Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor1aleks1
    • CommentTimeJan 27th 2013
     permalink
    Witam sie dziewczyny a wami !!!

justyna883 Gratuluje urodzenia maleństwa. Dochodź szybko do siebie po cc :kissing:

Jeja jak ta lista szybko idzie do przodu :shocked: mam nadzieje ze ja sie rozpakuje juz w lutym i to naturalnie :devil:
    Moja mama dzisiaj przyleciała w nocy zeby sie starszakiem na czas porodu zająć wiec teoretycznie mogę juz :wink:

Miłej niedzieli życzę wszystkim ciężarówką :smile:
    --
  1.  permalink
    Gratulacje dla Justynki i jej maleństwa :flowers:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    justyna883 gratulacje :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie niedzielnie,
    ale ta lista ruszyla, sporo dzieciaczkow rodzi sie przed terminem, a niby pierwsze prawie zawsze jest przenoszone, moze i mnie sie uda ciut przed terminem urodzic
    gratulacje justyna!!
    Milenka super ze juz w domku i czekamy na relacja z porodu i zdjecia malego
    u mnie w Krakowie piekne sloneczko ale - 8 i z domu raczej nie chce sie noska wytykac, od jutra ma byc cieplej co dla mnie super bo mam mnostwo zalatwien w tym tygodniu, zycze wszystkim milej niedzieli a chorujacym szybkiego powrotu do zdrowia :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    cytrynko, czosnek z mleczkiem i miodem bądź masłem, rutinoscorbin, herbatka malinowa lub lipowa. Trzymaj się dzielnie :) Dziewczyny rozpakowane - gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeJan 27th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja już mam dzisiaj donoszoną ciążę (ale to szybko zleciało) :cool:
    jednak coś czuję, że młody się nie będzie chciał spieszyć- z drugiej strony może to i dobrze - jak zaczniemy wychodzić to przynajmniej będzie już "początek" wiosny :tongue:

A na początki przeziębienia polecam Prenatal Grip Care - ja biorę od razu jak tylko czuję się niewyraźnie, albo profilaktycznie jak wiem, że mogę mieć kontakt z większą ilością chorych ludzi - póki co dzielnie się trzymam pomimo tego, że mój mąż na antybiotyku...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Justynka - gratuluje serdecznie :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Uaktualniłam listę, przy okazji zmieniłam sobie datę na termin z om (bo to ostateczny w sumie)

1. marakuya 1.02.2013
    1. GaggataB 1.02.2013 (chłopiec)
    2. Olenka79 3.02.2013 (chłopiec)
    3. ikamek 07.02.2013 (chłopiec)
    3. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    4. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)
    5. Kallipos87 14.02.2013 ( Chłopiec )

6. sardynka85 17.02.2013 (chłopiec)
    6. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    7. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    8. Venus87 21.02.2013 ( chłopiec )
    9. andziaiw 22.02.2013
    9. milka 1984 22.02.2013 (chlopiec)
    10. Szklania79 28.02.2013 (dziewczynka)
    11. Zelazna 3.03.2013 ( chłopiec )
    12. sushi 5.03.2013 (chopiec)
    13. niezalogowana0 15.03.2013 ( dziewczynka )
    14. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    15. DominiczkaA 19.03.2013 ( dziewczynka )
    16. venika 05.04.2013 ( dziewczynka )
    16. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    17. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    18. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    19. Ange 24.04.2013
    20. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    20. Czajnik 28.04.2013
    21. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    22. lilijeczka - 05.05.2013
    23. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    24. aravls 15.05.2013
    25. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    26. AgaMama 23.05.2013 ( chłopiec )
    27. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    28. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    29. Yol 01.06.2013
    30. Andzia1508 12.06.2013
    31. Kasiek 13.06.2013
    32. mysiamm 25.06.2013
    33. Migotynka 1.07.2013 ( chłopiec )
    34. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    35. edytak1984 05.07.2013
    36. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    36. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    37. sloneczko32 13.07.2013
    37. Calypso77 13.07.2013
    38. pirat_ 14.07.2013
    39. ew3ame 15.07.2013
    40. Swisssky 18.07. 2013
    41. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    42. Ewelajna87 13.08.2013
    42. MadRat 13.08.2013
    43. Nera86 23.08.2013
    44. Stefka_84 27.08.2013 
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Justyna gratulacje! :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Justynka gratuluje:bigsmile::bigsmile:
    A ja już 15:bigsmile:Jeszcze niedawno byłam gdzieś koło 40-stki,ale leci.Jeszcze trochę i będę pogrubiona :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    witam niedzielne :-)

justyna gratulacje dla ciebie i małej :-)

chorym powrotu do zdrowka

no lista szaleje ja mam 39 normalnie szok. u mnie dziś słońce w końcu ale śnieg jest i odwilż więc raczej nie będę nigdzie wychodzić...
    --
  3.  permalink
    ej ja wczoraj bylam 16 a dzis 14, co jest z tą listą?:bigsmile:

Justyś - gratuluję maleństwa

A mnie wczoraj dorwały dosc silne skurczybyki, na tyle silne ze nie bylam w stanie sie polozyc tylko skulona klęczałam przy lozku, czy to przepowiadajace? hmmm...ciekawe czy duzo bardziej boli przy porodzie:bigsmile: a nie powiem - bo to bolalo:-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    No miejsca na liście zmieniły się o 2 bo jak zmieniłam swoją datę to jestem razem z Addictive na 6 a tak to ją byłabym 6 a ona 7 :)
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    Gratulacje dla Justyny!!! :cheer:

Widzę, że wskoczyłam na 2. miejsce. Ktoś wie, co z marakuyą i GaggataB?
    --
  4.  permalink
    nie no żartuję, wiem z czego to wynika tylko jakos tak szybko idzie:devil:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Wiajcie:)
    a ja już 27:)):) baardzo mnie cieszy to przyspieszenie listy :)
    Gratulacje dla Justynki :)
    Ja dziś miałam kolejny krwotok z nosa;/ Czy Wam też często krew leciała? Bo ja codziennie mam ślady krwi, ale teraz już porządnie mi leciała. To może być oznaka czegoś (anemia?)?

Jeszcze co do traktowania kobiet w szpitalach - widziałam się w piątek z koleżanką, która miała cc, tydzień leżała w szpitalu i mówiła, że po powrocie do domu była bliska załamania. Że to co przeżyła w szpitalu to jedno wielkie poniżanie, brak szacunku, brak jakiegokolwiek wsparcia. Położne co drugą kobietę przekonywały, że ma sobie dać spokój z karmieniem piersią, bo i tak nic nie będzie z tego, bo sutki ma takie czy siakie, że mleko i tak jej nie najdzie, skoro nie ma na drugi dzień po porodzie. Nie mogły gasić światła na salach, ciągły hałas z dyżurki pielęgniarek.. Przykro się tego słucha, a mnie chyba najbardziej boli, że to kobiety robią kobietom takie coś.
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Justyna- ogromne gratulacje!
    Kurcze, jestem już 5 w kolejce:shocked:
    Mnie wczoraj wymęczyły bóle miesiączkowe, ciekawe co to znaczy?
    --
  5.  permalink
    A ja jestem teraz na pechowym miejscu :bigsmile: bo na 13 :cool:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Niezalogowana0: A ja jestem teraz na pechowym miejscu bo na 13

Ja przeskoczyłam z 14 na 12:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorpirat_
     permalink
    Gratuluje rozpakowanym i zycze wspanilych chwil z malutkimi po tej stronie brzucha :*
    Witam takze nowoprzybyle :)
    Podczytuje Was codziennie, ale jakos weny na wpisy mi brakuje :/
    Ja sie dopiero co wpisywalam i juz 38 miejsce, przeciez ,dopiero' oswajam sie z tym stanem ;)
    Gagatta jeszcze w dwupaku, przynajmniej tak bylo wczoraj.
    Ps. Ale mnie dzis poklada, chyba zdrzemne sie. Moj "wewnetrzny terroryzm" sie zalaczyl, a w nocy to pospac mi nie daly ;)
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Witam sie niedzielnie :bigsmile:
    Gratulacje dla rozpakowanych mamuś :bigsmile:
    Szybko leci ta lista.... bylam poza 20 a teraz 19 :shocked: az sie zaczynam bac :wink: jutro mamy wizyte wiec prosze 3mac kciuki, zeby wszystko bylo dobrze :bigsmile: niestety tym razem jade sama bez meza i chyba przez to sie bardziej stresuje:confused: jego obecność nawet na korytarzu ale mnie zawsze uspakajala :wink: ale co tam damy rade :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Akirko - co do plamienia z nosa - ja też je wciąż mam a prawdopodobnym źródłem jest nie anemia tylko osłabienie naczyń krwionośnych w ciąży (to samo może dotyczyć dziąseł).
  6.  permalink
    kallipos87: Mnie wczoraj wymęczyły bóle miesiączkowe, ciekawe co to znaczy?

właśnie tak jak mnie wczoraj i tez czekam na odpowiedz co to znaczy:bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    O wlasnie u mnie tez sie pojawily plamienia z nosa jakies 4 dni temu wiec Baribal pewnie masz racje ze to oslabione naczynka :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorOlenka79
     permalink
    baribal: osłabienie naczyń krwionośnych w ciąży (to samo może dotyczyć dziąseł).

A propos dziąseł - rozwiązaniem jest baaardzo miękka szczoteczka, dobra łagodna pasta i płyn do płukania jamy ustnej. Ja od początku ciąży używam płynu Meridol na krawiące dziąsła (dentysta mi polecił) i o ile stosuję go regularnie, to mam z tym nawet mniejszy problem niż przed ciążą.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dzieki dziewczyny.Dziasla tez min krwawia wlasciwie od samego poczatku. A siniaka na nodze mam nuz 2 tydzien,wiec pewnie rzeczywiscie to naczynka.
    --
  7.  permalink
    no z tymi dziąsłami też mam cały czas problem nawet jak jadłam twarde jabłko to tam ślad krwi zostawiałam. A na początku zastanawiałam się co to jest. A przy myciu zębów to nie raz tak dużo tej krwi miałam że aż się dziwiłam teraz od paru dni jest spokój nie wiem czy zmiana pasty jakoś na to oddziałuje czy po prostu :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    mnie tez krwawią dziąsła w zasadzie przy kazdym myciu i cały czas mam taki jakby sluz w nosie szczegolnie po spaniu i jak siąkam to zawsze jest domieszka krwi wiec to chyba normalne w ciąży.
    a ja nie mam żadnych objawów zbliżającego porodu, nic a nic, niby gdzies czytalam ze brzuch powinien opaść 3 - 4 tyg przed porodem a mi na pewno nie opadl, zazdroszcze tym co maja jakies skurcze czy pobolewania na tym etapie bo to chyba oznacza ze cos sie zaczyna dziac, tzn ze organizm sie przygotowuje i ze porod juz bliski, czekam na czwartkowa wizyte u lekarza, zobaczymy czy cokolwiek sie dzieje z moja szyjka
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    mi dziąsła np. nie krwawią za to z nosa krew się leje często :confused: ale anemii nie miałam przez całą ciążę więc to pewnie naczynka :cool:
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    milka1984 u niektórych dziewczyn opadnięcie nie jest tak widoczne :) Jeszcze masz trochę czasu poza tym :)

Co do krwawień, to zdarza mi się i przy myciu zębów krew i przy wydmuchiwaniu nosa.. Normalne w ciąży :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiek1234
     permalink
    Witam was dziewczyny. Cały czas zaglądam na ten wątek, bo jakoś tak ciężko przestać się interesować co u was.
    Nasza Zuzia rośnie. Jest bardzo grzeczna i śpi po 3-4 godziny więc bardzo się nie przepracowuję.
    Gratuluję wszystkim rozpakowanym, bo widzę, że lista szaleje.
    Pod swoją kartą opisałam poród i zamieściłam zdjęcie Zuzi, więc zapraszam.
    Trzymam kciuki za was wszystkie i te na początku ciąży, aby nie była zbyt uciążliwa, za te w późniejszej i za te na końcówce:bigsmile:
    --
  8.  permalink
    milka1984 ja też już bym chciała aby moje ciało przygotowywało się do porodu, oczywiście nie chciałabym przedwcześnie urodzić ale chciałabym mieć to za sobą :wink: Bo boję się samego porodu cholernie przez te bóle kręgosłupa bo jak chodzę to muszę się podtrzymywać ścian itp. i te spojenie łonowe rozchodzące się :sad: jak będą mi kazali rodzić normalnie na leżąco. To nie ma szans, jak już to w kuckach lub na boku bo na plecach przez ten kręgosłup w życiu nie urodzę... :sad:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Justyna883 - ogromne gratulacje :cheer::cheer::cheer:
    Akirka - ja od kilku dni eż mam lekkie krwawienia z nosa. Wczoraj nawet krew mi leciała przez 5 min i nie chciała pzestać. Zadzwoniłam do ginki - powiedziała, że to się zdarza w ciąży i nie jest to powód do stresu. Po prostu naczynka są osłabione, a nasze serducho pompuje dużo więcej krwi niż przed ciążą i z powodu ego "nadmiaru" naczynka czasem pękają. Do tego jeszcze suche powietrze z powodu ogrzewania - nawet nawilżacz nie zawsze pomaga. Można stosować sól fizjologiczną do nosa - to trochę nawilża śluzówkę.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)
    Justynko -gratulacje :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Witam Was kochane :wink:
    Boże dziewczyny a ja na 8 pozycji :shocked: co się dzieje?? przecież jeszcze luty się nie zaczął a maleństwa w styczniu już wychodzą :bigsmile: Cwaniaczki no...:wink:
    Justysia wielkie gratulację kochana :clap: wracaj szybciutko do zdrowia kochanie :clap:
    DominiczkaA: A ja już 15Jeszcze niedawno byłam gdzieś koło 40-stki,ale leci.Jeszcze trochę i będę pogrubiona

Znam to uczucie :tooth: zaczynałam z 56 pozycji a teraz jestem 8 :shocked::shocked:
    GaggataB jest w dwupaku i odezwie się jak będzie po wszystkim, często udziela się na " kompletujemy wyprawkę" :wink:
    A co z Marakuya???
    MilagrosCud: A mnie wczoraj dorwały dosc silne skurczybyki, na tyle silne ze nie bylam w stanie sie polozyc tylko skulona klęczałam przy lozku, czy to przepowiadajace? hmmm...ciekawe czy duzo bardziej boli przy porodzie a nie powiem - bo to bolalo:-)

To mogą być przepowiadające, organizm daje znać a dzidzia się przygotowywuje, no kochana w końcu w 33 tc jesteś to już nie początek :devil::tooth:
    Olenka jak się czujesz?? jutro masz wizytę, daj znać co i jak. Na którą idziesz??
    akirka: Jeszcze co do traktowania kobiet w szpitalach - widziałam się w piątek z koleżanką, która miała cc, tydzień leżała w szpitalu i mówiła, że po powrocie do domu była bliska załamania. Że to co przeżyła w szpitalu to jedno wielkie poniżanie, brak szacunku, brak jakiegokolwiek wsparcia. Położne co drugą kobietę przekonywały, że ma sobie dać spokój z karmieniem piersią, bo i tak nic nie będzie z tego, bo sutki ma takie czy siakie, że mleko i tak jej nie najdzie, skoro nie ma na drugi dzień po porodzie. Nie mogły gasić światła na salach, ciągły hałas z dyżurki pielęgniarek.. Przykro się tego słucha, a mnie chyba najbardziej boli, że to kobiety robią kobietom takie coś.

Akirko co do krwi z nosa to też mam i z dziąseł tez mi leci, w naszym organizmie jest teraz dwa razy więcej krwi bo serce pompuje więcej jej i w naczyniach krwionośnych jest ich dużo :tooth: co do takich historii to ja po prostu nie wiem co się dzieje w szpitalach :shocked: a podwyżek się domagają :angry:
    kallipos87: Mnie wczoraj wymęczyły bóle miesiączkowe, ciekawe co to znaczy?

Początek porodu, znaki, że organizm się przygotowywuje :bigsmile::bigsmile:
    Niezalogowana0: A ja jestem teraz na pechowym miejscu bo na 13

Ja się tym 13 miejscem nie nacieszyłam :smile: nawet nie wiem czy chociaż przez chwilę byłam na tym 13 miejscu :tongue:
    Ange trzymam mocno kciuki za jutrzejszą wizytę :wink: będzie dobrze, daj znać co i jak. A o której masz??
    Milka spokojnie kochana, może już coś się dzieje ale nie odczuwasz?!

Treść doklejona: 27.01.13 17:55
    U mnie wszystko ok, teściowie po śniadaniu pojechali do domciu, było super, nawet nie wiem kiedy te godziny zleciały, dużo śmiechu było :bigsmile: czuję się dobrze, ale mam często twardnienia brzuszka :neutral: i czasami czuję ból jak na miesiączkę ale nie panikuje, staram się o tym nie myśleć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    dziewczny, mam PILNE pytanie, bo nie pamiętam, a w necie sprzecczne informacje. Czy o testu obciążenia glukzą (piccie glukozy) trzeba iśc na czczo? WOlałabym, jesli nie muszę by na czczo, to zjeść chociaz po pierwszym pobraniu coś, bo będzie mi słabo pewnie...ale nie wiem. w necie raz kto pisze tak, raz siak, nawet opinie lekarzy które znalazłam sa sprzeczne...jak robiłyście?Poszłabym może jutro, więc przydałoby mi się wiedzieć dziś
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    KARKO jeżeli masz test obciążenia glukozą 75 ml - wtedy powinnaś być na czczo. Jeśli gin zalecił test 50 ml - wtedy niekoniecznie.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Karko w obu przypadkach niestety na czczo musisz byc.
    --
  9.  permalink
    Karko - tylko i wyłącznie na czczo, zeby nie zachwiac posilkiem poziomu cukru

Czyli mowicie ze mam przepowiadajace, kurcze mam nadzieje ze nie urodze wczesniej przez to
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    karko - no niestety trzeba byc na czczo i az 2 g bez jedzenia i chodzenia wyczekac w przychodni, nie jest to za przyjemne ale potem mozesz sobie zrobic jakies pyszne sniadanko. a co do glodu to ta glukoza niweluje uczucie glodu i te 2 g da sie wytrzymac, ja normalnie jestem mega glodna 30min po obudzeniu i musze cos zjesc ale na tym badaniu spokojnie wytrzymalam do sniadania po 10, tylko ja szlam na badanie o 7.30, bo jak pojdziesz o 10 to do 12.30 ciezko ci moze byc wytrzymac :) powodzenia
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    venus87: DominiczkaA: A ja już 15Jeszcze niedawno byłam gdzieś koło 40-stki,ale leci.Jeszcze trochę i będę pogrubiona

Znam to uczucie :tooth: zaczynałam z 56 pozycji a teraz jestem 8 :shocked::shocked:
    GaggataB jest w dwupaku i odezwie się jak będzie po wszystkim, często udziela się na " kompletujemy wyprawkę" :wink:
    A co z Marakuya???

Kochane ,ja zaczynalam z pozycji 67 :shocked:do pozycji 1 sie niedoczekalam ,urodzilam z pozycji 2 czy 3-ciej :) a teraz moj skarb spiula :)
    --
  10.  permalink
    milka1984: a co do glodu to ta glukoza niweluje uczucie glodu i te 2 g da sie wytrzymac

niby tak ale ja mialam ochote na cos ostrego i słonego po tym badaniu, na jakiegos kebaba albo zapiekanke, ale fakt w brzuchu przez jakis czas nie burczy:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Karko -tak trzeba byc na czczo ,i te 2 h co sie czeka rowniez niemozna pic ani jesc ,poniewaz krew bedzie pobierana jeszcze raz ,po obciazeniu .

Treść doklejona: 27.01.13 18:25
    MilagrosCud: milka1984: a co do glodu to ta glukoza niweluje uczucie glodu i te 2 g da sie wytrzymac

niby tak ale ja mialam ochote na cos ostrego i słonego po tym badaniu, na jakiegos kebaba albo zapiekanke, ale fakt w brzuchu przez jakis czas nie burczy:bigsmile:
    --

No niewiem ,mi sie takie ssanie wlaczylo,ze hej :shocked::devil: a niepowinno ,przeciez chorych nawet dokarmiaja w szpiatalu glukoza :shocked:
    --
  11.  permalink
    Emenemss: No niewiem ,mi sie takie ssanie wlaczylo,ze hej a niepowinno ,przeciez chorych nawet dokarmiaja w szpiatalu glukoza

ja akurat byłam spietrana, że nie utrzymam i haftne wiec nie myslalam te 2 godziny o jedzeniu:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Wracając do dawki 50 ml glukozy - moja ginka wyraźnie powiedziała, że NIE TRZEBA być na czczo, choćby panie w laboratorium twierdziły inaczej.
    Ale zalecana obecnie dawka to 75 ml glukozy - i wtedy na pewno trzeba być na czczo.
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Hej kobitki witam wszystkie nowe i kciukasy za pierwsza piatke na liscie:grouphug: Normalnie doczekam síe wszystkich maleństw:swingin::swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Hej dziewczyny,
    Ja mam test z glukozą 75 w środę, pierwsze pobranie o 8.oo rano i ostatni posiłek mogę zjeść o 17.oo dnia poprzedniego, czyli 15h głodówki przed badaniem, potem dwie godziny bez ruchu :wink: i jedzenia. Takie mam zalecenia od mojej położnik prowadzącej, nie wiem, jak dam radę, bo w ciąży odżywiam się co 2h z 6h przerwy na spanie :bigsmile: Najwyżej mnie mąż zawlecze do laboratorium półprzytomną, a że na głodniaka robię się złośliwa... :devil:

Treść doklejona: 27.01.13 19:29
    Jedna z moich koleżanek po długich staraniach zobaczyła dziś dwie kreski na teście, radosną mam niedzielę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    aravls: Jedna z moich koleżanek po długich staraniach zobaczyła dziś dwie kreski na teście, radosną mam niedzielę

No i moja ;D hihi
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    ja tam w dzień poprzedzający badanie cukru zjadłam pół dużej milki ok 22 :p (niby czytałam wcześniej, że się nie powinno ale wyleciało mi to z głowy i przypomniało się dopiero po fakcie)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    aravls: Ja mam test z glukozą 75 w środę, pierwsze pobranie o 8.oo rano i ostatni posiłek mogę zjeść o 17.oo dnia poprzedniego, czyli 15h głodówki przed badaniem

to mnie nikt nie powiedzial, ze az tyle godzin trzeba byc na czczo.....na szczescie wynik w porzadku.

Treść doklejona: 27.01.13 19:55
    sardynka85: ja tam w dzień poprzedzający badanie cukru zjadłam pół dużej milki ok 22

i jakie mialas wyniki po tej nocnej uczcie :)?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.