Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeApr 2nd 2013
     permalink
    ale co to może być z tą wątrobą? Są jakieś podejrzenia?
    Moja niunia teraz tak uciska , a co to będzie za parę tygodni jak z 3 kg będzie ważyć ?:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    powiedział mi że mogła się źle ułożyć i coś ja nagniata a to może niby stan zapalny na dłuższą metę wywołać w tego co wiem mały zawsze z prawej strony siedzi więc pewnie też dodatkowo naciska
    najważniejsze że mnie zbadają bo tu ciężko o skierowania...
    no i mały kopał lekarza jak ten chciał mi brzuch zbadać aż lekarza się śmiał
    tak się burzyl mój nerwus że go ktoś gniecie :-D
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Od małego pokazuje żeby go nie zaczepiać :) to też musisz dokładnie się przebadać ..Bo to jednak nie ma żartów..
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja na YT raczej nie dam rady nic obejrzeć, bo mam słaby internet. I się na filmach cały czas zawiesza i szybko się kończą te bajty, które mam dostępne. Ale jeżeli ten Zawitkowski napisał książkę, to poszukam i sobie kupię.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    no właśnie cieszę się że mnie zbadają dokładnie :-) i może coś poradza bo ból całe dnie i noce jest może dobrym treningiem przed porodem ale dobija mnie bo czuje się chora przez to...
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Mój Maluszek też dziś robił pani doktor na przekór i nie chciał sie ułożyć odpowiednio do badania, ale ostatecznie okazał się na tyle łaskawy, że dało się wszystko pomierzyć i wiemy, że jest ok :smile:
    Nóżek jednak nasz Misio rozkraczyć nie chciał, więc czekamy do następnej wizyty w celu określenia czy to rzeczywiście Misio czy jednak może Misia :smile:
    Czytam o tych Waszych kolkach i innych problemach z przerażeniem, ale mam nadzieję, że ostatecznie wszystko będzie u Was ok :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeApr 2nd 2013 zmieniony
     permalink
    Ja też dziś stękam, bo też mam kolkę, ale zwykłą jelitową. I ogólnie brzuch mnie pobolewa, mam jakieś skurcze czy skręty kiszek. Pewnie od zaparcia i obżarstwa w święta:(

Przeklejam listę, bo już była daleko:)
    1. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    2. baribal 14.04.2013 (dziewczynka)
    3. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    3. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    4. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    5. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    5. Czajnik 28.04.2013

6. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    7. eveke 02.05.2013 (dziewczynka)
    8. lilijeczka 05.05.2013
    9. mamusiaNJBP 09.05.2013 (chłopiec)
    10. aravls 15.05.2013
    11. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    12. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    13. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    14. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    15. Yol 01.06.2013 (chłopiec)
    16. Kama77 9.06.2013
    17. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    18. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    19. olaolaolaola 11.06.2013
    20. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)
    21. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    22. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    23. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    24. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    25. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    26. edytak1984 05.07.2013
    27. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    27. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    28. sloneczko32 13.07.2013
    28. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    29. pirat_ 14.07.2013
    30. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    31. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    32. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    33. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    34. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    35. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    36. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    36. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    37. Nera86 23.08.2013
    38. Stefka_84 27.08.2013
    39. Karolinka 29.08.2013
    40. Emi1212 7.09.2013
    41. Agosa 9.09.2013
    42. Dorit 10.09.2013
    43. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    44. Alicjatrzyna 26.09.2013
    45. nightingale_84 27.09.2013
    46. Moly123 30.09.2013
    47. Aguncia 04.10.2013
    48. Asiunia892 06.10.2013
    49. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013
    50. Bonim 13.10.2013
    51. Mazepka 29.10.2013
    52.KAROLKA8444 4.11.2013
    53. Stokosia87 13.11.2013
    53. Sony85 13.11.2013
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    venika - czy to już nie pora ?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    Witam Wszystkie przyszłe mamusie. Pozwole sobie dołączyć do waszego grona ;D
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Sony, podaj termin porodu, a dopiszę Cię do listy
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Cloe moj gin to pewnie da mi juz skierowanie i bedzie kazal czekac i przyjsc jakby sie cos dzialo :-) a tak to znajac zycie padnie tekst "jak do 24pani nie urodzi to prosze przyjsc" -moim znajomym tak mowil :-D
    dziewczyny jestem przerazona w 5tyg przytylam 5kg a jem jak jadlam :-/ to wiecej niz przez cala ciaze do tej pory :-(
    --
    •  
      CommentAuthorazniee
     permalink
    Kandyzowana, ja się też bałam, że mi Baśka urośnie po sterydach i jakoś nie urosła :wink: Gin. mówiła, że to za mała dawka. Przy zakładaniu pessara była szacowana na jakieś 1800 (32.tc), a przy urodzeniu 2480 (36t4d)- nawet jak na wcześniaka z tego tygodnia to była nieduża.
    --
    •  
      CommentAuthorSony85
     permalink
    13 listopad 2013 ;)
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Ange, pewnie to woda :)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ange a mialas juz pobierany wymaz na GBS? Ja jeszcze nie....mam nadzieje, ze jutro ginka pobierze...
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    cloe, ja będę miała pobierany dopiero 11 kwietnia o ile dotrwam ;)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    magda19800 tu u mnie z tego co sie dowiedzialam to potrafia czekac do 39 tygodnia....a ja sie zastanawiam co jesli sie nie doczeka?
    No nic zobaczymy jutro...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    cloe mi właśnie pobierał w zeszły czwartek :bigsmile:
    No niechaj Ci pobiera , bo teoretycznie powinna w 35-37tc :wink:

ja chyba jutro będę miała wynik, najpierw myślałam , że to raczej rzadkie, ale jak koleżanka napisała , ze ma... to doczytałam , że nawet 30% społeczeństwa jest nosicielami więc nie tak mało...
    cóż na szczęście przy cc nie jest to aż tak istotne... no, ale jednak
    --
  1.  permalink
    Eveke jakie masz wskazania do cięcia?Oczywiście jeśli nie jest to tajemnica:-)Jak nie chcesz to nie pisz:-)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ev no wlasnie ja tez poczytalam, bo jedna z kolezanek ma i wcale to nie takie rzadkie :/ Jutro koniecznie musze sie zapytac
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    anairda1986: Eveke jakie masz wskazania do cięcia?Oczywiście jeśli nie jest to tajemnica:-)Jak nie chcesz to nie pisz:-)

Ana mam zalecenie od ortopedy :wink:

Cloe no dopytaj, dopytaj...
    u nas wypadła kiszka , bo akurat w dzień wizyty było już zbyt blisko przed świętami i Diagnostyka już w ten dzień nie brała próbek od mojego ginka...
    ale mi pobrał i dał próbkę a ja sobie zawiozłam do przyszpitalnego labu... no , ale to był 35tc więc mówi, że jak nie dam rady to jeszcze spokojnie za 2 tyg w 37tc...
    ale wiadomo lepiej to już mieć, bo jeśli dziada się ma to lepiej to wiedzieć...
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ev to trzymam kciuki za Twoj jutrzejszy wynik :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dzięki :D
    A Tobie niech ginka pobierze :) jutro masz wizytę?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Tak jutro o 10.45. Podpytam ginki napewno :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    no to czekamy jutro na relację z wizyty :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    A my już po wizycie :D Mała waży prawie 900 gram.

Nagraliśmy filmik. Strasznie się wzruszyłam bo zdążyła ziewnąć, ssać kciuk, uśmiechać się, krzywić, smucić i w ogóle…
    Piękne widoki. Tacy jesteśmy zakochani! Wrzuciłam fotki na odpowiedni wątek.
    No i pokazała ładnie piśkę i stópki. :D

Za to ja mam dosyć wysokie ciśnienie (co na mnie jest jakimś ewenementem) i dostałam prikaz zapisywania codziennych pomiarów.
    + dostałam żelazo
    + dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej z tą glukozą
    oraz
    przymasowałam od ostatniej wizyty 4kg! :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Mangaa - super wieści :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
    • CommentTimeApr 3rd 2013
     permalink
    Witajcie. ja wstałam dziś o 6ej bo mam bóle @owe. Nie silne, ale w rodzaju takie jak w dniu porodu córeczki… Wstałam, obrabiam ważniejsze sprawy i czekam… Pewnie przepowiadające, Piotruś sie dość silnie wierci... wczoraj bardzo spuchły mi kostki
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    manga super że mała już taka duża i że zaprezentowała rodzicom wachlarz swoich umiejętności :-)

karko może coś się ruszy :-)

m pojechał do pracy smutno i pusto mi bez niego...
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Dziewczyny na końcówce i te które już finiszowały - mam pytanie:
    - czy pod koniec ciąży zwiększa się ilość wydzieliny z pochwy i jej zapach czy też następuje sączenie wód płodowych?
    Od kilku dni mam ciągłe uczucie mokrości w majtasach i zastanawiam się usilnie, skąd to się bierze.
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    z tego co pamiętam co pisały dziewczyny to niektóre zalewala fala soków ale nie mam pojęcia jak odróżnić to od saczacych się wód
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
    • CommentTimeApr 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Witajcie :)
    Ja od wczoraj mam ból głowy, w nocy brałam paracetamol ale nie przeszło :sad:
    mangaa, super wieści :) Kawał dziewczyny już z waszej córeczki :bigsmile:
    KARKO, u mnie to samo tylko wieczorami. Niech mały jeszcze siedzi, po co ma na taką pogodę wychodzić :wink:
    baribal, ponoć można kupiś w aptece specjalne papierki, które pomagają odróżnić wody płodowe od innych wydzielin...
    --
  2.  permalink
    mnie w szpitalu pobrali posiew z szyjki i jutro jade po wyniki. niezaleznie od wyniku bedziemy go powtarzac po 35tc bo wtedy to moze sie znow przypaletac i to sa wlasnie wiarygodne wyniki. jesli mam paciorkowce itp to dostane globulki a jesli nie to miejmy nadzieje ze w powtorkowym nie bedzie.. chociaz jesli mialabym miec CC jak przepowiada mojj lekarz, to te wyniki za duzo nie to beda miec wplywu przy porodzie..

Manga to super wiesci oprocz tego cisnienia i juz calkiem duza dziewuszka :) ja w 27tc mialam malucha o wadze ok 1010g ;-).
    --
  3.  permalink
    manga super super wiesci, zaraz gonie na odpowiedni watek na fotki!
    karko niech Piotrus jeszcze troszke poczeka! zaciskaj nogi kochana!
    ja dzis odebralam wyniki moich wymazow, ale zupelnie sie nie znam na tych nazwach medycznych po wlosku, wiec dobrze ze w piatek juz wizyta u ginki.
    milego dnia dla wszystkich mamus:)
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Witam sie srodowo :bigsmile:
    U mnie dzis wizyta popoludniu i az sie boje ......
    Cloe ja tez jeszcze nie mialam...zupelnie o tym zapomnialam hmm moze dzis sie czegos dowiem :wink:
    jesli to bedzie tak jak mysle ost wizyta to bedzie ona o wiele dluzsza niz pozostale :wink:
    Codziennie rano czuje taki dyskomfort w dole plecow jak na @ buuu wieczorami jest duzo lepiej :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Witam wszystkie mamusie
    Kolejna nocke mialam wrecz tragiczna a do porodu jeszcze tyle czasu,strach pomyslec co to bedzie za dwa miesiace :sad: Powrocily skurcze,macica sie stawiala ,byla jak kamien ,czulam sie jak nadmuchana zaba,do tego duszno ,i slabo ,i wszystko przeszkadza,i koldra ,i przescieradlo,poduchy ,stopy mialam jak dwie banki ,a na temat siusiania sie juz nie wypowiadam bo to co kilkanascie sekund sie powtarza,wystarczy tylko ,ze wroce z wc i sie poloze :angry: piersi sprawiaja mi taki straszny bol,myslalam ,ze minie a one sie nasilaja,urosly juz 3x :cry: To smieszne bo moja trzecia ciaza -ale w poprzednich nie mialam takich objawow a bynajmniej nie w takim stopniu ,i tak szybko .Jedyna przyjemna rzecza ktora mnie spotkala w nocy to hasanie mojej kruszyny -ale to takie silne jak nigdy .
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    To i ja się witam, wreszcie dotarłam:bigsmile:

Moja zgaga dziewczyny mnie uśmierci chyba w końcu. Nic mi nie pomaga, ani tabletki na zgagę, ani siemię lniane, po prostu nic. Wybudza mnie w nocy piekąc okrutnie i sprawiając wrażenie, że za chwilę mi to wszystko wyskoczy buzią, blee:cry:

Jeśli będzie to miało odzwierciedlenie na owłosieniu małej, to chyba z kudłami do kostek się urodzi

:wink:

Poza tym, wczoraj byłam u ginka, szyjka znów się ciut skróciła ale dobrze trzyma, więc tyle dobrego.
    Powiedział, że mam zaciskać nogi i leżeć i pachnieć jeszcze przez 10 tygodni a później już będzie z górki:)

Miłego dnia dziewuszki:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No 900 gram to już coś! Za kilka dni dobije kilosa. :D

Ja też przymasowałam :devil:

Ale z tym ciśnieniem to niezła akcja, właśnie skumałam dlaczego tak mogło być... Miałam dosyć obcisły rękaw i jak go podwinęłam do góry to mógł on za bardzo uciskać na rękę. Pielęgniarka nie zwróciła na to uwagi, ja też dopiero dziś to skumałam. Rano mierzyłam ciśnienie i standardowe dla mnie 105/65, więc chyba jeden problem nam odpadnie, uff...

Treść doklejona: 03.04.13 10:31
    Migot współczuję cholera, mówisz że nic z domowych sposobów nie działa? A z aptecznych? Rennie?
    --
  4.  permalink
    Mangaa 900 gram toż to prawdziwa kobita!!:bigsmile: mangaa gratuluję 100 dniówki!!!!

jejku mnie też obciążenie czeka:/ czuję w moczu że będę musiała zmienić jasny chleb na ciemny...
    -- [/url[/url]
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dziewczyny orientujecie sie moze jaki powinien byc Urobilinogen u kobiety w ciazy ?? odebralam wyniki i niby jest przedzial 0.00-0.20 a ja mam 1.00 swiadczy to o czyms ????
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Witamy :)
    Nera- wspólczuje kochana , niestety takie uroki :sad: ale coś za coś :wink: ja też całą noc "skakałam"po łóżku , strasznie biodra mnie bolały ,kręgosłup i brzuch jak na @.. myśle ,że chyba wczoraj przesadziłam z ganianiem po sklepach , tyle ich przeszłam a i tak żadnej bluzeczki na mój brzuchol nie znalazłam :whorship: jedynie legginsy do których i tak nie mam co założyć:tooth:
    mangaa-super wiadomości , niunia ładnie przybiera :bigsmile:
    migotynka-próbowałaś zjeść trochę pasty do zębów , ponoć pomaga , ja biorę reni to na chwilę ustępuje ..mała napewno będzie kudłata(z tą zgagą w ciąży to się sprawdza)
    Karko-trzymaj się i panuj nad sytuacją :bigsmile:
    Pozdrowienia i miłego dnia dla reszty mamusiek ;))
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki Ana! :bigsmile:

Jakoś mi się pokićkało, że to jutro, a to faktycznie już dziś :D

Ana jak przejdziesz na ciemny, żytni chleb to tylko z korzyścią dla Was, no ale wiem, że niektórym nie wchodzi za bardzo ;)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Witajcie, milo Was czytac poświątecznie, podczytuje po drodze do pracy z telefonu
    ale pisze juz z kompa wygodniej
    ciesze sie ze wasze wizyty udane, Mango ale fajnie ze malutka tak sie Wam prezentowała
    nas w poniedzialek to czeka :)
    wczoraj bylam na badaniu gin bez usg malucha ( ech moglam poprosic choc na chwilke), ginka badała szyjkę
    jest ok bo 3 cm ale mam nie szarzowac specjalnie a mnie energia rozpiera ostatnio i wiecej cwiczę

chce zapisac sie do szkoly rodzenia i rozwazam te na Madalisnkiego- najblizej domu szpital :)http://szpitalmadalinskiego.pl/oferta/oddzialy/oddzialklinicznypoloznictwa wklejam Wam link, bo pod dzialem poloznictwa sa filmiki i artykuly o dzieciach
    moze sie przydadzą
    odpowiadajac na pyt dzasti- o opiece nad dzieckiem.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dorit no to pięknych widoków jutro! :bigsmile:
    Mnie do teraz emocje trzymają... ;)
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    współczuję mamą które męczą obiawy :-* i łącze się w bólu :-*

u mnie piękny słoneczny dzień dzisiaj :-)
    --
  5.  permalink
    baribal kochana bez problemmu dróżnisz sączące się wody od śluzu.Ja pod koniec ciąży miałam coraz to więcej wydzieliny i była ona raz przeźroczysta raz biaława ale miała konsystencje wydzieliny.Sączące się wody natomiast to takie uczucie jakbyś co jakiś czas siknęła w majtochy i wyglądają jak przeźroczysta najnormalniejsza woda.Mi jak się wody sączyły to jak siadałam na krześle poleciało,jak wstawałam poleciało szłam do ubikacji leciało wstawałam z toalety i znów leciało co chwila tylko podpaski zmieniałam ...i czułam wtedy też pobolewanie jak na@:bigsmile::bigsmile: w ten dzień urodziłam:bigsmile:Mam nadzieję że pomogłam

Nera współczuję tych dolegliwości i trzymam kciuki żeby te objawy których w poprzednich ciążach nie miałaś świadczyły o męskim hormonie w Twoim brzuszku:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziś wizytowy dzień, bo ja też mam po południu wizytę. Jakoś się boję o moją szyjkę, bo ostatnio mam pobolewania jak na @ i krzyż mnie boli. No i zobaczymy jak tam dzidzia z wymiarami brzuszka, bo ostatnio był za mały wg mojej ginki.
    Poproszę też o wymaz, bo chcę być spokojna czy paskudna bakteria nie wróciła. Gbs będę mieć pobierany na następnej wizycie, czyli za 3 tyg. Ponoć im bliżej porodu się pobiera, tym lepiej, a tym kobietom, które nie mają wyniku, podaje się antybiotyk profilaktycznie. Tak na SR nam mówili.
    Dziewczyny, czy Was też dobija ta pogoda? Ja chyba niedługo w jakąś depresję wpadnę. Nie mogę już za okno patrzeć, bo te zimowe widoki mnie dołują..:(
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Również trochę mnie dobija ta pogoda...
    Zwłaszcza jak mam jechać w trasę, jak dziś :/
    Mam nadzieję, że weekend majowy nam to wynagrodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    mnie też załamuje ta pogoda , zero chęci do życia :devil: zupełnie na nic nie mam ochoty..
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Mam nadzieję, że weekend majowy nam to wynagrodzi.

Ja chciałam bardzo gdzieś jechać w weekend majowy, ale dotarło do mnie, że 29 kwietnia będę donoszona, więc niekoniecznie dobry czas na wyjazdy;) Mąż zresztą powiedział, że nie zamierza nigdzie ze mną jeździć;)
    Chcieliśmy za to pojechać gdzieś w kwietniu, przynajmniej na 2 dni, a tu taka pogoda..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.