Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ale z drugiej strony zastanawiam się czy czasami nie jestem zbyt pewna siebie?? czy czasami nie przeliczę się tym moim pozytywnym nastawieniem a zależy mi urodzić SN i bez znieczulenia
Po tym miłym teoretycznym przygotowaniu i przeczytaniu mądrości o bólu miałam małą próbkę w postaci skurczu i już się nie czuję tak pewnie, ale cóż ;-)
więcej niż jeden, ale na pewno nie porodowe :-) Tak dla dodania realizmu przygotowaniom teoretycznym, zapewne... ;-)
Z tego co widzialam to mialam 10 do 20 i kilka razy czulam napiecie brzucha i wtedy 30 ale więcej niz 40 nie bylo. Tylko to serduszko mnie strasznie martwi:(
Sądzę, że każda kobieta inaczej to odbiera, ale ostatnio czytaliśmy z mężem Irenę Chołuj i ona tam napisała coś ciekawego, że mimo, że skurcze macicy same w sobie są tak silne, że przekraczają próg bólu (czyli powinno się przy nich mdleć), to dzięki endorfinom wydzielanym jednocześnie w trakcie porodu - jest to wysiłek do zniesienia dla każdej kobiety. Oczywiście tu pojawia się kwestia niezahamowanego wydzielania endorfin, ale to osobna historia.
Po oxy niestety ten bol nie jest przez nic znieczulany(moze endorfiny sa wywtarzane,ale sa za slabe aby choc troche zmniejszyc bol)
dziewczyny na koncowce - czy was tez tak bardzo bola koci lonowe, tuz ponizej brzucha?
Szklania79
Venus bardzo podoba mi sie Twoje nastawieni i tak sobie myslę, że biorac pod uwagę Twój mega optymizm i pozytywną energię bijaca z kazdego postu DASZ RADĘ:) a endorfinki złagodzą ból:)))
a ja dziś dzień pierwszych zakupów mam dwa body z długim rekawem, dwa cienkie pajaceki, sfeterek i rajstopki i jeszcze kupiłam bardzo tanio na aukcji kosz mojrzeszowy
wiem zaszalalam ale co tam jutro początek 18 tygodnia czyli teoretycznie piąty miesiąc :-)
Cytrynko trzymam kciuki żeby Kruszynka się trzymała u mamy jak najdłużej :-)
ja dziś po.II usg dzidzia 12.1mm serduszko walilo 144 razy na minutę :-D ale jestem szczęśliwa <3
Wg usg 20.09 Kruszynka się urodzi <3