Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Asiula, weź mi nawet nie mów. Jestem przerażona tym, że jestem w tej piątce... :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeFeb 21st 2013
     permalink
    Addictive super! gratulacje :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeFeb 22nd 2013
     permalink
    calypso nasze dzieci będą długie i chude a takie zawsze łatwiej przepchnac tego wyobrażenia się trzymamy :-D
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Addictive gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgosa
     permalink
    Cześć Dziewczyny :bigsmile:

Przede wszytskim gratuluje Mamusiom już rozpakowanym i trzymam kciuki za Dziewczyny z czołówki :)

Podczytuje Was od jakiegoś czasu, ale na tym wątku jeszcze się nie udzielałam. Jednak sądzę, że już najwyższy czas aby do Was dołączyć:smile:
    Jestem w 12 tc, mam już za sobą usg genetyczne, wszystko z moim Maluchem jest ok :)

Dlatego proszę o wpisanie mnie na listę przyszłych Mamuś. Mój termin porodu wg OM 9.09.2013:smile::smile:

Pozdrawiam sedecznie i zapraszam pod kartę ciąży :wink:
  2.  permalink
    Dzień dobry:bigsmile:
    Ja mam świetny humor mąż wyszedł wczoraj ze szpitala i jestem szczęśliwa:bigsmile::bigsmile:Zamówiliśmy wczoraj wózeczek:bigsmile:
    Venus śniłaś mi się...a dokładnie że napisałaś na forum,że Leszek jest już z wami nawet nie wiesz jaką mi to radość sprawiło...aż weszłam teraz na forum żeby sprawdzić czy to mi się śniło ale niestety nie widzę żadnego posta z taką informacją ...n iestety:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  3.  permalink
    Dzien dobry mamusie.

Po pierwsze gratuluje nowym rozpakoeanym mamusiom!!!! :):)

Po drugie Venus i Iza zlitujcie sie i rodzcie :P :D

Po trzecie witam sie wg 28dni i wielu zrodel w rozpoczetym 3trym. A wg innych to jeszcze tydz ale.co tam :P

Po czwarte - tak juz sie ostro za zakupy wzielam bo na niekyore wozki sie dlugo czeka szczegolnie niemieckie a ja taki mam.zamowiony wiec lepiej miec troche wczesniej niz za pozno bo fotelik musi dotrzec na czas ;)

po piate wczoraj mialam.w SR : Porod Znieczulenie Osoba Towarzyszaca i Filmy... o dzizas.. no nic.. wazne ze juz mam swoja polozna wybrana a to jest wlasniw jej szkola i czuje sie lepiej ze juz sie poznajemy a zarowno ja jak i moj maz uwazamy ze swietna babka - sympatyczna ale stanowcza a takiej mi potrzeba :)

zaraz uciekam na sesje zdjeciowa dla pleple.com.pl sklepu P_Madzi wiwc znow.zajrze za.kilka godzin i mam nadzieje czytac o kolejnej akcji porodowej hihi :D

Ahhh te emocje. Sciskam kochane :**
    --
  4.  permalink
    Kandyzowana: wczoraj mialam.w SR

Tez chodzilismy na szkole rodzenia, troche inaczej sobie ja wyobrazalam, ale bylam mniej przerazona idac juz na porowke wiedzac jak to wyglada i jak wyglada sama porodowka :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dzien dobry wszystkim :grouphug:

Agosa -witam cieplutko :thumbup:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Witam sie piatkowo :bigsmile:
    Addictive wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!!:bigsmile:
    Ja na big zakupy dla maluszka, czyli produktu do higieny itp wybieram sie na poczatku marca, a z wozkiem zaczekamy do konca mam nadzieje, ze zbytnio sie nie ociagam z tym :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mi się dziś śniło że miałam genetyczne i że była pipka mała :-P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Asiula_6_9_91 -ja tam obie dziewuchy wysnilam sobie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Asiula_6_9_91: Dziewczyny, tak trochę zmieniam temat ale mam pytanie, czy któraś z Was w poprzedniej ciąży albo w tej zdecydowała się na oddanie krwi pępowinowej do banku krwi ?

Asiula, My zdeponowaliśmy krew pępowinową i jestem bardzo zadowolona :)
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Hej dziewczyny :bigsmile:

Nikt nie rodzi??? Nuuuda :updown:
    Miłego dnia
    -- ;
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Witaj Agosa :D
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    morning, na nas dziś nie liczcie , Lilka smaczne spi. za 1,5h mam położna ... ciekawe czy już wyznaczy datę indukcji ?!?:-(
    dam znać jak wrócę.
    miłego dnia , może Leszek przy piatku bedzie chciał wyjść ?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    IzUK tak jej cieplusio i dobrze w brzuszku u Ciebie, kolyszesz ja,slyszy Twoje serduszko,glos -nic dziwnego,ze sie jej nie spieszy :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Hej Dziewczyny!
    "Jakiii ttuuuu spoookóóójjj nanananaaaa... "
    NO! Trzymamy kciuki. Witam "nowe" zapakowane i spokojnej ciąży życzę. Lilka z Lesiem konkurują o najdłużej oczekiwane wyjście w miesiącu lutym :D
    PS: Bolą Was biodra? Tak po bokach - w sensie panewki biodrowe... Bo ja po każdej już teraz nocy muszę ok 1,5-2h się poruszać żeby przestać je czuć. :(
    --
    •  
      CommentAuthorCaris
     permalink
    IzUK: na nas dziś nie liczcie

:) A ja się zastanawiam- chyba angielskie powietrze tak służy dzieciaczkom... MadziaUK przenosiła, Twoja Lilka też się na razie nie spieszy :wink:

Treść doklejona: 22.02.13 11:19
    W_P_Gosia: PS: Bolą Was biodra? Tak po bokach - w sensie panewki biodrowe...

Ja już "po", ale tak- bolały okropnie. Ten ból potrafił mnie w nocy obudzić... Brrr
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    W_P_Gosia: Bo ja po każdej już teraz nocy muszę ok 1,5-2h się poruszać żeby przestać je czuć. :(
    --

kochana, to dopiero początek :hugging: później, to jest hardcore :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Iza grzeczne dziewczynki wychodzą w niedzielę, także szykuj się :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    W_P_Gosia: PS: Bolą Was biodra? Tak po bokach - w sensie panewki biodrowe...

No mnie pobolewają już od dawna w nocy, po długim leżeniu na jednej stronie, ale jak zmienię stronę jest wszystko ok.
    Na razie nie jest to dla mnie problematyczne.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzień dobry dziewczyny
    ale zawsze
    sze z napięciem wchodzę i czytam czy któras nie urodziła :-)
    ja spalam dziś długo i nie żałuję czuje się świetnie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Hmmm... no to mnie pocieszyłyście. I to chyba naprawdę-przynajmniej w tym sensie, że bałam się, że coś się dzieje niedobrego bo ja mam miednicę przesuniętą i zmiany zwyrodnieniowe w stawie prawym. :D A tak to cierpię dalej-byle Małemu było dobrze. DAM RADĘ, DAM RADĘ :peace:
    --
  5.  permalink
    przestancie z tym rodzeniem bo ja jestem i tak juz przerażona tym 6 miejscem:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    MilagrosCud: przestancie z tym rodzeniem bo ja jestem i tak juz przerażona tym 6 miejscem:bigsmile:

a ja tak samo gaciami trzęsłam a teraz z chęcią przeżyłabym to po raz kolejny... i kolejny... piękne uczucie...
    --
  6.  permalink
    cześć Piękne!

gratuluje rozpakowanym mamusiom i trzymam mocno kciuki za wszystkie, które lada chwila urodzą:)
    nowe mamusie witajcie, życzę spokojnych 9 m-cy:)

zauważyłam, że teraz wysyp usg połówkowych, ja dzisiaj idę zobaczyć Malucha:) od 12tc zwracam się do brzdąca Antosiu i jak mi dziś gin powie, że to jednak dziewczynka tak jak u Migotynki, to chyba szok przeżyję:) choć i tak najważniejsze żeby maluch był zdrowy!
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Ja się już nie mogę doczekać naszej małej w domu :) a tu jeszcze tyle czasu....
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    kamilcia wszystko się może zdarzyć :wink: w 12tc to lekarz mógł jeszcze bardziej wróżyć niż wiedzieć :wink:

my w poniedziałek jedziemy oglądać Niniunię na 3D :peace:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej i ode mnie:)
    No faktycznie, same połówkowe na tapecie, za to jak wszystkie zaczniemy się rozpakowywać, to dopiero będzie gorąco:):)
    Kamilcia3010 - ja nie wierzyłam, że uda nam się z dziewczynką, po tym jak urodziłam dwóch chłopaczysków, hehe:)
    Ale gdzieś tam w głębi serca sobie myślałam, że chętnie pobawiłabym się w czesanie warkoczyków:) No i mam:)

Teraz. jak minęły pierwsze 3-4 miesiące, modle się aby donosić ciążę jak najdłużej:) Zawsze jest powód do obaw..
    No, ale wszystko musi być dobrze, nieprawdaż?
    Ściskam Was babeczki, a naszym mamusiom na wylocie, szybkiego wylotu:):)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    i ja witam piątkowo :)

Addictive - gratulacje!

Treść doklejona: 22.02.13 12:11
    ehh dobija mnie to co widzę dzisiaj na moim suwaczku: " (...) stąd te dzikie harce, coraz mocniejsze kopnięcia, fikołki i rozpychanie"
    Taa, harce... w szpitalu dawał o sobie znać, pewnie z nerwów a teraz cisza. Dlaczego nikt nie wynalazł kamerki wewnętrznej? :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie :bigsmile: dobrze, że Was mam bo zawsze jak tylko otworzę oczy to myślę o Was :hugging:
    ew3ame: calypso nasze dzieci będą długie i chude a takie zawsze łatwiej przepchnac tego wyobrażenia się trzymamy :-D

No to zazdroszczę :winkkiss: bo mój jest grubiutki :bigsmile:
    Witam serdecznie nową mamusię i oczywiście, że dopiszemy kochana, rozgość się :tooth: Zaraz Cię dopiszę, wiem, że jeszcze jedna mamusia chciała się dopisać, pisała, że jest w 12 tc ale nie napisała terminu i cisza....mam nadzieje, że się odezwie do Nas...:wink:
    DominiczkaA: Venus śniłaś mi się...a dokładnie że napisałaś na forum,że Leszek jest już z wami nawet nie wiesz jaką mi to radość sprawiło...aż weszłam teraz na forum żeby sprawdzić czy to mi się śniło ale niestety nie widzę żadnego posta z taką informacją ...n iestety

Oby Twój sen się sprawdził kochana w ciągu najbliższych godzin :crazy:
    Bardzo się cieszę, że mąż już wyszedł z szpitala, pozdrów go i życz dużo zdrówka i spokoju...:hugging:
    Kandyzowana: Po drugie Venus i Iza zlitujcie sie i rodzcie :P :D

Pogadam z Lechem i zobaczymy co się da zrobić :tongue::tongue:
    Kandyzowana: Po czwarte - tak juz sie ostro za zakupy wzielam bo na niekyore wozki sie dlugo czeka szczegolnie niemieckie a ja taki mam.zamowiony wiec lepiej miec troche wczesniej niz za pozno bo fotelik musi dotrzec na czas ;)

W końcu się wzięłaś za budowanie gniazdka dla Adasia :hugging:
    Ange: Ja na big zakupy dla maluszka, czyli produktu do higieny itp wybieram sie na poczatku marca, a z wozkiem zaczekamy do konca mam nadzieje, ze zbytnio sie nie ociagam z tym

A jak się czujesz?? bo to jest taki już tydzień, że musisz oszczędzać się kochana :winkkiss:
    Asiula_6_9_91: Mi się dziś śniło że miałam genetyczne i że była pipka mała :-P

Uuuuu no to zapowiada nam się, że będzie dziewuszka u Ciebie :whorship: a chciała byś??
    katka_81: Asiula_6_9_91: Dziewczyny, tak trochę zmieniam temat ale mam pytanie, czy któraś z Was w poprzedniej ciąży albo w tej zdecydowała się na oddanie krwi pępowinowej do banku krwi ?

My z mężem zdecydowaliśmy się, że nie oddajemy....:neutral:
    bąbelasek: Nikt nie rodzi??? Nuuuda

W ciągu ostatnich 3 dni były same porodu więc teraz trochę ciszy będzie i emocje opadną :updown::updown:
    IzUK: dam znać jak wrócę.

Czekamy na informacje kochana :winkkiss:
    ew3ame: ja spalam dziś długo i nie żałuję czuje się świetnie :-)

Ja zaraz też wracam do łóżeczka odpoczywać hihihi, dziś mam dzień leniuszka :tooth:
    MilagrosCud: przestancie z tym rodzeniem bo ja jestem i tak juz przerażona tym 6 miejscem

Hihihihi a co to będzie jak wejdziesz do magicznej 5 :tooth::tooth::devil:
    dagus84: Ja się już nie mogę doczekać naszej małej w domu :) a tu jeszcze tyle czasu....
    --

Daguś szybciutko to zleci...zobaczysz :hugging:

Kamilcia 3010 jesteś na naszej liście wpisana?? muszę sprawdzić....:updown:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Milagros- ja urodziłam dokładnie na Twoim etapie :devil:
    Co do krwi pępowinowej-moja przyjaciólka zajmowała się obsługą "administracyjną" takiego banku i mi mówiła niedawno, ze niedługo to nie będzie miało racji bytu, bo komórki macierzyste można już wyhodować inaczej i ta krew nie jest potrzebna. Ale nie znam szczegółów. Także dowiedzcie się dokładnie, jeśli jesteście zainteresowane.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    blubis: Dlaczego nikt nie wynalazł kamerki wewnętrznej?

No właśnie?? mi się czasami też by przydała :boogie:
    --
  7.  permalink
    azniee - no z tą pierwszą piątką to jest tak ze mozna nie doczekac 1 miejsca:surprised:
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    1. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    2. Venus87 21.02.2013 (chłopiec)
    3. Zelazna 3.03.2013 (chłopiec)
    4. sushi 5.03.2013 (chłopiec)
    4. znaleziona 5.03.2013 (dziewczynka)
    5. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)

6. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    7. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    8. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    8. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    9. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    10. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    10. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    11. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    12. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    12. Czajnik 28.04.2013
    13. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    14. lilijeczka - 05.05.2013
    15. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    16. aravls 15.05.2013
    17. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    18. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    19. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    20. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    21. Yol 01.06.2013
    22. Kama77 9.06.2013
    23. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    24. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    25. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    26. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    27. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    28. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    29. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    30. edytak1984 05.07.2013
    31. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    31. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    32. sloneczko32 13.07.2013
    32. Calypso77 13.07.2013 ( dziewczynka )
    33. pirat_ 14.07.2013
    34. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    35. tylkonachwile 16.07.2013
    36. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    37. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    38. bąbelasek 10.08.2013
    39. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    39. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    40. Nera86 22.08.2013 ( dziewczynka?? :) )
    41. Stefka_84 27.08.2013
    42. Emi1212 7.09.2013
    43. Agosa 9.09.2013
    44. Asiula_6_9_91 22.09.2013
    44. Mal77 22.09.2013
    45. Asiunia892 06.10.2013
    46. _K_i_n_g_a_ 9.10.2013
    Bardzo proszę AGOSA
    :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor1aleks1
     permalink
    Addictive wielkie gratulacje w końcu sie doczekałaś

IzUK Kochana oni z ta indukcja to sie tu w UK nie spiesza pewnie będą i kazali poczekać do 2 tygodni po terminie i dopiero indukują jak Mała nie wyjdzie do tej pory chociaż 25 jest pełnia to licze na was :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    MilagrosCud: z tą pierwszą piątką to jest tak ze mozna nie doczekac 1 miejsca:surprised:

Hehh... pewnie racja... Bo to już ale jeszcze nie teraz ;)
    venus87: jak tylko otworzę oczy to myślę o Was :hugging:

Aaaaa... też tak mam. Ja nawet w łóżku Was czytam po nocach jak nie mogę spać :D
    venus87: Kandyzowana-W końcu się wzięłaś za budowanie gniazdka dla Adasia

Nooo Kandy-my podobnie "czasowo" więc ja chyba też się zabiorę za zakupy. Mąż chce już wózek ale ja stawiałabym na meble. Wolałabym mieć już gdzie układać te rzeczy które już mam. Bo zakupiłam troszkę ubranek. My może będziemy szukać wózka używki w dobrym stanie więc mam nadzieję, że na wiosnę więcej furek pojawi się w necie. Postawilismy jednak na Jedo Fyna. A jak nie znajdziemy to szarpniemy się na nowy :boogie:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    venus kochana czuje sie dobrze :bigsmile: i moze dlatego tak odkladam te zakupy ale obiecalam sobie, ze na 100% musze je zrobic na poczatku marca!! Tobie juz tylko czekanie pozostalo, a ja Ci mocno kibicuje :bigsmile:
    Dziewczyny zamowilam sobie bluske i jest w niej błąd tzn jakis napis jakby byla uszyta z koncowki materialu i zastanawiam sie czy moge to jakos usunac :angry: masakra ale jestem zla buuuuuu
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ten napis to nadruk ?zallezy jaki material Ange
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    wyglada jakby kyos napisal jakies cyferki odblaskowym pomaranczowym markerem a material to wiskoza z dodatkiem elastanu :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Witamy się piątkowo.
    Ale miałam dzisiaj koszmar. Śniło mi się, że miałam plamienia świeżą krwią - okropność. Na szczęście wszystko jest okay.

ew3ame: calypso nasze dzieci będą długie i chude a takie zawsze łatwiej przepchnac tego wyobrażenia się trzymamy :-D

Obyś miała rację Ew3ame :cool:
    --
  8.  permalink
    Venus87 jestem jestem na liście, tylko tak mało się tu udzielam, że już jestem zapomniana;)

Migotynko rzeczywiście październik był bardzo owocnym miesiącem jeśli chodzi o zajście w ciążę;) Eveke, no zobaczymy co mi dzisiaj gin powie:) Na początku czułam, że będzie dziewczynka, wszyscy wokół mi tak też mówili, ale od 12tc nastawiłam się już na chłopaka:)))

Dziewczyny a ja mam do Was pytanie, mianowicie:
    1. Zapinacie pasy w ciąży? czy macie jakieś info co na ten temat mówi kodeks drogowy?
    2. Myjecie zęby pastą dla dzieci czy zwykłą? Ostatnio jak odwiedziłam moją stomatolog, powiedziała mi, że najnowsze badania w niemczech wykazały, że fluor zawarty w paście do zębów może negatywnie wpływać na dzidzię w brzuchu. Zaleciła mi zmianę pasty na dziecięcą, taką dla dzieci 2-6 lat.

Pozdrawiam:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Ange a kolor? moze zmywaczem do paznokci by puscilo
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kamilcia pasy trzeba zapinac. jedyne co to lekarz może Ci dać zaświadczenie żeby nie zapinac, ale to bardzo niebezpieczne. jeśli przeszkadza Ci pas to są specjalne adaptery dla ciezarnych .

Venus co do płci to mi obojętnie, chociaż 1.07 rodzi moja szwagierka będzie Zosia więc może my trafny chłopaka do pary :-D byłby 1 prawnuczek bo same kobietki są :-P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Kamilcia - jak jesteś w widocznej ciąży to nie musisz zapinać pasów. Ale pamiętaj, jak dobrze zapniesz pasy, czyli pod brzuch to więcej jest korzyści w razie W niż gdybyś wylądowała na szybie. Sama jak jadę autem i jest mi po prostu ciężko to nie zapinam, ale jak widzę co chwilę wypadki to zaraz mam je na sobie, nie chcę ryzykować. Tak więc polecam używanie pasów.
    Co do pasty pierwsze słyszę.
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Nera kolor beżowy ... też myslalam o zmywaczu ale stracha mam :wink: bo moge odeslac a jak cos pojdzie nie tak to lipa ... szkoda, ze potrzebuje ja na jutro:confused:
    Dziewczyny co do pasow to ja juz nie zapinam... raz, ze moj synus ich nie cierpi :wink: a dwa - moja mama w 9 miesiacu ciazy jak byla ze mna to miala wypadek i lekarze powiedzieli, ze cale szczescie, ze nie miala ich zapietych bo bym mogla tego nie przezyc... jakos odkad mi to powiedziala to nie zapinam
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    kamilcia, ja zapinam pasy. Co do pasty, to myję zwykłą dla dorosłych:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    kamilcia3010: 1. Zapinacie pasy w ciąży? czy macie jakieś info co na ten temat mówi kodeks drogowy?

Co do pasów to ja zapinam tak, że siadam na tym dolnym pasie, a ten górny przekładam przez głowę do przodu i wpinam normalnie.
    Jest to bezpieczne, bo w razie czego pas mnie przytrzyma, ale nie będzie ucisku na brzuch.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    No i po wizycie u poloznej,
    i pierwszym lekkim masazu szyjki.
    Ponos zmiekla lekko wiec te wczorajsze klucia nie obyly sie bez echa, mowila ze jak na pierwsze dziecko to calkiem ok.
    Przyrownala twardosc szyjki do nosa a ja mam jak usta,rozwarcie na opuszek.
    tetno i cisnienie ok, ale myslac juz o tym masazu nawet nie zapytalam jakie :confused:
    Nastepne spotkanie 1 marca:shocked::shocked::shocked: takze ja ta liste moge mocno przyblokowac :shocked:
    1aleks1
    to prawda czekaja 2 tygodnie :shocked::shocked:
    Jesli do tego czasu nic sie nie zmieni umowi mnie juz na masaz w szpitalu i wtedy zaczniemy procedure indukcji.
    Aha i dzis ni z gruszki ni z pietruszki wyszly mi okropne hemoroidy :shamed: a nie mam problemu z zaparciami, polozna potwierdzila moje przypuszczenia ze mala jest nizej i uciska stad to paskudztwo :sad:
    Wiec mile mamusie jesli nic sie nie ruszy przepraszam, ale zostaniemy na pierwszym miejscu az do marca :cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.