Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeFeb 27th 2013
     permalink
    Dziękuję kochane za wsparcie, jest mi mocno potrzebne, może też macie rację, że będzie dobrze i nie ma co się denerwować!? nie wiem...muszę się przespać z tym. Ale pewna jest jedna sprawa, bez męża nie rodzę!!!!!!!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    venus87: powiedziała mi, że wymiarami i badaniami synusia wychodzi czarno na białym, że już przekroczyłam 40tc, syn jest gotowy ( w sensie rozwoju ) na wyjście

Venus, nie gniewaj się, ale w zyciu większej bzdury nie słyszałam...
    Gdyby było tak, jak mówi Twoja lekarka, to dzieci z masą ok. 2,5kg powinny być na siłę zatrzymywane w brzuchu, a te ok 4,5kg powinny się rodzić duuużo wcześniej.

Moim zdaniem, póki z dzieckiem wszystko w porządku i nie ma oznak porodu tzn,że jednak nie jest gotowe do wyjścia.
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    venus87: wymiarami i badaniami synusia wychodzi czarno na białym, że już przekroczyłam 40tc

Dla mnie to żaden argument. Moje pierwsze dziecko w 40tc wymiarami odpowiadało 37tc -gdybyśmy się tym kierowali, urodziłabym chyba w 44tc.
    venus87: dla nich liczy się kiedy była wystąpiła pierwszy dzień ostatniej miesiączki i liczyli, że wychodzi im 21 luty

O,matko! Dziękuje losowi, ze mój gin wyznacza wg koncepcji, a nie magicznego kółeczka:confused:

Treść doklejona: 27.02.13 21:51
    Jah, ale się zgadałyśmy :cool:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    No zobaczymy! może coś się ruszy samo?? a jak nie to w sobotę pójdę a może w poniedziałek? :updown: chociaż do poniedziałku mam L4 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Venus, a wiesz, kiedy mogło dojść do zapłodnienia? Kiedy mogłaś mieć owulację?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    VENUS jak mi gin robił USG w 38 tygodniu to już skali brakowało [bo tam liczy do 40 t.c chyba] także tym bym się absolutnie nie sugerowała...
    może miałaś bardzo późno owulację po prostu ?
    --
    • CommentAuthorvenus87
    • CommentTimeFeb 27th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja miałam kontrolowane ostatnie 10 miesięcy przed zapłodnieniem bo chodziłam regularnie na usg i badania ( planowaliśmy ciąże ) owulacja zawsze występowała między 14-16 dc, pęcherzyk pęknięty zawsze potwierdzony ( że doszło do owulacji ). Mimo tego nigdy nie miałam regularnych cykli bo u mnie szwankowała druga faza cyklu po owulacji. Ale macie rację, nie mam co się denerwować, poczekam jeszcze i może w poniedziałek pojadę :bigsmile: dobrze, że Was mam!!!!!!! :heartbounce::heartbounce::heartbounce::rainbow::hugging::hugging::hugging::kissing:
    Jaheira: Venus, nie gniewaj się, ale w zyciu większej bzdury nie słyszałam...

Nie gniewam się spokojnie, sugeruję się tym co mi lekarze mówią, ale macie rację...poczekam....na pewno poczekam na męża :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    dla nich liczy się kiedy była wystąpiła pierwszy dzień ostatniej miesiączki i liczyli, że wychodzi im 21 luty

Znajoma miała owulację w okolicy 60 dc to wg tej metody i miesiączki to powinna rodzić prawie 2 miesiące wcześniej.:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Venus, Ty Kochana nasza... Nie stresuj się... Wiem, że łatwo mówić i doradzać ale faktycznie argumenty dziewczyn są słuszne i logiczne.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Venus, a kto robił i usg w 12 tyg w Bizielu? Bo z tego co pamiętam to właśnie to usg wprowadziło zamieszanie z terminem Twojego porodu? Szczerze mówiąc ufałabym bardziej tym lekarzom z Biziela. Właśnie usg genetyczne jest najbardziej wiarygodne pod względem terminu porodu.

venus87: szpitalu powiedzieli mi, że dla nich liczy się kiedy była wystąpiła pierwszy dzień ostatniej miesiączki i liczyli, że wychodzi im 21 luty

Właśnie to nie do końca jest tak. Ja zamierzam rodzić w tym samym szpitalu co Venus. Tam jest przyjęte, że termin porodu wyznacza lekarz prowadzący, a nie szpital! 8 dni po tej dacie, wyznaczonej przez ginekologa prowadzącego, zgłaszasz się na oddział. A jak mówisz - to Twoja ginka wyznaczyła taki termin.
    Nie martw się Kochana, może tak od razu nie wezmą Cię na indukcję, tylko najpierw poobserwują..

Mój termin porodu jest liczony z usg genetycznego, czyli tydzień prędzej niż z OM. (krótkie cykle, skok w 12dc), dzidzia zawsze o tydzień wyprzedzała termin z OM, więc nie było co cudować.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ja już sobie wyobrażam jaki byłby u mnie zamęt... owulacja w 30dc...
    ale na szczęście mam obserwacje i akurat owy trafiony cykl był monitorowany, wiec ginek nawet nie spoglądał w stronę daty OM, w 5tc na podstawie wymiaru pęcherzyka i terminu z USG określił TP i tego się trzymamy...

Szkoda Venus , że nie miałaś obserwacji , bo pewnie wiele by to wyjaśniło :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kładę się spać kochane strasznie nogi mi napuchły i lewa ręka. Dobranoc, spokojnej nocy kochane.

Treść doklejona: 27.02.13 22:47
    eveke: Szkoda Venus , że nie miałaś obserwacji , bo pewnie wiele by to wyjaśniło :)

Ja miałam kontrolowane ostatnie 10 miesięcy przed zapłodnieniem bo chodziłam regularnie na usg i badania ( planowaliśmy ciąże ) owulacja zawsze występowała między 14-16 dc, pęcherzyk pęknięty zawsze potwierdzony ( że doszło do owulacji ). Mimo tego nigdy nie miałam regularnych cykli bo u mnie szwankowała druga faza cyklu po owulacji. Ale macie rację, nie mam co się denerwować, poczekam jeszcze i może w poniedziałek pojadę dobrze, że Was mam!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    kochane ja Jastrzebia Gora/Chlapowo/Wladyslawowo to od lat odwiedzam latem.. tak po znajomosciach itp. Dla mnie.to dobre miejsce na wozek :P znam miejsca wiem gdzie chodzic i mam wszystko tam obcykane :D bede czula die pewnie w miejscu kyore b.dobrze znam :)

Venus bedzie co ma byc. Sluchaj soe lekarza i nie denerwuj sie. :* sciskam!!
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Ja miałam w 28 dc. owulację. Nie miałam monitoringu, ale mam obserwacje i w karcie ciąży mam tylko termin z USG. Ostatnio wymiary dzidzi wyszły o 2 tygodnie do przodu. Moja gin. mówiła mi na samym początku, że USG będzie pewnie pokazywać później inny termin porodu, ale my będziemy się trzymać pierwszego :wink:

Venus może u ciebie też tak było? W którym tygodniu ciąży gin. zmienił ci termin porodu na dwa tygodnie do przodu?
    --
  1.  permalink
    mi teraz USG tez zmienilo termin porodu bo wymiary byly na 28tydz i 4d i podobnie.. ale.trzymam soe daty pierwotnej a kiefy Adad bedzie chcial wyjsc to wyjdzie byle nie przed 37tc :P i nie po 42 tc :P
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Hmmm, no to ja mam dwa terminy w karcie wpisane: wg OM i wg genetycznego - Gin powiedział, że już się tego będziemy trzymać.
    W sumie tu na liście powinnam zmienić, ale chyba zostawię 12 bo to odpowiada terminowi owu :D
    --
    • CommentAuthorzelazna
     permalink
    Współczuję bardzo wszystkim dziewczynom które straciły swoje maleństwa :(

Venus dla mnie dziwne jest określanie z miesiączki dokłanie, najdokładniejszy termin jest wg. usg z 10-12 tygodnia i ja mam taki wpisany, ale absolutnie nie był zmieniany, mimo że mój młody zawsze był malutki i później termin wychodził o kilka dni dalej. Po prostu, po to mówi się, że "w terminie" to od 38 do 42 tygodnia, bo to nie jest dokładnie możliwe do obliczenia. Niektóre dzieciaki się rodzą w 41 tygodniu a mają 2900g a niektóre w 38 i mają 3600g. Ja też sobie nie wyobrażam jechać bez męża do szpitala, więc trzymaj się mocno, mam nadzieję, że Twój Leszek się sam zdecyduje jutro i problem zniknie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Podobno najblizszy prawdy jest termin z USG genetycznego (tego w 12 tygodniu), potem to juz kazda dzidzia inaczej rosnie, jedna szybciej, druga wolniej...

Treść doklejona: 27.02.13 23:01
    Zelazna zmowilysmy sie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeFeb 28th 2013
     permalink
    nie mogę spać...
    --
  2.  permalink
    ew3ame i ja też nie mogę spać. A to dopiero 5. No nic próbujemy się jeszcze zdrzemnąć:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Ja też nie śpię bo mąż do pracy wstał i się obudziłam, całą noc myślałam o tej sytuacji z terminem moim, muszę śledztwo przeprowadzić. Kładę się jeszcze spać, może zasnę.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87 trzymam kciuki za udane zaplanowane zamiary :hugging: bedzie:thumbup:

ew3ame ja nie spie od 5 ,noc jakas tragiczna mialam :angry: w dodatku caly wierzowiec mial awarie pradu i kurcze internet mi nie dzialal :devil: ,10 min temu wlaczyli buu

dzien dobry brzoszkowym mamusiom :grouphug: ja wciaz mysle o :brokenheart: po porononych ciazach ,musi byc Wam strasznie ciezko,nigdy tego nie doswiadczylam ,i nie chce :sad:
    ja doslownie juz zaczynam miec koszmary nocne ,doslownie az boje sie zasnac :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    hmmm... o ile rozumiem opóźnienie terminu porodu bo owulacja była później, to wydaje mi się logiczne, bo nie jesteśmy komputerami, to niebardzo rozumiem przyspieszenie terminu o 2 tygodnie, bo dzidzia jest większa, no bo niby jak, owulacja była 2 tygodnie wcześniej? w 1-2 dc :wink: venus, a prowadziłaś obserwacje, żeby to sprawdzić? może nie ma powodów do niepokoju tylko termin źle wyliczony. Ja w pierwszym zaciążonym cyklu nie prowadziłam obserwacji i też się okazało, że termin źle policzony, leżałam tydzień w szpitalu, 2 czy 3 razy mi poród wywoływali a urodziłam w końcu 12 dni po wyznaczonym terminie...
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dziewczyny nie mogłam spać i przeprowadziłam śledztwo! Porównałam wyniki badań genetycznych , które miałam robione w szpitalu 2 w Bydgoszczy z kartą ciąży i zdjęciami usg robione od 8 do 22 tygodnia ciąży. Więc mi wyszło, że: 21.07.2012 według USG byłam w 7 tygodniu ciąży, 8.08.2012 roku byłam w 9 tygodniu według USG, 16.08.2012 roku w 10 tygodniu i 5 dniu według USG. Według pierwszych badań genetycznych robionych 5.09.20120roku byłam w 13 tygodniu i 2 dniu ciąży ( termin porodu wyznaczony na 9 marca 2013 roku. Potem miałam wizytę u mojej ginekolog 13.09.2012 i byłam w 15 tygodniu ciąży ( w przybliżeniu ). Na drugim badaniu genetycznym, które miałam robione 7.11.2012 roku napisane jest, że jestem w 23 tygodniu ciąży, 22.11.2012 roku na wizycie u mojej ginekolog wyszło, że jestem w 26 tygodniu ciąży. Trochę na tworzyłam tego, ale co sądzicie??? Nie chce iść na wywołanie porodu jeżeli okaże się, że termin porodu jest wyznaczony według OM a do zapłodnienia doszło później.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87 moze kochana pokarz lekarza do wgladu ? niech sami zobacza i jeszcze raz dokonaja badania
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Chociaż nie wiem czy to ma jakie kolwiek znaczenie kochane, bo i tak mieszcze się w tych +- 2 tygodnie. A teraz to i tak za późno bo do kogo pójdę się dowiedzieć czy dobrze myślę? Ewentualnie w szpitalu jak pojadę w sobotę to mogę z lekarzem porozmawiać.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Venus jaki termin porodu wychodzi Ci z USG z 7tc lub 12tc?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87 ja mialam na mysli lekarza w szpitalu ,uwazam ,ze korona z glowy im nie spadnie jak przestudiuja wyniki tak jak Ty to zrobilas i zbadaja dokladnie :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Venus,jaki mialam termin z pierwszego usg? Ten termin jest najwazniejszy. I od tego terminu +/- 2 tygodnie.
    Jakby lekarze patrzyli na wage mojej malej,to tygodniami odpowiadala 37tc(a bylam juz w 42tc)
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    NERA i chyba tak zrobię wiesz? Pójdę w sobotę i pokażę mu moje dokumenty, powiem mu co sądzę i jakie mam obawy i niech decyduje czy czekać, bo dla mnie to bez sensu wywoływać jak synek ma jeszcze czas. A może załapię się na 17 marca?:-P
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Hej dziewuszki, ja też już na nogach. Porozwoziłam dzieci do szkoły, przedszkola i zamierzam urządzić sobie domowe spa:wink:
    Już mi ciurka woda do wanny z olejkiem:)
    Towarzyszy mi tylko mój kot, który siedzi przy kompie i utrudnia pisanie:wink:

Venus -
    a może faktycznie z tego co napisałaś, to termin masz na 9 marca, nie wiem ale może warto wspomnieć o tym lekarzowi w szpitalu, tzn o pierwszym terminie z 12tyg? Bo jesli tak, to masz kochana jeszcze ponad tydzień i dlatego Lesio nie szykuje się do wyjścia, po ma w sumie jeszcze czas?

Ściskam;)

Treść doklejona: 28.02.13 08:33
    venus87: venus87

A może załapię się na 17 marca?:-P

- szansa jest:wink: Tylko nie masuj juz brodawek:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlampka2
    • CommentTimeFeb 28th 2013 zmieniony
     permalink
    Venus ja miałam owulację w 33 dniu cyklu ,więc gdyby mi liczyli termin miesiączki od pierwszego dnia okresu to nie byłoby ciekawie. Lekarze sugerują sie przy podawaniu daty porodu usg z 12 tygodnia i tym sie sugerowali u mnie,. Oczywiscie lekarze tez mają swoją metode na obliczanie dnia porodu przy tak dlugich cyklach ,zreszta każda z nas tez może sobie tak obiczyc, Przyjete jest że cykle są 28 dniowe ,owu 14 dzien i wystarczy od dnia swojego owu np w 33 dniu cyklu policzyc w przod 14 dni i wyznaczamy to jako tak na niby pierwszy dzien okresu , wiem że to słabo brzmi ale tak sie tez robi,

Wedlug tego co podajesz to wszystko sie zgadza te twoje daty i tygodnie ciazy ,na kazdym usg przyjmuje się plus minus 2 tygodnie ,nawet czasami tak jest ze glowka obliczona jest dziecka na 40 tyzien a nozki na 38 , wiec nie wiem po co sie tym tak przejmujesz
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87: NERA i chyba tak zrobię wiesz? Pójdę w sobotę i pokażę mu moje dokumenty, powiem mu co sądzę i jakie mam obawy i niech decyduje czy czekać, bo dla mnie to bez sensu wywoływać jak synek ma jeszcze czas. A może załapię się na 17 marca?:-P

jak to mowia kochana -kto pyta nie bladzi ,pogadac nie zaszkodzi :wink:

Treść doklejona: 28.02.13 08:37
    ja tam zawsze jak mam jakies watpliwosci to wtykam swoje 100pytan do :tooth: na porodowce nie obylo sie bym nie byla o czyms poinformowana :tooth:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Słuchajcie na pierwszym USG które miałam robione wyszło, że jestem w 7 tygodniu a to był 25 lipiec 2012 roku. Daty porodu mi nie podała, 8 sierpnia jak byłam założyła mi kartę ciąży i byłam w 9 tygodniu ciąży i termin porodu wpisała na 21 luty 2013 ( według OM ) roku z znakiem zapytania bo ja jej powiedziałam, że nie mam regularnych miesiączek, cykle od 30 do 40 dni. Potem byłam 16 sierpnia i byłam w 11 tygodniu.
    --
    •  
      CommentAuthorlampka2
     permalink
    Venus a to z 12 tygodnia jaki termin ?
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    LAMPKA postaram się wszystko wyjaśnić w szpitalu, po rozmawiam w lekarzem, pokażę dokumenty. No jeżeli powie, że mam jeszcze czas to super a jak będzie inaczej to przynajmniej się zapytałam i starałam się wyjaśnić :-D
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87 :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    W 13 tygodniu byłam na badaniach genetycznych i wystawili mi datę na 9 marca 2013 roku.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Venus, obawiam sie, ze w szpitalu beda sie kierowali swoimi procedurami.

Moim zdanie warto pojsc do innego lekarza, takiego ktory Cie w ogole nie zna.
    Moze dziewczyny poleca jakiegos dobrego gina....

Bo z tego co opisujesz, w szpitalu zupelnie bez zastanowienia, chca Ci indukowac porod.A w Twoim przypadku to zupelnie bez sensu.
    --
    •  
      CommentAuthorlampka2
     permalink
    To pewnie ta data bedzie chyba odpowiednia :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jesli mialas nieregularne miesiaczki, to powinnas sie trzymac terminu z 13tc. W tym czasie nie ma jeszcze znaczacych odstepstw w wielkosci dzieci, wiec termin jest wiarygodny.
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    venus87: Według pierwszych badań genetycznych robionych 5.09.20120roku byłam w 13 tygodniu i 2 dniu ciąży ( termin porodu wyznaczony na 9 marca 2013 roku

Tu masz odpowiedź.
    -- Mama M & N & W
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    JAHEIRA, NERA I LAMPKA po rozmawiam z lekarzem w szpitalu na 100% niech mnie zbadają i się wypowiedzą. Teraz będzie ciężko się dostać do ginekologa na szybko a prywatnie mnie nie stać teraz bo kurna na wypłate czekam. Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie:grouphug:

Treść doklejona: 28.02.13 09:06
    Migotynko już nie będę :bigsmile::bigsmile::devil:
    --
  3.  permalink
    Venus Skarbie - mi sie wydaje ze Twoj termin to 9 marca. U mnie było tak, ż emiałam nieregularne miesiaczki i mialam owulacje w 29 dc. ( potwierdzona itp). Moj apierwsza ginka zmienila mi "dat emiesiaczki" tak, by bylo 2 tyg mniej wiecej od domniemanego zaplodnienia i wyszla mi data 30 maja. Tylko, że kazde USG potwierdzalo tą datę i na genetycznym mi wyszlo dokladnie 30 maja. Potem sie to zaczelo wahac i teraz mam niby na 23. maja z ostatniego USG .. ale ja sie trzymam caly czas daty z genetycznego czyli 30 maja :) (u mnie genialna pierwsza ginka po prostu to tak wyliczyla pryz mojej nieregularnosci, ze dzieki monitoringowi - doladnie wiedzialysmy kiedy co i jak).

Kochana, koniecznie poradz sie innego lekarza i porozmawiaj o swoich wątpliwościach w szpitalu bo bez sensu Cie meczyc i Lesia, jak on wlasnie akurat za tydzien moze byc gotowy na wyjscie samemu... ? Ściskam <3 :*
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Venus - mi sie kochana wydaje, ze termin z genetycznego tj. usg w 13tyg i 2dniu jest najwiarygodniejszy :) 9 marca - piekna data :) urodziny mojego meza :)
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeFeb 28th 2013 zmieniony
     permalink
    Venus, ja juz napisalam,ze bardziej ufalabym temu lekoarzowi z Miejskiego i ogolnie badaniom geneteycznym z 13 tc. Wiec termin by byl dopieron na marzec.
    A nie wolisz isc dzis do szpitala i to wyjsnic? lepiej w ciagu dnia, bo na pewno jest 2 lub wiecej lekarzy i polozna oddzialowa (naprawde super babka). Jak pojdziesz w sobote i do tego wieczorem, to roznie mize byc.
    Oni tam kieruja sie data jaki wyznaczul Ci prowadzacy, ale jak pokazesz im wyniki tych usg, to mysle,ze inaczej podejda. Moja ginka pracuje w tym szpitalu i ja tez mam termin wyznaczony z usg, a nie z OM.
    Przepraszam za literowki, pisze z komorki
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Pozwolilam sobie wkleic liste ale nie wykresle Mal ,niech sama to zrobi albo Wy dziewczyny, ktore sa tu dluzej :sad:
    1. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    2. Venus87 21.02.2013 (chłopiec)
    3. Zelazna 3.03.2013 (chłopiec)
    4. sushi 5.03.2013 (chłopiec)
    4. znaleziona 5.03.2013 (dziewczynka)
    5. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)
    6. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    7. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    8. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    8. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    9. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    10. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    10. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    11. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    12. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    12. Czajnik 28.04.2013
    13. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    14. lilijeczka - 05.05.2013
    15. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    16. aravls 15.05.2013
    17. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    18. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    19. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    20. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    21. Yol 01.06.2013
    22. Kama77 9.06.2013
    23. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    24. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    25. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    26. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    27. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    28. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    29. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    30. edytak1984 05.07.2013
    31. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    31. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    32. sloneczko32 13.07.2013
    32. Calypso77 13.07.2013 ( dziewczynka )
    33. pirat_ 14.07.2013
    34. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    35. tylkonachwile 16.07.2013
    36. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    37. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    38. bąbelasek 10.08.2013
    39. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    39. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    40. Nera86 22.08.2013 (przypuszczam,ze dziewczynka? :)
    41. Stefka_84 27.08.2013
    42. Emi1212 7.09.2013
    43. Agosa 9.09.2013
    44. Asiula_6_9_91 22.09.2013
    44. Mal77 22.09.2013 [*]
    45. Asiunia892 06.10.2013
    46. _K_i_n_g_a_ 9.10.2013
    48. Mazepka 29.10.2013
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Akirka myślałam nad tym, ale czy Oni będą chcieli ze mną dziś rozmawiać??
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nera znowu wkleiłaś nieaktualną listę...

1. IzUk 19.02.2013 (dziewczynka)
    2. Venus87 21.02.2013 (chłopiec)
    3. Zelazna 3.03.2013 (chłopiec)
    4. sushi 5.03.2013 (chłopiec)
    4. znaleziona 5.03.2013 (dziewczynka)
    5. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)

6. MilagrosCud 18.03.2013 (dziewczynka)
    7. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    8. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    8. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    9. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    10. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    10. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    11. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    12. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    12. Czajnik 28.04.2013
    13. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    14. lilijeczka - 05.05.2013
    15. mamusiaNJBP - 09.05.2013 (chłopiec)
    16. aravls 15.05.2013
    17. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    18. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    19. akirka 27.05.2013 (dziewczynka)
    20. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    21. Yol 01.06.2013
    22. Kama77 9.06.2013
    23. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    24. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    25. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    26. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    27. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    28. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    29. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    30. edytak1984 05.07.2013
    31. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka?)
    31. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    32. sloneczko32 13.07.2013
    32. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    33. pirat_ 14.07.2013
    34. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    35. tylkonachwile 16.07.2013
    36. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    37. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    38. bąbelasek 10.08.2013
    39. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    39. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    40. Nera86 22.08.2013 (dziewczynka?)
    41. Stefka_84 27.08.2013
    42. Karolinka 29.08.2013
    43. Emi1212 7.09.2013
    44. Agosa 9.09.2013
    45. Asiula_6_9_91 22.09.2013
    46. Aguncia 04.10.2013
    47. Asiunia892 06.10.2013
    48. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013
    49. Mazepka 29.10.2013

Treść doklejona: 28.02.13 09:46
    Venus no to zagadka chyba rozwiązana :D Może Lesiu poczeka już o tego 17???????????? :D
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Venus, ja w pierwszej ciazy nie znalam terminu mojej miesiaczki (bo mialam dwa miesiace plamien caly czas) i ginka mi wyznaczyla termin wedlug pierwszego usg z szostego tygodnia, corka przyszla 2,5 tygodnia wczesniej na swiat, czyli w terminie. Nikt nie patrzyl na OM bo go po prostu nie bylam w stanie podac :D

Jak dla mnie to ty jeszcze masz czas, bo wlasnie te pierwsze usg, az do genetycznego na to wskazuja - ale lekarzem nie jestem. Zreszta jak mialas genetyczne 5.9. to na karcie (ktora prowadzisz chyba wedlug OM?) masz juz 17 tydzien, a pisalas ze robilas je w 13 tygodniu?

Treść doklejona: 28.02.13 09:54
    A dziecko moze przeciez pozniej byc po prostu duze, przeciez to normalne, ze rodza sie dzieciaczki duze i male.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.