Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormontenia
    • CommentTimeFeb 2nd 2013
     permalink
    Addictive, moja corka urodzona w 42tc wazyla 2880g. Mielismy stwierdzona hipotrofie wewnatrzmaciczna. Tez bralam medargin do konca ciazy i acard do 37tc.
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Addictive, Milka i Justysia jak ja się ciesze, że się odezwałyście :whorship: a szczególnie martwiłam się o Milkę bo nie odpisywała mi :sad: Najważniejsze, że wszytko skończyło się dobrze :winkkiss: Mój synek też jest krotki ale za to grubiutki :rolling:
    Kandy nie myśl o mężu, zajmij się sobą, baw się kochana idź do kina na pizze :bigsmile: poszła bym z Tobą :bigsmile:
    Blubis powiem Tobie, że pierwszy raz spotykam się z tak rzadkim, niespotykanym i bardzo ładnym imieniem :grouphug:
    --
  1.  permalink
    Anula tak ja myslalam o ZZO dlatego tez wybrałam szpital min. gdzie ZZO jest za darmo. Ja nie wytrzymam bo ja musialam miec rozne mocne przeciwbolowe i rozkurczowe by przezyc dwa dni miesiaczki to nie pierwsze tylko zazwyczaj 3 i 4 dzien... bo ja mialam miesiackzi 6 dniowe..

Venus wkurza mnie z egdyby nie Facebook to bym nie wiedizala co sie z nimi dzieje bo kolezy zdaja trelacje a ten dziad sie nawet nie odezwal ze dojechal!!! :-[ ale mnie to denerwuje!! No wlasnie, chodź ze mna na pizze i do kina:P
    a tak poważnie to z agodzine bedzie u mnie kolezanka ktora jest na tym samym etapi eciazy i wlasnie gdzies moze wyjdziemy bo mnei dziad zdenerwowal brakiem kontaktu:/
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kochana Oni nigdy o takich rzeczach nie myślą!!!! nigdy!!! a jak byś Ty jechała i nie dała znaku to byś miała telefon z pretensjami jak to nieodpowiedzialna jesteś, wiem to z doświadczenia, kiedyś o takie zachowanie i pretensję pokłóciłam się z Mężem, była poprawa ale nie na długo :confused: lecz ja zadzwonię i wtedy słyszę " tak kochanie, wiem miałem zadzwonić, przepraszam, zapomniałem"

Kochane zauważyłam u siebie w minimalnej ilości śluz bezbarwny delikatnie rozciągliwy, co to może znaczyć? może przesadzam i za bardzo doszukuję się oznak zbliżającego się porodu :shocked::shamed: będę się obserwować, bo generalnie śluz mi się zmienił, nie jest taki wodnisty ale jak by " maź"
    --
  2.  permalink
    no juz mu napisalam ze szkoda ze z.fb a nie od niego dowiaduje siw co sie z nim dzieje..

ja mam rozny sluz.. raz rozciagliwy raz wodnisty.raz maz a raz jak krem.. ciagle rozny..
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Venus - może to powoli odchodzi ci ten słynny czop śluzowy? :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeFeb 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Kandyzowana: ja mam rozny sluz.. raz rozciagliwy raz wodnisty.raz maz a raz jak krem.. ciagle rozny..

Ja własnie całą ciąże mam jeden, bardzo wodnisty, przezroczysty lub biały, więc się trochę zastanawiam :tongue:
    Addictive: Venus - może to powoli odchodzi ci ten słynny czop śluzowy? :)

ale to by musiało oznaczać, że mam jakieś rozwarcie?! a ja nie miałam ostatnio :neutral: no zobaczymy, będę się obserwować :tongue: może pooooowooooli coś się dzieje :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kandy mój też zawsze ma amnezję jak gdzieś z kolegami wychodzi. Najlepiej też nic nie pisać do niego, bo jeszcze bardziej sie zdenerwujesz jak nic nie odpisze.
    Venus - może to czop zaczyna odchodzić:) Ale jestem ciekawa Twojej relacji z porodu w msw:) Może na moją ginkę trafisz.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    A też będziesz tam rodzić?? :bigsmile: byłam w zeszłym tygodniu z Mężem aby zobaczył porodówkę, to akurat remont mają oddziały, porodówka działa ale sale poporodowe są przeniesione na 2 piętro, rozmawiałam z położną to tak na szybkiego ze mną rozmawiała bo 4 rodziły ( w ciągu jednej godziny zaczęły ) :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    oo znów remont? ciekawe co tam jeszcze będą robić, bo przecież i tak już było wyremontowane. Jak będę na SR w szpitalu, to na pewno nam zrobią wycieczkę po oddziale:)
    Zamierzam tam rodzić, jeśli będę po 34tc. Jak wcześniej to chyba w 2, ale oby nic takiego nie było.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No pytałam się ich, czemu remont jest robiony? przecież niedawno oddział był wyremontowany? no to odp., że chcą być jeszcze piękniejsi :devil: sale poporodowe były ładne ale może dostali dofinansowanie i teraz chcą być jeszcze bardziej piękni :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Addictive super, że córcia zdecydowała się odwrócić jednak! :thumbup:
    --
  3.  permalink
    No moj sie zreflektowal i napisal "noe martw sie :* mnie mozesz byc pewna. mysle o Was i kocham:*" noo ma.szczescie bo juz chcialam do krakowa jechac mu skore zloic ze milczy..

Addixtive super :)

venus kochanie no Ty juz masz porod tuz tuz.. mniej niz dalej ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kandyzowana: No moj sie zreflektowal i napisal "noe martw sie :* mnie mozesz byc pewna. mysle o Was i kocham:*" noo ma.szczescie bo juz chcialam do krakowa jechac mu skore zloic ze milczy..

No widzisz :rolling: domyślił się po Twoich esemesach, to jeszcze taki piękny :grouphug: nie martw się i z koleżanką zajmijcie się wolnym czasem od facetów :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no ja dziś zgodnie z zachcianka robiłam gofry z owocami :-) pycha polecam normalnie smak lata wśród tych szarości końca zimy

venus coś czuje że nie dotrwasz do pogrubienia :-)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    ew3ame - ale narobiłaś smaka!
    ja za to właśnie czekam aż mi wyrośnie ciasto na pizze :)
    Milego wieczorku (dziś fajny film na canal +)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    ew3ame: venus coś czuje że nie dotrwasz do pogrubienia :-)

Nie wywołuj wilka z lasu :tongue:
    Głodna jestem idę zjeść kolację :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Witajcie:) ja coś napiszę, bo mało się udzielam:) Czas dłuży mi się niemiłosiernie, mam wrażenie, ze poród nigdy nie nastąpi..Jestem strasznie drażliwa, poziom hormonów chyba osiągnął maximum:shocked: Jestem strasznie zmęczona już, ale też czuję się ogólnie barzdo dobrze. Niemal wszystkie dolegliwości ciążowe ustąpiły. Brzuch musiał mi się bardzo obniżyć, bo nie mam juz strasznych codziennych duszności i zgagi. Za to puchną mi stopy niemiłosiernie!! Jak dłużej stoję, to aż sine mi się robią. Nawet buty górskie ledwo wkładam:( Ale minęły mi puchnięcia dłoni, które były bardzo uciążliwe kilka tygodni temu. Waga leci mi na łeb na szyję, przez to, że bardzo puchnę i woda mi się zatrzymuje. Do 20 tyg ciąży nic nie tyłam, mimo, iż leżałam od początku..A teraz co dzień ważę więcej, a jem normalnie:shocked: Termin porodu mam na Walentynki, czyli zostało 12 dni..a objawów większych brak..Dziś mnie mocno w pachwinie bolało oraz podbrzusze jak na okres i tyle. Kiedy zacznie się coś dziać?? Oj jestem niemal pewna, że 13 lutego stawię się na wizycie:cry:

venus- ja taki śluz mam od 2 tygodni właśnie, i nic to nie oznacza:/
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kallipos mi też zaczęły puchnąć nogi :shocked: pij herbatę pokrzywę, powinno trochę pomóc, jest moczopędna, wydala niepotrzebne gromadzenie się wody w organizmie :wink:
    --
  4.  permalink
    kallipos87: Jestem strasznie drażliwa, poziom hormonów chyba osiągnął maximum Jestem strasznie zmęczona już, ale też czuję się ogólnie barzdo dobrze

ja chyba mam coś podobnego, niby wszystko jest ok a dzis sie rozbeczalam bo zaczelam sobie wmawiac ze tak nie jest, ciezko mi to wytlumaczyc, czas sie dluzy w nieskonczonosc czasami jest jakos dziwnie depresyjnie, nie wiem skad i po co biora sie takie odczucia, nie wiem tez czy taka chwiejnosc minie po porodzie. Zajebiscie mnie ta ciaza wymeczyla i teraz w 100% nie jestem w stanie stwierdzic czy dobrze sie czuje czy zle czy to tylko hormony. To pokręcone jest jakies, taka cholerna męczliwosc...
    -- [/url]
    • CommentAuthorDajen_q
     permalink
    Kallipos - moja Ty ciążowa rówieśniczko :) mi też się wlecze czas niemiłosiernie, w poniedziałek mam wizytę u gina - może się nade mną zlituje i sprawdzi mi szyję...i najlepiej niech powie, że mam 3 cm rozwarcia i że mam jechać rodzić :D
    współczuję opuchlizny, mi się na szczęście udało tego uniknąć, też piję pokrzywę - może to faktycznie jakaś jej zasługa?
    -- ,
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    MilagrosCud: ja chyba mam coś podobnego, niby wszystko jest ok a dzis sie rozbeczalam bo zaczelam sobie wmawiac ze tak nie jest, ciezko mi to wytlumaczyc, czas sie dluzy w nieskonczonosc czasami jest jakos dziwnie depresyjnie, nie wiem skad i po co biora sie takie odczucia, nie wiem tez czy taka chwiejnosc minie po porodzie. Zajebiscie mnie ta ciaza wymeczyla i teraz w 100% nie jestem w stanie stwierdzic czy dobrze sie czuje czy zle czy to tylko hormony. To pokręcone jest jakies, taka cholerna męczliwosc...

Idealnie opisałaś także moje odczucia :whorship:

Treść doklejona: 02.02.13 21:43
    Uciekam spać kochane, życzę spokojnej i przespanej nocy :wink: Dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Dziewczyny wy mnie tu nie straszcie ze coś sie u was zaczyna ja mam poród za 4 dni i żadnych objawów nic mi nie puchnie nie zatrzymuje wody nic mnie nie boli Mała aktywna sluz taki sam jak przez cała ciążę nic sie nie zmienia Juz pomału chyba zacznę płakać bo wszytko robię żeby sie coś ruszyło samo (3XS pije herbatkę z lisci malin, masuje olejem z Wiesiołka) a tu du....a za przeproszeniem i wczoraj położna do mnie za Mała sie nie szykuje :cry:

Addictive ciesze sie ze u ciebie po wizycie dobre wyniki zwłaszcza ze dzieci na tym etapie to juz rosną według swego planu i sa kolosy ponad 4 kg a sa i maleństwa i wcale to nie świadczy ze coś jest nie tak. Na pocieszenie ci napisze ze moja koleżanka która miała termin na ten sam dzien co ja urodziła parę dni temu i okazało sie ze Mała ma ok 2450 ale lekarze stwierdzili ze wszytko dobrze tylko po prostu mała drobna wyszła po 3 dniach ze szpitala Mała nawet chwili nie była w inkubatorze. Rozwija sie dobrze przybiera tak jak powinna i ciągnie cyca az miło :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dajen_q: ....mi też się wlecze czas niemiłosiernie, w poniedziałek mam wizytę u gina - może się nade mną zlituje i sprawdzi mi szyję...i najlepiej niech powie, że mam 3 cm rozwarcia i że mam jechać rodzić :D

Ja tez mam takie marzenie, usłyszeć w środę na wizycie, że mam rozwarcie ( chociaż 1 cm ) :whorship::whorship::whorship::whorship::whorship::whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    aż mi się żal was dziewczyny zrobiło ale już naprawdę blisko jeszcze tylko chwilą a każdy dzień przybliża was do wyczekiwanego finału :-* głowy do góry i szybkiego rychłego porodu najlepiej jeszcze mało bolesnego :-)
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Aleks dzięki za pocieszenie, i w ogóle dziewczyny dziękuję za dobre słowa.

Fajnie że mi się malutka przekręciła, chciałam poród naturalny to się go doczekam:).
    A wymiary mojej małej miejszczą się w siatkach centylowych więc staram się już nie zamartwiać.
    Wzięłam już pierwszą saszetke tego Medarginu i widzę, że dziecko w brzuszku ładniej się rusza, także to naprawdę działa na lepsze ukrwienie i dotlenienie.

A co do moich objawów, to macica trenuje, mam twardnienia brzucha - stawia m się znów dzisiaj bardzo często i czuję jak się kurczy. Jednak bólii krzyżowych nie mam na razie a podobno to te bóle z krzyża promieniujące do dołu brzucha świadczą o rozpoczęciu porodu.
    W czwartek ginka sprawdzi jak tam moja szyjka. Też jestem ciekawa, czy zamknięta na amen?
    --
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
     permalink
    Dziewczyny na końcóweczce trzymam za Was kciuki. Wy czekacie na objawy porodu a ja je mam już jakiś czas. Moja macica tak trenuje,że jak przyjdzie do porodu to chyba urodzę w dwie godziny, taka będzie wyćwiczona:wink: A tak poważnie to mam nadzieję, że chociaż dwa,trzy tygodnie jeszcze wytrzymam. Brzuch mi twardnieje dosyć często mimo leków. Na pewno więcej niż 10 na dobę. Teraz to mam tak,że przez większość dnia nic i nagle w ciągu godziny cztery skurcze. Torbę mam prawie spakowaną. Oby się jeszcze nie przydała.
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Addictive: Jednak bólii krzyżowych nie mam na razie a podobno to te bóle z krzyża promieniujące do dołu brzucha świadczą o rozpoczęciu porodu.

Ja przy poprzednim porodzie i przed nim żadnych bóli z krzyża nie miałam mysle ze to cecha indywidualna jedna dziewczyny mają inne nie wiec lepiej żebyś moze nie miała bo podobno bardzo bolesne
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    cytrynka ja na podtrzymaniu miałam więcej skurczy niż po odstawieniu fenka...także szybki poród.wcale nie jest taki pewny :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Piję herbatę z liści malin już 2 tygodnie. Tydzień temu miałam tylko 1 cm rozwarcia, ale Leoś nie wstawiał się w kanał

Treść doklejona: 02.02.13 23:07
    cytrynko, kilka tygodni temu też miałam skurcze i twardnienia, teraz bardzo rzadko:-[ bałam się wczesnego porodu, a tu proszę..
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    hello wieczornie :)

Addictive
    super ze malutka zrobila fikolka:boogie:

Ja dzis mialam bussy day!
    Angielskie sniadanki z rana na miescie, bank, zakupy, fryzjer...i nie dawno wrocilismy z kina , bylismy na Les Miserables i chyba najbardziej podobal sie malej bo tupala do rytmu :shades:
    Jutro tez duzo planow, zozenie starej, rozlozenie nowej szafy, rozlozenie lozeczka, odwiedziny u znajomych i jeszcze chciala bym do parku na kilka moze juz ostatnich zdjec z brzuszkiem,ale nie wiem czy bedzie czas a tak szybko sie sciemnia :devil:

Ot to moj weekend przeznaczony na odpoczynek :bigsmile:
    No ale moze nastepny bedzie spokojniejszy :smile:

Dobranoc mamuski.
    --
  5.  permalink
    no to mnie pocieszyłyście dziewczynki :smile: Mam nadzieję, że dotrwam tak jak Wy do bezpiecznego tygodnia.
    sardynko a w jakiej dawce brałaś fenka? Bo ja od dwóch tygodni 8x1/2 a dzisiaj sobie dołożyłam ćwiarteczkę :wink: do każdej połówki. Czyli w sumie wychodzi 6 całych na dobę.
    --
    •  
      CommentAuthoradenozynka
     permalink
    Cześć, jestem w 6tc 4dzien i mam do Was dziewczyny pytanie o mdłości,bo niestety trochę się martwie:cry: jeszcze 5 dni temu mnie mdlilo, a teraz od 2 dni totalnie nic, nawet jak jestem glodna..czy to zły objaw?..
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja brałam 3*1/2 ale brzuch mi się stawiał cały czas mimo tego- dawki nie zwiększałam bo szyjka trzymała ok, więc stwierdziłam, że bez sensu brać więcej leku
    Jeszcze miałam brać 2*1 nospę ale brałam w zasadzie tylko doraźnie jak miałam dłużej twardy brzuch
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Dziewczyny, wtrącę się troszkę odnośnie waszej rozmowy o bólach miesiączkowych i porodowych. Wcale nie musi tak być, ze jak @ są megabolesne to i poród nie do wytrzymania. Moja przyjaciółka miała masakryczne bóle menstruacyjne- kilkakrotnie zdarzyło jej się zemdleć z bólu. Natomiast bóle porodowe (przy każdym z dwojga dzieci) miała- jak to określiła- do wytrzymania. Rodziła bez żadnych wspomagaczy/znieczuleń.
    --
  6.  permalink
    adenozynka: Cześć, jestem w 6tc 4dzien i mam do Was dziewczyny pytanie o mdłości,bo niestety trochę się martwie jeszcze 5 dni temu mnie mdlilo, a teraz od 2 dni totalnie nic, nawet jak jestem glodna..czy to zły objaw?..

spokojnie, jeszcze zacznie mulic znowu:-) ciesz sie ze masz dni z przerwami

Peppermill - dzieki za odpowiedz, wlasnie tez mialam z tym zagwozdkę
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    adenozynka mogą być chwilowe przerwy w mdłościach
    niepokojące to jest plamienie/krwawienie przy jednoczesnym ustaniu wszelkich objawów, także myślę, że nie ma się co martwić

zajrzałam na wykresik i gratuluję ciąży z owulki w 30dc :bigsmile: tak jak u mnie :wink:
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Peppermill pocieszyłaś mnie!:smile: Chociaż porodu się mniej boję niż bałam się tego, czy dotrwam na tym Fenku minimum do 9 miesiąca, a tu proszę, właśnie się zaczął! :smile:
    Cytrynko, mi też brzuszek twardnieje i to właśnie tak, jak mówisz, a też biorę 6 tabletek na dobę. Tak sobie tłumaczę, że normalnie przecież macica też ćwiczy, więc to właśnie te ćwiczenia, na szczęście nie nasilają się więc spokojnie czekam aż przechodza :smile:Poza tym, jak bąbel się bardziej wygina, to macica też mu później "oddaje" :wink: A o tej konserwacji macicy przez fenoterol to słyszę często - teraz 2 koleżanki które w ciąży leżały na Fenku (jedna od 20 tygodnia!) już są po odstawieniu i jedna 40 tydzień kończy, a druga 38 i nic! :D
    --
    •  
      CommentAuthoradenozynka
    • CommentTimeFeb 3rd 2013
     permalink
    Milagros, eveke, dziękuje za pocieszenie! Mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze:) dopiero za tydzień mam usg i chyba troszkę już wariuje:)
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Witam dziewczyny !!
    ...ale cisza dzisiaj od rana
    Dobrego dnia zycze
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Pewnie dziewczyny śpią;). Ja natomiast nie śpię już od 4 nad ranem....tzn może udało mi się na chwilę zasnąć ale wybudzalam się ciągle bo znów boli mnie brzuch i narasta wrażenie niestrawnosci , jakbym się zatrula i musiała zwymiotowac . Dziwne...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
    • CommentTimeFeb 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Addictive - może sie zaczyna ?

U mnie poczatkowy bol przy slurczach był taki jakby mi jelita skrecalo, a nie całkiem jak na miesiaczke.

Co do boli porodowych, to ja miałam zawsze bardzo, bardzo bolesne miesiaczki - pierwszy dzien na lekach, spanie i wymioty - tak silne, ze nie byłam w stanie wychodzić z domu. Spalam zwinieta w klebek.
    Nasluchalam sie, ze lepiej mi bedzie znieść bóle porodowe. Bo skoro tak już mnie okres męczył, to jestem przyzwyczajony do bólu itd. I gow.oprawka za przeproszeniem. U mnie nie sprawdziło sie. Bóle były znosne, dopóki nie przebili mi wód po 23godzinach skurczy. Wtedy sie zaczęły te koszmarne bóle,
    Tak silne, ze nie kontaktowalam sie z otoczeniem, skupialamna skurczach by minęły. Od razu poprosiłam o epidiural ( moje zbawienie w tamtym okresie, następny porod jak bedzie sn to tylko z tym lekiem). Epidiural niestety dostałam po 19, więc te 6 godzin meczylam sie otumaniajac sie gazem ( niewiele pomagał tak szczerze - ból taki sam, tyle, ze odplywalam jeszcze bardziej niż bez).
    Także jak widać nie zawsze bolesne miesiaczki maja wpływ na lekkie odczuwanie skurczy. U mnie niestety sie nie sprawdziło. Także z wielkiej zwolenniczki porodu sn bez wspomagaczy, po własnych doświadczeniach stałam sie fanka znieczulenia. ;)
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    madziauk Kochana ciesz sie ze juz za tobą poród mnie to czeka w tym tygodni i to indukowany czyli pewnie tez sie umęczę zastanawia sie właśnie nad Epidiuralem ale nie wiem od jakego momentu mogą mi go podać w UK (jakie rozwarcie i co ile skurcze) gazu to nie chce bo nie chce zwracać a mam do tego tendencje.
    --
    •  
      CommentAuthoracia20
     permalink
    Piszę tu bo może się Wam przyda info dla mnie było to ważne i nie wiedziałam na co się zdecydować. Na ostatnim USG przewidywana waga Małej była około 3200 urodziła się prawie w 38 tygodniu z wagą 3100 i 50 cm.
    Sprawa tyczy się rozmiaru ubranek, musiałam dokupić rozmiar 56 spokojnie się na nią nadawał posłużył nam 2 miesiące i śpiochachy przechodzimy na rozmiar 62 a w body spokojnie 56 może jeszcze miesiąc pochodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Mi też się wydaje, że jak kobieta ma silne bóle miesiączkowe, to poród może znieść lepiej..Po prostu ma wyższy próg bólowy. Wie co może ją czekać i zna te mocne bóle podczas miesiączki.. Ale pewnie to nie reguła;)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Witam się niedzielnie, ja się rano z nerwów poplakalam, polozylam sie pozno, w nocy nie moglam spać i od 8mej rano nie zmruzylam oka:( tak czekam zawsze na weekend by się wyspac a tu lipa:( jutro juz do pracy wiec pobodka o stalej porze. Oczy mnie opieką i czuje się jak otumaniona a tyle chcialam dzis zrobić :(((... To sobie niedzielnie pomarudzilam.
    Milego dnia Wam życzę.
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Acia - dla mnie akurat ważne informacje o ciuszkach dla noworodka. Też zakupiłam sporo bodziaków i innych ubranek dla malutkiej, bo spodziewałam się, że Kaja będzie niewielka. Mam nawet kilka sztuk body na 50 cm.

Madziu - czekam na relację z twojego porodu, może niebawem znajdziesz troszkę czasu żeby go nam opisać?
    A co do tego uczucia, ze mi niedobrze, myślę, że może są to jakies początki, może tak organizm się przygotowuje do porodu albo po prostu mała po fiknięciu na główkę uciska mi pupą na żołądek?

Dziewczyny - już nie mogę się doczekać porodu, tym bardziej że jednak będzie sn a więc wielka niewiadoma jeśli chodzi o ból itp.
    Aleks - Co do znieczulenia to z tego co czytalam w różnych poradnikach można go podawać od 3 cm rozwarcia, ale jeśli szyjka przekroczy 7 cm wówczas już się nie podaje.

Treść doklejona: 03.02.13 12:07
    IzUK - wiem co czujesz jeśli chodzi o niewyspanie...ja dzisiaj także jestem niewyspana.

Pewnie nasza podświadomość tak działa, gdzieś jest ten stres i oczekiwanie i stąd problemy ze snem...no i liczę na to, że to sa oznaki zbliżającego się porodu :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    A ja miałam kolejną dobrą noc za sobą (ciekawe kiedy limit szczęścia w tej kwestii się wyczerpie...)

Addictive gratuluję obrotu małej :) czyli teraz idziemy łeb w łeb, ciekawe które z naszych dzieci będzie pierwsze... ale mam wrażenie, że Twoja córa :wink:

Wczoraj jak byliśmy na zakupach w markecie kasjerka mnie "pocieszyła", że jej zdaniem mam bardzo wysoko brzuch i za szybko to nie urodzę - oczywiście nie biorę tego do siebie, ale chyba jednak nastawiam się powoli na poród "w terminie"... no bo i u lekarza na badaniach szyjka trzyma dobrze póki co i chyba nie mam żadnego rozwarcia...
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Ja miesiaczki zawsze mialam lagodne,prawie zadnych boli. Bole porodowe,byly koszmarne,choc przy pierwszym porodzie je znosilam w miare (choc tez czulam rozrywanie,jak pozniej sie okazalo przez zle ulozenie corki-twarzyczkowe). Drugi porod bole nie do wytrzymania,rozrywajace. Oba porody na oksytocynie,wiec pewnie dlatego tak zle znosilam bol. Oba zakonczone naglym cc.
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja tez miałam bóle @ bardzo łagodne a bóle porodowe były naprawdę do wytrzymania.Mam wysoki próg bólu , po cc nic mnie nie bolało,szybko stanęłam na nogi .
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.