Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeFeb 28th 2013
     permalink
    Mysia , ale czytałaś , że ten prenalen po otwarciu trzyma się w lodówce tylko przez 7 dni? :wink:

także ten.. jak Ci z grudnia został to raczej już się nie nadaje :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Akirka, ja moge prenalen polecic:). Wiele razy ratowal mnie z przeziebienia,takze teraz juz daawno po porodzie :wink:
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    oj to nie wiedziałam w sumie to już końcówka syropu. Dziś tata mi kupił w aptece nowy więc ten stary wywalę. Dzięki za info :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    No to jestem po wizycie- sytuacja taka sama, jak przed:devil:
    Moja tytanowa szyjka nie zmieniła się ani na jotę:cool:
    Za tydzień kolejna wizyta, a jeśli nic się nie zmieni, skierowanie do szpitala. Historia się powtarza.
    Straszne uparciuszki z tych moich dzieci:tooth:
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny

napiszcie mi ostatecznie jak to jest z tą ustawą z 17 marca
    1) jak urodzę 17 to mam pol roku a ja 18 marca to juz rok macierzynskiego?
    2) ile % placi pracodawca w przypadku pol rocznego macierzynskiego a ile w przypadku roku?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeFeb 28th 2013 zmieniony
     permalink
    Kochane dziekuje w imieniu mamy za zyczenia powrotu do zdrowia - oby szybko i na dobre zagoscilo...

I dziekuje w imieniu Adasia za komplementy :*

Wrocilam ze SR i mialam zajecia z bardzo dobra terapeutka i ekspertem rozwoju psychometrycznego dziecka i bardzo si edowiedzialam i otworzyla mi na wiele spraw oczy - rezygnuje z chusty, lezaczka, bujaczka, chodzika, kojca - na pewno to w moim domu nie zagości :) Jedynie Mata Edukacyjna bedzie dla mojego brzdąca pod ręką od samego początku :)

i w ogole tyle nowych informacji , że właśnie je musze sobie spisac - kobieta z taka pasja opowiadała :) duzo sie dowiedziałam :) super zajecia :)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A dlaczego odradziła Ci chustę?:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    A właśnie też chciałam zapytać o chustę :wink:

Kandy, a Ty nie myślałaś o nosidełku zamiast chusty?
    -- ;
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    No wlasnie ciekawe co z ta chusta Kandy...?
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Kandy, ja nie opieralabym sie na opini tylko jednej osoby. Poszukaj,poczytaj,bo nagadac kazdy moze. A to,ze jest terapeutka o niczym nie swiadczy...
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    WITAM :)

Kandy
    -Adas cudowny ,swietne usg :)

Venus-cos ta Twoja lekarka pochrzanila ,mysle ze termin masz wedlug tych badan na 9 marca i niedziwne ze szyjka zamknieta ...skoro Lesiu ma jeszcze czas :)

Kandyzowana: otworzyla mi na wiele spraw oczy - rezygnuje z chusty, lezaczka, bujaczka, chodzika, kojca - na pewno to w moim domu nie zagości :)

Jakas dziwna ta babka a o co jej chodzi??,rozumiem chodzik z tej listy ( bo sama nie chcialam dla Martynki i teraz dla malej nie chce )
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Hej kochane :bigsmile:
    Kandy śliczny Adaś, poleciała mi łezka :rainbow::rainbow:
    Super kochane, że na Waszych wizytach wszystko ok :winkkiss: Sushi widzę, że Nasze dzidzie uparte są :winkkiss:
    Dobranoc kochane, jestem zmęczona. Postanowiłam z mężem, że zawiezie mnie w sobotę rano a pod wieczór jak wróci to przyjedzie do mnie, i tak będą mnie badać w sobotę. Dobranoc kochane.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kandy - tak jak dziewczyny, ponawiam pytanie co do chusty?
    Bo że chodzik jest bee, to wiemy, ale chusta?
    :shocked:
    Albo leżaczek czy bujaczek? Równie dobrze można fotelika samochodowego nie używać wg tej pani, bo przecież dzieci w podobnych pozycjach siedzą co i w leżaczku:surprised:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Dziwne z tą chustą... Chodzik rozumiem, ale chusty nie...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kandy zdrówka dla mamy. :hugging:
    Kandyzowana: czy zawsze jak jest ok i pojawia sie dziecko to musi wie cos dla rownowagi dziac zlego z najblizszymi?"

Ja miałam podobnie, ale w innej kolejności - najpierw dramat bo mama w szpitalu i operacja, później dowiedzieliśmy się o ciężkiej chorobie taty, a 4 mies. później pozytywny test.
    Chyba nie może być idealnie...

Sushi może wytrzymacie do 18 skoro Dzieć nie chce wyjść? W sumie to 13 dni po terminie by było..:D

Ja dziś padam na twarz po mega pracowitym dniu. Jutro też mam kupę pracy ale przynajmniej w domu..
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
    • CommentTimeMar 1st 2013
     permalink
    A chusty juz jakaś mama ma wypróbowane i coś godnego polecenia?
    Ja już w łożeczku , o 11 mam położna i w końcu dowiem się co dalej:-)
    Jakoś mi lepiej z tym będzie....
    Dziś byliśmy na zakupach, kolejne skarpeteczki, spodenki i inne pierdoly kupione:-)
    A na koniec dnia zamowilisy mate i bujaczek, ale to prezenty od dziadków.
    Teraz czekamy najpierw na Maleństwo potem na akcesoria :-)
    Dobranoc dziewczyny.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dobra noc dziewczyny zdrowia życzę przeziebionym mamą
    oby ta noc była lepsza od ostatniej :-)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeMar 1st 2013 zmieniony
     permalink
    A ja się już piątkowo witam:) Za oknem paskudnie, pochmurno, i jakaś mżawka na dodatek :( Aż nie chce się nosa wyściubić z domku:(

IzuK- To już teraz chyba wszystko macie dla Dzidzi? U mnie sprawdziła się bardzo mata Fisher Price, Bruno uwielbiał na niej leżeć i bawić się. Od maleńkiego strasznie go ciekawiła:) Nasza ma dużo elementów biało-czarnych, czyli takich jak widzi świat malutki berbeć:)
    Miała dodatkowe zabawki w komplecie, z wiekiem można było je zmieniać:)
    --
  2.  permalink
    kochane nie chodzi o to ze chusta jest zla :)
    tylko poprzez dlugie a czeste i noszenie rozleniwia sie miesnie dziecka a szczegolnie plecow Malucha i czesto potem to grozi skoliozami itp u dzieci. Ona tlumaczyla tylko od strony motorycznej dzidzi. Nie odradzala nikomu tylko tlumaczyla jako fizjoterapeyka i naprawde Sempolska jest b.dobra terapeutka - tlumaczyla ze to my finalnie wybieramy co i jak dla maluchow a ona jest od tego by nam o psychomotoryce opowiedziec i pozostawic wybor jak to wykorzystamy.
    Nie ma nic zlego w chustach oprocz tego i jak mamy lubia nosoc to noscie.
    Akurat moj kregoslup na.to nie pozwala .. My kupimy nosidelko bo maz befzie nosil ale tez po 3 mcu zycia :) i tez nie.dluzej niz jedna 1 dziennie.

staralam.sie to jakos opisac i nie.wiem czy mi wyszlo..

Treść doklejona: 01.03.13 08:03
    Kochane poza tym kazda ma.swoj rozum. Ja pisze z czego ja rezygnuje ale Wy nie musicie z noczego rezygnowac :) mnie przekonaly zajecia ale kazdy ma swoj poglad na wychownie pociechy. Sciskam Ws i ide zaraz spac znow:D
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kojec to np. u nas podstawa teraz jak maly pełza a ja musze isc do lazienki to mam gdzie go odlozyć, bez chusty bym sie załamała nerwowo, tak przynajmniej jestem w stanie wyjsć z psem czy poprasować, bez leżaczka nie zrobiła bym nic w kuchni...kocham takie rady bo potem to nie Ci ludzie mają masakre w domu i nie oni płacza z bezsilności....
    --
  3.  permalink
    Hej dziewczyny

napiszcie mi ostatecznie jak to jest z tą ustawą z 17 marca
    1) jak urodzę 17 to mam pol roku a ja 18 marca to juz rok macierzynskiego?
    2) ile % placi pracodawca w przypadku pol rocznego macierzynskiego a ile w przypadku roku?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    IzUK: A chusty juz jakaś mama ma wypróbowane i coś godnego polecenia?
    Jest wątek o chustach, w wolnej chwili możesz go poczytać CHUSTY
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kandy - wszystko to prawda, ale gdzieś brakuje mi tutaj wypracowywania więzi emocjonalnej z dzieckiem:surprised:

Żadna z mam nie nosi w chuście dziecka 24 h na dobę, bo nie ma takiej potrzeby i możliwości, żadna też nie dźwiga dziecka przez cały dzień w nosidelku ani dziecko w kojcu na okrągło nie siedzi:surprised: Oczywiście, każda robi jak chce, ale wydaje mi się że punkt widzenia troszkę się zmienia, kiedy dziecko jest już na świecie a my jako mamy, żony i panie domu ( że sie tak wyrażę) mamy masę innych obowiązków, nie mówiąc juz o mamach które mają starsze dzieci do ogarnięcia
    :wink:
    A poza tym, największego skrzywienia kręgosłupa dzieci doświadczają od siedzenia przy komputerze czy w szkolnej ławce:wink: U nas udało się tego uniknąć, mimo nosidełka, chusty i leżaczka. A ciepło ( mam na myśli takie emocjonalne) , jakie dziecko czuje od mamy podczas bycia w chuście, jest niezastąpione:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Co do chust dodam jeszcze, że dla kręgosłupa i rąk mamy, jest na pewno lepsza niż jej brak :wink: Ale to się trzeba przekonać na własnej skórze :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    mangaa, niestety, tak długo nie będą mnie trzymać po stosunkowo niedawnym cc i przy cukrzycy.
    --
    O tej chuście to większej bzdury nie słyszałam:confused:
    --
  4.  permalink
    MilagrosCud: napiszcie mi ostatecznie jak to jest z tą ustawą z 17 marca

Chyba tak jak piszesz jest, ale cos czytalam ze jak sie zdecydujesz na rok to pol roku platne 100% a drugie pol 85% ale nie jestem do konca pewna. Jakby to wiedziala to bym pozniej zaszla w ciaze , i tak byla planowana ha ha ha
    --
  5.  permalink
    Milagros z urlopem macierzyńskim jest tak :
    Kobiety dla których termin porodu przypada później niż 17 marzec 2013 roku mogą liczyć na dodatkowy urlop rodzicielski po urlopie macierzyńskim. Urlop macierzyński w 2013 trwa 24 tygodnie, w czasie których matka dostaje 100% pensji. Po skończeniu urlopu macierzyńskiego może wziąć jeszcze 28 tygodni urlopu rodzicielskiego. Łącznie urlop macierzyński w 2013 roku będzie więc trwał rok (w tym urlop rodzicielski).
    --
  6.  permalink
    edytak a ile płatny jest rodzicielski?
    -- [/url]
  7.  permalink
    Rodzicielski w tym przypadku będzie płatny 60%. Jest jeszcze opcja, że ktoś odrazu zdecyduje się na rok i wtedy przez cały ten okres płatne jest 80%. W sumie na jedno wychodzi.
    --
  8.  permalink
    aha, dzieki, bo mam taki mały problem w szpitalu w ktorym bede rodzic:-)
    Chcą mi zaplanować cesarkę na tydzien wczesniej czyli na 11 marca i bede negocjowac, jesli w ogole to bedzie mozliwe. A nie robia cesarek w terminie porodu bo maja mało lekarzy dyzurnych i nie chca dopuscic do sytuacji kiedy bym zaczela wczesniej rodzic, np w nocy. Wtedy musieliby w nocy sciagac lekarza do cesarki. Troche lipa.
    -- [/url]
  9.  permalink
    dlatego powiedzialam ze macie swoje pomysly na bliskosc i wychowanie i bardzo dobrze. ja akurat nie planowalam chusty of poczatku bo mi po prostu nie przypasowala a ja jednak sprobuje zastosowac sie do rad. jak to wyjdzie w praniu zobaczymy. przeciez kazda ma.prawo do swojego zdania i sposobu chowania dziecka. ja mam zamiar.byc barfzo blisko z dzidzi ale niekoniecznie w ten sposob. Akurat znam mase dzieci moich kolezanek i w rodzinie mam.duzo dzoeco i ZADNA chusty nie uzywala i tez jest dobrze :) kiedys takich rzeczy nie bylo i dzidzie byly swiazane z mamami takze ja chyba swojego zdania nie zmienie ale nie narzucam Wam swojego a czasem mam wrqzenie ze jak vos pisze to pokazujecie mi jak nie mam racji i wiecie lepiej... uwazam ze skoro terapeta o b.dobrych opiniach cos mowo to jest w tym zirno prawdy i nie uwazam ze jest "glupia baba" bo ona sie na tym zna i ma o tym wiedza. Ja postaram sie dostosowac i nie barzucam Wam niczego a to czy Wam to ulatwia czy nie to juz nie moja sprawa. Nie mowie ze bedzie lekko ale nie bedzie niemozliwe tym bardzie ze mam male mieszkanie i nie mam potrzeby noszenia wszedzie dzidzi bo bede ciagle z nia w pokoju a jak bede musiala cos zrobic to sobie wypracuje swoj wlasny sposob nie korzystajac z niektorych gadzetow . To moje i tylko moje zdanie i mam.do niego prawo :)
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Akurat co do chusty sie nie zgodze ;) bo chusty stosowane byly już w 19 wieku;)
    Zgadza się Kandyzowana ze każdy ma swój sposób wychowywania ale niemniej jednak nie zgadzam się z takimi opinniami jak w Twojej szkole rodzenia podają. Wiele ludzi bierze to do serca i niesety potem mamy teksańską masakre piłą mechaniczną;)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie :wink:
    Milagros kochanie urlop roczny ( o który walczymy z matkami I kwartału ) na chwile obecną obejmuje kobiety, które urodzą swoje pociechy po 17 marca ( włącznie z 17 marca ). Możesz wykorzystać od razu roczny płatny 80% lub pierwsze pół roku 100% a drugie pół roku 60 %. Ale najważniejsza sprawa jest taka, że obejmuje mamy po 17 marca, nie wcześniej ponieważ ustawa ma wejść od 1 września więc 1 września trzeba być na urlopie macierzyńskim.

Treść doklejona: 01.03.13 09:25
    Dziewczyny jutro rano idę do szpitala i jestem tak zestresowana, że szok! wiem, że nie mogę myśleć o sobie tylko muszę myśleć o synku ale jakoś silniejsze to jest ode mnie :sad:
    --
  10.  permalink
    venus87: po 17 marca ( włącznie z 17 marca )

właśnie tej informacji mi brakowało, czyli mogę się umówić na cesarkę również 17 marca, tak?

Treść doklejona: 01.03.13 09:26
    Venus - jezu Ty juz jutro, trzymam kciuki i nie stresuj sie choc wiem ze to łatwo powiedziec, ja juz jestem klebkiem nerwow chociaz jeszcze mam te kilka dni
    -- [/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Tak na 17 marca możesz się umówić kochanie bo jak Cię przyjmą to i tak najpierw Cię pewnie przebadają a później cesarka, może nawet następnego dnia :wink: Przynajmniej będzie tak u mnie, najpierw w sobotę badania a później decyzja co dalej :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Cześć Dziewczyny,
    to ja się już dołączę z zapytaniem-a czy ktoś się orientuje czy na tym "rodzicielskim" zasiłek też wypłaca ZUS jesli umowa się kończy w trakcie macierzyńskiego-tzn rodzę pod koniec maja, umowę mam do końca roku?
    Venus, spokojnie-może wcale nie będą na siłę Lesia wywoływać. Nie myśl o najgorszym bo po co masz zatruwać sobie piątek??? Spokojnie, u nas ładna pogoda a u Ciebie? może idź na jakiś spacer jeśli jesteś w stanie? Ja zaraz śmigam do dentysty :/ i strrrraaaszzznieee się boję. :(
    --
  11.  permalink
    Czerwinka kazdy ma swoj rozum. Wezmie do serca sobie to co bedzie chcialo - ja obserwujac w mojj rodzinie mase dzieci i u kolezanek wychowanych bez chusty nie zgodze sie ze jest ona niezbedna w dzisiejszych czasach i tyle ;-)

PS. Nie mowila ze chusta jest zła - co podkreślałam kilk razy - bo tez powiedziała ona, że jest rewelacyjna na pierwsze 6 tyg jak ktoś lubi - ale potem by sie jej jednak wystrzegała albo nosila ale krótko by nie rozleniwiac miesni pleców dziecka itp - to chyba wie co mówi tak? - a zna też mamy co do niej przychodza z problemami bo nosza dziecko po 6-7h dziennie w chuscie i np dziecko nei potrafi juz inaczej zasypiac niz w chuscie... to są ekstremalne przypadki dlatego KAZDY MA SWOJ ROZUM i zycze Wam by Wam sie dobrze te chusty nosilo :) Ile ludzi tyle opinii i i tak kazdy bedzie wiedzial najlepiej co dla niego i jego dziecka jest najlepsze. Czy ja powiedziałam Wam: nie noscie chusty? Czy powiedziałam - ja nie bede nosić chusty? bo wydaje mi sie ze o sobie napisałam tylko :)

Pozdrawiam i kończę temat bo i tak kazdy zrobi swoje. A ja uwazam , że w sposob w jaki przekazano tą wiedzę itp - mnie przekonało i uwazam, że skoro jest terapeutka to wiedze ma - bo to nie zadna położna itp. PEACE & LOVE :D

Treść doklejona: 01.03.13 09:43
    Venus a jak tam sie czujesz? Jak Lesio?

Dominiczka - jak mąż?

Milagros - a na kiedy masz termin? Mozesz czekac do 17.03?

głowa mnie boli dzisiaj... :/ zamówiłam matę edukacyjną i bardzo mi i mężowi sie spodobala.. :)

Dziewczyny - czy uwazacie ze podgrzewacz i sterylizator są potrzebne?? i czy uwazacie ze ten monitor oddechu dla dzieci do lozeczka tez jest fajny?
    --
  12.  permalink
    Kandyzowana: Milagros - a na kiedy masz termin? Mozesz czekac do 17.03?

termin mam na 18 marca wiec jestem na pograniczu i wlasciwie to wcale do konca nie wiadomo czy ona bedzie chciala zaczekac do terminu:bigsmile:
    -- [/url]
  13.  permalink
    Mila to życze Ci by Ci sie udało tego 18 marca bo to az pol roku dłużej z dzidzią :D ja tak sie dciesze, że z moim Synkiem bede mogla byc az rok.. kurcze, kazda powinna miec do tego prawo - to taki wazny czas w rozwoju dziecka...
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Kandyzowana: Kandyzowana

Dziewczyny - czy uwazacie ze podgrzewacz i sterylizator są potrzebne?? i czy uwazacie ze ten monitor oddechu dla dzieci do lozeczka tez jest fajny?

- - Kandy, podgrzewacz się przydaje, ale ja nie używałam. Sterylizator wg mnie zbędny wydatek - równie dobrze wrzucisz smoczki, butelki na chwile do gotującej wody i wygotujesz i to wystarczy. Ja wyparzałam mniej więcej raz na 3-4 dni, starsze dziecko - rzadziej:wink: Uważam, że nie ma co przesadzać z tym wyparzaniem, bo pociecha jak będzie raczkować i smakować wiele rzeczy, które spotka na drodze, może stać się alergikiem na wskutek zetknięcia z czymś "niewysterylizowanym" lub złapać jakiegoś bakcyla. Lepiej z tym nie szaleć:wink:
    Monitor oddechu - zaszalałam w II ciązy i kupiłam. Sprzęt był tak czuły, że dawał sygnał, kiedy młody sobie smacznie i spokojnie spał a ja wpadałam w histerię, a nic się nie działo. Szybciutko wystawilam na Allegro i pozbyłam się "cudownego" gadżetu:wink: Jak dla mnie - kompletnie zbędny wydatek:wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Gosia chyba wolę dentystę bo średnio jestem co 3 miesiące :tongue: akurat dentysty się nie boję :bigsmile: U mnie też ładna pogoda ale mam takiego lenia, że po chleb nie chce mi się iść :bigsmile:
    Kandy Lesio dobrze :wink: najedzony, smyra się itp. więc jest ok, ze mną trochę gorzej bo mam nogi i ręce opuchnięte i świadomość, że jutro szpital mnie wita to już mnie ciary przechodzą, nienawidzę szpitali :cry:
    --
  14.  permalink
    Migotynka - tylko potwierdziłaś moje przypuszczenia co do wszystkich tych rzeczy - dziekuje :*

Venus kochana, Venusiątko musi w koncu wyjść wiesz? nie bardoz moze byc z Tobą dłużej niz te 40-42 tyg :P No ale wpsolcuzje Ci tych opuchniec i na pewno juz zmeczenia i ciezaru - ja dopiero 28 tydzien a juz mi brzuszek troche dokucza i ciazy a jeszcze tylee przede mna... ja nei wiem jak ja bede sie w nocy przekrecac albo wstawac z łóżka za kilka tyg bo teraz juz malo komfortowe to sie zrobilo :o
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witam :grouphug:
    ale pogoda w Lodzi beznadziejna ,szaro i ponuro a do tego czuje sie beznadziejnie ,zdroweczka zycze i samych pozytywnych wiesci :grouphug:
    --
  15.  permalink
    Nera - Ty jestes z Łodzi?? :D moje rodzinne miasto - rodzice tam mieszkaja cąły czas :-)

U nas w Warszawie tez ponuro i szaro.. choc cos słonko czasem sie przebija.. ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Kandyzowana tak ,mieszkam tu od urodzenia ,a do Warszawy czesto zagladam bo mam tam przyjaciolke :bigsmile:

Wlasnie czekam na lepsza pogode ,jakas wiosenka by sie przydala ,bo chetnie ja odwiedze,a zima to ja jak niedzwiadek :wink:
    --
  16.  permalink
    nera zgadzam się, w Łodzi pochmurno i depresyjnie. Wyszłam po bułki i wędlinę oraz coś słodkiego bo zaraz mój kolega z liceum ma wpaść na kawę i ciacho....przed wczoraj było pięknie, a dzisiaj rano śnieg padał.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    a co sądzicie o Elektronicznych nianiach?

PS. Czy Wasze pociechy w brzuszku też mają kilka razy dziennie czkawke? Mój Adaś ma czkawke tak ze 3-5 razy dziennie :o trwa to tak do 5 minut ale ma :P
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    anairda1986 ja to od 40 minutek nie spie wiec nie widzialam sniegu ale pogoda okropna :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    A ja witam się ze słońcem za oknem:)
    Niestety nadal gardło mnie strasznie boli. Kupiłam Prenalen i jestem ciekawa czy mi coś pomoże.
    My mamy plany zakupowe, bo w Obi od dziś jest promocja na farby Tikurilla :) Może komuś przyda się ta informacja.
    Kandyzowana: a co sądzicie o Elektronicznych nianiach?

My kupiliśmy nianię dlatego, że mieszkamy w domu i jak zejdę do kuchni, czy do ogrodu, to nie będę słyszeć czy dziecko się obudziło. W małym mieszkaniu to chyba nie jest niezbędne.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Prenalen mi średnio pomagał... Ja teraz pije Immunaron Prenatal co jakis czas ;)
    Zdrówko Kasiu - bierzesz coś na gardło? By sie nie zdrobilo z tego zapalenie dróg oddechowych .. ja az musialam antybiotyk wziac :(

Oooo - malowanie sie szykuje u Ciebie? :D

No właśnie ja mam mieszkani e małe ale do rodziców jak bede jezdzic na dłuzej to jest 2 pietrowy dom, to chyba zainwestuje w nianie tam, tym bardziej, ze do nich jade juz po 2-3 tyg po porodzie na dłuzszy czas...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.