Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Nie pisalam jeszcze o tym bo jestem troche podlamana i bije sie z myslami ale dostalam skierowanie na cesarkę przez wzgląd na moją "konstrukcję psychiczną" takze... po cichu liczę na to ze porod naturalny zacznie sie nagle bedzie trwal 2h i nie zdaza mi zrobic cesarki:bigsmile:
    -- [/url]
    • CommentAuthorAnge
    • CommentTimeFeb 16th 2013
     permalink
    witam kochane :smile:
    Widze, ze tu od rana same mile wiadomosci :bigsmile:
    Venus i Addictive trzymam mocno kciuki :bigsmile: zazwyczaj w weekend nie za bardzo mam czas by siedziec na kompie ale w zwiazku z zaistniala sytuacja bede was czesciej podczytywac na komie :bigsmile:
    az mnie ciarki przeszly, ze to tak szybko leci ten czas!!
    --
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    Sushi - dzięki za to co napisalas, podtrzymuje mnie to na duchu.
    W każdym razie jakkolwiek by nie przebiegał poród zakończy się pojawieniem się na świecie mojej Kajusi :).

Milagros- skoro udało ci się uzyskać skierowanie na cc to pewnie jesteś spokojniejsza w razie czego.:)
    --
  2.  permalink
    Addictive - skierowanie dostac to jedno ale lekarz powiedzial ze bezwzględnie trzeba wykonac cc, ze ona nie ma zadnych watpliwosci, a chcialam miec to skirowanie wlasnie tak na wszelki wypadek
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    A ja mam dzis jakies dusznosci , ponoc pod koniec ciazy powinny minac a ja tu ledwo dycham!
    Addictive i Venus 3mam kciuki!!!
    --
  3.  permalink
    IzUK ja tez mam dusznosci szczegolnie jak leze na wznak, nagle pojawia sie taki wrecz bezdech i musze gleboko zaczerpnac powietrza
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    IzUk - ją mam wrażenie duszności gdy przychodzą skurcze macicy z twardnieniem brzucha. Obserwuj czy ci się nie napisać brzuszek bo to oznaką ćwiczeń macicy przed porodem.

A jak twoje samopoczucie? W końcu u ciebie też już termin właściwie:)
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Venus i Addictive - nareszcie coś się dzieje :bigsmile:
    Trzymam kciuki, żeby szybko i sprawnie poszło :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeFeb 16th 2013 zmieniony
     permalink
    Addictive ja ogólnie pod koniec ciąży mam duszności, przy tym żadnych skór czy itp
    Samopoczucie bardzo dobre, dziękuje :wink:
    Ciekawe kiedy u mnie zacznie się cos dziać, chyba zaczne się sterować jak do25.02 będzie cisza...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Venus i Addictive - dziewczynki trzymam mocno kciuki za Was! Bądźcie dzielne :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    ojejku dziewczyny, czyżby przewidywana kumulacja lutowa się zaczynała i za chwilę wszystkie zaczniecie rodzić na raz? ja w poniedziałek mam wizytę, a prosto po niej z gabinetu mykam na tygodniowy urlopik w górach. nie będę tu zaglądać, więc już teraz życzę Wam dużo spokoju i siły, niech Wam porody lekkimi będą :) trzymam mocno kciuki, jak wrócę, mam nadzieję, że będzie 100 stron z dobrymi newsami, no i że sporo podskoczę na liście :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    A ja dziś poczułam kopniaczki w dole brzusia... zawołałam M, przyłożył rękę ale nic nie poczuł, a ja ryczałam jak głupia ze szczęścia...
    Dotychczas tylko smyranie, bulgotki, ale dziś to zupełnie co innego... :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Treść doklejona: 16.02.13 14:47
    MadRat no to powodzenia na wizycie i udanego odpoczynku :)
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Venus i Addictive trzymam kciuki!!! Szybkiego i lekkiego porodu :thumbup:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorMadRat
     permalink
    mangaa dzięki, gratuluję kopniaczków :)

Niezalogowana0: Kochane tak przeglądałam mamusie na podium i ta która jest na 4miejscu, mianowicie andziaiw nie ma juz jej w naszym serwisie. Ale możecie to sprawdzić, bo mogłam coś przeoczyć ;)

chyba masz rację, też sprawdziłam, andziaiw, potem używała loginu andzia222 - żaden już nie istnieje
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Venus, Addictive - powodzonka:) Dzieci już chyba powoli gotowe do wyjścia:)
    Iza - miłego wieczorku z mężem :)
    MadRat - udanego wyjazdu
    Kandy - może przez tą anemię masz zasłabnięcia? Uważaj na siebie i oby leki szybko zadziałały i krew się polepszyła.
    My dziś byliśmy na zakupach i teraz do wieczora odpoczywam.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Venus i Addictive - ja również z Wami jestem i zaciskam swoje piąstki:) Powodzenia kobitki:)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Venus i Addictive w końcu się coś zaczyna :bigsmile: trzymam mocno za was kciuki, aby niedługo zobaczyłyście swoje pociechy. Życzę szybkiego, bezstresowego porodu :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ale tu dziś dobre wieści :-) aż miło się wchodzi :-) no coś czuje że lutowy szał się zaczyna :-)
    --
  4.  permalink
    Akirka, ciagl zapominam brac to zelazo :/ wrrr.. ide łyknąć...

Dziewczyny normalnie trzymacie teraz wątek w napięciu :D (chodiz mi szczególnie o Venus i Addictive:P ) traz czekam tylko na wiesc: URODZIŁAM :P
    --
  5.  permalink
    dziewczyny czy dość duża ilość białawego śluzu jest normalna ????czy powinnam się martwić?
    --
  6.  permalink
    Domi ja nie wiem jak potem ale ja mam w ciazy bardzo duzo bialego śluzu.... czasem czuje jak i sie wkaldka mokra robi... a mam wszystko ok i prawidlowa wydzieline - slowa lekarza..
    --
  7.  permalink
    no ja właśnie nie tylko dziś miałam ...ogólnie śluz mam ale dziś pojawiło się go znacznie więcej i tak mnie to zastanawia....
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dominiczka mi ginka ostatnio mówiła, że ilość śluzu się zwiększa i że często przyjeżdzają do niej pacjentki na końcówce, bo myślą, że to wody odchodzą.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Addictive kochanie nie ważne gdzie ale ważne, żebyśmy swoje pociechy nie długo tuliły :hugging: a czemu Cię trzymają w szpitalu? jak dobrze jest z Kajusią to powinni Cię puścić??
    Blubis ryba bardzo się cieszę, że poczułaś pewne kopniaczki maleństwa :flowers: i trzymaj się, teraz to będą już coraz wyraźniejsze :threesome:
    Manga ja Tobie też gratuluję ruchów maleństwa :flowers:
    Milagros będę trzymać kciuki za to aby Twój poród skończył się SN a nie CC chociaż jeżeli masz się męczyć psychicznie to jak się skończy CC to nie znaczy, że się poddałaś :hugging:
    Jesteście kochane dziewczyny, wspaniałe i zawsze można na Was polegać. Na 100 % dam znać jeżeli coś by się zaczęło, na razie są tylko intensywniejsze kłucia w kroczu i to częste...nic więcej, żadnych skurczy. A ćwiczyłam sobie wczoraj na piłce :tooth:
    Izuk na pewno się ruszy, a jak się ruszy to z zaskoczenia i szybko się skończy zobaczysz :tooth:
    --
  8.  permalink
    aha może być i tak...ja nawet nie pomyślałam że to wody czy czop bo to ewidentnie śluz tylko zastanawiało mnie czy tyle powinno go być ale fajnie wiedzieć że to normalna sprawa dzięki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Nie mam czasu za bardzo nadrobić i wczuć się w posty, ale musiałam zerknać czy Iza już rodzi i jak tam nasza czołowka :bigsmile:

Trzymam kciuki dziewczyny :thumbup:
    --
  9.  permalink
    dominiczka na pewno jest ok :)
    --
  10.  permalink
    No to fajniutko:bigsmile::bigsmile:
    A jak Wam mija dziś dzień???Ja jestem zdołowana bo mąż miał operacje w środe a dziś dalej się beznadziejnie czuje ze z łóżka nie wstaje wyjdzie może w poniedziałek dopiero:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeFeb 16th 2013 zmieniony
     permalink
    A mi chyba zaczął odchodzić czop... co prawda bez krwi ale nA upławy to mi nie wygląda...na ktg oczywiście 0 skurczy
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    domi oby mąż szybko do zdrowia wrócił :-*

sardynko teraz to dopiero podnioslas napięcie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    No czyżby kolejna dolaczyla :bigsmile:
    Sardynko pisz co się dzieje,
    Widzę ze zostanę sama ...
    Ja powinna dziś w tej indyjskiej knajpce zjeść cos ostrego, ale chyba sobie nie odmowie mojego ulubionego chicken tikka masala , a ostre po weekendzie. U mnie czkawka i przeciągania się niuni :heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorMinia85
     permalink
    Addictive, Venus, Sardynko ależ się zmówiłyście z tymi czopami :bigsmile: U mnie odszedł 4 dni przed porodem. Trzymam kciuki za szybkie porody :thumbup:
    --
  11.  permalink
    Addictive: W każdym razie jakkolwiek by nie przebiegał poród zakończy się pojawieniem się na świecie mojej Kajusi :).

Zjedz cos ostrego, mnie wziela na zajutrz po zjedzeniu pikantnego lecza od tesciowej :)

Suwaczek z babyboom.pl
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Sardynko pisz jak to wygląda?! ale jaja :crazy:

Treść doklejona: 16.02.13 16:21
    Ja jak zjadłam coś ostrego to Leszek później dostawał takiego bzika, że nie wiedziałam czy chodzić, czy skakać, czy stać, czy leżeć.....takiego powera dostał :bigsmile:
    --
  12.  permalink
    dokładnie jaja się tu dzieją :):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ale to będzie wysyp na dniach :-)
    --
  13.  permalink
    venus87: chociaż jeżeli masz się męczyć psychicznie to jak się skończy CC to nie znaczy, że się poddałaś

niestety ja tak to wlasnie czuje:cry: ale z drugiej strony chce urodzic zdrowe dziecko i zeby wszystko bylo jak najlepiej
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorsucharek83
     permalink
    Dziewczyny trzymam mocno za Was kciuki:)ale się ruszy teraz lista:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    może już niedługo uda mi się do 30 wskoczyć :-)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Milagros spokojnie masz jeszcze czas, ja znam wiele dziewczyn ktora na żądanie chcialy CC i w żadnych wypadku nie są gorsze. :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Dziewczyny ale macie wyczucie, trzy na raz :bigsmile:
    Emocje jak na wyścigach :wink: Jakieś chętne na zakładzik? :devil:
    -- ;
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Ale się tutaj dzisiaj dzieje :crazy: sardynka85 trzymam kciuki.

Chyba za niedługo lista ruszy :swingin:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    bąbelasek: Emocje jak na wyścigach Jakieś chętne na zakładzik?

:jumping::jumping::jumping::jumping: ale się uśmiałam :rolling: a co jest do wygrania???? może wezmę udział :updown:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    No muszę nad czymś pomyśleć :wink:
    -- ;
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    IzUK: Milagros spokojnie masz jeszcze czas, ja znam wiele dziewczyn ktora na żądanie chcialy CC i w żadnych wypadku nie są gorsze.

Izuk ma rację, tyle samo będziesz cierpieć jak byś rodziła SN czy CC, nie ma różnicy :grouphug: CC jest sposobem w razie czego gdyby dzidzi coś groziło a nie bo rodząca chce. Pamiętaj, że poród jest walką, współpracą Twoją i dziecka! jeżeli Ty będziesz źle znosić poród to nie będziesz wstanie pomóc wyjść dzidzi i na odwrót, jeżeli mama będzie źle znosić poród to dzidzia to czuje i nie współpracuje z mamą. Tutaj chodzi o WASZE WSPÓLNE BEZPIECZEŃSTWO a nie tylko o Twoją, więc się nie martw!! będzie dobrze :grouphug:

Treść doklejona: 16.02.13 17:41
    bąbelasek: No muszę nad czymś pomyśleć

hmm...może nagrodą gwarantowaną będzie: NIESAMOWITE UCZUCIE SPOJRZENIA DZIECKU W OCZY I MOŻLIWOŚĆ UCAŁOWANIA JE!!
    Jak myślisz?? :bigsmile:
    --
  14.  permalink
    dzieki dziewczyny juz mi lepiej:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Molagros zgadzam się z Izą, w ogóle się nie przejmuj. Poród to poród. Czy taki czy siaki. Oby było jak najmniej męczarni, również tej psychicznej.
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    aaa Sardynka to za Ciebie tez kciukasy :D
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witajcie dziewczynki,
    nic sie nie odzywalam bo wczoraj wrocilam ze szpitala i wreszcie was nadrobilam,
    to i ja dolaczam z czopem...chyba. 2 dni temu mialam taka galaretke na papierze, wielkosci moze paznokcia najmniejszego palca, do teraz mam wiecej wydzieliny, na poczatku takiej ciut rozciagliwej a dzis wodnistej bardziej, nie wiem czy to czop ale przez cala ciążę nie miałam sluzu galaretowatego więc to pewnie to, tylko bez krwi, raczej takie kremowe. ja sie modle zeby sie u mnie zaczeło samo bo jak do terminu nie urodzę to beda mnie pewnie chcieli zatrzymać w szpitalu bo mam wysokie cisnienie na które biore leki. do tego mały ostatnio strasznie duzo sie rusza, przez to że jest juz taki duzy to czuje jego ruchy bardzo nieprzyjemnie jak przesuwa nóżkami to jakby mi miało brzuch rozerwac a jak rusza rączkami to po szyjce i pęcherzu i to bardzo nieprzyjemne, czy u którejs mamy na koncówce czy tej co juz urodziła dziecko sie też dużo ruszało, bo mnie się czasem wydaje że on w ogóle nie spi, tylko w nocy jest grzeczny a w dzień to w wiekszosci czuję jego przesuwanie nóżkami i rączkami. niepokoi mnie to i strasznie bym już chciała urodzic a u mnie żanego skurczu nie ma...
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No to Milka widzę, że dołączyłaś do Mamuś odczopowanych - to kciuki! :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.