Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeMar 28th 2013
     permalink
    Ostatnio malo mnie, zalatana jestem przedswiatecznie i towarzysko.:)
    Ale to dobry czas teraz dla mnie, dolegliwosci nie dokuczaja, maluszek juz rusza sie delikatnie :)

Cytrynko- jestem z Toba myslami kochana!! Powodzenia.
    witajcie nowe 3 mamusie- jak milo ze nas przybywa...a ja jestem troche dalej na liscie :boogie:
    bo zaczynam sie bac porodu ( troche)

Venus, poradz sie jeszcze doradcy jak pisza dziewczyny, nie rezygnuj jeszcze...a jak juz na pewno sie nie uda
    to przeciez tez nie tragedia no nie? najwazniejsza jestes Ty i Lesio.:) i bliskosc miedzy Wami. Cmok
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Cytrynko trzymam kciuki za szybko i łatwo :wink: no i teraz to już na pewno na mnie pora :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Venika- szykuj się kochana :) żebyś święta tylko spokojnie przetrzymała :)
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Żabka oj trochę się boję żeby nie na święta do szpitala, ale jutro wizyta u lekarza więc jak coś to może będzie widać... jednak na razie nic nie czuję żeby coś się działo.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    wytrzymasz jeszcze te kilka dni a we wtorek spokojnie sobie będziesz mogła już rodzić:wink: Nic się nie bój , będzie dobrze :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    tak na 95% będę miała cc ale gdzieś tam w głebi duszy mam nadzieję że może coś się wydarzy i urodzę naturalnie
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Cześć kochane :)
    Ja od wczoraj jestem na zwolnieniu do 8.04 ;/
    We wtorek popołudniu dostałam sporego plamienia a w nocy zaczely sie wymioty co 2-3h i trwały całą środę do tego gorączka koło38-38,5 dziś trochę lepiej ale mdli mnie jak cholera, znacie jakies sposoby na mdłości? Herbata z imbirem i jabłka nie pomagają...

Asiula faktycznie ten Twój chłopak to duży dzieciak :)
    Witam nowe mamusie :)
    Biluś gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Stokrotko na mnie działała coca-cola dwa łyki i na jakiś czas trochę odpuszczało, a poza tym nic nie działało
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    stokosia87, w aptece są tabletki przeciwko mdłościom w ciąży (Prenatal). Ja ich nie potrzebowałam, ale zawsze można spytać. A już jestem 16 na liście.:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    witam sie czwartkowo :bigsmile:
    Cytrynka trzymam kciuki :)
    Ja moje drogie mam ostatnio wiecej energii wiec postanowilam dzis zrobic male przed swiateczne porzadki ale oczywiscie bez wchodzenia na stoly, krzesla drabiny itp :wink:
    Życze milego dzionka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    U mnie energii zero ale mezus ma dzis wolne i od razu mi jakos lepiej jak jest ze mna w domu :) takze tez sprzatamy przedswiatecznie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Hej dziewczyny :)
    Cytrynka pewnie już trzyma Malutką na rękach :*
    Stokrosiu współczuje samopoczucia.. No duży ten nasz synuś :*
    Venike trzymam kciuki, żebyś przetrzymała i miała poświąteczną NIESPODZIANKĘ <3
    Ciekawe czy po tych naszych porządkach przedświątecznych jakiś maluch się nie zdecyduje jeszcze na wyjście :D:D
    -- [/url]
  1.  permalink
    Witam kochane. Nie mambsily.nadrabiac postow wiec jesli ktoras urodzila to prosze.o info :-)

Po dzisiejszych badaniach usg - wszystko wporzadku.
    Mlody wazy 1920g (+/-10%). To po sterydach przygalopowal z waga :-)

moja szyjka 26 mm. Mowili ze skrocona ale zamknieta itp.
    Nie wiwm co dalej ze mna ale moze jutro wyjde.. zobaczymy :-)

Musze lezec,lezec i jeszcze raz lezec :(
    --
  2.  permalink
    No niestety Natalko...wszytsko dla dobra Adasia pocieszaj się,że to JUZ NIEDŁUGO:)dasz rade:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cytrynko kciuki, choć pewnie juz małą tulisz.
    Ja od rana działam w kuchni, upieklam już pasztet, a teraz czekam aż cannelloni dojdzie i będzie obiadek. W międzyczasie wstawiłam 2 prania. Później już nic nie robię, bo czuję juz kręgosłup.
    Milego dnia i przygotowań przedświątecznych.
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Cytrynko - trzymam kciuki za szybki poród
    Kandy - to będziesz musiała się ściśle stosować do zaleceń lekarza. Zero przemęczenia i zero stresów. Dobrze, że już wszystko masz dla dzidzi, to przynajmniej nie musisz już nigdzie latać.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Cytrynka urodziła:) Info spod jej karty :)
    --
    •  
      CommentAuthorkama77
     permalink
    W takim razie gratulacje dla cytrynki:bigsmile:
    Kandy, Adaś ładnie "przykoksował"-jak to chłopczyk. Trzymam kciuki, żebyś mogła wyjść do domu.
    --
    •  
      CommentAuthorElyanna
     permalink
    Robiłam niedawno badanie przezierności karku i wyszła w porządku (1.7mm) inne parametry też w normie, ale... badanie wykazało nieprawidłowy wynik pulsacji w przewodzie żylnym (poza normami FMF).
    Zostałam skierowana na specjalistyczne badanie usg serca płodu, ale dopiero w 20 tc :( Teraz jestem w 13 tc.

Czy któraś z Was zna przypadki, kiedy to badanie wyszło słabo, a mimo to, dziecko urodziło się zdrowe? Będę wdzięczna za wszelkie info!
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Cytrynka - wielkie gratki. Szybko!!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeMar 28th 2013 zmieniony
     permalink
    Hej kochane. 6 godzin latania po sklepach ,normalnie ledwo zyje ale jestem zadowolona.Dostalam wkoncu biale jaja do barwienia ,koszyczek taki jak chcialam ,galazki ,ozdobki nooo i oczywiscie chora bym byla jakbym nie kupila ubranek hihi :tooth: Zakupilam takie typowo wiosennie kolorowe ,a co najlepsze dla dziewczynki hahaha ,jeden pajacyk tylko ujdzie dla chlopca bo jest w bialo blekitno lososiowe paseczki reszta bigos kolorow z dodatkiem mocnego rozu ale cooo tam :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Gratulacje dla Cytrynki!!! Kolejna szybka akcja. Oby tak dalej :wink:

Witam nową mamusię. Za wizyty trzymam kciuki.

My w tym roku Wielkanoc spędzamy u teściów :sad: Na samą myśl robi mi się smutno, bo oni tacy dziwni są... Teściowa ostatnio stwierdziła, że nasze pokolenie jest jakieś dziwne, bo powiedziałam, że nie będę na święta myła okien, bo nie mogę podnosić rąk do góry i skakać po krzesłach. I zaczęła opowiadać jak to ona w ciąży remont robiła i dostała duszności i wylądowała w szpitalu. Nawet nie skomentowałam.
    No i oczywiście normą jest, że bratowa zawsze pyta męża czy coś zje (zupę albo czy chce coś do picia), a mnie nigdy nie zapytała... I w takiej atmosferze czekają mnie święta :cry:
    -- ;
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Cytrynko kochana trzymam kciuki za Ciebie i małą :winkkiss:
    Chce się podzielić moim małym sukcesem, wczoraj po załamce postanowiłam dawać Leszkowi na każde zawołanie cyca i tak do wieczora od rana, było ciężko nie raz bo chciałam dać mu MM ale wytrzymałam. Tylko wieczorem dałam mu aby przespał noc. Dziś czuję jak leci mi mleczko mimo, że mam flaczki, przystawiam małego do piersi :crazy: zobaczymy co będzie jutro :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    bąbelasek: No i oczywiście normą jest, że bratowa zawsze pyta męża czy coś zje (zupę albo czy chce coś do picia), a mnie nigdy nie zapytała... I w takiej atmosferze czekają mnie święta

babelasku u mnie podobna sytuacja takze wspieram Cie duchowo :))) trzeba to olac i przetrzymac, chociaz niezbyt to mile spedzac swieta w takim towarzystwie.....
    ...
    Venus super, ze sie zawzielas :) Oby produkcja mleczka rozkrecila sie na dobre :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Venus, w nocy też dawaj, bo mleczko nocne jest najbardziej pożywne dla dziecka.
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Elyanna mi sie wydaje ze w 13 tc to nawet ciezko okeeslic chyba sprawe serduszka...
    Mi lekarz sprawdzal przeplywy i serce ale mowil ze dokladnie to w 20 tc wiec poki co sie nie ma co denerwowac :-*
    Venus super !!!!! Bardzo sie ciesze!!
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Nie mam siły po dzisiejszym dniu w pracy i ogólnie, bolą mnie węzły chłonne pod pachą i na szyi i jestem totalnie zmęczona.

Ale przyszłam napisać, że Cytryniu kciukam za Was :) jesli nie za późno :thumbup:
    --
  3.  permalink
    No i niunia jest na świecie:) O 23 30 odeszły mi wody. Rozwarcie 1 cm i szyjka też 1cm. O 1 30 poszłam na porodówkę. Do 3 szyjka bez zmian. O 5 skurcze bardzo dokuczliwe szyjka tylko skrócona do 0,5 cm. O 5 juz wrzeszczalam na cała porodówkę. Przyjechał mąż.Zamiast wbijac mu paznokcie to go całowałam po rękach:) Potem pilka ,gaz bol koszmarny. Rozwarcie o 7 tylko 3cm. A gdzie do 5do znieczulenia. Skurcze co 3 minuty.Pozniej okazało się, że jest 5cm wolaja anestezjologa. O 8,45.dostaje znieczulenie badanie a tu 7 cm. Chwila moment i poczułam parte. Niewiele po 9. I innych już nie bylo tylko parte. Coraz mocniejsze. Widać główkę. Wołają noworodki. Nie dałam rady i musieli mnie naciąć. I tak o to Natalia wylądowała na mamusi o godzinie 10 19. Tatuś płakał. Cudowna chwila. Szybkie badanie. 2920kg, 53cm , 10 pkt. Malutka kruszynka. Tatuś znowu płacze a ja rodzę łożysko, potem szycie i jak przystawiaja mi ja do karmienia zaczynam płakać. Jest cudowna, malutka. Teraz zapomniałam o bólu. Pamiętam tylko jak skacząc na piłce przyszedł skurcz a ja juz z tej niemocy i celowo udezam glowa w porecz łóżka. Nie bolało ;) Nacinanie nie bolało, szycie też nie. Ogólnie poród to wspaniała rzecz i na pewno zdecyduje się na kolejne dziecko.Dziekujemy za kciuki i gratulacje:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No to gratulacje :*
    --
    •  
      CommentAuthormamiNJBPDA
     permalink
    Gratulacje Cytrynko, a więc Natalka jednak grzecznie poczekała na swój czas mimo wcześniejszych problemów... hmm, właściwie to tak jak moja Natalka, najpierw dwa miesiące leżenia i leki na podtrzymanie, a potem odejście wód i poród w 39 tygodniu...
    dużo zdrówka dla Ciebie i Malutkiej..
    Venus nie poddawaj się z karmieniem i próbuj, ale jak się nie uda to nie czuj się winna, tylko nie daj sobie wmówić rodzinnych predyspozycji, moja mama miała nas piątkę i nie karmiła żadnego z mojego rodzeństwa, a ja pierwszą córcię co prawda tylko 6 tygodni, za to chłopców rok i rok i dwa miesiące... nie wiem jak będzie teraz czy znajdę tyle czasu i cierpliwości, ale będę próbować... powodzenia dla Ciebie...
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    cytrynko ogromne gratulacje... i dlatego bardzo mi się marzy poród naturalny, bo przy cesarce tylko pokazują na chwilkę dziecko i leżysz 24 godziny i tęsknisz :sad: tylko u mnie szykuje się na kolejnego giganta, niestety rodzę powyżej 4,5 kg więc lekarz raczej nie pozwoli mi naturalnie, tym bardziej po dwóch cc

Venus powodzenia i spróbuj w nocy spać z małym i dostawiaj jak najwięcej, ponieważ nocne przystawianie dziecka najbardziej działa.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Cytrynka-super , jestem pod wrażeniem :) pewnie wymęczona jesteś , całą noc walczyć:hugging:
    ja też bym chciała rodzić naturalnie ,ale obawiam się,że mała też urośnie zbyt duża:neutral:
    venika-masz może wagę z usg swojej małej z około 28 tyg?
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    venus87: Chce się podzielić moim małym sukcesem, wczoraj po załamce postanowiłam dawać Leszkowi na każde zawołanie cyca i tak do wieczora od rana, było ciężko nie raz bo chciałam dać mu MM ale wytrzymałam. Tylko wieczorem dałam mu aby przespał noc. Dziś czuję jak leci mi mleczko mimo, że mam flaczki, przystawiam małego do piersi :crazy: zobaczymy co będzie jutro :tooth:

Super :smile: Ale nie olewaj nocnych karmień, one bardzo stymulują laktację, a nocne mleko jest szczególnie wartościowe dla dziecka.
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    żabko jasne że mam właśnie wtedy robiłam 1560g
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Cytrynka duzo zdrowka dla Was :)
    Ja jestem padnieta na maxa :wink: troszke posprzatalam i pozniej z mamita na zakupy i jakby nie bylo kilka marketow zaliczonych :bigsmile: mamy juz prawie wszystko na swieta :bigsmile: jutro jeszcze z mezulkiem na drobne zakupy i odpoczywam :bigsmile:

Treść doklejona: 28.03.13 20:29
    Dziewczyny tak mnie jakos naszo i kurcze mysle sobie jak ten czas szybko leci....jestem juz na czołówce a dopiero bylam gdzies posrodku i dokladnie pamietam jak jeszcze Dominiczka miala na suwaczku ten tydzien co ja teraz .... az normalnie sie boje kolejnych tyg :wink:
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Bardzo Wam dziękuję za to, że jesteście i mnie wspieracie, łatwo nie jest ale wiem, że macie rację więc działam, zobaczymy na jak długo...:grouphug::heartbounce:
    Cytrynko wielkie gratulację kochana :flowers::crazy::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Cytrynko - ogromne gratulacje :flowers::flowers::flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    venika- i mała teraz ma ok. 4,5 kg ? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAnula85
     permalink
    venus87 tylko nie zapominaj o tych herbatkach :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Cytrynko, wielkie gratulacje, byłaś bardzo dzielna :)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny ja w końcu doczlapalam się do internetu bo była u mnie siostra :-)
    serducho pięknie biło tylko za krótko jak dla mnie dała mi posłuchać stwierdziła że bardzo szczęśliwe dziecko :-) mały już ułożony glowkowo ale tak myślałam bo ostatnio gmerał mi w szyjce macicy ;-) i bawił się pecherzem :-) ciśnienie moje ok mocz już bez białka a rozmiar brzucha w normie :-)

mogłabym słuchać jego serca cały czas ;-)

venus gratuluje że powoli się rozkręca :-)

cytrynko kochana gratuluje opis porodu super widać że dużo emocji było :-) zdrowia dla małej :-*
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    ew3ame-wszystko tak jak być powinno :thumbup:
    Jakaś padnięta jestem, chyba spać zaraz pójde, byłam też na zakupach , krótko ,ale jakoś siły nie mam ostatnio.. czuje się jakaś taką ociążała i do niczego..:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorczajnik
     permalink
    Cytrynko, gratulacje! Super, że masz dobre wspomnienia z porodu. Fajnie wiedzieć, że tak można - ja się właśnie ostatnio zaczęłam martwić i podniosłaś mnie trochę na duchu tym opisem. :-)
    --
    •  
      CommentAuthorvenika
     permalink
    Żabko to był 27 tydzień jednak i niestety nie wiem ile ma teraz, odpowiem jak się urodzi. Jak porównuje usg Asi i Gosi w tych tygodniach to były mniejsze a urodziły się około 4,5 więc jedyny Bóg wie jaka duża jest Hania :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Przeklejam listę, żeby się nie zagubiła:)

1. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    2. baribal 14.04.2013 (dziewczynka)
    3. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    3. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    4. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    5. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    5. Czajnik 28.04.2013

6. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    7. eveke 02.05.2013 (dziewczynka)
    8. lilijeczka 05.05.2013
    9. mamusiaNJBP 09.05.2013 (chłopiec)
    10. aravls 15.05.2013
    11. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    12. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    13. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    14. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    15. Yol 01.06.2013 (chłopiec)
    16. Kama77 9.06.2013
    17. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    18. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    19. olaolaolaola 11.06.2013
    20. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)
    21. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    22. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    23. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    24. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    25. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    26. edytak1984 05.07.2013
    27. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    27. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    28. sloneczko32 13.07.2013
    28. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    29. pirat_ 14.07.2013
    30. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    31. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    32. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    33. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    34. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    35. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    36. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    36. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    37. Nera86 23.08.2013
    38. Stefka_84 27.08.2013
    39. Karolinka 29.08.2013
    40. Emi1212 7.09.2013
    41. Agosa 9.09.2013
    42. Dorit 10.09.2013
    43. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    44. Alicjatrzyna 26.09.2013
    45. nightingale_84 27.09.2013
    46. Moly123 30.09.2013
    47. Aguncia 04.10.2013
    48. Asiunia892 06.10.2013
    49. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013
    50. Bonim 13.10.2013
    51. Mazepka 29.10.2013
    52.KAROLKA8444 4.11.2013
    53. Stokosia87 13.11.2013
    --
  4.  permalink
    Cytrynko gratulacje:-)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cytrynko wszystkiego dobrego dla Was :flowers:

My po wizycie :)
    nie rodzimy hihi- jeszcze czas
    szyjka 3cm i trzyma, akcja serduszka była dość wysoka , bo podchodziła pod 160, ale w normach no i może akurat niunia wykazała aktywność

I u nas albo Niunia sama zdecyduje , a jak nie to kończąc 39tc dostaje skierowanie do szpitala
    --
  5.  permalink
    Cytrynko gratuluje serdecznie:-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ev cieszę się, że wieści dobre. :)
    --
    •  
      CommentAuthormysiamm
     permalink
    Cytrynko :flowers: Wielkie gratulacje :cheer::cheer::cheer:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.