Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
). Bylo cos kolo 16, przeniesli mnie do innego pokoju (bardziej wyposazonego w sprzet medyczny). Powiedzial tez bardzo wazna rzecz, o ktorej wczesniej nie wiedzialam. Otoz, mozna w UK zazyczyc sobie znieczulenia przy indukcji - jeszcze przed rozpoczeciem jej. Gdybym to ja wiedziala, to bym na pewno wziela przed przebiciem tych wod. Bo bol przed byl ze 100 razy mniejszy, a jak tylko przebila mi wody to zaczal sie koszmar. 

Widzę lista strasznie ruszyła jak się czują pogrubione kobietki????
Do tego mam 15 kg na plusie i jestem ubita z tej wody w organiżmie hehheheh
Miłego wieczorku ja spadam

teraz wróciliśmy, zjadłam obiad i czytam co pisałyście.
Czytam Wasze wypowiedzi i jakieś relacje i doświadczenia i się zastanawiam nad tym
Ja zawsze miałam okropne miesiączki a raczej ból związany z miesiączką, aż mi się nogi trzęsły lecz nie odpływałam, byłam świadoma i walczyłam z bólem bo nawet tabletki nie pomagały
dopiero na drugi dzień zaczynały pomagać. W szpitalu gdzie chce rodzić to jest za darmo znieczulenie ZZO i można z niego skorzystać, w razie czego skorzystam.
ale z drugiej strony zastanawiam się czy czasami nie jestem zbyt pewna siebie?? czy czasami nie przeliczę się tym moim pozytywnym nastawieniem a zależy mi urodzić SN i bez znieczulenia
, a na poród nastawiam się bez znieczulenia, bo też mam jakąś takie wewnętrzne przekonanie, że do tego wyzwania moje ciało będzie przygotowane i mnie nie zawiedzie, tak, jak nie zawodzi mnie podczas ciąży. Po tym miłym teoretycznym przygotowaniu i przeczytaniu mądrości o bólu miałam małą próbkę w postaci skurczu i już się nie czuję tak pewnie, ale cóż ;-)
[/url]
Ja dziś miałam dość zabiegany dzień jak nigdy, i dzisiaj padam już teraz na łeb. Ale martwi mnie jedna rzecz. Od wczoraj mam w dole pleców pulsujący ból... Gdzieś przeczytałam, że może to oznaczać że szyjka się rozwiera. Lecz mam nadzieję, że jeszcze to nie jest to, jak sądzicie, może któraś z Was miała już taki ból?
więcej niż jeden, ale na pewno nie porodowe :-) Tak dla dodania realizmu przygotowaniom teoretycznym, zapewne... ;-)
[/url]
)
Z tego co widzialam to mialam 10 do 20 i kilka razy czulam napiecie brzucha i wtedy 30 ale więcej niz 40 nie bylo. Tylko to serduszko mnie strasznie martwi:(
Sądzę, że każda kobieta inaczej to odbiera, ale ostatnio czytaliśmy z mężem Irenę Chołuj i ona tam napisała coś ciekawego, że mimo, że skurcze macicy same w sobie są tak silne, że przekraczają próg bólu (czyli powinno się przy nich mdleć), to dzięki endorfinom wydzielanym jednocześnie w trakcie porodu - jest to wysiłek do zniesienia dla każdej kobiety. Oczywiście tu pojawia się kwestia niezahamowanego wydzielania endorfin, ale to osobna historia.
Mam nadzieje, że damy radę, musimy 

[/url]Po oxy niestety ten bol nie jest przez nic znieczulany(moze endorfiny sa wywtarzane,ale sa za slabe aby choc troche zmniejszyc bol)

dziewczyny na koncowce - czy was tez tak bardzo bola koci lonowe, tuz ponizej brzucha?
Szklania79

Venus bardzo podoba mi sie Twoje nastawieni i tak sobie myslę, że biorac pod uwagę Twój mega optymizm i pozytywną energię bijaca z kazdego postu DASZ RADĘ:) a endorfinki złagodzą ból:)))
Ja trzymam kciuki za Twoje zdrówko, a na pewno dzidzi nic się nie stanie. Odpoczywaj teraz dużo 
a ja dziś dzień pierwszych zakupów mam dwa body z długim rekawem, dwa cienkie pajaceki, sfeterek i rajstopki i jeszcze kupiłam bardzo tanio na aukcji kosz mojrzeszowy
wiem zaszalalam ale co tam jutro początek 18 tygodnia czyli teoretycznie piąty miesiąc :-)
szał zakupów
Cytrynko trzymam kciuki żeby Kruszynka się trzymała u mamy jak najdłużej :-)
ja dziś po.II usg dzidzia 12.1mm serduszko walilo 144 razy na minutę :-D ale jestem szczęśliwa <3
Wg usg 20.09 Kruszynka się urodzi <3