Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMar 24th 2013 zmieniony
     permalink
    Dzien dobry :grouphug: Dzis pierwszy raz poczulam ruch kruszynki przez dotyk :crazy: mimo ,ze nie byl jakis mocny to i tak cos pieknego :heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeMar 24th 2013
     permalink
    Moja Niuńka mnie dziś skopała porządnie wieczorem i rano ;)
    A teraz śpi obibok...

Pozdrawiam niedzielnie dziewczyny.

Kandy odezwij się co u Was:)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Niezalogowana super, ze juz Jestescie w domku :)))) To teraz czekamy na fotki Malenkiej :)))

Kandy Kochana nie puszczam za Was kciukow :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Niezalogowana, staraj się jak największą część otoczki brodawki wpychać małej do buzi, jak najwięcej, buzia tylko się taka mała wydaje, tam się duża część piersi zmieści. Mnie bolało tak, że przez kilka tygodni nie karmiłam, krew się lała, okazało się że od początku źle przystawiałam, szkoda że dopiero doradca laktacyjny mnie uświadomił, bo położna środowiskowa twierdziła że musi boleć , ech...
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    wstawilam co tygodniowy zestaw zdjecie na odpowiedni watek :)
    pogoda dale paskudna czekam na wiosne mam juz dosc zimy...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dokladnie,jak najglebiej piers i po bolu :-). Sama radosc :-)
  1.  permalink
    dzieki dziewczyny :wink: dodaje wam na chwile tu mojego skarba :
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ale słodkości, schrupać można :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    niezalogowana cudo po prostu :-)
    dziewczyny znacie jakiś sposób na hemoroidy bo chyba dziada się nabawilam :-(
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    ew3ame, trzeba unikać zaparć, więcej błonnika w diecie, bo wiadomo że teraz w ciąży o zaparcia łatwiej, dużo pij i myślę że warto się z ginem skonsultować które czopki można w ciąży
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no to muszę czekać na spotkanie z polozna :-(
    --
    •  
      CommentAuthorMalisiek
     permalink
    Ew3ame, mnie też to dopadło w ciąży i kupiłam sobie wtedy maść Anusol w Morissonie ;)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Niezalogowana ale słodziak :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Niezalogowana - piękności po prostu :rainbow::rainbow:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień dobry kochane :winkkiss:
    Daguś wielkie gratulację kochana, szybka akcja normalnie:clap:
    Kandy rozumiem Cię, ja leżałam 3 dni po porodzie i wariowałam, tak bardzo tęskniłam za domem, za mężem trzymaj się kochana będzie dobrze :heartbounce::heartbounce::hugging:
    Niezalogowana śliczna niuniu :rainbow: co do sutków to mnie też bardzo bolały, aż się zraziłam i dopiero od 3 dni Leszka dostawiam do piersi a tak ściągałam, On nie potrafił się przyssać, ja nie potrafiłam go przyłożyć prawidłowo i też przez to laktacja się nie rozkręciła :sad: ale teraz jest lepiej, w dzień Leszka dostawiam a na noc ( ze względu na to, że cyce puste i dopiero w nocy mam pokarm ) karmię sztucznym mlekiem :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Niezalogowana0: dodaje wam na chwile tu mojego skarba :

Pieknosci !! jeszcze raz ogromne gratulacje za urodzenie dzieciny:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Kandyzowana, trzymaj się, na pewno wszystko będzie dobrze, a to wszystko za kilka miesięcy będzie tylko wspomnieniem. Mały już nie jest taki mały, a z każdym dniem silniejszy... Moja Baśka ma po sterydach płuca, że hoho :wink:

Ewelajna, nie odpiszę na priv, bo mam konto nieaktywne. Nie rodziłam w MSW, ale sporo wiem na temat tego szpitala i chętnie Ci napiszę, jak mi wyślesz swój adres mailowy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    venus, a nie dałoby rady małego najpierw przystawić, żeby pobudził laktację a potem dać butelkę? pytam, bo niektóre dzieci bardzo się denerwują jak są głodne i nie da się ;) ja pamiętam, że w nocy co 3 godziny wstawałam i odciągałam laktatorem w systemie 7-5-3 i udało się laktację rozbujać
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Daga- gratuluje szybkiej akcji! Super!:bigsmile:
    Niezalogowana- ale sliczna córcia, i ile wloskow ma...
    Kandy zdrowka i jak najszybszego wyjscia ze szpitala
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Niezalogowana :) Jakie piękności !! tylko całować :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    OneKiss - u mnie to był 6tydzień 1 dzień.
    Niezalogowana - Lenka jest cudowna! :rainbow:
    -- Już Cię kochamy Maleństwo:*
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Magda w dzień Leszek wisi mi na cyckach a w nocy butla, pracujemy nad laktacją :smile: mam nadzieje, że się rozkręci ale wiem, że w rodzinie po 3 tygodniach mleko zanika ( kuzynki tak miały) więc to rodzinne :neutral: ale mam nadzieje, że się uda rozbujać bo uwielbiam go mieć przy sobie i patrzeć na niego :rainbow:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Venus, musisz obalić rodzinną tradycję:-)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87: bo uwielbiam go mieć przy sobie i patrzeć na niego

Venus - wcale sie nie dziwie :thumbup: podejrzewam ,ze i mnie ciezko bylo by oderwac oczy od Twojego czy innego malenstwa a co dopiero mamusi :heartbounce:

Treść doklejona: 24.03.13 21:49
    Dobrej nocuni bo widze ,ze watek mamus zaadl w sen :wink: zdroweczka zycze bo cos coraz wiecej informacji mam ,ze znajomych rozlozylo chorobsko ,dbajcie o siebie i oczywiscie odpoczywajcie do maximum

Cytrynko Trzymaj sie kochana

Kandy szybkiego powrotu do formy
    a Adasiowi zycze jeszcze troszke wytrwalosci w brzuszku ,posiedz u mamusi ,Ona napewno wynagrodzi Ci 100kroc przytulasow za wszystkie czasy wiec nie spiesz sie malenstwo :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeMar 25th 2013
     permalink
    Nero fajnie że już czujesz malucha wyrazniej
    ją w weekend też czułam.:-)
    Delikatnie ale jednak miłe ale i dziwne uczucie.
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    dzień dobry kochane forumowiczki
    mały mnie okopal aż strach myśleć co będzie za parę tygodni...
    brzuch mi się stawiał w nocy...
    kandy co tam u ciebie bo ciągle myślę o tobie i się martwię...
    cytrynko kciuki zacisniete odezwij sie niedługo do nas
    nera gratuluje pierwszych ruchów :-* i oby maluch był grzeczniejszy niż mój :-)
    venus nie poddawaj się a na pewno się uda :-*
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam cieplusio

ew3ame:
    nera gratuluje pierwszych ruchów :-* i oby maluch był grzeczniejszy niż mój :-)

znajac zycie moje kochana to kolejny pilkarz we mnie sobie siedzi :wink: moje dziewuszki tak mnie kopaly ,ze obolale zebra mialam jeszcze po porodzie ,szczegolnie ta mlodsza Gabrysia :shamed: Najbardziej obawiam sie pozniejszych tygodni bo rzecz jasna-jak dzidzia podrosnie to bedzie trzeba sie dostosowac do niej bo jak inaczej a np.moja Julka budzila sie w brzuchu o 3 nocy i fisiowala do 6 rano i uwaga- wiecie ,ze po porodzie miala to samo :thumbup::thumbup: a Gabi zas fisiowala od 22 wtedy gdy chcialam spac i teraz taki nocny marek

:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    witam się z rana, za oknem piękne słoneczko wreszcie :) szkoda tylko że moje starsze dziecię wstaje razem ze słońcem i nie ma szansy pospać dłużej ;)
    --
  2.  permalink
    I ja sie witam poniedziałkowo:)
    nera gratuluje ruchów! Ja tez już nie mogę sie doczekać!!!
    U mnie nocna tez kiepska, bo Karolinka ma okropny katar i w rezultacie wylądowała u nas w sypialni, a ja jakoś z nią nie umiem sie wyspać.
    Miłego dnia wam mamusia życzę. Ja właśnie zbieram sie do szkoły do Mediolanu, a nie chce mi sie jak diabli!!!
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    I ja się witam w kolejnym tygodniu:) Co prawda umordowana zgagą i wiecie, że mi już nic nie pomaga

:sad: Ani rennie, ani żadne imbiry itp:( Cokolwiek zjem lub się napiję, mam potworną zgagę. No, po wodzie nie mam, ale trudno żyć samą wodą:(
    Z moim najstarszym synem miałam tak samo i urodził się z długimi, gęstymi czarnymi włosami, więc ciekawe czy i teraz ten przesąd zadziała, hihi? Olaf miał nawet na plecach i na uszach czarny mech, wyglądało to komicznie:)
    Może macie jakieś jeszcze sposoby na zgagę, a które są mi obce??
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    To Niunia będzie miała piękne bujne włoski <3
    Ja to się kompletnie nie znam na sposobach na zgagę :(
    Ale jestem pewna, że Berenika to będzie ślicznotka :rainbow:
    -- [/url]
  3.  permalink
    migotynka: Co prawda umordowana zgagą i wiecie, że mi już nic nie pomaga

Migotynko jak czytam o Twojej zgadze to przypomina mi się ostatnie 4 miesiące mojej ciąży...chyba nie było w tamtym czasie drugiej takiej ciężąrówki z taką zgagą jak moja - codziennie żaliłam się dziewczynom na forum, że zgaga mnie wykańcza...i podobnie jak Tobie nic mi nie pomagało...przeszło jak ręką odjął 31 pażdziernika (dzień porodu) :wink: na chwilę ulgę przynosiło mi jedynie chrupanie migdałów w słupkach - jadłam zawsze przed snem, zeby móc zasnąć - może spróbuj. U mnie w 9-tym miesiącu migdały szły w ilościach hurtowych:wink:

Treść doklejona: 25.03.13 09:28
    a i dodam, że Jaś urodził się z mega czuprynką - do tej pory ma bardzo dużo włosków, byliśmy już nawet u fryzjera po raz pierwszy 3 tygodnie temu:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Migotynka, ja na zgage pilam siemie lniane takie w ziarenkach, łyżkę stolowa zalewasz szklanka wrzatkui odstawiasz na 10 godzin, pije się dwa razy dziennie- rano robisz na wieczór a wieczorem na rano, razem z ziarenkami, przy okazji pomaga na zaparcia:-)
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Cześć ja też strasznie się męczyłam z tą zgagą i mi bardzo pomagał Rennie na szczęście już teraz nie mam tego dziadostwa :)
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    hej dziewczyny ;)
    u mnie niezaciekawie , wczoraj pisałam wam ,że mała wbijała mi się z prawej strony -to jednak nie ona taki ból wywoływała:shocked:
    Wczoraj wieczorem dostałam takiego silnego ataku, potężny ból z prawej strony , nie mogłam się ruszyć ani chodzić o własnych siłach :neutral: Do tego drgawki ,suchość ust i problem z mówieniem , nie wiedziałam co się dzieje , wzięłam 2 nospy i po pol godz leżenia dalej to samo .. Miałam jechać na IP (myślalam ,że to wyrostek mnie dopadł) ale zadzwoniłam najpierw do mojego gin - powiedział że to -KOLKA NERKOWA :confused: kazał wziąć jeszcze nospę , pyralginę i apap i wejść do wanny pełnej gorącej wody i leżeć ok godz, a po 4 h gdyby nie pomogło powtórzyć dawke leków..więc mój N napuścił mi wody i jakoś się tam wgramoliłam ,krzyczałam z bólu i wierciłam czekając na rezultat ..delikatnie pomogło , choć nie był to zadowalający efekt .. po godz wyszłam .. ból lekko ustąpił , jak leżałam bez ruchu to czułam tylko kłucie (choć i tak ból niesamowity) powtórzyłam leki i poszłam spać , w nocy jeszcze lekko pobolewało ale to i tak już nic z tym co przeszłam .. Nikomu nie życze takiej "akcji" , najgorsze ,że ponoć te kolki często wracają :shocked: dzisiaj już trochę lepiej ale zapuchłam strasznie i kołowata od leków jestem :sad:
    buziaki ;*
    --
  4.  permalink
    żabka współczuje tej kolki nerkowej...Jak ci nie przejdzie jedź do szpitala, tam ci podadzą coś mocniejszego rozkurczowego. I trzymaj sie:*

Kandyzowana ja trzymam kciuki za was...:)

Witam się poniedziałkowo:) Od rana pan z Administracji przyniósł nam 560 zł zwrotu za c.o:bigsmile: i prawie 2 miesiące nie będziemy płacić czynszu:D
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Dziewczyny może wy wiecie gdzie na facebooku można znaleźć stronę internetową mam które protestują odnośnie tego urlopu macierzyńskiego 2013r .Cholera chciałabym podpisać tam petycje tylko nie wiem jak ją znaleźć ?
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    Ooo dzięki już na to patrzę :)
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Żabka - dobrze,że do gina zadzwoniłaś. Oby już Ci się to nie powtórzyło. Ciekawe od czego to? A dziś już dobrze?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    dzisiaj troszke lepiej,ale daje znać o sobie cały czas , mam takie lekkie kłócie ale w razie "Wu" wzięłam nospe i apap , jak byłam na początku ciąży na usg jamy brzusznej to mi stwierdzili ,że tą prawą nerkę mam pływającą czy ruchomą -poprostu robi sobie co chce ,myśle że to może przez to albo jakiś kamyczek mam w niej lub piasek , jutro mam wizyte to pewnie pokieruje mnie na jakieś konkretniejsze badania w tym kierunku ..
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Witam poniedziałkowo wszystkie Mamusie:)

migotynko miewam to samo - zgaga potrafi pojawić się nawet 3h po posiłku;/ Lekarz polecił mi Gaviscon (można kupić w tabletkach lub w płynie), pije się go 4x dziennie po posiłkach (płyn kosztuje 13 zł z groszami, a tabletki ponoć ok. 6).
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ja dzis czuje sie fatalnie ,mam omdlenia ,zawroty glowy a do tego jestem biala jak sciana .kupilam sobie 2 pary stanikow i majtek ciazowych,tunike ,dwa pasy ciazowe,mialam zamiar wybrac sie na zakupy dokupic sobie jeszcze ze 2 tuniki ale cos czuje ,ze nie dojde . podczytywalam Was moje drogie jak pisalyscie o leginsach ,naprawde z allegro jakosciowo sa liche czy tak jak np do sklepu czy do przedszkola pod tunike to ujda??
    --
  5.  permalink
    Nercia ja przechodzilam cale lato w legginsach 3/4, zamawiane mialam z allegro. Trafilam na fajna bawelne. Wiec ja Ci moge je poradzic.
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Dzień Dobry mamusie :smile:
    Madzia walczę z laktacją walczę z całych sił :devil:
    Nera cieszę się, że czujesz małego piłkarza :bigsmile: dbaj o siebie :wink:
    Zabcio widzę, że miałaś nockę z głowy :confused: a jak się teraz czujesz??
    Migotynko kochanie walcz z zgagą, walcz! na pewno przejdzie :grouphug:
    alicjatrzyna: Miłego dnia wam mamusia życzę. Ja właśnie zbieram sie do szkoły do Mediolanu, a nie chce mi sie jak diabli!!!

W pięknym mieście chodzisz do szkoły :winkkiss: zazdroszczę
    Asiula jak się czujesz??

My dziś byliśmy z Leszkiem u lekarza na badaniach, jest zdrowy jak byk i waży 3765 :tooth:

Treść doklejona: 25.03.13 14:46
    Nera86: ja dzis czuje sie fatalnie ,mam omdlenia ,zawroty glowy a do tego jestem biala jak sciana

Odpoczywaj dziś dużo kochana:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    venus87: Odpoczywaj dziś dużo kochana:flowers:

staram sie slonce ,a wrecz nie mam wyjscia, zadzwonilam do siostry by odebrala mi core ,ja nie doszlabym ,ledwo siedze a co dopiero chodzic ,juz myslalam ,ze moze po posilu mi minie -nic , ze itamin ubylo -zjadlam cala kisc winogrona ,jablko i nic :shocked: dzis jestem nie swoja normalnie ,ale nic -mam nadzieje ,ze jutro przejdzie bo jak tak bedzie to nie dojde za chiny ludowe do ginekologa na wizyte w srode

Treść doklejona: 25.03.13 15:01
    venus87:
    My dziś byliśmy z Leszkiem u lekarza na badaniach, jest zdrowy jak byk i waży 3765 :tooth:

super wiadomosc! To zuch chlopczyk :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
    • CommentTimeMar 25th 2013 zmieniony
     permalink
    Nerciu myślę, że przez te zakupy uciekły Ci elektrolity - polecam picie dużej ilości wody (najlepiej z sokiem z cytryny, szczyptą soli i odrobiną cukru) :thumbup:

Venus super, że Leszek ładnie się rozwija:) A co do karmienia, to życzę wytrwałości - nie poddawaj się! :hugging:
  6.  permalink
    nera a witaminy jakieś bierzesz?
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthoredytak1984
     permalink
    Witam,
    Dziewczyny ale zimno dzisiaj u mnie. Mam mega lenia nic mi się nie chce. Co do zgagi to mnie też męczy ale szklanka mleka też działa. Żabka trzymaj się. Nera tobie też życzę dużo siły.
    --
  7.  permalink
    Nera trzymaj się kochaniutka:bigsmile::bigsmile:Dobrze że piłkarz zdrowiutki:):bigsmile:

Treść doklejona: 25.03.13 16:31
    Venus super że z Leszkiem jest wszystko ok:)Ja idę z malutką w czwartek do kontroli ciekawe ile waży:):)

Treść doklejona: 25.03.13 16:32
    ciekawe co u Cytrynki:bigsmile:
    dagus czekamy na zdjęcia Julki:)
    Niezalogowana przepiękna masz tą żabkę:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.