Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthormoly123
    • CommentTimeMar 5th 2013
     permalink
    Witam dziewczyny,
    Trzymam kciuki za wszystkie rodzące :)
    Ja wczoraj byłam u ginekologa, z moim bąbelkiem wszystko w porządku. Mogłabym prosić o dopisanie mnie do listy termin wg miesiączki mam na 30 września, chociaż maluch jest młodszy o tydzień więc nie wiem czy to dobra data :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    swisssky na zgagę polecam siemię lniane w ziarenkach, łyżkę ziarenek zalewasz wrzątkiem i odstawiasz na około 10 godzin, pije się 2 razy dziennie razem z ziarenkami. Super smaczne nie jest ale da się przyzwyczaić, nawet mój mąż pił :)
    Witam się z rana i czekam na wieści od rodzących :) powodzenia dziewczyny :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    madziik1983 przed pierwsza ciaza mowilam -ja nie bede chciala znac plci ,a jednak zapytalam, rzeklam -z druga nie zapytam ,a i tak zapytalam haha ,a teraz kiedy mam dwie dziewuszki ...,no wlasnie Ewelajna87 jak tu kochana wytrzymac tyyyyle czasu :boogie:
    Do brzuszka mowie -kruszynka ,zabka, Zuzka ,malutka ,a jesli to jednak chlopczyk:shocked: co on sobie pomysli o takiej mamusi:rolling:
    --
  1.  permalink
    Na zgage super tez dziala zagryzanie migdalow, przynajmniej mnie pomoglo. I nawet smaczne :)

Nera86: przed pierwsza ciaza mowilam -ja nie bede chciala znac plci ,a jednak zapytalam, rzeklam -z druga nie zapytam ,a i tak zapytalam haha ,a teraz kiedy mam dwie dziewuszki .
    ja w pierwszej nawet nie musialam w sumie pytac, od razu czulismy ze chlopak jest :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    madziik1983 mnie z pierwsza corka karty wyszly pare dni przed koncem roku,ze bede miala dziecko jeszcze w tym roku ,dziewczynke -patrzylam sie na moja mame jak na nienormalna ,a ja juz bylam w ciazy hahaha ,po 2 miesiacach bez jednego zdania tez czulam,ze dziewucha bedzie. :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja jestem również po nieprzespanej nocy,od 22 do 4 leżałam pod ktg,tetno nadal w dolnych granicach,więc zostaję do dalszej obserwacji.Pewnie do porodu już nie wyjdę.Trzymam kciuki za pozostałe mamusie.
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    _sushi_ :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    IZUK, trzymaj się, dasz radę. My MAMY tak już mamy, że radę DAMY!
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Suszka dobrze , że jesteś pod obserwacją , czekamy na Jurka :bigsmile:

Iza trzymam mocno kciuki , szkoda , że tak długo się to rozkręca u Ciebie...

Dziewczyny przestańcie się tak książkowo trzymać tych ruchów dziecka :bigsmile:
    Ja już wspominałam , że sama późno poczułam do tego jak już poczułam to dłuuugo minęło nim to się w ogóle rozkręciło, mało tego wkraczam w 32 tc! a Niuńka jakoś specjalnie mi nie daje w kość, rusza się , czuję - wiadomo , bo jest już spora, ale nie zasadza mi porządnych kopów, wszystko jest takie subtelne...
    Za bardzo się nakręcacie informacjami w necie i za bardzo porównujecie do innych, a przecież to Wasza ciąża i moze być całkowicie inna od wszystkich :smile:
    --
  2.  permalink
    Hej Mamuśki !

Jak się dziś czujecie? Może Lista ruszy? hmm czekamy na to !
    IzUK trzymam kciuki abyś już kochana się tak nie męczyła, bo tyle dni to wcale Ci się nie dziwię, że nie masz na nic siły! Ściskam Cię mocno ! :hugging:
    Milagros, z Tobą też cały czas myślami jestem daj znać od razu jak by już było po i na to liczę, że u Ciebie to sprawnie pójdzie :winkkiss:
    Venus87, a u Ciebie jak kochana? Na razie cisza? :kissing:

A mi dzisiaj chyba opadł brzuch:shocked:. Aż mnie to przeraziło, bo dzisiaj mamy wyprowadzkę, więc liczę że dzidzia jeszcze nam poczeka ;) Mimo, że łóżeczko już złożone... :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    część dziewczyny kciuki trzymam za
    ize milagros i sushi bo u was to pewno już niedługo w końcu (może wskocze na to upragnione 30 miejsce)
    spalam dziś dobrze ale szybko obudziła mnie czkawka synka :-) super uczucie :-D byliśmy wczoraj u znajomych którym trzy tygodnie temu urodziła się córka dosłownie nie mogłam się idę niej odkleic a że mieli też cztero letniego syna on nie mógł odkleic się odemnie :-D no i taka szczęśliwa spędziłam wieczór z maluchami :-)
    --
  3.  permalink
    madziik1983: A jeszcze trafisz jak moja kumpela, miala byc Madzia a jest Jacek ha ha

Ja tak mialam, przez cala ciaze potwierdzana byla dziewczynka a wyszedl Mateusz :) i teraz jak uda mi zajsc w ciaze, to nie chce znac plci.

Sushi dobrze, ze jestes pod obserwacja, Iza bidulko kciuki zaciskam b. mocno!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sushka, trzymam za Was kciuki, Jurku, przybywaj!
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    kuleczka a miałaś może zdjęcia płci na 3d?

Bo ja mam , a zawsze mam ten 1% wątpliwości słysząc takie historie jak Twoja :tooth:
    --
  4.  permalink
    Niezalogowana gdzie się wyprowadzasz kochana?
    --
  5.  permalink
    eveke: kuleczka a miałaś może zdjęcia płci na 3d?

Nie robilismy 3d, bo nie chcielismy widziec buziulki i chcielismy zeby niespodzianka byla. Ja cala ciaze mialam przeczucie, ze bedzie chlopak chociaz wszystkie znaki na niebie wskazywaly dziewczynke :P
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    aaaa no to jestem jednak spokojniejsza o naszą ewidentną pipcię pokazaną w 3D
    buźkę mamy tylko z 24tc wiec w sumie nie mam wyobrażenia, bo w 30tc nie chciała się ujawnić i zasłoniła rączkami :bigsmile:
    --
  6.  permalink
    :bigsmile: ja to sie ciesze, ze w pokoju nic na rozowo nie porobilam :P
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień dobry mamusie, na razie uciekam bo idę z pieskiem na spacer i po chlebek, jak będę mogła to od razu przeczytam wasze wpisy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    IzUk napisała pod kartą, że jedzie na oddział - 4 cm rozwarcia. Powodzenia :wink:
    --
  7.  permalink
    Super:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:IZUś trzymamy kciuki mocno...oj mocniutko:bigsmile:
    --
  8.  permalink
    DominiczkaA do nowego mieszkanka :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Izus kciuki!!!! Powodzenia :thumbup:

Sushi trzymajcie sie tam, zaciskam kciuki :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Niezalogowana oooo proszę super,nowy etap w życiu:bigsmile:Ja na razie niestety nie mam takiego szczęścia:bigsmile: ale najważniejsze,że będę miała własną,pełną rodzinkę:bigsmile:
    --
  10.  permalink
    Domi, to jest najważniejsze ! Ciekawa jestem kiedy będziemy miały maleństwa w domu :bigsmile::wink:
    -- [/url]
  11.  permalink
    Na pewno w podobnym czasie:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Iza ma już konkretne rozwarcie! Super
    Kciuki za wszystkie rodzące.
    Motyl, witaj.:)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dzien dobry mamuski :bigsmile:
    3mam kciuki za rodzace!! Oby poszlo szybko i szczesliwie :smile:
    Ja od samego rana wybralam sie na male zakupy i juz zamoczylam ubranka dla mojego syneczka, ktory juz posiada imie .... jednak bedzie KRYSTIANEK :wink: takze dzis dzien pracowity, chociaz po tych malych wysilkach troche sie zmeczylam hehe a myslalam, ze bedzie lekko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    No trzymamy kciuki Izuś na Ciebie!!!!
    Venus super forma, jeszcze spacerek , zakupy podziwiam, ciekawe czy ja też będę taka sprawna hihihi :D
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dobrze że u izy coś ruszyło :-) no ja dziś mam letnia mimo pięknej pogody
    --
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    Dziewczyny boli mnie tak jakby kość łonowa, nie jest to jakiś silny ból ale co jakiś czas zaboli, szczególnie jak siedzę czy leże w jednej pozycji. Miała może któraś z Was coś podobnego?
    -- [/url][/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Ewelajna no ja tak mialam i nadal czasami mam... uroki ciazy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kciuki nieustanne za nasze dziewczyny na Oddziałach :D

Biedna Iza się namęczyła :( Ale widok córuni jej to wszystko wynagrodzi...

A ja też Was proszę o kciuki za dziś - mam USG połówkowe o 18:00, niby jestem spokojna, no ale jednak coś czuję, że w poczekalni jajo zniosę...:/
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    mangaa napewno bedzie zdrowa dzidzia :heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ewelajna mialam i mam to samo :neutral:

Mangaa kciuki w gotowosci, bedzie dobrze :thumbup:
    --
  12.  permalink
    mangaa: A ja też Was proszę o kciuki za dziś - mam USG połówkowe o 18:00, niby jestem spokojna, no ale jednak coś czuję, że w poczekalni jajo zniosę...:/

mangaa ja zawsze przed wizytą mam takiego stresa że mi się wymiotować chce:)

3mam nieustannie kciuki:)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorEwelajna87
     permalink
    czyli to normalne :) Tyle dobrego ;) Może kości się rozchodzą i stąd ten ból.
    -- [/url][/url]
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Czytam sobie ploteczki ze Steczkowska w ciąży, ( na moim etepie) :)
    i starsza o rok ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Ewelajna87 nie martw sie slonce,napewno wszystko dobrze,ja wieczorem prawie jajo znosilam z bolu :wink:

moim jedynym problemem dreczocym jest to opuszczanie moczu,czyzby kurcze tak nisko usadowila mi sie ciaza?? w zyciu nie mialam z tym problemow do 6 ,7 miesiaca ciaz .:shamed:
    --
  13.  permalink
    Mam pytanie do ciężarówek na końcówce:bigsmile:Ile wcześniej przed terminem ubieracie łóżeczko...bo tak się zastanawiam czy to już czas czy poczekać jeszcze żeby się nie kurzyło czy coś ...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    DominiczkaA Ja z moim pierwszym dzieckiem naszykowalam tylko posciel i przescieradelko wyprane i zapakowane w torebki miesiac przed terminem ,jak urodzilam -rodzina poprostu ubrala kolderke itp (mialam zagrozona ciaze i chodzilam z rozwarta szyjka 9 mies i co chwila na zamykanie) ,a z druga coreczka naszykowalam jak czulam 3 dni przed ze cos mnie ten tego bierze choc do terminu bylo 3tyg czasu
    --
  14.  permalink
    też mam już wyprane i włożonej do takiej torby żeby się nie kurzyło...a w sumie ubranie to tylko chwilunia roboty,ale chciałabym to sama zrobić bo lubię strasznie szykować rzeczy dla małej:):bigsmile:
    --
  15.  permalink
    Nera, ja niestety tez mialam ten sam problem ;/ non stop z wkladkami latalam bo gatki bylyby non stop mokre ;/ coz uroki ciazy, ale po porodzie wszystkie dolegliwosci przeszly jak reka odjal :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    DominiczkaA to moze ubierz lozeczko jak tylko podszczypywanki bedziesz miala i nakryj przescieradlem (moj maz tak zrobil jak ubral lozeczko gdy urodzilam) :wink:
    --
  16.  permalink
    Chyba zdam się na intuicję he tak jak mówisz:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Łołł to Izus już rodzi :D
    Sushi trzymam Kochana kciuki :)
    Niezalogowana super wieści :) Przywitacie Lenkę w nowym mieszkanku :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    DominiczkaA nie wiem czy kazda kobieta tak ma (moja mama i duzo kolezanek potwierdzily ze przed porodem kobieta dostaje mega powera na spacery,zakupy ,sprzatanie,poscielennie lozeczka itp) u mnie to sie sprawdzilo ,z pierwsza w terminie wiec pikus ,ale czemu z druga ciaza zrobilam to samo jak 3 tyg do terminu bylo?
    :bigsmile:
    --
  17.  permalink
    Nercia coś w tym jest na pewno:bigsmile::bigsmile:Tylko że u mnie jest trochę inaczej ,bo ja ogólnie jestem osobą lubiącą ruch...miewam czasem tzw.dzień lenia,ale poza tym to non stop coś robię:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    DominiczkaA oj uwierz ,ze to bedzie mega sila, ja np sama dywan w 20 metrowym pokoju zdjelam i polozylam nowy hahahaha
    :thumbup:
    --
  18.  permalink
    hehe Nercia szacun:bigsmile::bigsmile:Czyli zrobić np.przemeblowanie sama dam radę he?:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.