Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeMar 1st 2013 zmieniony
     permalink
    IzUK: A chusty juz jakaś mama ma wypróbowane i coś godnego polecenia?
    Nasze dziewczyny wynoszone obie w chustach i nosidełkach ergonomicznych. Teraz nie mogę się doczekać noszenia Piotrusia. Mam wypróbowane chusty TULA, PENTELKA, LENNY LAMB - -osobiście i na moich klientach, którzy są b. zadowoleni. Obecnie na naszym juniorkowo.pl i aukcjach allegro sprzedają się zdecydowanie najlepiej PENTELKA ELASTYCZNA i TULA ELASTYCZNA. Obie poelcam gorąco :) Potem jakd ziecko starsze polecam nosidełka MEI TAI i zblizone. Też np PENTELKI. Sama mam chrapkę na NOSIDŁO TULA - jest z wkładką dla noworodka. dla starszego np. MEI TAI PENTELKA - super! Zobaczymy, może się szarpnę. Bez chustnoszenia sobie nie wyobrażam już :)))

Treść doklejona: 01.03.13 10:46
    Kandyzowana: Czy Wasze pociechy w brzuszku też mają kilka razy dziennie czkawke?
    mają mają ;) Piotruś mniej, ale córcia czkawkowała kilka razy dziennie ;)

Treść doklejona: 01.03.13 10:47
    Nera86: pogoda w Lodzi beznadziejna
    no niestety - przyznaję rację... CHCĘ WIOSNY!!!

[wymoderowano reklamę]
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeMar 1st 2013
     permalink
    Kandy, mam Tantum Verde w areozolu. W ciągu dnia jest jako tako, ale po nocy mnie strasznie to gardło boli. A w zasadzie migdały:( Mamy dość chłodno w sypialni, bo inaczej się duszę. Może od tego zimnego powietrza mnie tak boli. Dziś najem się czosnku na wieczór. A czym można płukać?
    Malowanie będzie już niedługo:)) i w końcu będę spokojniejsza, że zaczynamy porządne przygotowania do przyjścia dzidzi.
    Co do niani, to ja mam taką najzwyklejszą, ale dziewczyny ją tutaj polecały.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Kandyzowana: My kupimy nosidelko bo maz befzie nosil ale tez po 3 mcu zycia :)
    tylko KONIECZNIE ERGONOMICZNE! Żeby nóżki nei wisiały wyprostowane! Jak takie widzę nosidła to aż mnie kłuje serce.. to dopiero może narobić szkody. A jest ich niestety dużo. Sama dostaję propozycje współpracy - sprzedaży, ale w myśl tego, że sprzedaję o, czemu sama ufam, nie wchodzę w takie interesy. Uważajcie proszę na takie nosidła. No i NIE PRZODEM DO ŚWIATA!
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    KARKO: Jak takie widzę nosidła to aż mnie kłuje serce..

tez na to nie moge patrzec... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    KARKO, ten wątek to chyba nie jest miejsce na reklamowanie swojego biznesu? :confused:
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    u mnie szaro ale fakt że kupiłam lozeczko i jadę je dziś odebrać poprawia mi humor :-)
    byłam u lekarza ostatnio bo nabawilam się infekcji podejrzewam że grzybicy... ale moja pani doktor nawet mnie nie zbadała i przepisala masc tylko bez żadnej globulki... ale to było by pół biedy ta masc wcale nie pomaga tylko pogarsza sprawę mam wrażenie że cala mała mi płonie jak ją stosuje a skóra jest cala zdarta i pęka (przepraszam za tak ochydny opis) ale nie wiem co mam robić... tu w uk lekarze są jacyś dziwni a wogóle na opakowaniu tej maści jest napisane że to na grzybice stóp... stosuje ją 3 dzień i jest coraz gorzej mam iść znowu do tej pani doktor czy czekać?
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    ew3ame jak Ci nie pomaga tylko czujesz się gorzej to może lepiej idź jeszcze raz, niech zmieni na coś innego. Bez sensu tak się męczyć :sad:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ew3ame - nie smaruj tą maścią, jak masz takie dolegliwości! Czegoś gorszego się nabawisz jak masz takie urazy. Po prostu aż brak słów na tą opiekę w UK :(
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Mnie sie właśnie podobaja te ergonomiczne nosidełka i wiem, że są bardoz poręczne - Tula i Manduca - Mężowi babybjorn ale ja nie jestem przekonana do tego :o

Moje lozeczko powinno byc za ok 2 - 3 tygodnie i wózek tez - juz sie doczekac nie moge :D

No i mata edukacyjna zamowiona tez przyjdzie jakos na poczatku tygodnia :)

Pozostają mi myjno-higieniczno-pieluszkowo-tekstylne zakupki :)

Najwazniejsze juz zalatwione : komoda, ubranka, łózeczko, przewijak, wózek, mata :D
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    tak myślałam że ta masc na pewno odpada spróbuje linomagiem doprowadzić się do normy ale problem infekcji i twardnien brzucha tym spowodowanych jest nadal... zadzwonie do przychidni znowu...
    --
  1.  permalink
    Ewa - a macie cos takiego jak clotrimazolum tam?

Ja tez mam notorycznie problem ale wiecie mi pomaga - Lactovaginal ... 2-3 dni po 1dnej globulce i jest ok :D wiec to nie grzybki a pewnie suchosc i mala ilosc kwasu mlekowaego..

a na zewnatrz smaruje clotrimazolum albo po prostu oliwka jak suche mam na zewnatrz narzady... a ogolnie to ja ciagle je wietrze - jak nei wychodze nigdzie to latam bez majtek po domu i w nocy tez tylko jakas koszulka :P
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    zadzwoniłam cudem zarejestrowali mnie na 17;10 zobaczymy czy to coś da...
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Kandy, babybjorn to w żadnym razie nie są nosidła ergonomiczne.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Ew3ame - zadzwoń do Gp, powiedz jaka jest sytuacja i niech Cię przyjmą na Emergency visit. Popros o second opinion od innego lekarza. Mam nadzieje, ze to załatwi sprawę.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Hydro - tak sie reklamują......

http://scandinavianbaby.pl/product-pol-163-BABYBJORN-COMFORT-nosidelko-ergonomiczne-CZARNY-SREBRNY.html

ale dla mnei cena kosmiczna :/ i nie wiem czy warta wydania :/
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzięki madzia właśnie wizytę już mam ale z druga opinnia może być problem bo jest tylko jedna pani doktor a tak sami faceci i to pakole nie jestem rasistka ale oni naprawdę są z natury zboczeni...
    --
  2.  permalink
    co Wy mowicie ze taka beznadziejna pogoda w Łodzi? mnie wlasnie wiosną zajechało, snieg zszedl, psie kupy ladnie powychodzily na widok, temperatura nie najgorsza, wlasnie wrocilam z basenu:bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Kandyzowana: ale dla mnei cena kosmiczna :/ i nie wiem czy warta wydania :/

Za taką kasę, to już bym wolała kupić co innego :wink:

A tak serio - moi znajomi mają właśnie ten model babybjorna. Widziałam w praktyce i mogłam porównać z tulą, której my używamy. I stwierdzić mogę z całą pewnością, że ten babybjorn nic z ergonomikiem wspólnego nie ma. Sztywny, nogi niby szerzej niż w niektórych pseudonosidełkach, ale nadal pozycja wisząca, no i to że producent sam zezwala na noszenie przodem do świata dla mnie dyskwalifikuje ich od razu.
  3.  permalink
    hydro no wlasnie o to chodzi... dzięki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    MilagrosCud ja widze sama szarowe :neutral:

mogloby chociaz pol sloneczka sie ukazac ,bo mam kursa na poczte przez listonosza,za ktorym caly dzien czekalam ,a jemu sie nie chcialo tylka ruszyc winda by mi wreczyc paczke i awizo zostawil ehhh :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    aaa dziewcyzny przyszla zamówiona przeze mnie bluza dla Adasia :D

Bluza Adaska

jest przesłodka :D rozmiar 62 - licze ze akurat wlozy ja na wieczorne spacery nad morzem :P
    --
  4.  permalink
    Kandy bluza super. A były może damskie?:wink:
    --
  5.  permalink
    Cytrynka - dziewczynkowa bluza :

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/bluza-polar-niemowleca-5g2312?c=2734

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/bluza-polar-niemowleca-5g2306?c=381

http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/produkt/bluza-polar-niemowleca-5g2311?c=18
    --
  6.  permalink
    Kandy super te bluzy. Biała wpadła mi w oko.I jakie fajne ceny. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    cytrynka251: I jakie fajne ceny.

A jaka nienajlepsza jakość wyrobów 5-10-15 .... :devil:.
    -- Mama M & N & W
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    Mónikha serio? Myślałam, że ubranka 5-10-15 są dobre jakościowo. Nawet zakupiłam u nich kilka ślicznych pajacyków ... i już miałam zamawiać śpioszki, bo w promocji całkiem ok ceny mają ... ale w takim razie wstrzymam się.

Mónikha jaką firmę ubrankową polecasz?
    --
  7.  permalink
    A z tą jakością to nie wiedziałam. Dziękuję. Fajne jakościowo są ubranka w c&a. Właśnie czekam na przesyłkę.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja się nie zgadzam, że jakość nie jest dobra....mamy parę ciuszków i noszą się fajnie, a porównanie z innymi firmami mamy spore!
    -- Syn 1 ~ 2012 & Syn 2 ~ 2017
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Hey dziewczyny :)
    czy ktoras z was tez mecza bole dloni ? mnie w nocy budzi straszny bol i jak zginam palce to masakra....
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    meganr1: Myślałam, że ubranka 5-10-15 są dobre jakościowo.

Moje spostrzeżenia są takie - rozciągają się, deformują, wypadają nity i zatrzaski. I to wszystko przy praniu w niskiej temperaturze, w proszku i programie do ubrań dziecięcych. Przy pierwszej córce miałam stamtąd ubrania, to tylko te w rozmiarze 56 nadały się do ponownego użycia przy drugiej (bo jako najmniejsze często były użyte tylko po 2-3 razy i odkładane). Większe ubrania nie nadawały się do niczego.
  8.  permalink
    cytrynka251: Fajne jakościowo są ubranka w c&a.

jakosciowo moze i tak, ale rozmiarowo nie zawsze :)
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Czy ja wiem czy jakościowo dobre..nie mamy zbyt wielu rzeczy w tej firmy (c&a), ale rewelacji po praniu nie widzę, na pewno u nas wyglądają te rzeczy gorzej niż właśnie w wcześniej wymienionego 5,10,15. Zwłaszcza taki ładny pajacyk, który nadaje się już tylko do spania po 3 czy 4 praniu....
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    meganr1: Mónikha jaką firmę ubrankową polecasz?

Dla mojej dziś 2-letniej Panny kupowałam tylko brytyjczyki. Kiedyś, gdy 5-10-15 miało normalne cyny zaopatrywałam się w ciuszki dla Syna, wtedy przedszkolaka. Ale działo się z nimi wszystko to, o czym wspomniała hydro.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Bez przesady.. te ubranka zaklada sie i tak kilka razy.. wazne by były z bawełny i dobrze prane i utrzymywane beda sie nosic te kilka razy dobrze..
    ja co prawda body, spiochy, kaftaniki, polspiochy i pajacyki mam głównie ze Smyka, mothercare, F&F i Świat Dziecka.. ale w 5 -10 -15 mozna spokojnie znalezc cos fajnego - a bluzy czy sweterki itp uważam, że są tam dobre - kupowalam tam prezenty dla kilku dzieci w roznym wieku , ktore widuje bardzo czetso i mamy zadowolone bardzo... Mysle ze nie ma co robic sklepom antyreklam bo jednym bedzie sie dobrze nosilo a drugim niestety nie...

Ostatnio przyhaczylam spodnie ogrodniczki i jeansowe ale na bawełnianą gumke (r 62) w ToysRus - z promocji - sa przeslodkie i mam nadzieje ze dobrze sie beda nosic chociaz wiem,ze tez kilka razy..

co do starszych dzidziulkow i dzieci to na pewno juz patrzyłabym juz pod innym katem na te sklepy.. na razie mi pasuje dla 56/62 rozmiarow.
    --
    •  
      CommentAuthorKarolyn
     permalink
    Ja tylko dodam, że jak ktoś kupi dużo ciuszków dla maluszka (a przeważnie tak wszyscy robią) to pierze je się bardzo rzadko. Maluszek też niektóre rzeczy ubiera naprawdę dosłownie kilka razy. Miałam rzeczy, które ubrał z 2,3 razy albo nawet w ogóle bo tyle ich miał i ma nadal :shocked: więc myślę, że na etapie noworodka czy małego niemowlęcia nie ma co wybierać aż tak firm i się zrażać już na samym początku. Kupicie, zobaczycie ;) i tak będziecie miały te ulubione ubrania i te mniej ulubione i te nie trafione....a później będzie żal wrzucac do wora bo takie fajne a on nigdy nie miał tego na sobie albo tylko raz :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Kandyzowana: Bez przesady.. te ubranka zaklada sie i tak kilka razy.. wazne by były z bawełny i dobrze prane i utrzymywane beda sie nosic te kilka razy dobrze..

Kandy... Myślę,że za kilka miesięcy bardzo Ci się odmieni punkt widzenia;)

To nie jest tak,że ktoś Cię wiecznie krytykuje, czy chce Ci udowodnić brak racji. Opinie wydają osoby, które przetestowały choćby te ubranka. Te nie są po to, by robić antyreklamę, ale po to by wskazać,że czasem nie warto gdzieś wydawać pieniędzy.

Co do opinii, którą usłyszałaś na SR...
    Mimo wszystko polecałabym zasięgnąć opinii z kilku źródeł, przemyśleć i wtedy podjąć decyzję.
    To,że lekarz/rehabilitant uznaje jedną metodę, nie znaczy,że ona jest najwłaściwsza.
    Argumentacja co do chust jest co najmniej słaba(wystarczy popatrzeć na dzieci z tych rejonów świata, gdzie chustowanie jest tak popularne, jak u nas wożenie w wózku). Nie, nie chcę Cię namawiać na chustę, ale też fajnie by było, gdybyś rozeznała się bardziej w temacie(sama dla siebie).

Kandy, nie chcę Cię straszyć, ani nic z tych rzeczy, ale...
    Mam wrażenie,że próbujesz sobie tak wszystko co do joty zaplanować.
    To jest dobre, ale małe dziecko w domu to trochę, jak konkretne tsunami.
    Nie ma co planować, warto zdać się na instynkt.Zwłaszcza wtedy, gdy wszyscy naokoło będą Cię przekonywali,że okazanie bliskości dziecku jest złe, bo się przyzwyczai.
    I nie patrz na dzieci znajomych.
    Pamiętaj,że nie jesteś z nimi 24/7- widzisz tylko pewien "wycinek" z ich życia...
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    to skoro mowa o ubrankach to czy ja moge spytac jaki jest najlepszy proszek do prania ???? szykuje mi sie wielkie pranie ubranek i musze jakis wybrac :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Ja również sie nie zgodze co do super jakości ciuszków z 5-10-15 i Smyka, jasne może są wyjątki ale niesety te ubrania nadają sie na 2-3 razy i do kosza.... przy starszym wiele razy połasiłam się na przecene i cale szczescie przecene... bluzki poroziągane przy szyii, suwaki wiecznie psujace sie nie ważne czy przy kurtałce czy spodniach efekt taki że bardzo dobre szmatki do sprzątania miałam ;)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Jaheira: wszyscy naokoło będą Cię przekonywali,że okazanie bliskości dziecku jest złe, bo się przyzwyczai

ach, jakie to piekne przyzwyczajenie! :bigsmile:
    czasami na "przyszlych mamusiach" czytam: "jak ja sie nie moge sie doczekac az bede tulic mojego maluszka!", po czym na "rozpakowanych", 2 miesiace pozniej:" dziewczyny, co mam zrobic, zeby moje dziecko samo usypialo?" - heheh... najwyrazniej wkroczyly juz do akcji "dobre" ciocie i sasiadki, ktore uwazaja czesty kontakt dziecka z mama za brzydki nawyk i probuja to (czasami NIESTETY skutecznie) wmowic swiezo upieczonym mamom...
    ehhhhh. czas szybko moja, dzieci szybko rosna i ta mozliwosc czestego kontaktu nie bedzie trwala wiecznie - cieszmy sie tym!
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Jahe, podpisuję się pod tym, co napisałaś. Nieraz śmiać mi się chce z siebie samej, jak sobie przypomnę czasy pierwszej ciąży i moje wyobrażenia o macierzyństwie. Miałam m. in. nie mieć wózka, chciałam nosić tylko w chuście. Po 6 tygodniach od urodzin polecieliśmy do sklepu kupować na gwałt wózek :wink: Który potem z powodzeniem służył nam na codziennych spacerach i wcale nie przeszkadzał w korzystaniu z chusty, tylko się z nią świetnie uzupełniał. Niedawno robiłam też porządki w ubrankach po moich dziewczynach - jak widzę niektóre, które kupiłam w pierwszej ciąży, np. urocze (i z pewnością niezmiernie wygodne :devil:) dżinsy na noworodka, to wierzyć mi się nie chce, że to naprawdę ja je kupiłam :wink: Kojca nie miało być - jest i nie wyobrażam sobie go nie mieć, bo to jest w tej chwili jedyne bezpieczne miejsce dla mojej młodszej, jak muszę do wc albo jak mam np. coś usmażyć i ze względów bezpieczeństwa nie chcę, żeby mi się w tym czasie pałętała pod nogami (raczkuje zawzięcie i wstaje przy czym tylko się da). I tak dalej, i tak dalej :wink:
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Ja temat chust skonczylam :)

co do planowania - lubie miec zaplanowane podstawowe rzeczy przy tak waznym wydarzeniu szczegolnie jak pojawiajaca sie nowa istota. wiem, że zycie zweryfikuje kilka rzeczy ale przynajmniej na chwile obecna czuje sie spokojniejsza i czuje , ze na razie mam nad tym jakas kontrole i to mi pozwala wszytsko przygotowac do dnia narodzin.

Jesli mi jakas opinia odpowiada to ją mam zamiar sprawdzic.
    Jeśli nie - jest cos takiego jak instynkt rodzica - wierze, ze wtedy bede sie zastanawiac i znajde najlepsze dla SIEBIE i DZIECKA rozwiązania.

Co do lekarza/rehabilitanta to nie jest to ani lekarz ani rehabilitant :o to osoba zajmujaca sie, eukujaca, badajaca itp od lat rozwoj psychoruchowy dziecka.. znajaca sie rowniez na anatomii i mozecie miec podejscie jakie chcecie - mi jej niektore spostrzezenia przemowily i mam zamiar je mieć na uwadze. Ale to moja indywidualna sprawa i ja Waszych rad nie neguje ani nie bede negowac doswiadczenia tej osoby. W koncu w tym sie specjalizuje i sama ma 3ke dzieci wiec jest tez matka z doswiadczeniem. To czemu mam jej nie zaufać i nie sprawdzić jej metody? i tak sama wypracuje swoja bo po to mam rozum ;)

Nie patrze na znajomych dzieci tylko stwierdzam fakt obserwujac obiektywnie niektore zdarzenia i sposob wychowania tym bardziej ze moglam od 6 lat obserwowac wychowanie dwoch bratanic meza i tez uwazam moja szwagierke za autorytet a tez ma podobne spostrzezenia i opinie co ta terapeutka ruchowa i rozwojowa dziecka - i utwierdzam sie w opinii ze nie wszystko co modne i polecane przez producentow itp nie zawsze jest dobre - że można inaczej.

Ale to moje zdanie. koniec :)

Jeśli sie zmieni to sie zmieni. Otwarta jestem na zmiany ale tez nie dam sobie wszystkiego narzucić i wmówić :)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    rzeczywiscie trudno jest planowac: na pewno to, co sprawdza sie u jednej, nie sprawdzi sie u drugiej i viceversa.
    ja dostalam kojec, myslalam, ze sie przyda... wlozylam anastasie doslownie na 3 sekundy i byl ryk, wiec kojec zostal zlozony i wrocil do ofiarodawcy (cale szczescie nie kupowalismy). chuste mamy, nawet dwie, ale wozka tez chetnie uzywamy - w zaleznosci od okolicznosci. nie kupowalam niczego na zapas (no, moze oprocz ciuchow :wink:), bo "moze sie przyda". bylo lozeczko, wozek, wanienka - to, co wiedzialam, ze na pewno bedzie mi potrzebne. reszte kupowalam bez pospiechu, w miare potrzeb.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Kandyzowana:
    co do planowania - lubie miec zaplanowane podstawowe rzeczy przy tak waznym wydarzeniu szczegolnie jak pojawiajaca sie nowa istota. wiem, że zycie zweryfikuje kilka rzeczy ale przynajmniej na chwile obecna czuje sie spokojniejsza i czuje , ze na razie mam nad tym jakas kontrole i to mi pozwala wszytsko przygotowac do dnia narodzin.

Żeby było jasne. Nie neguję planowania samego w sobie.
    Ale zachęcam do pozostawienia sobie furtek;)

Zanim się Wojtuś urodził to wydawało mi się,że najlepsza metoda usypiania to 3-5-7:cool:
    Taaaa, ktoś kiedyś napisał,że idealnym rodzicem się jest, kiedy dziecka nie ma jeszcze na świecie;)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Dokladnie - planuje co miec podstawowego bez czego ciezko sie obyc a reszte zweryfikuje mi zycie :)

a co do rodzicow- to nie ma idealnych rodzicow ale tez nie wspominam nic o wychowywaniu dziecka - to inna bajka i osobny temat o ktorym nie mam pojecia wiec sie nie wypowiem na pewno. Jest to niewatpliwie inne niz planowanie co sie nabedzie a czego nie.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Jaheira: Zanim się Wojtuś urodził to wydawało mi się,że najlepsza metoda usypiania to 3-5-7

:crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Jaheira: Zanim się Wojtuś urodził to wydawało mi się,że najlepsza metoda usypiania to 3-5-7:cool:

Ha ha, ja też planowałam ją stosować :devil:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Kandyzowana: planuje co miec podstawowego bez czego ciezko sie obyc a reszte zweryfikuje mi zycie :)

Przypuszczam,że właśnie dlatego dziewczyny zwróciły Ci uwagę. Bo wczoraj po zajęciach SR z całą pewnością odrzuciłaś pewne rozwiązania.
    I tyle... Bez przytyków i krytykowania;)
    --
  9.  permalink
    I nadal je odrzucam na tym etapie.. jeśli zmienie zdanie - przyznam sie napewno do błędu podejścia z dnia dzisiejszego.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Tak mi jeszcze przyszło do głowy...

Czasem się zastanawiam, po co jest ten wątek, albo wózkowy, albo wyprawkowy???
    Bo czasem jest tu/tam, jak na targowisku próżności.
    Ktoś zarzuci jakimś wyborem i tak, jakby oczekiwał wyłącznie achów i ochów.

A wtedy, gdy niepochlebną opinią podzielą się użytkowniczki danego produktu, to przestaje być fajnie i pojawiają się oskarżenia o krytykanctwo.
    Przecież te opinie nie są dawane "na złość".
    Po prostu warto znać za i przeciw każdego rozwiązania, zanim podejmie się jakąś decyzję.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    [quote=Kandyzowana] Kandyzowana

"Nie patrze na znajomych dzieci tylko stwierdzam fakt obserwujac obiektywnie niektore zdarzenia i sposob wychowania tym bardziej ze moglam od 6 lat obserwowac wychowanie dwoch bratanic meza..."

Kandy, obserwacja czyichś dzieci a doświadczenia tutejszych forumowych mam ( a głównie te się wypowiadają w w/w kwestiach), które właśnie zmagają się OSOBIŚCIE Z
    "bycia rodzicem" albo zmagały jakiŚ czas temu z omawianymi właśnie tematami, to niebo a ziemia.:wink:

Co do ciuchów, przyznaje rację, że Smyka ( dział odzieżowy) , 5-10-15 naprawdę omijam szerokim łukiem, bo również się sparzyłam sugerując się niską ceną. Od 11 lat pałętają mi się dziecięce ciuchy po chałupie i śmiało mogę stwierdzić, iż wolę pojechać do fajnego ciuchlandu i kupić używane ( NP. next, gap, carter's, h&m, george itp) niż korzystać z tanich ofert w naszych sklepach. Poza tym, myślę perspektywicznie:) Wolę jechać do np. Zary, hm, gapa czy innego fajnego sklepu i kupić droższe ubranka, jednak mam gwarancję, że jak moje dzieci z nich wyrosną, to mogę je wystawić np. na allegro i wiem, że je sprzedam. A kwotę, jaką otrzymam moge znów przeznaczyc na fatałaszki dla dzieciaków. Ciuchów używanych ze smyka i 5-10-15, niestety,nie sprzedasz ( jeśli masz ewentualnie zamiar).
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.