Bilia gratulacje i zdrowka dla was!!! No to na kolejce sa kwietniowe dzieciaczki ale ten czas szybko leci a może ktoras z mamus jeszcze w marcu sie rozpakuje ?
Treść doklejona: 26.03.13 19:08 hehe Cloe wyprzedzilas mnie o 2 sekundy z tymi kwietniowymi
Dziewczyny czy dokuczał Wam może ból zębów mimo, iż wszystkie są zdrowe? Ja mam wszystkie wyleczone, byłam ostatnio na kontroli i było wszystko ok, a dziś mnie tak jeden męczy, że zwariować można :/
Ewelajna mozliwe, ze to jakies nerwy w zebie Cie bolą bo mnie od czasu do czasu też bola zdrowe zeby Cloe ja jestem lekko przerazona!!! Mam dziwne wrazenie, ze moj synus juz zbiera sily na wyjscie bo jakos tak mniej ruchliwy jest ale te 10 ruchow jest
Asiulka -dzis mam tak niemile popoludnie ,ze pozwole sobie dopisac do Twojego malenstwa pitolka :)) tak na poprawe samopoczucia ,mam nadzieje ,ze sie nie pogniewasz jak cos to popraw po swojemu slonce :*
Jestem dziewczyny zalamana ,dzis kur** plakac mi sie chce ,tupac ,krzyczec i wszystko naraz a najchetniej wyzylabym sie na czyms mialam okropne popoludnie
Okropne popoludnie dzis juz na szczescie za mna ,mam nadzieje ,ze nic juz sie nie wydarzy :( Nie dosc ze oplacilam dzis takiej firmie dlug za to ze mam prad w domu w wysokosci 2600zl z ciezkim bolem serducha ,to wrocilam z banku i co mnie spotkalo ? Doplata 500zl za scieki i wode kurrrrr mac a na dokladke siostra przyniosla pisemko ,ze jeszcze elektrowni 150zl do zaplaty ale za co to hu* wi ,do tego 1000zl za mieszkanie do 10 kwietnia- oplaty w sam raz na swieta ha,rece mi opadaja ,chce mi sie wyc i jeszcze to moje zjeba** samopoczucie ,przeklnal mnie ktos czy jak . Jedyna dobra wiesc z dzisiejszego dnia to taka ,ze nim te dwie zle wiadomosci z kolejnymi rachunkami do mnie dotarly to zamowilam sobie bluzeczke standardowo na poprawe humorku ktora sama zaprojektowalam ,ale niestety poprawila mi samopoczucie na chwilke :( ,ktos nas pieknie przeklnac musial ehhh i co nam bylo po tej 5 w lotka 1 stycznia
Ange: Mam dziwne wrazenie, ze moj synus juz zbiera sily na wyjscie bo jakos tak mniej ruchliwy jest ale te 10 ruchow jest
Ange moj synus identycznie, tez jakis mniej ruchliwy jest od paru dni....no zobaczymy jak to sie dalej potoczy - mam nadzieje, ze nie bedzie sie za bardzo spieszyl :)
ale mam za to piekna bluzeczke ,ktora sama wymyslilam dla chetnych podam linka -naprawde wydaje mi sie fajna stronka ,a jakosc sie okresli jak przysla bluzke
Asiu- gratuluje synka! ale jestem ciekawa kto u nas bedzie i troche jak Cie przeczytałam ze juz wiesz, to pozazdroscilam i pluje sobie w brode ze tak czekam z tym usg 8 kwietnia mam polowkowe :)
anarida- gratuluje ruchów- nareszcie co?:) Kandy- dzielna jestes kobitka, uwazaj tam na siebie - niech Adas jeszcze troche poczeka
bila gratki :-) taki idealny ten twój syn :-) nera mogę ci rękę w kwestii rachunków podać :-( zebro znów boli i podbrzusze trochę okresowo ale tak ok muszę się do tego bólu przyzwyczaić to rodzaj treningu przed porodem :-)
magda bolały mnie po lewej stronie u góry, tak jakby promieniowało od któregoś, praktycznie cały dzień, a wieczorem najbardziej :/
Na szczęście po 20 przypomniało mi się, że kolega otworzył w mojej miejscowości gabinet stomatologiczny, zadzwoniłam do niego i powiedział, że ogólnie przyjmuje tylko w poniedziałki i piątki ale jak mnie boli to zaraz będzie :) :) :) Ząbek, który był leczony, nic nie było widać żeby coś się działo, a jednak, włożył mi jakieś lekarstwo, mam nadzieję, że przejdzie. Na razie boli ale przestaje działać znieczulenie więc może, jestem dobrej myśli. Jeszcze powiedział, że mogłam od razu mu powiedzieć, że jestem w ciąży to sekundy by się nie zastanawiał ;)
Kochane ja idę spać, pewnie za godzinę Leszek się obudzi. BILIA wielkie gratulacje :-D KANDYZOWANA bądź dzielna :-* NERA kochanie nie zazdroszczę, ja też jak mam płacić rachunki i inne zobowiązania to mnie szlak trafia EWELAJNA może kup sobie pastę Sensodyne lub jakaś inną lepszą. ASIULA jeszcze raz gratuluję synka :-* TERAZ CZEKAM NA DZIDZIE KWIETNIOWE :-D
Hej dziewczynki środowo :* Ja nie wiem co ja mam w tej ciąży ale max. 6.30 już nie śpie :P Chyba się przyzwyczaja organizm :D:P Jak tam u Was nocka :*? U nas wieczór burzliwy :D bo stwierdziliśmy z mężem, że teraz to jak już wiemy, to tak ciężko wybrać imię :D Robert chce Antka, a mi się bardzo podoba, ale zawsze u mnie w rodzinie się mówiła,że Antki lubią wypić :D zreszta miałam chyba 2 czy 3 takie przykłady w rodzinie, a po za tym męza dziadek miał psa Antka i ostatnio nam opowiadał jak to był głupi pies :D Jasiów teraz jak na chorobe :D 3 moje koleżanki w ciąży i 2 będą miały Jasieńków :P A Ignacy to tak bez przekonania i Robert mowi, że wymyślił dla niego ksywe Igła... normalnie myslałam, że go udusze w tym łóżku :D I tak o to nadal jesteśmy w czarnej du** :D mimo poznania płci :P
Treść doklejona: 27.03.13 07:25 Po za tym tak sobie patrze na suwaczek :D I myślę, czy tylko nasz syn to jakiś wielkolud, że ma 9 cm i waży 95g ????? Bo tu jest, że 14.. szok :P Mamy chyba małego grubaska :P
Witam i ja porankowo mialam okropny sen ,snily mi ise zeby ,nie pamietam co sie stalo ,ale wygladalam okropnie i obudzilam sie zaplakana
U mnie ruchy kruszynki zaczynaja stawac sie tradycja -codziennie o 6 rano sobie hasa takze juz moge liczyc sie z tym ,ze o spaniu do 10 mozna zapomniec
Asiuniu Z imieniem faktycznie nie zawsze jest prosto my naszczescie juz mamy wybrane 100% i jedyne co pozostalo to drugie imie ,ale to imie niech wybierze sobie moja starsza corka a Twoj bobasek Asiu to kawal dzidziulka
Wielkie gratulacje Bilia Asiula gratuluje synka, teraz już możesz szaleć z zakupami My byliśmy wczoraj na wizycie i USG genetycznym, pomiędzy nóżkami też jest trochę więcej .Gin stwierdził, że jest duże prawdopodobieństwo, że będzie chłopiec, ale jeszcze nie daje 100% Tak więc jeszcze chyba z zakupami musze sie wstrzymać
hej;**** moly-można powoli gratulować ;) u nas noc ok , tylko jak co dzień obudził nas ból bioder i miednicy , biedne już chyba ciężaru nie wytrzymują - gdzie to takąb 1,5 kg kluche mieć w brzuchu Asiula - my mieliśmy wybrane imię dla chłopca-akurat w tej kwestii byliśmy zgodni ,choć chcieliśmy córci,ale ja się łudziłam bo u mojego Michała same chłopaczury-to myślałam ,że on pewnie też zrobił pitolka a tu taka niespodzianka -wybił się z szeregu i pipka ale powoli, powoli doszliśmy do ładu - w sumie samo przyszło , zobaczysz że za parę dni spojrzycie na siebie i oboje będziecie mieli na myśli to samo imię ;) spokojnie
Witam dziewczyny:) Postanowiła do Was dołączyć. Ostatnio miałam krótki epizod z krwawieniem i szpitalem, ale już jest dobrze, pęcherzyk ciążowy dalej jest j. leże, gnije, nie mam co ze sobą zrobić, po szpitalu przestawiłam się na wstawanie o 6rano
A ja dzis z pytaniem odnosnie wagi w ciazy. Czy ktoras miala moze podobna sytuacje jak ja. Chodzi o to ze od 6 tygodni moja waga waha sie +/- 1kg. Co troszke wzrosnie to za chwile spada. Waze sie codziennie (juz taki nawykl wskakiwania na wage z samego rana po zrobieniu siku) ale zapisuje sobie jaka jest waga tylko w poniedzialki. I nie zauwazylam zadnego wzrostu. Po pierwsze cieszy mnie to - bo mam spora nadwage , wiec dodatkowe kilogramy wcale nie sa mi potrzebne. Po drugie - zdrowo sie odzywiam, odrzucilam wszelkie slodycze, biale pieczywo itd. Zywie sie zgodnie z podstawowymi zasadami przy diecie cukrzycowej (mama jest cukrzykiem, wiec jestem obciazona genetynie ta choroba).
Brzuch rosnie to na 100%, roznica jest widoczna nawet dla mnie. Czuje ze dzidzius w srodku tez rosnie sadzac po tym ze coraz mocniej kopie i sie rozciaga itd.
Ale z trzeciej strony medalu, zaczynam sie troche denerwowac czy oby napewno wszystko ok. Teraz jestem w 30stym tygdoniu, wiec od ok 24 do 30tc nic nie przytylam a mowi sie ze to sa tygodnie kiedy kobieta w ciazy przybiera na wadze najwiecej. Lekarz nic nie powiedzial na ostatniej wizycie ze waga nie wzorsla. Nie mialam konkretnego usg (mieszkam w IE i tutaj robia ekspresowe usg , ani zadnego mierzenia dziecka nie bylo ani nic). Umowilam sie na wizyte do polskiego ginekologa ale to dopiero za tydzien. Zaczynam sie troche stresowac ze moze cos jest nie tak...
czy ktoras miala podobna sytuacje??
aha zapomnialam dodac ze od poczatku ciazy przytylam 8 kg i te 8 sa wciaz na plusie od 6 tygodni.
Yol, kobieta tyje najwięcej w II trymestrze, później przybiera dziecko i ewentualnie na końcówce zatrzymanie wody w organizmie. Tak nam mówili na SR. Może dzidziuś teraz korzysta z Twoich zasobów, nie martw się. Ważne że dzidziuś się rozwija prawidłowo.
Yol nie martw się. Napiszę o tym jak to u mnie wygląda, może Cię uspokoję. ;) Twój brak wzrostu wagi jest prawdopodobnie spowodowany dietą. JEśli jest się na diecie cukrzycowej to tak właśnie bywa. Ja też do szczuplaczków nie należę ;) i na początku ciąży schudłam 6kg, z tego zdążyłam odrobić dopiero 1kg. Na początku miałam dosyć ścisłą dietę, też trochę jak dla cukrzyków ale głównie przez moje alergie, poza tym miałam mdłości i słaby apetyt. Teraz apetyt dopisuje, ale staram się również ograniczać śmieci typu słodycze, napychacze typu biały chleb itd, bo to ani mi ani dziecku nie służy (też mam cukrzyce w rodzinie). Mnie tak ustawiła poprzednia Ginka - powiedziała, że zapobiegawczo powinnam ograniczać węglowodany i tego staram się trzymać, nie napycham się nimi. Więc reasumując w ciągu 25 tygodni jestem na minusie 5kg. Mój Gin się tym nie martwi bo Dzidzia rosnie prawidłowo, ja nie chodzę głodna, bo jem 4-5 mniejszych posiłków dziennie co 2,5-3h. U Ciebie może być ten sam efekt, nie martwiłabym się tym absolutnie.
Treść doklejona: 27.03.13 11:12 Witam nową mamusię :D
i ja sie witam Asiula jeszcze sporo czasu, wiec na pewno wybierzecie piekne imie i moze zupelnie inne niz obstawialiscie do tej pory czigra witamy! ja wlasnie podnosze swoje cisneinie, pije kawke i zaraz na zakupy wybywam, ale takie spozywcze niestety.
witajcie Przyszłe Mamusie!Od paru dni Was podczytuję,no i postanowiłam dopisać się do listy....termin mam na 11 czerwca,chyba nie ma żadna takiego terminu?mam nadzieję,że przyjmiecie mnie do swego wesołego grona mamuś? ;) dobrego dnia,zmykam do pracy!