Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Milka mnie ta kość boli od 20tc ale to przez to ze moje spojenie lonowe się rozchodzi... :sad:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorPENNY
    • CommentTimeFeb 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Szklania ja tak miałam przy końcówce ciąży jak Ty :neutral: współczuję, bo wiem jak to jest. Nocne wstawanie mnie dobijało, tym bardziej, że mamy niskie łóżko. Też jestem drobnej budowy i nie mam bioder Wenus z Milo :wink: także nie sugeruj się tak tym co mówi teściowa. Ja urodziłam naturalnie, a też mi mówiono, że mogę mieć z tym problemy.
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
  2.  permalink
    Cytrynlo jak sie czujesz?

Venus skarbie Ty zaraz rodzisz?! :D jak ten czas leci :o

Ja.dzis odespalam z dwoma przerwami te dwie 60h meczarnie bez snu praktycznie.
    Wczoraj bylam w.kinie na Niemozliwe - tsunami w.2004. POLECAM chociaz efekty.dzwiekowe.sa.tak nieprawdopodobne ze az.caly fil syn ro byl niespokojny i sie wypinal na wszystkie strony.

A mi sie dzis snilo ze nagle.dostalam krwotoku i wychodzic zaczelo ze mnie dziecko na.tym etapie ciazy co jestem ale bylo straszniw dlugie i niestety martwe.. matko co za koszmar..
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeFeb 4th 2013
     permalink
    no nie ma nic gorszego niż te nasze koszary co to te urojone głowy nie wymyśla w nocy żeby nas zastosować...
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Kandyzowana nie martw sie snami!! ja tez ma takie o porodzie i z malenstwem! to chyba nasza podswiadomosc tak dziala jak o czyms myslimy!! Bedzie dobrze, a synek urodzi sie o czasie caly i zdrowy!!!
    --
  3.  permalink
    No Kandy w ciąży tak już jest, że ma się nieco dziwne sny :wink: Ale nie ma się czym przejmować...:kissing:
    -- [/url]
  4.  permalink
    ew3ame: no nie ma nic gorszego niż te nasze koszary co to te urojone głowy nie wymyśla w nocy żeby nas zastosować...

w takim razie nie nawidzę naszej podświadomości i tych koszmarów...dość że sen mam ostatnio płytki, nie potrafię sobie znaleźć miejsca do spania to jeszcze dzisiaj znowu mi się śnił ten sam scenariusz...:((( grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Milka mnie nic nie boli, żadna kość ale za to dokuczają bóle przepowiadające poród i bezsenność :confused::sad:
    --
  5.  permalink
    Wczoraj pisałam tu posta i jestem ciekawa waszej odp, jest tu tyle postów, że czasem dojrzeć jakiegoś jednego to problem :wink: Więc ponawiam i wklejem go znów.

Hej Wam Ja dziś miałam dość zabiegany dzień jak nigdy, i dzisiaj padam już teraz na łeb. Ale martwi mnie jedna rzecz. Od wczoraj mam w dole pleców pulsujący ból... Gdzieś przeczytałam, że może to oznaczać że szyjka się rozwiera. Lecz mam nadzieję, że jeszcze to nie jest to, jak sądzicie, może któraś z Was miała już taki ból?
    -- [/url]
  6.  permalink
    Dziewczyny te sny sa straszne :(

Niezalogowana przyczyn moze byc wiele. najlepiej sprawdz to u lekarza :*
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kandy, miałam dokładnie taki sam sen w zeszłym tygodniu. Najpierw krwotok a potem urodziłam dziecko w 24 tyg i chciałam szybko jechać do szpitala, żeby ratowali.. Masakra!
    Niezalogowana, ja nie pomogę, bo nie wiem co może oznaczać taki ból.
    --
    •  
      CommentAuthorSzklania79
     permalink
    Niezalogowana a może to po prostu kręgosłup, skoro jak piszesz miałas zabiegany dzień...ja mam za soba milion przygód z kręgosłupem i pamietam rowniez taki własnie pulsujacy w odcinku lędźwiowo-krzyżowym...
    staraj sie jak najwięcej leżec na plecach na dość twardej powierzchni z nogami ugietymi w kolanach(ja kładłam się na podłodze, na kocyku i łydki kładłam na siedzisko krzesła tak, ze tworzyły kat prosty z podłożem)-to przy bólach kregosłupa przynosi ulgę-bynajmniej mnie:) problemem może byc jedynie ciązacy brzuszek-teraz lezenie na wznak jest w moim przypadku niemozliwe;/

A kiedy masz kolejna wizyte u lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Niezalogowana0: Od wczoraj mam w dole pleców pulsujący ból... Gdzieś przeczytałam, że może to oznaczać że szyjka się rozwiera. Lecz mam nadzieję, że jeszcze to nie jest to, jak sądzicie, może któraś z Was miała już taki ból?

Ciężko powiedzieć z opisu bólu, co to może znaczyć. Ale może to krzyż Cię boli po dłuższym chodzeniu? Możesz położyć się na twardym podłożu, na plecach, z nogami zgiętymi w kolanach i wykonywać krążenia bioder, dociskając do podłoża kolejno: lewy pośladek, kręgosłup lędźwiowy, prawy pośladek, kość ogonową. W ten sposób można rozmasować kość krzyżową i przyczepy więzadeł/mięśni w tych okolicach, one mogą powodować bóle.
    Może to przyniesie Ci ulgę?
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    Milka, mnie bardzo boli kość łonowa cały czas.. W jedne dni mniej, a w niektóre to koszmarnie..

Znacie jakieś ćwiczenia na przyspieszenie/ wywołanie porodu???? Szukam i nic:/
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Szklania, napisałyśmy niemal to samo. Ja też kręgosłupowa :wink:
    --
  7.  permalink
    szklania wizyte mam 18 lutego, mam nadzieję, że do tego nic nie zacznie się dziać a leżeć na plecach nie mogę bo oddechu złapać nie mogę, nawet czasem na boku jest ciężko.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Kallipos, Irena Chołuj proponuje pewne triki, ale gdy już są jakieś zwiastuny nadchodzącego porodu:
    - długie, niezbyt forsowne spacery
    - chodzenie w dół po schodach, 8x8 pięter (przydaje się blok z windą :cool:)
    - masaż sutków
    - współżycie seksualne
    - pozycje wertykalne
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    No to z tej listy mi najbardziej pasuje opcja spacerów:):)
    Jutro wyciągnę męża na wieczorny spacerek.

Niezalogowana - ja też nie pomogę bo trudno mi zgadnąć o jaki ból chodzi. Za to mogę ci powiedzieć, że bóle w dole pleców, bóle pośladków i kości ogonowej sa ponoć normalne na końcówce ciąży, dziecko się obniża i naciska na różne nerwy.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Akirka nie mów tego tak głośnie, że zaczynam 39 tc :updown::hugging:
    Kandyzowana: Venus skarbie Ty zaraz rodzisz?! :D jak ten czas leci :o

Jeszcze nie rybka :bigsmile::bigsmile: A co do snu to mi się też śniło ( chyba z 3 razy ), że dostałam krwotoku itp. z przerażeniem się budziła i zaraz sprawdzałam :shocked:
    Niezalogowana0: Hej Wam Ja dziś miałam dość zabiegany dzień jak nigdy, i dzisiaj padam już teraz na łeb. Ale martwi mnie jedna rzecz. Od wczoraj mam w dole pleców pulsujący ból... Gdzieś przeczytałam, że może to oznaczać że szyjka się rozwiera. Lecz mam nadzieję, że jeszcze to nie jest to, jak sądzicie, może któraś z Was miała już taki ból?

Ja nic takiego nie miałam :neutral: ale nie sądzę, żeby działo się coś złego, jeżeli czujesz ruchy maleństwa i wszystko ok to się nie martw :grouphug: a jak by coś się działo to dzwoń do ginekologa lub jedź na IP :winkkiss:
    Szklania79 a Ty jak się czujesz?? pewnie też ciężko Tobie :neutral:
    --
  8.  permalink
    Dzięki, uspokoiłyście mnie :wink: Venus Ty już tak bliziutko końca jesteś, ale fajnie :bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    kallipos87: Znacie jakieś ćwiczenia na przyspieszenie/ wywołanie porodu???? Szukam i nic:/

Hehehe sex,sex, sex, chodzenie po schodach i spacery+ masaż sutków :tongue::devil:
    aravls: - pozycje wertykalne

A co to znaczy??
    Niezalogowana0: Venus Ty już tak bliziutko końca jesteś, ale fajnie

Nic nie mów, a mam wrażenie jak bym miała przed sobą jeszcze 3 miesiące :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    venus zaraz nam sie rozpakujesz :)
    i inne pogrubione fajnie bedzie czytac jak wasze maluszki pieknie sie urodzily i jakie slodkie sa ogladac :)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    venus87: aravls: - pozycje wertykalne

A co to znaczy??

Żeby zasadniczo trzymać się bardziej w pionie, niż poziomie :smile:
    --
  9.  permalink
    Cytrynko, ciesze sie, ze zdecydowalas sie na Walbrzych :) tu zajma sie Wami odpowiednio. Fakt faktem lazienka na korytarzu to niezbyt dobre rozwiazanie, bo niektore ciezarne przylaza tam palic, pamietam, ze w ktoryms pokoju lazienka byla, ale tylko w 1 ;/ Polozne bardzo sie interesuja pacjentkami, mnie zawsze wnerwialo to, ze mnie budzily o polnocy i tetno dzidzi mierzyly :P
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    venus87
    a czy ty mialas jakies bole przedpowiadajace , twardnienia brzuszka itp?
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Dziewczyny a ja chciałabym pokazać pokoik Kai:) , już jest wszystko przygotowane na przyjście naszej księżniczki:)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/600/pokoik1.jpg/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 04.02.13 13:01</span>
    Te fotki usunę pod koniec dnia :)
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Addictive, ślicznie i przytulnie, żałuję, że u nas nie ma miejsca na tyle akcesoriów dziecięcych. Ale też się pochwalę, jak już wstawimy koszyk i przewijak na komode, chociaż tyle :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    aravls: Żeby zasadniczo trzymać się bardziej w pionie, niż poziomie

Aha :bigsmile::bigsmile:

Treść doklejona: 04.02.13 13:12
    IzUK: a czy ty mialas jakies bole przedpowiadajace , twardnienia brzuszka itp?

No mam cały czas :confused: ale się przyzwyczaiłam do nich :wink: a Ty masz??

Treść doklejona: 04.02.13 13:14
    Addictive śliczny pokoik :rainbow::rainbow: nawet mojemu mężowi się podoba :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Addictive piękny! - też planujemy białe mebelki :D
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    No mam cały czas :confused: ale się przyzwyczaiłam do nich :wink: a Ty masz??
    nie mam nic :cry::cry::cry:
    Addictive
    cudny pokoik :)
    --
  10.  permalink
    Kuleczko opieka jest rewelacyjna. Nie moge sie nachwalic bo mam porownanie do poprzedniego szpitala. I jedzenie jest bardzo dobre, normalnie jak w domu. Zjadlam cały obiad ze smakiem. Jutro mam miec badanie na fotelu. I z tego co dziewczyny mi mowily to nawet okreslaja polozenie plodu podczas takiego badania. Tlumacza jak wyszly wyniki. Dzisiaj na obchodzie lekarz naprawde się interesowal. Podotykal moj brzuch. Żałuje ze wcześniej tu nie trafilam. W srode pojde na konsultacje do anastezjologa odnosnie znieczulenia przy porodzie. Jestem taka slaba przez to ciągle leżenie, ze wolę mieć w razie czego możliwość tego znieczulenia.Teraz czuję się dobrze. Skurczy nie mam. Tylko te okropne zaparcia. Cos mi sie wydaje, że to główna przyczyna moich dolegliwosci. Jutro porozmawiam z lekarzem. Dziekuje dziewczynki, ze myślicie o mnie i trzymacie kciuki:*
    --
    •  
      CommentAuthorkallipos87
     permalink
    aravls, znam te sposoby i stosuję. Ja pytałam o ćwiczenia:)
    --
  11.  permalink
    Addictive - pokoik rewelacja - poszlas w biel calkowicie i jest wspaniale i optymistycznie a przy okazji przytulnie, cieszy oko. Ja stwierdzilam ze albo calkowicie ide w biel albo w drewno i zdecydowalam sie na drewno bo bym musiala wszystkie meble przemalowac
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Piękny pokoik dla Księżniczki :-)
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny tak skromnie przekażę informację, że IKAMEK dziś pojechała do szpitala na CC, informację przeczytałam u Aleks, nie chce zbytnio rozsiewać plotek ale trzymajmy mocno kciuki za naszą Ikamek :D mam nadzieje, że się odezwie już po wszystkim :*
    1. ikamek 07.02.2013 (chłopiec)
    1. 1aleks1 07.02.2013 (dziewczynka)
    2. Dajen_q 13.02.2013 (chłopiec)
    3. Kallipos87 14.02.2013 (chłopiec)
    4. sardynka85 17.02.2013 (chłopiec)
    4. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    5. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    5. Szklania79 19.02.2013 (dziewczynka)

6. Venus87 21.02.2013 (chłopiec)
    7. andziaiw 22.02.2013
    7. milka 1984 22.02.2013 (chłopiec)
    8. Zelazna 3.03.2013 (chłopiec)
    9. sushi 5.03.2013 (chłopiec)
    10. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)
    11. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    12. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    13. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    13. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    14. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    15. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    15. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    16. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    17. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    17. Czajnik 28.04.2013
    18. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    19. lilijeczka - 05.05.2013
    20. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    21. aravls 15.05.2013
    22. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec?)
    23. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    24. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    25. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    26. Yol 01.06.2013
    27. Andzia1508 12.06.2013
    28. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    29. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    30. mysiamm 25.06.2013
    31. Migotynka 1.07.2013 (chłopiec)
    32. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    33. edytak1984 05.07.2013
    34. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    34. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    35. sloneczko32 13.07.2013
    35. Calypso77 13.07.2013
    36. pirat_ 14.07.2013
    37. ew3ame 15.07.2013
    38. Swisssky 18.07. 2013
    39. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    40. Ewelajna87 13.08.2013
    40. MadRat 13.08.2013
    41. Nera86 23.08.2013
    42. Stefka_84 27.08.2013
    43. Emi1212 7.09.2013
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Cieszę się, że wam się podoba:):).
    Wchodzę tam kilka razy dziennie żeby popatrzeć, poprzestawiać dekoracje, pooglądać ciuszki...normalnie mamuśka się ze mnie robi :):)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Addictive: Wchodzę tam kilka razy dziennie żeby popatrzeć, poprzestawiać dekoracje, pooglądać ciuszki...normalnie mamuśka się ze mnie robi :):)

Na prawdę śliczny pokoik, teraz tylko czekać na Kaję :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Do mnie wlasnie maz dzwonil ze dostarczyli wozek i nosidelko :crazy: lalallaalaaa...
    chociaz tyle pozytywu w dzisiejszym poniedzialku :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no to iza możesz rodzic :-)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Cytrynko - trzymaj się.
    Addictive - piękny pokoik :)
    Co do snów, to jakieś 3-4 dni temu ja też zaczęłam miewać dziwne sny. ałą noc dzisiaj chodziłam po schodach - i żeby było śmieszniej, to tylko wchodziłam na górę. Trwało to dosłownie całą noc. Opudziłam się wykończona i potwornie niewyspana :(( Do tego jeszcze pierwszy raz czułam ból po bokach brzucha, przy kościach biodrowych. Czy to mogą być bóle rozciągających się więzadeł? Może wreszcie brzuchol mi zaczyna rosnąć :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Witam dziewczyny!!!
    Dzisiaj miałam kiepską noc bo mój starszak postanowił przewędrować ze swojego łóżka do naszego ok 3 w nocy a le w naszej sypialni teraz babcia spi no i sie rozbudził bo babcia sie ucieszyła zaczęła głaskać i przytulać. Skończyło sie na tym ze Młody się rozbudził i poszedł ze mną z powrotem do swojego pokoju ale spać juz nie chciał wiec i ja nie spałam bo pilnowałam zeby babci znowu nie nawiedził usnął 5.30 a o 7 musiał do szkoły wstać więc foch. Ja nie wyspana na monitoring Małej dzisiaj jechałam bałam sie czy to znaczenia nie będzie miało ale chyba raczej nie bo wyszło badanie dobrze.
    Serduszko biło ładnie, Mała sie ruszała ale tez i spała Ładnie zareagowała na dotyk bo tu robią taki test jak małe spi. Skurcze macicy poszły w górę o 20 czyli max 60 na pierwszej wizycie tydzień temu było max 20 na poprzedniej w piątek max 40 śmiałam sie z mężem ze jeszcze tydzień i bym urodziła naturalnie tylko ze oni mi tyle nie dadzą :cry:
    Dzisiaj sprawdziła mi szyjkę ale nie robiła masażu. Szyjka na całe szczęście juz zmiękła i sie skróciła czyli jak zaczną indukować w środę to jest szansa ze może sie zacznie a nie tylko sie umęczę Ogólnie KTG wyszło dobrze
    W środę najpóźniej w czwartek mnie rozpakują bo tu nie kładą do szpitala tylko od razu tego samego dnia wywołują to zwolnię liste :tongue: ku uciesze reszty :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kandy a jak tam Mąż?? wrócił grzecznie do domu?? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    1aleks1 a ja juz nie moge doczekac sie Twojego skarba :bigsmile:
    Mam nadzieje ze jak juz dojdzie do wywolania to szybko pojdzie akcja i malenka wyskoczy :cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Aleks kochana bardzo dobre wieści dotyczące szyjki i małej :tooth: ale nie śpiesz się z porodem :jumping: poczekaj jeszcze trochę :updown: A synek jak wróci z szkoły to pewnie wykończony będzie i pójdzie spać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    1aleks1 - trzymam kciuki, żeby wszystko szybko poszło :cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Aleks a czyytałaś info pod Twoją kartą ciążową od Ikamek? :devil:
    Właśnie wcinam dużą porcję frytek :crazy: ile szczęścia one mi dają :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    venus87: Aleks a czyytałaś info pod Twoją kartą ciążową od Ikamek? :devil:
    Właśnie wcinam dużą porcję frytek :crazy: ile szczęścia one mi dają :jumping:

Czytałam wiadomości od Ikamek juz jej właśnie odpisałam :bigsmile::bigsmile: trzymam za nią kciuki zaraz wam sie lista ruszy :shocked:

Co do frytek o juz nic nie pisz bo ja na diecie cukrzycowej to juz trochę sie frytek u pragnęłam :devil: a z keczupem bym wsunęła :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Aleks - no to super, ze szyjka ruszyła:), jeszcze trzy dni i twój maluch będzie już z tobą!! :)
    Czekamy na dobre wieści.

IzUK - a jaki wózeczek kupiliście dla dziecka?

Venus - no prosze jakie zachcianki pod koniec ciaży :):) Leszek potrzebuje troche sił na poród więc woła od mamusi ;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    1aleks1: Czytałam wiadomości od Ikamek juz jej właśnie odpisałam trzymam za nią kciuki zaraz wam sie lista ruszy . Co do frytek o juz nic nie pisz bo ja na diecie cukrzycowej to juz trochę sie frytek u pragnęłam a z keczupem bym wsunęła --

Lista może już ruszyć :bigsmile: macie pozwolenie i moje "błogosławieństwo" :tongue: Bidulo to musisz uważać na to co jesz :sad: a teraz mam ochotę na duży deser lodowy w Grycanie z jogurtem i owocami i bita śmietana z polewą karmelową i do tego kawę Latte z cynamonem, OSZALEJE ZARAZ!!! CO SIĘ ZE MNĄ DZIEJE? :crazy::crazy:
    Addictive: Venus - no prosze jakie zachcianki pod koniec ciaży :):) Leszek potrzebuje troche sił na poród więc woła od mamusi ;)

A tez tak masz?? bo ja za chwilę oszaleje,przez całą ciążę miałam małe zachcianki, nie czułam większej potrzeby zjeść coś na co miałam ochotę...jak zjadłam to ok a jak nie zjadłam to też było ok :bigsmile: a teraz?? szok!! a maam takiego powera, że chodzę i sprzątam wszystko :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Callypos - ja też miewam takie dziwne sny w ciaży - widocznie tak to już w tym stanie bywa, jest nas wiele, niektóre sny są maksymalnie dziwne.....:) ja np miałam sen że rodziłam Kaję i wsuwałam ją sobie z powrotem bp nie chcialam zeby za szybko się urodziła ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.