Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeApr 3rd 2013
     permalink
    U mnie po wizycie też ok. Mała urosła, czyli ok:) Dysproporcji już nie ma takiej dużej, do tego niunia strasznie się wierciła i nie można było dokładnie brzuszka zmierzyć, ale ok. tygodnia różnicy teraz jest. Waży ok.1900, więc raczej mało, no i ginka znów powiedziała, że 3500 nie przekroczy. Dostałam Medargin, żeby trochę więcej przykoksowała. Wody ok, szyjka tak samo. No i już dziś pobrała mi GBS nie wiem czy mi wróży szybszy poród;) Następną wizytę mam za 2 tygodnie, bo trzeba częściej kontrolować te przyrosty dzidzi.
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    venika: niestety jutro jeszcze nie będę tulić i to jest właśnie najgorsze w cc bo dopiero jak dam rade sama wstać to mogę zobaczyć maleństwo

oj to faktycznie :( ale tak jak piszesz pierwszy placz dzidzi to juz taka radosc, ze da Ci sile, zeby szybko stanac na nogi :) Zaciskam mocno :)

Eveke a jak tam Twoj wynik GBS, odebralas juz?

Treść doklejona: 03.04.13 20:05
    Akirka, super ze wszystko w porzadku i Malutka rosnie i nadrabia :)
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Venika kochana trzymam mocno kciuki za Was :bigsmile: a Leszek ma kolki :cry:

Treść doklejona: 03.04.13 20:10
    Bardzo mocno trzymam kciuki za wizyty aby były same pozytywne wiadomości i cieszę się z wizyt gdzie z Waszymi maleństwami jest dobrze :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    venika, moja siostra po cc po godzinie gdzieś miała już małą doczepioną do cyca i prawie cały dzień mała była na sali, odsypiała poród. W nocy ją zabrali a rano jak siostra wstała to zajmowała się córą
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Jakby ktos uaktualnial liste to my oczekujemy chlopca:)
    Powroce jeszcze do tematu tranu w ciazy. Mieszkamy w Norwegii i tu jest wrecz nakazany tran w ciazy. Jesli ktos boi sie rteci itp. to polecam tran Møllers, choc pewnie jest wiele innych bezpiecznych na rynku. U nas Møllersa podaje sie dzieciaczkom, doroslym jak i osobom starszym. Ja niestety jestem uczulona wiekszosc ryb, wiec musialam sie zaopatrzec w olej z lososia. Mi wiele razy polozna powtarzala, ze dla rozwoju mozgu, wzroku itd. jest tran bardzo potrzebny i jesli chce zrobic cos dobrego dla nienarodzonego dziecka to tran, tran i jeszcze raz tran. Jak ktos nie lubi lub nie chce, istnieja omega 3-6-9 roslinne np. Udo's choice. Natomiast w tranie sa jeszcze inne wazne witaminy min. witD, na ktorej niedostatek cierpi co drugi czlowiek. Nie chce sie wymadrzac, ale z racji studiowania bioinzynierii tez mam na ten temat niemale pojecie. W kazdym razie mam nadzieje, ze komus moglam pomoc.
    U nas od dzis herbatka z lisci malin :) W sumie zaluje, ze wczesniej nie zaczelam pic. Tak samo jak obiecywalam sobie masaz krocza od 30.tc, a tu juz 36. i jakos checi brak..
    Na dzisiejszej wizycie u poloznej dowiedzialam sie, ze mlody juz w miednice/kanal wchodzi glowka (nie jestem pewna jak to sie mowi). Stad moje bole w kosci lonowej, z racji poluzowanej mednicy. Troche mnie to bardziej zmobilizowalo i i oprzytomnilo, ze to przeciez ostatnia prosta przed nami i nie mozna juz mowic, ze " to jeszcze tyyyyle czasu dio porodu". Stad zakup herbatki ;)
    Pozdrawiam Was serdecznie i sciskam kobitki.
    Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Akirka,tez bralam medargin do konca ciazy,do tego acard do 37tc(ale u mnie lozysko cos zle pracowalo). Twoja mala i tak duzo wazy,moja w 29tc wazyla 900g.
    Venika, ja mialam cc w narkozie i dziecko od razu po wybudzeniu mnie(mala ur,sie o 19.47, a na oddzial trafilama kolo polnocy),bylo od razu ze mna. Potem na 3 h polozna sie ulitowala nade mna i zabrala mala do siebie do dyzurki,bo ja nieprzytomna bylam ze zmeczenia.
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Montenia, łożysko u mnie wygląda dobrze. Ginka powiedziała, że się nie czepia na razie, ale, że jak dzidzia będzie mało przybierać, to pójdę do szpitala, żeby dokładnie wszystko sprawdzić.
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Akirka kciuki zacisniete! :)
    Powodzenia, badz silna!
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Akirko,zawsze lepiej sprawdzic. Ale nie martw sie na zapas. Ile roznicy jest w pomiarach? U mnie bylo 5 tygodni do tylu,wiec dobrze nie bylo.
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Kciuki :) i ciesze się z udanych wizyt ;D
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeApr 3rd 2013 zmieniony
     permalink
    Cloe u mnie GBS nadal nie wykonany...
    M dziś był i tylko się wkurzył, kazali mu wczoraj odebrać, a że nie mogł, pojechał dziś... a i tak guzik...

Akirciu a którym centylem idzie mała?
    Moja w 33tc miała 2kg wiec u Ciebie tydzień wcześniej w sumie tylko 100g mniej... może wcale nie będzie tak źle :wink:
    --
  1.  permalink
    akirka: Waży ok.1900, więc raczej mało

Krzyś słabo rósł, pamiętam, że przed USG w 32tc, czyli dokładnie na tym etapie co Ty, moja gin mówiła, że ważne, żeby mały ważył więcej niż 1700g, wtedy nie ma podejrzenia hipotrofii. Ważył właśnie coś ok 1900g, urodził się w 37tc z wagą 2600g. Ewunia na tym etapie też ważyła podobnie, urodziła się 35/36tc z wagą 2450.
    Natomiast waga według USG to zawsze jest +/- 10%. Krzyś był taką chudą długą glizdką, miał chudy brzuszek i małą główkę, więc USG robione dzień przed porodem "wyliczyło go" na prawie 200g mniej. Ewcia za to była bardziej proporcjonalna, więc USG godzinę przed porodem wyliczyło ją na niecałe 200g więcej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Właśnie nie zabrałam od ginki wydruku z usg z tymi pomiarami.. Ale z tego co pamiętam to brzuszek był na 32t2d, a reszta na 33t2d. Więc tej różnicy, która była już nie ma, ale chodzi o to, że jest malutka i czy będzie dobrze przyrastać dalej.
    Ev - 10 centyl dla tego tygodnia to ok.1750, a 50 to 2350, więc ona gdzieś po środku. Nie mam właśnie tego wydruku, żeby sprawdzić;/
    Kochane, dziękuję Wam bardzo za wsparcie. Ja się na razie nie martwię za bardzo, skoro ginka mówi, że jest ok, to jest. Jedyne moje zmartwienie, że nie mam takich malutkich ciuszków, jakby rzeczywiście się urodziła mniej niż 3 kg;) Dziś już mężowi w Tesco pokazywałam ciuszki na Tiny Baby, żeby w razie co, to zakupił odpowienie ;)
    --
    •  
      CommentAuthormontenia
     permalink
    Akirka, masz ciuszki na 56cm? Moja miala 2880g i spokojnie w 56 ja ubieralam, z mniejszych mialam moze kilka sztuk. a tak na 56cm.
    A co mowila dr.Sarap? On mnie bardzo uspokoil,mimo ze moj mala nie rosla zbyt dobrze. U Ciebie nie ma duzej roznicy pomiarami, wiek usg jest prawie taki sam jak wiek ciazy. Spokojnie. Moja w 29tc miala wymiary na 24/25tc.

Treść doklejona: 03.04.13 21:15
    Znalazlam dokumenty z ciazy i moja corka w 32tc wazyla 1458g, w 34tc wazyla 1556g,37tc-2369g,,39tc-2718g. urodzona w 42tc 2880g. To Twoja corcia jest 500g wieksza niz moja w tym okresie :wink:. Spokojnie!
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    U dra Sarapa wszystko się zgadzało, ale też mówił, że raczej drobne dziecię będzie. Dlatego tak się nie martwię, bo on miał lepszy sprzęt i dokładniej wszystko pomierzył. A dziś dzidzia się tak wierciła, że nie można było porządnie złapać obrazu tego brzuszka.
    Parę sztuk mam na 56, więc może będzie ok:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Probuje poprawic liste ,jesli cos pomieszalam ja to przepraszam za pomylke :* Nadrobilam wpisy i wszystko mi sie pomieszalo haha

1. venika 05.04.2013 (dziewczynka)
    2. baribal 14.04.2013 (dziewczynka)
    3. cloe78 20.04.2013 (chłopiec)
    3. Magda 19800 20.04.2013 (dziewczynka)
    4. Ange 24.04.2013 (chłopiec)
    5. 85darcys 28.04.2013 (chłopiec)
    5. Czajnik 28.04.2013
    6. KARKO 30.04.2013 (chłopiec)
    7. eveke 02.05.2013 (dziewczynka)
    8. lilijeczka 05.05.2013 (chlopiec)
    9. mamusiaNJBP 09.05.2013 (chłopiec)
    10. aravls 15.05.2013
    11. W_P_Gosia 20.05.2013 (chłopiec)
    12. akirka 21.05.2013 (dziewczynka)
    13. AgaMama 23.05.2013 (chłopiec)
    14. Kandyzowana 30.05.2013 (chłopiec)
    15. Yol 01.06.2013
    16. Kama77 9.06.2013
    17. Andzia1508 12.06.2013 (dziewczynka)
    18. Kasiek 13.06.2013 (chłopiec)
    19. olaolaolaola 11.06.2013
    20. Żabka221 15.06.2013 (dziewczynka)
    21. meganr1 17.06.2013 (chłopiec)
    22. blubis 18.06.2013 (chłopiec)
    23. mysiamm 25.06.2013 (dziewczynka)
    24. Migotynka 1.07.2013 (dziewczynka)
    25. Kamilcia3010 3.07.2013 (chłopiec)
    26. edytak1984 05.07.2013
    27. mangaa 12.07.2013 (dziewczynka)
    27. dżasti 12.07.2013 (chłopiec)
    28. sloneczko32 13.07.2013
    28. Calypso77 13.07.2013 (dziewczynka)
    29. pirat_ 14.07.2013
    30. ew3ame 15.07.2013 (chłopiec)
    31. Tylkonadzis 16.07.2013 (dziewczynka)
    32. Swisssky 18.07. 2013 (dziewczynka)
    33. tejsha 20.07.2013 (chłopiec)
    34. anutka99 4.08.2013 (dziewczynka)
    35. bąbelasek 10.08.2013 (dziewczynka)
    36. Ewelajna87 13.08.2013 (dziewczynka?)
    36. MadRat 13.08.2013 (chłopiec?)
    37. Nera86 23.08.2013
    38. Stefka_84 27.08.2013
    39. Karolinka 29.08.2013
    40. Emi1212 7.09.2013 (chłopiec?)
    41. Agosa 9.09.2013
    42. Dorit 10.09.2013
    43. Asiula_6_9_91 22.09.2013 (chłopiec)
    44. Alicjatrzyna 26.09.2013
    45. nightingale_84 27.09.2013
    46. Moly123 30.09.2013
    47. Aguncia 04.10.2013
    48. Asiunia892 06.10.2013
    49. _K_i_n_g_a_ 10.10.2013
    50. Bonim 13.10.2013
    51. Mazepka 29.10.2013
    52.KAROLKA8444 4.11.2013
    53. Stokosia87 10.11.2013
    53. Sony85 13.11.2013

duuuuzo Nas tutaj :wink:

venus87: a Leszek ma kolki :cry:

baaarzo Ci slonce wspolczuje a przede wszystkim malenstu bo sie biedactwo nacierpi . Ja do 4 miesiaca chodzilam na rzesach przy Gabrysi ,to cos okropnego ,sypialam 3 h na dobe,potrafilam zasnac na siedzaco :shamed: takze naprawde wspolczuje :sad:
    Venika kciukasy zaciskam :thumbup:
    Agosa ja tez czuje to samo co opisujesz ,to napewno Nasze tetno .Ruchy maluszka odczuwam juz od prawie miesiaca i naprawde sie roznia ,nie sa takie rytmiczne :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    ja troche nie w temacie ale jak możecie i znacie fajne i sprawdzone strony z rzeczami dla maluszków , sklepy on-line to napiszcie nazwy, byłabym wdzięczna:bigsmile:
    mykam spać , bo coś nie mam siły ..
    buźki :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dobrej nocki :grouphug: mnie wciaz mecza skurcze i macica skamieniala a do tego malenstwo tam cos wypchnie tu cos wypchnie ,czuje ,ze mi skory brakowac zaczyna

kolorowych senkow :winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny
    ja zaczęłam puchnac palce przeguby i twarz oberwaly najbardziej...
    trzymam kciuki za jutrzejsza cesarke :-*
    nera współczuję skurczy
    --
  2.  permalink
    kurcze z ta waga u dzidzi to jest tak roznie.. sa duze roznice pryzrostow mauchow na podobnych etapach ciazy..
    moj w 27 mial 1010g , w 31 tc mial 1500g a pod koniec 31 juz mial 1920g (+/-10% wszedzie) i lekarz mowil ze duzy oczywiscie w normach ale mocno rosnie i jesli tak siw utrzyma to bedzie b.duze dziecko :o

a ja mialam nadzieje ze niw przekroczy 3200 ;-) a tu moj lekarz mowi ze nie ma takiej opcji..

Akirko Twoja bedzie moze z tych mniejszych ale w normie i nie ma sie co martwic jesli wszystki proporcje corci sa dobre :-)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    venika: niestety jutro jeszcze nie będę tulić i to jest właśnie najgorsze w cc

A dlaczego masz jutro nie tulić? To bardzo ważne, żebyś dostała dziecko zaraz po cc ( o ile stan dziecka na to oczywiście pozwala), żeby się laktacja rozkręciła. Powiedz, żeby Ci je przyniosły i tyle. Poleżysz te 6 godzin z dzieckiem na cycu, a potem pomału można wstawać. Ja miałam cc niecały rok temu i dostałam Kubę 20 minut po porodzie do cyca od razu (głowy nie mogłam podnieść, a on już ssał;), a te 20 minut to tylko dlatego, że mają taką procedurę, że po cc dzieci leżą chwilkę w inkubatorku, a potem już był mój;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Akircia zobacz sobie czy od początku idzie mniej wiecej tym samym centylem... problem się pojawia jak dziecko jakos nie tak przybiera, a jeśli idzie tym samym centylem to powinno być ok... najwyżej będzie mniejsza niż "standardowy" noworodek...
    --
    •  
      CommentAuthormadziauk
     permalink
    Venika - a dlaczego tak pozno Ci pokaza dziecko? Ja po CC wyjezdzajac z sali operacyjnej bylam w pozycji pollezacej i trzymalam synka w ramionach. Od tamtej pory bylismy nierozlaczni. W nocy rowniez byl ze mna, albo sama go bralam z lozeczka albo wolalam polozna by mi go podala do karmienia i przytulania sie. Non stop byl ze mna przez caly pobyt w szpitalu.
    Powodzenia jutro!
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    eveke: Cloe u mnie GBS nadal nie wykonany...
    M dziś był i tylko się wkurzył, kazali mu wczoraj odebrać, a że nie mogł, pojechał dziś... a i tak guzik...

...a no nic, trzeba czekac, nie spieszy sie im widac :/
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Venika kciuki! :D
    --
    •  
      CommentAuthorlilijeczka
     permalink
    Venika - trzymaj sie jutro! Moze jednak dadza Ci maluszka wczesniej.
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
    • CommentTimeApr 4th 2013
     permalink
    Witam się porannie i życzę udanego dnia
    u mnie dzis ok.bez sensacji po wczorajszych wymiotach
    veni trzymam kciuki za cc.
    Mango malucha będziemy oglądać dopiero w pon.
    Teraz wizyty z badaniami oraz było sprawdz szyjki i tetna.
    --
  3.  permalink
    dzien dobry :) 'co za pogoda... :/ az nic soe nie chce...
    Veni mocno kciukam za CC bedzie dobrze!! :)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    To i my sie witamy z rana :bigsmile:
    trzymam kciuki za Veni i pozostale mamusie co maja dzis wazny dzien :smile:
    Wczoraj na wizycie dostalam juz skierowanie do szpitala :bigsmile: Moj gin stwierdzil, ze od przyszlego tyg moge juz rodzic :wink: pobral mi tez wymaz na GBS a winik bedzie dopiero za tydz w piatek wiec do tego czasu mam zaciskac nogi :wink: gdybym nie urodzila do 24 mam sie u niego zjawic ale powiedzial, ze raczej nie bedzie takiej potrzeby bo urodze wczesniej, bo dzieciatko jest juz bardzo nisko :wink:
    --
  4.  permalink
    Ange no to oby szybko i malo bolesnie :D

Sluchajcie.. moj dzidzius ma.w.brzuszku czkawke kilka razy dziennie i czasem sie zastanawiam czy tak powinno byc? Czy z nim wszystko w porzadku?! brzuch mi lata wtedy tak ze hej...

a poza tym juz mi bardzo coezko.. nie wiem jak ja przetrwam kolejne tygodnie bo juz naprawde mi bardzo synek zaczal ciazyc nie mowiac juz o spaniu ze to robi sie wrecz trudne... podziwiam mamusie na koncowce co lataja po miescie , na jakoes zajeci itp. ja oprocz zakazu lekarza i nakazu lezenia to i tak bym rady nie dala.. :o
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Kandy moj tez ma czkawke czasami czesciej i trwa od kilku do kilkunastu minut! tez nie martwi, ze sie meczy ale nic na to nie poradzimy ponoc wtedy cwiczy oddychanie :smile:
    ja nie moge uwierzyc , ze to juz koncowka bo nie czuje jakiegos wielkiego ciezaru moze dlatego , ze moja pileczka nie jest gigantyczna albo synus nie jest ciezki hehe
    Gdzies uslyszlalam zdanie " maly brzuch - duzy maluch " ciekawe czy u mnie sie sprawdzi :wink:
    --
  5.  permalink
    Ange zycze Ci by Maluch byl akurat a nie koksu :-) na ktorego zapowiada siw moj syn :O
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    witam mnie sie zyc odechcialo ,milego dzionka Wam zycze :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Nera, dlaczego odechciało się? Trzymaj się.
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    witamy się i my ;)
    Venika- kciuki .:bigsmile:
    pytałam wczoraj o fajne stronki z rzeczami dla maluchów ale nikt nie odp..;/ może dzisiaj ? :bigsmile:
    Miłego dzionka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Sluchajcie.. moj dzidzius ma.w.brzuszku czkawke kilka razy dziennie i czasem sie zastanawiam czy tak powinno byc?

Kandy, moja też ma kilka razy na dzień i czasem po 20 min. Więc to chyba normalne.
    Do mnie już dzwonił kurier, że wiezie przesyłkę z proszkami do prania i resztą wyprawki, więc trochę poprawił mi humor:) Wczoraj już posegregowałam ciuszki i wyszły mi 4 prania samych ciuszków, plus jeszcze pieluszki, kocyki itp.
    Później jadę do laboratorium zawieść wymazy, ale właśnie mąż mi powiedział, że wczoraj skończył się przegląd w samochodzie.. Najwyżej wykręcę się ciążą;)
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Żabka sprawdz tutaj http://www.smyk.com/ubrania/dla-niemowlat moja siorka kupila dla mojego synka kilka ubranek ale w sklepie bo maja lepsze oferty i czasami mozesz kupic w promocji za grosze :smile:
    --
  6.  permalink
    Kasiu to troche ulzylo ze tez ma czkawke :)

Nera co sie stalo?!?!

ja dzis wychodze po wyniki do szpitala i odwiedzic tam kolezanle co urodzila niespodziewanie w 36 tc w dniu w ktorymmiala.miec wypis do domu z antybiotykiem na bakterie w moczu :o maly mial 51cm i 2850g. zdrow jak ryba tylko wyszla zoltaczka wiec sie naswietlaja. To pocieszajace ze dzidzius w 36tc to juz dzidzius gotow do zycia :-) takze byle.jeszcze.dotrzymac te 3 tyg i 1dzien i moge rodzic;-)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Żabcia no sprawdź sobie oferty sieciówek typu zara, kappahl, h&m (choć te dwie ostatnie nie prowadzą sprzedaży wysyłkowej w PL).
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
    • CommentTimeApr 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Ja jeszcze kupuję ciuszki (np. next) z halens
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    oo, proszę halensa nie przeszukiwałam :D
    --
  7.  permalink
    Kochane prosze Was o modlitwe! wczoraj dostalam krwawienia, pojechalam od razu do mojej ginki. dostalam progesteron i buscopan i calkowity nakaz lezenia,a jesli sie nasili to od razu do szpitala mam jechac. bardzo bardzo sie boje!!!! na szczescie wymazy negatywne i szyjka jak na razie dluga i zamknieta.

Nera kochana, co sie stalo? tule!
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Nera86: 1500zl za ciepla wode ,gdzie tylko listopad i grudzien mieszkalismy a mieszkanie 10 miesiecy puste stalo.Czy to mozliwe ze 2 osoby z dziecmi orzez 2 miesiace tyle by nabili ?

To może po prostu przejdź się do spółdzielni / wspólnoty mieszkaniowej i zapytaj, jakie było zużycie od 1 listopada do 31 grudnia, przemnóż sobie i zobaczysz, czy się zgadza.
    Tylko ciepła woda? A co z zimną? Wychodziłoby, że podgrzanie wody u Was jakieś drogie, skoro żadnych niedopłat w ziemnej wodzie nie macie!

Nera86: do tego mam wypowiedzenie najmu lokalu (obecnie tam nie mieszkam) i ogolnie sie wali

Skoro tam nie mieszkasz, to w sumie dobrze, że Cię "wyrzucają" - nie będziesz musiała opłacać. Bo szczerze to dla mnie wywalanie pieniędzy w błoto za mieszkanie, które stoi puste. Tym bardziej, że jak mówisz z kasą u Was krucho.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mónikha: Skoro tam nie mieszkasz, to w sumie dobrze, że Cię "wyrzucają"

to bardzo zle bo ja teraz do konca kwietnia tu wynajmuje i musze tam wrocic z przyczyn pewnych ,do tego tam sa moi rodzice :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Nera86: chyba moj byly maz z rodzina mnie przeklnal ze lekko w zyciu mam

Już któryś raz mówisz, że co złe to wina innych, którzy Ci źle życzą / zazdroszczą :devil:. Odpuść ludziom, bo oni na to wpływu nie mają. A jeśli już, to jest takie powiedzenie, że tak jak dobro wraca, tak samo zło, które się innym wyrządziło. Sorry.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ogolnie doplata za wode 500zl ,a za podgrzewanie cieplej wody 1500zl ,chore :shocked: ale to juz musza wlasciciele wyjasniac bo mnie teoretycznie tu nie ma
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    No to nie zazdroszczę! Nie da się jakoś odkręcić tego wypowiedzenia? Kurcze, Ty jesteś główną wynajmującą? Nie wiem czy tak to działa, ale podobno lokatorów z dziećmi / tym bardziej chyba kobiet w ciąży nie można usunąć, chyba, że nie płacą albo cuś.
    A jaka jest przyczyna wypowiedzenia?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mónikha: Już któryś raz mówisz, że co złe to wina innych, którzy Ci źle życzą / zazdroszczą :devil:. Odpuść ludziom, bo oni na to wpływu nie mają. A jeśli już, to jest takie powiedzenie, że tak jak dobro wraca, tak samo zło, które się innym wyrządziło. Sorry.

nie ma to jak wsparcie :confused: uciekam z forum bo zbedne sa sprzeczki a jak widac czasem niektorzy potrafia dobijac a nie w druga strone ... faktycznie ,lepiej dusic wszystko w sobie bo jak widac wyzalenie sie pogarsza samopoczucie ,nie polepsza
    nie bylo tematu bede udawac dalej ,ze jestem szczesliwa :thumbup:
    trzymajcie sie cieplutko :grouphug:
    >
    Venika -kciuki bo to juz dzis :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Nera86: niektorzy potrafia dobijac a nie w druga strone

Bo odważyłam się napisać, że zło wraca tak samo jak dobro? Niestety taka prawda. Nie będę głaskać po główce, gdy już kolejny raz piszesz, że wszystko co złe to przez KOGOŚ!
    Wg mnie nie na miejscu jest złorzeczenie na innych ludzi! Skąd głupi pomysł, że masz większe koszty bo były mąż Ci źle życzy? No bez jaj. Pewnie nie odezwałabym się, ale już kiedyś też w szoku byłam, gdy napisałaś, że coś złego się dzieje i że to wina innych, bo pewnie Ci zazdroszczą. Nie lubię takiej postawy.

A pozostałe wpisy podtrzymuję - sprawdź w spółdzielni, dlaczego taki rachunek macie. Co innego można radzić?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mónikha zycie mi sie wali , zajelo by mi sporo czasu wyjasnianie i ukladanie tego w calosc. o co do
    Mónikha: Skąd głupi pomysł, że masz większe koszty bo były mąż Ci źle życzy?

ja tak nie napisalam ,tylko ,ze poprostu mnie chyba przeklna ,a poza tym to tylko przenosnia ,slowa zdolowanej osoby wiec nie trzeba sie odrazu unosic tak :wink: przeciez nie mowie,ze jakies czary rzucil -poprostu tak sie mowi jak ktos ciagle gada zle o Tobie
    Na tym watku chyba naprawde czesto zlosliwe hormony gore biora bo juz nie raz ktos atakuje ,a poza tym piszesz tak jakbym wiecznie narzekala .

Treść doklejona: 04.04.13 12:11
    nie zawsze sie miewa dobry dzionek ,kit z moimi problemami ,zle zrobilam dzielac sie nimi tutaj

Mónikha jest ok ,tematu nie bylo :thumbup: mozesz ochlonac :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.