Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeMar 8th 2013
     permalink
    eve wiem że w tym roku nie wyprawia urodzin a zawsze jak dziecko cieszylam się na tort który robiłam i to chyba mnie trochę doluje :-) ale wolę odpuścić sobie urodziny niż narobić się duzo i potem w nocy mieć skurcze...
    uwaga grzybica w końcu odchodzi w zapomnienie :-D nie mogę się już doczekać z m serduszek :-D
    strasznie ręką mi drentwieje w nocy któras z was też tak ma?

no i wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet dla wszystkich cudownych kobiet z tego forum

venus ciszy czuje że niedługo się nam rozkazujesz pewnie z cytrynka :-)
    --
  1.  permalink
    dobry..;)

ja dzis mam na obiedzie tate z Lodzi bo prowadzi jakas sprawe w Skierniewicach i stwierdzil ze nie.widzial mnie od 26.01 (slubu) to na obiad wpadnie do Wwy po sprawie :) Mama niestety nie da rady przyjechac bo praca...

do tego tylko rqz dzis wstalam!!! :) miedzy 1-2 w nocy :) juz druga noc mialam taka prawie przespana w calosci :P.

Mlody od.rana.fika..kopie.. i w ogole uciska.. ahh kochany szkrab wita mame z rana :P

sciskam Was kochane i kciuki trzymam za zblizajace sie do rozpakowania :S
    --
  2.  permalink
    Witam !! Wszystkiego najlepszego dla nas dziewczynki !!!!
    --
  3.  permalink
    witam sie piatkowo :-)
    swissky bardzo mozliwe, ze dzieciatka nie lubia zbyt głosnego halasu, tylko niestety moja troche sie naslucha bo jestem jak na razie skazana na jazde pociagiem conajmníej raz w tygodniu. Myslalam o tej latarce, ale nie wiedzialam czy maluch juz cos widzi. Niestety nie wiem gdzie mam umiejscowione lozysko, nie powiedziala mi. Wiem tylko gdzie mialam kosmowke, ale nie wiem czy to to samo, nie znam sie.
    W ogole dopadlo mnie okropne przeziebienie, bylam wczoraj w aptece, mowieze chce cos dla kobiet w ciazy, a co sie okazalo potem w domu? ze krople na katar nie mozna uzywac w ciazy, a choligrip max nalezy skonsultowac sie z lekarzem, kurde i teraz nie wiem czy moge to zazyc, czy nic sie nie stanie niunce.
    Jeszcze do tego od kilku dni mam bolesnosc w podbrzuszu, czesto jest tak, ze boli nawet przy przewracaniu sie z boku na bok, albo tez kluje mnie w prawym dolnym rogu.
    Kobietki, wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :-*
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Przyjmijcie życzenia Baby kochane
    od drugiej Baby z samego rana
    Niech Wasz dzień cały będzie radosny
    Trzymajcie się Baby, byle do wiosny!
    :smile:
    --
  4.  permalink
    Wszystkiego najlepszego w dniu naszego święta :bigsmile::bigsmile:
    Zmykam na zakupy:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Kobietki wszystkiego naj naj :bigsmile:
    u nas pogoda jest tragiczna... znow snieg buuuuuu
    Dominiczka zazdroszcze tych zakupow bo ja musialam swoje odwolac ze wzgledu na pogode :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Hej dziewczyny , bylam u ginekologa ,tak sie cieszylam,ze prezencikiem bedzie bijace serduszko na dzien kobiet a tu w zamian dostalam skierowanie do szpitala. :sad: Mam silna anemie,niedobialkowanie i lozysko rosnie a macica stoi w miejscu ,czego skutki moga byc tragiczne :cry: niestety nie mam internetu w telefonie a wiec odezwe sie jak tylko wroce ,jesli bedzie cos nie tak tfu tfu tfu to moj Piotr Was poinformuje ,ale poki co zyje nadzieja ,ze pojade ,porobia mi badania i dzis wroce do swojego lozeczka :sad:

dbajcie o siebie i oszczedzajcie sie :grouphug:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Nera, mam nadzieje, ze bedzie wszystko dobrze - zycze ci tego z calego serca!!!! trzymaj sie!!
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
    • CommentTimeMar 8th 2013 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny wszystkiego najlepszego w Dniu Kobiet!!! :flowers:

Ew3ame dobrze, że jest już lepiej :thumbup:

Mam jeszcze pytanie, od kilku dni mam twardnienia brzucha częściej niż zwykle, dzisiaj w nocy bolał mnie brzuch, a teraz mam bóle miesiączkowe... Poza tym ok, żadnych innych niepokojących dolegliwości. To jest normalne? Może to wynik jakiegoś przemęczenia? (Jestem u rodziców i trochę dużo się dzieje, ale ogólnie nie czuję zmęczenia)

Nera trzymaj się będzie dobrze
    -- ;
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Wszystkiego dobrego w dniu naszego święta :)
    Mi dziś znowu nad ranem leciała krew z nosa;/ Właściwie od tygodnia codziennie mi leci. Miała któraś z Was takie częste krwawienia?
    Tylkonadzis - na gardło można Tantum Verde w sprayu i tabletki do ssania Isla. Do nosa jedynie woda morska na rozrzedzanie wydzieliny. Mi dodatkowo lekarz zalecał 3x dziennie wapno z wit.C do picia i Rutinoscorbin. No i naturalne sposoby:czosnek, maliny, cytryna, miód.
    Nera-trzymam kciuki by było wszystko dobrze.
    Bąbelasek - bierzesz magnez? jeśli twardnieje Ci nieregularnie to wystarczy magnez, można też No-spę. Natomiast jeśli te skurcze są w równych odstępach czasu np. co 10-15 min. to powinnaś skontaktować się z lekarzem.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie,I JA SIĘ PRZYŁĄCZAM DO ŻYCZEŃ Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA :flowers::flowers:
    Ew3ame super, że grzybica odchodzi, nie długo będzie gorąco w sypialni :tooth::devil::devil: Zboczuchy jedne....
    Kandy życzę miłego dnia w rodzinnym gronie :bigsmile: a jak mama się czuje, już lepiej się czuje???
    Tylkonadziś zdrowiej kochana, życzę dużo zdrówka i odpoczynku :grouphug:
    Nera kochanie zmartwiłam się :cry::cry: mam nadzieje, że będzie dobrze kochanie!!!! Trzymam kciuki za Was!!!!!
    Bąbelasek bierz sobie nospę 3*1 ( ja tak brałam) odpoczywaj bo to ważne, może też magnezu brakuje?? robiłaś badania krwi?? trzymaj się kochana, wszystko jest dobrze :wink:

Ja w nocy miałam bóle, myślała, że się zaczęło, ale fałszywy alarm :neutral: muszę czekać...

Treść doklejona: 08.03.13 10:37
    Akirko mi też leciała krew z nosa i dziąseł :neutral: to normalne, mamy duży przepływ krwi w naczyniach krwionośnych, które pękają z nadmiaru :smile: jeżeli się martwisz idź do lekarza kochanie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Venus, mi do tej pory leciała, ale sporadycznie. A teraz codziennie, a najgorsze, że w czasie snu. Budzę się i czuję, że spływa po gardle;/ Boję się, że się zakrztuszę czy co. Może to od kataru teraz częściej mi się zdarza. W poniedziałek mam wizytę, to na pewno się zapytam.
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Nercia, trzymaj się! Oby wszystko było dobrze :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Nercia będzie dobrze musi być dobrze !!! Trzymaj się i wracaj do nas szybko !!
    --
  5.  permalink
    akirka o dzieki, chetnie skorzystam ;-)
    nera trzymam kciuki, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze
    A mnie martwia te bole brzucha i klucia w podbrzuszu :-(
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Magnez biorę, no-spę muszę zacząć brać. Raczej są nieregularne te twardnienia. Dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie :kissing:

Akirka, mi też jakiś czas temu leciała krew codziennie rano, ostatnio jak byłam u internisty to poradziła mi na przeziębienie rutinoskorbin i mówiła, że też powinien zmniejszyć krwawienia, ale nie brałam, więc nie wiem czy pomaga.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    nercia kciuki zacisniete oby wszystko dobrze się potoczyło :-)
    akirka spytaj się lekarza może musisz wziąć coś na wzmocnienie naczyń krwionośnych z tego co wiem rutinoskorbin jest na to
    znów jestem nie wyspana a spalam całą noc zmieniam się w niedźwiedzia czy co?
    venus coraz częściej masz te prze posiadające co nie?
    --
  6.  permalink
    Nera trzymaj się tam! i wracaj do nas szybko.

Tylko na dziś, kurcze może skonsultuj się z lekarzem jak tak dalej będziesz miała...Ja też miałam 2 dni takie zakucia, ale u mnie to jak przyszłam ze spaceru, leżałam i tak mnie od czasu do czasu zakuło ale po lewej stronie...i przeszło....też się martwiłam....nadal się martwię...bo wczoraj o 19 zjadłam obiad a od prawie 23 do 24 coś mi w brzuchu szalało tak że dopiero jak się uspokoiło to usnęłam..tyle że wypiłam wcześniej colę i już nie wiedziałam czy to dziecko tak szaleje czy jelita...:cry:

wykończę się do tego lipca:wink:
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nera trzymaj się tam!

Najlepszego dla Was. :bigsmile:
    --
  7.  permalink
    ew3ame: znów jestem nie wyspana a spalam całą noc zmieniam się w niedźwiedzia czy co?

Ja od kilku dni też mam dobry sen, wstaję tylko rano na siku, ale już nie budzę się o 5 na jedzenie...
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dziewczyny -blagam Was -czy ktoras z Was tak miala ,ze lozysko roslo a macica stala w miejscu ? Normalnie ze stresu mam tysiace mysli ,oczywiscie te same najgorsze ,szukalam w internecie ale kurcze nie moge nic znalesc ,procz tego ze macica niby jak rosnac przestanie to poprostu wczesny porod musi nastapic ale gdzie u mnie jakis porod jak to taki tydzien:devil: normalnie jestem zalamana ,na chlopski rozum interpretuje to tak -macica stoi w miejscu a dziecko roznie wiec wkoncu mnie rozerwie i tyle po mnie i ciazy :shocked: czy mowiac "moga byc tragiczne skutki" wlasnie to lekarz mial na mysli tyle ze to delikatniej powiedzial ? prosze napiszcie,jesli cos wiecie ,slyszalyscie o tym,ja ok 13 do szpitala jade dopiero :cry:

Treść doklejona: 08.03.13 11:36
    a jak zadal mi pytanie,twierdzenie -ruchy pani juz czuje ,to myslalam ze zejde na zawal bo nic nie czuje:angry:
    --
  8.  permalink
    anairda u mnie bol brzucha utrzymuje sie juz od kilku dni i pojawia sie przewaznie przy jakimkolwiek ruchu, np wczoraj poszlam do apteki, to ledwo doszlam do domu tak mnie bolalo, a dzis boli jak sie przekrecalam z boku na bok, a co do klucia to wystepuje nie zaleznie od tego czy cos robie. martwie sie, heh :-(
    --
  9.  permalink
    Nera ja nie słyszałam o niczym takim...macica to mięsień, musi się rozciągnąć, póki dziecko żyje i jest wszystko okej, łożysko wydolne, urodziłaś dwoje dzieci...może to tylko fałszywy alarm....A co masz napisane na skierowaniu do szpitala? Po łacinie?
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    anairda1986 nie moge sie doczytac :(
    --
  10.  permalink
    tylkonadzis: anairda u mnie bol brzucha utrzymuje sie juz od kilku dni i pojawia sie przewaznie przy jakimkolwiek ruchu, np wczoraj poszlam do apteki, to ledwo doszlam do domu tak mnie bolalo, a dzis boli jak sie przekrecalam z boku na bok, a co do klucia to wystepuje nie zaleznie od tego czy cos robie. martwie sie, heh :-(

to tym bardziej skonsultuj to z lekarzem. Skoro ból jest ciągły, a nie sporadyczny i nie przeszedł to lepiej dmuchać na zimne...można wziąć no-spe ale ja nic nie biorę bez konsultacji z lekarzem....Sama lekarzem nie jestem, a moja wiedza położnicza ma się nijak odkąd zaszłam w ciążę...W zeszłym roku moja koleżanka zaszła w ciażę, też ją coś tam bolało, kuło a ja jej mówiłam i pocieszałam ją że macica sie rozciąga i ble ble ble...a teraz ona mnie pociesza...A ja jak mam jakikolwiek objaw, to w głowie wyskakuje mi lista powikłań, chorób etc....

Treść doklejona: 08.03.13 11:47
    Nera86: anairda1986 nie moge sie doczytac :(

ehh, a szkoda...chociaż trochę byś napisała...to może coś by się wykminiło.
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Nercia nic podobnego nie słyszałam :confused: pod moją karta napisałam numer telefonu, jak chcesz to pisz do mnie...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    to jest to ale nie wiem czemu bokiem mi sie wstawia kurcze null

Treść doklejona: 08.03.13 11:51
    za chiny nie moge literek w calosc zebrac:angry:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Nera - kciuki zaciskam, żeby wszystko było ok.
    Znaleziona - gratulacje!!!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    co ma byc to bedzie byle los nie odbieral mi mojej kruszynki ,a mnie tam brzuch moze nawalac az do porodu:sad:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Rozczytać nie mogę, ten lekarski charakter pisma :angry:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87 kochana oni to kur**** oskara za to pisanie powinni zbierac :devil:

Treść doklejona: 08.03.13 11:57
    mam tylko nadzieje ze nie odpadne z listy oczekujacych :shocked: bo to bedzie koszmar dla mnie
    --
  11.  permalink
    ja szukam...ale takie bazgroły że ciężko coś z nic wyczytać...

nera trzymaj się!!!!
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    nera nawet tak nie myśl stres nie jest dobry dla twojego malucha ale rozumiem co czujesz też bym pewnie prawie na zawał zeszła po takiej informacji
    ale już niedługo pojedziesz do szpitala i dowiesz się czegoś konkretnego :-*
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Nera chciałam pomóc i poszukać coś, ale niestety nic nie znalazłam , bądźmy dobrej myśli, daj znać jak tylko wyjdziesz i będziesz cos wiedziała...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Nera trzymaj sie tam Kochana, bede zaciskac kciuki, musi byc dobrze :hugging:

Kobitki wszystkiego naj z okazji naszego swieta :winkkiss:

U nas dzis piekna pogoda :) Biore sie za dalsze pranko rzeczy Synusia i sprzatanie pokoiku, bo w koncu skonczylismy remoncik :)))
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Oprócz oddziału Ginekologiczny i wskazania, że to Twoja III ciążą , III p (poród) i 15 Hbd, czyli 15 tc nic więcej nie odczytuję.
    Pewnie kluczowe znaczenie ma tu ten wyraz na A ....
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Nera, a na usg było widać serduszko bijące i ruchy dziecka? trzymaj się
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    jakim cudem ty wogóle coś z tego odczytalas no właśnie co z dzieckiem na usg ruszyło się?
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    nera,trzymaj sie kochana..
    kobietki..wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta dla was wszystkich..
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Wszystkim Kobietkom życzę wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :flowers:

Nera86 trzymaj się, będzie dobrze :hugging: Trzymam kciuki za Was.
    A dzidzia się ruszała? Miałaś USG? Może to tylko lekarz się pomylił i to fałszywy alarm?
    --
    •  
      CommentAuthoralicjatrzyna
     permalink
    Nera trzymam mocno mocno kciuki za Was!!! Musi być dobrze! Myśl pozytywnie, bo stres może tylko zaszkodzic. Tule mocno!
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Nera i ja jestem z kciukami, jestes juz pewno w szpitalu i tak dokładnie Cie zdiagnozują!
    Pozdrawiam Was 8 marcowo.:flowers:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dziewczyny a ja mam pytanie czy ta krecha pod brzuchem i nad powinna być bardzo ciemna, a w szczegolnosci w okolicach pepka?? u mnie te okolice pepka sa strasznie ciemne i az sie wystraszylam bo z gory wygladalo to jakby bylo zasinione:neutral:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Angee nie martw się, mam ta krechę do pępka, obtacza pępek i poszła w górę po same cyce :cool: jak chcesz mogę zdjęcie Tobie zrobić i wstawić na Brzuszki :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    super Venus bylabym wdzieczna :bigsmile: no moja tez juz pnie sie w gore :bigsmile: tylko ten kolor taki intensywny :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Bo to jest od hormonów, normalne to jest kochana, zaraz wstawię, poczekaj :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ange z tą kreską jest sprawa indywidualna, niektóre kobiety w ogóle nie mają a inne mają bardzo ciemne. Ja mam jaśniutką, ale mąż mówi, że teraz robi się wyraźniejsza.
    --
  12.  permalink
    Nera trzymaj się. Na pewno wszystko bedzie ok.
    Ja miałam rano usg. Szyjka skrócona jak zawsze i rozwarcie wewnętrzne na 7 mm. Takze nie jest źle. Niunia waży ponad 2500. Ktg rano wyszło ładne. Jeden skurcz czułam. W badaniu na fotelu tez ok. Lekarze spokojni i ja też. Bo w sumie niunia może się rodzic. Ale dobrze by było jakby do przyszłego poniedziałku wytrzymała. Licze na to ,ze najdłużej do poniedziałku tu zostanę. No i ja też wkoncu zaczęłam tyc co mnie bardzo cieszy. Mam 6 kg na plusie:)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Wstawiłam zdjęcie mojej krechy na BRZUSZKI :devil: PROSZĘ SIĘ NIE ŚMIAĆ :bigsmile:
    Cytrynko wspaniałe wieści :hugging: buziaki dla Was :kissing:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.