Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeJan 29th 2013
     permalink
    O Madzia to ja tez tak mam :D jak nie było plusa to tyle objawów, że hoho :D a teraz tylko bolesność piersi.. No i jak otwieram lodówkę i czuje cebulę to wrrr..;/
    Niedobrze jest mi też jak jestem głodna i to tyle..;/
    No nic :) Cieszę się, że ktoś też tak miał :) A dla spokoju chyba dziś skoczę na betę i progesteron :)
    -- [/url]
  1.  permalink
    Asiula ja mialam jeden objaw - wymioty które męczyły mnie do 4 miesiąca ciązy. A o niej dowiedziałam się w 9tyg a wymioty zaczęły się gdzieś koło 7-8 tc ale to takie że wymiotowałam dalej niż widziałam i tylko chciałam żeby się skończyły bo to uciążliwe i przez to na początku schudłam 7kg :wink: Ale teraz mam to nadrobione :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No a ja właśnie zero wymiotów :(
    No ale to 6 tydzień.. więc moze jeszcze będą..
    -- [/url]
    • CommentAuthorzelazna
    • CommentTimeJan 29th 2013 zmieniony
     permalink
    Asiula_6_9_91 ja miałam bardzo piersi wrażliwe, bolesne i od około 7 do 20 tygodnia wymiotowałam.. kilka razy dziennie minimum.. No i bóle podbrzusza na początku, takie na miesiączkę. Ale nie stresuj się brakiem objawów, moja koleżanka z pracy, która zaszła w ciążę pół roku wcześniej niczego oprócz powiekszania się biustu i brzucha nie miała :) W ogóle wśród znajomych z wymiotami w ciąży to większość nie miała, tylko nudności ewentualnie.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Gaggata gratulacje :bigsmile:
    aguncia również wstępnie gratuluję :bigsmile:

Asiula ja nie miałam żadnych objawów ciąży w 1 trym poza właśnie bólem piersi (a i ten potrafił raz być a raz nie), apetyt miałam bardzo dobry (i też jak coś to raczej mdliło mnie z głodu), wymiotów ciążowych 0 (jedynie przy zatruciu i raz ze stresu)... no i ciąża ok :) nie ma się co stresować na zapas, bo każda ma inne objawy (ja osobiście bardzo się cieszę, że miałam tak fajny 1 trymestr bo z każdym kolejnym jest ciężej :devil:)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    MilagrosCud sliczny i calkiem sporawy pokoik, zazdroszcze:)

No a ja właśnie zero wymiotów :(
    Asiu Ty sie naprawde martwisz ze nie masz wymiotow?
    Matko dziewczyny przechodza katorgi z wymiotami, miesiace spedzaja nad kibelkiem i prosza by sie to skonczylo.
    Ciesz sie ze ich nie masz.
    Ja procz piersi i niecheci do jedzienia nie mialam innych objawow, a wewnetrzny niepokoj bedziesz miec do konca ciazy i kilka lat dluzej :bigsmile:
    Grunt to znalezc sobie zajecie a nie siedziec w fotelu i czekac na jakis bodziec.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Gagata, GRATULACJE!:clap:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    dziekuje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    hej,

byłam dziś na teście z glukozą - całkiem do przeżycia.

W czwartek byłam na usg - tego dnia i w piątek coś czułam jakieś ruchy. A od soboty znowu nic, przerwa, zero :cry: Ale nie będę panikować, nie?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    BLUBIS po glukozie moglas czuć dziecko bo ono wtedy jest mocno pobudzone
    od tej słodkości :cool:

nie martw się, że teraz nie czujesz
    na początku takie przerwy są normalne i nie są powodem do paniki
    u mnie zdarzał się i tydzień ciszy po pierwszych ruchach :wink:
    dopiero chyba po 27 t.c dziecko musi się codziennie ruszać
    aczkolwiek moja Nina potrafiła sir nie odezwać przez 20 godzin w dużo późniejszym etapie ciąży także ten :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ale nie będę panikować, nie?
    Blubis nawet sie nie waz!!!:devil:
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    hejka :cheer:
    widze ,ze awansowalam dwa miejsca w gore na liscie :tooth::swingin: hehe

IzUK rozwiazanie juz tuz tuz ale masz fajnie :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    TEORKA: o glukozie moglas czuć dziecko bo ono wtedy jest mocno pobudzone
    od tej słodkości

glukozę miałam 3 godzizny temu i cisza niestety. Zaraz zjem czekoladę i może go zmobilizuję :wink:
    Jadę pojutrze na połówkowe i już odliczam godziny

IzUK: Blubis nawet sie nie waz!!!:devil:

ok, to poczekam jeszcze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Mój po glukozie też się nie ruszał - a badanie miałam w 28 tc także nie ma reguły ;)
    Moje dziecko rusza się o dziwo najbardziej jak jestem głodna - im bardziej jestem głodna tym silniejsze ruchy... a jak się najem to młody odpada (zdecydowanie pod tym względem wrodził się w tatusia :cool:)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Gaggata Gratulacje :bigsmile:
    Asiula_6_9_91 U mnie pierwsze obiawy (mdłości) zaczęły się w połowie 7 tygodnia i trwały dziennie do około 14 tygodnia :confused: Senność, zmęczenie i wrażliwość na zapachy też mnie męczyły aż do skończenia I trymestru.
    blubis gratuluję pierwszych kopniaczków :wink:
    --
  2.  permalink
    Asiula ja nie miałam żadnych wymiotów, jedynie mnie mdliło od czasu do czasu jak np otwierałam lodówkę...Piersi mnie raz bolały a raz nie...apetyt cały czas bez zmian...

dopiero około 10 tygodnia albo wyżej zaczęły mi się smaki zmieniać...mięso jem jak muszę a tak to mogłabym non stop jogurta wcinać albo owoce...

Martwiłam sie identycznie jak ty te kilkanaście tyg temu...

wiem, że byś się uspokoiła gdybyś rzygała dalej niż widziała:) ale nie znasz dnia ani godziny i może cię dopadnie:)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    no mnie zastanawia, że skoro wg suwaczka Mały ma 16 cm to gdzie to się mieści i jak to jest, że się tych ruchów nie czuje. Masakra jakaś :wink: Wprawdzie brzuch mam dość duży i sobie tłumaczę, że może ma dużo miejsca no ale mógłby zrobić to dla mnie i pokopać trochę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Poczekaj parę dni. Z dnia na dzień kopniaków będzie coraz więcej :wink:
    --
  3.  permalink
    Asiula gratuluje i ciesze sie ze dolaczylas do nas tu :)

Dzien dobry dziewczynki! :)

matko ja.z 50. miejsca juz na 28. wyladowalam?? ale to leciiiii :o
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Kandyzowana witam Cie i powodzenia na nowej drodze zycia
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry kochane :wink:
    Gaggata wielkie gratulację kochana, czekamy na wieści :crazy::clap::clap:
    Milka a co się dzieje z Twoim wzrokiem, że poszłaś do okulisty?? :neutral:
    Niezalogowana trzymaj się, może na IP pojedź jak są tak uciążliwe sprawdzić czy wszystko jest ok :grouphug:
    Witam serdecznie nową mamusię, wielkie gratulację z powodu drugiej ciąży :winkkiss: czekamy na wieści :kissing:
    Blubis ja też czułam ruchy po glukozie, oj szalał mi tam :bigsmile::bigsmile:
    Asiula każda kobieta jest inna, poczekaj jeszcze trochę, będziesz nam płakać, że masz wymioty i czujesz się okropnie :bigsmile::tongue: a może Twoja dzidzia jest taka grzeczna, że będziesz rewelacyjnie przechodzić całą ciąże? :bigsmile: trzymaj się i dbaj o siebie :wink:

Ja jadę z Mężem do szpitala na oddział MSWiA zobaczyć jeszcze raz porodówkę, pokazać plan porodu, zapytać się o niektóre rzeczy :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Dziewczyny,

witam się i przekazuję informację spod karty Oleńki79 - Franuś jest już na świecie :) i waży 3400 i mierzy 56 cm. Poród trwał uwaga!!: 2,5 h!
    Urodził się w poniedziałek w 39 tyg i 2 dniu ciąży :):):)

Czekamy na relację Oleńki!!! Wielkie gratulacje!:cheer:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kandyzowana: matko ja.z 50. miejsca juz na 28. wyladowalam?? ale to leciiiii :o

Dobre pytanie, bardzo dobre :bigsmile:

Treść doklejona: 29.01.13 11:19
    Addictive: witam się i przekazuję informację spod karty Oleńki79 - Franuś jest już na świecie :) i waży 3400 i mierzy 56 cm. Poród trwał uwaga!!: 2,5 h!
    Urodził się w poniedziałek w 40 tyg i 2 dniu ciąży :):):)

NIEWIERZE!!!! JAKA SZCZĘŚCIARA!!! KOCHANIE CZEKAMY NA WIEŚCI SŁONECZKO, GRATULUJĘ :crazy::clap::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Oleńka79 no to gratulacje :bigsmile: faktycznie szybko poszło :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Sorki - pomyliłam się - Oleńka urodzila w skończonym 39 tyg i 2 dnu :):). Już poprawiłam w moim poście! :)
    --
  4.  permalink
    A ja już o swoich objawach nie bede opowiadać, bo mi niedobrze:-) ale Asiula zaczely sie gdzies ok 7 tygodnia:-) i trwaja do dzis:-) ale z coraz dluzszymi przerwami

dzieki za komplementy, tez mi sie podoba pokoik i ciagle tam przesiaduję choc nie ma radia ani telewizora:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hahah :D Wiem, że powinnam się cieszyć brakiem wymiotów :D Anairda :D dokładnie jakbym wymiotowała dalej niż widzę, to bym stwierdziła, że jest ok :D

Chyba pójdę sobię na betę i wtedy się uspokoję wynikiem :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no oleńka gagatta gratulacje a lista normalnie leci na łeb na szyję

dobrze że nowe mamusie nas odwiedzają :-)
    witam

spalam dziś jak zabita dosłownie ach ale cudownie było :-D
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Asiula moje mdłości zaczęły się w 7 tygodniu i nie były mocne, bardzo delikatne, choć nasilały się najczęsćiej na głodniaka, przeszły w 12 tygodniu;)

Gratuluję rozpakowanym Mamusiom :D Gagata i Oleńka - super wieści ! :D

Witam nowe Przyszłe Mamusie :D
    --
  5.  permalink
    Asiula ale moze byc jeszcze troche za wczesnie na wymiotowanie, najwyzszy poziom bety jest bowiem miedzy 10 a 14 tygodniem, wcale nie w pierwszych tygodniach, ale miejmy nadzieje ze Ciebie spotka bezobjawowa ciaza, tego Ci zycze:-) wtedy mozna sie nią cieszyc a nie denerwowac
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No jasne :* Dziękuję dziewczyny :*
    Jeju jak ta lista szybko idzie, to tu patrzę to cały czas mamy nową dzidzię na świecie :)
    Już nie mogę się doczekać kiedy ja się dopiszę i będę awansować do góry :D
    -- [/url]
  6.  permalink
    ja od rana cala ciaze pluje krwią, zęby i jezyk oblazi czyms brazowym, to jest oblesne po prostu. Fakt pol ciazy bralam heparynę na rozrzedzenie ale juz nie biore, czy to normalne?
    -- [/url]
  7.  permalink
    Dziewczyny to ja się przywitam :)
    Dla tych które mnie nie znaja a widze ze tu same nowe kolezanki :smile:
    Mam na imię Kasia, lat 28 :)
    I po raz drugi dołączam do watku Przyszłych Mamuś :smile:
    Ciąza jeszcze nie powtierdzona dopiero jutro ide na pierwsza wizytę do gina i mam nadzieje, że zobaczę bijące małe serduszko :smile:

-

Asiula_6_9_91: Hahah :D Wiem, że powinnam się cieszyć brakiem wymiotów :D Anairda :D dokładnie jakbym wymiotowała dalej niż widzę, to bym stwierdziła, że jest ok :D

Asiu, ja w pierwszej ciąży ani razu nie wymiotowałam, piersi mnie nie bolały, a wszytsko było ok :smile:
    Teraz jest podobnie, jedyne ciazowe iobajwy u mnie to senność, czeste wizyty w kibelku i rozchwianie emocjonalne :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Hej Nightingale :D Gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    nightingale_84: I po raz drugi dołączam do watku Przyszłych Mamuś

night ty tez po raz drugi, gratuluje!
    ja zrobilam test wczoraj, jestes o tydzien "starsza" ode mnie (ciazowo) :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Asiula_6_9_91
    zamiast biegac na bete idz na spacer i ciesz sie ciaza!
    Tym najbardziej pomzoesz maluszkowi.
    Gratki dla nowych mamus , az sie boje zerknac na liste...
    :crazy:
    --
  8.  permalink
    aguncia: night ty tez po raz drugi, gratuluje!

No i w pierwszej ciazy tez razem przez watek pzechodziłysmy, wszak Franio tylko o 4 miechy od Anastazji straszy :smile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    nightingale_84: No i w pierwszej ciazy tez razem przez watek pzechodziłysmy, wszak Franio tylko o 4 miechy od Anastazji straszy

no tak, wyglada jakbysmy sie zmowily, a u mnie calkiem przypadkowo sie trafilo
    :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    IzUK chętnie bym poszła na spacer, ale nadal choroba męczy.. już dziś i tak jest 10000000 razy lepiej bo prawie nie ma kataru, ale boję się śmigać po dworze.. Jeszcze dziś się będę grzać :D
    -- [/url]
  9.  permalink
    Witam nowe prYszle mamusie chociaz juz sa drugi raz na watku :-) ale nam lista rosniw :-)))
    --
  10.  permalink
    na szczescie zmniejsza się sukcesywnie liczba zachorowań na grype, podawali w radiu. No i moj ojciec w przychodni juz tez nie ma takiego oblężenia... Ale wczoraj jak bylam w aptece to za mną stał kaszlacy koles i prosil o gripex max a ja od razu przyspieszylam tempo kupowania zeby jak najszybciej stamtad uciec

Treść doklejona: 29.01.13 12:13
    witam nowe szczesliwe brzuchatki:bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthorDajen_q
     permalink
    oooo matko - jak Oleńka79 zniknie z listy to ja wskakuję na podium :)))
    ale niestety wcale nie czuję się "porodowo"...zero skurczy, twardnień, żadnego czopa...
    -- ,
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie nowe przyszłe mamusie:) Gratulacje pozytywnych testów:)
    Gratki dla rozpakowanych mamuś!!!

Milagros - bardzo ładny pokoik - piękne spokojne kolory i wszystko ładnie pasuje:)
    Asiula- ja ani razu nie wymiotowałam, a mdłości całodniowe zaczęły się ok. 7tc. Pierwszym objawem był odrzut od słodyczy. Jak mówisz, że drażnią Cię zapachy czy masz mdłości na głodnego, to też objawy, tyle, że na razie w słabsze. Zobaczysz serduszko i na pewno się uspokoisz. Nie martw się za dużo:)
    --
    •  
      CommentAuthorSzklania79
     permalink
    Gratulacje Rozpakowanym Mamusiom:) Niech Dzieciaczki rosną zdrowo:)
    ja dziś mam jakiś słabiutki dzień:( non stop robi mi sie gorąco i słabo:( Nie wiem, czy to przez te okropna pogode-ale w sumie cisnienie mam ok (110/80)...
    Mała rusza się żwawo a wieczorkiem mam wizytę, na której powinna zapaść decyzja o dacie mojego planowanego cc...takze od jutra będe mogła odliczac dni:)
    Zerka na mnie góra prasowania( ubranek Oliwki), ale dopiero wczoraj dotarła do nas komoda, wiec jak M skreci ja dziś wieczorem od jutra zaczynam wielkie prasowanie, układanie. itp.
    A w weekend skrecanie łóżeczka:))))))) Wzruszające momenty:))))
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Gratulacje dla rozpakowanych mamuś i tych, które do nas dołączają po raz pierwszy i kolejny:)
    Asiula_6_9_91 - nie martw się brakiem objawów albo lepiej korzystaj, póki jeszcze ich nie masz. Moja koleżanka w 3 miesiącu ciąży dowiedziała się, że w niej jest, nie miała żadnych objawów, za to ja z tego co pamiętam do 5-6 tc czułam się nieźle, a później przyrosłam do łóżka na 2 m-ce (wymioty, mdłości, zawroty głowy i wiele innych). Głowa do góry! ;)

Wtorkowe pozdrowienia dla wszystkich mamuś od zasmarkańca;/ :) :whorship:
    -- Już Cię kochamy Maleństwo:*
    •  
      CommentAuthorkasiek80
     permalink
    blubis, a czemu robiłaś teraz glukoze??
    a tego się nie robi po 24 tc?

gratulacje dla rozpakowanych i witamy nowe ciężaróweczki :bigsmile:

ja dziś mam połówkowe i stres ogromny :tongue:
    wieczorem potwierdzę czy lekarz obstawiając na genetycznym w 12 tc chłopca miał rację :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    A w weekend skrecanie łóżeczka:)))))))
    u nas tez :)
    juz nie moge sie doczekac :)))
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    kasiek80: blubis, a czemu robiłaś teraz glukoze??
    a tego się nie robi po 24 tc?

dostałam skierowanie i poszłam, nic lekarz nie mówił, że mam czekać.

Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie - czujesz już codzienne, wyraźne ruchy?

Powodzenia na połówkowym :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    milo was sie czyta takie jakies optymistyczne te posty mi sie dzisiaj wydaja nowe mamusie sie pojawiaja maluchy sie rodza zdrowe no zyc nie umierac :)
    --
    •  
      CommentAuthorgolaa
     permalink
    Bardzo wszystkim dziękuję :wink::wink::wink:
    A rozpakowanym mamusiom serdecznie gratuluję i życzę by dzieciaczki zdrowo się chowały :wink::wink::wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.