Ew3ame, Magda, Dominiczka dziękuję za odpowiedzi :) U mnie na twardnienia brzuszka i zmiękczanie szyjki zdecydowanie pomógł magnez w zwielokrotnionej ilości - widocznie problem nie był aż tak duży.
Dziewczyny ratujcie! 15tc dobiega ko9ńća a ja dalej nieprzytomna chodzę :( W łożku ląduję już o 21, w ciągu dnia jak się uda potrafię sobie z Franiem uciąć 3h drzemke. Piję wodę z cytryną, imbirem i miodem co podobno dodaje enrgi, zieloną herbatke i nic. Wychodzę na zewnątrz na okolo godzinke i dalej nic. W pierwszej ciązy zmęczenie jak ręką odjął odeszło wraz z przyjściem drugiego trymestru.. Morfo mam dobrą a zmęczenie dalej mnie dopada
Akirka, ja nigdy problemów z tarczycą nie miałam, robiłam rutynowe badania na początku ciąży i wsio było ok. Teraz właśnie dostałam skierowanie od lekarki na badanie tarczycy i chyba pojde zrobic te badanie wczesniej bo wizyte mam dopiero za 3 tygodnie :/
Z tym zmęczeniem to chyba różnie bywa. Koleżanka miała tak przez całą ciążę. Żadnych innych objawów typu nudności, zgaga itp nie miała, tylko spała po kilkanaście godzin na dobę... A badania wszystkie dobre.
Ja dzisiaj też po wizycie z pobraniem wymazu na GBS - czyli w temacie. Miałam już paciorkowca kiedyś, więc podejrzewam, że teraz może też wyjść... Poza tym potomek pcha się mocno na świat i zdaniem gina nie wytrzymamy 3 tygodni w dwupaku - kazał nam przyjść za 2. Zobaczymy jak będzie :D Jak się pogoda polepszy, to może naprawdę dziecię będzie chciało się ewakuować ;-) Muszę się pospieszyć z praniem i prasowaniem. I do tego spakować torbę do szpitala, bo na razie wszystko leży na wierzchu i czeka
Dziewczyny a ja tak trochę nie w temacie.. Ale czy to możliwe, żebym ja już miała siarę? Miałam dziś małą plamkę mokrą na staniku i jak nacisnę, to wypływa z sutka bezbarwna wydzielina...
Witam się środowo. Wszystkie Wy tu o siarze piszecie, a u mnie jak nie było tak nie ma. Tylko potwornie, masakrycznie sutki mnie bolą i mi się brodawki ciągle powiększają. W nocy znów miałam straszny sen. Znów śniło mi się, że mam skurcze, taki mocno twardy brzuch i pojechałam do szpitala. Tam mi powiedzieli, że mogę w każdej chwili urodzić. I strasznie się bałam. A męża zapytałam czy wie jaki wózek ma zamówić i w ogóle całą wyprawkę kupić, bo przecież nic jeszcze nie mamy.
Dziewczyny jak chodziłyście często przed porodem do ginekologa?od którego tygodnia?Teraz chodzę co4tygodnie. Co do weekendu majowego to jak tez mam nadzieję ze pogoda sie poprawi.W lutym kupiliśmy te wycieczkę na gruponie i do końca kwietnia musimy go wykorzystac.
Dzasti ja tez nie mam siary ale sie tym nie przejmuje.Ale masz rację.Sutki mi sie wydłużyły nawet mój maz to dzis zauważył.W święta piersi mnie masakrycznie bolały i były twarde.
Witam Was Dziewczyny!Dawno tu nie zaglądałam,nie jestem zupełnie na bieżąco,jakoś ciężko mi wysiedzieć przed komputerem. Jeśli pojawiły się na świecie nowe dzieciaczki to gratuluję serdecznie ich mamusiom,mam nadzieję, że szybko nadrobię wszystkie wpisy. Mi znów zimno na ustach wyskoczyło dzisiaj.Jutro mam wizytę, jestem ciekawa czego się dowiem, oby wszystko było dobrze.Mi siara leci,najczęściej z lewej piersi i to coraz bardziej,dziś rano to już konkretnie poleciało,bezbarwna ciecz,ale po wyschnięciu jest żółta plama. Dziś liczyłam i do terminu zostało już tylko 70 dni,o mamusiu jak ten czas leci ,a strach coraz większy. W nocy trudno spać, ba trudno znaleźć dogodną pozycję,na plecach brakuje tchu,na prawym boku czuję jakby mi żebro w płuco się wbijało, a jak tylko położę się na lewym, to moja mała serwuje mi takie kopniaki, że ni w ząb zasnąć się nie da. No to sobie pomarudziłam
Moje drogie wlasnie wyjezdzam na badanie usg :-) buu ale mam stresa ;-) ja chodze co 4tyg caly czas a dzis mija 5 bo swieta byly i kazal przyjsc pozniej :-) prosze o kciuki :-D
Ale się za wami stęskniłam! Karolek pozdrawia wszystkie e-cioteczki :) . Jak możecie odkopcie listę bo jestem ciekawa kto tam następny w kolejce na porodówkę :P
Ja tez ni mialam i nie mam jeszcze siary :o Ja to chodze teraz co dwa tyg aczkolwiek teraz akurat wypadnie tak ze bylanm wczoraj i jade za tydzien na wizyte a potem po 2 tyg.
Dominiczka ma rację, zresztą Żabka też może się nie mylić.Mi się wydaje, że to jest to co ja czuję,tzn mój puls,najczęściej pojawia się w tamtej okolicy,ale bywa, że w innym miejscu też i to mam tak od 12 tygodnia gdzieśNo nie wiem,ale to na pewno nic ,co mogłoby cię zaniepokoić
ja też witam po dłuższej nieobecności. Podczytywałam codziennie prawie ale weny brak. Dziś byłam u lekarza - wszystko ok. Mały waży niecałe 1500 gram, wyrównał mu się brzuszek bo tak jak u Akirki był mniejszy, teraz wszystko ładnie nadrobiło i mniej więcej jest w podobnym tygodniu. Usg wyprzedza OM o 6 dni, więc ok :) Ruchy Małego są, często muszę się położyć, by poczuć ale coraz rzadziej wpadam w panikę, że w ogóle nic nie czuję. Przerwy są max 3-4 godzinne więc chyba ok.
Agosa, ja ruchy czuję już od miesiąca, oczywiście tylko wewnętrznie ale to na pewno TO! A jak przyłożę rękę to najczęściej na środku czuję równomierne pulsowanie czyli po prostu mole tętno. W końcu teraz pompuję krwi na dwóch:)
Jestem, jestem :) Na wizycie ok, wymaz na GBS pobrany bez przypominania takze juz jestem spokojniejsza :) Wyniki badan bardzo dobre - ciesze sie, ze wreszcie nie mam anemii Moje cisnienie i tetno Synusia w porzadku :))) Teraz tylko czekac na porod :) Nastepna wizyta i KTG za 2 tygodnie o ile dotrwamy :))) Nie sprawdzali mi dzis szyjki, takze nie wiem czy tam sie juz cos dzieje czy jeszcze nie...
Venika trzymam kciuki! Daj znac jak po CC i w ogole... i duzo zdrówka i cierpliwosci - jak juz bedziesz w formie i utulisz Maleństwo to nie puścisz ;) :*