Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    nera nie poddawaj się...czasem coś wydaje się końcem świata, a za chwilę okazuję się że tylko wyolbrzymialiśmy problem, albo nagle fundusze się znajdują...3 maj się!
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorMónikha
    • CommentTimeApr 4th 2013
     permalink
    Nera86: poprostu tak sie mowi jak ktos ciagle gada zle o Tobie

No ja się z tym nie zgadzam i uznaję to za bzdurne wytłumaczenie nieprzyjmności losu:neutral:. Czasem jest pod górę, pojawiają się poważne problemy, ale nie mamy prawa winić za to ludzi, z którymi się w kłótni / gniewie pożegnaliśmy. Bo niby jak oni mieliby nam ten zły los na głowę sprowadzić?
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    A mnie zupełnie bez związku przypomniała się piosenka Kabaretu Starszych Panów. Tekst osobno tutaj :wink:
    Dobrego czwartku, Dziewczyny!
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeApr 4th 2013 zmieniony
     permalink
    Mónikha nie marzucam Bron Boze bys sie z tym zgadzala :wink: piszac to wszystko nie liczylam tez na -ojej jak mi ciebie zal itp

poprostu potrzebowalam sie wygadac, tylko tyle ,to tez zle ?? masz przyjaciol? odwiedza Cie ktos w ciagu dnia ? Chyba mozesz tyle zrozumiec i uszanowac to ,ze sobie napisalam jakies tam glupotki . Czasem dobrze jest zacisnac zeby i nie skomentowac wogole jesli ma sie zamiar najechac bo naprawde moze ktos poczuc sie jeszcze gorzej :wink: Watku sie trzymam ,nie wkleilam zdjecia brzuszka,nie pisze o laktacji,ani o staraniu sie o dziecko wiec spokojnie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ah dziewczyny,bez sensu te animozje... Każda z nas ma jakieś problemy, jedna większe inna mniejsze, ale jesteśmy tu po to, aby się wesprzeć.
    Ja o swoich rachunkach to już nie wspomnę:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Nera86: Chyba mozesz tyle zrozumiec i uszanowac to ,ze sobie napisalam jakies tam glupotki

Szanuję, ale komentuję. Czy napisałam, Nero zamilknij? Nie, pisz sobie, a ja mam prawo się z tym nie zgodzić i też napisać, prawda?
    Nera86: Czasem dobrze jest zacisnac zeby i nie skomentowac wogole jesli ma sie zamiar najechac bo naprawde moze ktos poczuc sie jeszcze gorzej

Najeżdżam? Zwyczajnie nie zgadzam się z Twoim tokiem argumentowania losu, który Cię dotyka. Sama mam problemy rodzinne i nie przyszło mi do głowy, by winić innych za to. Nie chciałam byś czuła się "jeszcze gorzej", ale raczej byś spojrzała na to z innego pktu widzenia. Tyle.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Mónikha przeciez ja nie twierdze ,ze najezdzasz tylko czuje sie wytykana a to roznica ,prosze -.skonczmy komentarze na ten durny temat bo tylko strony zasmiecamy a ciagle piszemy to samo :hugging:

dżasti: , ale jesteśmy tu po to, aby się wesprzeć.

i dlatego podzielilam sie swoimi problemami -poprostu by sobie ulzyc bo czasem glupie wygadanie sie sprawia lekkosc na serduchu :winkkiss:
    Dodajac -wiem ,ze winic kogos bo sie zycie popitolilo to bzdura ,napisalam tak o nim ze wzgledu na pare faktow bo co sie odezwie ,cos napisze czy wpadne na niego to zbiegiem okolicznosci mi na wspak wszystko leci hehe (mozna powiedziec ,ze w gniewnym zarcie to przytoczylam )
    tak samo -smialismy sie z moim wczoraj ,ze odkad nosze nazwisko tamtego - zycie mi sie zaczelo burzyc i zamiast uslanie rozami to mam uslane dlugami :boogie:
    oooo jutro polowa ciazy za mna :crazy: jeszcze tylko drugie tyle i usciskam mala istotke :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Alicjatrzyna mocno trzymam kciuki za Was!
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Nera, też właśnie dziś spojrzawszy na Twój suwaczek stwierdziłam, że szybko mi Twoja ciąża leci, bo to już zaraz 21 tydzień się zacznie :smile:
    I oczywiście kciuki za Alicję i jej maleństwo...
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Nera86: odkad nosze nazwisko tamtego - zycie mi sie zaczelo burzyc

W takim razie życzę Ci - szczerze - szybkiej zmiany w tym temacie:bigsmile:.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    alicjatrzyna nie bagatelizuj lezenia ,oczywiscie trzymam kciuki ,jestem z Toba modlitwa bo wiem co czujesz -przezywalam to z pierwszym dzieckiem ,dodam, ze ja zas mialam szyjke krotka i nie domknieta od 8 tygodnia ciazy -donosilam do terminu ,czego i Tobie zycze :hugging: dbaj o siebie
    Mónikha:
    W takim razie życzę Ci - szczerze - szybkiej zmiany w tym temacie:bigsmile:.
    --

mam rozumiec -szybkiej zmiany nazwiska ?? :kissing::whorship: hehe
    _K_i_n_g_a_: że szybko mi Twoja ciąża leci, bo to już zaraz 21 tydzień się zacznie :smile:

mnie sie dluuuuzy ale to zapewne przez to oczekiwane USG ,mysle za jak juz bedzie po to zleci ino mig :wink:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Dziewczyny ja tez myslalam ze ta moja ciaza to tak powolutku idzie a teraz wydaje mi sie , ze przelecialo tyle tyg raz dwa. Jak sobie pomysle o tych 2kreseczkach, pierwszych kopniaczkach i falowaniach brzucholka to az mi sie lezka w oku kreci a juz za chwile malenstwo bedzie z nami :-D:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Ange: Jak sobie pomysle o tych 2kreseczkach, pierwszych kopniaczkach i falowaniach brzucholka to az mi sie lezka w oku kreci

ja to pamietam jeszcze te uczucia z poprzednich ciaz /doslownie jakby to bylo pare dni temu ,te wspaniale wspomnienia zostaja na baaaardzo dlugo :thumbup: pierw zawsze nie moge doczekac sie malenstwa a po porodzie tesknie za brzuszkiem :tooth: jak to sie mowi /kobieta zmienna jest :swingin:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Powiem Ci Nera , ze chyba masz racje bo ja juz wiem, ze bede za nim tesknic :D hehe w okresie ciazy najfajniejsze jest to , ze nie musze sie martwic tluszczykiem na brzuszku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Alicja kciuki za Ciebie i maleństwo! :thumbup:

Nera mogę z ciekawości zapytać w jakim jesteś wieku?
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    eveke:
    Nera mogę z ciekawości zapytać w jakim jesteś wieku?

W Twoim wieku ,milego popoludnia :* ja dzis mam za zadanie stworzyc stroj bociana dla corki do przedszkola :wink:
    --
  2.  permalink
    Kochane dziekuje za wszystkie kciuki! Dzis juz krwawienia nie ma, pozostalo jeszcze malutkie plamienie, ale leze calutki czas. Strasznie sie wczoraj wysteaszylismy! Te z Was ktore pamietaja moja historie nA pewno wiedza co czulam. Jurro mam znow wizyte wiec zobaczymy co ginka powie. Moze sie to jakos wszystmo upokoi! A jakby jeszcze bylo malo, to karolinka mi sie rozchorowala. Od rana ma wysoka goraczke. Mysle ze moze troche i z emocji bo dzis mi powiedziala ze bedzie tu ciagle ze mna lezec, ze nie bedzie wstawac i chodzic do przedszkolka:)) slonce moje najdrozsze:))
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kochana Córeczka:D
    Trzymajcie się dzielnie.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Dziewcyzny, boje sie..

dzis pochodzilam chwile po szpitalu (odebrac wyniki i przy okazji odwiedizlam kolezanke ale to trwalo 15 min), i w sklepie obok i wrocilam do domu i aczelam miec leciutenkie plamienie na brązowo.. tera zjest tego odrobine wiecej, pojawil sie skrzep i kropeczki krwi... mialam tak po badaniach w spzitalu ale potem byla juz cisza prze ztydzien.. lekko cmi mnie tez krzyz.. nie chce znow wracac di szpitala... ale cyz to moze byc znak rozwierajacej sie szyjki?! we wtorek byla zamknieta i miala ponad 2 cm.... :/
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kandy, zadzwoń do swojego lekarza.. Jeśli trzeba będzie do szpitala, to pamiętaj, że wszystko dla synka, aby jak najdłużej był w brzuchu.
    --
  3.  permalink
    zadzwonie kolo 20 bo teraz jest zajety... zastanawiam sie czy to prze zluteine moze albo nadzerka bo sie troszke dzis wysililam w WC... nie mam pojecia ale sie masakrycznie boje..
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kandy ja bym jechała na IP, albo jeszcze wcześniej skonsultowała z Gin, ale w Twojej sytuacji, po tych przebojach chyba lepiej od razu do szpitala?
    --
  4.  permalink
    poczekam godz- dwie.. jak bedzie to sie utrzymywac to cóż.. pojade :/
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kciuki za Was!
    --
  5.  permalink
    płakac mi sie chce.... to jest tak przerazajace...
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Kandy trzymajcie się! Kciukam!
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
  6.  permalink
    Kandy kochana jedz na IP. Nie ma co zwlekac. Alicjo, ja kojarze Twoja historie i kibicuje mocno. Wszystko bedzie dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorczerwinka
     permalink
    Kandy jedź na IP mi moja Pani dr zawsze powtarzała krwawienie( żywą krew) natychmiast IP.
    --
    •  
      CommentAuthorIzUK
     permalink
    Hej dziewczyny, oczywiscie z ciekawoscia wpadam na ten watek , ale tyle produkujecie ze ja nie wyrabiam z czytaniem:)
    gratuluje nowym mamusia, i juz rozpakowanym! A tym na szczycie listy zycze szybkiego porodu :)
    Czy juz ktoras przebila mnie w dlugosci dni w skurczach :tongue:
    Moj skarb jutro bedzie mial miesiac... sama nie wiem kiedy to zlecialo !
    No i przyszle mamuski wysypiajcie sie teraz, by pozniej miec co wspominac :boogie: bo chodz dziecko czasem budzi sie tylko 2 razy w nocy to i tak schodzi troche czasu na karmieniu, odbiciu i przebraniu :beard:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Kandyzowana, jedź koniecznie do szpitala, nie ma żartów jeśli krwawisz...
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    jedz i się nie zastanawiaj , może się nie rozwiera ale w każdej chwili może zaczac wiec nie ma co zwlekać .. każda minuta się liczy , trzymaj się:grouphug:
    --
  7.  permalink
    narazie leze i obserwuje. nie mam zywej krwi tylko brazowe uplawy jakby przy podcieraniu... jak leze to czuje sie dobrze i normalnie.. obserwuje i jak zobacze ze sie nasila to od razu jade a jak nie i bedzie znikac to poczekam. dzidzia normalnie sie rusza itp wiec nie panikuje. obserwuje. do szpitala jak cos mam 5 min drogi. a do lekarza i tak zadzwonie o 20..
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    Też bym podjechała, zwłaszcza po moich przebojach i porodzie w 29tc.
    Kandyzowana: To pocieszajace ze dzidzius w 36tc to juz dzidzius gotow do zycia :-)

Przykład moich pchełek pokazuje, że też wcześniejsze dzieci mogą sobie ładnie poradzić :) Głowa do góry i zaciskaj nogi. I leż, po takich przebojach nie powinnaś sobie robić wycieczek.
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Hej dziewczyny,
    Kandy czasem plamienia pojawiają się po luteinie zwłaszcza gdy jest ona podawana dopochwowo, ja na Twoim miejscu dla spokoju zadzwoniłabym do lekarza a jak sie nie dodzwonisz to zgłosić się na IP....

Czy któraś z Was miała robiony test Pappa ??
    Jak to się robi i ile płaciłyście ?
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink

Czy któraś z Was miała robiony test Pappa ??
    Jak to się robi i ile płaciłyście ?

Ja miałam na NFZ. Jest to test z krwi.
    Kandy, mam nadzieję, że wszystko dobrze, ale koniecznie zadzwoń do lekarza.
    Ja dziś wyprałam pierwszą turę ubranek. Tylko do prasowania jakoś nie mam chęci;)
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Bo ja prawdopodobnie będę musiała zrobić ten test, ale dokładnie będzie wiadomo po USG w 13tc. Trochę się denerwuje :(
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Kandy trzymajcie się z Adasiem. Obserwuj się i odpoczywaj.

Ja miałam test PAPPA płaciłam 300 zł za badanie krwi razem z tym szczegółowym USG, gdzie się mierzy te wszystkie kości. I wszystko razem miałam jako jeden wynik podany.
    -- ,
  8.  permalink
    no ja wlasnie nie wiem czy to nie efekt.uboczny dluzszego stosowania luteiny dopochwowo i w ostatnim czasiebtylu badan ginekologicznych z moja mega nadzerka... moglo tez mi jakies.naczynko peknac od wysilku robienia za przeproszeniem kupy... dopuki nie mam boli... zywej krwi a Adas siw duzo rusza... to leze i bede sie obserwowac.. jak vos mnie.zaniepokoi to napewno pojade.do.szpitala bo mam 5min drogi.. a do lekarza zadzwonie napewno.
    --
  9.  permalink
    Stokosia a czemu będziesz musiała robić ten test?Jest jakies podejrzenie?
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    KAndy i jak ? dzwoniłas do doktora?
    --
  10.  permalink
    Zabka zadzwonie za 15 minut bo wtedy konczy wizyty ..
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Kandy, to ja Ci polecam czopki glicerynowe. Ja jak tylko czuję, że musiałabym się wysilać na kibelku, to od razu czopek i w ciągu 5 minut jest po sprawie i bez wysiłku. Czasami nawet codziennie stosuję, jak mam potrzebę.
    Co do aplikowania tabletek dopochwowo, to mi ginka poradziła, żebym je zmaczała wodą przed włożeniem, wtedy nie są takie twarde i jest mniejsza możliwość uszkodzenia czegoś. Ja miałam plamienia z nadżerki po wkładaniu Clotrimazolu. Też były brązowe.
    No a jak Twój wynik posiewu?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Kandy naprawdę lepiej pojechać o jeden raz za dużo niż za mało...

Kciukam za Was.

Alicja cieszę się, że już wszystko się ustabilizowało
    --
    • CommentAuthorvenus87
     permalink
    Kandy czopki glicerynowe to dobry pomysł :wink: pobudzą jelita do pracy i będzie łatwiej zrobić kupę. Daj znać co i jak kochana
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    No wiec wydaje mi sie ze uszkodzilam sobie luteina cos bo tw brazowe plamienia i mini skrzepki to jedyne co mi dokuczalo i jeszcze sa .ale nie jest tego jakos duzo tylko przy podcieraniu... ale.bede.obserwowac.. tak czy siak jest lepiej niz bylo :-) A Adas sie tak kreci ze momentami az boli :o Rozpycha sie dziad... az czasem siw zastanawiam czy przez to rozpychanie to sobiw tej pepowiny jakos nie owinie czy cos... no ale w pon mam miec USG to go podejrzymy.. by mi zadnych niespodzianek do tego czasu nie zrobil :)

wynik posiewu z szyjki negatywny. :-)

A jak u Ciebie Akirko?

Napewno pojade jak cos mnie zaniepokoi bo narazie sie uspokoilam... ale jak vos to mam szpital 5min i pojade. najpierw i tak zadzwonie do lekarza..
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja przyjmuję cały czas luteinę dopochwowo, ale nie mam problemu z zaaplikowaniem jej. Szczerze mówiąc przez nią to mam tam cały czas mega mokro.
    A ja mam niestety też zatwardzenia. Zawsze miałam a teraz to po 2 tyg. potrafię się nie załatwiać. Ale czopków glicerynowych nie jestem w stanie stosować. Niedobrze mi poprostu po nich. Nie wiem dlaczego, ale aż mi się wymiotować chce. Coś strasznego. Raz spróbowałam i więcej nie będę. Podobno probiotyki doustne w aptece trzeba kupić - ale jakoś zebrać się nie mogę. Na razie znów wróciłam codziennie rano do jogurtów - zawsze działały.
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Kandy i jak ?
    Trzymam kciuki, żeby Adaśko chciał jeszcze siedzieć :D:D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    dżasti: a teraz to po 2 tyg. potrafię się nie załatwiać.

:shocked: szczerze mowiac nie wyobrazam sobie czekac 2 tygodnie i nic z tym nie zrobic......
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Zawsze miałam a teraz to po 2 tyg. potrafię się nie załatwiać

Dżasti - w czasie ciąży nie jest to zbyt dobre, bo może powodować twardnienia brzucha. Powinnaś wyregulować dietą, mi pomagają otręby pszenne i siemie lniane. Codziennie rano jem z jogurtem, ale i tak żeby się nie wysilać muszę stosować czopki. Można też pić syrop Lactulosum. Ja mam niestety nietolerancję laktozy, więc mi po tym było tylko gorzej, ale wiem, że działa.
    Szczerze to nie wyobrażam sobie nie załatwiać się tyle czasu. Mi jest źle już po jednym dniu bez wypróżnienia.
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Narazie wszystko ustapilo. mam sie bacznie obserwowac. skoro ustapilo to lezec i odpoczywac i w pon USG. Jak to powroci i sie nasili i pojawi sie krew badz inne dolegliwosci wtedy czeka mnie znow IP :/ jak narazie lezec i tylko wstawac za potrzeba... moglam sobie cos podraznic luteina albo od wysilku w kazdym razie uwazac i jeszcze zaciskac nogi musze... i obserwowac ruch dzidziulki a ten lobuz jest b.aktywny co mnie uspokaja :)

oby bylo lepiej a nie gorzej z kazda minuta ;)

ja mam teraz wzdecia :/

ja tez sobie nie wyobrazam 2 tyg bez zalatwiania.. po 4 dniach juz mnie rozsadza...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.