Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorzelazna
    • CommentTimeFeb 11th 2013 zmieniony
     permalink
    Szklania79 faktycznie nieprzyjemne :confused: Ja też zauważyłam, że mam bardzo wrażliwe, rozpulchnione tkanki wokół pochwy, nawet po golarce elektrycznej zdarza mi się że skóra pęka, a czasem bez powodu.. Ale gdyby takie większe krwawienie się pojawiło, to bym chyba panikowała.

Ja się budzę koło 1:30 i 5 trochę głupio, bo o 4 mam budzik na Fenoterol a o 5:30 wstaję..
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
    • CommentTimeFeb 11th 2013
     permalink
    Ahhh... tyle napisalam i mnie wylogowalo.
    No nic.
    Witam sie z Wami ponownie, dawno mnie tu nie bylo, ale probowalam nadrobic kilka stron. Z bardzo duzym napieciem sie Was czyta, zwlaszcza jak ktoras z pogrubionych sie dluzej nie odzywa ;)
    Macie na tyle dobrze, ze mozecie sobie szpital wybrac. Ja jestem skazana na nasz miejscowy, wiecej szpitali w okolicy nie ma (Norwegia).
    Zalezy mi na porodzie jak najbardziej naturalnym, ale na szczescie slyszalam, ze norwegowie wlasnie tak do porodu podchodza. Znajoma byla zdziwiona, ze lewatywy nie miala ani nacinanego krocza, mimo, ze pierwsze dziecko rodzila z nacieciem. Wiele kobiet nawet narzekalo na porod na ziemi norweskiej, ale to chyba raczej sprawa braku doinformowania i znajomosci jezyka.
    My mamy dzisiaj zwiedzanie oddzialu polozniczego i hotelu przyszpitalnego dla mamus ze zdrowymi noworodkami. Mam nadzieje, ze dowiem sie czegos wiecej na temat porodu, pozycji dozwolonych i ogolnego podejscia do rodzacej.
    Na jutro mam wizyte u poloznej, ktora powiedziala, ze jak chce moge zabrac ze soba "liste zyczen", przez ktora ze mna przejdzie i wysle do szpitala. Problem w tym, ze ja nie wiem, czego moge sobie zyczyc, co jest naprawde warte wspomnienia, jesli faktycznie beda brali ta moja liste pod uwage. Jedyne, co przychodzi mni do glowy to nie nacinanie krocza, moze lewatywa (jakos nie wyobrazam sobie rodzic i oddawac kal jednoczesnie). Co mozna sobie jeszcze zazyczyc i czy gra jest warta swieczki?
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    lilijeczka może prześledź sobie plan porodu jaki się przygotowuje w Polsce i na jego podstawie coś wybierzesz :smile:

plan porodu
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ew3ame moje godziny pobudki to codziennie o 3 i o 5 rano na siusianie hihi

Ale mialam farta -normalnie jak to dobrze ,ze mam wyczulony wech :whorship: lodowka mi sie jarala od srodka :angry: wyczulam spalenizne bedac w pokoju zdala od kuchni :shocked: na poczatku myslalam ,ze to laptop .dobrze ze nigdize nie wychodzilam bo jeszcze zostalabym bez mieszkania :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Hej Dziewczyny,
    przez weekend jak zawsze tylko na kom byłam i się nie odzywałam bo nienawidzę pisać z tel.
    Venus-prawie dostałam zawału serca ;) i byłam prawie pewna że to już. Moja psiapsióła miała taką akcję ok 1,5 tyg przed faktycznym porodem. :*
    Dziewczynom rozpakowanym GRATULACJE i ZDRÓWKA życzę.
    Nowym - spokojnej ciąży.
    Mi Kajetan daje popalić chwilami-upodobał sobie wiercenie w okolicach pęcherza - złośliwy po Tatusiu :devil: ale kocham go tak strasznie, że niech wali tam do woli.
    Obudziły mi się odczucia ciekawskie-jaki on jest, że nie mogę się doczekać, że chcę go przytulić itd...
    Dziewczyny- miłego dnia - ja uciekam do prasowania :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    W_P_Gosia Kajetan -cudne imie ! az musze mojemu pokazac Twoj terazniejszy wpis z imieniem bo jak mu wyskoczylam z imieniem Kajetan to patrzyl na mnie jak na debilke i wyskoczyl z tekstem -wiem,ze nie chcesz chlopca ale jak sie urodzi to nie musisz go osmieszac :devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Nera, ja już usłyszałam "Kaaaaajeeetaaannn???" Mam to w ... GDZIEŚ!!!! Tym bardziej, że rozmawiałam ze znajomym, którego pierworodny ma tak na imię i już jest na studiach. Imię nie utrudniło mu życia, ja jestem akurat zdania, że lepiej żeby się wyróżniało - np. CV będzie szybciej zapamiętane.
    Wybraliśmy razem z mężem więc akurat nie miałam problemu :bigsmile: Bo jednak zdanie męża należy uszanować- w końcu jakiś tam jego udział w tworzeniu Nowego Życia jest :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    dokladnie Gosiu tylko kurcze jak podejsc mojego :sad: by zaakceptowal to imie -przeciez jest baardzo ladne -a zdrobnienie chociazby kajtus takie slodziutkie :heartsabove:

Treść doklejona: 11.02.13 12:27
    z imiemìniem Zuzka zgodzilismy sie jednoczesnie -choc wczesniej myslal o Nadii ale mi nie podpasowalo do konca ,a czemu zuza ?? od poczatku bylam zakochana w tym imieniu ,ale nie nadalam moim corka bo sie zasugerowalam ze moja bliska kuzynka ma zuze ,tym razem nie popuszcze -co mi po tym,ze ona ma .Raz ,ze nie utrzymujemy zbytnio juz kontaktow a dwa to imie jak imie -jest dla kazdego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Nera- Kajetan Kajetanowicz to słynny rajdowiec ;) Kajetan Kraszewski-literat; Kajetan Broniewski- wioślarz; Wróblewski- fizyk---->może to go przekona ;)
    PS: Dziewczyny Papież abdykuje z końcem lutego... :(
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie:)
    Aż wstyd się przyznać, ale dopiero zjadłam śniadanie:) Pospałam do 10.30 i tak mi zeszło.
    Mam dziś wizytę i już nie mogę się doczekać podglądania niuni!! Mam nadzieję, że wszystko z nią dobrze..
    Dziewczyny czytam o Waszych szpitalach i porodach i bardzo się cieszę, że mój szpital (przynajmniej w teorii, jak będzie to się okaże) preferuje mega naturalne,aktywne porody, z ochroną krocza, różnymi akcesoriami do łagodzenia bólu.
    Idę wieszać pranie i robić obiad. Miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    a czemu abdykuje?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    W_P_Gosia rajdiec powiadasz ?? oho mam haczyk :cheer: on uwielbia rajdy :swingin:

Treść doklejona: 11.02.13 12:36
    akirka oooo jak fajnie :) a znasz juz plec maluszka ?? bo liste zaglubilam nasza porodowa
    --
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    I ja się witam poniedziałkowo. Fajnie, że tyle Was jest już na końcówce.Ja coś się dzisiaj niezbyt czuję.Od rana boli mnie w prawym boku, myślałam, że coś sobie naciągnęłam przy przekręcaniu się z boku na bok,bo ten ból to tak nagle się pojawił,ale teraz mam wrażenie, że to raczej nerka.Niby się ciepło ubieram, rzadko wychodzę z domu, nie marznę, więc dziwne, żeby dopadła mnie infekcja.Myślę, że spróbuję zażyć no-spę i jeśli się nie poprawi ,to zadzwonię do ginki.Co myślicie?A ból pojawia się głównie przy siadaniu i wstawaniu i przy unoszeniu prawej nogi,ale to mi się kojarzy z nerką (już podobne bóle przed ciążą u mnie występowały). Jak na ironię, ruchy małej też czuję właśnie w tamtej okolicy.:confused:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Akirko Ty z Bydgoszczy jesteś?? W MSWIA właśnie tak jest :wink: dlatego też wybrałam ten szpital :bigsmile:
    No właśnie dlaczego?? Niby z powodu wieku....ale nie wierze...coś mi tu śmierdzi, a prawdy się nie dowiemy :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Andzia1508: Myślę, że spróbuję zażyć no-spę i jeśli się nie poprawi ,to zadzwonię do ginki.Co myślicie?

zawsze lepiej skonsultować z lekarzem... ale pewnie to mała gdzieś uciska - ja w połowie ciąży też miałam różne dziwne bóle i nie wiadomo nigdy było skąd się brały, najważniejsze, że sobie przechodziły :wink:

a ja mam od wczoraj zgagę, reni niewiele pomaga bleeeeee
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Andzia ja też mam podobne bóle, jak by kość...nie wiem jak to opisać bo to nie kość ale coś trochę wyżej, nigdy tego nie badałam, bo bolało ale przechodziło :confused: no ale co jakiś czas wracało...może dzidzia Cię pokopała??
    --
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    akirka: Mam dziś wizytę i już nie mogę się doczekać podglądania niuni!! Mam nadzieję, że wszystko z nią dobrze..
    trzymam kciuki :) daj znać co i jak
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Wklejam listę aby nam się nie zagubiła :D lubię na nią patrzeć :P

1. Kallipos87 14.02.2013 (chłopiec)
    2. sardynka85 17.02.2013 (chłopiec)
    2. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    3. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    3. Szklania79 19.02.2013 (dziewczynka)
    4. Venus87 21.02.2013 (chłopiec)
    5. andziaiw 22.02.2013
    5. milka 1984 22.02.2013 (chłopiec)

6. Zelazna 3.03.2013 (chłopiec)
    7. sushi 5.03.2013 (chłopiec)
    7. znaleziona 5.03.2013 (dziewczynka)
    8. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)
    9. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    10. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    11. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    11. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    12. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    13. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    13. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    14. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    15. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    15. Czajnik 28.04.2013
    16. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    17. lilijeczka - 05.05.2013
    18. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    19. aravls 15.05.2013
    20. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    21. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    22. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    23. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    24. Yol 01.06.2013
    25. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    26. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    27. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    28. mysiamm 25.06.2013
    29. Migotynka 1.07.2013 (chłopiec)
    30. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    31. edytak1984 05.07.2013
    32. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    32. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    33. sloneczko32 13.07.2013
    33. Calypso77 13.07.2013
    34. pirat_ 14.07.2013
    35. ew3ame 15.07.2013
    36. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    37. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    38. bąbelasek 10.08.2013
    39. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    39. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    40. Nera86 23.08.2013
    41. Stefka_84 27.08.2013
    42. Emi1212 7.09.2013
    43. Asiula_6_9_91 20.09.2013
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    witam

ja też Was podczytywałam przez weekend ale byłam u znajomych i nie chciałam z komórki pisać. Kupiliśmy trochę ciuszków i śpiworek, myślałam, że Mały się zmobilizuje do kopania ale nic z tego :sad:

Akirka - powodzenia na wizycie
    Venus - myślałam, przez weekend że to już :)
    --
     permalink
    venus87: Andzia ja też mam podobne bóle, jak by kość...nie wiem jak to opisać bo to nie kość ale coś trochę wyżej, nigdy tego nie badałam, bo bolało ale przechodziło :confused: no ale co jakiś czas wracało...może dzidzia Cię pokopała??

tez jest to możliwe, bo od wczoraj wieczora jest bardzo aktywna,aż się zdziwiłam.W ciąży, wszystkie te "popularne" dolegliwości są takie dziwne, zupełnie inaczej odczuwalne,że później trudno je określić.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    blubis: ja też Was podczytywałam przez weekend ale byłam u znajomych i nie chciałam z komórki pisać. Kupiliśmy trochę ciuszków i śpiworek, myślałam, że Mały się zmobilizuje do kopania ale nic z tego

Pewnie leniuszek z niego :P ale za kim???
    blubis: Venus - myślałam, przez weekend że to już :)

Jeszcze się mnie nie pozbędziecie :updown:
    --
     permalink
    blubis spokojnie -ja teraz też mam dni, że wogóle małej nie czuję, tak było np. w dzień usg, cały dzień od rana nic, a na monitorze o 19.00 było widać jak fika, czego ja zupełnie nie czułam.Kiedy już coś czuję, to też niekoniecznie są to jakieś silne kuksańce,może raz na 3 dni ze 2 razy zafaluję mi brzuch ( a czasem poprostu to prześpię, bo mała zaczyna wariować późnym wieczorem.Także głowa do góry, napewno dzidzia jeszcze tak cię skopie, że będziesz marzyła by była spokojniejsza:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Kochane , ja co do budzenia sie w nocy to standardowo jest miedzy 1.00 a 2.00 i miedzy 4.00 a 5.00 . potem jak zasypiam to śpie aż do ok 9.00 :P

Venus ale my sie nie chcemy Ciebie pozbywać :P

Ja mam podglądanie niunia gdzieś chyba za tydzień... może za dwa.. nie wiem, w czwartek sie dowiem bo lekarz mi wtedy chce dać skierownaie na USG :)

Jak ja nei lubie leniwych dni mojego synka.. czasem caly dzien mnei meczy a wczoraj caly dzien i wieczor nic prawie.. lekkie smyranie.. i sie troszke zaniepokoilam.. ale dzis juz kilka razy dal znac o sobie chociaz nadal nie tak jak np przedwczoraj :o
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Andzia1508: Także głowa do góry, napewno dzidzia jeszcze tak cię skopie, że będziesz marzyła by była spokojniejsza:bigsmile:

Na razie marzę tylko o tym, by mnie kopał :surprised:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Blibis zacznie zobaczysz !!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Venus, dopiero zauważyłam, że masz termin w dniu moich urodzin - sama nie wiem, czy życzyć Ci, abyś dotrwała :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    venus87: Blibis zacznie zobaczysz !!!:bigsmile:

No tak myślę, że skoro serduszko bije (a połozna dzisiaj sprawdzała) to chyba nie ma co być nie tak?

na razie zajmuje myśli kupowaniem wyprawki, od soboty zaczynam planowanie pokoiku :)
    --
  2.  permalink
    Blubis spokojnie:) poczekaj troszke a jak sie rozkopie to bedziesz tesknic za momentami spokoju ;-P

Mój Synek wyczul, że mamusia sie stesknila zakopniaczkami i teraz bardzo mocno buszuje :D ufffff... kochany dzidziulec :P
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    ew3ame: a czemu abdykuje?

Ze względu na stan zdrowia i ducha-tak to określił. i że nie jest w stanie sprawować należycie obowiązków.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    venus87: [/quote][quote=venus87]Akirko Ty z Bydgoszczy jesteś??

z okolic:) też chcę w mswia rodzić, moja ginka tam pracuje.
    Nera86: a znasz juz plec maluszka ??

tak, dziewuszka:) ale dziś zapytam czy nic nie wyrosło między nogami
    Kandyzowana: Jak ja nei lubie leniwych dni mojego synka.. czasem caly dzien mnei meczy a wczoraj caly dzien i wieczor nic prawie..

Moja tez ma czasem takie dni..ale z reguły jak zacznę ją zaczepiać, to się ruszy. Może jakoś inaczej się układa i nie czujemy, albo odpoczywa.

MadRat - dzięki :)
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Kandyzowana: Kochane , ja co do budzenia sie w nocy to standardowo jest miedzy 1.00 a 2.00 i miedzy 4.00 a 5.00 . potem jak zasypiam to śpie aż do ok 9.00 :P

Oj... to i tak Cię podziwiam. Ja śpię średnio od 23:30 do 5:00 a później koło 7:00-8:00 zasypiam i do 10-11:00 śpię.:shamed:
    --
  3.  permalink
    W_P Gosia nie ukrywam , że nie wysypiam sie tym sposobem bo wybudzanie ze snu jest ciezkie ... ale ćóż.. no tak mój Synek sobie upodobal i musze to zaakceptowac :P widocznie tak bede wstawac do karmienia? (taka mam nadzieje:P bo do innego rozkladu bedzie ciezko sie przyzwyczaic:P )
    --
  4.  permalink
    a ja dopiero wstalam bo cala noc mialam skurcze:cry: myslalam ze umre z nerwow. Na dodatek dokladnie co 1,5 minuty twardnienia calego brzucha jakby macica chciala wypchnac dziecko i takie ciagniecie na dole jak przy miesiaczce, dziecko styrane walczylo z tym ja tak samo. Siedzialam na lozku i trzeslam sie z nerwow ze zaczne rodzic. Teraz jest lepiej ale boje sie ze urodze wczesniaka. Jak leżałam to bylo do wytrzymania ale jak probowalam wstac i sie rozruszac to bol calego brzucha masakra
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    no ja też mam problemy z pobudkami w nocy... pierwszy raz budzę się ok 1-2 ale idę tylko do wc i szybko zasypiam, drugi raz budzę się ok 4 i przeważnie nie śpię aż do momentu wyjścia męża do pracy (czyli tak przed 7 ), później zasypiam znowu i śpię do 9-10 :wink:

Milagors może pojedź na IP albo do lekarza?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    akirka: Nera86: a znasz juz plec maluszka ??

tak, dziewuszka:) ale dziś zapytam czy nic nie wyrosło między nogami

nonoakirka a bo to wiadomo jakie psikusy dzieciaszki wyciac moga :boogie:

Treść doklejona: 11.02.13 14:03
    czy ktoras z Was kochane odczuwala skurcze od 12 tygodnia ciazy ???? jestem po 2 podtrzymywanych ciazach i mam nadzieje ,ze historia 3 raz sie nie powtorzy :sad: bo na wizyty u ginekologa juz patrzec nie moglam :confused:

Treść doklejona: 11.02.13 14:04
    przepraszam-napisalo mi sie z kodem pogrubiajacym

Treść doklejona: 11.02.13 14:04
    oooooo widze,ze jakis blad forum :shocked:
    --
  5.  permalink
    sardynka zobacze jak dzis bedzie w ciagu dnia, bylam niedawno u lekarza i powiedzial ze dziecko na pewno jeszcze sie nie szykuje i ze to sa przepowiadajace, ale nie wiedzialam ze przepowiadajace moga byc takie czeste. Sugeruje sie tym ze skurcze byly o malym natezeniu bolowym
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dziewuszki nowe dopisywać się :D
    Czekam, aż trochę podskoczę w liście :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Asiula ino mig jak juz bedziemy w pierwszej 10 :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hahahaha :D Czekam :D
    W weekend powiedzieliśmy naszym dobrym znajomym :) Oni biorą ślub 7.09, a ja mam termin z usg na 20, z om na 22.09 i w dodatku poprosili, żeby Robert był świadkiem..
    Do kościoła na pewno pójdziemy jeśli będę w stanie.. ale ciężko tak się zdeklarować czy może być świadkiem, przecież świadek nie pójdzie sam... a nie pozwolę mu iść z kimś innym.. nie wiemy co im powiedzieć.. lipa trochę :P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Lodz jest jakas mega zacofana ,zeby nie bylo mozliwosci porodu wertykalnego :shocked: juz to widze jak np jade z bolami rodzic do Warszawy hahahaha:swingin::swingin::swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hahah :D ja znalazłam wczoraj, w m jak mama opis jednego z Olsztynskich szpitali i chyba tam się zdecyduję rodzić i mają możliwośc rodzenia w pozycji wertykalnej :)
    -- [/url]
  6.  permalink
    venus ja rodze prywatnie ale w szpitalach w lodzi ZZO nie jest darmowe niestety
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Po za tym możliwa jest immersja wodna więc na pewno tego w mojej małej mieścinie nie ma :P

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 11.02.13 14:38</span>
    Ten szpital w Olsztynie też jest prywatny, ale poród darmowy jedynie właśnie za zzo płacić trzeba 400 zł.. Ale warunki są świetne, wiec myślę, ze warto :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    MilagrosCud: w szpitalach w lodzi ZZO nie jest darmowe niestety

w czmp i madurowiczu jest za darmo, nie wiem jak w rydygierze...

Asiula niech lepiej odmówi świadkowania... wiesz przed terminem to różnie może być a wtedy dopiero głupio jakby musieli szukać kogoś "na gwałt" - myślę, że taką sytuację każdy zrozumie (u nas na weselu oprócz nas były jeszcze 3 ciężarne pary i byliśmy przygotowani na to, że któraś z nich może "odpaść" nawet i w dniu ślubu - na szczęście wszyscy przyszli i się bawili z nami :wink:)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    POzdrawiam Was kochane, sciskam kciuki za czołowke listy
    fajne sa te podwojne miejsca- dziewczyny mozecie sie scigac, ktora pierwsza
    a tak naprawde niektore mamy juz chca przytulic malucha, niektore jeszcze maja plany na koniec
    ciekawe jak u nas będzie.:))

przesypam calą noc, ale u mnie to poki co bukla z maslem, nic nie widac i nie slchac
    rozbawil mnie tekst o 5 w nocy( faktycznie teraz zima to noc) bo ja po 5 wstaje do pracy wlasnie ;))
    za to chodze grzecznie o 22 by pospac te 7 godz.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No właśnie póki co tak delikatnie powiedział R., że musi mieć na uwadze, że np ja to mogę już w każdym momencie zacząć wtedy rodzić no i po prostu wyjdzie, a przecież świadek tak nie powinien.. I że raczej do max 23-24 wytrzymamy na weselu, bo przecież nie zostanie sam.. No mam nadzieję, że to zrozumieją :D
    Bardzo chętnie pójdziemy na to wesele :) Bo to nasi naprawdę dobrze znajomi :) Ale nic na 100% :P
    -- [/url]
  7.  permalink
    sardynka85: w czmp i madurowiczu jest za darmo, nie wiem jak w rydygierze...

pierwsze slysze, zapytam lekarza prowadzacego bo mnie teraz zaskoczylas...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Milagros-w madurowiczu zzo jest darmowe.
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dorit ja Niunia to o 22 jestem już nieżywa prawie :P zazwyczaj 21 już w łóżku :P
    -- [/url]
  8.  permalink
    ze Znieczuleniem ZZO jest tak ze powinny byc darmowe wszedzie ale jest zapis ze finalnie szpital decyduje czy bedzie.darmowe czy nie. dlatego noewiele.szpitali respektuje to i w.niektorych nadal sie placi chorendalne kwoty i.maja prawo je pobierac.. szczegolnie jak jest na zyczenie pacjentki. U mnie w szpitalu jest za darmo stad tez.mialam go na uwadze.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.