Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

[/url]kładę się spać

[/url]Do 15 tc robią dopochwowo a po wyżej już przez brzuch, przynajmniej u mnie tak było
bo siada sobie przy biurku dzieli nas taka ścianka i on tam ma "swój" monitorek do oglądania

a powiem Ci, że każdy chyba ma w pewnym czasie jakieś wątpliwości dot. porodu, że sobie nie poradzi... Ja mam takie dni, że np. potrafię płakać z tego powodu bo ,,wiem, że nie dam sobie rady" i mam ochotę błagać o cc, a są dni gdzie mi wszystko obojętne, bo już za późno na takie myślenie. I co ma być to będzie
Stanowczo wolę te dni w których jestem na mój poród nastawiona pozytywnie
Ale co zrobić... To nasze kochane hormony
Za to spokojnie mogę powiedzieć, że nadrobiłam snem... Bo jakbym Wam napisała co mi się śniło ale lepiej nie bo zastanawiam się co w tej mojej głowie siedzi... 

Dodam tylko ze to drugi poród, i ponownie bez znieczulenia.
musialam sobie popatrzec na te malenkie ubranka
u nas cieplutko i slonecznie jak na luty wiec mam nadzieje, ze wiosna idzie
jak taka pogoda bedzie ladna to zabiore sie za pranie i prasowanie ale na to jeszcze mam duzo czasu 
Mam dziś o 15:00 wizytę i trochę się stresuję...
Ciekawe czy uda nam się dojrzeć płeć?
MadRat niestety nie dalo radyi bardzo dobrze :)musialam sobie popatrzec na te malenkie ubranka
i zapomnialam o tymI dzisiaj rozpoczynam szkołę rodzenia, niedługo wychodzę
Odnoszę takie wrażenie, że wszystkie kobiety na końcówce mają idealnie wysprzątane mieszkania
pomyłam podłogi na kolanach, byłam na długim spacerze mimo, iż ledwo chodzę i nic hehe.
Masz jeszcze ponad tydzień do wyznaczonego terminu, a przenosisz ciążę dopiero za prawie 3 tygodnie. Bo od 38 do 42 tygodnia to wszystko jest w tzw. terminie. Dziewczyny nie katujcie się z tymi brzuchami myciem podłóg czy okien. Potem będziecie zmęczone, kurka zbierajcie siły na poród, bo będą Wam bardzo potrzebne i nie doszukujcie się objawów mogą być lub nie. Nie ma reguły, ja miałam skurcze przepowiadające od 36 tygodnia ciąży, regularne, zapisane na ktg, wychodzące ponad skalę i co i urodziłam w 41 tygodniu, po wyznaczonej dacie porodu ;) Bywa i tak, że objawów w ogóle nie ma, brak przepowiadających, brak rozwarcia i nagle ni z gruszki ni pietruszki zaczyna się poród. Cierpliwości 

(dlatego ja wolę popijać herbatkę z liści malin niż jeździć na ścierce) - ale to pewnie przez wrodzone lenistwo 
)
A ja odwrotnie jak Penny polecam duzo ruchu pod koniec :) mysle ze dzieki temu (jak i moje szpitalne kolezanki) urodziłam abrdzo szybko i sprawnie swoje pierwsze dziecko :)

Sardynko - Do Madurowicza mam już wystawione skierowanie, jednak kusi mnie ten Medeor i chyba jadąc do Madurowicza wstąpimy też tam. Jednak bez skierowania liczmy się z tym, że nas odeslą. Dzisiaj rozmawialiśmy tam z jednym z głownych lekarzy, który powiedział nam, żebyśmy przyjechali.