Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeFeb 23rd 2013
     permalink
    Morning, dziewczyny ja z tym leniuszkiem to tak w zartach pisalam :wink:, ja jestem sobotnia i niestety -stety workoholik ze mnie , ale mój mąż jest niedzielny i do leni nie należy:cool:
    Bo np.on teraz w pracy a ja pisze z łóżka :bigsmile:,
    Niech się rodzi kiedy chce :rainbow: byle jak najszybciej :boogie:
    --
  1.  permalink
    mi tez każdy mówił że chłopak chłopak bo ślicznie wyglądam niby...a jak powiedziałam że córcia będzie to powiedzieli ze lekarz się nie zna i że chłopak będzie:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie :wink:
    U mnie też nic się nie dzieje:sad: czekam na pełnię w niedziele :bigsmile: zobaczymy czy coś się ruszy :bigsmile:
    Nera86: dziewczyny normalnie jak tylko bede chciala poznac plec to przywolajcie mnie do porzadku i wybijcie mi z glowy

A czemu nie chcesz poznać płci?? lubisz niespodzianki :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87 kocham niespodzianki ,ale zawsze co do poznania plci dziecka nie wytrzymywalam i pytalam, teraz chcialabym by to bylo inaczej ,bo znow trzeci raz to samo ? Moze tym razem jakas zmiana :tooth:
    --
  2.  permalink
    Niespodzianki są tez fajne:bigsmile::bigsmile:Będziemy wszystkie czekać aż nam oznajmisz jakiej płci urodziłaś dzieciątko:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Tylkonadzis ja nie brałam witamin bo miałam dobre wyniki i to bardzo, kwas foliowy do 4 miesiąca brałam :wink:
    Nera86: bo znow trzeci raz to samo ? Moze tym razem jakas zmiana

No to aby była miła niespodzianka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeFeb 23rd 2013 zmieniony
     permalink
    DominiczkaA bardzo jestem ciekawa ..juz dziwe dziewuszka sa ,w sumie teraz chlopczyk by sie przydal ale ja za babska solidarnoscia wiec dzieuszce bardziej kibicuje ale jak pitok wyskoczy to tez mega super bo wkoncu synek :wink:

Treść doklejona: 23.02.13 12:42
    venus87 szoku doznalabym tylko wtedy gdy jestem pewna ,ze jedno a wyskoczyla by 2 :boogie: , plec nieistotna ,ale biorac pod uwage planowanie plci watpie by sie chlopczyk udal - plemniki musza byc wtedy szybkie ponoc a my przez 6 miesiecy codziennego :heartbounce: i nic a wiec pewnie sa slabe
    --
    •  
      CommentAuthorznaleziona
     permalink
    aguncia: Nera86: dziewczynki (odebraly mi urode -tak sie mowi) ,zas chlopcy zawsze dodaja uroku ciezarnej -i to chyba prawda bo za kazdym razem w mojej rodzinie i u kolezanek to sie sprawdza

e tam. ja w ciazy bylam piekniejsza niz zwykle i mam dziewczynke. dla mnie mozna to wsadzic do ksiazki z zabobonami.

no to dla mnie się to też nie sprawdza ,bo będzie dziewczynka a każdy jak mnie widzi to mówi że chłopak bo się wcale nie zmieniłam , chyba że mojej jeszcze coś wyrośnie na końcówce :)))

--
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    znaleziona normalnie nie pytam ,mowy nie ma :tooth: czekam na niespodzianke :heartsabove:
    --
  3.  permalink
    znaleziona to dokładnie jak u mnie...może coś wyrośnie małej he:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormadziik1983
     permalink
    Nera86: my przez 6 miesiecy codziennego i nic a wiec pewnie sa slabe

Nie licz tak, bo ja tez pol roku sie staralam i mamy malego szkraba z ptaszkiem :)

A ja z drugim dzieckiem tez poczekam na niespodzianke bo ubranka mam w wielu kolorach :)
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    u mnie 99% osob mowilo ze bedzie chlopak bo sie nie zmieniam itp.
    No a ponoc ma byc dziewczynka... wiec z ta uroda to jak z wszystkimi innymi zabobonami :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Ja w pierwszej ciazy nie znalam plci az do porodu a zawsze myslalam ze jak zajde w ciaze to bede od razu chciala wiedziec. A tu jednak sprawy potoczyly sie inaczej bo moj maz nie chcial znac plci dziecka. Wiec i ja tez nie chcialam chociaz na pocatku wkurzalam sie ze on nie chce bo mnie ciekawaosc zzerala...

Ale powiem Wam ze to jest super uczucie miec taka niespodzianke i do konca nie wiedziec...

Wiec teraz tez poczekamy do porodu. Chociaz mam przeczucie ze to drugi synek.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    yol a wiec i ja poczekam do narodzin z ta wiescia :bigsmile:

Treść doklejona: 23.02.13 12:55
    napewno to jeszcze wieksze przezycie nie wiedzac co wyskoczy z brzuszka

Treść doklejona: 23.02.13 13:07
    mykam obiadek robic ,zajrze pozniej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Witam sobotnio,
    Dziś u nas PÓŁMETEK - hurrrraa :)
    Gosiu - dziękuję - córcia utulona od e-cioci. Aaaaa i jeszcze przesyła słodkie buziole wszystkim chłopakom w brzuszkach :bigsmile:
    Ja tam nie wierzę w jakieś tam pierdoły, że wygląd przyszłej mamy się zmienia w zależności od tego czy bedzie mieć chłopca czy dziewczynkę. Albo, że jak się je kwaśne to chłopiec, a słoddie to dziewuszka. To są BZDURY jakieś. Ja się nie zmieniłam nic a nic, do tej pory nie tknęłam nic słodkiego z wyjątkiem lodów czasami (na samą myśl o słodyczach mnie skręca), no i będzie u nas dziewczynka. Te wszystkie jakieś tam zabobony to nieprawda!!!
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    a mi dzisiaj co kilka godzin twardnieje brzuch :sad: najpierw czuję ból w podbrzuszu, a jak dotykam brzucha to jest strasznie twardy i napięty, przechodzi mniej więcej po kilku minutach, nie wiem czy to normalne, czy to tak u Was wyglądało? W środę na wizycie mówiłam o tym ginekologowi, ale wcześniej to się zdarzało co kilka dni, a nie co kilka godzin... Zalecił nospę, kupiłam też magnez, bo pisałyście tutaj o nim (konkretnie Chela-MAg B6 Mama), może pomoże :wink:

Aha, zbadał mi szyjkę i jest uformowana i zamknięta, więc póki co nie było powodów do większego niepokoju.

Treść doklejona: 23.02.13 14:03
    Calypso77: Albo, że jak się je kwaśne to chłopiec, a słoddie to dziewuszka. To są BZDURY jakieś. Ja się nie zmieniłam nic a nic, do tej pory nie tknęłam nic słodkiego z wyjątkiem lodów czasami (na samą myśl o słodyczach mnie skręca), no i będzie u nas dziewczynka.

Calypso a mnie ciągle ktoś pyta na co mam ochotę na słodkie czy na kwaśne... A ja w sumie nie mam większej ochoty ani na jedno ani na drugie, największą ochotę mam na nabiał:bigsmile: Mąż się śmieje, że urodzi się Pudzian :tongue:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Dzień dobry wszystkim!:bigsmile: Ja dziś postanowiłam spać do oporu i niedawno się ogarnęłam :)

Powrócę do tematu witamin - ja biorę od samego początku ciąży, mimo że mam świetne wyniki - Matruelle firmy Pharmaton (mają i kwas foliowy, także nie trzeba przyjmować dodatkowych tabletek i kwasy omega-3), koszt ok. 39 zł. Próbowałam też Pregnę Plus, bo dostałam próbki od lekarza, ale pozostałam przy Matruelle, bo mają lepszy skład, także polecam o ile nie odstraszają Was spore kapsułki :)

Co do urody w ciąży, to jestem żywym przykładem, że dziewczynka nie odbiera urody mamie, a apetyt na kwaśne i słone nie świadczy o tym, że będzie syn:) Od początku ciąży mam wstręt do ciasta, niektórzy mówili, że promienieję, więc na 100% chłopczyk, a ja od samego początku mówiłam do Niuni Hania i na 100% dziewczynka :bigsmile:

Mam pytanie do Was - czy stosujecie w ciąży jakieś specjalne kremy do twarzy, albo możecie polecić coś super nawilżającego? Strasznie wysusza mi się skóra twarzy, chyba przez ogrzewanie...
    :confused:
    -- Już Cię kochamy Maleństwo:*
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    swisssky: jestem żywym przykładem, że dziewczynka nie odbiera urody mamie, a apetyt na kwaśne i słone nie świadczy o tym, że będzie syn:) Od początku ciąży mam wstręt do ciasta, niektórzy mówili, że promienieję, więc na 100% chłopczyk, a ja od samego początku mówiłam do Niuni Hania i na 100% dziewczynka
    no i pewnie! wszelkie rpzesądy o cerze, kształcie brzuszka, apetycie i innych to PRZESĄDY ;) dobre, jak każde inne - z czarnymi kotami, zakonnicami itp:) Ja też potwierdzam - nie sprawdzają się :)
    A jako ciekawostka - obserwowane przeze mnie różnice w dwóch ciążach:
    - z Gosią miałam super wspaniałe nie do wiary paznokcie! Twarde, długie - szok. Resztę życia,w tym też ta ciąża z Piotrusiem to paznokcie masakra
    - z Gosią pryszcze miałam, z Piotrusiem też, choć od paru tygodni jakby ładną mam cerę... nie wiem, czy to kwestia ciązowa, hormonów, czy może kosmetyków, czy przypadku, czy wreszcie w 32 roku zycia wyrastam z pryszczy... (oby!) ;)
    - z Gosią miałam b, podobny brzuszek do tego z Piotrusiem
    - apetyt mam na słodkie, ostr - jak zawsze. W obu ciążach :) na początku nie miałam w obu ochoty na ukochaną kawę. Potem minęło, piję 1-2 z mlekiem dziennie
    - nie miałam zachcianek jakichś specjalnych, ale np. odrzucało mnie z Gosią od ryb... - śmierdziały mi mułem jak nigdy ;) A z Piotrusiem ogólnie na początku miałam na niewiele rzeczy ochotę. Teraz mam na wszystko i to za dużo ;)
    w sumie nie wiem co jeszcze. róznica w tych ciążach jest też zasadnicza że Gosia rodziła się w styczniu a Piotruś urodzi się kwiecień/maj - wiec i odzywianie i aktywnośc inna...
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Witam sie sobotnio :bigsmile:
    Pozdrawiam was wszystkie i caly weekend bede 3mac kciuki za nasze mamusie , ktore juz sie nie moga doczekac rozwiazania!! swoja droga obudzialam sie w nocy i taka mi mysl przeszla, ze Venus urodzialas :wink: hehe ja tradycyjnie wroce tu pewnie po weekendzie bo ten znow mam zalatany :wink:
    buziaczki i milego weekendu zycze :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    Ja mam pytanie do dziewczyn po cesarce:
    czy to jest znieczulenie ogolne czy tylko miejscowe i co sie znieczula, czy brzuch czy nogi tez
    i kolejne pytanie: czy podaja cos na uspokojenie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    bąbelasek: nie mam większej ochoty ani na jedno ani na drugie, największą ochotę mam na nabiał:bigsmile: Mąż się śmieje, że urodzi się Pudzian :tongue:

Ojej, to mnie pocieszyłaś... :D:D:D Ja od początku ciąży kocham wszystko co mleczne, twarogowe itp... I też nie miałam zachcianek ani na słodkie ani na kwaśne.
    Calypso, Kajetan się zawstydził z powodu buziaka :wink:
    IzUK, spokojnie, ja wcale się nie pogniewałam. Chciałabym być czasami leniem :D
    Pozdrawiam popołudniowo, my za chwilkę idziemy z wizytą do mojej Przyjaciółki, jej Męża i NIKODEMA, który ma już 5 tygodni. Kupiliśmy karuzelkę FisherPrice'a i zastanawiam się czy zda egzamin...
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    swisssky: czy stosujecie w ciąży jakieś specjalne kremy do twarzy, albo możecie polecić coś super nawilżającego

Swisssky, ja polecam, co prawda nie krem, ale bardzo dobrze nawilżający olejek BioOil. Ja go stosuję przeciwko rozstępom, ale właśnie na noc na twarz też, bo jak miałam paskudne liszaje mniej więcej w tym okresie co Ty, to tylko on mi pomógł. Wtedy smarowałam też rano, teraz wystarczy na noc. Nie jest tłusty i po nałożeniu twarz wygląda jak po posmarowaniu kremem. Można kupić w Rossmanie, a jak masz kogoś w UK, to akurat jest promocja w Bootsie, że za 2 olejki 200ml płaci się 20 funtów. Olejek taki
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    [quote=swisssky]Mam pytanie do Was - czy stosujecie w ciąży jakieś specjalne kremy do twarzy, albo możecie polecić coś super nawilżającego? Strasznie wysusza mi się skóra twarzy, chyba przez ogrzewanie...
    Swissky - ja też mam potwornie suchą skórę. Po prysznicu zawsze stosuję oliwkę dla dzieci Johnson's Baby - na mokrą skórę - wszędzie - łącznie z twarzą, potem wycieram się ręcznikiem i nakładam na twarz krem Moisture Rescue Gel-Cream z Garnier. Super się wchłania i odświeża skórę. Nie jest tłusty i pięknie świeżo pachnie. Mnie pomaga - polecam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Calypso77: Dziś u nas PÓŁMETEK - hurrrraa :)

Gratuluję :D
    U nas już II połówka leci :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny artur zaczyna pokazywać temperament obudził mnie w nocy kopniakiem w pęcherz myślałam z się zsiusiam :-D
    brzuch mnie dziś boli znowu... ech
    a w zabobony nie wierze bo każdy mi mówił że dziewczynka będzie bo cera mi się popsula a będzie knyp no i apetyt na słodkie mam... więc wogóle te zabobony to sciema...
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Dzięki akirko, chyba się skuszę na ten olejek :) tak jak piszesz, ja też mam właśnie takie jakby liszaje, skóra mi się na nich łuszczy i w ogóle nie znikają;/ Mam w planach wizytę u dermatologa, którą przekładam w nieskończoność, bo chciałabym pójść do niej zupełnie bez makijażu, a te liszaje wyglądają źle i mam uczucie pumeksu, nie skóry.

Calypso a jaką Ty masz skórę? Ja należę do wrażliwców. Stosowałam L'OREAL TRIPLE ACTIVE, był ok do drugiego słoiczka, później skóra zaczęła mnie po nim piec, więc ratowałam się zwykłym NIVEA i tak już od kilku miesięcy niestety, bo tylko po nim nic mnie nie piecze i nie swędzi.
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    swisssky: Calypso a jaką Ty masz skórę? Ja należę do wrażliwców.

Ja też mam wrażliwą, bardzo cienką i suchą skórę. Dlatego zaczęłam stosować oliwkę dla dzieci. Jak jeszcze mieszkałam w Polsce, to bardzo lubiłam oliwkę Bobac. Tu jej jednak nie mogę kupić, więc przerzuciłam się na Johnson's. Jak narazie nic mi się nie robi ma buzi - typu "suche, łuszczące się placki". Skóra ładnie wygląda, chociaż naprawdę jest sucha. Czasem tylko nogi zaczynają mnie nagle swędzieć, mimo oliwki - tak swędzą, że rozdrapałabym je do krwi. Wtedy dodatkowo nakładam balsam dla dzieci - też Johnson's Baby. A po tym kremie Garnier nie mam żadnej reakcji - jest dobry dla mnie.
    --
    •  
      CommentAuthorznaleziona
     permalink
    "swisssky: czy stosujecie w ciąży jakieś specjalne kremy do twarzy, albo możecie polecić coś super nawilżającego"

ja się smaruję- Bielenda Sexy Mama Nawilżający balsam do ciała , musiałam czymś się smarować z racji tego że skóra strasznie mi się wysuszała- głównie plecy-spać bym nie mogła jakbym się nie wysmarowala , znalazłam w Rossmanie ten balsam , i buźkę też nim smaruję :)

--
    Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    swisssky: później skóra zaczęła mnie po nim piec, więc ratowałam się zwykłym NIVEA i tak już od kilku miesięcy niestety,

a dlaczego niestety? widocznie Twojej skorze ten wlasnie krem odpowiada, to kwestia indywidualna. Dla mnie na przyklad to najlepszy krem pod sloncem i pomimo wielu innych, ktore wyprobowalam zaden mu nie dorownuje :) takze jesli Nivea przynosi naszej skorze ulge, to tylko sie cieszyc, nie wydamy fortuny :)))
    --
    •  
      CommentAuthorznaleziona
     permalink
    Calypso77: mimo oliwki - tak swędzą, że rozdrapałabym je do krwi. Wtedy dodatkowo nakładam balsam dla dzieci - też Johnson's Baby.

co do oliwki to w pierwszych miesiącach smarowałam - ale oliwka mimo swojego natłuszczania bardzo wysusza skórę przy częstym stosowaniu i na zmianę miałam z kremem Garnier do bardzo suchej skóry , a potem to już ten balsam z Bielendy -bo jest od 4 miesiąca ciąży
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Dziękuję Calypso, skoro mamy podobne problemy, to może i ja spróbuję tego Garniera:) Jeśli masz kogoś, kto może Ci przesłać coś z Polski, to ja polecam taką emulsję do ciała, która kiedyś uratowała mi twarz przed całkowitym zdarciem z niej skóry - EXCIPIAL U HYDROLOTION (z apteki, ale na Allegro też jest:), wydaje mi się, że mogłaby pomóc Twoim nogom:)
    Do stosowania oliwek na twarz mam małe opory, bo nie chcę sobie pozatykać porów, ale chyba spróbuję:)
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Dzięki Swissky - mam siostrę w Polsce i pewnie poproszę ją o EXCIPIAL U HYDROLOTIONEXCIPIAL :))
    Zmykam na spacerek, bo później ma padać, a przecież Emilkę trzeba dotlenić :)
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    cloe78 niestety dlatego, że teraz daje mi ulgę np. na godzinę, po której znów mam uczucie suchości. Poza tym od zawsze miałam cerę z problemami, a NIVEA moim zdaniem jest idealny dla osób, które jak np. moja siostra lepiej wyglądają bez podkładu niż z. Ja chyba potrzebuję czegoś leczniczego... :sad:
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    swisssky w takim razie polecam Ci olejek arganowy, swietnie nawilza i wygladza skore, jak dla mnie rewelacje a tez mam mega wrazliwa i sucha cere...
    --
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    MilagrosCud-mialam juz 3 ceasrki.jedna w PL i 2 tutaj w IE.siadasz na lozku,nogi spuszczasz z lozka,musisz sie zgiac,daja poduszke do przytrzymania ktora sciskasz w rekach i nie mozez ani drgnac.dezynfekuja plecy,nie mam pojecia czy znieczulaja to miejsce w ktore sie beda wbijac,bo za kazdym razem jest to dla mnie okropny stres i z tylu nie mam oczu aby dokladnie wszystko zapamietac( cale szczescie).potem wbijaja igle w kregoslup....coz,nie jest to mile uczucie ,ale da sie wytrzymac.klopot tylko polega na tym,jesli zle sie wbija.powtorzyc moga juz tylko raz.mnie w ostatniej ciazy musieli uspic,po raz drugi wbil mi sie znow zle,bol przeszyl moje biodro,krzyz,az zaczelam krzyczec.polozyli mnie i uspili...jesli sie uda,a tak jest w 99% przypadkach,to klada Cie na lozku i czujesz powoli jak tracisz czucie w calej dolnej partii ciala.ja mialam podkulone nogi i one mi sie zaczely same rozjezdzac...a ja juz nie moglam nad tym zapanowac....po 10 min nastepuje szykowanie do ciecia,czyli dezynfekcja brzucha takim zoltym plynem...mnie nie wiem czemu dwa razy przecinano lekko na udzie.nie wiem czy to byl przypadek czy tylko proba upewnienia sie czy cos czuje...masz oczywiscie zalozony parawan,wiec nic nie widzisz..chyba ze sie patrzysz na gore w lampe...najbardziej niemilym momentem jest wyciaganie dziecka z brzucha...czulam sie jakby mi ktos wyrywal flaki...nie boli,ale jest na prawde spore takie pociagniecie...a potem jestes zaszyta i pol h lub h lezysz na sali obserwacyjnej.potem jedziesz na sale.w Pl jest teraz 12 h monitoring (kiedys byl 24) nie mozesz nawet uniesc glowy,dostajesz zastrzyki przeciwbolowe.tutaj daja Ci morfine ktora sobie sama dawkujesz.taki specjalny aparacik docepiony do reki.mniej bolesnie bylo dla mnie z morfina,wcale nie urkywam.ale tutaj nie ma zbytnio odpoczynku po CC...od razu przywoza dziecko i bujaj sie fela...nikt tutaj nie przestrzega tego,iz nie powinno sie unosic glowy....musisz jakos sie poruszac na lozku...siegnac do dziecka.itd.przynajmniej mnie to spotkalo 2 razy.mam nadzieje,ze chociaz troche pomoglam....
  5.  permalink
    Mal a cos na uspokojenie daja?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    cloe, a czy firma ma znaczenie? i gdzie go kupię?
    Calypso, zabierz mnie na spacer :( u mnie brzydko, wietrznie :cry: Postanowiłam więc na błysk posprzątać kuchnię, włącznie z szafkami, bo mam 1,5 rocznego sąsiada, który przychodząc ze swoją mamą otwiera na oścież wszystkie szafki, o lodówce i zamrażarce nie wspomnę...
    •  
      CommentAuthorczajnik
     permalink
    Yol, Nera: My też czekamy na niespodziankę :-) Żeby nie utrudniać sobie kochania dziecka bez względu na to, jakiej jest płci. Ktokolwiek się urodzi, będzie dobrze :-)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    swisssky: cloe, a czy firma ma znaczenie? i gdzie go kupię?

wazne jest, zeby byl w 100% naturalny, bez zadnych dodatkow Ja uzywam taki i tutaj masz adresy gdzie mozna kupic :)
    --
    • CommentAuthorjustyna883
     permalink
    Milagros ja jestem po cesarce i u mnie wygladalo to troche dziwnie gdyz na poczatku chcieli mi dac epidural czyli to znieczulenie w kregoslup (nie czujesz nic od pasa w dol) i pozniej przez 12 godzin musisz lezec. Niestety po 3 podaniach mi epiduralu skonczylo sie narkoza gdyz to wogole na mnie nie dzialalo, nie mam pojecia dlaczego. Wedlug moich odczuc cesarka to nic strasznego, owszem rana na brzuchu boli ale nie jest to jakis nie do wytrzymania bol. Ja do domku wyszlam na 2 dobe. I czuje sie bardzo dobrze a dzis dokladnie mija mi 4 tygodnie.
    Milagros naprawde nie masz sie czego bac. Idz z pozytywnym nastawieniem :bigsmile:
    -- . [url=http://www.suwaczki.com/][/u
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    cloe78: polecam Ci olejek arganowy, swietnie nawilza i wygladza skore, jak dla mnie rewelacje a tez mam mega wrazliwa i sucha cere...
    ja od niedawna odkryłam własnie olejek arganowy i kwas hialuronowy - na twarz. Cera wygląda ładniej o wiele - nie wiem czy to tak zadziałało juz faktycznie, czy zbieg okoliczności. Ale w użyciu fajny, podobno b. zdrowy, więc narazie przy nim zostanę:)

__
    ps. moja osobista przyjaciółka miała 4 cesarki - co 2 lata :) wszystkie przeszła bdb i zawsze mówi, że każda cesarka to było takie "wyjęcie z pudełeczka maluszka" :) Oczywiście życzę by wszystkie cesarki tak pieknie się kończyły:) ja musze jeszcze okulistę zaliczyć, sprawdzić, czy nie ma wskazań. Wolałabym naturalnie, ale jak mus to nie ma co się negatywnie nakręcać
    --
  6.  permalink
    dzieki dziewczyny, czyli w dniu zabiegu lepiej nic nie jesc...

Treść doklejona: 23.02.13 16:34
    justyna ja jestem taka panikara ze i tak juz sam fakt zabiegu mnie stresuje
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ange: ktore juz sie nie moga doczekac rozwiazania!! swoja droga obudzialam sie w nocy i taka mi mysl przeszla, ze Venus urodzialas hehe

Widzę, że wróżycie mi poród :devil: oby Wam się wywróżyło :whorship: :winkkiss:
    Ja też nie wierze w zabobony :cool:
    Ja na twarz nie uzywam specjalnych kremów, tylko krem Ziaja Oliwkowy lub Oliwkę dla dzieci :bigsmile:
    Czajniczek i Mall w końcu się odezwały :devil: :bigsmile: gdzie byłyście?? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Milagros a co Ty bedziesz miec cc? Ja wspominam cc tak samo, jak Mal. Ja sie bardzo stresowalam i az musiala mnie babka trzymac podczas wklucia, tak dygotalam... Najgorzej wspominam jak mnie na wymioty rwalo jak juz robili cc. Myslalam, ze sie udusze... Doslownie. Wtedy anestesjolog podala mi cos wziewnie i dozylnie.
    --
  7.  permalink
    no wlasnie cos czuje ze mnie tez na wymioty zacznie brac, dlatego pytam o to czy daja cos na uspokojenie...
    zastanawiam sie jeszcze nad cc, mam skierowanie w kazdym razie

Treść doklejona: 23.02.13 17:37
    katka jestes chyba tu jedyna dziewczyna ktora wie o co chodzi z nerwicą i mnie rozumie:smile: chyba masz lub mialas to samo lub podobne objawowo
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMal77
     permalink
    Katka-mnie przy 1wszej CC tez na wymioty rwalo...dostalam torsji na pusto,bo w sumie nic nie zwrocilam,ale nie potrafilam nad tym odruchem zapanowac.i raczej nic nie podadza,by nie otumanic dziecka...tak mi sie wydaje...nawet jesli dochodzi do sytuacji gdy podaje sie narkoze,to podejrzewam ze to ciecie musi byc przeprowadzone szybciej niz normalnie,aby ta narkoza calkiem nie ogarnela malenstwa ktore ma sie narodzic...dlatego wola wbijac sie w kregoslup...

Milagros-a moze popros o gaz np? ja wiem ze ten stosuje sie przy porodzie naturalnym,ale moze jesli wytlumaczysz iz masz nerwice zrobia jakies ustepstwo?mnie na uspokojenie nic nie podawali,wiec trzeslam sie jak Katka...jednak to jest silny stres...teraz pewnie bedzie tak samo..tyle,ze chyba od razu bede prosila o narkoze...moj krzyz po dzisiejszy dzien to masakra...

Venus-ja sie ciagle zle czuje...ciagle walcze z mdlosciami i na dodatek mam dziwny sluz-zolty,pomaranczowy czy rozowy...dobrze,ze w poniedzialek mam wizyte w szpitalu w klinice...nie wiem czy to przez to,ze male jest umiejscowione w zlym miejscu i tak sie dzieje,czy moze to jakas infekcja.probowalam sie dostac na wizyte do lekarza ale przez caly tydzien nie moglam zlapac wolnej wizyty-wszystko mielismy zajete...
  8.  permalink
    no to juz wiem co za gehenna mnie czeka...zajebiscie
    musze porozmawiac z lekarzem o tym na powaznie
    -- [/url]
  9.  permalink
    Hej milagros. Nie masz pojęcia jak ja się stresuje porodem i mimo, że mam to rozejście w spojeniu lonowym na 9,5mm (co już kwalifikuje się na cc) to lekarz powiedział, że skierowania mi nie da i mam rodzic sn... Jak będę jechać na porodowke juz to im powiem ze cala ciążę źle przechodziłam i ze mam to spojenie oraz żylaka. Oczywiście nie wiem czy to coś da... Ale wolałabym być sprawna po porodzie a nie przykluta do łóżka...:sad:
    -- [/url]
  10.  permalink
    Niezalogowana wspolczuje Ci cholernie ale wiem jedno - kazda z nas to przejdzie - w rozny sposob ale to minie i zostawimy to w tyle...ja juz bym chciala zeby bylo po. A najgorsze u mnie jest to ze ja nie lubie przy innych miec jakis odruchow np wymiotnych porazka na calej linii. jak mnie kiedys u dentysty to spotkalo to ja przepraszalam do konca wizyty a ona jak na debila patrzyla bo przeciez dla lekarza to chleb powszedni
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    cloe - dziękuję za porady :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.