Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeFeb 14th 2013 zmieniony
     permalink
    _sushi_: A na czas nieobecności męża będę miała w domu mamę i teściową

emotka wskazuje , że się cieszysz ... więc... po co Ci te kciuki :devil::peace:

ja dziś mam wizyte u ginka wieczorem, trzymajcie kciuki, mam romantico walentynki, nie ma co :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeFeb 14th 2013
     permalink
    _sushi_: Mam nadzieję, że weźmie przykład ze starszego brata i posiedzi sobie wygodnie jak najdłużej.

aga (nie doczytalam, wiec pytam), a jak dlugo bedziesz mogla czekac na akcje porodowa?
    bo mi ginka powiedziala, ze ze wzgledu na to, ze mialam stosunkowo niedawno cesarke, nie bedzie mozna czekac do np. 40tc i trzeba bedzie ponownie ciac (z tym, ze ja nie mialam akcji porodowej, jako ze - pewnie pamietasz - porod byl zaplanowany).
    --
    •  
      CommentAuthorUl_cia
     permalink
    Sushi - Twoja ciąża przeleciała mi w takim tempie, że aż nie wierzę, że zasadniczo to już końcówka! :shocked:
    no i Walentynki z teściową! Bezcenne! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSzklania79
     permalink
    2 miejsce....tik-tak, tik-tak:) Trzymam kciuki za czołówkę listy, Dziewczeta:))))) lada dzień, lada chwila:))))
    --
  1.  permalink
    Trzymam kciuki za wszystkie, ja mam juz porod za soba i dzidzie ze soba. Bedzie dobrze i powodzenia :)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    akirka, Asiula, Calypso, ew3ame, Venus, Dziękuję za życzenia,
    Za wszystkie wizyty - trzymam kciuki.
    Cytrynko-trzymam jesZcze mocniej kciukasy za Maleństwo i Ciebie. NIech tam jeszcze posiedzi! Ważne, że jesteś pod stałą opieką.
    Sucharek-mam nadzieję, że do nas wrócisz szybko-trzymaj się...
    Co do przejścia przez ciążę, to od dwóch dni mam wrażenie, że wszystkie lecimy z tymi tygodniami jak dzikie... Też tak macie??? :) Nwet zdążyłam pomyśleć, że mi żal, że niedługo się skończy jeśli tak leci ten czas... :)
    Ja mam kolejną noc nieprzespaną. Dopiero od 8smej spałam do teraz jak należy. A tak-1:30 pobudka, do 3:30; po 4:00 obidziłam się bo wydawało mi się że ktoś nam w okno puka. No mogę sobie dać głowę ściąć-takie wyraźne ale oczywiście mój M. -"Wydaje Ci się" i poszedł spać a mi serce waliło przez kolejną godzinę, później ok 7:00 zrobiłam się głodna. Chcę żeby to się skończyło i żebym spała jak należy. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Trzymam kciukole za wszystkie wizyty Walentynkowe :D Romantico, nie ma co ;)

Ja od rana napitalam w kuchni, stół przygotowuję, siebie i w ogóle...

Nie, że jakoś specjalnie darzę uczuciem TEN dzień, ale jest to jeden z niewielu dni, w których M wraca wcześniej (18:00)...
    Więc każdy taki pretekst staram się wykorzystać i robię coś wyjątkowego :D (ale nie będzie serduszek i różu ;))
    A dziś szaleństwo będzie! Trzymajcie kciuki!:)

Miłego świętowania dla wszystkich Mamuś i ich Partnerów :D
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Już jestem :) przepływy prawidłowe, waga 2800g wszystko jest ok :) taki prezent walentynkowy :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    witam się walentynkowo:-)
    już na drugim miejscu uhuuuu...
    a do mnie nadal nie dociera ze to może zdarzyć się dziś :-) , rano mialam nieprzyjemne bóle podbrzusza ale nic wielkiego, zasnęłam i minęło. Mam jakoś więcej uplawow czy któraś z was tez tak miała na końcówce ?
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no wiec ja po wizycie u poloznej mocz i cisnienie no i to by bylo tyle a tak to jak w angli pytam sie o te bola brzucha no i mam wziasc paracetamol :D
    jak nie oszaleje to bedzie ok :D
    naszczescie niedlugo usg :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    aguncia mnie lekarz powiedział, że do dnia spodziewanego terminu (czyli do 5.03) czekamy, a jeśli nic się nie wydarzy, skieruje mnie do szpitala i tam po oględzinach wszelakich będą decydować, co dalej.

eveke w sumie to się cieszę, ze będą obie, bo może zajmą się Witkiem i sobą (bardzo się lubią) i dadzą mi spokój:devil:

Ul_cia, juz pisałam, ze ta ciąża przeleciała mi dwa razy szybciej, niż poprzednia. Ewentualnej kolejnej chyba bym wcale nie zauwazyła:devil:
    A teściowa dziś jeszcze nie zaszczyci nas swoja obecnością:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    W_P_Gosia: Chcę żeby to się skończyło i żebym spała jak należy.

nieprędko...do porodu już tak będzie a po porodzie to wiadomo :p może za 5- 10 lat się wyśpisz wreszcie :wink:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dzien dobry :bigsmile:
    Walentynki to ewidentnie nasz dzien :bigsmile: mamy namacalne dowody naszej milosci :bigsmile:
    Czy ktoras z mamus na czołowce wybiera dzisiejsza date ???:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Ange: Czy ktoras z mamus na czołowce wybiera dzisiejsza date ???

ja miałam taki plan, ale się nie zanosi :cool:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Sardynka dzien jeszcze sie nie skonczyl :bigsmile: wiec 3mam kciuki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    sardynko może jeszcze przed północą się uda :-)
    szybko wogóle ten 2013 mi leci :-)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    ja tez myślałam ze mała mogła by przyspieszyc, obchodziła by im i ur w jeden dzień tak jak ja :-) bo dziś Liliany. Ale u mnie cisza, jedynie mamusia ma uderzenia gorąca :-P
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Witam dziewczynki walentynkowo !!!
    Moje plany na dZiś:
    z mężem wybieramy się na film krótkometrażowy w 4D z najprzystojniejszym aktorem młodego pokolenia. :)
    Czyli USG prenatalne połówkowe mojego syna.
    A wy jakie plany na wieczór?:hugging::dinner:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziękuję za kciuki w sprawie pracy. Oczywiście niczego się nie dowiedziałam, bo moja dyrka nawet nie wie czy można podpisać umowę na macierzyńskim (można, ale co się będę mądrować;) Ma posprawdzać jak to wygląda i ogólnie cieszę się, że nie powiedziała mi NIE.

W_P_Gosia: to od dwóch dni mam wrażenie, że wszystkie lecimy z tymi tygodniami jak dzikie... Też tak macie??? :)

Ja tak mam - zostały 3 miesiące :shocked: a czas coraz szybciej leci. Ja się właściwie z tego cieszę, bo już bym chciała mieć niuńkę przy sobie :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    my walentynki obchodzimy jutro bo mój m idzie dziś na nocke :-(
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    ew3ame: my walentynki obchodzimy jutro bo mój m idzie dziś na nocke :-(

my w sobote z tego samego powodu...
    --
  2.  permalink
    My nie obchodzimy tego święta. Na co dzień mamy Walentynki;-)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Kandyzowana-gratuluje jeszcze raz :) a jak blyszczy obraczka z duma na palcu ,to fajnie nie :)))
    Ja jak wyszlam za maz ,to wszedzie cos ta reka robilam ,zeby bylo widac obraczke :D:D:D i tez mnei duma rozpierala :)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Witam wszystkie Mamuśki :))
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!
    Powiem Wam, że mnie dzisiaj mąż zaskoczył :shocked:
    Nie wiem, o której godzinie wstał, ale wykupił chyba wszystkie kwiaty w okolicy. Obudziłam się o 8, a tu w każdym pokoju po kila wazonów kwiatów, śniadanie na stole, rezerwacja na dziś wieczór na kolację i bilety do filharmonii. Co prawda często robi takie niespodzianki, ale dziś przeszedł samego siebie :dinner::jumping::jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Emenemss: Ja jak wyszlam za maz ,to wszedzie cos ta reka robilam ,zeby bylo widac obraczke :D:D:D i tez mnei duma rozpierala :)

ja robilam tak samo, taka dumna i szczesliwa bylam :rolling:

Treść doklejona: 14.02.13 15:01
    Calypso77: Powiem Wam, że mnie dzisiaj mąż zaskoczył

to sie mezus postaral :))) ale romantycznie :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    my w sobote z tego samego powodu...
    my rowniez bo ja jakos po pracy nie czuje sie na silach by wskoczyc w "mala czarna" (hehe 5dni przed terminem-marne zyczenie :P) i leciec na kolacje.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Calypso77 - ale masz romantyka!! Super:)
    Ja też muszę pochwalić mojego męża, bo dostałam kartkę z 2 truskawkami na przedzie, które się przytulają, a w środku napisał, że już nie może się doczekać owocu naszej miłości :)) Aż mi się łezka zakręciła:)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ja czekalam na karteczke i jak zawsze dostalam sliczna z naszym zdjeciem, zawsze na ur, czy inne swieto dostaje takie karteczki, projektuje sie je na Hallmarku, i bardzo mnie ciekawilo czy i tym razem bedzie z takiej wlasnie serii :bigsmile:
    Wszystkie trzymam , a najpiekniejsza na nasza pierwsza rocznice bycia razem :P wisi na lodowce:cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Addictive: Jeśli przez weekend sama nie urodze to mam mieć w poniedziałek indukcje porodu.

Przepraszam, że się wtrącę, ale dlaczego właściwie chcą wywoływać Ci poród dzień po terminie? :shocked: Piszesz, że KTG w porządku, a ilość wód płodowych w okolicach terminu się zmniejsza i jest to normalne tak długo, dopóki dziecko ma się dobrze. Nie moja sprawa, ale ja bym się na to nie zgodziła...
  3.  permalink
    Ja dzisiaj po ktg i też u mnie cisza i spokój.
    Dziewczynom oczekującym na poród życzę szybkiego rozwiązania, ja to wolę chyba, żeby mnie wzięło z zaskoczenia, bo szpital mi się jakoś źle kojarzy:) My zaraz z mężulem idziemy na jakiś obiadek i zakupki, ja dzisiaj ze 2 godz pospałam, bo mnie jakoś zmogło.
    Ja poprosiłabym o dopisanie na listę, termin mam z om na 18 lutego, z usg na 24 urodzi się chłopak:)
    Od mężula też dostałam dzisiaj kwiaty, miło że nasi faceci pamiętają:)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    pojawia się ostatnio dużo mam na końcówce :-) witamy i nie wiem.czy tylko ja chciałabym już być na końcówce :-)
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Witajcie dziewczyny

Dla Kallipos gratulacje!
    Za mamy na ostatniej prostej trzymam kciuki,
    cieszę się, że wszystkie dzisiejsze wizyty przebiegają pomyślnie :smile:

Ja walentynki z mężem przełożyłam na wczoraj, bo dzisiaj jak niektóre z Was siedzę sama, a mąż w pracy... Wczoraj kupiłam moje pierwsze ciążowe dżinsy, bo w starych od jakiegoś czasu mi niewygodnie, szczególnie w pracy za biurkiem :wink:
    -- ;
  4.  permalink
    Witam was wszystkie po dość długiej nieobecności:bigsmile:
    Ja niestety Walentynki spędzam sama...mąż w szpitalu od poniedziałku:cry::cry:
    Gratuluje rozpakowanym i trzymam kciuki za pierwszą piąteczkę:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    DominiczkaA
    co jest mezowi ???
    --
  5.  permalink
    Jestem już po wizycie.vW skrócie:
    1. Serduszko pięknie i mocno bije bez dwóch zdań.
    2. Musze pobrać żelazo bo mam niedokrwistosc
    3. Musze iść do endokrynologa bo mi tsh wzroslo dwukrotnie mimo leków – nadal nie jest wielkie jakies ale jak na osobe co bierze euthyrox powinno byc mniejsze.
    4. Musze skonczyć z gimnastyką – pozwolil mi do konca lutego i to wszystko, bo miewam te twardnienia i lekkie bole podbrzusza i lekarz uwaza ze lepiej juz dmuchac na zimne niz dopuscic ze nagle zlapia mnei skurcze od wysilku czy cwiczen i wyladuje na patologii. (ufam mu bezgranicznie wiec jak mowi tak zrobie).
    5.Ciśnienie moje ok.

A jak pozostale wizyty?? :)

DominiczkA - co mężulkowi???? :(
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    właśnie dominika co tam mężowi doskwiera?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry przyszłe mamusie :wink:
    Ja praktycznie pól nocy z mężem nie spałam, nie wiem czemu ale zasnąć nie mogliśmy i się wierciliśmy strasznie, dysząc, sapiąc i się denerwując :confused: ale jakoś udało nam się około 5 zasnąć a od 3 się męczyliśmy :shocked:
    Addictive trzymam za Was mocno kciuki i będę niecierpliwie oczekiwać na wiadomości ze szpitala :flowers: bądź dzielna:winkkiss:
    Akirka mam nadzieje, że przedłużą Tobie umowę, ale jedno jest pewne, że zwolnić Cię nie mogą będą na macierzyńskim :winkkiss:
    Bardzo mocno trzymam za wizyty dzisiejsze i gratuluję wspaniałych wiadomości dla mamuś, które już miały wizyty :grouphug:
    Sucharku wierze, że szybko do Nas dołączysz :whorship::winkkiss:
    Cytrynko trzymaj się kochana, ja jestem bardzo szczęśliwa, że masz tam bardzo dobrą opiekę specjalistyczną i mam nadzieje, że jak dojdziesz do siebie nie odpuścisz popełnionych błędów i wyśmiewania z Ciebie w poprzednim szpitalu :shocked::wink:

Dziś miałam także wizytę kontrolną: mam rozwarcie na palec, szyjka skrócona i miękka tak na 50%. Trochę po naciskała mi brzuszek, wkładała paluszki, czułam dyskomfort i uczucie jak bym miała zaraz @ dostać, wizytę mam za tydzień i powiedziała, że zrobi mi masaż szyjki :confused: pytałam się czy to boli bardzo, odpowiedziała, że nie bardzo ale do najprzyjemniejszych rzeczy to nie należy :confused: a chciała bym tego uniknąć, będę popinadalać po schodach 4 razy dziennie, spacery i jeszcze raz spacery i mam małą nadzieje, że mąż się zlituje i skusi się na sex :bigsmile:
    Cycki po bokach mnie zaczynają boleć :confused: mały się smyra ale delikatnie, powiedziałam lekarce o tym i powiedziała, że najważniejsze, że czuje ruchy synka :wink: A co tam u Was kochane?? Jak się czujecie?? dziś walentynki :smile: z mężem jesteśmy w domu i zjedliśmy wspaniały, przepyszny obiadek i mamy zamiar leniuchować cały dzień jak i ostatnie dni naszej wolności :tongue:

Treść doklejona: 14.02.13 16:37
    Dominiczka kochanie co się dzieje z mężem???:sad::sad:
    --
  6.  permalink
    Już odpowiadam....mąż tydzień przed naszym weselem trafił do szpitala bo odkleiła mu się siatkówka i do tego jaskra w tym oku;/ W sobotę wesele on wyszedł w środę.No i teraz co jakiś czas musimy jeździć na jakieś wizyty kontrolne ,badania ,zabiegi.No a teraz w poniedziałek zawiozłam go znowu na operacje...Taka bezradna jestem nie mam możliwości go odwiedzać ze względu na odległość pojadę do szpitala w dzień wypisu prawdopodobnie jutro albo w poniedziałek jak nie jutro.Tak się martwię że aż przed wczoraj cały dzień brzuch mnie pobolewał jak na @ i przy tym twardy jak skała...mówię mężowi że z nerwów to urodzę zaraz:sad:
    --
  7.  permalink
    DominiczkO - bedzie dobrze, usciskaj męża !! :*
    --
  8.  permalink
    Kandy musi być dobrze:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    zdrowia życzę mężowi dominika oby szybko był z powrotem z tobą :-*

coraz mocniej ten mój dzidz kopie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    KOchane, uf ale stres dla mnie, wpadam powiedziec Wam ze wszystko ok!! Gra i buczy, maluch zdrowy, stal na glowie i ciezko go bylo zbadac, wymeczyla mnie p doktor i przez brzuch i dowcipnie….ale warto bylo. Ryzyko zwiazane z wiekiem znacznie spadło!!
    Ide odpocząc, bo adrenalina była duza.:)
    dziekuje za kciuki!
    --
  9.  permalink
    Dorit super wiesci!:)
    --
  10.  permalink
    A jak tam się czujecie dziewczyny dzisiaj?
    Venus jak tam Lesio robi to rozwarcie czy nie:):bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dorit wspaniałe wieści :winkkiss:
    DominiczkaA: Venus jak tam Lesio robi to rozwarcie czy nie:)

No zrobił :bigsmile: aż na palec :devil::tongue: a przed chwilą wzięłam męża w obroty :devil::devil::devil::devil:
    A mam nadzieje, że Twój mąż szybko wyzdrowieje i wróci do domciu i On na pewno się też martwi tym, że zostałaś w domu sama w tak zaawansowanej ciąży :sad: więc staraj się nie zadręczać problemami i myśl pozytywnie aby widział, że jesteś silną mamusią :flowers:

Treść doklejona: 14.02.13 17:54
    A ja na 3 pozycję awansowałam :crazy::crazy: o Boże!!! ale zapowiada się, że synek punktualnie wyjdzie :tooth:
    --
  11.  permalink
    OO proszę to super że wziął się do roboty i tatuś i synek:bigsmile::bigsmile:
    A ja na szczęście nie siedzę sama przyjechała do mnie nastoletnia siostra na ferie bo każdy się martwił że sama bedę siedzieć, w razie co pomoże:bigsmile:

Treść doklejona: 14.02.13 17:56
    Ale fajnie jak ta lista tak idzie do przodu i ze dzidzie zdrowe się rodzą:bigsmile:
    --
  12.  permalink
    Dziekuje dziewczynki za kciuki. Bardzo mnie to cieszy,ze o nas myślicie. Wczoraj odłączyli mi kroplówkę. Jeszcze przed odlaczeniem mialam skurcz co 10min. Nie za mocne ale byly.Nocka super i dzisiaj przez cały dzien jeden skurcz.Od dzisiaj codziennie będę miała ktg. I jak przy kroplowce mialam robione ktg 3 razy i napiecie macicy mialam na poziomie 20,30 % i skurcz np do 60% tak dzisiaj rano na ktg napiecie macicy caly czas ponizej 10% nawet pozniej bylo 3%,4% i żadnego skurczu. Niunia bardzo szalala i kilka razy byl skok jej pulsu az do 180 a tak to 140 ~160 . Lekarz powiedział ze to dobrze. Dzisiaj strasznie boli mnie glowa, a wlasciwie tyl glowy moze to reakcja na odstawienie kroplowki. Martwia mnie tez plamki na ciele, zwlaszcza na dloniach. Niektore wygladaja jak popekane naczynka a niektore jak takie uklucia igla, takie czerwone kropki. Nie boli, nie swedzi. Jak stoje to wkolo tych kropek jest jaśniejsza skora jakby obwodka.Macie cos podobnego? Bo nie wiem czy sie martwic czy to poprostu urok ciazy.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Venus, zwolnić mnie nie zwolnią, bo mi umowa po prostu się kończy 31.08. A czy przedłuża, to już ich łaska. Zasiłek macierzyński będę dostawać z ZUSu.

Dominiczka - kciuki za męża, oby mógł szybko pójść do domku.

cytrynka251: zwlaszcza na dloniach. Niektore wygladaja jak popekane naczynka a niektore jak takie uklucia igla, takie czerwone kropki.

Cytrynko jestem w szoku:) Bo ja też mam taką kropkę na wewnętrznej stronie dłoni. Wydaje mi się, że to naczynko, bo pękają mi też przy nosie i na dekolcie. Ale ta na dłoni jest taka, jakbym miała ziarenko soli pod skórą.

Dziewczyny gratuluję pozytywnych wizyt :)
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Dobrze, że u Was po wizytach wszystko ok :)

U nas generalnie też nie jest źle, ale ktg wyszło średnie (duże oscylacje), przepływy co prawda dobre, więc raczej ok... niestety młody okręcony pępowiną wokół szyji ... no i jest spory - sumując to wszystko dostałam na jutro skierowanie do szpitala (ale w zasadzie to dobrze, bo wolę być pod ciągłą kontrolą niż się martwić, że coś jest nie tak...)
    oczywiście będę na bieżąco zdawać relacje :wink: (a teraz idę się dopakować na te kilka dni przedporodowych)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    sardynka85
    ale nie masz przez pepowine zaleconego CC ?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.