Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeMar 18th 2013
     permalink
    Zycze milego dzionka u mnie -6stopni,a ja muszę iśc do pracy na 12h :( Tragedia!!!
    --
    •  
      CommentAuthordagus84
     permalink
    Witam z rana.
    To teraz można już zacząć rodzić, bez stresu.
    Niezalogowana - daj znać czy się udało tj czy po północy.

Zrobiłam akcję o 5.30. Piszę mężowi, że obudziłam się z małą (bo w pracy), a on odp. "JUŻ?" haha, sieję panikę. Chcę moją mamę obudzić o 7.00 i nie wiem czy to dobry pomysł, bo normalnie wstaję po 10.00 :D
    --
  1.  permalink
    a ja spac nie moge.. Moj dziec dal mi pospac az 6h !!! :o bez wstawania na siusiu :D jeeeeeej
    Niezalogowana ciekawe jak tam u Ciebie?! mam nadzieje ze wszystko poszlo gladko a dzidzi urodzila.sie min po polnocy przynajmniej :*
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    widzę że sporo z nas ma kłopoty że snem :-) bynajmniej razem razniej :-)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    To i ja sie witam wczesnym rankiem :-)
    nie spie juz od 5 bo musialam jechac z tata na badania do p-ń a od nas to prawie 80km ;-)
    moj kochany synek od rana dokazuje, a ja mam stresa bo kolezanka meza juz urodzila a termin miala na 2 dni przede mna buu ale my damy rade :-D:wink:
    --
  2.  permalink
    bo ja to spac nie moge czasem niestety w ogole a czasem jak przespie te 6h to cudnie..

Ange bedzie dobrze.. nie denerwuj sie heheh.. urodzisz wtedy kiedy dzidzus bedzie chcial wyjsc na swiat a jux teraz jest bezpieczny. Uznaje sie (tak mi moj gin powiedzial) ze teraz 35tc to juz jest bardzo dobrze i jak soe urodzi dzidzia to jest wdzystko ok :) takze jakby miala dzidzia wyjsc teraz (tfu tfu) to po prostu szybciej przytulisz maluszka :P ale wierze.ze.u Ciebie jeszcze poczeka bo tendencja jest raczej przenoszenia widze.niz wczesniejszych porodow :o
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    O tak u nas na forum to raczej wszyscy przenosza :-P
    Nie ma co się martwić:-)
    My co raz lepiej śpimy :-) dłużej wytrzymujemy :-P takze nie jest zle :-D
    Ciekawe jak Amanda :-) ?
    -- [/url]
    • CommentAuthorAndzia1508
     permalink
    Dzień Dobry wszystkim!Oj cały weekend tu nie zaglądałam,mam dużo do nadrobienia,ale wpadnę popołudniu bo teraz dzidzia domaga się śniadanka,a potem wychodzimy,także aktywny poniedziałek się zapowiada.Mam nadzieję,że same pozytywne wiadomości przeczytam.:wink:
    --
  3.  permalink
    Dominiczka rodzimy? :-)Trzeba listę zwolnić. Ciekawe jak tam Niezalogowana.
    Ja mam mocniejsze skurcze co widać na załączonym obrazku pod moim wykresem:-) Zapraszam. Czuję, że się wkrótce rozpakuję:wink:
    --
  4.  permalink
    mam pytanie do dziewczyn które miały skurcze w czasie ciąży...Jakie są ich objawy?Chodzi mi o wasze subiektywne odczucia?Czy to takie uczucie jak na miesiączke?

bo kurde obudziłam się o 3 rano i tak mnie coś kuło (kucie z ciągnięciem) po lewej stronie...od czasu do czasu...ale ani to nie było miesiączkowe, tylko mało przyjemne, no i oczywiście zaczęłam przeżywać. Nie było to częste, tylko takie niepokojące.

dziękuję wam za odpowiedź.
    -- [/url[/url]
  5.  permalink
    Cytrynka tak teraz możemy rodzić:bigsmile::bigsmile::bigsmile:Mam na 11stą do gina zobaczymy co mi powie:bigsmile:Mam nadzieję ze cos się rozkręci niebawem:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witam dziewczyny , mnie nocki to jakis koszmar,dziecko jeszcze nie kopie po zebrach a ja jak przekimam z 6h to cud ,i duszno mi ,i zimno,i nie wygodnie , i posciel przeszkadza, i kochane nocne siusianie ,trudnosci w oddychaniu ,skurcze lydek ,bole brzuchola normalnie zyc nie umierac , az strach pomyslec co bedzie np za 2 miesiace :shocked:

anairda1986 pierwsze co jesli dopada taki dziwny skorcz ,bol to polozyc sie i sprawdzic czy macica miekka ,jesli sie stawia nogi lekko do gory na jakas poduszeczke i pelen relaksik ,nie mniej jednak jesli dodatkowo odczuwasz bol w krzyzu badz skurcze pojawiaja sie czestawo albo nasilaja skontaktuj sie ze swoim ginekologiem , nie martw sie bron Boze tym co ja napisze ,ale ja mialam silne skurcze ,ostatnie przed szpitalem jak mnie zlapaly to od 18 do 5 rano meczyly az poplakiwalam ale wciaz wmawialam sobie -macica mi sie rozciaga :thumbup: nie przyszlo mi do glowy ,ze ona wpadla juz by sie do porodu szykowac,a jednak -cale szczescie ze na drugi dzien mialam wizyte kontrolna u gina i jak tylko pupsko posadzilam na fotelu (dobrze ,ze opisalam mu bol ktory czuje) to z miejsca do szpitala mnie dal bo okazalo sie ,ze to psikus mojego narzadu rodnego .Ale tak jak napisalam wczesniej,nie martw sie tym co mi sie przytrafilo -to juz moja trzecia ciaza a do tego silna anemia i stad takie cudo moglo sie zdarzyc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Dziewczyny Kochane... Bidulki... Ja miałam problemy ze spaniem, ztn dalej mam ale nie takie. Macie poduchy do spania ciążowe? Mi życie uratowała-przyjaciółka mi pożyczyła po swojej ciąży i się śmieje, że mam jej oddać jak urodzę wtedy ona będzie znowu się starać o dziecko :)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    W_P_Gosia my juz wlasnie o zakupieniu myslimy tylko nie wiem ktory ksztalt zamowic , a jaki masz Ty slonce?
    --
  6.  permalink
    Bylam badana. Rozwarcie na palec. Szyjka 1 cm. Różowe upławy. Ojoj to się zaczyna pomału:-)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ja tez mam rogala ciazowego :-P bombowy jest :-D
    -- [/url]
  7.  permalink
    Ja mam od 23tc stawianie siw macicy ale pomogla mi duxa dawka magnezu ;) i jest juz mniejsze to twardnienie.

ja mam ta poduche od 3mca ciaxy i czasem nawet walcze z mezem ktory mi ja zabiera.bo mu tez wygodnie spac z nia. ale w nocy ona mi zycie ratuje :D
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Kandyzowana: Ja mam od 23tc stawianie siw macicy ale pomogla mi duxa dawka magnezu ;) i jest juz mniejsze to twardnienie.

a ja jade na 12 lekach dziennie i dupcia blada :sad: macica uparta jak osiol :angry:
    --
  8.  permalink
    Nercia ale Ty juz 3cia ciaza to wiesz, organizm jest zmecozny troszke ale i lekarz Ci powiedzial , ze masz wredna macice :P:P:P

Ale dasz rade - a co do swedzenia jeszcze tu Ci napisze- PALMERS dla ciezarnych! :)
    --
  9.  permalink
    Cytrynka no to zaciskam kciuki:bigsmile::bigsmile:
    Ja spadam bo jadę do gina trzymajcie kciuki żeby coś ruszyło powoli:bigsmile::bigsmile::bigsmile:Będę jak wrócę:cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorW_P_Gosia
     permalink
    Nera86: a jaki masz Ty slonce?

http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-i-suepr-mami-gratisy-i3097224850.html-taka, tylko moja ma troczki i mogę ją zaginać na końcówkach-takie sznurki się ściąga.
    cytrynka251: Ojoj to się zaczyna pomału:-)

TRZYMAM KCIUKI!!!
    Kandyzowana: czasem nawet walcze z mezem ktory mi ja zabiera.

KANDYZOWANA! Mam tak samo!!!! Budzę się a on przytulony do poduchy a ja bez...
    CIekawe co z Niezalogowaną????
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Mi mój też zabiera tego rogala:-P
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Też czekam na wieści od Niezalogowanej :D

No i teraz kciuki za Cytrynkę i Dominiczkę :D Zwalniać listę kochane! :))):thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    W_P_Gosia: KANDYZOWANA! Mam tak samo!!!! Budzę się a on przytulony do poduchy a ja bez...

skad ja to znam:) haha
    kladlam sie spac z poduszka
    budzilam sie i patrze a moj maz z nia spi miedzy nogami tak jak to sie powinno z nia spac hahah
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    ja jestem z sortu pieszczochow i śpię wtulona w m tak jak powinno się spać na poduszce :-D już się do tego przyzwyczaił :-D mówi zawsze że większego pieszczocha w życiu nie widział :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Dziewczynki ale ruszyłyście z kopyta... Powodzenia wszystkim!!!
    Po takich akcjach to aż sie boję która będę jutro na liście do rozpakowania :P
    --
  10.  permalink
    A i z tego co mowili skurcze mam co 6,8 minut :wink: Ciekawe ile to teraz potrwa. Chciałabym już być po. Nie dociera jeszcze do mnie co się dzieje. Mam plamienie. Takie brązowawe.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja też się do męża przytulam. I wychodzi na to, że spimy zawsze na jednej poduszce. I po co nam te łóżko 2x2? Mi najlepiej to spać na prawie płąsko, a mąż to zawsze cuda z poduszką wyprawia, więc czasem budzę się z bólem karku. Ale póki co nie mam jakiś problemów ze spaniem. Czasem tylko biodra mnie bolą. No i ciężko już się przekręcać.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    cytrynko niedługo ją przytulisz :-* super trzymam kciuki
    ciekawe co u niezalogowanej pewnie tulic już swoje szczęście
    znów lista ruszy z kopyta :-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 18th 2013 zmieniony
     permalink
    To wklejam listę by się nie zgubiła i by Bilcia mogła obadać która będzie jak pierwsza trójka się posypie, hihi :wink:

1. niezalogowana0 15.03.2013 (dziewczynka)
    2. DominiczkaA 19.03.2013 (dziewczynka)
    3. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    3. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    4. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    5. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    5. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)

6. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    7. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    7. Czajnik 28.04.2013
    8. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    9. eveke 02.05.2013 (dziewczynka)
    10. lilijeczka 05.05.2013
    11. mamusiaNJBP 09.05.2013 (chłopiec)
    12. aravls 15.05.2013
    13. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    14. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    15. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    16. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    17. Yol 01.06.2013
    18. Kama77 9.06.2013
    19. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    20. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    21. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    22. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    23. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    24. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    25. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    26. edytak1984 05.07.2013
    27. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    27. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    28. sloneczko32 13.07.2013
    28. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    29. pirat_ 14.07.2013
    30. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    31. tylkonachwile 16.07.2013
    32. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    33. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    34. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    35. bąbelasek 10.08.2013
    36. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    36. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    37. Nera86 23.08.2013
    38. Stefka_84 27.08.2013
    39. Karolinka 29.08.2013
    40. Emi1212 7.09.2013
    41. Agosa 9.09.2013
    42. Dorit 10.09.2013
    43. Asiula_6_9_91 22.09.2013
    44. Alicjatrzyna 26.09.2013
    45. nightingale_84 27.09.2013
    46. Moly123 30.09.2013
    47. Aguncia 04.10.2013
    48. Asiunia892 06.10.2013
    49. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013
    50. Bonim 13.10.2013
    51. Mazepka 29.10.2013
    52. Stokosia87 13.11.2013
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Mangaa, mogłabyś przy okazji zmienić mi datę porodu na 21.05?:) Zamienię się wtedy miejscami z AgaMama:)

My po przeprowadzce do drugiego pokoju nie możemy się wyspać, bo mamy w oknach bardzo jasne rolety i już przed 6 się budzimy i nie możemy z mężem dospać, bo w pokoju widno się robi. Poprzednio mieliśmy ciemne bordowe, więc nawet słońce nie przeszkadzało, a teraz masakra. No, ale za chwilę zamawiam nowe, więc mam nadzieję, że za parę dni znowu się wyśpię.
    Mam dziś plan posprzątać jeszcze poremontowy bałagan i rozpakować walizkę ciuszków dla niuni, którą dostałam od szwagierki.

Cytrynko - kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    cytrynka251: A i z tego co mowili skurcze mam co 6,8 minut Ciekawe ile to teraz potrwa.

Cytrynko a powiedz... Bolesne masz już te skurcze?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Akirka - zrobione :)
    --
  11.  permalink
    Bilcia czuję je coraz wyraźniej ale jakoś specjalnienie nie boli. Póki co przyjmuję je z uśmiechem. Taki ból trochę miesiączkowy. Z prawej strony kręgosłupa mnie też troszkę pobolewa. Ale czuję się bardzo osłabiona. Nogi jak z waty. Awyczytałam, że rozwarcie na palec to już 2 cm. No zobaczymy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    cytrynka251: Bilcia czuję je coraz wyraźniej ale jakoś specjalnienie nie boli. Póki co przyjmuję je z uśmiechem. Taki ból trochę miesiączkowy.

To całe szczęście, że nie boli :P
    Trzymaj się ciepło! :)
    Tylko ciekawe czy rozwarcie będzie postępowało? Lekarze coś mówili? W sensie czy to już rozpoczęła się akcja porodowa? Bo ktoś mi kiedyś mówił, że z takim rozwarciem, to można i kilka dni chodzić.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry kochane mamusie, trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty :smile: już możecie rodzić jest 18 marca :updown:
    Cytrynko trzymam kciuki za większe rozwarcie :bigsmile:
    Ciekawe jak tam NIEZALOGOWANA ??:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    bilia: Bo ktoś mi kiedyś mówił, że z takim rozwarciem, to można i kilka dni chodzić.
    A nawet kilka tygodni ;)
    Ja ostatnie dwa tygodnie chodzilam z trzema centymetrami rozwarcia.
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Dzień dobry!!! Jakie wspaniałe wieści od samego początku tygodnia:))):bigsmile:
    Cytrynko - powodzenia, fajnie, że przyjmujesz to wszystko z uśmiechem i spokojem:)
    Ciekawe co u Niezalogowanej...? :)
    -- Już Cię kochamy Maleństwo:*
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny
    ja dziś mam dzień z sortu mleczna krowa :-D skrecalam sobie kierownicą a tu czyje że mleko mi leci z prawej piersi :-D myślę ok od jakiegoś czasu po nocy miałam plamę z prawej strony poszłam umyć głowę a tu znowu ze mnie leci bo rękę podnioslam :-D poszłam i wlozylam nowy stanik i wkładki te przeciw ulewaniu się mleczka trochę to może dziwne że tylko z jednej piersi ale jakoś tak mnie uspokoiło bo wiem że jest już w nich troszkę mleczka dla mojego małego skarba :-)
    cytryko kciuki trzymam żeby to już jednak było dziś :-*
    piękna dziś u mnie pogoda aż żal że muszę leżeć większość dnia ale już jest o niebo lepiej od dwóch dni zero skurczy może w końcu skończy się ten koszmar z bakteriami :-)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Cytrynko trzymam mocno kciuki :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Dominiczka - kciuki za wizytę :bigsmile:
    Cytrynko - powodzenia - żeby się rozkręciło i żeby szybko poszło :cool:
    Niezalogowana - mam nadzieję, że już tulisz maleństwo w ramionach :smile:
    ----------
    My dzisiaj też mamy wizytę. Oczwiście stres już mnie zaatakował, a tu jeszcze 4 godziny :cry: Dzisiaj się też umawiamy a oglądanie porodówki - ciekawa jestem - jak to wszystko u mnie w szpitalu wygląda. Wiem tylko, że mają różne rodzaje łóżek, baseny do porodu i że można również rodzić na stojąco lub przykucnąć w specjalnym kojcu :shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    YPolly: A nawet kilka tygodni ;) Ja ostatnie dwa tygodnie chodzilam z trzema centymetrami rozwarcia.

Ano właśnie :smile:
    Czasem nie ma co sie łudzić, że to już :wink:
    .
    Dziewczynki!
    Tak czy siak...
    Powodzenia dla rodzących i tych które mają dzisiaj wizyty :bigsmile:
    .
    I też czekam na info od Niezalogowanej.
    Oglądałam dzisiaj w tv i sluchałam w radio wypowiedzi dziewczyn które urodziły na kilka minut przed północą... Biedne. Takie były rozżalone, że aż im współczułam. Z jednej strony wielka radość a z drugiej poczucie niesprawiedliwości, bo ta głupia ustawa... Ech, życie.
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Masz rację Bilka.
    Ale tak czy inaczej, zaraz wskoczysz do pierwszej trójki:tongue:
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    baribal: Masz rację Bilka.Ale tak czy inaczej, zaraz wskoczysz do pierwszej trójki

Haha Bari - racja ale ty razem ze mną :bigsmile:
    Zaraz, zaraz...
    A dlaczego nie ma cię na liście, hę?!

Dziewczynki, proszę mi tu szybko Baribal dopisać :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Dzis uswiadomiłam sobie ze jestem prawie w polowie ciązy i ze jest to tak łatwiejsza połowa :tongue:
    ze teraz bedzie pewno tylko gorzej ...:confused:, ale wiadomo dam rade :)
    Na razie poza przeziebieniem ktore trwało dłuugo, wszystko jest ok
    wysypiam się, spie na brzuchu jeszcze, apetyt dopisuje juz, troche wolniej smigam po schodach i do autobusu
    ale generalnie słodki czas drugiego trymestru. :bigsmile:

ale jestem ciekawa co u Niezalogowanej
    akirka, ja tez mma okno słoneczne rano i mamy od lat spacjalne rolety nie przepuszcajace swiatła
    a i tak dzis bokiem troche słonce swiecilo juz od 5.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Dorit: wysypiam się, spie na brzuchu jeszcze
    oojjj tego zazdroszczę baaardzo :) na brzuch wrócę pewnie niebawem, ale z wysypianiem moze być dłuuugo ciężko :)
    --
    •  
      CommentAuthorviolet_flower
     permalink
    Jej ale tu się dzieje!
    Niezalogowana, Cytrynka kciuki za Was!
    DominiczkA kciuki za wizytę i oby się rozkręciło!:smile:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja nigdy na brzuchu nie spałam, więc problemu teraz z tym nie mam. Ale za to spałam często na plecach, a teraz nie mogę po prostu, bo czuję jakby mnie ktoś ściskał, albo leżał na mnie. I tylko z jednego boku na drugi się przekręcam. Choć powinno się spać na lewym, to nie umiem całej nocy tak na jednym boku przespać.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Ja zawsze spałam na brzuchu, ale od 10 tc śpię na lewym boku. Nie było to łatwe, ale to wszystko przecież dla maleństwa. Od początku ciąży śpię na ciążowej poduszce i to ona ułatwiła mi zmianę pozycji. Zanim ją kupiłam, to kładłam się na lewym boku, a budziłam na brzuchu.. Poza tym, jak wkładam koniec tej poduchy między nogi, to kości biodrowe mnie nie bolą. Jest super :)
    --
  12.  permalink
    Skurcze mam co 6 minut :) Z bolu się nie zwijam. Chodzę po korytarzu. Przy skurczu mocno napina mi sie brzuch, ciągnie do dolu i boli jak na okres. Strasznie bym chciala dzisiaj urodzic bo jest super lekarz na dyrzurze. Jeszcze żeby tylko położne fajne się trafiły. Po męża zadzwonię jak juz sie bardziej zacznie. Czeka w pogotowiu. Też musi miec siły.Moze to tylko przepowiadajace
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.