Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeFeb 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    IzuK miałas masaż szyjki przy rozwarciu na palec?? moja mi nie chciała zrobić...:sad:
    Swissky ja też dziś popołudniu źle się czułam :sad: poszłam spać na 2 godziny a jak wstałam to od razu lepiej mi :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    I ja sie witam. My po wizycie. Na 200procent syn. Ma300gram,wszystkie pomiary sa prawidłowe. No i musze sie pochwalic ze przemogłam sie i kupiliśmy dzisiaj pierwszy komplet ubranek w smyku;-) jesteśmy szczęśliwi;-)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormysiamm
    • CommentTimeFeb 22nd 2013
     permalink
    anairda1986 Gratuluję synka :bigsmile: Cieszę się że z dzidzią wszystko ok :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    anairda1986: I ja sie witam. My po wizycie. Na 200procent syn. Ma300gram,wszystkie pomiary sa prawidłowe. No i musze sie pochwalic ze przemogłam sie i kupiliśmy dzisiaj pierwszy komplet ubranek w smyku;-) jesteśmy szczęśliwi;-)

Bardzo się cieszę :clap:
    --
  2.  permalink
    a ja dzis dzien pelen wrazen a w weekend podyplomowka wiec klade sie spac :*
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    madziik1983 z tego co wiem to ponoc nie chodza ciezarne na pogrzeby bo zmarła osoba a w brzuszku jest nowe życie i póżniej może być coś nie tak z dzidziusiem ,cos tam o dusze chodzilo ,ale trudno mi w to uwierzyc .Acz kolwiek po moim snie omijam ceremonie pogrzebowe osob dalszych bo najblizsze osoby ktore kocham w czym niby mogly by zagrozic ? Poza tym nigsy bym sobie tego nie wyobrazila ,bym sie nie pozegnala z kochana osoba .A zabobon to zabobon .. mysle ze to tak jak z tym kalendarzem majow :wink:

anairda1986 ogromne gratulacje z okazji kawalera w brzusiu :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Venus to nie do końca był masaż, bo z tego co mi koleżanka opowiadała ona miała pelna wersję ... mnie położna pewnie nie chciała zrazić no i jeśli nic nie ruszy to owe masowanie robią w szpitalu. Ale coś tam posprawdzala i lekkiw plamienie też było więc może chodź ciut to pomoże. Dwa spacerki zaliczone :wink:
    trochę kluje szyjka , ale mniej niż wczoraj.
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Izuk - mi położna chciała robić masaż szyjki we wtorek na wizycie. Cos tam pogmyrala ;) ale masażu nie dało sie zrobić, bo szyjka była długa i zamknięta. Tez lekko plamilam. Następnego dnia od rana mnie cos brzuch pobolewal, jakby jelita ( nie był to typowo okresowy ból ). Koło 14 zorientowałam sie, ze w sumie ten bol występuje co około 10min. Zaczęłam mierzyć czas pomiędzy ;) jak sie pozniej okazało to były skurcze ;) Pewnie to, ze położna badała mnie i sprawdzała szyjke miało jakiś wpływ na to, ze skurcze sie pojawiły ;) . Także ten tego ;). Obserwuj sie Izus :)
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Jesteście KOCHANE! Dziękuję za wszelkie wsparcie. Właśnie wróciliśmy od rodziców. Emocje opadły w miarę i mogliśmy więcej poustalać, tym bardziej że moja Mama dzwoniła już do Babci na spokojnie. Do pogrzebu min tydzień więc czas jest na zastanowienie. Dodatkowo u Babci jest już Wujek. Babcia trzyma się bardzo dobrze. No i tak naprawdę zastanawiamy się czy jechać na sam pogrzeb-wiem, że powinno się jechać ale zastanawiamy się czy nie lepiej wesprzeć Babcię jak już wszyscy pojadą i wrócą do siebie a Babcia zostanie sama. Czy wtedy Mama się tam nie wybierze, może nawet ze mną samolotem itd. Myślę, że czas pokaże. Bo póki co zapowiada się, że nawet nie wiadomo kto gdzie ma spać itd. Bo CAŁA rodzina jest z PL.
    Anairda - SUPER, cieszę się z Tobą.
    Swisky, IzUK, Dżasti i reszta-jeszcze raz dziękuję za porady i wsparcie.
    Żelazna-ja się też zmagam z za niskim ciśnieniem. Ale śmiałam się ostatnio do mojego Gina, że przynajmniej mamy jeden problem z głowy/ A on na to - Jaki? A ja, że nie cierpię na nadciśnienie co jest groźniejsze :devil:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kochane kładę się spać, skakałam na piłce, po schodach chodziłam a i tak jeszcze raz będę wychodzić bo po męża jadę- ostatni raz!!! trochę pobawię się sutkami. Może coś w niedziele będzie się dziać...Buziaki
    IzuK mi też wkładała palce i lekko plamiłam ale nic się nie działo :cry: już bym chciała go mieć przy sobie, ale mówię do synka, że rozumiem jego zachowanie i będę czekać cierpliwie
    :bigsmile: Dobranoc do jutra
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Anairda - GRATULUJĘ synka :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Calypso, jak tam Ci z córunią dzień minął? :* Ukochaj Emilkę od e-cioci ;)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Madziu położna mówiła,że czasami po tym 'masażu' kobiety rodzą w ciągu 2dni.
    Zobaczymy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Iza, a jak Ty miałaś termin liczony? bo ja z ciekawości zajrzałam na wykres Twój, mało danych, ale pi razy oko przyjmując książkową owu 14dc to termin by Ci wypadał na 24.02 a jeśli miałaś nie książkową i jeszcze później to termin przesuwa się o kilka dni...

Więc właściwie może jeszcze wcale nie jest tak po terminie?
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    <strong>W_P_Gosia </strong> Ja właśnie na wizytach i w ogóle zawsze u lekarza czy w szpitalu mam wysokie ciśnienie, przez co prowadzę dzienniczek i codziennie mierzę raz-dwa razy, żeby nie przegapić, ale wychodzi dobre, maks 130/80. Dlatego teraz się bardzo zdziwiłam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Anairda gratuluję Synusia! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Eveke w uk termin biorą z USG mi wyszedł na 19.02, tez liczylam z OM i wiem, że wypada na około 24.02 wiec czekamy, może rozwinie się cos do 24.02....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    a widzisz tak jak mówiłam- grzeczne dziewczynki w niedzielę :wink: może akurat jak w mordę strzelił 24.02 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Hehe po niedzielnym obiadku zaczniemy rodzic :-) , ale mi mówiono, że niedzielne dzieci to leniuszki:devil:, ale niech będzie i leniuszek, a i tak najbardziej kochany :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeFeb 23rd 2013
     permalink
    Witam się sobotnio:) Moje dziecie obudziło mnie dzisiaj strasznym wierceniem, ale to tak, że nie mogłam leżeć w jednej pozycji dłużej niż parę minut i wierciłam sie okropnie:( W końcu więc wstałam a córcia dla odmiany poszła spać, teraz cisza, wrr:wink:

Za pół godzinki przyjedzie do nas projektantka wnętrz z projektem, nosimy się zamiarem remontu naszego mieszkania i jestem strasznie ciekawa, cóż ona fajnego wymysliła:tongue:

Zostawiam buziaki:)
    --
    •  
      CommentAuthorznaleziona
     permalink
    Witam Was :))
    któraś tu coś o pełni wspominała, że może dzieci na pełnie czekają --> pytałam się znajomej która pracuje przy noworodkach czy faktycznie coś na rzeczy i powiedziała ,że raczej dwa tygodnie po pełni ( czyli wychodzi w nów-10.03 :) ) jest "wysyp" rodzących :)) łłoooo tyle by tu nam pierwsze na liście siedziały :)) hehe

--

Suwaczek z babyboom.pl
  3.  permalink
    Witam :)
    Mam pytanie, czy bierzecie jakieś witaminki, bo ja jak byłam ostatnio na wizycie i pytałam się czy brać witaminy, to powiedziała, że nie bo wyniki mam dobre... i teraz nie wiem.
    Anairda gratuluję ;)
    Sama już bym chciała wiedzieć co mam, ehh :(
    --
    •  
      CommentAuthorznaleziona
     permalink
    [quote=tylkonadzis][/quote]
    ja biorę PregnaPlus , raczej jakieś chyba powinnaś brać , a kwas foliowy sam bierzesz ?
  4.  permalink
    <strong>znaleziona</strong>
    Nie właśnie kwasu foliowego już nie biore, mówiłam to ginowi, dlatego myślałam, że jakieś witaminki powinnam brać...
    --
    •  
      CommentAuthorznaleziona
     permalink
    to może popatrz w aptece za jakimiś dla kobiet w ciąży , na pewno nie zaszkodzą
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No to dzidziulki siedzą i wyjść nie chcą :P
    Gosiu współczuje z powodu dziadka :( ja tez to przechodziłam ponad rok temu i to dzień po naszym weselu :(((((
    Mamciu super, że wróciłaś :)
    Fajnie, że już tyle osób wie czy córcia czy synalek :*
    -- [/url]
  5.  permalink
    cześć Dziewczyny!

Dzięki za odpowiedzi. Ja jak siedzę jako pasażer to też zapinam pasy, podtrzymując z dala od brzucha dolną część pasów, muszę spróbować metod o których tu pisałyście.

tylkonadzis ja biorę femibion dla kobiet będących w drugim trymsetrze.

wracając jeszcze do mojej wczorajszej wizyty u gina, to płeć jest jeszcze do potwierdzenia;p maluszek nie pokazał co ma między nogami i spał jak suseł:) ale najważniejsze, że dzidzia zdrów jak ryba!waży 442 gr., serduszko biło 143 uderzeń na min, według usg termin porodu to 1 lipca 2013. Jestem szczęśliwa:)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tylkonadzis: Mam pytanie, czy bierzecie jakieś witaminki, bo ja jak byłam ostatnio na wizycie i pytałam się czy brać witaminy, to powiedziała, że nie bo wyniki mam dobre... i teraz nie wiem.

ja też mam dobre, ale biorę za radą lekarza te, które mają DHA ( kupiłam w promocji Centrum Materna DHA za 31 zł)
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    IzUK ja jestem niedzielnym dzieckiem i wcale za lenia się nie uważam :wink:
    Pozdrawiam z łózka, niestety... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Dzień dobry :bigsmile:

tylkonadzis ja też mam dobre wyniki, ale lekarz praktycznie przy co drugiej wizycie mnie pyta czy biorę witaminy :wink:
    -- ;
  6.  permalink

Heh, mi właśnie nic nie mówiła, że mam jakiekolwiek brać, a tym bardziej z DHA. Dlatego też się dziwię, że nic nie mam brać.
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Cześć sobotnio!!
    ciekawe czy dziewczyny w weekend powitają na świecie swoje maluszki?
    Ja dzisiaj zaczynam przygotowania na urodzinki mojego męża, ale na razie mam lenia.
    moja dupka po upadku już dobrze ale od czerni do żółci. Ale mój synuś się wierci co jakiś czas więcej bo za nauczką z upadkiem to nic więcej nie będzie.
    --
  7.  permalink
    Dziękuję bardzo za gratulacje:) Ginekolożka powiedziała że jeszcze 2 tygodnie i będę czuła kopniaki.

Wydaje mi się że ruchy czuję od czwartku, tak w godzinach 22-23, i to gdzieś jakby nie z przodu brzucha tylko w stronę pleców. Nie wiem, może to związane jest z tyłozgięciem macicy i z łożyskiem z przodu. Nie dało mi spać, dopiero jak się uspokoiło to usnęłam.

Nera 86 znikłaś tak nagle z forum a ja miałam ci napisać gdzie to USG 4 D można zrobić za free w Łodzi. Na dodatek nie miałam w tym czasie czasu, bo miałam siostrzeńców w Łodzi na feriach. Wpisz sobie na FB FUNDACJA SZCZĘŚLIWE MACIERZYŃSTWO.
    Tam bodajże 22 kwietnia będą w Łodzi wykonywać przyszłym mamom USG 4 D. Wystarczy przyjść w danym dniu, nie trzeba się rejestrować.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    IzUK: ale mi mówiono, że niedzielne dzieci to leniuszki:devil:

Hmmm... Ja też niedzielna jestem i powiem Ci że ja sama czuję lenia w sobie ale uwierz mi, że do lenia mi daleko. Pierwszą pracę miałam jak poszłam z siódmej do ósmej klasy podstawówki i później już co sezon coś dorywałam-kocham być niezależna. Później zasuwałam w zakładzie a w weekendy fuchy weselne, nocne obróbki. Także możecie być spokojne
    Asiula_6_9_91: Gosiu współczuje z powodu dziadka

Dziękuję za wsparcie
    kamilcia3010: tylkonadzis ja biorę femibion dla kobiet będących w drugim trymsetrze.

Ja również. I doczytałam się, że zawiera DHA. Dodatkowo wcinam żelazo z Fedmibionu bo dostałam gratisa od mojego Gina.
    edytak1984: a dzisiaj zaczynam przygotowania na urodzinki mojego męża, ale na razie mam lenia.

Złóż mu życzenia od e-koleżanek swoich :wink::boogie:

Treść doklejona: 23.02.13 10:47
    Aaaaa i muszę się pochwalić, że dziś się wyspałam jak dziecko -od chyba 22-23:00 do 8:00 rano obudziłąm się tylko raz, nie wstawałam na siku i nie bolą mnie biodra. Mało tego-zjadłam koło 8:30 i spałam do 10:00. NIEWIARYGODNE!!! A gębę mam spuchniętą jak nie wiem co!
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam cieplusio :grouphug: widze,ze maluszka do wyjscia sie nie spieszy :thumbup:

anairda1986 dziekuje za pamiec :kissing:

znalazlam link ,jak tylko bede sie czula normalnie to chetnie podjade http://www.dziejesie.pl/events/event/8803/szcz-liwe-mamy-w-porcie-d
    --
  8.  permalink
    tylkonadzis: Sama już bym chciała wiedzieć co mam, ehh :(

na pewno na następnej wizycie się dowiesz czy nosisz syncia czy córcię:)

co do witamin, to ginekolożka w 12 czy 15 tygodniu (już nie pamiętam kiedy) kazała odstawić kwas foliowy, bo wg niej co miał zrobić to zrobił. Dopiero teraz po 20 tygodniu przepisała mi PRENATAL CLASSIC. Myślę że dlatego że mam te epizody zmęczeniowe, nie ustoję w kościele (mimo, że siedzę na mszy to nawet jak trzeba stać to muszę usiąść ale najlepiej wyjść na zimno), mam problem z długim chodzeniem po markecie i zmiany temperatury na mnie działają lekko omdleniowo.

Nera86: anairda1986 dziekuje za pamiec :kissing:

Nera nie ma za co. Przepraszam za poślizg.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Dziewczyny czy sa tu jakies mamuski ktore nie chca poznawac plci dziecka az do porodu ??
    Bo tak patrzalam na liste i praktycznie wszystkie juz wiedza..
    Czyzbym byla jedyna ktora chce miec niespodzianke przy porodzie ??:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    anairda1986 do 21 kwietnia jeszcze spooooooro czasu a wiec zdarzylas :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeFeb 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    Witajcie dziewczynki:)
    Anairda gratuluję synusia :)
    Tylkonadzis - nie wszyscy lekarze zalecają branie witamin, ale sam kwas foliowy i tak bym brała i jednak słuchała zaleceń lekarza.
    IzUK - też słyszałam przesąd o tych leniuszkach, ale znam parę osób urodzonych w niedzielę i daleko im od leni ;)

Ja się dziś trochę zmartwiłam, bo weszłam na wagę a tam pół kg mniej niż w zeszłym tygodniu. Jak ja nie przybieram to dzidzia też może nie? Brzuch też za bardzo nie zmienia swoich rozmiarów.
    --
  9.  permalink
    Nera86: anairda1986 do 21 kwietnia jeszcze spooooooro czasu a wiec zdarzylas :thumbup:

Właśnie wczoraj gadaliśmy z ginekolożką i mężem czy robić te usg4d, czy nie...ona mówi, że w większości przypadków dzidziory się odwracają i te usg nie wychodzą...Mąż też nastawiony jak ginekolożka...Ja bym chciała zobaczyć jaki Fifulec ma nosek, buźkę...do kogo podobny...masz rację, do kwietnia mam czas:)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    yol u mnie to tylko podejrzenie ,ze dziewczynka - a to dlatego ze wygladam rownie paskudnie jak wygladalam z moimi dziewczynkami:tooth: , z obiema ciazami znalam plec bo chialam,w sumie teraz tez sie nastawilam ,ze zapytam ,ale moj p. np chcialby niespodzianke (jego pierwsze dziecko) ,moze tym razem powinnam sie nie pytac ?? co o tym myslicie ?? i tak rozu mam dosyc i chce postawic podczas trzeciego macierzynstwa na braz, zolty,fiolet,bez, turkus ,losos ,szary itp :wink: doradzcie mi? czy kolejny raz -zadac pytanie - chlopiec czy dziewczynka??

Treść doklejona: 23.02.13 11:49
    anairda1986 Ty tez z Lodzi ?? bo ja to mam taka pamiec ,ze slow szkoda :sad:

Treść doklejona: 23.02.13 11:53
    jesli ja sie zapytam ,a jemu nie powiem to i tak popsuje mu niespodzianke -chociazy po zakupach zrientuje sie jaka plec (pomjajac kolor roz):wink:
    --
  10.  permalink
    Nera86: anairda1986 Ty tez z Lodzi ?? bo ja to mam taka pamiec ,ze slow szkoda :sad:

z Łodzi, z Łodzi i mieszkam nawet niedaleko ciebie:) Pamiętam, że pisałaś że mieszkasz koło Korczaka, ja mieszkam koło Jonszera przy Milionowej.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    tak tak -pamietam tylko zapomnialam jaki nick ma dziewczyna ,ktora mieszka niedaleko :shamed:

Treść doklejona: 23.02.13 11:56
    anairda1986 mnie zapewne czeka samotne jechanie tam ,moj pracuje niestety cale dnie a w niedziele napewno bedzie sie tam dzialo wiec chyba lepiej w poniedzialek
    --
    •  
      CommentAuthorznaleziona
     permalink
    akirka: Ja się dziś trochę zmartwiłam, bo weszłam na wagę a tam pół kg mniej niż w zeszłym tygodniu. Jak ja nie przybieram to dzidzia też może nie? Brzuch też za bardzo nie zmienia swoich rozmiarów.

na pewno wszystko dobrze jest , ja tak miałam że było mało na początku i się martwiłam , a teraz to mnie moja waga przeraża bo myślałam że będzie max 10 kg tylko (a nigdzie tych nadwyżkowych kg nie widzę specjalnie )
    a jak inne mamusie, dużo przybrałyście ?? i czy ciąża Was zmieniła np. na twarzy?
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    yol: Dziewczyny czy sa tu jakies mamuski ktore nie chca poznawac plci dziecka az do porodu ??

Yol z tego co pamietam to aravls tez chce miec niespodzianke :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    znaleziona ja z dwiema poprzednimi ciazami przybylam na wadze 9kg i odrazu 9kg po porodzie zniknelo , a jesli chodzi o zmiane - bardzo mnie zmienila ciaza na buzi ale to przez to ,ze dziewczynki (odebraly mi urode -tak sie mowi) ,zas chlopcy zawsze dodaja uroku ciezarnej -i to chyba prawda bo za kazdym razem w mojej rodzinie i u kolezanek to sie sprawdza
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Nera86: dziewczynki (odebraly mi urode -tak sie mowi) ,zas chlopcy zawsze dodaja uroku ciezarnej -i to chyba prawda bo za kazdym razem w mojej rodzinie i u kolezanek to sie sprawdza

e tam. ja w ciazy bylam piekniejsza niz zwykle i mam dziewczynke. dla mnie mozna to wsadzic do ksiazki z zabobonami. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    aguncia rozwialas moja teorie :cheer::whorship: a wiec nie pytam o plec dziecka tylko czekam wytrwale do konca :heartbounce: to bedzie piekniejsze niz rozpakowanie prezentu :thumbup:

dobrze,zeto napisalas :clap: bo ja z gory juz zalozylam dziewuche :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    dziewczynki (odebraly mi urode -tak sie mowi) ,zas chlopcy zawsze dodaja uroku ciezarnej

Mi właśnie wszyscy mówią, że bardzo ładnie wyglądam, że mam bardziej delikatną twarz. Ja też jakoś większych zmian na niekorzyść niewidzę. Także kolejny przesąd.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    dziewczyny normalnie jak tylko bede chciala poznac plec to przywolajcie mnie do porzadku i wybijcie mi z glowy :boogie: :whorship:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.