Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormysiamm
    • CommentTimeFeb 20th 2013 zmieniony
     permalink
    Aktualizuję listę. Dopisuję sobie dziewczynkę i synka ew3ame.

1. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    1. sardynka85 17.02.2013 (chłopiec)
    2. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    3. Venus87 21.02.2013 (chłopiec)
    4. andziaiw 22.02.2013
    5. Monika86krak 24.02.2013 (chłopiec)

6. Zelazna 3.03.2013 (chłopiec)
    7. sushi 5.03.2013 (chłopiec)
    7. znaleziona 5.03.2013 (dziewczynka)
    8. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)
    9. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    10. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    11. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    11. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    12. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    13. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    13. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    14. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    15. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    15. Czajnik 28.04.2013
    16. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    17. lilijeczka - 05.05.2013
    18. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    19. aravls 15.05.2013
    20. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    21. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    22. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    23. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    24. Yol 01.06.2013
    25. Kama77 9.06.2013
    26. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    27. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    28. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    29. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    30. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    31. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    32. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    33. edytak1984 05.07.2013
    34. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    34. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    35. sloneczko32 13.07.2013
    35. Calypso77 13.07.2013
    36. pirat_ 14.07.2013
    37. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    38. tylkonachwile 16.07.2013
    39. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    40. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    41. bąbelasek 10.08.2013
    42. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    42. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    43. Stefka_84 27.08.2013
    44. Emi1212 7.09.2013
    45. Asiula_6_9_91 22.09.2013
    45. Mal77 22.09.2013
    46. Asiunia892 06.10.2013
    47. _K_i_n_g_a_ 9.10.2013
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
    • CommentTimeFeb 20th 2013
     permalink
    hej.. a ja dzisiaj bylam na rutynowej wizycie i lekarzowi nie podobalo sie to, ze nie czuje nadal ruchow bez przykladania reli i tetno bylo wg niskie 110-120. i tak wyladowalam na patlogii. Tu mialam szybkue usg i tetno 136..ale i tak sie martwie
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    mysiamm gratuluję pipki :D
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Blubis zostawili Cie na obserwacji ?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    mysiamm gratuluje coreczki ! super, ze wszystko ok :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mysiam gratuluje
    ja mam ochotę całemu światu wykrzyczec że mam syna :-D
    blubis tylko się nie denerwuj to tylko pogorszy sprawę... ważne że jesteś pod opieką lekarzy :-*
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Blubis nie panikuj Kochana dobrze Cie zbadają i będzie ok :-)

Myślę ze to pewnie przez to łożysko na przedniej ścianie.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Mysia gratuluję córci :bigsmile:

Blubis ja bym nie panikowała, ja na tym etapie naprawdę też nie czułam dzidzi aż tak, bardziej jak się wyciszałam i przykładałam rękę... a Ty chyba też masz łożysko z przodu?
    dopiero od niedawna wyczuwam takie puknięcia jak sobie siedzę czy coś robię w ciągu dnia , ale i tak do opisów innych dziewczyn uważam , że mało i słabo czuję niuńkę...
    zostawili Cię na obserwacji to dobrze, niech sprawdzą nie zaszkodzi.

A my dziś wkroczyliśmy w 30tc! :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Blubis nie panikuj bo jestes w szpitalu a tam masz opieke, poczekaj na lekarza , beda Ci dzis cos jeszcze robic, ktg itp? Ja w piatek na KTG tez malej tetno bylo okolo 136 ale skakalo roznie...i polozna powiedziala ze jest ok...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Blubis, masz nie panikować. Jesteś w szpitalu, będą dzidzie badać i będzie wszystko ok.
    Mysiamm - gratuluję córeczki i pięknego wyniku badania.
    Ja już mam wyniki z krzywej cukrowej - cukrzycy nie mam:) po 2h miałam wynik 81,9. Za to TSH znów do góry, dzwoniłam do endo i dawka już 112,5mg. HBS ujemny.
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Dzięki dziewczyny :bigsmile: Jestem szczęśliwa, że wszystko ok i że znam już płeć :jumping:

sardynka85 trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród :thumbup:

ew3ame gratuluję synusia i udanego USG :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    IzUK tak... leze i nie wiem czy panikowac czy nie
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    czy to tetno 110-120 faktycznie takie zle bylo? tu na badaniu wyszlo juz 136...
    --
  1.  permalink
    blubis faktycznie troszke za niskie to tetno ale skoro sie podnioslo to moze po prostu dziecko mialo taki moment

ja po wizycie u gina - powiedzial ze nic nie szkodzi ze jest owinieta tą pepowiną, ze to nie jest wskazanie do cc...nie znam sie, ale zdziwilo mnie to. Powiedzial ze w takich wypadkach sie rodzi naturalnie i jak wychodzi glowka to sciagaja ta pepowine i juz, wazne jest natomiast to ze dziecko jest prawidlowo ulozone do wyjscia.
    Jak sie rowniez okazalo moje skurcze nie obyly sie bez echa - szyjke mam skrocona, ale na chwile obecna sie wszystko uspokoilo i do porodu jeszcze daleko wg niego
    -- [/url]
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    dziewczyny przyszłam się wygadać i opisać moją dzisiejszą przygodę.
    Zabrałam się za mycie okien i wszystko było ok dopóki nie zaczęłam firanek wieszać. Stałam na taborecie i chcąc zejść spadłam a do tego z całym impetem spadłam na kant dużej plastikowej skrzyni na szczęście obiłam tylko tyłek i trochę mnie nadgarstek boli ale strach był olbrzymi zaraz mi się słabo zrobiło iu duszno ale chyba z synkiem wszystko dobrze bo jak usiadłam to maluszek się zaczął wiercić i aż mi łzy ze szczęścia wypłynęły. Mam nadzieje że nie będzie z tego powodu żadnych problemów i skończy się tylko obita pupą.
    --
  2.  permalink
    edytak - tez bym zawału dostała, ale w ciazy zawsze musi sie cos podobnego zdarzyc, ja kilka razy prawie wywinelam orła i tak sie zawsze natańcowalam zeby nie upasc ze szok
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    edytak1984: Zabrałam się za mycie okien i wszystko było ok dopóki nie zaczęłam firanek wieszać.

wybacz ale mycie okien i wieszanie firanek - a przede wszystkim wlazenie na taboret czy drabine - bym sobie w ciazy darowala.
    wszelkie tego typu niebezpieczne obowiazki lepiej teraz powierzyc innym...
    no, ale najwazniejsze, ze wszystko ok

:wink:
    --
  3.  permalink
    edytak1984: [/quote][quote=edytak1984]abrałam się za mycie okien i wszystko było ok dopóki nie zaczęłam firanek wieszać

Bardzo niemadry pomysl... od brudnych okien jeszcze nikt nie umarl..
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Edyta upadku współczuję, ale rzeczywiście mogłaś sobie darować, tym bardziej , ze w ciąży niewskazane takie wyciąganie rąk do mycia okien, wieszania firan itp...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    edytak1984: Zabrałam się za mycie okien i wszystko było ok dopóki nie zaczęłam firanek wieszać

ugh... :shocked: A czy nie słyszałaś, ze w ciąży nie powinno się podnosić wysoko rąk? Łożysko może się odkleić... Moja koleżanka wpadła na taki pomysł jak Ty i tego samego dnia po południu odeszły Jej wody - poród przedwczesny.
    Tylko się cieszyć, ze nic się nie stało.
    --
     permalink
    Dziewczyny ostatni raz myłam okna nawet mąż sie upierał żebym ich nie myła że on pomyje jak tylko znajdzie chwilę ale ja stwierdziłam jak jestem teraz na urlopie a on pracuję po 15 godzin dziennie to ja sobie pomalutku zacznę myć. Naprawdę głupi pomysł z tymi oknami. Ma nadzieję że nie będzie konsekwencji, teraz leże i odpoczywam. Czuję sie dobrze tylko dupa boli.
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Podpisuję się pod tym - najpierw dziecko, a porządki na końcu. Mi w trzecim m-c okna mył brat pod moim okiem.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    edytak1984: Czuję sie dobrze tylko dupa boli.

a niech boli! To za karę! O! :tongue::wink:
    jeszcze powinnaś dostać lanie, na tą obolałą dupinkę :bigsmile:
    --
     permalink
    katka_81: jeszcze powinnaś dostać lanie, na tą obolałą dupinkę
    racja !!
    Wiem wiem a niech boli no nic "mama" też musi za głupoty odpowiadać.
    --
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Edyta, w mojej rodzinie (bardzo bliskiej) był przypadek porodu przedwczesnego. Bliźnięta urodziły się w początkach szóstego miesiąca. Matka słyszała tylko ich pierwszy krzyk. Działo się to dość dawno. Nie można było nic zrobić. Mama zawzięła się i ponosiła słoiki do piwnicy (niby na raty, tak żeby nie było za ciężko itp., itd.), bo mąż się ociągał zbyt długo jak na jej gust. To smutne wydarzenie odbija się całej rodzinie czkawką do dziś. Matka po porodzie przeszła załamanie nerwowe, które skończyło się poważną chorobą psychiczną. Do dziś jest na rencie. Nigdy już nie wróciła do pracy ani do normalnego życia.
    Zapamiętaj sobie tę dzisiejszą kraksę na całe życie. Naprawdę nie warto ryzykować.

Treść doklejona: 20.02.13 18:53
    Mam nadzieję, że ochłonęłaś i czujesz się lepiej.
    --
  4.  permalink
    nana - ale mnie zasmuciła ta historia:-(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornana81
     permalink
    Nie chciałam Was straszyć. Opisałam tę sytuację, bo znam ją z pierwszej ręki, to nie jest opowiastka jakich wiele krąży obiegowo. Niestety...
    Z nieumytymi oknami naprawdę można żyć :wink: Ciąża się kiedyś kończy, a mały człowiek daje powera do tego, żeby obrobić dom na błysk :wink: Warto zaczekać z wygibasami. Lepiej się dwa razy zastanowić niż potem wyrzucać sobie.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Edyta dobrze, że na brzuch nie upadłaś. Szczęście w nieszczęściu. Ale nauczkę już będziesz miała. Od okien w ciązy jest mąż, a jak się ociąga (bo mój to zapewne będzie) to będą brudne. Nikt z gości nawet nie pomyśli o gospodyni w takim momencie źle.
    Nana - historia rzeczywiście straszna. Ale nie dalej jak kilka m-cy temu moja koleżanka z pracy cały czas pracowała, a że u nas w pracy non stop siedzi się po godzinach to i ona siedziała - bo mówiła że dobrze się czuje. Ale cały czas przed kompem, siedząca pozycja. Miała termin jakoś początek grudnia i chciała pójść na zwolnienie od połowy sierpnia, no i niestety na początku sierpnia w nocy skurczy dostała. W szpitalu udało się ją przetrzymać jeszcze 3 dni, ale niestety urodziła. Ale chłopczyk był silny - przeżył. Po prostu nie można się przemęczać. Ani nosić, ani siedzieć za długo, bo to wszystko nie dla nas, tylko dla maleństwa.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Tak weszłam na szybko zobaczyć co u was widze ze pierwsza piątka trzyma sie twardo :shocked:
    Kochane ja wam życzę zeby szybko poszło a maleństwa fochów nie robiły tylko ładnie wychodziły :bigsmile:

ew3ame gratuluje synka
    --
    •  
      CommentAuthormamiNJBPDA
     permalink
    witam, dawno nie pisałam, podczytuję często ale nie nadążam z postami, tyle się dzieje na czołówce... gratulacje dla rozpakowanych mamuś i powodzenie dla tych,które lada moment przytulą swoje pociechy... oby poszło jak najbardziej sprawnie i bezboleśnie...
    no i gratulacje dla dziewczyn, które poznały płeć swoich skarbów..

przeczytałam tę powyższą historię i postanowiłam skrobnąć parę słów...
    jeśli chodzi o te sprawy z porządkami to historie są różne, czasem po prostu tak się dzieje i nie mamy na to wpływu, ja w pierwszej ciąży się nie przemęczałam się, nie robiłam porządków, pomagał mi mąż albo sobie odpuszczałam, a wystarczyło,że chodziłam na studia, cały dzień na nogach i musiałam ostatnie dwa miesiące leżeć itp, bo szyjka się skracała itp. córcia miała być wcześniakiem, fenoterol itp. a urodziła się w 39 tygodniu na szczęście, a dwie następne ciąże robiłam wszystko, porządki itp. a oprócz tego opiekowałam się leżącą osobą, najpierw chorą Ciocią, potem Tatą, bo nie miałam wyjścia i nikt tego za mnie nie zrobił, przebieranie, dźwiganie, itp. a ciocia prawie 90 kg ważyła, i wszystko dzięki Bogu było w porządku, dzieciaczki urodziły się też w 39 tygodniach,tak więc różnie to bywa...
    a wczoraj za to lekarz który był u mojej chorej mamy, opowiedział mi historie, że nie powinnam na takim etapie ciąży w ogóle jeździć autem, tym bardziej w taka pogodę jak u nas była, sypało śniegiem i było ślisko, bo miał pacjentkę, która dwa lata temu właśnie na podobnym etapie ciąży co ja wpadła w poślizg, dzieciątko nie przeżyło, zmarło w brzuszku, a jej jeszcze pękła miednica i w ogóle potem komplikacji mnóstwo, a ja potem w strachu byłam, bo musiałam o 7 wieczorem jechać mamie do apteki po antybiotyk, mąż w pracy tak więc nie miał kto, no i co, dwa razy wpadłam w poślizg, na szczęście żadne auto z naprzeciwka nie jechało, ale tyle strachu co się najadłam, wcześniej bym się nie wystraszyła, ale po tej historii opowiedzianej przez lekarza byłam przerażona ewentualnymi komplikacjami
    tak więc mój wniosek z tego taki,że ostrożności nigdy za wiele, ale na niektóre rzeczy nie mamy wpływu, one się po prostu zdarzają, nie jesteśmy niektórych sytuacji nawet przewidzieć, ale oby żadnej z nas nic podobnego nie spotkało...
    •  
      CommentAuthorAgulkaQlka
     permalink
    bardzo przepraszam ze dopiero teraz pisze ale prosze o wypisanie mnie z listy przyszlych mamus...
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mamusiaNJBP: że nie powinnam na takim etapie ciąży w ogóle jeździć autem

mamusia a co za różnica na jakim etapie...? :) Na każdym etapie strata boli tak samo.
    --
    •  
      CommentAuthormamiNJBPDA
     permalink
    katka_81 wiem,że boli, niestety też tego doświadczyłam, tylko lekarzowi chodziło chyba o ten etap ciązy związku z tamtą dziewczyną, że z tą wielkością brzuszka łatwiej o taki uraz chyba...
    AgulkaQlka przykro mi, przytulam i mam nadzieję,że niedługo będzie Wam dane znowu cieszyć się wymarzoną ciążą i szczęśliwym Cudem Narodzin..
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    ja jestem po wizycie, rozwarcie na palec, główka ładnie ustawiona, czop odchodzi, czyli takie glutki co jakiś czas które mam od wczoraj, to był czop faktycznie :)

edytak1984 mam nadzieję, że przejdzie tylko bólem tyłka, moja przyjaciółka spadła ze schodów niby tylko z 3 ostatnich schodków, ale pojechała następnego dnia do swojego lekarza, kazał jej mimo, że miała tylko tyłek obity pojechać do szpitala i spędziła 4 dni na obserwacji. Na szczęście nic się nie stało, dziecię nie odczuło tego upadku, ale w ciąży na prawdę trzeba na siebie uważać kilka razy bardziej. Myślę, że jak nie uderzyłaś się w brzuch to nic się nie stanie, ale nauczkę na następne pare tygodni miej.

Blubiś trzymam kciuki za Was, to tętno w szpitalu już było ok, może się maluszek zreflektował i już będzie grzeczny. Tego Ci życzę i przesyłam buziaki.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    zelazna
    super!
    zazdroszcze, u mnie procz igly w sutkach -tak kluja i jak chodze cos kluje w szyjce , ale to pewnie od dluzszego i szybszego spaceru NIC SIE NIE DZIEJE....
    Ciekawe jak dlugo ksiezniczka bedzie kazala na siebie czekac :devil:
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    <strong>IzUk </strong>może u Ciebie cały czop na raz wyskoczy tuż przed akcją :) A kłucie w szyjce to właśnie może się rozwiera powoli :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej mamusie :wink: witam sie z średnim dziś humorem.
    Sardynko trzymam mocno kciuki i jak tylko będziesz mogła to napisz nam co i jak trzymam mocno kciuki za szybki poród:tooth:
    Dominiczko jak się czujesz? a przede wszystkim jak tam mąż? kiedy wychodzi??
    Ew3ame gratuluję siusiaka:clap: jak się czujesz z myślą, że synka się spodziewasz??
    A kochanej Mysiamm gratuluję córeczki :clap: hihihihi jaka zbieżność :tooth:
    Cytrynko kochana trzymaj się, jesteśmy z Tobą myślami :flowers:
    Addictive jeszcze nie urodziłaś??? :updown: Izuk to samo do roboty :fierce:
    Blubis tylko sie nie denerwuj kochana, jesteś w szpitalu i tam dbają o Ciebie i dzidzię :hugging:
    Witam Cię IZOLDO napisz nam na kiedy masz termin i Cię dopiszę do listy, rozgość się kochana i gratuluję :clap:

Ja dziewczyny mam dziś ciężko dzień, wstałam zmęczona, zdenerwowana, bez humoru...senna...krzyże mnie napier.......ją:cry: plecy bolą, co chwile nerwowa, szok!! katastrofa...:cry: jestem zmęczona, jutro mam wizytę u mojej gin, już widzę jaką będzie miała minę jak mnie zobaczy, że nie urodziłam jeszcze!

eveke: A my dziś wkroczyliśmy w 30tc!

Gratuluję :D :*
    mysiamm: Dzięki dziewczyny Jestem szczęśliwa, że wszystko ok i że znam już płeć

:* dbaj o siebie i córeczkę :*

MilagrosCud: ja po wizycie u gina - powiedzial ze nic nie szkodzi ze jest owinieta tą pepowiną, ze to nie jest wskazanie do cc...nie znam sie, ale zdziwilo mnie to. Powiedzial ze w takich wypadkach sie rodzi naturalnie i jak wychodzi glowka to sciagaja ta pepowine i juz, wazne jest natomiast to ze dziecko jest prawidlowo ulozone do wyjscia.
    Jak sie rowniez okazalo moje skurcze nie obyly sie bez echa - szyjke mam skrocona, ale na chwile obecna sie wszystko uspokoilo i do porodu jeszcze daleko wg niego

No to super wieści, pewnie się uspokoiłaś co?? najważniejsze, że wszystko jest w porządku :*

Treść doklejona: 20.02.13 21:47
    edytak1984: Zabrałam się za mycie okien i wszystko było ok dopóki nie zaczęłam firanek wieszać. Stałam na taborecie i chcąc zejść spadłam a do tego z całym impetem spadłam na kant dużej plastikowej skrzyni na szczęście obiłam tylko tyłek i trochę mnie nadgarstek boli ale strach był olbrzymi zaraz mi się słabo zrobiło iu duszno ale chyba z synkiem wszystko dobrze bo jak usiadłam to maluszek się zaczął wiercić i aż mi łzy ze szczęścia wypłynęły. Mam nadzieje że nie będzie z tego powodu żadnych problemów i skończy się tylko obita pupą.

Czyż Ty zwariowała? :angry: tyle razy było mówione, że nie można w ciąży robić takich rzeczy, nie jedna spadła i najadła się strachu ( dzięki Bogu tylko strachu ). A jak już trzeba zrobić to się uważa i bierze nie byle jakie krzesełko tylko coś stabilne. Dobrze, że nic się nie stało Tobie i Synkowi!!! No tak się zdenerwowałam, że jak bym była przy Tobie to byś na dupę dostała ode mnie!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    aaa,, umknęło mi - witaj Izoldo :D
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    AgulkaQlka: bardzo przepraszam ze dopiero teraz pisze ale prosze o wypisanie mnie z listy przyszlych mamus...

:cry::cry::sad:
    --
  5.  permalink
    Hej Venus:bigsmile:Dzięki ze pytasz...ja czuje się dobrze co jakiś czas czuje lekkie kłucie na przy szyjce no i mam czasem na wkładce ten lekko brązowy śluz.Jeżeli chodzi o męża to miał dziś znowu operacje ale lepiej ją przeszedł niż tą robioną tydzień temu,nie wiadomo kiedy wyjdzie,ale ciesze się że córcia postanowiła jeszcze poczekać na tatusia aż wyzdrowieje:bigsmile:

Treść doklejona: 20.02.13 21:51
    AgulkaQlka przykro mi kochana:cry:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    zelazna: ja jestem po wizycie, rozwarcie na palec, główka ładnie ustawiona, czop odchodzi, czyli takie glutki co jakiś czas które mam od wczoraj, to był czop faktycznie :)

Super wieści :bigsmile: teraz czekamy na rozwój sytuacji :updown: bo u mnie to cisza!!!! :angry:
    Ja też nie jeżdżę samochodem od miesiąca, ponieważ nie wygodnie mi było już strasznie a szczególnie przy skręcaniu kierownicą, brzuszek mi twardniał, syn się wiercił :shocked:
    --
  6.  permalink
    Venus masz już wózeczek????
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    DominiczkaA: Venus masz już wózeczek????

Stoi rozłożony, ubrany, pachnący i zwarty :bigsmile::bigsmile:
    --
  7.  permalink
    no to może foto albo link plis:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnnieG
     permalink
    Przywitam się oficjalnie po 1. USG. Maluszek ma 1,3 cm, serce bije szybciutko 155 razy/min. Termin porodu 05.10.2013 :)
    Dość późno miałam skok temp., ale wygląda, że Maluszek szybko podrósł. USG zbieżne z terminem wg OM (7 tydzień 4/5 dzień).

:bigsmile:
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Witaj :)
    --
  8.  permalink
    Hej hej ! Jestem po I zajęciach z SR (wcześnie co nie? :bigsmile:) Ale dopiero teraz otworzyli grupę. Jestem zadowolona, bo dużo fajnych informacji można się dowiedzieć. No i ćwiczenia też fajne :cool: Ale mam dzisiaj PODŁY humor :sad: i jutro koniecznie idę do apteki po melisę no i w końcu kupić herbatę z liści malin. Melisę muszę kupić aby dotrwać do terminu bo wszystko mnie wkuuurza... A najbardziej ten mój dupiaty lekarz :/ Ale nie będę już tu narzekać wam.. :cry: Dobra dziewczyny bierzcie się do roboty i rozpakowujcie się już już ! :smile:
    -- [/url]
  9.  permalink
    Niezalogowana nie denerwuj się tym Twoim doktorkiem jeszcze parę tygodni i wyślesz go na drzewo:bigsmile:
    --
  10.  permalink
    No a żebyś wiedziała !!! :devil:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    DominiczkaA: no to może foto albo link plis

To jutro zrobię zdjęcie i wstawię :bigsmile:
    Witam nową mamusię :clap: bardzo się cieszę, bo coraz więcej nas się pojawia :tooth:
    Ja uciekam spać, jestem zmęczona a jutro czeka mnie masaż szyjki :confused: i nie wiem czy się cieszyć czy się bać? Dobranoc kochane

Treść doklejona: 20.02.13 23:10
    SARDYNKA URODZIŁA!!!!!! WSZYSTKO JEST OPISANE POD JEJ KARTĄ :clap::clap::clap::clap::cheer::cheer:

Treść doklejona: 20.02.13 23:12
    1. Addictive 17.02.2013 (dziewczynka)
    2. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    3. Venus87 21.02.2013 (chłopiec)
    4. andziaiw 22.02.2013
    5. Monika86krak 24.02.2013 (chłopiec)

6. Zelazna 3.03.2013 (chłopiec)
    7. sushi 5.03.2013 (chłopiec)
    7. znaleziona 5.03.2013 (dziewczynka)
    8. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)
    9. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    10. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    11. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    11. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    12. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    13. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    13. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    14. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    15. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    15. Czajnik 28.04.2013
    16. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    17. lilijeczka - 05.05.2013
    18. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    19. aravls 15.05.2013
    20. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    21. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    22. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    23. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    24. Yol 01.06.2013
    25. Kama77 9.06.2013
    26. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    27. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    28. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    29. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    30. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    31. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    32. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    33. edytak1984 05.07.2013
    34. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    34. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    35. sloneczko32 13.07.2013
    35. Calypso77 13.07.2013
    36. pirat_ 14.07.2013
    37. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    38. tylkonachwile 16.07.2013
    39. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    40. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    41. bąbelasek 10.08.2013
    42. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    42. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    43. Stefka_84 27.08.2013
    44. Emi1212 7.09.2013
    45. Asiula_6_9_91 22.09.2013
    45. Mal77 22.09.2013
    46. Asiunia892 06.10.2013
    47. _K_i_n_g_a_ 9.10.2013
    Nowe mamusie prosimy o podanie terminu porodu i dopiszemy do naszej wspaniałej listy!!! :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.