Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbilia
    • CommentTimeMar 22nd 2013
     permalink
    anairda1986: Jak myślicie, a można podjechać autem do laboratorium tam zrobić co trzeba i na te dwie godzinki pojechać do domu a później przyjechać na pobranie?

U nas nie można opuścić labolatorium po glukozie.
    Boją się wypuszczać do domu ciężarówki, bo nie jedna już osłabła po tym badaniu. Zresztą sama byłam świadkiem kiedy dziewczyna zemdlała czekając te dwie godziny...
    .
    Ja na tym etapie ciąży miałam już wybraną położną środowiskową, więc podanie glukozy i pobranie krwi odbywało się u mnie w domu :)
    Rano położna przyjechała - pobrała krew, dała co trzeba do wypicia (jeszcze sobie wdusiłam trochę soku z cytryny) :P ... Później poleżałam, poczytałam... I po tym czasie - ona przyjechała raz jeszcze - na następne pobranie krwi.
    Ogólnie fajnie to wspominam i nie było w tym badaniu dla mnie nic strasznego ani obrzydliwego.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    kuleczka_69: Eveke no on ma paluchy potezne :P takie paroweczki

ja się tam nie wybieram, liczę , że w Latawcu same zgrabnioszki :devil: sesese :devil:
    --
  1.  permalink
    Nie mowila, powiedzialam jej o tych moich bolach brzucha, kluciu, twardnieniu i ze nospa nie pomaga... nie badala mi szyjki zrobila mi tylko usg
    --
  2.  permalink
    tylko na dziś cieszę się że z córcią wszystko okej(a tak nawiasem pisząc bardzo gratuluję!!)...

jedź do tego szpitala, w razie co dostaniesz inne leki...a i bezpieczniej sie poczujesz...
    pewnie zrobią usg, zbadają szyjkę.

i daj znać co i jak.
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Kochane a ja dzis wypilam pierwsza filizanke herbatki z pokrzywy i jest lepiej wiadomo, ze nie bedzie po jednej mega zmiany ale ja delikatna roznice juz widze, chodze czesciej do toalety i jest jak byc powinno a nie takie jakby kotek naplakal :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    tylkonadzis to ciekawe na jakiej podstawie to skierowanie do szpitala....moze przez te bole i twardnienia....
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cloe , ale , żeby po sugestii pacjentki o bólach i twardnieniach nawet szyjki nei zbadać? Ludzie no przecież to podstawa na każdej wizycie a co dopiero po takich sugestiach ze str pacjentki...

I do tego tylko na tej podstawie lekarka mówi "ze lepiej bedzie jak dzisiaj pojade, bo kto wie, jutro moze sie juz akcja porodowa rozwinac "

dla mnie to jakieś niepojęte :shocked:
    --
  3.  permalink
    Eveke ta moja ginekolog jakas dziwna jest....
    Pytala mnie sie kiedy brzuch mnie boli, czy ostatnio jakis wysilek mialam, i co bralam na te bole, to mowie, ze nospe, ale ona mi nie pomagala. To stwierdzila ze skoro nospa mi nie pomaga, to ona nic innego nie moze mi zapisac, tylko wyslac do szpitala i tam maja zdecydowac co mi dac i wgl
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    tylkonadziś gratuluję Córci :)

Co do położnej środowiskowej to jak to się załatwia, hm? Muszę iść do swojej przychodni ?
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kandy co tam u Ciebie ??
    Cytrynko trzymam kciuki:-*
    Moj gin na nfz tez dziwny .. Na kazdej wizycie mam usg a ani razu mnie nie badal..
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Manguś tak, idziesz do przychodni swojej- każda przychodnia powinna mieć położną :wink:
    wiem, że u mnie położna robi raz na miesiąc ktg...
    aczkolwiek ja z lenistwa jeszcze tam się nie pokazałam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    ooo, spoko, to może przyjedzie mi zrobić test obciążenia glukozą :D
    Wybiorę się w przyszłym tygodniu.
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny, trochę się martwię o Kandy, bo się nie odzywa, na sms nie odpisała:( Mam nadzieję, że wszystko ok u niej i Adasia.
    Tylkonadzis - mi moja ginka mówiła, że standardowo tak się wypisuje na skierowaniach i wypisach, także nie stresuj się. Ja miałam też na wypisie ze szpitala "zagrożenie przedwczesnym porodem" a byłam na oddziale z powodu twardnień brzucha.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeMar 22nd 2013 zmieniony
     permalink
    trzymajcie się dziewczyny, zwłaszcza ty KANDY. Ja mam tak silne kłucia szyjki że oszaleję:/ w poprzedniej ciąży tak nie czułam. byłam wczoraj w szpitalu, miałam ktg, wszystko ok. W badaniu pani dr stwierdziła że się nei rozwiera, nie skraca... to już nie wiem czemu aż tak kłuje :/ Na dodaek ruchy czuję task mocno, że wczoraj aż mi łzy leciały z bólu. Szok, w ogóle bez porównania z poprzednią ciążą... nie wiem, czy kurde mało wód mam, czy co.. w pon mamy wizytę gin, usg to zobaczymy. Czuję się tymi bólami zmęczona
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    eveke: Cloe , ale , żeby po sugestii pacjentki o bólach i twardnieniach nawet szyjki nei zbadać?

no wlasnie... co najmniej dziwne....Dobrze w sumie, ze to skierowanie do szpitala dala przynajmniej sie czegos dziewczyna dowie...
    --
  4.  permalink
    Kasiu dziekuje za sms.. mialam zawirowania..
    no wiec skurcze sa lzejsze ale szujka sie skrocila z 2,5cm wczoraj do 1,5cm. mam rozwarcie na opuszek palca..
    Dostalam zastrzyk ze sterydoe na rozwoj pluc malego.. jutro kolejny.. w pon pobiora do posiewow.. Adas sie chce pchac na swiat a ja zaciskam nogi... martwie sie..
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Karko już niedaleko do porodu, trzymaj się :smile:

Moja mała też wczoraj tak szalała , że szoken- nawet zabolało...
    w ogóle mam schizy, że mi brzuch opadł i jest mniejszy niż ostatnio....

a w podbrzuszu mam takie bóle a'la miesiączkowe...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Kandyzowana: skurcze sa lzejsze ale szujka sie skrocila z 2,5cm wczoraj do 1,5cm. mam rozwarcie na opuszek palca..

Gleboko wierze slonce ,ze dasz rade -najwazniejsze ,ze skurcze ustaly a szyjka poki co sie nie martw -ja pierwsza ciaze przenosilam 3miesiace z szyjka na 1,5 cm wiec poki co staraj sie duzo odpoczywac i jak najmniej negatywnie myslec :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Będzie dobrze Kandy :* Trzymam za Was kciuki.

Ev może sobie wkręcasz że opadł, M też tak myśli? Zrób fote i wrzuć w porównanie.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    kandy kciuki zaciśniętymi oby jednak wszystko się uspokoiło :-* co my się stresu o te nasze maluchy najemy to nasze...
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    Anairda u mnie w laboratorium zgodziły się, choć nie powiem trochę kręciły nosem. Może w razie co weź ze sobą jakąś książkę albo poproś męża by z Tobą zaczekał, zawsze to troche raźniej. Mnie bardzo zależało by jednak poczekać w domu, bo to laboratorium jest malutkie i szybko robi się tłok, no i wiadomo zarazki, przeziębienia itp.
    To badanie naprawde nie jest takie straszne, przynajmniej dla mnie nie było. Zdziwiło mnie tylko, że w tak dużym kubku rozpuszczono glukozę i to co bardziej mi przeszkadzało to właśnie ilość do jednorazowego wypicia niż sam smak. Oczywiście nie obyło się bez cytryny :-).
    Może spróbuj jutro albo w poniedziałek - nie ma co odkładać, bo lęk będzie coraz większy.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Manguś może, może :D
    później cyknę fotę
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    ew3ame
    ....* co my się stresu o te nasze maluchy najemy to nasze...

Ewuś, a to dopiero początek drogi, mamy zapewnione rozrywki co najmniej do 20-stki
    -- :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    tylkonadziś gratuluję dziewczynki :smile: dobrze, że dostałaś skierowanie do szpitala skoro ginekolog nie bada szyjki... Ja jak się skarżyłam na twardnienia i ból brzucha od razu miałam zbadaną szyjkę i zaleconą no-spę, a na następnej wizycie (twardnienia bez zmian, no-spa nie zawsze pomagała) dostałam luteinę.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Tylkonadziś - termin masz 16 lipca? (tak wyliczyłam z suwaczka). Już dopisuję. Jeśli termin inny - daj znać, to poprawię :bigsmile:

1. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    1. cytrynka251 05.04.2013 (dziewczynka)
    2. bilia 10.04.2013 (chłopiec)
    3. baribal 14.04.2013 (dziewczynka)
    4. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    4. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    5. Ange 24.04.2013 (chłopiec)

6. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    6. Czajnik 28.04.2013
    7. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    8. eveke 02.05.2013 (dziewczynka)
    9. lilijeczka 05.05.2013
    10. mamusiaNJBP 09.05.2013 (chłopiec)
    11. aravls 15.05.2013
    12. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    13. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    14. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    15. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    16. Yol 01.06.2013
    17. Kama77 9.06.2013
    18. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    19. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    20. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)
    21. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    22. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    23. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    24. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    25. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    26. edytak1984 05.07.2013
    27. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    27. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    28. sloneczko32 13.07.2013
    28. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    29. pirat_ 14.07.2013
    30. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    31. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    32. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    33. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    34. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    35. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    36. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    36. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    37. Nera86 23.08.2013
    38. Stefka_84 27.08.2013
    39. Karolinka 29.08.2013
    40. Emi1212 7.09.2013
    41. Agosa 9.09.2013
    42. Dorit 10.09.2013
    43. Asiula_6_9_91 22.09.2013
    44. Alicjatrzyna 26.09.2013
    45. nightingale_84 27.09.2013
    46. Moly123 30.09.2013
    47. Aguncia 04.10.2013
    48. Asiunia892 06.10.2013
    49. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013
    50. Bonim 13.10.2013
    51. Mazepka 29.10.2013
    52. Stokosia87 13.11.2013
    --
    --
  5.  permalink
    Calypso77: Tylkonadziś - termin masz 16 lipca?

Fajny termin :D moje urodziny :)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    też poproszę o dopiskę ;) 15 czerwca i dziewczynka :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    witaj żabka widziałam twój brzuszek na innym wątku jeżeli dobrze pamiętam i był sliczny :-)
    no już się czasami boję tych atrakcji przez co najmniej 20 lat a zarazem doczekać się nie mogę :-)
    ciągnie mnie to podbrzusze dziś cały dzień i zebra z prawej strony bolą i są gorące jak diabli to by było na tyle jeżeli chodzi o marudzenie :-)
    --
  6.  permalink
    My juz po wizycie. Mały zdrowy. Ma 560gram.Pomiary w normie. Jedynie co mnie zmartwiło to ilość wód płodowych. Norma od 10do20a u nas w jednym pomiarze12a w następnym 11. Mam pić dużo wody ale nie ma żadnego zagrożenia.No ale same wiecie. No i nie dało sie zbadać przepływow w sercu bo mały złożył ręce na brzuszku i nie chciał sie odpowiednio ułożyc.Następna wizyta nie za 4tylko za 3tygodnie.Dostaliśmy płytke z całym usg. Niestety mało co widać na niej. Zapomniałam zapytać o to obciążenie glukoza...bo tak sie zagadałam o tych wodach.Najwyżej zrobimy te obciążenie w 26tygodniu nie teraz w 23.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dziewczyny błagam o pomoc czy któraś robiła USG w 7tc? Jak tak jakie miałyście FHR (akcja serduszka) ??? Bo ja chyba zaraz dostane zawału :(
    Mi wyszło 114/min !!!! :( :cry:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ana super, cieszę się, że dobrze poszło:D
    Mój Ginek mówił, że obciążenie glukozą robi się najwcześniej po 24 tygodniu ;)
    --
  7.  permalink
    stokosia87: Dziewczyny błagam o pomoc czy któraś robiła USG w 7tc? Jak tak jakie miałyście FHR (akcja serduszka) ??? Bo ja chyba zaraz dostane zawału :(
    Mi wyszło 114/min !!!! :( :cry:
    --

a co lekarz powiedział? Ja robiłam usg w 7 tygodniu.

Treść doklejona: 22.03.13 17:31
    mangaa: Ana super, cieszę się, że dobrze poszło:D
    Mój Ginek mówił, że obciążenie glukozą robi się najwcześniej po 24 tygodniu ;)
    --

no to jeszcze zdążymy:) Nasz Filip chyba drzemkę dzisiaj łapał. Teraz dopiero się rozhuśtał odrobinę.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Stokosiu no właśnie, co lekarz na to?
    Bo może maluch spał podczas badania???
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Stokosia ja miałam fhr ok 100-120 w 7tc i jak widać klucha zdrowa :)
    A lekarz coś na to powiedział?

Kandy trzymam kciuki aby Adas jeszcze trochę posiedział w brzuchu!

Ja się.cieszę, że po obciążeniu glukozą nie przyszło mi do głowy nigdzie jeździć, bo prawie odpłynęłam i 2 h spędziłam na leżance z miską obok ;)
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Stokosiu - ja w 6. tygodniu miałam 104 i tak samo wszystko z Niunią ok.
    -- Już Cię kochamy Maleństwo:*
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    anairda1986: My juz po wizycie. Mały zdrowy. Ma 560gram.Pomiary w normie. Jedynie co mnie zmartwiło to ilość wód płodowych. Norma od 10do20a u nas w jednym pomiarze12a w następnym 11. Mam pić dużo wody ale nie ma żadnego zagrożenia.No ale same wiecie. No i nie dało sie zbadać przepływow w sercu bo mały złożył ręce na brzuszku i nie chciał sie odpowiednio ułożyc.Następna wizyta nie za 4tylko za 3tygodnie.Dostaliśmy płytke z całym usg. Niestety mało co widać na niej. Zapomniałam zapytać o to obciążenie glukoza...bo tak sie zagadałam o tych wodach.Najwyżej zrobimy te obciążenie w 26tygodniu nie teraz w 23.

Ana super , że wszystko ok :D
    myślę, że z wodami też bedzie ok :D

a co do badań to cholibka ja tego nie kapuję, przecież nie Ty powinnaś pytać i dopytywać, Ty równie dobrze masz prawo być nieświadomoą pacjentką, a to lekarz powinien wiedzieć, pamiętać i zalecać badania...
    a nie dodatkowo Ty teraz myśleć czy nie będzie za późno czy co...

U mnie zawsze jest pewien schemat wizyty:
    Przywitanie, zapytanie o samopoczucie i od razu na fotel- badanie wziernikiem , sprawdzenie wydzieliny, usg dopochwowe- pomiar szyjki, badanie palpacyjne szyjki
    szybkie usg- pomiar tętna dzidzi i wód płodowych

Po tym idziemy do biurka i najważniejsze sprawy- zalecenie badań na kolejną wizytę, wypisanie L4, recepty jeśli potrzebuję

A po tym wszystkim dodatkowe pytania czy rozmowy
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Zabka - już Cię dopisałam :cool:
    --
  8.  permalink
    Ana super , że wszystko ok :D
    myślę, że z wodami też bedzie ok :D

a co do badań to cholibka ja tego nie kapuję, przecież nie Ty powinnaś pytać i dopytywać, Ty równie dobrze masz prawo być nieświadomoą pacjentką, a to lekarz powinien wiedzieć, pamiętać i zalecać badania...
    a nie dodatkowo Ty teraz myśleć czy nie będzie za późno czy co...

U mnie zawsze jest pewien schemat wizyty:
    Przywitanie, zapytanie o samopoczucie i od razu na fotel- badanie wziernikiem , sprawdzenie wydzieliny, usg dopochwowe- pomiar szyjki, badanie palpacyjne szyjki
    szybkie usg- pomiar tętna dzidzi i wód płodowych

Po tym idziemy do biurka i najważniejsze sprawy- zalecenie badań na kolejną wizytę, wypisanie L4, recepty jeśli potrzebuję

A po tym wszystkim dodatkowe pytania czy rozmowy

u nas jest identyczny schemat, ale dzisiaj się zagadałyśmy o te rovamycynę i o dalsze leczenie, bo wypisuje nam zawsze z datą w przód i debatowaliśmy kiedy najlepiej wypisać, o tą ilość wód i resztę...Siedzieliśmy bardzo długo.
    Gdybym nie wiedziała kiedy robi się obciążenie glukozą to bym od razu zadzwoniła, tak czy siak robię prywatnie wszelkie badania to żadne skierowanie mi nie jest potrzebne.

Ale schemat jest identyczny jak twój. Zawsze usg, zawsze badanie wewnętrzne, sprawdzenie szyjki i cała reszta.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Anairda, moim zdaniem nie ma co się spieszyć z badaniem krzywej, bo można ją zrobić do 28tc. Ja też się czasem denerwowałam, że ginka nie zleca mi badań na zaś, dopóki się nie dopatrzyłam, że ona wypisuje wszystko tak dokładnie jak jest w zaleceniach (czyli np. nie miałam moczu na każdą wizytę).
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ana , ale nie zalecił Ci ani jednego badania na przyszłą wizytę? (morfologia, mocz...?)

Akirka to czyli właśnie Twoja gin nie wypisuje dokładnie wg zaleceń- bo wg nich mocz robi się na każdą wizytę :wink:

i to nawet dość istotne , bo jednak badanie moczu stosunkowo wcześnie może nam dać znać , że coś tam się zaczyna dziać
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Jeny dziewczynki, co te dzieciaczki tak się dzisiaj na świat pchają???!!!
    Ja właśnie wróciłam z ktg od położnej i jej zdaniem urodzę do tygodnia, półtorej! :shocked:
    Surcze mi się całkiem przyzwoite zarysowały, brzuch twardniał (i jej zdaniem jest już nisko), poza tym to moje dzisiejsze samopoczucie...
    Mam podejść na ktg w poniedziałek, bo możliwe że się to jednak wyciszy ale... Różnie być może.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    ooo Bilcia, nieźle :D
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    ja morfologię i mocz mam co drugą wizytę

bilia teraz śledzimy Ciebie :wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Hehe - zobaczymy czy się rozkręci, bo może uspokoi?
    W końcu na 4-go mam jeszcze planowana wizytę u ginki :P
    Ale czop mi ze trzy dni temu odszedł a ponoć po tym to do dwóch tygodni dzidzia jest na świecie :shocked:
    --
  9.  permalink
    Eveke morfologie i mocz mam co druga wizytę.

Treść doklejona: 22.03.13 19:55
    Bilia kurde trudno mi uwierzyć ze ty juz za chwilę będziesz Karola trzymać w ramionach:-)Twoja ciąża mi zleciała migiem. Wogole obce ciąże jakos szybciej biegną bynajmniej ja mam takie wrażenie.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    stokosia, miałam USG w 5t6d choć według wielkości 6t1d, tętno wynosiło 118/min, kolejne badanie za tydzień czyli 6t6d (z pomiarów 7t2d)- serduszko 151/min
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    anairda1986: Wogole obce ciąże jakos szybciej biegną bynajmniej ja mam takie wrażenie.

Oooo to prawda!
    Mi ciąże WSZYSTKICH moich przyjaciółek to przeleciały migusiem!
    Chociaż - nie powiem - moja też się jakoś nie ciągneła i sama jestem w szoku, że to zaraz / już :smile:
    .
    A! Jeśli mogę wam coś doradzić odnośnie tej położnej...
    To ja się w sumie dowiedziałam przez przypadek, mniej więcej w połowie ciąży o tym, że już mogę sobie wybrać położną środowiskową (ponoć jest to regulowane prawem).
    Byłam ździwiona, bo zawsze myślałam, że połozna to tylko po urodzeniu...
    W każdym razie zapisałam sie do babeczki, którą poleciła mi kumpela i która prowadzi od razu szkołę rodzenia.
    I od 21tc mogłam na telefon umawiać się z nią na pobieranie krwi w domu (przyjeżdzała, pobierała krew i zawoziła do labolatorium).
    Później - dodatkowo - kiedy tylko chciałam lub czułam się zaniepokojona - mogłam (no i jeszcze mogę) biegać sobie na ktg a jakby były jakieś dodatkowe wskazania lekarskie - to ona ma przenośny aparat do ktg z którym może przyjechać do domu pacjentki.
    No i po porodzie - przyjedzie do mnie i do maluszka.
    Także naprawdę warto zainteresować się takim czymś wcześniej :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Asia tylko mocno się nie nastawiaj na ten "około tydzień"
    często tak chlapną, kobieta psychicznie się nastawi a potem nic się nie dzieje, nic się nie dzieje i jest frustracja- wiele moich znajomych tak miało

ale fajnie niech Lolek wychodzi , bo i pewnie nie bedzie ogromny- Tobie bedzie nieco lżej urodzić, no i jest już donoszony tak więc czekamy :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Kandy gdzie Ty leżysz? Chyba w Warszawie gdzieś? Nie mówili Ci nic o pessarze? Ja na Twoim etapie miałam to samo, na to sterydy+pessar i mała urodziła się 36i4, a nie leżałam plackiem...za długo :wink: Postaraj się nie stresować, ja jak zaczynałam "myśleć" to od razu skurcze-cała seria... Trzymaj się.
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    eveke: Asia tylko mocno się nie nastawiaj na ten "około tydzień"

Coś ty Ev, ja się w ogóle nie nastawiam!
    Będzie co będzie.
    Zresztą od poczatku miałam czuja, że mój to raczej poterminowy będzie :wink:
    Ta położna też przecież tylko hipotetycznie to stwierdziła, więc wszystko się może zdarzyć (wyciszyć / rozkręcić... zobaczymy).
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.