Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    vloe masz racje w 1000% i nie zamienilabym brzuszka na gladka skore !! :) ale... ja zawsze o to dbalam i bylam osoba raczej wysportowana i o ladnej gramaturze skory i troszke jako mloda kobietka denerwuje mnie ta ilosc rozstepow bo juz nie bede sie w nich pokazywac bo sa nieapetyczne.ale moze masci na blizny pomoga po porodzie ;) jq po prostu oprocz woelkiej milosci do synka przyznam soe ze po prostu lubie dbac do wyglad i stad takie moje marudzenie :P

nienawidze rozstepow i cellulitu i dla mnie moglyby zniknac w cholere albo w 100% przejsc na mezczyzn :P hiehhie:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
    • CommentTimeMar 4th 2013
     permalink
    Kandy Ty masz piękne brzucho i naprawdę nie masz się czym przejmować myśle :*
    Ja za to w weekend się spotkałam z Roberta siostra i ona ma termin na 1.07 ale pamietam, że jak bylismy na Wigilię to już miała spory brzusio a była w 12tc i sie mnie spytała czy ja naprawdę w ciązy jestem bo nic nie widać a powinno być widać :(((

A dziewczyny jeszcze chciałam spytać bo jescze jakiś tydzien temu miałam tak, że musiałam w nocy wstawać na siusiu, a teraz od 3 dni nie :( mimo, że pije tyle samo :(
    I nie wiem co jest ? Czy macica się trochę podnosi do góry i odciąża pęcherz ?

Miłego Poniedziałku :***
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeMar 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Kandyzowana: ale... ja zawsze o to dbalam i bylam osoba raczej wysportowana i o ladnej gramaturze skory

a ja nie dbałam nigdy specjalnie. I nie mam rozstępów. Dziewczyny jesteście piękne, z rozstępami, czy bez :) I dobrze wiecie, że tu chodzi o predyspozycje genetyczne a nie o to, czy ktoś dba o skórę czy nie :* Kandy, "niteczki" zbledną i będzie dobrze :)

Treść doklejona: 04.03.13 07:34
    Asiula_6_9_91: I nie wiem co jest ? Czy macica się trochę podnosi do góry i odciąża pęcherz ?

dokładnie tak Asiu :) Nie martw się, jeszcze będziesz przeklinała to nocne wstawanie na siusiu :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja je Kochana już przeklinałam :-P
    ale się przyzwyczailam q tu nagle wstaje i jest ok a wcześniej pedzilam min raz w nocy z brzuchem jak w 5 miesiącu :-P
    -- [/url]
  2.  permalink
    czesc dziewczynki:-)

sączą mi się wody płodowe, zaczelo sie w nocy ale poniewaz jest nieregularna akcja skurczowa to kazali jeszcze czekac, dziwne uczucie jakbym siusiala co 5 minut. Boli narazie jak na miesiaczke
    -- [/url]
  3.  permalink
    Witam !!!
    no to Milagros zaczęło się :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Milagros to Kochana się powoli zaczyna :-)
    może jakieś Malenstwo dla odmiany wyskoczy wcześniej :-)
    powiedzieli Ci ze masz czekać na mocniejsze skurcze czy co ?
    -- [/url]
  4.  permalink
    Milagros trzymam kciuki:wink:
    --
  5.  permalink
    Asiulka - i tak bylam dzis umowiona zeby tam pojechac ale dopiero na 12:00 wiec kazali czekac do tego czasu chyba zeby skurcze byly silniejsze.
    Ale to dziwne jest bo spodziewalam sie wyraznego chlust a tutaj sie tak sączy i saczy taka czysta woda

Treść doklejona: 04.03.13 07:57
    a czytalam swoja droga ze cos takiego tez moze wystepowac na kilka dni przed porodem...
    -- [/url]
  6.  permalink
    Milagros, super wieści z rana ! Ja dzisiaj też idę do lekarza. Ciekawe co ten gbur powie :bigsmile::cool:
    -- [/url]
  7.  permalink
    kurcze, boli:-(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    sie mnie spytała czy ja naprawdę w ciązy jestem bo nic nie widać a powinno być widać :(((

Asiula - spójrz na nasz wątek ze zdjęciami. U niektórych dziewczyn nie widać nawet w 20tc, że w brzuchu mają dziecko. Ja myślałam, że w 17t mam widoczną ciążę, a teraz jak patrzę na to zdjęcie, to śmiać mi się chce:)
    Każdy rośnie w swoim tempie.
    Milagros, kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Milagros - no to się zaczyna:) Czekamy kochanie i życzymy siły i wytrwałości:wink:
    Izuk - mam nadzieję, że i Ty dzisiaj sie rozpakujesz? :wink:

Ale emocje:bigsmile:
    --
  8.  permalink
    No wlasnie ja mam.w genach ta sklonnosc do tych blizn i cellulitu 4stopnia..

Mila - no to trzymam kciukaski !!! :*

Treść doklejona: 04.03.13 09:03
    a ja tak sie w allegro wkrecilam ze.czekam na 7 przesylek i wiekszosc dla maluszka ;]
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    No to kciuki za Milagros :peace:
    Powodzenia :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    No to poszalałaś, Kandy:wink:
    Ja byłam w sobotę w Arkadii i kupiłam córci w KappAhl prześliczny komplecik:)Spodenki i bolerko - sweterek:) Pokaże Wam, a co:)
    http://www.kappahl.se/media/0239145171669_F_02.png
    spodenki
    http://www.kappahl.se/media//391508_F_02.png
    --
  9.  permalink
    nie kciukajcie moze tak, ja wcale nie jestem psychicznie gotowa:bigsmile:
    skurcze slabną jak sie ruszam, chodze ale te wody sacza sie ciagle, dzwonie po meza zeby z pracy wracal:-) jak mi powiedzą w szpitalu ze nic sie nie dzieje to sie mocno zdziwie
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    milagros kciuki dzielna jesteś i niedługo przytulisz swojego skarba :-)
    iza kochanie liczę że dziś uda ci się rozpakowac :-*

ja dziś jadę do znajomych którym urodziła się córeczka już nie mogę się doczekać a na roztepy nikt nic nie poradzi trzeba się z nimi pogodzić ja też mam skłonność genetyczną i do celulitu i do rostępów...

venus a jak ty się czujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Witam Mamusie :)

Milagros kciuki zaciśnięte :)

Migotynka piękne ubranka, widziałam ten sweterek jak tam byłam ostatnio i też go zakupię jak lekarz potwierdzi, że to na pewno ONA :) nie wiedziałam, że są i spodenki, śliczny komplecik.
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Jak wody sie sacza,to i tak bedziesz musiala urodzic. Chyba max 48h mozna z saczacymi sie wodami czekac.
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Milagros - tak jak Montenia napisała, jak to są wody to masz max 48godz by urodzić. Ciekawe czy to już to :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dokładnie, jak to wody, to już się zaczęło generalnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    MilagrosCud :clap:

dzien dobry dziewczyny :grouphug:
    --
  10.  permalink
    Migotka ja to nie moge do Arkadii jechac bo zaraz tam wpadne do sklepow i cos nalapie a na allegro to przynajmniej umiem sie powstrzymac jak nei jestem pewna jak cos wyglada:P

ale zmaowilam kilka ubranek nad moze ( uzywanych ale w b.dobrym stanie) i higieniczne rzeczy ( oraz Palmers na rozstepy..) dla siebie i malego no i przescieradełka, reczniki i otulacze po kąpieli :P

Zostaly mi higieniczne rzczy takie jak pieluszki itp.

Milka - ja trzymam kciuki ze pod koniec tygodnia bedziesz juz z dzidiza w domku:D
    --
  11.  permalink
    Milagros kochana trzymam kciuki:bigsmile::bigsmile:
    Ja byłam u gina dziś ...główka jest nisko przy kanale,mam iść na wizytę za 2 tygodnie, ale jak coś się zacznie to szpital wiadomo:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    DominiczkaA zamienmy sie ,ja jeszcze tylllle czekania :tooth:
    juz blizej niz dalej kochana
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    witam sie poniedzialkowo :bigsmile:
    Myslalam, ze może Iz juz urodzila i cos tu poczytam a tu niespodzianka i Milagros pisze :bigsmile: wiec trzymam kciuki i powodzenia życze :bigsmile:
    ja mam dzis swietny humor pewnie przez to piekne niebo i sloneczko :bigsmile: wczoraj pokupilam kilka rzeczy do szpitala dla syneczka i dla siebie :bigsmile: od jutra zaczynamy pranie :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Milagros trzymam kiciuki :-)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Milagros - powodzenia!
    --
  12.  permalink
    Powodzenia i szybkiej akcji. A bolec boli, tylko zalezy od wytrzymalosci. Sam bol by dalo rade zniesc gdyby nie to ze pod koniec nie ma praktycznie przerwy miedzy skurczami, przynajmniej ja nie odczulam. Jeden sie konczyl a juz drugi zaczynal. Masakra byla ha ha ha
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    madzik1983 ja miałam dokładnie to samo i to bez żadnego znieczulenia rodziłam :)
    Milagros kciuki mocno zaciśnięte :)
    A tak w ogóle to dzień dobry mamusie :)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Milagros kciuki, bądź dzielna :D

Migotynko super ciuszki, ja to był cały Kappahl wykupiła :tooth: :D
    --
  13.  permalink
    mangaa: Migotynko super ciuszki, ja to był cały Kappahl wykupiła :tooth: :D

Mangaa ty to już chyba wszystko masz dla maluszka co?:)Jak samopoczucie?:wink:
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    dziewczyny na polowce nie stresujcie mnie, ze juz wszystko macie :wink: ja mam nadzieje, ze do konca przyszlego tyg kupie to co najpotrzebniejsze :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny, mam jeszcze pytanko co do tych ruchów. Rano i wieczorem sobie leżę i trzymam rękę i jest ok, czuję. A jak jest w ciągu dnia u Was? Jestem na zwolnieniu więc nie pracuję i siedzę i szczerze mówiąc nic nie czuję. Wiem, że każde dziecko jest inne, mają różne dni ale na tym etapie co jestem powinnam czuć non stop? W sensie, że przez cały dzień?
    --
  14.  permalink
    blubis - ja jak w ciagu dnia jestem aktywna to nie czuje za bardzo - bo dzidzius spi kolysany ruchami itp.. czuje w stanie spoczynku, czy to siedze, czy leze.. jak nic sie nie dzieje.. no i jak zjem cos... blu nie denerwuj sie... niektore dzieci sa bardzo ruchliwe - ja takie akurat mam...a sa dzidzie leniwe bardziej i to normalne. :)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    ciekawostka dl martwiacych sie spokojnymi w brzuchu dziecmi...
    zdziwi was zapewne jak i mnie zdziwil fakt, ze bratowa mojego mino NIGDY nie czula ruchow swojego pierwszego dziecka.
    nie wiem, jak to jest mozliwe, ale ona twierdzi, ze tak bylo!
    to sie dopiero nazywa lenistwo! :bigsmile:
    :shocked::shocked:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Blubis to norma, ze w dzien raczej mozesz nie czuc bo malenstwo musi kiedys spac :wink: ja odkad jestem na zwolnieniu to czuje raczej przez caly dzien ale moj nocny marek zaczyna szalec tak na maxa od 21 :bigsmile: a w ciagu dnia to tylko sporadycznie pewnie jak sie przekreca :wink: glowa do gory :bigsmile:
    --
  15.  permalink
    Anula85: bez żadnego znieczulenia rodziłam :)
    - ja tez bez znieczulenia :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dzięki dziewczyny. Na razie praktykuję 5 minutowe położenie się z rękoma na brzuchu i czuję delikatne kopniaki. ale jak siedzę dzisiaj przy kompie to nic a wczoraj w pozycji półleżącej kopał mi w pęcherz - mega przyjemne :) A chciałabym tak czuć jak siedzę bez tych wycieczek, by się położyć :wink:
    --
  16.  permalink
    ja też się martwiłam i pisałam nawet posta o tym wczoraj bądź w sobotę...Od czwartku kiedy to byłam w podróży maluch się nie ruszał. W sobotę już się zaczęłam bardzo martwić a w niedzielę około 21:00 fikał jak szalony. Nie są to kopniaki, jedynie pukania, z przerwami, albo ciągłe...
    wydaje mi się że TO jest TO.

Czekam z niecierpliwością na kopniaki.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tak, czytałam anairda. tylko, że ja jestem miesiąc do przodu i na wszystkim forach czytam o szaleństwach w brzuchu a u mnie tylko takie :wymuszone" na leżąco
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie :wink:
    Ew3ame ja się czuję dobrze :bigsmile: nie rodzę, czekam do 17 marca z synem :updown: Dziś jest tak piękne słońce, że szok!!! Od razu humor się poprawia :boogie:
    Kandy jak byś zobaczyła moje rozstępy na udach, biodrach, kolanach i w ogóle to byś się przeżegnała lewą stopą :updown: też jestem załamana ale jak mówi mój Przemek: KOCHANIE JESTEŚ W CIĄŻY, DŹWIGASZ NASZEGO SYNKA, KOCHAM TWOJE ROZSTĘPY!!! i zawsze daje buziaka :heartbounce:
    Migotynka śliczny komplecik, mój Przemek zawsze jak jest w Biedronce i złapie coś w ręce dla dzieci z DISNEYA to od razu kupuje, nie może się uspokoić, tylko słyszę: BO TO TAKIE ŚLICZNE, ZOBACZ!!! i banan na twarzy od ucha do ucha :bigsmile:
    Milagros no to żeś mnie z nóg zwaliła wiadomością o rozpoczynającym się porodzie :devil: trzymam mocno kciuki i pomyśl, że ja teoretycznie rodzę od 21 lutego :devil: a Ty znienacka będziesz miała córę przy sobie :clap: trzymam kciuki i daj znać!!!!
    A ja dziś idę na KTG :wink: Biedna Izus się męczy :sad:

Treść doklejona: 04.03.13 12:08
    Kochane bo Nasze dzidzie mają dni leniuchowania i spania a po kilku dniach jak tylko nabiorą sił to od razu dają znać mamie o swoim istnieniu :devil: cwaniaczki, mówię Wam! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Milagros kciukasy :thumbup:

IzUk jak tam u Was Kochana?

Ange: od jutra zaczynamy pranie

a ja zaczynam dzisiaj :bigsmile:

Treść doklejona: 04.03.13 12:32
    Doczytalam wlasnie u IzUk pod karta....meczy sie biedna....Duzo sily Kochana :hugging:
    --
  17.  permalink
    Jestem w klinice, wody odchodza caly czas,3 cm rozwarcia, narazie brak wyraznej akcji skurczowej, dostalam antybiotyk.
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Milagros trzymam kciuki !!
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Milagros - powodzenia !!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Super Milagros trzymam kciuki !! :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Witamy poniedziałkowo :)
    Milagros - powodzenia :))
    A ja Wam powiem, że miałam kolejną nieprzespaną noc. Ostatnio wstaję co 1-1.5 godz na siQ w nocy :( Czasem to nawet po 4-5 razy w ciągu nocy. Jestem przecież w drugim trymestrze, więc nie powinno mnie tak męczyć. Aż się boję pomyśleć, co będzie w takim razie w trzecim - chyba w ogóle nie będę spać :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Milagros trzymaj sie :hugging: A na co ten antybiotyk?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.