Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeMar 25th 2013
     permalink
    a mnie znów zaczęło skręcać , ale wzięłam leki i przespałam sie -troche pomogło , musze wytrzymać do tej jutrzejszej wizyty jakoś..
    --
  1.  permalink
    [quote=venus87][/quote] venus to fakt Mediolan piekny, ale juz troche mi sie nie chce tam jezdzic:cool: walcz kochana o laktacje! I dacie rade z Lesiem.
    Nercia d baj kochana o siebie!!!
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Witam się poniedziałkowo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    swisssky: Nerciu myślę, że przez te zakupy uciekły Ci elektrolity

Zakupy robie przez internet bo nie czuje sie na silach by gdziekolwiek wyjsc ,mam straszne zawroty glowy i wogole nie jestem w stanie opisac jak ja sie czuje :(

anairda1986: nera a witaminy jakieś bierzesz?

Biore kochana _ spasmoline 3×1 ,luteine 2×2 ,biofer 2×1 , femibion2 x1 ,jem 7 posilkow dziennie (powaga)

DominiczkaA: Nera trzymaj się kochaniutka:bigsmile::bigsmile:Dobrze że piłkarz zdrowiutki:):bigsmile:

:* staram sie ale moj organizm mi nie ulatwia . Znow wpadlam bankowo w silna anemie a zeby sie wykaraskac z tego znow zajmie mi to 6 lat :cry: Jak dostalam w pierwszej ciazy anemie tak mi odpuscila w styczniu tego roku i to tylko na troche bo od marca powrocila ,a ja naprawde jem i mieso ,i owoce, w hust warzyw ,szczegolnie na parze bo wrecz kocham a o nabiale nie wspomne bo od samego poczatku ciage wcinam :shocked: nie wiem czemu tak :sad:

alicjatrzyna: Nercia d baj kochana o siebie!!!

:hugging: staram sie ale cos na przekor wszystko ,normalnie jakby te wszystkie leki nie pomagaly ,dzis znow bol brzucha i skurcze powrocily ,az sie boje pomyslec o kolejnych skutkach tego :confused: i po co ja zre 10 tabletek dziennie :angry:

Treść doklejona: 25.03.13 18:59
    eveke: Witam się poniedziałkowo :bigsmile:

Witam cieplusio ,Swietny ten Twoj brzucholek wielkanocny:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Nercia, a może Twój organizm ma problem z przyswajaniem żelaza i przez to ta przewlekla anemia? Miałaś dokładne badania robione?
    --
    • CommentAuthormeganr1
     permalink
    Nera a mierzyłaś ciśnienie? Może Ci "skacze" stąd takie objawy?

Dobrze, że niedługo masz wizyte u gina - może on coś poradzi ...
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    _K_i_n_g_a_: Nercia, a może Twój organizm ma problem z przyswajaniem żelaza i przez to ta przewlekla anemia? Miałaś dokładne badania robione?

robione mialam w szpitalu 3 razy ,nie wiem co ja z ta krwia

meganr1: Nera a mierzyłaś ciśnienie? Może Ci "skacze" stąd takie objawy?

moje cisnienie to 70/40 ale wiesz... zaraz zmierze z ciekawosci jakie teraz mam
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    hey kobietki,
    witam sie tak pozna pora ale jakos nie mialam weny zeby pisac :sad: Pewnie dlatego, ze moj synus zawsze taki ruchliwy dzis ma jakiegos lenia a ja sie denerwuje :sad: pewnie to nic ale zawsze daje do myslenia....
    a co u Kandy??
    --
    •  
      CommentAuthorswisssky
     permalink
    Nera - to mnie w pewnym sensie uspokoiłaś, bo wyobrażałam sobie, jak biegasz po sklepach w takim stanie... Kiedy masz najbliższą wizytę u gina?
    -- Już Cię kochamy Maleństwo:*
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Nera dzięki :wink:

Ange synek to już malutko miejsca ma, może zaczyna odpoczywać przed porodem ? :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Eveke , kochana nie strasz mnie, ze juz zbiera sily na porod bo juz maz sie smial ze w naszej rodzinie dzieci lubia rodzic sie w swieta :wink: szczegolnie w 2 poczawszy ode mnie i nie ma roznicy czy to BN czy Wielkanoc :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej kochane ja todziś dosłownie umieram skurcze wróciły chwilowo było ich 8 nieregularne ale bardzo bolesne no i te moje przeklete lewe zebro boli cały dzień aż normalnie z bólu się zwijam jakby mi ktoś nóż tam wbił i przekrecal...
    no i zawroty głowy... słabo mi się robi ale to pewnie z bólu na szczęście mały ruchliwych jak zawsze więc bynajmniej on czuje się dobrze :-)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ange to żadne straszenie ... jakby nie było za tydzień może już wyskakiwać :devil:
    --
  2.  permalink
    ew3ame: hej kochane ja todziś dosłownie umieram skurcze wróciły chwilowo było ich 8 nieregularne ale bardzo bolesne no i te moje przeklete lewe zebro boli cały dzień aż normalnie z bólu się zwijam jakby mi ktoś nóż tam wbił i przekrecal...

jejku...kurde jak będziesz tak czesto miała to jedź na izbę przyjęć, bo przecież tak być nie może:confused: Nie wiem jak to jest w Anglii ale ja bym od razu poleciała do lekarza...zmartwiłas mnie...
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Eveke , no niby moze :bigsmile: ale czy ja jestem juz gotowa :shocked: hehe pewnie jak to tu zazwyczaj bywa i tak mlodego przenosze :wink:
    A jak wyglada aktualna lista ??
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ange a czy można być gotowym? :devil:

jak dla mnie fajniej tak wcześniej z zaskoku... bo później to się już ciągnie i dłuży :wink:

Ewa jakąś nospe, magnez masz?
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie dziewczynki:)
    Ja dziś się też kiepskawo czuję, jakaś osłabiona jestem i tak myślę, że może Biofer to za mało na niską hemoglobinę w moim przypadku. Do tego codziennie mam krwotoki z nosa i ta krew jeszcze ucieka dodatkowo. No nic, za tydzień robię badania, to się dowiem:)
    Nera ja miałam zbliżone objawy do Twoich na tym etapie - byłam strasznie osłabiona, miałam raz zimne, raz gorące poty, jak weszłam o schodach,to zadyszka i mroczki przed oczami. Poza dom sama się nie ruszałam, bo 2 razy zdarzyło mi się zasłabnąć. Później przeszło, a teraz to już chyba męczę się dodatkowym bagażem do dźwigania.

Ange: a co u Kandy??

Kandy miała pobrany posiew dzisiaj, skurcze się uspokajają, Adaś aktywny i zdrowy:) Nie wiadomo do kiedy w szpitalu będzie.
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Akirka, dziekuje za info bo w weekend nie zagladam tu zbyt czesto :)
    Eveke byle to zaskoczenie nie przyszlo zbyt szybko :wink:
    kochane zycze wam dobrej nocki i mykam sie polozyc bo jakos dziwnie sie czuje :neutral:
    dobranoc :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Ech, dzisiaj chyba jakiś zły dzień jest, bo mi też słabo, duszno, zawroty głowy i ogólnie źle. A do tego po dwóch dniach przerwy znowu mam gila, ledwo antybiotyk skończyłam brać...:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ja tez dzis slaby dzien mam...zmeczona, senna i placzliwa....Jak ja tego nie lubie...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    kurcze może coś dzisiaj jest z ciśnieniem?

Bo ja się czuje tak sennie , że masakra... oczywiście i tak nie usnę, ale taka przytłumiona jakaś jestem...
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    i ja dołączam do mamus ze zlym samopoczuciem
    boli mnie glowa i zoladek, chyba szykuje sie nocka z glową w kibelku za przeproszeniem
    zawsze przed wterkiem mnie to łapie- we wtorek sama pracuje i nie ma mnie kto zastapic
    ( nie stresuje sie, zeby nie bylo, chyba zbieg okolicznosci)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mi się dzisiaj ciężko myśli :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    To zesmy se ponarzekaly :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeMar 25th 2013 zmieniony
     permalink
    biorę magnez dodatkowy od pierwszych skurczy w 20tc tak jak radzilyscie dodatkowo oprócz witamin trochę się teraz zdrzemnelam dzięki mojemu kochanemu kotu który jak zawsze tylko na mnie wszedł powachal i położył się idealnie w miejscu bólu po chwili te jej ciepelko pomogło na noc wezmę nospe jak do jutra nie będzie poprawy to pojadę do szpitala...
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    To jeszcze ja, jeszcze ja!
    Masakryczny dzień... Senna, zmęczona i z bólami @-owymi.
    Jak nigdy (tzn. ani razu w ciąży) - pospałam po południu.
    Qurde, co jest?
    Coś w powietrzu czy ki diabeł?! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    No to chyba jednak coś wisi w powietrzu...

mnie już zaczyna łepetynka boleć, super...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    no jak nic cos wisi i to w calej Europie, bo ja daleko od Was a te same odczucia mam...
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no ja też daleko
    może to ta nie kończąca się zima plus osłabienie wiosenne tak nam się dają w kość?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    u mnie zimy nie bylo wiec to pewnie przesilenie wiosenne :)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeMar 26th 2013
     permalink
    Witam się wtorkowo :) Za oknem -5 stopni i pochmurno
    Widzę że poniedziałek nie należał do najlepszych u mnie też było kiepsko ;/ mdłości i wymioty.
    Mam nadzieje że dziś będzie lepiej u wszystkich :) i u mnie pomimo 12h w pracy :(
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hej Mamuśki :*
    A ja wczoraj całkiem dobrze, jedynie senna byłam ale to chyba ten czar II trymestru :P bynajmniej jego początku :P
    Dziewczyny trzymać kciuki, bo my już za 1,5 godz idziemy na wizytę :P
    Tak się stresuję i mam nadzieję, że Mała Księżniczka albo Książę nam się pokaże <3
    Miłego dnia <3
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam cieplutko

wczoraj moj tesciu zmierzyl mi cisnienie -mialam 78/48 i biala jak papier ponoc .Oczywiscie nie odpuscil i wezwal pogotowie . Przyjechali i znow chcieli mnie zabrac do szpitala ,tym razem na obserwacje :sad: ale sie nie zgodzilam poniewaz nie mam co zrobic z dziecmi,samo zycie . Dzis dalej zawroty ale juz lepiej.Nie mam uderzen goraca i zimna a to zawsze jeden objaw mniej :thumbup:

swisssky Wizyte u ginekologa mam jutro ,az sie boje mu powiedziec o moim samopoczuciu :neutral:

akirka Ja tez biore Biofer (z zalecenia szpitalnego ) ale zdecydowanie przejde na Femibion Vita Ferr 4x 1 tabl.tak jak ginekolog mi zmienil ,ogolnie uwazam go za dziwacznego czlowieka ,a nie stac mnie na prywatne prowadzenie ciazy ,nie mniej jednak chyba pierwszy raz mial racje :wink:

Treść doklejona: 26.03.13 07:38
    Asiula_6_9_91: Dziewczyny trzymać kciuki, bo my już za 1,5 godz idziemy na wizytę :P

ja to kochana nic innego tylko zyje Twoim USG i z niecierplioscia czekam i oczywiscie kciukasy zacisniete :peace: Ja chyba nie wytrzymam do swojego USG i podejde sama prywatnie po kryjomu hihi :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kochanie, ja trzymam kciuki żeby Ci się szybko polepszyło :***
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Asiula_6_9_91: trzymam kciuki żeby Ci się szybko polepszyło :***

dziekuje :hugging: ,poki co czuje sie jak pijana ciezarna :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
    • CommentTimeMar 26th 2013 zmieniony
     permalink
    Witam się i ja:)

Przepraszam, że wczoraj nie podziękowałam za "zgagowe" rady, ale mój dzień, też nie należał do najlepszych:( Od wczesnego popołudnia strasznie spinał mi się brzuch i macica, ale tak, że aż 4 nospy wzięłam. Zgaga oczywiście również, ale to był mniejszy problem:(
    Violet i Madzia - dziękuję Wam za rady, siemię lniane zakupię dzisiaj:) i przepraszam, że nie podziękowałam wczoraj:)

Martwię się tą moja szyjką, dlatego tez dzisiaj idę o 10 do ginka i zobaczymy, co się z nią dzieje... Mam nadzieję, że nie skraca się dalej:( Bo jakoś wizja szpitala nie napawa mnie radością:(

Asiula - trzymam kciuki za wizytę również:)
    Nera - witaj w klubie niskociśnieniowców, u mnie to standard:(

Miłego dnia dziewuszki:)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeMar 26th 2013 zmieniony
     permalink
    To ja się witam dziś już z lepszym samopoczuciem chociaż noc wiercąca z bólem głowy...

Rano byłam się kłuć i cały dzionek przede mną, a ponieważ przeraża mnie powoli tempo na suwaczku, trzeba w końcu zrobić miejsce w szafach dla Niuni :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Jestesmy!! Wszystko ok !!!!
    I... Mamy syna !! Lekarz mowi ze daje wszystkie pieniadze ze syn bo bezwstydny :-P
    Jajka bylo widac i pindolka 3mm <3
    Ale jestesmy szczesliwi :-)
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Asia superrrr, właśnie miałam trzymać kciuki a tu już po wizycie!
    --
    •  
      CommentAuthorbilia
     permalink
    Witam się wtorkowo.
    U mnie newsy...
    Od godz. 2-giej nasiliły się bóle @-owe.
    Jestem po KTG... Skurcze regularne i wyglądają na porodowe.
    Położna twierdzi, że nie powinny się wyciszyć także chyba Lolek chce jajca święcić ;)
    Jadę do szpitala.
    Kochane - trzymajcie kciuki!!!
    --
  3.  permalink
    Nercia i ja jestem niskocisnieniowcem, ale ratuje sie kawa 2x dziennie za przyzwoleniem ginki i jest w miare ok jak na razie.
    Asiula super wiesci! gratuluje! ja musze czekac do 5 kwietnia i ciekawe czy moj maluszek sie nam ujawni kim jest:tongue:
    milego dnia mamusie:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Asiu super :bigsmile: to tatus sie pewnie cieszy :-) ja siedze w pracy i tak straszenie źle się czuje :sad:

Treść doklejona: 26.03.13 09:41
    No ja na ostatniej wizycie miałam 95/55 tragedia z tym ciśnieniem :-(
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Asia gratuluję synka.
    Bilia kciujasy zacisniete!
    Mnie dziś dziecko w nocy skopało po żebrach i żołądku..może pełnia tak na nią wpłynęła;)
    Mam nadzieję że dziś czeka nas lepszy dzień niż wczoraj. Ja chyba zacznę prać kocyki, żeby mieć jakieś zajęcie.
    Milego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Witamy wszystkich ;)
    Asia-gratulacje , ale jak szybko się dowiedziałaś:shocked: dobry lekarz musi być :shades:
    bilia- trzymamy kciuki , oby szybko poszło :) Lesio widocznie ciekawy świata :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Asia gratulacje! :D

Bilcia kciuki mocne! :thumbup:
    --
  4.  permalink
    hej!
    chciałam się przywitać jestem z Bydgoszczy nasz termin porodu przypada na 04.11.2013
    Czy są jeszcze jakieś Bydgoskie przyszłe mamusie na forum??

Suwaczek z babyboom.pl
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Dziewczyny ten lekarz ma taki sprzet ze pierwszy raz w zyciu taki na oczy widziam :-P
    Po za tym mowil ze to duza zasluga malucha i plec zobaczyl dzieki dopochwowemu :-P
    Ale potem przez brzuch tez nam pokazywal pisiorka :-)
    Trzymam kciuki za rodzace :-)
    Ciekawe co z Cytrynka :-*
    -- [/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    To i ja sie witam :)
    Bila super :bigsmile::bigsmile::bigsmile: trzymamy kciuki za Was i powodzenia :D
    --
    •  
      CommentAuthoryolka32
     permalink
    Czy ktoras ma jakies info od Kandy?
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Pod jej kartą ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.