Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorcloe78
    • CommentTimeMar 12th 2013 zmieniony
     permalink
    Ange: ale moj tata sie upiera, ze synus musi sie urodzic 18 w jego urodziny

A ja sie modle zeby moj synus nie wybral sobie 18 kwietnia na wyjscie, bo to data urodzin mojej tesciowej :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
    • CommentTimeMar 12th 2013
     permalink
    cloe78 to trzymam kciuki aby udało się ominąć tą datę
    :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Dzieki venika :wink: Trzymaj mocno :wink:

eveke: Wiecie co... a ja myślę , że ta sama data urodzin dzidziusia i kogoś z bliskiej rodziny to wcale nie tak fajnie...

tez mi sie tak wydaje.....chociaz w zasadzie juz mi wszystko jedno, byleby nie ten 18 :devil:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    cloe to mnie rozbawilas!!! ja tam mam tesciowa super ale tata to tata ;-) ja tez uwazam,ze to nie tak fajnie z tymi urodzinami! siostrzeniec mojego meza urodzil sie w ten sam dzien co ja i niestety co roku ten sam problem kto kiedy robi bo urodziny mamy w sw BN...a najlepsze jest to ze jego mama tez uridzila sie w kwietniu i stwierdzila, ze fajnie by bylo gdyby moj synus urodzil sie w jej.....tylko nie to!!! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    najlepiej jak byłam w 33 tc to mała chciała mocno wyjść na świat i miałam b silne skurcze (ale na szczęście udało się ją powstrzymać) było to 27 lutego - to mój teść się tak nakręcił i myślał że wnusia urodzi się w jego urodziny 28 lutego :shocked: ale na szczęście fenoterol dobrze zadziałał i do tej pory się trzymamy... bo mogło być niebezpiecznie :confused: tak sobie myślałam że takie to głupiutkie cieszyć się z takiego błahego zdarzenia nie myśląc o tym że dla małej byłoby to b niebezpieczne... ale faceci tacy już są :wink:

Treść doklejona: 12.03.13 21:57
    dobranoc dziewczyny ja już się kładę bo niestety Asia i Gosia nie mają litości dla mamy z gigantycznym brzusiem i wstają wcześnie więc trzeba chociaż troszkę się wyspać. a jutro czeka mnie jeszcze wizyta u lekarza i zobaczymy co powie. Dobrej nocki
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Ja też mam nadzieję, że uda nam się wstrzelić z porodem w "wolną" datę bo chciałabym, żeby maluch miał własne święto.
    Łatwo nie będzie, bo termin OM to 23- urodziny teścia. A żeby było ciekawiej 22 urodziny ma mój T. ,a 24 mamy 5 rocznice ślubu.
    Licze, ze może sprawdzi się termin z USG- 21 maj :)
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Venika, to dobrej nocki i powodzenia jutro u lekarza :)))
    Aga trzymam wiec kciuki tez za Was, zeby dzidzius dobra date wybral :)))
    Ange lepiej niech nasi synkowie maja "wlasne", niepowtarzalne daty urodzin :wink:
    --
  1.  permalink
    Ja tez mam jakies.takiebtwardnienia co ktorys dzien.. a jak sa to.sa.kilka razy dziennie i to przez pare sekund i przechodza.. czesto po tym jak maly sie rusza.. wtedy biore no spe i staram sie oddychac. W czwartek mam wizyte i zobaczymy co lekarz mi powie. w sumie to bedzie juz teraz 30tc wiec musze uwazac i tez moze dostane ten feno... bo te twardnienia niby to cwiczenia macicy ale nie sa przyjemne...

ja mam wyniki wszystkie dobre. teraz bede miec wymaz z pochwy to zobaczymy czy tez bedzie ok :o

jaka jest norma tych twardnien ale tych przepowiadajacych co sie szykuje macica i nie ma powodow do zmartwien?
    --
  2.  permalink
    a ja wam powiem, ze moja Karolinka urodzila sie dokladnei w moje 30 urodzinki i wcale nie jest mi z tego powodu jakos smutno, wrecz przeciwnie uwazalam to za najwspanialszy prezent w moim zyciu! dobrej nocki:))))
  3.  permalink
    alicjatrzyna: uwazalam to za najwspanialszy prezent w moim zyciu!

moj Mati przyszedl na swiat w nasza 3 rocznice slubu :) i to byl tez najwspanialszy prezent w zyciu :)

Cytrynko mi wlasnie taka blondynka robila ten wymaz, poznije mi szwy po porodzie sciagala ;/ masakra to byla... ona strasznie bolesnie bada. Zawsze w kitce chodzi, w okularach.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    jaka jest norma tych twardnien ale tych przepowiadajacych co sie szykuje macica i nie ma powodow do zmartwien?

Do 10 dziennie i w nieregularnych odstępach czasu.
    Ja się urodziłam w dokładnie w imieniny mojego taty i 3 dni po imieninach mamy. Także mieliśmy zawsze jedną imprezę rodzinną z tych okazji. Jakoś źle tego nie wspominam i do teraz przy okazji imienin rodziców, goście mi też składają życzenia.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    No dziewczyny, ale chyba zupełnie co innego rocznica ślubu, imieniny...
    a co innego dzień urodzin- tu wg mnie każdy powinien mieć swoje święto , a nie wspólne... albo na rzecz młodszego "zapomina" się o tym starszym... i wszystko kręci się wokół dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No gdyby to ode mnie np zależało to urządziłabym to tak, że każdy rodziłby się w rodzinie w innym dniu :tooth:
    ale, że mamy znikomy wpływ na to to nie przykładam do tego wagi.

Jak się urodzi w moje urodziny w czerwcu to zawsze można zrobić dodatkowy dzień do świętowania, albo skupię się na obchodzeniu imienin u siebie, a u Niuńki urodzin, o!
    Nie zastanawiałam się nad tym gdy starałam się o swoje Dziecko (pewnie dlatego, że chciałam by w ogóle było) :wink:
    --
  4.  permalink
    ja tez mam termin blisko swoich urodzin bo trzy dni przed. zastanawialam sie.nad.tym i bardziej nie chcialabym w.tym dniu byc w szpitalu niz sam.fakt.urodzin dziecka ;-) los da co ma dac ale ba szczescie.co badania to wychodzi ze mlody powinien wczesniej wyskoczyc i oby tak bylo ;-) bo tez fajnie miec swoje "5min" a.nie.tylko aiw poswiecic i wszystko oddac z zycia dziecku pozbawiajac sie radosci np ze swoich urodzin.. oczywoscie ze zycie wokol maluszka bedzie sie krecilo juz do konca ale.czasem trzeba miec tez swoje zycie i nie zapominac ze ma sie jedno i takie utodziny tez fajnie miec takie swoje swoje. No ale jak to sie mowi - my mozemy chciec i planowac a Dzidziulek i tak urodzi sie kiedy bedzie chcial ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeMar 13th 2013
     permalink
    Dzieńdobry z rana, ale się rozgadałyście :)
    Mi na szczęście to nie grozi u mnie nikt nie jest z listopada ;p Więc będzie jedyny taki listopadowy skorpionek :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    już dużo że mną lepiej psychicznie nawet śmieje się że mały zrobił mi najlepszy prezent urodzinowy dziś bo wczoraj nie wyszedł :-) w nocy miałam jeden skurcz o 3 a tak cisza tylko zakwasy mam po tych skurczach mogę wam powiedzieć że miałam przedsmak porodu i nie jest to nic przyjemnego...
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
    • CommentTimeMar 13th 2013 zmieniony
     permalink
    DominiczkaA
    13.03.2013 piekna data...
    najpiekniejsza pod sloncem :)
    zycze Ci abys urodzila dzis o!:)

Treść doklejona: 13.03.13 08:27
    ew3ame: uż dużo że mną lepiej psychicznie nawet śmieje się że mały zrobił mi najlepszy prezent urodzinowy dziś bo wczoraj nie wyszedł :-) w nocy miałam jeden skurcz o 3 a tak cisza tylko zakwasy mam po tych skurczach mogę wam powiedzieć że miałam przedsmak porodu i nie jest to nic przyjemnego...

w 22 tygodniu rodzisz?? yyy cos sie przestawilo?
    --
  5.  permalink
    gienia dziękuje ale coś mi się zdaje ze małej jest bardzo wygodnie w środku i nawet ją przenoszę:bigsmile::bigsmile:A dziś w sumie mam dużo spraw do załatwienia więc nie mam czasu na poród:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Ewa to dobrze ze juz lepiej i ze sie wyciszylo i wrocilas do domu i to byl falszywy alarm.

Domi.. ale.to i tak kilka.dni w te czy w te.to juz taaak bliziutko spotkania dzidzi po tej stronie swiata ahhhhh jak dobrze :-) a ja za dwa dni wejde.w.30tc i pewnie poleci szybko juz fo maja :O
    --
  7.  permalink
    Dominiczka, mi też kurde dzisiejsza data się podoba. Ale wątpię, że dziś urodzę. Chociaż nigdy nie wiadomo :bigsmile::bigsmile::cool:
    -- [/url]
  8.  permalink
    To trzymam kciuki kochana Ty jesteś bliżej terminu troszkę także kto wie wszystko się może zdarzyć:bigsmile:Ja uciekam na miasto do zobaczenia później:bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Ok idź pobiegaj może coś się ruszy :bigsmile:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    kciuki za te na końcówce :-)
    genia mój mały chciał się szybciej wybrać na zewnątrz wczoraj
    --
  10.  permalink
    ew3ame. Ty to Kochana lepiej uważaj i zatrzymaj go tam:wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja Wam powiem dziewczyny, że u nas to wrzesień obładowany :D
    6 moje urodziny, 13 mojej babci, 17 Roberta mojego i rocznica ślubu, 21 urodziny mojego brata i Roberta siostry i 26 urodziny teścia :D
    A ja też chce, zeby Maluch miał swoje święto a już na pewno nie taki kombos, że 17 wyjdzie :D
    Chociaż pewnie tatuś by się ucieszył :D bo jak lekarz poowiedział,ze z usg termin na 17.09 to widziałam jak się cieszył :D
    Dziewczyny z piątki czekamy na Wasze maluchy <3
    Jutro chyba wychodzi Venus co :D? Pochwali nam się Lesiem :*
    Ew3ame dobrze, że to fałszywy alarm :) Odpoczywaj teraz i lecz tą infekcje :)
    Dziś już dostałaś te leki ?:)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Witam Was dwupaczki :bigsmile:
    Ew - Jeśmy na podobnym etapie ciąży i ja też teraz trochę się bardziej oszczędzam, żeby mały nie chciał wyskoczyć. Bo te tygodnie są najgorsze. Co tydzień coraz większe szanse na przeżycie ma dzidziuś, więc niech lepiej się nigdzie teraz nie wybiera. Ja też jak miałam te skórcze, to w panikę wpadłam. Ale na szczęście uspokoiłam. A jak długą masz szyjkę?
    A co do daty porodu - to połowa mojej rodziny jest z kwietnia, normalnie niemal co trzy dni ktoś rodzony. A w lipcu na szczęście jakoś nikogo urodzonego nie ma, więc będzie miał swoje święto. Ja też uważam, że każdy powinien mieć swoje święto. Ja np. mam imieniny tydzięń po urodzinach i zawsze jeden prezent dostawałam, a moja siostra ma w odstępie pół roku i już cała rodzina celebruje również jej imieniny. Więc podobnie pewnie byłoby gdyby się dzidziuś np w moje urodziny urodził.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    OO :D Justyś a u mojego Roberta to już w ogóle.. Rodzice dawali imiona tak jak były tego dnia w kalendarzu.. No i mają imieniny wszyscy tego dnia co urodziny..;/
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Asiula_6_9_91: Dziewczyny z piątki czekamy na Wasze maluchy <3

Asiula ja mam termin na 20 kwietnia wiec jeszcze troche w tej piatce posiedzimy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Witam! Ja jestem już po badaniu glukozy. Nie było tak źle. Było słodkie, ale do przeżycia. Tak chciało mi się pić, że bez problemu i w mig to wypiłam. 2 godzinki też bardzo szybko przeleciały. Wzięłam sobie gazetki i się nie nudziłam ;) Głodu nie czułam. A dzidzia szalała w brzuchu :)
    Po południu będą wyniki.
    O 14 czeka mnie jeszcze fryzjer, a o 18:50 ginekolog.:wink:

Co do urodzin, to też uważam że lepiej jak każdy ma swoje święto. Bo jak już dzieci będą dorosłe to zawsze kłopot, kto przekłada urodziny :wink:
    A co do imienin to w naszej rodzinie nikt ich nie obchodzi. Urodzinki są zawsze świętowane :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorQuelle
     permalink
    Ja urodziłam moją córeczkę w swoje 33 urodziny (obydwie jesteśmy piątkowe)i na porodówce wszyscy składali mi życzenia.to był i jest najpiękniejszy prezent jaki dostałąm .:tongue:
    W tym roku będziemy razem obchodzić pierwsze urodziny :smile:
    -- http://wwwsuwaczki.com/tickers/p655ybbha8ok1b4a.png[/img][/url]
  11.  permalink
    A ja mam jutro urodziny. Ciekawe co niunia wykombinuje. Od wczoraj cały czas bolał mnie brzuch jak na miesiączkę. Bez przerwy. Może to po wczorajszym badaniu. Ale lekarz powiedział, że miesiączki na pewno nie dostanę.Dzisiaj na ktg były dwa konkretne skurcze.
    Odebrałam wyniki na toxo, hbs i gbs. Wszystkie ujemne:wink:
    Na obchodzie wynik posiewu moczu ok. Więc te bakterie które mi wyszły w moczu to nic groźnego. Może źle pobrana próbka.
    Ordynator powiedział, że jeżeli jutro wynik wymazu z szyjki będzie jałowy to mnie wypuści do domu. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    ew3ame: mały zrobił mi najlepszy prezent urodzinowy dziś bo wczoraj nie wyszedł :-)

ew3ame wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :flowers: Obys nie miala juz wiecej takich falszywych alarmow i skurczowych, przedwczesnych akcji :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny ja ciągle czekam na lekarstwa moja do mnie zadzwonić... ale cieszę się z każdego dnia :-) mały kopie wogóle wszystko jakoś lepiej wygląda a długości szyjki nie znam wiem tylko że że jest skrócona a nic więcej mi nie powiedzieli... i chyba w końcu mam dobre ciśnienie bo jak mnie przyjmowali to było 150/100 a jak chcieli mnie wypuścić to było 90/60 i pytali się czy kawy mi przed wyjściem nie zrobić :-D ale dziś mam już chyba ciśnienie w normie bo nie czuje się taka zmęczona jak wczoraj i senność mi przeszła :-)
    arturek pozdrawia eciocie kopniakami w brzuszku :-)

Treść doklejona: 13.03.13 12:07
    dzięki cloe za życzenia
    cytrynko może uda się spędzić urodziny w domu :-)
    --
  12.  permalink
    Witam :)
    Jak się dziś czujecie? Ja w miare dobrze, przeziębienie trzyma mnie nadal, cholerny kaszel i katar....
    Mam takie pytanko, czy w przeciągu 2 tygodni (z kawałkiem), możliwe jest, że cytologia by się pogorszyła, z 2 na 3 grupę?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Cytrynko, to zycze Ci urodzin spedzonych w domku :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Witam sie srodowo :bigsmile:
    Maluszki z czolowki pewnie czuja jaka jest pogoda wiec wola posiedziec w ciepelku i maja racje :bigsmile:
    ja juz po spacerku i nie nie jest zle :bigsmile: na sniegu orla nie wywinelam hehe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ewa Wszystkiego najlepszego !! :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    rodzcie:P bo w ten dzien fajne dzieci sie rodza:)

Treść doklejona: 13.03.13 13:40
    ew3ame: genia mój mały chciał się szybciej wybrać na zewnątrz wczoraj

oj niedobry nie dobry ty maluszku to sobie tam siedz o!
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam wszystkie kobitki dziekuje za kciukasy i wsparcie :grouphug:

Venus - uklony dla nowo upieczonej mamy :flowers: super ,ze maluszek zdrowy :thumbup:

ja juz w domku . Z dzidzia wszystko ok ale za to moja macica zbytnio nie ma ochoty na trzecie donoszenie (jak to lekarz stwierdzil -poprostu jej sie juz zbytnio nie chce bo to trzecie i juz ale damy sobie z nia rade) , od srody (6 marca ) zaczely mi sie surcze przedporodowe i stawianie sie macicy ,do glowy mi nie przyszlo ,ze macica wpadla na pomysl ,ze juz rodzic sobie bedzie chciala :shocked: ,cale szczescie wizyta u ginekologa byla 8marca (dwa dni pozniej) bo kto wie jakby to sie skonczylo :( Niestety dalej sie stawia ale odpuscila ze skurczami a wiec nikla szansa na ponowne otwieranie szyjki macicy ufff :) . Oczywiscie zero sexu do konca ciazy -mozliwe ze w 32 tyg.ciazy kara zejdzie hihi , Najwazniejsze ,ze moja kruszynka jest caaaaala i zdrwiutka choc tak naprawde nawet jej nie widzialam ale slyszalam serduszko na usg jak dzwon a wiec i mnie na serduszku lzej sie zrobilo ,i pierwsze moje pytanie -czy dziecko rozwija sie prawidlowo?nic mu nie zagraza? Lekarz odpowiedzial ,ze jest cale i zdrowe a z macica sobie poradza :) A wiec juz kamien z serca ,tyle ,ze z wyprawka musze byc juz gotowa 2 miesiace wczesnie bo zaden lekarz nie dal sobie reki uciac ,ze donosze do samiutkiego konca ,ale najwazniejsze ,ze bedzie ok ,a poki co moje malenstwo wazy jak 3 paczuszki mentosow hihihi :heartbounce:

no prosze ,a ja juz na 36 miejscu :crazy::crazy: i pomyslec ,ze jeszcze 3 dni temu bylam w pierwszej 5 na liscie :wink: kamien z serca ,ze juz najgorsze obawy za mna :thumbup:

Treść doklejona: 13.03.13 13:41
    ew3ame sto lat kochana
    :hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::hugging::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    nera dobrze że u ciebie wszystko ok teraz tylko nogi naciskaj i czekamy razem do końca :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ew3ame mam nadzieje ,ze to juz sie nie powtorzy przez najblizsze 5 miesiecy :thumbup:
    --
  13.  permalink
    Nera super wieści:tongue: Wiedziałam, że wszystko będzie ok.
    Ew Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin:bigsmile:
    Ciekawe co u naszej Venus i Lesia:wink:

Dziewczyny które już urodziły mam pytanko. Miałam dzisiaj ktg i coś mnie zmartwiło. Przy skurczu całkiem uciekło tętno niuni. Na dłuzszą chwilę.Wcześniej się ruszyła. Jeszcze nigdy nie miałam takiej sytuacji. Zanikało ale wtedy byłam pewna, że uciekała i nie było to przy skurczu. Zdjęcie ktg pod moim wykresem.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    też mam nadzieję że żadnej z nas to się nie powtórzy aż do donoszenia potem niech się dzieje wola nieba :-)
    --
  14.  permalink
    Maks urodzil sie w urodziny ciotki, a do wyboru mial tez dwa dni pozniej, urodiny kuzyna mojego
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    A ja mam pytanie do dziewczyn , ktore rodza w kwietniu blisko mojego terminu :wink: macie juz spakowane torby do szpitala??? co druga osoba sie mnie pyta czy juz jestem spakowana i z tego wszystkiego juz zaczynam ....:confused:
    --
  15.  permalink
    ja sie pakowalam miesiac przed
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    no to prawie sie mieszcze w tym miesiacu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ange, ja jeszcze nie mam ale w tym tygodniu napewno sie juz spakuje :)
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    Cytrynka co do KTG to mala mogla sie przesunac i dlatego tetno ucieklo...
    ja tak mialam wielokrotnie
    co do ktg ogolnie to nie ma co sie sugerowac tymi cyferkami 40 60 itd... u mnie porodowe byly na 120 a podobno juz z 60 rodzilam;/ i kazali mi na to nie patrzec bo to dla nich sa cyferki
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Jak dobrze wiedziec, ze nie robie niczego zawczesnie :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.