Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeMar 15th 2013
     permalink
    Niezalogowana kciuki! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Niezalogowana - ogromne kciuki. Powodzenia :bigsmile: Życzę Ci, żeby to było TO :thumbup:
    --
  1.  permalink
    rzadko sie zdarza zeby akcja sie rozpoczela w dniu terminu:) niezalogowana kciuki
    -- [/url]
  2.  permalink
    Kurde chyba jednak to przeszło :( a juz myślałam że będę tulić moja niunie :(
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    rzadko sie zdarza zeby akcja sie rozpoczela w dniu terminu:) niezalogowana kciuki

Ja urodziłam w terminie według OM:wink: Dwa dni po terminie z USG:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeMar 15th 2013 zmieniony
     permalink
    Niezalogowana szkoda, że fałszywy alarm, czekamy :wink:

Moja mała leży tak nisko , że szok... ledwo gin głowicę wczoraj dociskał na mojej kości pipkowej, a jak mi mała smyra tam tą główką to mam wrażenie , że jeden porządny ruch i wystawi tą główkę albo rączkę na zewntąrz, chyba od naszego świata dzieli ją jedynie moja szyjka macicy- czyli obecnie jakieś 3 cm :devil:

Treść doklejona: 15.03.13 21:45
    MilagrosCud: rzadko sie zdarza zeby akcja sie rozpoczela w dniu terminu:) niezalogowana kciuki

o właśnie u ginka mieliśmy wczoraj mały wykładzik...
    matko nie wiem czy dobrze zapamiętałam, ale wg badań czy tam statystyk w terminie rodzi około 4% kobiet, natomiast jeśli wziąć 1,5 tyg w przód lub 1,5 w tył to już rodzi tak co 4 kobieta...
    Nie jestem pewna 100% tych cyferek , ale coś takiego :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    niezalogowana może w nocy się zacznie :-)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Właśnie moja przyjaciółka, która dziś urodziła miała termin z USG na dziś :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cytrynko, moja też tak nisko siedzi, że jak ja leżę na lewym boku to mam wrażenie, że ona mi o udo dotyka. Dziwne to jest, ale widocznie coś rączkami macha.
    W ogóle na tym wczorajszym usg widać, że dzidzia ma pępowinę koło szyi/buzi. Aż się gryzłam w język, żeby lekarza nie zapytać czy czasem nie jest owinięta tą pępowiną...Lekarz tylko mówił, że pępowiny (w liczbie mnogiej) zasłaniają twarz. A pytać nie chciałam, bo bym się zestresowała, gdyby powiedział, że ma wokół szyi. No a teraz siedzę i się zastanawiam;)
    Niezalogowana, szkoda, że to fałszywy alarm, ale może jeszcze coś się rozwinie?
    Dobranoc
    --
  3.  permalink
    niezalogowana trzymam kciuki :)

Akirka.ja wczoraj popytalam lekarza a on mowi ze.takich info sie nie powinno kobiecie podawac bo i tak nic z tym sie nie zrobi a tylko kobieta bedzie sie denerwowac i schizowac i ma racje moim zdaniem. To info dla lekarzy ktorzy podejmuja decyzje ewentualnie przy porodzie co i jak a kobieta i tqk wplywu na to nie ma. takze Kasiu nie mysl o tym bo na.pewno nic corce nie grozi :*

dobranoc
    --
  4.  permalink
    Niezalogowana może jeszcze coś się rozkręci trzymam kciuki jak coś:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Jeśli chodzi o te kilosy w ciąży to ja tak jak Anairda, należę do tych co miały się pilnować i mało przytyć. Moja poprzednia Ginka powiedziała mi, że do połowy ciąży mogę złapać ok 1,5kg. Schudłam ponad 6. Przede wszystkim od początku się zdrowiej odżywiam, nie piję alko, przez dłuższy czas miałam restrykcyjną dietę ze względu na AZS. Teraz powoli odrabiam ale nie jakoś strasznie szybko. Mam teraz spory apetyt, jem często, ostatnio nawet miałam dłuższy epizod słodyczowy :tooth:, ale jak z reguły jem zdrowo, nie wcinam za dużo węglowodanów to się to jakoś trzyma kupy.

Natomiast jeśli ktoś jest bardzo szczupły to wiadomo, że ma większy margines i tu się zgadzam z Eveke, że te sztywne ramy dla wszystkich są głupie, bo tylko niepotrzebnie stresują. Każda powinna być traktowana indywidualnie.
    No i jakoś wydaje mi się, że to też zależy od tego jak która jest zbudowana, jaki ma wzrost - sama waga niewiele mówi.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    mangaa: Natomiast jeśli ktoś jest bardzo szczupły to wiadomo, że ma większy margines i tu się zgadzam z Eveke, że te sztywne ramy dla wszystkich są głupie, bo tylko niepotrzebnie stresują. Każda powinna być traktowana indywidualnie.
    No i jakoś wydaje mi się, że to też zależy od tego jak która jest zbudowana, jaki ma wzrost - sama waga niewiele mówi.

:thumbup: :cool:
    --
  5.  permalink
    Hej, hej u mnie nadal cisza. I nic się nie rozwija póki co ;) Uparciuch mały. Chyba jednak się spóźni moja mała... :sad:

Treść doklejona: 16.03.13 08:16
    A już tak bardzo chciałabym ją mieć przy sobie... Widocznie wygodnie jest jej jeszcze w brzuszku ;)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeMar 16th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja mam ostatnio apetyt jak smok, ale to pewnie po chorobie sobie odbijam niejedzenie.;)
    Z 52 na 54 kg przybyłam, przy czym ostatni kg w ciagu tygodnia- widac troche w brzuszku a w nogach i pupie
    to chyba miesnie mi zanikły od leżenia ( 2 tyg prawie :(), teraz cwiczenia i spacery w planie- dzis pogoda dopisuje.

Niezalogowana- trzymam kciuki! Ładny suwaczek, taki wiosenny.:)

Moj suwaczek mowi o ruchliwosci maluszka a ja poczulam cos we wtorek w nocy od tamej pory
    cisza, pocieszam się, ze to moze byly jakies skurcze macicy...a na ruchy przyjdzie czas, prawda? :)
    --
  6.  permalink
    Niezalogowana też mam w poniedziałek wizytę u gina ciekawe co nam powiedzą:bigsmile:Może do tego czasu cos się rozkręci:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeMar 16th 2013
     permalink
    Niezalogowana0: Hej, hej u mnie nadal cisza. I nic się nie rozwija póki co ;) Uparciuch mały. Chyba jednak się spóźni moja mała...

Może dzidzia czeka na 17-go? :P
    --
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    witam,
    U mnie ładnie słoneczko świeci przez okno.
    Niezalogowana trzymam kciuki za ciebie !!!
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Akirka.ja wczoraj popytalam lekarza a on mowi ze.takich info sie nie powinno kobiecie podawac bo i tak nic z tym sie nie zrobi a tylko kobieta bedzie sie denerwowac i schizowac

Kandy, właśnie dlatego powstrzymałam się, żeby się pytać. Nic by mi to nie dało, tylko nerwy
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Melduję się sobotnio i zaraz zmykamy zamawiać wózek i kupić wyprawkę... nie chcę myśleć ile nam zejdzie w tym sklepie :wink:

Dobrze , że mają fotele i ciężarna w razie zmęczenia może sobie klapnąć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzień dobry u mnie pogoda okropna... aż szkoda gadać
    nie wiem czy wy też tak macie ale ja często budze się w nocy bez powodu i dlatego się nie wysypiam...
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    I ja się sobotnio witm i też lecę do sklepu, tylko zamawiać mebelki do pokoiku. Bo będę chyba trochę na nie czekała. A co do wagi , to powiem Wam jeszcze, że mimo, że znów mega zgaga mi wróciła i znów ten refluks, do tego stopnia, że ostatnio znów wymiotuję, to jeszcze często czuję głód. Chyba mały tłuszczyku nabiera. Znów muszę na mega zdrowe żarcie przejść, nic smażonego.
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    dżasti przy takich dolegliwościach to najlepiej żebyś jadła bardzo mało a bardzo często- to raczej jedyny sposób aby jakoś sobie ulżyć i również zniwelować zgagę :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Cześć dziewczyny :bigsmile:

Dorit: Moj suwaczek mowi o ruchliwosci maluszka a ja poczulam cos we wtorek w nocy od tamej pory
    cisza, pocieszam się, ze to moze byly jakies skurcze macicy...a na ruchy przyjdzie czas, prawda? :)

ja zaczęłam coś tam czuć na przełomie 17/18 tygodnia, ale dosłownie raz na kilka dni, bardzo słabo i tylko kiedy leżałam na płasko z ręką na brzuchu. Wszyscy się pytali czy coś czuję i zaczęłam się denerwować, że chyba jednak nie czuję... I wtedy odpuściłam sprawdzanie na siłę, bo więcej stresu z tego było niż przyjemności :sad:

A teraz od kilku dni czuję lekkie kopnięcia i takie jakby przekręcanie się w brzuchu :wink: I czuję to bez przykładania rąk i przyjmowania konkretnych pozycji :bigsmile: Także czekaj cierpliwie, na pewno w końcu poczujesz:cool:
    -- ;
  7.  permalink
    I ja się witam sobotnio.
    eveke: Melduję się sobotnio i zaraz zmykamy zamawiać wózek i kupić wyprawkę... nie chcę myśleć ile nam zejdzie w tym sklepie :wink:

Dobrze , że mają fotele i ciężarna w razie zmęczenia może sobie klapnąć

Mam nadzieje że i ja doświadczę takich przygotowań za parę tygodni:) Ja też ostatnio w sklepie dziecięcym zmęczyłam się tym staniem, a jeszcze mąż dostał telefon z pracy to zamiast oglądać ze mną wózki to gadał przez telefon łażąc pomiędzy nimi.

dżasti: I ja się sobotnio witm i też lecę do sklepu, tylko zamawiać mebelki do pokoiku. Bo będę chyba trochę na nie czekała.

Pochwal się jak kupisz mebelki:) widzę że dzisiaj już wy dwie zaczęłyście ostro się zabierać za zakupy, a ja daleeeekooo w tyle ze wszystkim...
    ew3ame: nie wiem czy wy też tak macie ale ja często budze się w nocy bez powodu i dlatego się nie wysypiam...

Ew ja tez tak miałam kilka tygodni temu...przeszło po jakimś czasie. Budziłam się, godzinkę poleżałam i usypiałam dalej...

A ja właśnie wstałam, mąż poszedł po bułeczki, masełko, jajeczka i szczypiorek i będzie robił śniadanko:bigsmile:
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ana dzięki za odpowiedź :-*

macie tak czasami że napada was taki strach okropny że sobie nie poradzicie?
    mam wrażenie że ostatnio często martwię się czy dam sobie radę bo już bliżej niż dalej jest może dlatego...
    niedługo się dowiem jaką mamą będę chyba to mnie tak czasami przeraża...
    --
  8.  permalink
    ew3ame, nie ty jedna masz takie obawy :hugging:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ewa myślę, że każda z nas ma takie obawy, a już na pewno na końcowce...
    ale ja wtedy zawsze do głowy przywołuję wiele obrazów znajomych mi osób- szczególnie tych nie koniecznie poradnych, mają dzieci , wychowują i żyją...
    Więc kto ma dac radę jak nie my, poza tym wierzę i wiem , że natura jednak w jakis instynkt nas wyposażyła co nie? :bigsmile:
    także ten... nie martw się :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzięki dziewczyny pewnie przez te sny mam takie jazdy bo ostatnio śniło mi się że na chrzcie upuscilam swoje dziecko i to z takich schodów
    no i u mnie w rodzinie jest mało dzieci małych więc uswiadomilam sobie że wprawe mam małą
    ostatnio nawet w formie treningu ubieralam miska w spiocha i body mój m myślałam że zdechnie ze śmiechu tak go rozbawil mój genialny pomysł :-)
    jednego jestem pewna bardzo kochamy te nasze skarby to już połowa sukcesu :-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam cieplusio i milegoo weekendziku Wam zycze a oczekujacym mama na spoznialskie maluszki rozwiniecie akcji :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    I my się witamy już w lepszym humorze, bo noc była koszmarna. Najgorsza od początku ciąży. Miałam tak okropny ból głowy, że pół nocy przepłakałam. Chyba taki migrenowy, aż mi się wymiotować chciało. Przez swoje własne zacięcie do unikania wszelkiego rodzaju tabletek w ciąży tak cierpiałam. Nie mogłam się ruszyć - tak bolało :cry::cry: Jest już rano - i ból zniknął, ale naprawdę już byłam na granicy, żeby wziąć Apap. Myślę, że to przez nagłą zminę pogody. Wczoraj było pięknie, słonecznie, a dziś szaro - buro i czekamy na deszcz :angry:
    A - to sobie ponarzekałam..
    --
  9.  permalink
    ew3ame: macie tak czasami że napada was taki strach okropny że sobie nie poradzicie?
    mam wrażenie że ostatnio często martwię się czy dam sobie radę bo już bliżej niż dalej jest może dlatego...
    niedługo się dowiem jaką mamą będę chyba to mnie tak czasami przeraża...

Ja się nie boję obsługi dziecka i wszystkiego co jest z nim związane, bo jednak 3 lata studiów medycznych zrobiło swoje. Przeraża mnie natomiast ta odpowiedzialność za drugiego człowieka, chciałabym Filipa wychować na mądrego człowieka...

Boję się też że się nie dogadam z M. na temat wychowania małego....psa nie umieliśmy wspólnie wychować a co dopiero dziecko...
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Cześć dziewczyny u mnie pogoda słoneczna choć jest wietrznie...
    Calypso uparciuchu - nie wolno się tak męczyć :( Ale dobrze że to juz za Tobą :)
    Widzę że większość z nas ma takie obawy , jak to będzie i czy damy sobie radę, u mnie to dopiero początki ale szczerze już o tym myśle ;/

Dziewczyny czy któraś z Was orientuje się w wynikach BHCG ?
    Robiłam dziś badania według ostatniej miesiączki dziś zaczyna mi się 6tc i wynik mam 30367 mlU/ml możliwe że tak wysoki wynik oznacza bliźniaki ?
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ja też nawet w kwestii psa i kota z m mam inne podejście ale myślę że to znaczy że się uzupelniamy :-) kupił mi m dziś ciasto bo przez skurcze tak wyszło że moje urodziny się przesunęły :-) cieszę się jak dziecko mimo że do poniedziałku mam czekać :-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ech, Calypso, te dylematy - wziąć czy nie wziąć... Też takie miewam. Nie jest łatwo.
    Podziwiam, że wytrzymałaś. Nie wiem czy w przypadku Apapu i na tym etapie ciąży nie lepiej jest raz na ruski rok wziąć i się nie męczyć.
    No ale rozumiem Twój wybór...
    p.s. Dziś sobota, pokażesz brzuś bo jestem ciekawa czy już urósł czy dalej taki malutki?
    Mój przyspieszył, ale za tydzień pokażę bo chyba za mała różnica by była.
    --
  10.  permalink
    ew3ame: ja też nawet w kwestii psa i kota z m mam inne podejście ale myślę że to znaczy że się uzupelniamy :-)

zobaczymy jak zostaniemy rodzicami i życie samo zweryfikuje podejście do wychowania.

Marzy mi się, by być z M w tej samej drużynie w wychowaniu...boję się, że może być odwrotnie...Chciałabym jasno wyznaczyć granice, ale wiadomo że ja jako matka mam coś takiego jak instynkt i to może wiązać się z nieporozumieniami między nami...A mój M może tego nie rozumieć...

Z resztą zobaczymy jak urodzimy i zaczniemy drogę pt. Macierzyństwo i ojcostwo. Na razie czekam ze strachem na piątkową wizytę połówkową...
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ana nie bój się połowkowe wyjdzie na pewno pięknie :-)
    a życie zawsze weryfikuje plany tylko że ja mam talent :-) i tak czy siak próbuje robić nowe :-D
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Anairda będzie dobrze :D Zobaczysz, też tak trzęsłam gaciami :)))
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    mangaa: Dziś sobota, pokażesz brzuś bo jestem ciekawa czy już urósł czy dalej taki malutki?

Urósł, urósł - Mangaa, jak się wyrobię to pstryknę dziś fotkę, jak nie to na 100% jutro rano :)

Treść doklejona: 16.03.13 15:38
    stokosia87: Robiłam dziś badania według ostatniej miesiączki dziś zaczyna mi się 6tc i wynik mam 30367 mlU/ml możliwe że tak wysoki wynik oznacza bliźniaki ?

Ja myślę, że wynik samej bety to nie wszystko. Jeśli progesteron jest również wysoki na tym etapie ciąży, to wtedy jest prawdopodobieństwo, że będą bliźniaki.Moja beta w 5 tyg i 2 dniu była 4002mIU/ml, a progesteron niecałe 27ng/ml. W brzuszku rośnie tylko jedna niunia :))
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Jednak nie zamówiłam jeszcze. Trochę się wydygałam, nie wiedziałam na który komplet się zdecydować i jednak zamówię w ostatnim dniu promocji czyli 26.03.
    Mnie też czasem też strasznie nachodzą wątpliwości, czy dam radę, ale nie jako matka noworodka czy małego dziecka, a jako matka chłopca. Tak lubię oglądać Rodzinka.pl i się zawsze śmiałam, a teraz jak czasem patrzę, jak te dzieciaki pyskują, to się boję czy ja będę umiała go tak wychować, żeby taki nie był. Ale wtedy m. wkracza do akcji i mówi, że on już o to zadba, żeby syn nasz tak się nigdy nie odezwał. Więc zostaje tylko mu wierzyć.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No ja dziewczyny też tak mam, że się trochę boję, tym bardziej że jesteśmy młodzi..
    No ale moi rodzice byli młodsi i mnie mieli :D dali radę, więc na pewno i my damy :)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    myślę że wiek tu i tak nie gra roli nigdy pewnie nie jest się gotowym na zostanie rodzicem potem możemy tylko płynąć z prądem obowiązków i starać się jak najlepiej :-) no wyjaśnienie też stresuje że to chłopiec wydaje mi się że łatwiej wychować dziewczynkę...
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    My za to rodzicami młodymi nie będziemy. Tzn. ja jak ja, ale mój m. ma 39 lat. Więc my już się na prawdę długo przygotowujemy do rodzicielstwa. Ale może dlatego, że m. jest już dojrzałym facetem to nie ma tych lęków, w ogóle. On się tylko cieszy, że ojcem w końcu zostanie.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    mój m też się nie boi ale on przed ślubem też się nie bal a w dniu ślubu myślałam że z nerwów mi zemdleje :-D więc obstawiam że on nie zdaje sobie do końca sprawy i prostu cieszy się że będzie miał synka bez myślenia w przód o wychowaniu i nocnym wstawaniu :-)
    za to ja martwię się za dwoje teraz a w sytuacjach kryzysowych jestem najlepsza i mam już plan :-D
    --
  11.  permalink
    Kochane ja tez mam kiepskie noce i glupei sny - ze upuszczam dziecko.. albo ze wsadzma do kąpieli w ubraniu i potem sie dopiero orientuje ze cos zrobilam nie tak i zacyznam rozbeirac a tam smółka do wody nagle w wanience sie pojawia a ja nic z tym nie robie .. etc.. te nasze organizmy chyba tak sobie radza z podswiadomoscia pewnych obaw..

Po drugie tez jako przyszła mama chłopca zastanawiam sie nie co bedzie pierwsz ekika lat ale co bedzie potem i cyz uda nam sie go wychowac na dobrego, ciepłego cżłowieka z którego bedziemy dumni i o ktorego bedziemy spokojni..

Od wczoraj mam problem chyba powoli z puchnieciem nóg..a nawet nie wiem czy puchnieciem ale tak mnie bolą łydki.. typowe krążeniowe te bóle ( wiem bo ja mam od urodzenia lekkie problemy z krążeniem) Masakra.... a przeciez jeszcze tyle tygodni :o moze to po wczorajszym 4.,5 h prasownaiu na stojaco pieluszke tetrowych, flanelowych i ubranek dzieciecych w rozmiarze 56-60. ( po pierwszym praniu przykłądałam sie do prasownaia po lewej i prawej stronie w kazdym zagieciu itp:P)

Jak sobie mamuśki radziłyście/ radzice z bolącymi/ puchniętymi nogami??
    Ja nie wiem gdzie je polozyc i jak - by nie bolaly :/

Ciekawe jak sie nasze świezo upiecozne mamuśki czują ale pewnie są tak zajete swoimi malenstwami no i wracaniem do siebie, że nie maja nawet jak zajrzeć - sciskam Was i zaglądajcie czasem do nas!! :*
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, ja Was podczytuję, ale na razie się nie ukatywniam za bardzo, bo jestem w relatywnie wczesnej ciąży (8 tydzień). Natomiast - boli mnie spojenie łonowe i wydaje mi się to cholernie dziwne. W poprzedniej ciąży zaczęło mnie pobolewać dopiero w II trymestrze, ale może jak jest ciąża po ciąży to takie objawy szybciej się pojawiają? Czy ktoraś z Was miała ten objaw tak wcześnie?

Kandyzowana, ja Ci odpowiem, może już nie taka świeża mamuśka, ale jednak ;))) Tez miałam takie sny, a w tej ciąży zaczynają się identyczne! Nie powinnam mieć, bo przecież już jedno doświadczenie z dzieckiem mam, ale snią się... Dokładnie tak jak mówisz - nasza podświadomość się w ten sposób uaktywnia i nasze strachy, obawy wychodzą w snach...

Co do bycia mamą chłopca. Ja jakoś spokojniej podchodzę do niego niż bym podchodziła do dziewczynki...
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    ew3ame: macie tak czasami że napada was taki strach okropny że sobie nie poradzicie?

Kandyzowana: Po drugie tez jako przyszła mama chłopca zastanawiam sie nie co bedzie pierwsz ekika lat ale co bedzie potem i cyz uda nam sie go wychowac na dobrego, ciepłego cżłowieka z którego bedziemy dumni i o ktorego bedziemy spokojni..

Mam identycznie, do tego stopnia, że łapię dołka czasem... Że może się nie nadaję itd...
    Kandyzowana: moze to po wczorajszym 4.,5 h prasownaiu na stojaco pieluszke tetrowych, flanelowych i ubranek dzieciecych w rozmiarze 56-60.

Myślę, że bardzo baaaardzo prawdopodobnie Kochana, że przez to. Ja po ostatnim prasowaniu miałam podobnie-może nie bóle (wiem jakie są) ale kostki i stopy mi spuchły.
    Kandy, opierałaś się nie wyprawce z 28dni czy miałaś jakąśinną listę?
    The_Fragile: Natomiast - boli mnie spojenie łonowe i wydaje mi się to cholernie dziwne.

Mnie boli dopiero od niedawna także niestety nie pomogę.
    Dziewczyny, czy któraś ma sławetną księgę Urodzić razem i naturalnie oraz Pierwszy rok życia Dziecka lub Język Niemowląt?
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    the fragile no ja nie wiem jak z tym spojeniem lonowym wlasnie jest ale moze mialas nadwyrezone po poprzedniej i teraz bedzie dokuczac czego Ci nie.zycze :o

ja tez sie ciesze ze pierwszy bedzie chlopiec ;) hihi..
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kandy, dzięki, oby nie, ale faktycznie w poprzedniej dokuczało mocno na końcówce.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Frag, mówią, ze po ciąży organizm regeneruje się nawet do roku. Myślę, ze to spojenie nie zdążyło "dojść do siebie" po prostu. Mnie znów biodra napierdzielają w dalszym ciągu. Mam nadzieję, ze to minie, bo jak nie, to mnie trafi :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.