
    35. mysiamm 25.06.2013
    36. Migotynka 1.07.2013 ( chłopiec )
    37. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    38. edytak1984 05.07.2013
    39. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    39. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    40. sloneczko32 13.07.2013
    40. Calypso77 13.07.2013
    41. pirat_ 14.07.2013
    42. ew3ame 15.07.2013
    43. Swisssky 18.07. 2013
    44. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    45. Ewelajna87 13.08.2013
    45. MadRat 13.08.2013
    46. Nera86 23.08.2013
    47. Stefka_84 27.08.2013

Bardzo proszę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorms_86
     permalink
    Dziękuję:))))
    A z dziewczynki strasznie się cieszymy bo bardzo chcieliśmy mieć:) Bo imię już wybrane chyba z 6 lat temu:D
    Będzie MAJA:)))
    -- ,
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    hej Marzenko, witamy :)
    co do śluzu, to znalazłam artykuł, który rozwiał moje wątpliwości (miewam bezwonny żółtawy) i może pomoże którejś z Was "WYDZIELINA W CIĄŻY":http://www.ciazowy.pl/artykul,uplawy-w-ciazy-kiedy-zagrazaja-zdrowiu-przyszlej-mamy,1610,1.html
    -- Już Cię kochamy Maleństwo:*
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    *aravls* dziekuje za glos- moja ginka tlumaczyla ze warto wiedziec w razie czego jesli cos jest nie tak z maluchem, by sie przygotowac
    do leczenia po porodzie, nabyc wiedzę, jesli bedzie potrzebna jakas interwencja chirurgiczna to tez mozna sie przygotowac do tego.
    Innej opcji nie rozważam, to dziecko bardzo wyczekane i kochane.:))

*manga i edyta*- ja tez mysle nad samym usg, bez pappa, ale zobacze co ginka robiaca usg powie
    zdaje sobie sprawe ze duze ryzyko, to nie wyrok jeszcze,decydujac sie na potomka jakos bralismy to ryzyko z mezem pod uwage
    staram sie nie miec czarnych mysli, ale mam stresa nieco...

Kandyzowana- najlepszego na nowej drodze zycia~! samych pieknych chwil

witajcie nowe mamusie!! .:clap:
    ja dzis mam lekkie mdlosci, maz ugotował gulasz, a ja brr, nie mam chęci
    --
    • CommentAuthorZuoo
     permalink
    Cześć, ja też sobie od dawna obserwuję to forum i teraz postanowiłam napisac. Mianowicie w pierwsza ciaze zaszlam nieplanowanie i niestety w lipcu poronilam byl to 4/5 tc. Odczekalismy chwile i postanowilismy sprobowac. W zwiazku z tym ze po poronieniu cykle staly sie maxymalnie regularne udalo sie za pierwszym podejsciem (2 dni przed spodziewanym okresem) test pokazal blada kreseczke. Wczoraj (dzien spodziewanego okresu) zrobilam Bete wyszla 177,9 czy to jest wynik ok jak na 4 tydzien ciazy liczac od dnia ostatniego okesu? W poniedzialek mam wizyte u lekarza ( mam nadzieje ze ten bedzie normalny i bardziej wyrozumialy), u jednego juz bylam wczoraj kiedy robilam bete poniewaz w nocy mialam dziwne bole, pozniej juz chyba ze stresu.. Dostalam oczywiscie tylko opierdziel ze po co przychodze tak wczesnie ;/ i ze jak beta wyjdzie na + to zebym brala duphaston. W sumie teraz boli juz nie mam wiec nie biore tej nospy biore natomiast duphaston, mam dziwne odczucia typu pulsowanie od kilku dni nie wiem czy to normalne. Byc moze sama juz sie nakrecam i kazdy bol nawet najmniejszy odbieram jak zagrozenie. Acha jeszcze pytanie czy na USG bedzie za wczesnie w poniedzialek ? Przed poronieniem (w trakcie plamienia) mialam robione i bylo widac "ziarenko" ktore bylo jak okreslil lekarz "nierowne" i cos z nim bylo nie tak..
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Zuoo: Acha jeszcze pytanie czy na USG bedzie za wczesnie w poniedzialek ?

USG najlepiej zrobić w 7-8 tygodniu ciąży, wtedy będzie już pulsowało serduszko. Nie ma potrzeby iść wcześniej...
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    No to teściu prasuje a ja mam czas na buszowanie po sieci.
    Caly czas mam wrazenie ze czegos mi jeszcze brakuje :angry:
    Czy Wy tez tak macie ?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    IzUK: Caly czas mam wrazenie ze czegos mi jeszcze brakuje :angry:
    Czy Wy tez tak macie ?

IzUK, zdecydowanie brakuje Tobie odpoczynku przed tą wielką chwilą ;) Podziwiam,że pracujesz nadal...:wink:
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    Witam serdecznie! Miło mi, że po długich staraniach mogę do Was dołączyć i razem czekać na maleństwo! Mój termin to 7 wrzesień i oczywiście doczekać się nie mogę:)
    Kamilciu- jestem!
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    IzUK Kochana mi brakuje cały czas spakowanej torby do szpitala myślisz ze to istotne :wink: :bigsmile:
    Nie martw sie tak bardzo na zapas ja po poprzednim porodzie powiem tak wiele rzeczy można dokupić po urodzeniu zobaczycie z M co wam brakuje a co uważacie ze wam sie przyda i zamówicie. Na poczatku i tak małe jest najwalniejsze i nawet jak bys nic nie miała to będziesz na takim haju ze całe życie i tak będzie sie w około niego kręciło :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ooooj ja wlasnie odpoczywam :)
    weekendy to ja spędzam na lenistwie , wole być dłużej w domu z dzieckiem niż siedzieć przed porodem samej , i tego się trzymam :swingin:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dorit: ja dzis mam lekkie mdlosci, maz ugotował gulasz, a ja brr, nie mam chęci

UUUU zaczyna się :devil::bigsmile::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Nie martw sie tak bardzo na zapas ja po poprzednim porodzie powiem tak wiele rzeczy można dokupić po urodzeniu zobaczycie z M co wam brakuje a co uważacie ze wam sie przyda i zamówicie. Na poczatku i tak małe jest najwalniejsze i nawet jak bys nic nie miała to będziesz na takim haju ze całe życie i tak będzie sie w około niego kręciło

widzac po stercie prasowania chyba trochę jesteśmy zabezpieczeni :bigsmile:
    Ale wiesz Aleks jak to jest przed pierwszym dzieckiem ...ale racja zyjemy w czasach gdzie tesco otwarte jest 24h i zawsze można wyskoczyć po cos jeśli zabraknie:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Podoba mi się Bilio, co napisałaś: "Właśnie bardzo dużo osób zostawia takie sprawy aaaaa, bo już wyszłam ze szpitala... No i później takie paniusie i takie doktorki obrastają jeszcze bardziej w piórka chamstwa".
    Jak byłam w pierwszej ciąży, trafiłam w 6 miesiącu do szpitala z silnym krwowtokiem - krew lała się ze mnie strumieniem. Byłam przerażona sądząc, że zaczyna się przedwczesny poród. Ponieważ byłam zdenerwowana i płakałam, przy przyjęciu na oddział zostałam na dzień dobry obsztorcowana przez położną, która zamiast mnie uspokoić i pocieszyć, fuczała na mnie, że panikuję. Nie omieszkała również skomentować mojego wieku ...
    Potem lekarz dyżurny zrobił mi usg nie odzywając się słowem i nie mówiąc co jest / mogło być przyczyną tak silnego krwotoku.
    Przepłakałam całą noc i dopiero rano na obchodzie mogłam cokolwiek wyciągnąć z lekarzy.
  1.  permalink
    baribalku ta położna o której pisałam jak drugim razem leżałam w szpitalu również źle potraktowała dziewczynę która płakała. Była przerażona bo miała skurcze i rozwarcie i jeszcze dowiedziała się, że z dzieckiem coś jest nie tak. Ta zamiast ją uspokoić to takimi tekstami rzucała że nie można było tego słuchać np kazała jej z kroplówką chodzić i szlafrok na wieszaku powiesić bo przecież od tego są wieszaki.A ta młodziutka dziewczyna nie wiedziała co się z nią dzieje była w takim szoku. Inne położne przychodzą do sali żeby dać zastrzyk a ta zawsze wydzwania żeby sobie przyjść do niej, nie ważne czy ze skurczami czy z kroplówką. Ją to na pewno opiszę. Dzisiaj mi bratowa mówiła, że też z nią w środę miała problemy. Macie rację, nie zostawię tak tej sprawy. I położnej nie odpuszczę.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    No to mam poprasowane!
    a to zasługa teścia :rainbow: i wstępnie dla malej przygotowane ciuszki do szpitala :D
    na pewno nie dam rady spakować się w małą walizkę podręczna :devil:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    baribal: Jak byłam w pierwszej ciąży, trafiłam w 6 miesiącu do szpitala z silnym krwowtokiem - krew lała się ze mnie strumieniem. Byłam przerażona sądząc, że zaczyna się przedwczesny poród. Ponieważ byłam zdenerwowana i płakałam, przy przyjęciu na oddział zostałam na dzień dobry obsztorcowana przez położną, która zamiast mnie uspokoić i pocieszyć, fuczała na mnie, że panikuję. Nie omieszkała również skomentować mojego wieku ...
    Potem lekarz dyżurny zrobił mi usg nie odzywając się słowem i nie mówiąc co jest / mogło być przyczyną tak silnego krwotoku.
    Przepłakałam całą noc i dopiero rano na obchodzie mogłam cokolwiek wyciągnąć z lekarzy.

Chamstwo po prostu bezczelność :angry::angry:

Treść doklejona: 26.01.13 17:24
    cytrynka251: Macie rację, nie zostawię tak tej sprawy. I położnej nie odpuszczę.
    --

Złóż skargę!! i zmień szpital!! Ja osobiście poszła bym do niej, powiedziała bym co sądzę, zrobiła jej wstyd przy lekarzach i pacjentach a na koniec powiedziałabym jej, że przez Nią i takie przedmiotowe traktowanie kobietą nie chce się rodzić w takich szpitalach jak ten! chamstwo po prostu :angry::angry::angry: jak czytam takie historie to mnie szlak trafia :angry::angry::angry:

Treść doklejona: 26.01.13 17:28
    IzUK: na pewno nie dam rady spakować się w małą walizkę podręczna

Hehehehe skąd to znam :tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    boże aż strach na kogo się trafi w tym ważnym dniu... dlatego sądzę że warto jednak mieć męża przy boku bo będzie ktoś na siłach żeby ciebie bronić przed takimi babskami...
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Zuoo - na usg jest jeszcze za wcześnie moim zdaniem. Ja dopiero w skończonym 6 tyg zobaczyłam na usg pęcherzyk ciażowy z zarodkiem i bijącym serduszkiem i z ciałkiem żółtkowym.
    Wcześniejsze usg w 5 tyg pokazało tylko pusty pęcherzyk ciażowy.

Także ja sugeruję jak najpóźniej usg.

Emi1212 - witamy w naszym gronie:). Napisz czy jesteś już po usg i jak pierwsze wrażenia:)
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Cytrynko brawo, że zdecydowałaś się na jakiś krok w tej sprawie :smile: Być może będzie on jednym z kamieni zaczynających lawinę? Kto wie... Razem z bratową możecie zjednoczyć siły, więc będzie Wam łatwiej. Życzę jak najmniej takich trosk :smile:

Zuoo - nie martw się na zapas. Ja dwa razy usłyszałam od pewnej pani prof., że nie jestem w ciąży mimo 4 pozytywnych testów i wyników bety, wysłała mnie na USG (to był 6tc) na którym inna lekarka nie mogła znaleźć zarodka, później określiła go jako "nieregularny, bo ciąża jest b. młoda", a za kilka minut usłyszałam bijące serduszko, także uszy do góry i radziłabym jednak troszkę poczekać na USG :) Życzę powodzenia ;)

A ja zabrałam się za pieczenie - napoleonka już w piekarniku, następne będą ptysie :smile: już nie mogę się ich doczekać :boogie:
    -- Już Cię kochamy Maleństwo:*
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Witam wszystkie nowe mamusie :D
    --
  2.  permalink
    Witam nowe mamusie i trzymam kciuki za lutowe:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Witam Dziewczyny - te nowe i te "stare"!! :bigsmile: :wink:
    Melduję się z 1-cm rozwarciem:cool: Byliśmy dziś w szpitalu na USG i KTG - wszystko ok. Dok powiedział, że następny weekend spędzimy już w trójkę :bigsmile: Skurcze się nie zapisały, ale mnie cały czas pobolewa krzyż i podbrzusze jak na @, więc pewnie stąd to rozwarcie. W środę było na opuszek i tylko na zewnątrz. Ilość wód płodowych bez zmian. Następna kontrola w poniedziałek.

1aleks1 - kochana, co do tej pełni, to właśnie mam nadzieję, że synuś wstrzyma się choć do środy... Z kilku powodów: mój M. złapał jakąś infekcję bakteryjną, po domu chodzi w maseczce i śpimy w osobnych pokojach, żebym się nie zaraziła, no i wolałabym, żeby przy porodzie nie musiał mieć zakrytej twarzy :devil: Poza tym, w pon i wt ma ważne spotkania, które z jego powodu odbywają się w W-wie, bo powiedział, że w styczniu i lutym z PL się nie ruszy, i mogłoby być trochę głupio, gdyby teraz w nich nie uczestniczył.:shamed: Ale to już będzie zależało od synka. A raczej od siły perswazji tatusia :wink:

swisssky: A ja zabrałam się za pieczenie - napoleonka już w piekarniku, następne będą ptysie już nie mogę się ich doczekać

Wow! Zjadłabym napoleonkę. Ale zgodnie z wczorajszą zachcianką upiekłam struclę serową.
    --
  3.  permalink
    Olenka super że się coś zaczyna:bigsmile::bigsmile:Trzymam kciuki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ależ się dzieje lista ruszyła jak szalona :crazy:
    --
  4.  permalink
    Izuk Ciebie tez to niedługo czeka już niecały miesiąc:bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Olenka Ty mnie nie przerażaj :shocked::shocked: bardzo ja Ciebie proszę :whorship::whorship: bo zaraz ja zacznę z wrażenia odczuwać bóle :winkkiss: ale tak serio to bardzo się cieszę, że powoli coś się zaczyna :threesome: już tylko 9 cm brakuje a nie 10 cm :boogie: a może w poniedziałek będzie już 2 cm? chodź dużo po schodach, ćwicz na piłce i dużo seksu+masaż sutków :rasta:
    Zaraz teściowie mają przyjechać do Nas i spać mają, pierwszy raz od kiedy mieszkamy na swoim :shocked: :wink: Buziaki dla Was
    --
  5.  permalink
    Venus to fajnie że rodzinka wpada w odwiedziny:bigsmile::bigsmile: Pewnie nie będziesz miała czasu na forum:cool::cool:
    --
  6.  permalink
    Olenka to trzymam kciuki aby wszystko spokojnie poszło! ;)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hej dziewczyny, choróbsko nie daje za wygraną :angry:

Iza patrzę na Twój suwak - przecież to już lada chwila! :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Oj a mnie też zaczyna coś rozbierać. W szpitalu obok mnie leżała dziewczyna co ciągle kichała, była przeziębiona i chyba mnie zaraziła:( Jak się leczyć? Mleko z miodem, czosnek, co jeszcze mogę?
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    No juz chwila , chwilunia...:-) :-) :-) ciekawe kiedy znaczne odczuwać strach ?!?
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Najlepiej wcale IzUK :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no lista szaleje ja powoli do 30 się zbliżam :-)

trzymam kciuki za kolejne mamusie do rozpakowania :-)

nie mogę już się doczekać usg chce zobaczyć moje słoneczko :-(
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    eveke: Hej dziewczyny, choróbsko nie daje za wygraną

to jak nie minie do poniedziałku może warto udać się do lekarza? Mój gin twierdzi, że nieleczona infekcja jest dużo groźniejsza niż leki...
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    venus87: dużo seksu+masaż sutków

he he - bardzo na to liczyłam :heartbounce: :devil: No ale niestety, choróbsko M. pokrzyżowało moje plany :confused: Dlatego fajnie byłoby, gdyby Franek wstrzymał się jeszcze parę dni :wink:
    Dziewczyny, dziękuję za wsparcie :flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    sardynko oczywiście jak nic nie zelży to zapitalam do lekarza, nie ma co...

Iza przecież Ty nie masz czasu na jakieś odczuwanie strachu wiec nawet sie nie spodziejesz a będziesz na porodówce ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    eveke: sardynko oczywiście jak nic nie zelży to zapitalam do lekarza, nie ma co...

no ja tak truję o lekarzu ale sama sobie "przechorowałam" zapalenie zatok na własną rękę a później na połówkowym okazało się, że zastawka młodemu się nie domyka (niby nic groźnego i obecnie został tylko kilk zastawki ale i tak kosztowało mnie to masę dodatkowego stresu, że tak łatwo zaszkodzić dziecku itp.)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Hehe to nie bylo by takie zle, aczkolwiek boje sie ze zaczne panikowac, wierze w spokój męża :boogie:
    Ale zobaczymy jak to będzie:shades:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Ech, to mam nadzieję, że mój maluch nie będzie tak wrażliwy na zapalenia zatok, właśnie jestem w trakcie trzeciego w w czasie ciąży... Taki mój urok, wszystkie bezgorączkowe i niestety wirusowe, więc laryngolog mówi, że leczyć nie ma jak...
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    aravls: Ech, to mam nadzieję, że mój maluch nie będzie tak wrażliwy na zapalenia zatok, właśnie jestem w trakcie trzeciego w w czasie ciąży... Taki mój urok, wszystkie bezgorączkowe i niestety wirusowe, więc laryngolog mówi, że leczyć nie ma jak...

pewnie będzie ok... mi to wyszło przypadkiem bo połówkowe się pokryło z niedawną infekcją, lekarz twierdzi, że w większości przypadków to nawet nie jest wykrywane, ale że u niego na połówkowym robi się echo serca to wszystko wychodzi co ma wyjść...no w każdym bądź razie nawet jak taki problem się pojawi to nie jest to nic groźnego, więc nie ma się co przejmować :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    mi jakoś odechciało się lekarza jak mama była tydzień temu i na tą wszechobecną zaraze to jej poradziła lekarka rutinoscorbin i raczej domowe sposoby, L4 i wyro, antybiotyku nie dała...
    ja zareagowałam natychmiast... mam w domu chyba wszystko co w ciąży brać mogę...
    dlatego zobaczę co się jutro bedzie działo... bo jak na mnie powinno nieco zelżeć... jeśli nie lub się nasili to faktycznie nie ma co, niech mnie lekarz chociaż zbada...
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Nie przejmuję się, bo i tak przecież nie mam na to wpływu, nie przepłuczę sobie zatok domestosem :devil: Zresztą rok przed ciążą, jak miałam stresującą pracę z mega dalekim i uciążliwym dojazdem, to też tak chorowałam, więc lepiej to dziecko ze mną mieć nie będzie, taka mu się matka trafiła :wink: Jak zmieniłam warunki pracy, to infekcje minęły jak ręką odjął!
    Co do zastawki, to racja, sama miałam niedomykanie po urodzeniu i do 12 roku życia miałam jakieś dodatkowe kontrole. Innych konsekwencji to nie miało :smile:
    --
  8.  permalink
    Idę spać miłej nocki kochane:bigsmile::bigsmile:Mam nadzieję że maleństwo da mi się wyspać dziś bo ostatnio kopie non stop i brzuch przy tym twardy jak skała i boli mnie dołem ze przekręcić się nie mogę:bigsmile::bigsmile:Dobrze że nocne WC mnie nie męczy wogóle ,jeden plusik:bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthormilena1984
     permalink
    Witam.dziewczyny dziekujemy bardzo za gratulacje i za zacisniete kciuki.wrocilismy wczoraj do domciu ze szpitala.Daniel urodzil sie malusi i otrzymal 9,9pkt apgar.jestesmy w nim zakochani po uszy.jutro postaram sie zalaczyc zdj ze szpitala.trzymam za was kciuki.sciskam mocno i zycze pogrubionym brzuchatkom szybkiego porodu.
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Boszzzzzz...
    Tu się tyle dzieje, że nie idzie z tematami i newsami nadażyć!!! :))))
    .
    Przede wszystkim witam po tej stronie brzuszka urodzone maleństwa i gratuluję szcześliwym rodzicom!
    Drugie gratulacje - dla wszystkich nowozaciążonych i dołanczających do grona "przyszłych mamuś" :)
    .
    Po trzecie - duuuuuuużo zdrówka dla walczących z przeziębieniem :)
    .
    A w nawiązaniu jeszcze do tematu chamstwa w szpitalach...
    To dziewczynki... Nie zostawiajcie tak takich spraw, bo aż strach pomyśleć, że kiedyś ponownie można trafić na taką Panią X czy Doktora Y.
    Po poronieniu czytałam nawet na stronie jakiejś fundacji, żeby do nich zgłaszać wszystkie objawy złego traktowania (jak np. głupie odzywki ale też: czyszczenie bez znieczulenia czy nawet leżakowanie roniących na jednej sali z ciężarowkami...).
    Kiedyś chyba też przy akcji "rodzić po ludzku" można było zgłaszać tego typu różne sytuacje które miały miejsce na wszystkich oddziałach gin....
    Myślę, że niestety ale dużo takich sytuacji jest przemilczanych, zamiatanych pod dywan i nigdzie nie zgłaszanych. A dzieją się cały czas... :/
    --
    • CommentAuthormilena1984
    • CommentTimeJan 27th 2013 zmieniony
     permalink
    Oto wiesci od Justynki "dzisiaj(26go stycznia) o 12.20 przez cc przyszla na swiat Kamilka.wazy 3,5kg i ma51cm".

Justynko :flowers::flowers::flowers: dla ciebie i twojej iskierki.gratuluje z calego serca.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.