Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 11th 2013 zmieniony
     permalink
    wiem jedno -zebym miala w domu urodzic to rydygiera omine szerokim lukiem :confused: mowy nie ma,ze trzeci raz tam poleze :angry:

Treść doklejona: 11.02.13 14:49
    w CZMP niby jest darmowe
    --
  1.  permalink
    Agnike: Milagros-w madurowiczu zzo jest darmowe.

to naprawde jestem zaskoczona bo chyba nie moze byc tak ze TU jest a TU nie tylko albo jest refundowane albo nie, zapytam az lekarza bo zdębiałam, szczegolnie z tą matką polką
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    W czmp na 200% zzo jest darmowe :)

A w Medeorze jest płatne bo pewnie nie mają go zakontraktowanego z nfz (tylko same porody jak coś)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeFeb 11th 2013
     permalink
    Ja wczoraj zobaczyłam stronę szpitala św. Zofii w W-wie.
    Czemu ja tam nie mieszkam :D Wspaniały szpital :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Asiula_6_9_91, chętnie bym się dopisała, bo Was podczytuję od jakiegoś czasu, ale chyba jeszcze za wcześnie, ponieważ ja dopiero w szóstym tygodniu jestem i czekam do serduszka.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    K_i_n_g_a_ mysle,ze wszystko idzie sprawnie i zobaczysz piekne serducho :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kinga a kiedy idziesz podglądać serduszko :* ?
    -- [/url]
  2.  permalink
    Cześć Kochane!

Jak się tam dzisiaj czujecie, bo ja dzisiaj o dziwo dobrze :bigsmile: Nawet byłam na małych zakupach i kupiłam sobie płaszczyk na wiosnę :cool: Jestem w nim zakochana :wink: i nawet nic mnie nie boli dzisiaj :bigsmile: A jak samopoczucie mam na końcówce ? :kissing:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Wizytę mam 22 lutego.
    Nera dziękuję, też mam taką nadzieję - ciąża długo wyczekiwana, upragniona, wymodlona :wink:
    --
  3.  permalink
    Qrcze przez ten brak neta nie wiem co się z wami dzieję:confused::confused::confused:
    Gratuluje wszystkim mamusiom które tulą już swoje maleństwa:smile::smile:
    Venus widzę że coś się już zaczyna super super mam nadzieję że nie przegapie tego dnia i będę mogła śledzić każdy post:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Ale lista ruszyła:bigsmile::bigsmile:Trzymam kciuki za pogrubione ciężaróweczki:clap::clap::cheer::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no ja dałam upust zachciankom ciazowym i zjadlam upragnione naleśniki z twarogiem :-)

a wy na co macie smaka?
    --
  4.  permalink
    ew3ame: a wy na co macie smaka?

na wszystko po trochu a ostatnio mnie wzielo na to zageszczone mleko w tubce, to slodkie, dzidzia ma zawsze po tym czkawke tak sie opije lapczywie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ja generalnie na slodkie a w szczegolnosci na czekolade....i pomyslec, ze przed ciaza slodycze mogly dla mnie nie istniec...
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Ja pochłaniam ok 2 kg owoców dziennie - grejpfruty, jabłka, kiwi, winogrona, truskawki, maliny :)) Nie mogę bez nich żyć. Słodycze i mięso mogą nie istnieć. No, oczywiście z wyjątkiem lodów wiśniowych - bez nich też nie mogę żyć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    witam Was dziewczyny,pół roku temu miałam całkowitą amputację szyjki,dziś miałam przymusową betę ponieważ mam straszne problemy z niskim ciśnieniem i beta wyszła ponad 30,ale zrobiłam test i jest negatywny,22 lutego mam wizytę u ginekologa,ogarnął mnie straszny strach:cry:
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    MilagrosCud: na wszystko po trochu a ostatnio mnie wzielo na to zageszczone mleko w tubce, to slodkie, dzidzia ma zawsze po tym czkawke tak sie opije lapczywie

Mniaaammmm... no to czeka mnie wycieczka do sklepu... ;)
    cloe78: Ja generalnie na slodkie a w szczegolnosci na czekolade....i pomyslec, ze przed ciaza slodycze mogly dla mnie nie istniec...
    --

Akurat u mnie odwrotnie. Byłam słodyczowym potworem, w ciąży wystarczą 2-3 kostki ptasiego mleczka i mam dosyć. Wcześniej żarliśmy z małżem całe na pół na jednym posiedzeniu :D Jemu to pasuje hihihih...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ew3ame ja od dwoch tygodni walcze z chrapka na czerwone porzeczki ale skad ja zima je wytrzasne a dzis mega ochota na truskaweczki ,jeszcze tylko godzinka i przyjada :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Calypso77: maliny :))

oooo!! Właśnie i maliny ... Dziś już jadłam i jem prawie codziennie. Mrożone niestety ale są :D

Treść doklejona: 11.02.13 16:08
    AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! O kurka!!!!!!!! Weszłam na swoją kartę ciąży... 3 TRYMESTR!!!!!!!!!!!! zaczęłam... o kurde.... :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    W_P_Gosia o kurcze a ja drugi i nawet uwagi na to nie zwrocilam :shocked: :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Więc dziewczyny - GRATULACJE :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Calypso77 :whorship: :tooth:

Treść doklejona: 11.02.13 16:17
    a mam pytanko :tooth: kiedy najlepiej sie wybrac na usg 3D by po 1.foty na pamiatke byly juz takie realne (wiecie co mam na mysli ):wink: a 2. by podejrzec co maluszek miedzy nozkami skrywa :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Nera86: a mam pytanko kiedy najlepiej sie wybrac na usg 3D by po 1.foty na pamiatke byly juz takie realne (wiecie co mam na mysli ) a 2. by podejrzec co maluszek miedzy nozkami skrywa
    --

My mamy 3D 21 lutego, to będzie prawie 20 tc, ale ja myślę że to jeszcze za wcześnie, bo maluszek jest jeszcze "chudziutki". To jest wymagane tu na tym etapie ciąży i jest całkowicie pokrywane przez ubezpieczenie. A tak, żeby mieć ładną fotkę z okrąglutką buźką, to się wybieramy ok 28 tc.
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    U mnie pokazał przyrodzenie jak miał skończone 18 tygodni, ale twarzyczkę dopiero 22 skończone :) Później już się bardzo chował w 30 tygodniu i zasłaniał rękami, chociaż penisa pokazuje za każdym razem jako pierwszego :D
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja normalne usg mam za 10tygodni ,nie mniej jednak chcemy 3d tak na pamiatke :)
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Witam się i ja:)

co do zzo w Łodzi to potwierdzam - zzo w Medeorze jest płatne 500 zł, natomiast w Madurowiczu z tego co wiem jest refundowane.

I nie jest tak chyba że Łódź taka zacofana i nie można rodzić w pozycjach wertykalnych. W Mzdurowiczu są wyremontowane sale porodowe i można korzystać z kąpieli, w Medeorze (prywatny) można rodzić w każdej pozycji a łóżka mają specjalny pałąk do wiszenia na nim, w Salve (prywatny) można rodzić nawet w przysiadzie.

A ja dzisiaj byłam na KTG ale w Medeorze jakieś szalenstwo było. Ogromna kolejka ciężarnych do ktg. Czekałam chyba łącznie z 2 godziny i jak położna podpięła mnie pod katg to mała była jakaś ospała, pewnie spała zmeczona tym czekaniem. Aż położne kazały mi wstać i pochodzić i nawet budziły małą ruszając brzuchem.
    Ostatecznie zapis wyszedł dobry ale zapisały się 3 duze skurcze takie powyżej 50-60 - połączone byly z twardnieniem brzucha.

Te skurcze to pewnie wysiłkowe przez to wstawanie:). Tak sobie tłumaczę.

Z położną będę rozmawiać dopiero wieczorem i nastepnym razem spróbuję umówić się z nia na ktg na dyżur.

A tymczasem po ktg zaliczyłam szybkie zakupy, ugotowałam krupniczek i dopiero teraz zasiadłam sobie na kanapie. Cały czas czułam te skurcze macicy gdy cały brzuch twardnieje. Nie są bolesne ani regularne, ani nasilające się także to nie poród.:wink:
    --
  5.  permalink
    Addictive - no poniedzialki tam to zawsze masakra, nawet lekarz mi odradzil jakiekolwiek wizyty w poniedzialki jak nie muszę.
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kinga kochanie czekamy na Ciebie :bigsmile: na pewno serduszko zobaczysz :heartbounce:
    Niezalogowana ja się dziś czuję dobrze, normalnie itp. mały się już mniej rusza, bardziej smyra i przeciąga ale może taki dzień ma bo wczoraj był na wieczór aktywny :bigsmile:
    Domoniczka a gdzie byłaś, że tak długo Cię nie było?? Ty się nie ciesz kochana bo nie długo sama będziesz pogrubiona :devil::devil::devil: a ja będę czekać na informację, że rodzisz :fierce: tak samo jak Milagros, Niezalogowana i Kandy i inne nasze e-przyjaciółki :updown:
    Jeżeli chodzi i zachcianki to ja sama nie wiem na co mam ochotę....hmmm... no tak maliny i wiśnie....:boogie: mniam mniam mniam.... i widzicie co zrobiłyście?? teraz nie zasnę....:whorship:
    sucharek83: witam Was dziewczyny,pół roku temu miałam całkowitą amputację szyjki,dziś miałam przymusową betę ponieważ mam straszne problemy z niskim ciśnieniem i beta wyszła ponad 30,ale zrobiłam test i jest negatywny,22 lutego mam wizytę u ginekologa,ogarnął mnie straszny strach

Sucharku ale staracie się o dziecko?? bo rozumiem, że podejrzewasz, że w ciąży jesteś?? trzymam kciuki za Ciebie kochana :heartbounce: 22 lutego masz wizytę to tak samo jak KINIA to mocno za Wasz trzymam kciuki :winkkiss:
    W_P_Gosia: AAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! O kurka!!!!!!!! Weszłam na swoją kartę ciąży... 3 TRYMESTR!!!!!!!!!!!! zaczęłam... o kurde....
    ,
    Nera86: W_P_Gosia o kurcze a ja drugi i nawet uwagi na to nie zwrocilam

Gratuluję rozpoczętych trymestrów :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87 dziekowac :wink:
    sucharku za dwa dni betke powtorz a poki co duuuuuuuzo odpoczywaj
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    venus87 Tak Kochana staraliśmy się 2 lata,8 lutego minęło równo pół roku od operacji,troszkę się boję bo nie mam całkowicie szyjki i dopiero w 12 tyg założą mi taki specjalny szew,do tego czasu wszystko w rękach Boga
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Addictive: I nie jest tak chyba że Łódź taka zacofana i nie można rodzić w pozycjach wertykalnych. W Mzdurowiczu są wyremontowane sale porodowe i można korzystać z kąpieli, w Medeorze (prywatny) można rodzić w każdej pozycji a łóżka mają specjalny pałąk do wiszenia na nim, w Salve (prywatny) można rodzić nawet w przysiadzie.

No ale ani w Madurowiczu ani w CZMP ani w Rydygierze nie można przejść drugiej fazy porodu w innej pozycji niż leżącej - bo przy pierwszej to w CZMP też są niby pokoje do porodów rodzinnych i można sobie tam korzystać z piłek, worków, wanny itp. - oczywiście o ile sala taka jest wolna (ale to pewnie w Madurowiczu jest to samo)... no a to, że się da w prywatnych to zupełnie inna bajka

Ale to właśnie "urok" większości państwowych szpitali w Polsce a nie jakaś prawidłowość dla Łodzi :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    sucharku trzymam kciuki, zeby ciaza sie zdrowo rozwijala :thumbup:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    sucharek83: venus87 Tak Kochana staraliśmy się 2 lata,8 lutego minęło równo pół roku od operacji,troszkę się boję bo nie mam całkowicie szyjki i dopiero w 12 tyg założą mi taki specjalny szew,do tego czasu wszystko w rękach Boga

Kochanie jak Bóg Was obdarzył maleństwem to nie pozwoli na to abyście je stracili :grouphug: odpoczywaj, nie dźwigaj, leż, nie denerwuj się...a będzie dobrze...zostało 11 dni dasz radę...:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Mam nadzieję że dam radę psychicznie mój T mówi co ma być to bedzie,oby wszystko było dobrze
    jesteście Kochana dziękuję :heartbounce::heartsabove:
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    sucharek83 pozostaw los w rekach Boga a Ty duuuuuuuuuuuuzo odpoczywaj :hugging:
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    sucharek trzymam kciuki mocno za Was i fasolkę

Co do możliwości porodów w innej pozycji niż na leżąco na fotelu, ja wybrałam tak szpital, żeby właśnie mieć możliwość porodu wertykalnego, wiadomo, nie w każdej sytuacji na to pozwalają, nie każda położna, ale liczę na to, że dobrze trafię :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Sucharku powodzenia !
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Sucharku - będzie dobrze :thumbup:
    --
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    kurczę, Dziewczyny, moja gin nie odbiera ani nie oddzwania póki co, a dziś przyjmuje, a mi ten ból wcale nie przechodzi-ale nie brałam jeszcze no-spy.Teraz jestem pewna , że to nerka, nie boli gdy chodzę czy leżę w jednej pozycji, dopiero jak zmieniam pozycję, czy chcę wstać to tak ciągnie mocno.Wyrostek to też chyba nie jest, bo myślę że bardziej by bolało.Jeszcze czekam , mam nadzieję, ze niebawem oddzwoni.Obym nie musiała pędzić na izbę przyjęć.
    --
    • CommentAuthorab1986
     permalink
    hey dziewczyny czy istnieja jakieś objawy ciąży pare dni od zapłodnienia... mam 22 dzien cyklu w 17 dniu miałam owu 2 dni przed i dwa dni po wou i w owu byly serduszka z mezem i bardzo sie stresuje by se udalo teraz
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ab1986 chyba nie u kazdej kobiety -ja np nie dopatrzylam sie, dopiero po tescie zaczelam sobie uswiadamiac co ja w notatkach pisalam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAsiunia892
     permalink
    Witajcie dziewczyny :) pewnie musiałabym przewertować połowę forum to znalazłabym odpowiedz, temu pozwolę sobie spytać : jak radzicie albo radziłyście sobie z mdłościami, bo niestety mnie dopadły :sad: i uprzykrzają normalne funkcjonowanie ... eh
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Calypso z owocami i lodami mialam identycznie , a mięso byli bleee
    Sucharku powodzenia :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Asiunia892: jak radzicie albo radziłyście sobie z mdłościami, bo niestety mnie dopadły

mnie pomagala herbata rumiankowa :)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    ja tez 3mam kciuki za kolejne wizyty i te upragnione serduszka :-)
    Dzis jakos caly dzien sie zle czuje i jestem malo aktywna ale posty czytam :-) oj ciezki ten dzien :-(
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Hej dziewczyny :bigsmile:

Nie nadrobię , ale witam się , widzę , że Iza nadal wśród nas :wink:

Iza oglądałam w sobotę quinny mood :D kosmos hihi

też się wstępnie zdecydowaliśmy na wózeczek i mamy zamiar na koniec marca zamawiać plus kupić całą wyprawkę w tym sklepie- targując oczywiście odpowiedni rabat :devil:

Cytrynko
    co tam u Ciebie?
    --
  6.  permalink
    ab1986: hey dziewczyny czy istnieja jakieś objawy ciąży pare dni od zapłodnienia...

ja zaszlam w ciaze 25 czerwca a 30tego juz mialam odruchy wymiotne, jednak pierwszym pewnym objawem jest zawsze brak miesiaczki

Asiunia892: jak radzicie albo radziłyście sobie z mdłościami, bo niestety mnie dopadły i uprzykrzają normalne funkcjonowanie ... eh

mnie pomogla dopiero lignokaina i diphergan ale ja jestem skrajnym przypadkiem
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Calypso77: mam pytanko kiedy najlepiej sie wybrac na usg 3D

29tyg pozniej juz bedzie za duzy i nic nie zobaczysz, wczesniej nie ma sensu...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    gienia83: 29tyg pozniej juz bedzie za duzy i nic nie zobaczysz, wczesniej nie ma sensu...

a ja bylam w 26 tygodniu i uwazam, ze byl sens - mamy super fotki Synka i filmik :)))) U mnie w klinice doradzaja USG 3D od 25 tygodnia :)

Eveke o jakim wozeczku myslicie, bom ciekawa :)))?
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    cloe78: U mnie w klinice doradzaja USG 3D od 25 tygodnia :)

dobrze wiedziec:)
    ja bylam z kolei w 30-31tyg i niewiele zobaczylam:(
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    ja bylam na usg 3d w 30tyg i super fotki wychodza twarzyczki o ile dzidzia zechce ja pokazac
    sardynka - a mnie sie wydaje ze jest juz wiele szpitali w polsce gdzie pozycja wertykalna w 2 fazie jest norma, przynajmniej w krakowie sa min 2 takie szpitale, ja rodze w takim gdzie zadko kiedy rodzi sie w klasycznej pozycji na lozku porodowym z czego sie bardzo ciesze, bo ponoc duze dziecko dobrze rodzic w pozycji kolankowo - łokciowej lub na stolku do porodów wertykalnych wiec tak będe próbowała wypchnąć mojego klocuszka :)
    u mnie dalej zero zwiastunów porodu, brzuch nadal wysoko :(
    -- [/url]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.