Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormeganr1
    • CommentTimeFeb 12th 2013
     permalink
    Kandyzowana i Asiula ja używam olejków (migdalowego i arganowego) z Mydlarni u Franiciszka - przypuszczam, że w każdym większym mieście można znaleźć ten sklep, jakby coś sprzedają też przez internet. Bardzo sobie chwale te olejki ... nie są tanie, ale ładnie nawilżają i podobno świetnie zapobiegaja rozstępom ...
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Venus-oczekuje 5tego-ostatniego...))) wlasnie zastanawiam sie czy sobie nie podwiazac jajowodow....hm,ale troche mnie to przeraza....:shocked:

Treść doklejona: 12.02.13 20:36
    co do rozstepow-jedyna przychylna mi rzecza z ciaz-nie mam po zadnej ani jednego.swoje pierwsze i jedyne (odpukac) dostalam w wieku dojrzewania..takie delikatne kreseczki na posladkach,bardziej wyczuwlne dlonia,bo naocznie nie widac....i nigdy niczym sie nie smarowalam,bo coz,troszke za leniwa jestem...

mam dzis taki dziwny bol brzucha....przychodzi,scisnie mnie,i odchodzi...jakby mi ktos zgniatal w dloni macice...dosc nieprzyjemne...i bolesne...zaluje,ze nie moge sie poratowac nospa....:confused:
  1.  permalink
    Mal77

piątego dziecka?? Moj podziw pełen :) ALe to znacyz, że jak to sie mówi - Bóg Cie wybrał na mame tylu dzieci to znacyz , ze ma w tym swoj cel :P Gratulacje!!:0
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Kandyzowana-dziekuje za mile slowa..:)) dla niektorych tracam z lekka patologia..:))ale to swiadomy wybor z mojej strony...mam nadzieje,ze wyrosna na dobrych ludzi i np.zrobia cos dobrego dla swiata,a przynajmniej mam nadzieje,ze niczego zlego nie zrobia...:))
  2.  permalink
    Mal - na pewno beda dobrymi ludzmi tylko trzeba ich na dobra droge nakierowac i wcale nie uwazam ze to ptologia.. patologia to moze byc jedno dziecko ale u niewlasciwych rodziców ;)

Ja bym chciala miec min dwoje dzieciaczkow a jak Bóg da to i wiecej byle moc im zapewnic dobre zycie :)

Jeszcze raz gratuluje odwagi i przedsiewziecia bo to piekne i sie chwali i oby takich kobiet wiecej !!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mnie dziś też coś tak w podbrzuszu boli i kuje.. raz nawet jak wstałam to tak zakuło, ze aż się skuliłam...
    To normalne prawda :D?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorOlenka79
    • CommentTimeFeb 12th 2013 zmieniony
     permalink
    Sardynko, tak korzystałam z pomocy doradcy laktacyjnego - 2 x jeszcze w szpitalu i wczoraj już prywatnie u polecanej pani dr. To ona stwierdziła, że na moje niedobory pokarmu ma pewnie wpływ niedoczynność tarczycy i PCOS.
    Dziewczyny, wiem, że nie powinnam się dołować, ale hormony i maleństwo... Nawet na mm napisane jest, że najlepsze dla dziecka jest mleko matki... :cry: Robię co mogę - dostawiam do cyca na każde żądanie, po karmieniach odciągam pokarm laktatorem i podaję przy następnym karmieniu i chciałabym bardzo, żeby choć trochę cyce się rozkręciły... Żeby chociaż 3 m-ce karmić piersią. Ja byłam karmiona przez 3 tygodnie, bo u mojej mamy była taka sama historia. Mam nadzieję, że będę miała więcej wytrwałości.
    Mal77 - ironia losu przy czwartym dziecku... :wink: Mam nadzieję, że teraz nie będziesz miała problemów z pokarmem :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Olenko-nie,ja nawet nie bede probowala cyca...:))patrzac wstecz widze,ze butelka szkody nie spowodowala...mam zdrowe dzieciaki,bez alergii,nigdy zadnych akcji z kolkami i sa duze jak na swoj wiek...nie bede probowac z prostego powodu-cycusiowe dzieci uzywaja ich do jedzenia i uspokajania....ja niestety bede miec swoj czas dzielony na cala 5tke,meza dom i szalonego psa..:)) jesli Ci sie nie uda karmic naturalnie-uwierz mi,nic zlego sie dziecku nie stanie.dzisiejsze mieszanki sa na prawde dobre.oczywiscie-mleko mamy to mleko mamy,ale nawet na butelce da sie odchowac zdrowe dzieci.

Treść doklejona: 12.02.13 21:00
    Asiula-jak Ciebie kluje i mnie to chyba jest normalne..:)) taka mam nadzieje-mamy te same tyg.widocznie taki jest urok rozciagania macicy....bedzie dobrze...jeszcze tylko kochana 32 tyg .w Twoim wypadku...:))))):tongue:

Treść doklejona: 12.02.13 21:01
    ja sie na razie zegnam mile Panie..)) zycze dobrej nocki kazdej z Was...ide kapac dzieciaki,dokanczac obiad dla P ( pracuje na noce) i moze sama zalegne na honorowym miejscu czyli na kanapie..:)):surprised:
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny, IzaUK cały dzień się nie odzywa.. może coś jest na rzeczy :)
    Ja smaruję brzuch olejkiem BioOil, ma on w sobie min. olejek z nagietka, lawendowy, Olejek rozmarynowy i rumiankowy. Dzięki niemu zeszły mi też paskudne liszaje z twarzy.
    Asiula-kłucia na tym etapie są raczej normalne :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Rzeczywiście IzUK mówiła, że jeszcze pracuje ale może Lilianka sprawiła mamie niespodziankę :*
    Ale to jest ekscytujące czekanie na kolejne maleństwo forumowe :D

Maluś to nie może być przypadek :D jest dobrze :D jeszcze 32 tyg a Asia zrzędzi jak stara babcia :D
    -- [/url]
  3.  permalink
    Asia nim sie obejrzys zbedzie 30 tyg... 20 tyg... 10 tyg az wlądujesz na porodówce. :P

ja niedawno bylam w 6tc a to juz 25tc :o
    --
  4.  permalink
    Kandyzowana: ja niedawno bylam w 6tc a to juz 25tc :o

ja niedawno rzygalam jak kot w 12 tygodniu a teraz mam tylko zaburzenia lękowe i strach przed porodem w 35 tygodniu:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kochana nie wątpię :) Bo jakoś teraz kiedy jestem spokojniejsza to czas mi leci dużo szybciej :)
    Nic tylko czekać :)
    Normalnie jeszcze trochę i będę wyglądać jak małpka :D
    Są włoski na brzusiu i piersiach taki meszek :D
    Ale włosy na nogach rosną jak oszalałe :P Kiedyś goliłam je co ok. 5 dni i było ok a teraz 2-3 dni i jest masakra :D
    Kandy zaraz będziesz miała STUDNIÓWKĘ :D
    -- [/url]
  5.  permalink
    Ja kurde im bliżej wizyty tym zaczynam sie martwić. I niby wiem ze jutro wchodzę w 19tydzień i ze z dnia na dzień jest mniejsze prawdopodobieństwo poronienia ale jakoś ogarnął mnie strach. Trzyma od piątku. Eh te hormony ciążowe... Jutro rano śmigam na badania z krwi. Sprawdzimy czy ta toksoplazmoza nadal nam dokucza.Mam nadzieję ze ja wykurzylismy.
    -- [/url[/url]
  6.  permalink
    Asiula ja to jux mam zarosniety brzuszek :P az w szoku bylam ze.mi irosly wlosy na nim. na szczescie sa raczej jasne ale i tak dziwnie :o
    --
  7.  permalink
    anairda ja ostatnio na USG w 34 tygodniu mialam taką mysl ze cos moze byc nie tak, ze dzidzia za mala sie okaze albo cos, zawsze czuje sie niepokoj mniejszy lub wiekszy przed USG, to nie hormony tylko jestes matką:wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Chyba już można mnie na liście umieścić, bo dziś widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko maleńkie, więc bardzo proszę o wpisanie przy okazji :) Termin z OM na 9.10.
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Obawy chyba nigdy nas nie opuszczą, zawsze już się o swoje maluchy będziemy martwić, ja mam to samo :)

Ciekawe co i IzUk i Cytrynki :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandy ma rację... ja też dopiero robiłam bete a suwaczek wciąż mnie zadziwia... :shocked:

też jestem ciekawa co u cytrynki i Izy
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Kinga gratuluję! :) Dopisałam Cię :)

1. Kallipos87 14.02.2013 (chłopiec)
    2. sardynka85 17.02.2013 (chłopiec)
    2. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    3. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    3. Szklania79 19.02.2013 (dziewczynka)
    4. Venus87 21.02.2013 (chłopiec)
    5. andziaiw 22.02.2013
    5. milka 1984 22.02.2013 (chłopiec)
    6. Zelazna 3.03.2013 (chłopiec)
    7. sushi 5.03.2013 (chłopiec)
    7. znaleziona 5.03.2013 (dziewczynka)
    8. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)
    9. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    10. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    11. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    11. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    12. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    13. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    13. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    14. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    15. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    15. Czajnik 28.04.2013
    16. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    17. lilijeczka - 05.05.2013
    18. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    19. aravls 15.05.2013
    20. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    21. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    22. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    23. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    24. Yol 01.06.2013
    25. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    26. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    27. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    28. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    29. mysiamm 25.06.2013
    30. Migotynka 1.07.2013 (chłopiec)
    31. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    32. edytak1984 05.07.2013
    33. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    33. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    34. sloneczko32 13.07.2013
    34. Calypso77 13.07.2013
    35. pirat_ 14.07.2013
    36. ew3ame 15.07.2013
    37. tylkonachwile 16.07.2013
    38. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    39. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    40. bąbelasek 10.08.2013
    41. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    41. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    42. Stefka_84 27.08.2013
    43. Emi1212 7.09.2013
    44. Asiula_6_9_91 22.09.2013
    44. Mal77 22.09.2013
    45. _K_i_n_g_a_ 9.10.2013
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ewelajna ta lista nie jest aktualna, najnowsza była "moja" wstpiawiona na poprzedniej stronie...ja już nie przekleję bo z kom piszę
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej mam pytanie do dziewczyn na końcówce- czy Wy też załatwiacie sobie dokumenty dotyczące np. wizyt u dentysty lub lekarza?? bo ja sama nie wiem czy takie coś potrzebne jest do szpitala do porodu?? bo na liście potrzebnych dokumentów jest, że potrzebują konsultacje z innymi specjalistami, a ja chodziłam często do dentysty i się zastanawiam czy to jest potrzebne?
    Witam serdecznie nowe przyszłe mamusie :clap::tooth: rozgośćcie się kochane :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    ok, poprawiłam, teraz powinno być ok :)
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej dziewuszki:)
    Nie było mnie jakiś czas, ale ferie, wyjazdy, spokój bez dzieci, sama z mężowcem i tak jakoś czasu nie było na 28, ale powróciłam:)
    A więc, wpisałyście mi chłopca, ale nie wiem czy zmiany nie będzie, gdyż wczoraj byłam u mojego ginka i powiedział, że wg niego to dziewucha rośnie. Jednk nie zmieniajcie nic jeszcze, gdyż w czwartek mam połówkowe genetyczne w Medicover i mam nadzieje, wszystko sie juz na 100% wyjaśni. Widac nasz dzieć bawi sie z nami w kotka i myszkę:)
    A poza tym, to wszystko ok, męczy mnie tylko zgaga:) No i powoli przypominam kluskę:) Apetyt mnie nie opuszcza:)
    Ściskam Was mocno wszystkie:)

Ja również witam nowe mamusie na forum:bigsmile:
    To wspaniałe, że co chwilę dołącza do nas kolejna ciężarówka:)
    Spokojnych kolejnych miesięcy Wam życzę:)

Lecę juz spatki:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Migotynka ale jaja :bigsmile::bigsmile: no to będziemy czekać na wieści :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    migotynka :) nieźle :) no i Rodzinka.pl będzie w innej odsłonie ;) Czekamy do czwartku w takim razie.
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kinga - gratulacje :)

Venus - mi się wydaje, że to chodzi o takich specjalistów jak np. endokrynolog albo ortopeda (bo jest się ich opieką w czasie ciąży). Ale może dziewczyny się więcejw wypowiedzą.
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Venus chodzi o takich specjalistów, którzy np. mieliby wpływ na psposób rozwiązania ciąży...czyli np okulista, ortopeda itp. Dentysta na pewno się nie liczy :)
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Dziękuję Wszystkim :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Ja też witam nowe mamusie:):)

Ja się nie odzywałam bo unas byli znajomi i dopiero sobie poszli:).

I melduje, że też jeszcze nie rodzę, chociaż dzisiaj po akcji z bólami okresowymi , które miałam nad ranem muszę przyznać, że pojawiają się dzisiaj w ciągu dnia. Niestety nie sa regularne więc jeszcze czekamy, pewnie macica ćwiczy bo i Kaja dzisiaj jest tam na dole bardzo ruchliwa, czuję ją jak się rozpycha.

W temacie KTG - ja mam zalecenie od swojej ginki żeby chodzic na KTG od 36-37 tyg. Dlatego tak wcześnie zaczęłam, bo skarżyłam się na niezbyt silne ruchy małej i było podejrzenie hipotrofii - za mały brzuszek w stosunku do pozostałych części ciała.
    Ale KTG wychodzi ok. Sa dni, że jest modelowe ale np wczoraj Kaja chyba spała podczas badania i Położne kazały mi chodzić i budziły ją ruszając moim brzuchem.

Dzisiaj już jest lepiej - ruchy znów sa silniejsze.

W każdym razie dziewczyny mnie moja lekarka uczula bardzo na ruchy dziecka, pod koniec ciaży trzeba je obserwować i jak tylko coś wzbudzi nasze zaniepokojenie, czyli np mniej ruchów, brak ruchów lub nagły wzrost ruchów dziecka, to trzeba szybko jechać na KTG np do szpitala lub skontaktować się z lekarzem.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Też tak myślałam z dentystą, że raczej nie ale wolałam się Was poradzić i zapytać :wink: ja uciekam spać kochane, jestem zmęczona :wink: dobranoc mamusie :smile:
    --
  8.  permalink
    Hej dziewczyny. Przepraszam, że tak późno zawracam Wam głowę, właśnie wróciłam od lekarza. Bo wieczorem podczas kąpieli poczułam silne skurcze aż się przestraszyłam, że zaczyna się coś dziać. Lekarz powiedział, że szyjka się skraca a macica silnie przygotowuje na poród. I on widzi, ze gora za 2 tyg urodzę (ale to się jeszcze przecież okaze) Przepraszam za jakiekolwiek błędy ponieważ pisze z telefonu. No nic życzę wam spokojnej nocki. Dobranoc :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ale naskrobalyscie 95 postow od polodnia masakra :D
    mnie bola zebra asle tak czuje sie ok dostalam od znajomych krzeselko do karmienia po ich maluszku i sie ciesze bo zawsze jakis wydatek mniej :)
    nie moge sie juz doczekac usg... a jeszcze tydzien chyba uwierkne czekajac... a jak pomysle ze to ostatmie usg to mnie szlag trafia...
    no wiec milego wieczorku i wpadne rano :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Niezalogowana0: przygotowuje na poród. I on widzi, ze gora za 2 tyg urodzę (

Uuuu kochana to się szykuj bo maluszka będziesz miała przy sobie prędzej niż myślisz :devil: mam nadzieje, że torby spakowane? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Niezalogowana0 ale to już blisko :) niedługo będziesz miała malucha po drugiej stronie brzuszka :)
    -- [/url][/url]
  9.  permalink
    Aż się tego boje trochę :) venus a dzisiaj po południu jakoś naszło mnie na spakowanie torby :):)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Hej dziewczyny u mnie nic się nie dzieje, prócz szalonej Lilku w brzuszku i ciężkiego obiektu, którego szkole w pracy :( myslalam,ze ostatni tydzień będę miala luz a ja z niczym nie mogę zdarzyć bo ucze 60letnia kobietę jak się stosuje CTR c- CTR f itp :(, obudzila się w czas!!! A ze to zona szefa, która po nastu latach siedzenia w domu nagle chce pracować... To latwo nie jest.

Witam nowe mamuski , ciekawe kiedy lista ruszy, mi zostali tydzień do terminu, może pelnia nam pomoże.
    Uciekam spać, dobranoc
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    Niezalogowana0: ze gora za 2 tyg urodzę

Jeszcze tydzień Lenka wytrzyma Czyli za jakiś czas pewnie się z wózkami spotkamy na osiedlu :tooth:
    --
  10.  permalink
    Olenkaka no pewnie spotkamy :bigsmile::cool:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeFeb 13th 2013
     permalink
    niezalogowana to już możemy ci życzyć krótkiego porodu i szczęścia z pociechy :-)

a ja się dobrze dziś wyspalam mimo pobudki o 3 i teraz o 6 zobaczymy jak to będzie jak wstane rano :-)
    --
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    Dzień Dobry w środę.Ależ wy kobiety jesteście aktywne,wchodzę na to forum min. 2 razy dziennie i ciągle tyle do czytania:wink: Mój ból nerki przechodzi,ale dziś mam zrobić badanie moczu ogólne i podjechać do dr z wynikami,ale mam nadzieję, że najgorsze minęło,Miałam brać no-spę i urosept i dużo pić.Już sama nie wiem czy to infekcja czy dzidziuch mnie tak skopał:bigsmile:
    U nas czyli w Wielkopolsce śnieg,a ja tak chcę wiosny!
    Wczoraj zamówiłam pierwsze poważniejsze wyprawkowe ciuszki,bo miałam tylko skarpetki i jednego bodziaka.Ciekawe jakie będą jakościowo.Mimo, że niby spodziewam się kobietki, to i tak jakoś nie kupuję różowych ciuszków tylko beże, żółte i seledynki:bigsmile: Jakoś chyba nie uwierzę dopóki nie zobaczę na własne oczy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMadRat
    • CommentTimeFeb 13th 2013 zmieniony
     permalink
    _K_i_n_g_a_: Chyba już można mnie na liście umieścić, bo dziś widzieliśmy i słyszeliśmy serduszko maleńkie, więc bardzo proszę o wpisanie przy okazji :) Termin z OM na 9.10.

gratuluję :) o! widzę, że już terminy na październik się zaczynają, ale czas leci :)
    migotynka: w czwartek mam połówkowe genetyczne w Medicover
    migotynka! cześć, będę trzymać kciuki :)
    mysiamm, również trzymam kciuki za wizytę :)
    Andzia1508: U nas czyli w Wielkopolsce śnieg,a ja tak chcę wiosny!
    Andzia, ja też z Wielkopolski, ale śnieg uwielbiam, więc włąśnie sie dziś ucieszyłam :)))))

dziewczyny co do olejków to ja stosuję i polecam Babydream dla mamy z Rossmmana - jest tani, a ma b. dobrze oceniany skład - olejek migdałowy, makadamia, jojoba, olej sojowy i słonecznikowy, a także witaminę E, nie zawiera olejów mineralnych, barwników i konserwantów. Niestety jak dla mnie trochę za mocno perfumowany
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Olenka79: Sardynko, tak korzystałam z pomocy doradcy laktacyjnego - 2 x jeszcze w szpitalu i wczoraj już prywatnie u polecanej pani dr. To ona stwierdziła, że na moje niedobory pokarmu ma pewnie wpływ niedoczynność tarczycy i PCOS.

bo myślałam, że może Twoje problemy wynikały bardziej ze stresu itp. (wtedy jest to do przejścia), jeśli jednak chodzi o problemy czysto zdrowotne to niestety nie masz na nie wpływu więc tym bardziej nie powinnaś sobie niczego wyrzucać - dzieci na mm też zdrowo rosną, a dla Twojego synka najważniejsze jest abyś była szczęśliwa (szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko) a nie sposób karmienia (sama też jestem dzieckiem mm i okazem zdrowia :wink: )

U nas dzisiaj też pada śnieg...ehhh byle do wiosny :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    witam ))

noc dzis przespalam az nad podziw spokojnie...jedna wizyta tylko w toalecie..az mnie to zaskoczylo,bo wczoraj wypilam 2 litry soku arbuzowego...oczywiscie otworzylam oczy,poczulam sie blogo-wpadlam w panike...ale jak wstalam to juz moje toksyczne mdlosci przyszly,wiec wrocilam do normalnosci...na razie laze zniesmaczona z trampkiem w gebie,nie mam juz dzis arbuza na ratunek.czekam az P wroci i mi przywiezie...jak dotrwam,ech....

ciekawa jestem jak kobietki z finiszu,czy dzis juz jakas moze zacznie akcje..:)) trzymam kciuki za wszystkie....marzy mi sie juz ten etap,wcale nie urkywam...oczywiscie,bede panikowac jak juz dojde do mety,ale takze bede miec jeszcze wieksza radosc ,ze dotrwalam do finalu...
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    chyba każdy już chce wiosnę :-D ja o niej już marze :-) dziś będę miała gości więc muszę pojechać na zakupy bo mleko nawet się skończyło... ale mi się nie chce taka brzydka deszczowa i pochmurna pogoda u mnie cóż muszę jakoś się zmotywowac :-)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Już chociaż mogłaby być końcówka marca i święta :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    ja czekam na wakacje.....a co do pogody to u nas pada ,szaro buro i nic sie nie chce...zaraz musze poderwac tylek z fotel i pojsc poogarniac troche w domu....zgadnijcie jak mi sie chce..???:wink:
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ja chyba zaraz wstawię pranie i zacznę sobie pakować dodatkowe rzeczy do szpitala, bo jak tak dalej pójdzie to poleżę sobie "trochę" na ocp przed porodem
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Hej dziewczyny,

a ja jestem właśnie po wizycie ale szyjka zamknięta:)
    Kaja nadal nie należy do kolosów, brzuszek ciągle mniejszy o jakieś 2 tygodnie w stosunku do innych części ciałka.
    Rozmawiałam z lekarką o tym, że czasem mała mało się rusza i wtedy się martwię – i zalecenie mojej lekarki jest, zebym jednak pojechała do szpitala zamiast czekać w domu. Bo ruchy dziecka są bardzo ważne a tutaj też wielkosć małej nie jest jakaś duza i mało tego, dopatrzyła się, że mam mało wód płodowych.
    W szpitalu niech zdecydują czy mnie przenieść na obserwację, czy zrobić tylko KTG i wysłać do domu.
    Więc znowu jestem w kropce bo tu już poród załatwiony w prywatnym szpitalu, jednak tam nie trzymają pacjentek na obserwacji ani nie ma mojej lekarki prowadzącej.
    Jednak gdyby coś było nie tak to chyba bym sobie nie wybaczyła że siedzę w domu i czekam na nie wiadomo co.
    Także pewnie juro pojadę do szpitala Madurowicza, niech zdecydują co ze mną zrobić a dzisiaj pojadę wieczorem do Medeora na KTG.
    Poradźcie mi co mam robić?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.