moja szyjka dziekki lezeniu sie wydluzyla ale ten dyzurny nie chcial nic powiedziec tylko wage mlodego ze 1500. Reszte w pin mi lekarka sali moze powie i jej mam pytqc.
posiew mi pobiora w pon. probowali w czwartek na IP ale krwotoku od nadzerki dostalam i nie mogli pobrac. pewnie w pon powtorka krwotoku i nie wiem czy pobiora.
Penny test zalecili mi po badaniu po ktorym doslownie polala sie krew. Lekarz powiedzial, ze to po to zeby sprawdzic dobrostan plodu. Mialam go przez godzine tylko. Na końcu skurcze były co dwie minuty. Położna przychodzila i podkręcała kroplówkę. Rozwarcie mam malutkie, teraz skurczy prawie wcale a wody nie odeszły. No i w sumie do terminu 2tyg. Więc mam nadzieję, że naturalnie wszystko się zacznie. Wczoraj miałam okropne bóle miesiączkowe a dzisiaj cisza. Ciekawe ile jeszcze to potrwa. Żebra mnie tylko bolą. Jak sie położę na lewej stronie to czuję że mi zaraz żebro rozsadzi. Nie wiem czy niunia tak sie wtedy układa czy jak. Bo nie są to kopniaki.
Dagus84 - niesamowite, że tak szybko u Ciebie poszło:) Po cichu mam nadzieję na podobną akcję w lipcu:) Kandyzowana trzymam kciuki, żeby Adaś zaczekał do maja, oszczędzaj się!
Ja też miałam akcję z brakiem ruchów Małej, przedwczoraj ze 3 godz. jej w ogóle nie czułam - ponad godzinę bujałam brzuchem, włączałam muzykę z kom. bezpośrednio przy brzuchu, świeciłam latarką - i NIC. Nawet stetoskop przystawiałam, żeby posłuchać - głucho. Już miałam męża budzić, żeby jechać na IP i w końcu królewna się obudziła nie dając mi zasnąć przez kolejne 2h. Nasze dzieciaczki potrafią skutecznie podnieść ciśnienie, ale zawsze lepiej o jeden raz więcej coś sprawdzić, niż mniej...
Dziewczyny, ja też mam problemy z ułożeniem się do snu. Niektóre z Was pisały niedawno o poduszkach/rogalach dla ciężarnych. Ja chyba sobie zafunduję taki, tylko chciałabym się Was poradzić jaki lepiej kupić - z wypełnieniem sylikonowym, czy granulatem styropianowym, a może z "gąbką piórowaną"? I jaka długość jest najlepsza? Wybrałam taką i myślę, czy się sprawdzi...
Swissky - ja bym nie kupowała z żadnym granulatem, bo słyszałam, że to szeleści i skrzypieć może. Ja mam taką z Motherhood i baaardzo ją chwalę. Kupiłam on-line w Smyku za 119zł. Daguś - gratulacje :)
Akirko poduszki z Matherhood są b. fajne, ale chyba wolałabym coś w niższej cenie... Straszna się zrobiłam ostatnio :D - sobie żałuję, żeby coś kupić dziecku:)
Ja mam takiego rogala z granulatem i sprawdza się rewelacyjnie- zarówno w ciąży do spania, jak i teraz do karmienia. Kupiłam takiego wielkiego i jestem bardzo zadowolona. ładnie się układa i mogę dowolnie regulować jego kształt. Na początku trochę skrzypiał, ale teraz tylko lekko szeleści, nie jest to uciążliwe, nawet w nocy.
O0o! super! chyba też zdecyduję się na granulat - wydaje mi się, że poduszkę z granulatem łatwiej ukształtować:) Sushi a Twoim zdaniem 170cm jest ok, czy lepiej kupić 190?
No to dopowiem ze mala wazy 3075 i ma 53cm.Jak powiedzialam poloznej ze duzo krwi ze mnie idzie i ze chce mi sie przec to zaraz mnie na fotel wziela i mowi, ze to 10cm i nie ma co dawac znieczulenia.Parcie to drobnostka,ale rozciela mnie bo mala razem z glowka miala raczke. Teraz maz ja tuli i czekamy kiedy sie obudzi do mleczka.Dzieki za slowa otuchy i kibicowanie. PS. A zaczelo sie od seksu wczorajszego :) 6 godz i wody odeszly. Kto chce rodzic to tylko seks :P
Dagus gratuluję. Super poród. Tez tak chcę :) Z tym seksem w szpitalu to moze być u mnie kłopot;) Na męża mogę liczyć w kwesti spełniania zachcianek. Dzisiaj nam pizze przywiózł :) I było bardzo rodzinnie bo od wczoraj na łóżku obok leży moja bratowa w 29tc:)
Dziewczyny, jak wygląda czop śluzowy? Zauważyłam na papierze taki galaretkowaty, żółty śluz, a w czasie podcierania był poślizg. Nie było tego dużo, jak paznokieć małego palca. To chyba nie czop odchodzi?? Nie wiem czy panikować?
Mi ostatnio położna mówiła, że czop jest galaretowato-kisielowatej konsystencji; przeźroczysty, kremowy lub z krwistym zabarwieniem. Może się zdarzyć, że odchodzi "na raty" albo od razu - w całości. Często też pod koniec ciąży nasila się śluz i pojawiają jakby upławy (przypominające Bj), więc może to też być TO. Ja ostatnio mialam wrażenie jakby mi czop odchodził (właściwie to dwa razy) ale było tego zdecydowanie więcej niż "paznokieć małego palca" (no i po tym pojawiła się woda na majtach :/). W każdym razie - nie ma co panikować. Odchodzący czop nie świadczy zaraz o porodzie :)
bilia: Odchodzący czop nie świadczy zaraz o porodzie :)
No niby nie świadczy, ale siedzę jak na szpilkach i chyba zaraz pójdę spać, co by mnie więcej takich widoków nie spotkało. Może to przez te moje cholerne zaparcia coś wyleciało?
Mój czop.to.był taki gęsty żółty śluz, ale dużo go było (tzn jednorazowo wypadały ze mnie spore fragmenty), no i odchodził przez 5 dni (do indukcji porodu)- a rozwarcie było cały czas na 2 cm...
My biliśmy dziś na bioderkach ( badaniach ) i wszystko jest ok u Leszka, następna wizyta za 6 tygodni Mi przy porodzie jak wyciągała położna czop to wyglądał jak wielki glut, długi, ciągnął się z domieszką krwi i odchodził przy rozwarciu na 4 cm
dziekuje czuje sie niezle. dostalam luteine dodatkowo i zelazo od dzis..
skonczylam zastrzyki ze sterydami na plucka ale.magnezu dostaje 2,5 tys dawke :o 5ciokrotnosc normy a normalnie mialam dwukrotnosc i zastanawiam sie xzy sie polozna niw pieprznela bo to juz sporo za duzo i dzis juz mialam efekty ubocNe spore i to zglosilam ale zaniedbano wiec na obchodzie rano zglosze..
maz.moj bardzo zestresowany i smutny i pisze mi ze teskbi i ze wie martwi i ze smutno mu beze mnie i mysli ciagle w pracy (a ma 7 nocek teraz stad siedzi max h u mnie) i mi tez go vardzo brakuje..
no i tak.wiadomi..w szpitalu smutno..
teraz mam kroplowke ktora skonczy sie o 23.30 ehh wczoraj o 1.00 mi skonczyli i przez.to spac juz nie moglam.. bo to elektroniczna i pika.przerazliwie hak skonczy sie..
ogolnie.mtsle ze.uda.mi sie zatrzymac malego jeszczw zw 4-5 tyg ale.jak cos aterydy dostal wiec pluca beda ok..
kochane dziekuje ze jestescie a za finiszujace trzymam.kciuki!! :*
przepraszam za.koslawosc ale pisze jedna reka , jestem lekko niewyrazna i nue mam sily sprawdzac posta i poprawiac. Przepraszam bardzo.. :(
Trzymaj sie Kandy. I nie przejmuj pisaniem . Doskonale Cie rozumiem jak to jest z kroplówką. Miałam przez 10 dni. Adas tylko tak straszy. Może chciał iść z Wami jajka świecić ale do majówki posiedzi w brzuszku. Nie ma innej opcji;)
kandy glowa do góry dobrze ze jesteś pod stałą opieką a jak się wszystko unormuje to może do domku cię puszczą :-* bynajmniej ja za to kciuki trzymam bo nie ma to jak w domu :-)
Kandy, trzymaj sie tam dzielnie. Ja mam termin dzien po Tobie, na liscie jestem zaraz za Toba wiec niech Adas tam siedzi w srodku jeszcze do maja. Mam nadzieje ze lekami i lezeniem da sie spokojnie donosic ciaze przynajmniej jeszcze kilka tygodni.
Witam wszystkie mamusie 😊my juz niestety nie śpimy od 4:00 😉 moja niunia się tak wrzyna w prawy bok , pod żebrami że spać nie idzie, taki ból że mi łzy leciały jak się próbowałam obrócić, jakby mi ktoś nóż wbijal ;/ nie wiem co sie dzieje,ale od wczoraj boli aż tak bardzo.. Kandy- będzie już tylko lepiej, niech Adaś poczeka na ciepełko, a nie w taki mróz chce wychodzić 😉 za resztę wielkie kciuki, trzymajcie się 😊milego niedzielnego poranka życzę ;**
Hej mamusie! Wczoraj wyszlysmy w końcu ze szpitala. Jest fajnie w niuni jestem zakochana. Tylko przy karmieniu strasznie bola mnie brodawki no i jeszcze nie siadam w ogóle bo strasznie boli ale jakoś dajemy rade. :) jak będę miec chwile to dodam zdjęcie maleństwa ;) buziaki