Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormilka1984
    • CommentTimeFeb 17th 2013
     permalink
    violet flover - jej jak ja bym chciala miec taki szybki porod jak ty, pamietam jak rodzilas przed komputerem hehe, tez bym chciala dojechac do szpitala juz z jakims sensownym rozwarciem, trzymaj za nas kciuki, a twoj Jas jest boski, oglądałam zdjęcia
    -- [/url]
  1.  permalink
    dziewczyny czy wam wszystkim na tym etapie leci tzw.siara???bo mi nic takiego nie doskwiera i tak się zastanawiam czy powinna mi lecieć...
    --
  2.  permalink
    milka1984 no takich porodów Wam wszystkim życzę!:smile:
    DominiczkA mi też żadna siara nie leciała przed porodem, więc się nie martw. Za to zaraz po porodzie wszystko pięknie ruszyło:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Ja ani siary, ani pol skurcza , ani odchodzenia czopa...
    A termin za 2 dni :devil:
    Czyli jak przyjdzie to mnie zwali znog :cool:
    Chodz te angielskie obliczenia zadko sie ostatnio sprawdzaja :confused:
    --
  3.  permalink
    aha no to fajnie:)
    Violet u Ciebie widzę wszystko książkowe:bigsmile:Synek zdrowy,poród szybki i cudowny,a do tego mleczko leci jak trzeba:bigsmile:Pozazdrościć:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorviolet_flower
    • CommentTimeFeb 17th 2013 zmieniony
     permalink
    milka1984 zapomniałam zapytać, i gdzie rodzicie? W którym.szpitalu? Bo ja mimo wszystko jestem zadowolona z Ujastka:wink:
    --
  4.  permalink
    IZUK cierpliwości kochana jak sie zacznie nawet się nie zdążysz zauważyć że to już po wszystkim:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    wchodzę a tu 30 posłów już myślałam że jakąś się orozpakowała :-)
    u mnie ok żadnych scen dziś tylko brzuch pobolewa ale wszystko w granicach normy a maluch szaleje w brzuchu :-)
    --
  5.  permalink
    ja mam jeszcze jedno pytanie...Dowiedziałam się że moja mama wszystkie 4 ciąże przenosiła jak myślicie czy to może być dziedziczne...czy moje maleństwo też nie będzie chciało wyjść w terminie?
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    violet - rodze w żeromskim, tam byłam na szkole rodzenia i jestem na niego nastawiona
    dominiczka - ja tez ani kropli siary u siebie nie zauwazyłam :)
    -- [/url]
  6.  permalink
    DominiczkA no nie narzekam, w ciąży jedynie zgaga mnie wykanczala, ale teraz przynajmnIej wiem dlaczego Jaś ma taki fryz:smile: poród, super-przeżywałam niepotrzebnie, a nie było tak źle. Chyba najtrudniejsze to pierwsze dwa tygodnie z dzieckIem, a później to już z górki:wink: u Was Będzie tak samo, jednak matka natura mądrze to wymyśliła, mamy instynkt i wiele rzeczy po prostu wiemy niewiadomo skąd jak robić! Tak trzeba myśleć i będzie dobrze!:wink: ściskam Was mocno i uciekam spać, bo za 2-3 gOdzinki glodomor się obudzi:smile: zajrzę rano, zobaczyć która urodziła:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Violet no masz rację, ten czas tak leci, że szok! Wasze dzieciaczki kończą już po 4-5 miesięcy a My zaczynamy rodzić :bigsmile:
    Milka no już z jednej strony się doczekać nie mogę :smile:
    Madziauk tak dawno Cię nie było tutaj, super, że czytasz Nas :tooth:
    Dominiczka mi siara leciała już od 30 tygodnia ciąży, teraz też leci ale w mniejszej ilości za to od tygodnia odczuwam ból po bokach piersi, promieniuje do sutek, czasami, aż zakuje :confused:
    Izuk spoko, tak jak mówisz jak walnie to z bata :tongue:
    A ja siedzę na piłce, ćwiczę i zobaczymy...mąż naciska i krzyczy do mnie: Oddawaj już LECHA!!!! głupek :devil:
    --
  7.  permalink
    No Dobranoc Violet uściskaj i ucałuj Jasia od e-ciotek:bigsmile:

Treść doklejona: 17.02.13 22:06
    Venus może powoli gromadzi Ci się pokarm czy coś,a i posłuchaj męża oddaj Lecha:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    dominiczka - to zależy z jakiego wzgledu przenosiła, jeśli miala cykle 28 dniowe i ty też takie masz i przenosiła to możesz to po niej odziedziczyć ale jeśli ona miala 35dniowe a ty masz krótsze to nie powinnas za wiele przenosić, slyszałam że przenoszenie u kobiet z cyklami długości 28-30dni raczej żadko kiedy wynosi wiecej jak 5dni, tak twierdzi moj lekarz, natomiast jak ktoś ma cykle 35dniowe czy dłuzsze to ciężko liczyć że urodzi w terminie liczonym od okresu i norma jest przenoszenie o pare dni
    -- [/url]
  8.  permalink
    dzięki milka:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No ja na pewno nie mam cykli 28-30 dni tylko dłuższe....
    Dominiczka ale jak mam oddać Lecha jak to nie ode mnie zależy :tongue:
    --
  9.  permalink
    ja mam 28dniowe

Treść doklejona: 17.02.13 22:16
    Idę spać dobranoc
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie, jak bym chciała zrobić sobie masaż sutek to jak mam to zrobić??naciskać? przyciskać? robić tak zwane stereo? czy co??
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    DominiczkaA: dziewczyny czy wam wszystkim na tym etapie leci tzw.siara???bo mi nic takiego nie doskwiera i tak się zastanawiam czy powinna mi lecieć...

Dominiczka, ja mam siarę od 16tc. Ale ponoć nie jest to żaden wyznacznik przyszłej laktacji.

venus87: Dziewczyny mam pytanie, jak bym chciała zrobić sobie masaż sutek to jak mam to zrobić??naciskać? przyciskać? robić tak zwane stereo? czy co??

Venus - słyszałam, że masuje się tak jakby dziecko piło mleko, czyli chyba STEREO ;)))
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeFeb 17th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja teraz ćwiczę na piłce, bujam biodrami itp. zobaczymy czy coś się ruszy....
    akirka: Venus - słyszałam, że masuje się tak jakby dziecko piło mleko, czyli chyba STEREO ;)))

Może od jutra odważę się spróbować :bigsmile:
    Chciała też powiedzieć, że pryszcze mi powychodziły :angry::angry:
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Venus - ja masaż robiłam tak jakby dziecko ssalo , czyli takie pociagniecia do przodu z uciskiem. ;) u mnie niestety nie pomogło.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Uciekam się umyć i spać kochane do jutra rana :wink: dzięki za odpisanie :wink:
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Ja też myślę, że ten masaż sutków to takie pocieranie i pociąganie powinno być chyba :) Albo w połączeniu z seksem takie pieszczoty :D

Siary nie mam i nic jej nie zapowiada :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    akirka: Dominiczka, ja mam siarę od 16tc. Ale ponoć nie jest to żaden wyznacznik przyszłej laktacji.

U mnie w jednej piersi też już coś się pojawiło.
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
    • CommentTimeFeb 18th 2013
     permalink
    trzymam za Was dziewczyny kciuki i zycze szybkich porodow! ;) Pamietam, jak ja sie niecierpliwilam na koncowce I probowalam wszystkiego na wywolanie porodu: seks, masaz sutkow, skakanie na pilce, spacery, herbatka malinowa, pikantne jedzenie, a nawet lazenie na czworaka ;p A jakis czas po porodzie zalowalam, ze nie moge wsadzic Majki spowrotem do brzucha, bo tak dawala popalic ;D

Co do masazu sutkow - robilam przez kilka dni przed porodem, jak meczyly mnie skurcze i masaz je bardzo nasilal. A robilam tak, ze lapalam sutek w dwa palce I krecilam raz w jedna, raz w druga strone. Przeczytalam wtedy na jakiejs stronie, zeby masowac tak jeden sutek przez 2min, potem drugi i 3 min przerwy I tak po 30 minut. Ja robilam roznie, czasem mordowalam dwa sutki na raz przez iles tam minut bez przerwy:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzień dobry dziewczyny
    dobrze że ktoś opisał dokładnie ten masaż skutków bo w przyszłości może użyje :-)
    chciałabym już być chociaż w 28 tygodniu :-)
    --
  10.  permalink
    Dzień dobry:bigsmile: Aj kiepską miałam nocke....mało mi głowa nie pękła...więc moje pytanko czy mogę brać apap???Wiem ze Milagros ostatnio zadała takie pytanie a ja ominęłam to czytając a teraz nie mogę się doszukać wybaczcie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    możesz brać apap :-)

Treść doklejona: 18.02.13 07:41
    a i witam się w skończonym 19 tygodniu wchodzę w 20 :-)
    --
  11.  permalink
    witam ponirdzialkowo z urwisem kopaczem w brzuszku.

Ja dzis jade ohladac x mezem wozki :))) co prawda juz mamy wybrany tylko strasznie drogi ale jesli bedzie sie dobrze prowadzil, skladal itp to pewnie go zamowimy bo to 10tyg sie czeka..

potem do tesciowej i SR i zajecia o pakowaniu torby, kirdy przyjechac do szpitala i o porodzie z tego co pamietam.

u mnie juz 4ty dzien na farelce bo kaloryfery nie grzeja a spoldzielnia przez weekend olala i zostawila nas z zimnica w mieszkaniach :/ jakis obled...
    --
  12.  permalink
    Kandyzowana życzę udanego zakupu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbeagraf
    • CommentTimeFeb 18th 2013 zmieniony
     permalink
    Też tu cichaczem zaglądam od czasu do czasu. Zbliża się pełnia księżyca - pewnie posypia się porody :cool:

Treść doklejona: 18.02.13 09:00
    Milagros - poważnie bolało Cię ściąganie pessara? Zdziwiło mnie to bo ja praktycznie tego nie czułam.
    Teraz odpowiedź już po fakcie - ale pessar nie jest gwarantem że nic nie będzie się skracać czy rozwierac. Jak mi ściągnęli pessar w dniu porodu w 37tc to miałam od razu 4cm rozwarcia, a czy skrócona była szyjka to nie wiem bo już nie mierzyli
    -- Ona 2010, On 2013 :-)
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    No u nas coś się chyba powoli rusza, bo szyjka w badaniu 1/1 a w pt była 0/2 ...póki co czekamy do jutra a jak coś to pewnie test wydolnościowy z oxy...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witam w III trymestrze!!:bigsmile:
    i w zwiazku z tym mam pytanie o liczenie ruchow. Czy liczylyscie je tak jak nasza karta nakazuje? Ja chyba sobie podaruje bo konczylabym liczenie po 10minutach-moja niunia taka ruchliwa. Wazne ze czuje ja prawie caly czas:) Czy to liczenie jest jakies bardzo istotne dla lekarza?
    Kandy powodzenia w wyborze wozka,jak 10tyg sie czeka to akurat na styk.
    Kciuki za czolowke! i milego tygodnia dla wszystkich
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Witam w poniedzialkowy poranek :smile:
    Jakies nowosci po nocce ?? :wink: Dominiczka ja tez w nocy nie moglam spac przez bol glowy i bylo mi strasznie goraco....
    Dzis zrobilam juz male zakupy wiec dzien mam nadzieje zapowiada sie obiecujaco :bigsmile:

Treść doklejona: 18.02.13 10:05
    Akirka ja jak narazie tez nie licze bo moj synek tez sie wierci i nie mialoby to sensu :wink: wydaje mi sie ze w pozniejszym etapie ciazy jest to bardziej istotne jak dzidzius ma mniej miejsca ale pewnosci nie mam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormilka1984
     permalink
    witam sie z rana,
    akirka - jak czujesz mloda duzo to liczyc raczej nie musisz, ja liczylam bo moj sie malo ruszal i liczylam tak zeby bylo z 3 razy dziennie po min 10 w ciagu godziny.
    sardynka - to super ze szyjka sie przygotowuje, ja mam jutro ktg i badanie to sie okaze czy jest jakis postep, trzymam kciuki
    kandy - a jaki wozek kupujecie?
    -- [/url]
  13.  permalink
    Hej Wam... U mnie też nocka nie za ciekawa ciężko na bok mi się przewrócić bo takie bóle mam... A moja Leneczka jeszcze takie kopniaki w nocy mi fundowała, że nie wiedziałam jak spać. Przewróciłam się na lewy bok zaraz czułam kopniak na prawy - to samo a na plecach choćbym chciała to nie dam rady spać, może zacznę na siedząco ? :smile: No i dzisiaj przez całą noc miałam bóle @ co chwile latałam do toalety, bo już myślałam że się zaczyna - na szczęście nie. Ale dzisiaj idę do lekarza to wszystkiego się dowiem. No i w końcu będę wiedziała czy czeka mnie cc czy sn. :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAddictive
     permalink
    A ja na porodowce :). Jestem po badaniu i szyjka od wczoraj się skrocila do 0,5 cm ale nadal uchylona do tylu więc zobaczymy jak to będzie.
    Jestem podjęta już do oxy od 10 i chyba zaczynam czuć coś w podbrzuszu. No ale polona mówi że dopiero za ok 2 godz coś się zacznie dziać. Lub może być tak, że macica poćwiczy i przestanie a mnie odessa na OCP .
    Dlatego proszę o kciuki abym już tam nie musiała wracać.:)
    --
    •  
      CommentAuthorSzklania79
     permalink
    Dzień dobry:) wpadłam się pożegnać na czas mojego pobytu w szpitalu, dopakowuję resztę rzeczy do walizki i za kilka godzin melduję się na oddziale:)
    jak tylko ogarnę się jutro po cc na pewno dam znać:) Wszystkie Was proszę o duuuużo pozytywnych mysli i fluidków jutro rano:) Mam nadzieję, ze przyjscie na świat naszej Oliwki odbedzie się bez komplikacji:)
    Wszystkim dziewczynom w czołówce życzę szybkich i dobrych porodów, niech Wasze Dzieciaczki pojawią się na Świecie zdrowe i silne:) A wszystkim życzę dużo zdrówka i radosnego oczekiwania na Maleństwa:))))
    Trzymajcie się ciepło i do usłyszenia/zobaczenia niebawem:))))))
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Addictive powodzenia i trzymam mocno kciuki :bigsmile:

Treść doklejona: 18.02.13 10:34
    Szklania79 za Ciebie tez trzymam mocno kciuki :bigsmile:
    Teraz to juz chyba za wszystkie mamusie na czołowce nalezy trzymac :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Addictive to trzymam kciuki :)
    ja mam nadzieję, że się coś rozkręci do jutra samo bo nie wiem co ze mną zrobią...
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    akirka: i w zwiazku z tym mam pytanie o liczenie ruchow. Czy liczylyscie je tak jak nasza karta nakazuje?

ja w pierwszej ciazy w ogole nie liczylam. mialam tak malo ruchliwe dziecko, ze gdybym liczyla jej kopniaki to co 2 dni przynajmniej musialabym leciec na IP.
    Addictive ksciuki zacisniete :wink:
    --
  14.  permalink
    WItam i jak tak czytam Wasze wspisy to mi sie wszystko przypomina. Ja urodzilam 2 dni po terminie, wody odeszly mi 1,5 h przed koncem porodu. Bole przepowiadajace mialam ok 24 h przed akcja porodowa, ale nie byly regularne, przypominaly bole przed okresem ;). Ostatniego dnia juz czulam wielkie zmeczenie i jak duzo chodzilam to bol w podbrzuszu jakby maly bardzo sie pchal w dol . Mysle ze u mnie zadzialalo zjedzenie ostrego leczo tesciowej :). Bole porodowe zaczely sie kolo 23, po 4 bylam w szpitalu (bo czekalam az wody odejda he he) a urodzilam 12:17.

Trzymam kciuki za Wasze szczesliwe rozwiazania i bardzo zaluje ze nie trafilam na te forum wczesniej :(
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Addictive no to kciukasy :D

Sardynko i dla Ciebie :D
    --
  15.  permalink
    witam poniedziałkowo...tym co są na mecie życzę szybkiego porodu:))

a ja tak jak nie czułam ruchów, tak nie czuję...:( wykończę się do piątkowej wizyty...
    -- [/url[/url]
  16.  permalink
    anairda1986: a ja tak jak nie czułam ruchów, tak nie czuję..

A wczesniej czulas?? ja ruchy czulam chyba dopiero ok 22 tygodnia :)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    anairda1986: a ja tak jak nie czułam ruchów, tak nie czuję...:( wykończę się do piątkowej wizyty...

jestes w 18tc. ja czulam pierwsze ruchy w 20tc.
    jestes polozna, masz na co dzien stycznosc z tym tematem, wiec wedlug mnie powinnas byc jak najbardziej spokojna :wink:
    --
  17.  permalink
    wcześniej nie czułam ruchów, ciężko stwierdzić, bo nie należę do osób szczupłych.
    Myślałam że jak skończyłam położnictwo to nie będę się tak emocjonować i przeżywać...a guzik prawda...wiedza, wiedzą, a emocje i stres o dziecko swoją drogą...

cała wiedza i opanowanie poszło się rąbać:))

trochę się uspokoiłam dzięki wam:*
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Morning, ja jeszcze w lozeczku, w końcu mój pierwszy dzień na macierzyński więc lenistwo :rolling:
    U mnie dalej zero oznak.
    Trzymam za wszystkie mamuski kciuki.
    Oby porody były migusiem :thumbup:
    --
  18.  permalink
    Izuk jak zatestujecie z małą waszą brykę to daj znać jak się sprawdza coooo?:) bo mi się ten Quinny także nieziemsko podoba:D
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeFeb 18th 2013 zmieniony
     permalink
    No problemos Anairda :boogie:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.