Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPapka
    • CommentTimeFeb 1st 2013 zmieniony
     permalink
    o, widzę, że mnie nie ma na powyższej liście, a termin mam na 6 lutego.. ;-) chyba się zapomniałam zapisać he he
    a tak na poważnie, pytanie do bardziej doświadczonych mamusiek, czy któraś miała ból jajnika, normalnie jak owulacyjny, kłujący, tuż przed porodem? Nigdzie nie znalazłam, żeby to miał być objaw zbliżającego się porodu.. Fajnie, jakby był.... :)
    •  
      CommentAuthorcloe78
    • CommentTimeFeb 1st 2013
     permalink
    mangaa: Statystyka jest taka, że obecnie jest 23 chłopców / 12 dziewczynek. Reszta n/n

dziewczynki beda mialy w czym wybierac :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeFeb 1st 2013 zmieniony
     permalink
    Niezalogowana-Tak weszlo to o ubezpieczeniu ,poniewaz mialam przygotowany dokument ubezpieczenia ,jakies ostanie usg z opisem i inne badania ,ktore niby mialam miec do produ ,a okazlo sie ze polozna chciala tylko karte ciazy + dowod osobisty .

Witam :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny wieczorowa pora zrobilam sobie zestawienie brzuszkow i wstawilam na odpowioedni watek :)
    moj skarb dzis w brzuchu zrobil sobie pierwsza dyskoteke :D ku uciesze mamy :)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ew3ame gratuluje pierwszych ruchow Malenstwa :bigsmile: Widzialam brzuszek - rosnie sobie, rosnie powolutku :)))
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Mój młody się rozszalał jak przestała mnie boleć głowa! Od wczorajszego popołudnia miałam migrenę i koło 19 się uspokoiła, a on taki szczęśliwy że od tego czasu bryka w najlepsze! Masakra :D Chyba też się źle czuł razem ze mną i teraz odrabia :D Pokopana już jestem na maksa :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej mamusie :wink: dziś śpię u mojej mamusi, mąż w domu ma imprezę a chciałam się wyspać :bigsmile: wzięłam ciepłą kąpiel, siora mnie wymasowała i nabalsamowała :boogie: czuję się błogo :boogie::boogie: TAK KOCHANE MACIE ZEZWOLENIE NA RODZENIE :rolling::rolling: Ja przez cały dzień coś robiłam i teraz synuś się mi pięknie odwdzięcza :confused:
    Uciekam spać kochane, spokojnej nocki Wam życzę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeFeb 2nd 2013
     permalink
    witam sobotnio

czyzbym była pierwsza nie spiaca przyszlą mamusią :-)

zaraz to się zmieni zawiozlam m do pracy i już wracam do łóżka spać :-)
    --
  1.  permalink
    No i dobrze póki można trzeba spać i odpoczywać ile wlezie :bigsmile: bo potem dzidzia nam nie pozwoli :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Ja też nie śpię! Właśnie się zastanawiam, czy bardziej jestem głodna, czy leniwa :devil:, bo nie chce mi się d00pska z łóżka ruszyć po śniadanie :wink:
    Calypso, to startowałyśmy z tą samą wagą, u mnie tylko 2 cm wzrostu więcej :smile:
    Lecę zaraz się zważyć, to może o kuchnię zahaczę?
    --
  2.  permalink
    Witam mqmusie po nieprzespanej calek nocy.. doswiadczylam takiego bolu wiezadla przy prawej pachwinie ze tylko siedzeniw przynosilo jakas.ulge i siedzialam na lozku jak ten debilek i plakac mi sie chcialo ze.zmeczenia a co godzinw moj syn siw rozpychal i poglebial bol. nie chcac bidzic meza.ktory dzis na meski wyjazd jedzie i bedzie ponad.24h bez snu bo tak sobie to zaplanowali i jada do krakowa (noe wiwm co beda.roboc bo to niespodzianka dla mojego meza za to ze kawalerski sie niw odbul) - ze nie chcialam nic robic co by go obudzilo by sie wyspal wiec meczylam sie calanoc.. zasnelam po 6stej i teraz o 9 kuz mnie nie boli a syn harcuje..

niemniej straszna noc ;(
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie :wink: ja wstałam i jestem już po śniadanku :bigsmile: zaraz wracam do domu, ciekawa jestem jaki syf chłopaki mi zostawili :confused:
    ew3ame: czyzbym była pierwsza nie spiaca przyszlą mamusią :-)

kochana ja też potrafię w nocy się przebudzić i zajrzeć na forum :bigsmile:
    Kandy bidulo takich nocy może być więcej, teraz za każdą przespaną noc dziękuj Bogu :tongue: no ale współczuje, że się męczyłaś na prawdę, pewnie teraz czujesz się okropnie:sad: trzymaj się :hugging:
    --
  3.  permalink
    venus czuje.siw jakbym byla na kacu jeszcze pijana... matko to mowisz ze teraz.moge miec takich nocy wiecej ? :o a mozna temu jakos zaradzic ? cos na to pomaga bo jak szukalam onformacji to czytalam ze to po prostu musi przejsc:( strasznie strasznie bolace to bylo :(
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeFeb 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    No musi przejść samo, bo dzidzia tak się ułożyła i naciskała na pachwinę :sad: synkowi się pozycja spodobała i siedział :neutral: próbowałaś na boku leżeć i z poduszką miedzy nogami?? Pamiętam, że jak Anula była w ciąży to Piotruś też jej naciskał na pachwiny, do samego końca praktycznie, tylko, że ją wzięła ta dolegliwość coś od 30 tc :neutral:
    --
  4.  permalink
    kochana nie moglam nawef.z.poducha lezec.. nic.. tylko soedzeniw mi pomagalo ze tak nie rwalo.. no wlasniw a jak mnoe w rozpoczetym 24 bierze juz bol to jak ja dotrwam do konca? cos czuje ze bedzie ciezko.. ahh te nasz dzidziulki.. ile jestesmy w stanie dla nich zniesc by tylko z nami byly..
    --
  5.  permalink
    Kandy ja też cały czas się mecze w nocy przez to bolace spojenie. I to juz od 20tc. Ale czego się nie robi dla naszych maluszków ;)
    -- [/url]
  6.  permalink
    witam sobotnio !!! Kandyzowana współczuję niewyspanej nocy bo wiem co czujesz gdy cały świat dookoła śpi a ty nie możesz. Ale może przejdzie może to jednorazowo.
    Mnie też wczoraj bolała pachwina wieczorem tak że jedynie jak leżałam i się nie ruszałam to jakoś szło znieść a do tego kręgosłup w dolnej części + pupa nie wiem może mam za dużą dupę. Dziewczynki życzę miłego dnia ja dzisiaj leniuchowo
    --
  7.  permalink
    Oj dziewczyny mamy przekichane z tymi bolami :( ale takie uroki ciazy..

mi te bole delikatne.sie pojawialy ale.atak rwacego kilka godzin bolu to twj nocy mnie.zlapal porqc pierwszy.. jak narazie mam spokoj...

Niezalogowana a wlasniw jak Twoje spojenie?? :(

Edytka.. kregoslup bedzie bolal mocniej z etapami ciazy. mnie tez momentami bardzo boli.. szczegolnie jak chwile na plecach poleze :o
    --
  8.  permalink
    Kandyzowana własnie jak długo leżę na plecach no najbardziej boli
    --
  9.  permalink
    bo najbardzoej naciskamy wtedy na ledzwia i nerwy.. podobno.. i to efekt bolu daje..
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kandy, mam nadzieję, że dziś w nocy synek się przemieści i da mamusi pospać. JA z kolei się dziś budziłam co chwile i panikowałam, że mała nie buszuje po brzuchu jak zazwyczaj. Jakaś leniwa się zrobiła. Ale od rana daje znaki, więc jest ok :)
    Wstawiłam porównanie rosnącego brzuszka na odpowiedni wątek :) I dopiero widzę, że faktycznie rośnie, bo tak zdawało mi się, że stoi w miejscu ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no to rozumiem czemu po lezeniu na plecach tak mnie krzyż boli :-)

dzień dobry po raz drugi trochę mi się przysnelo :-D
    --
  10.  permalink
    Kandy, byłam ostatnio na usg babka powiedziała że to spojenie się rozchodzi ale to lekarz bedzie oceniał czy wyśle mnie na cc czy bede miec sn 18 lutego wszystkiego się dowiem
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Pamiętam, że jak Anula była w ciąży to Piotruś też jej naciskał na pachwiny, do samego końca praktycznie, tylko, że ją wzięła ta dolegliwość coś od 30 tc
    Dokładnie tak było i ten ból był nie do zniesienia zaczął się coś ok 30 tyg jak pamiętam i trwał do samego porodu ale jest to pikuś przy bólu porodowym :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Anula85: trwał do samego porodu ale jest to pikuś przy bólu porodowym :)

Pocieszyłaś mnie :shocked::boogie::rasta:
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Dzisiaj jakieś nocne fatum było, bo mnie znowu bolała głowa, zasnęłam o 3 jakoś, a o 4 pobudka na Fenka i znowu do 5 nie spałam.. Na szczęście później się udało do następnej tabletki przespać, w sumie chyba koło 11 się zwlekłam z łóżka :) To chyba przez tą pogodę dziewczyny, jakaś taka nieciekawa, nagły wzrost temperatury i stąd te nasze sny i nieprzespane noce i marudzące maluchy w brzuchach :)
    --
  11.  permalink
    Hahaha, mnie też Anula pocieszyla :P dobrze wiedzieć, ale ja mam zawsz ebardoz bolesne skurcze macicy rzy miesiaczce i moj ginekolog sie smial ze juz zapowiediz boli porodowych mam wiec sie za glowe zlapalam bo ja wtedy mdleje, wymiotuje i zastrzyki z ketonalu brałam :o

Mi to nagle sie ciagle gorąco robi :/ robie si emokr aa inni mowia ze jest chlodno :o

no obym dzisiaj noc przespala bo moj mąż jedzie na 20 godzin do krakowa na męski wypad z chłopakami - na swoj spozniony kawalerski ktorego nie bylo spowodu jego choroby- i mnie stres zzera ze jad atam swietowac jak moj juz kawalerem nie jest!! :P wiec obym spala i obudzila sie bo o 9 rano juz bedzie :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Będzie grzeczny kochana :wink: a i tak spać nie będziesz mogła, ja zawsze tak mam jak mój m wychodzi a ja zostaje w domu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    akirka: Wstawiłam porównanie rosnącego brzuszka na odpowiedni wątek :) I dopiero widzę, że faktycznie rośnie, bo tak zdawało mi się, że stoi w miejscu ;)

Mi się zdawało, że mój rośnie, a w porównaniu do poprzedniego zdjęcia z boku nie widzę różnicy. :wink: Ale pewnie po 20 tygodniu zobaczę zmianę.

Kandy współczuję tej nocy bidulko. :(
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    witam sobotnio :bigsmile:

Byłam dzisiaj poszukać łóżeczka ale jeszcze nic nie wybrałam. Od poniedziałku w netto będą tanie body 100% bawełna na 8,99 zł

Mam jeszcze pytanie - czy schylając się mocno (z pozycji siedzącej) można w jakiś sposób zaszkodzić Maluchowi? Bo schyliłam się po komórkę w samochodzie bo mi spadła na parkingu i tak na wszelki wypadek stwierdziłam, że zapytam Was zanim zacznę swoje schizy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witam kolezanki ...caly czas sledze co tam sie u maluszkow Waszych w brzuszku dzieje ,nie mniej jednak malo sie jeszcze udzielam bo w sumie nie mam sie jeszcze czym podzielic :wink: w czwartek mam pierwsze usg :bigsmile: to chyba bedzie taka pierwsza wiadomosc ktora bede mogla sie podzielic nooo i musze sie pochwalic ,ze objawy juz sobie odeszly :boogie: Jedyne co to mdlosci wieczorne mecza ze 3 godzinki i jak dluzej na nogach jestem to brzuch twardnieje i boli ale raz dwa lozko hop ,nogi lekko w gore i powrot do normalnosci :cool:
    --
  12.  permalink
    nawet Wam powiem ze sie nienajgorzej czuje - jade teraz do kolezanki na obiad i potem wracam i sie za sprzatanie zabieram bo mam straszny bałagan a musze sie cyzms zajac by sie zmeczyc na maxa i nie myslec o tym , że mojego męża nie ma :( i nei myśleć co tam za głupoty wyprawiają pijaki jedne :P

manguś - uwierz mi , że po 20 tc nagle brzuskzi zaczynają wystrzelać.. ja czekalam z utesknieniem na taki brzuszek i tak do 18-20tc tak sie dluzylo bez znacnzych zmian a teraz z kazdym dniem widze roznice :o i czasme tesknei za plaskim brzuchem i spaniem na brzuskzu ale - nie narzekm - kocham swoj domek dla maluszk:P
    --
  13.  permalink
    blubis nic w ten sposob nie zrobisz dziecku, szkodzi raczej wyciąganie się, rozciąganie, np przy sięganiu gdzies wysoko, ale generalnie w ciazy najgorzej sie schylic z pozycji stojacej nie siedzacej, lepiej kucac jak chcesz cos podniesc
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    A ja dzisiaj za to cudnie przespałam noc... tylko raz wstałam do wc a tak to ponad 10h snu :bigsmile:

Blubis nic się nie mogło stać :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    MilagrosCud: szkodzi raczej wyciąganie się, rozciąganie,

W jakim sensie to szkodzi? Myślałam, że po prostu naciąga się więzadła, czy można uszkodzić coś w środku?
    Ja się wczoraj tak przeciągnęłam w łóżku i później mnie deko bolało...:shocked:
    --
  14.  permalink
    mangaa tak mi lekarz powiedzial - ale konkretnie co to robi w brzuchu to nie wiem, ja tez sie przeciagam chociaz delikatnie bo tak jak Ciebie - boli mnie pozniej, natomiast nie powinno sie glownie siegac gdzies wysoko
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    czesc dziewczyny, jeszcze nie zdazylam nadrobic ostatnich 4 stron bo bylam w szpitalu, wiec tylko sie przywitam i zaraz nadrabiam. w czwartek bylam na wizycie u mojej lekarki u ktorej mi wyszlo cisnienie 160/90, a ze ja generalnie zazywam leki na wyzsze cisnienie to ona stwierdzila ze przy lekach nie moge miec takiego cisnienia nawet przed wizyta i dala mi skierowanie do szpitala. do tego jeszcze w usg jej wyszlo straszna asymetria miedzy nozkami a brzuszkiem u malego i zaczela mnie straszyc ze ona nie wie czy tam cos z jelitami nie jest nie w porzadku. wiec sie przestraszylam i pojechalam do tego szpitala. usg zrobili mi bardzo dokladne i lekarka nie zobaczyla nic niepokojacego w brzuszku,(mialam robione usg 2 razy przed 2 lekarzy i taka sama opinia ) owszem nozki sa "opoznione" o 2 tyg a glowka i brzuszek do przodu o 2 tyg ale ona powiedziala ze to jedynie moze swiadczyc o tym ze dziecko bedzie grubaskiem i ze nie bedzie "wysokie" tylko przecietne ale moze byc ciezkie. najwazniejsze ze brzuszek i glowka ida rowno i sa zblizone wielkoscia bo to ma znaczenie przy porodzie zeby brzuszek nie byl zbyt wiekszy niz glowa. teraz maly wazy ok 3350g wiec do terminu moze wazyc tak z 3800 a nawet 4 kg wiec tak jak bylo do przewidzenia bedzie pulchniutkim dzieckiem, no ale najwazniejsze zeby byl zdrowy. tak wiec po 2 dniowej obserwacji ktg, cisnienia i usg wyszlam do domu. cisnienie w szpitalu w normie 130/80, zapisy ktg wzorowe wiec nie mieli podstaw zeby mnie trzymac. szyjka skrocona do 2 cm, rozwarcia w zasadzie nie ma, powiedziala ze tak na 5 mm moze. w kazdym razie maly jest na tyle duzy ze moze sie rodzic w kazdej chwili. jestem mega happy ze juz w domu bo nudy tam byly straszne, no i wazne ze z Kubusiem ok, mam nadzieje ze nic mu nie jest.
    -- [/url]
  15.  permalink
    tutaj jest cos o rozciąganiu ale to tez forumowe

http://78.28.2.91/dziecko/forum/pokaz.php?id=1804
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Oj Milko to nieciekawie, że wylądowałas w szpitalu. Ale pozytywnie, że jesteś już w domu.
    Co do proporcji to pewnie jest tak jak Ci powiedzieli w szpitalu.
    Ty masz ten brzuś taki zgrabniutki, nie wiem gdzie Ci się ta dzidzia taka duża tam zmieściła. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Milka to najważniejsze, że w szpitalu wykluczyli problemy- na pewno z małym ok, a 2 tyg dysproporcji to raczej norma -:bigsmile: no i dobrze, że już w domku
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    no tez sie ciesze bo w tym szpitalu to jakos tak przynebiajaco, teraz juz mam nadzieje ze bedzie ok i ze maly niebawem pojawi sie na swiecie
    mangaa - no ja wlasnie tez nie wiem gdzie on sie tam zmiescil bo brzuch sam w sobie nie jest jakis wielki, no zobaczymy, moze usg sie myli w obliczeniach hehe :)
    -- [/url]
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Czesc dziewczyny,
    Wprawdzie ten watek juz nie dla mnie ale jakos nie moge sie powstrzymac by tu nie zajzec. Dziekuje za wszystkie gratulacje :bigsmile: I teraz ja trzymam kciuki za pogrubionych...i zycze szybkiego i w miare bezbolesnego porodu. Jakos tak smutno mi sie zrobilo jak zobaczylam liste na ktorej juz mnie nie ma. Ale za to moje szczescie lezy juz kolo mnie.
    Kamilka jest prze slodka i mam wrazenie ze jest z nami od zawsze a nie dopiero tydzien. M poprostu oszalal na jej punkcie.
    Bulbis ciesze sie ogromnie ze u Ciebie i maluszka wszystko dobrze. Mam nadzieje ze teraz bedziesz o wiele spokojniejsza. A wybralas juz imie dla chlopca?
    Venus oszczedzaj sie...jeszcze urodzic nie mozesz bo nie jestes pogrubiona. My z Milenka takie zalozenie mialysmy i dotrwalysmy w postanowieniu.
    Milka najwazniejsze ze wszystko z dzidzia w pozadku i ty dobrze sie czujesz. Trzymaj sie dzielnie jeszcze troche i ty tez bedziesz tulic swoje malenstwo.
    Powodzenia kochane :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    MilagrosCud: lubis nic w ten sposob nie zrobisz dziecku, szkodzi raczej wyciąganie się, rozciąganie, np przy sięganiu gdzies wysoko, ale generalnie w ciazy najgorzej sie schylic z pozycji stojacej nie siedzacej, lepiej kucac jak chcesz cos podniesc

dziękuje za odp. ja siedziałam przypięta pasami dodatkowo :neutral: I przez to, że nadal nie czuję ruchów wyraźnie (chociaż po połówkowym wieczorem kilka razu puknięcie było) a wczoraj nic tak się zastanawiałam czy czegoś złego nie zrobiłam.

milka - dobrze, że już jesteś w domu

justyna883: A wybralas juz imie dla chlopca?

Iwo :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus ja tylko prawdę napisałam :)
    Kandyzowana jak ty masz takie straszne te bóle miesiączkowe to mozesz nie dać rady urodzić bez zzo czy myślisz o zzo????
    --
  16.  permalink
    Anula85: Kandyzowana jak ty masz takie straszne te bóle miesiączkowe to mozesz nie dać rady urodzić bez zzo czy myślisz o zzo????

a to tak jest ze jak sie ma straszne bole miesiaczkowe to sie gorzej znosi porod? ja co prawda nie mam ale moja kolezanka jest w 23 tygodniu i ona jak miala miesiaczke to zawsze z bolem glowy, wymiotami i skrecala sie na podlodze z bólu
    -- [/url]
  17.  permalink
    Ja też przechodziłam okropne bóle @ i jeśli będę miała poród sn to na pewno z zzo.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    MilagrosCud bóle porodowe to jest ból miesiączkowy 10 razy gorszy silniejszy więc jak kandy ma takie straszne bóle miesiączkowe to może być problem przy porodzie chyba ,że będzie miała szybkie rozwarcia tak jak ja to nie będzie tak żźe.
    --
  18.  permalink
    Anula85: MilagrosCud bóle porodowe to jest ból miesiączkowy 10 razy gorszy silniejszy

to pewnie cos jak mialam przy pierwszej miesiaczce po poronieniu, nawet tramal nie pomogl dopiero kroplowka w szpitalu, nie wiedzialam ze bole miesiaczkowe moga tak przybrac na sile, myslalam ze zejde z tego swiata a wyłam wnieboglosy. Chodzilo o to ze nadszedl termin miesiaczki a ja nie moglam jej dostac i macica walczyla z calych sil
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Witam się sobotnio i ja.

Jestem po usg u mojej lekarki bo moje czwartkowe KTG było dosć płaskie i nie spodobało się położnej, przez cały dzień także moja Kaja niewiele się w brzuszku ruszała, czasem w ogóle nie reagowała na potrząsanie brzuchem.
    Generalanie moja lekarka prowadząca jest dobrej myśli, mówi, że wszystko jest ok jeśli chodzi o szacunkową wielkość małej bo Kaja może mieć teraz ok 2900 gram wg szacunkowych danych aparatu usg jednak wymiar brzuszka jest juz prawie 2 tygodnie do tyłu.
    Jednak lekarka mówi, że to nie jest jeszcze powód do zmartwienia. Na tym etapie takie różnice +/- 2 tyg są normą, możliwe, że Kaja jest dłuższa a szczuplejsza stąd takie wyniki. Nie jest jednak za mała.
    Przepływy ma ładne, akcja serca też bez zarzutu (136 u/min). Następną wizytę mam mieć w czwartek i też sprawdzi przepływy.
    I teraz niespodzianka – mała jest już odwrócona główką do dołu!!! Tu nas zaskoczyła, byliśmy tym strasznie podekscytowani. Jednak zdecydowala ta nasza mała królewna, że chce się urodzić naturalnie. Łożysko juz w stopniu II ale główka nie wstawiła się jeszcze w kanał rodny. Więc pozostaje nam czekać.

Ginka zaleciła mi Medargin 3x1 na większe ukrwienie łożyska i tym samym na polepszenie ruchów małej.
    Choć lekarka była dobrej mysli to ja jednak się martwię rozmiarem malej. Z jednej strony jeśli będzie miała 3000 gr w trakcie porodu to łatwiej ją urodze ale z drugiej strony oby to nie było nic w stylu hipotrofii czy zatrzymania wzrostu.

Milka - dobrze, ze też jesteś przebadana, zawsze to człowiek spokojniejszy jak lekarze mówia, że wszystko jest w porządku :). U mnie mała chuda a długa a u Ciebie krótszy a szerszy :).
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Addictive - super wiadomość, że się córeczka odwróciła! I to tak niepostrzeżenie :) Trzeba być dobrej myśli, że po prostu dzieciątko małe, a tak wszystko dobrze!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.