Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Mi juz zostaly.tylko brudne pozostalowci po wczorajszym i juz (chyba tfu tfu) wraca do normy
anairda - doktor zaleciła zrobić ze względu na przebycie jednej ciąży która obumarła (zatrzymanie akcji serduszka) mogło być spowodowane jakaś wadą i lepiej teraz wykluczyć...
kandy - dobrze ze sie uspokoiło bo stracha narobiłaś..
Cloe ja sie boje niestety ale chyba bardziej ludzi, ktorzy tam beda niz samego porodu
ja miałam w poprzedniej ciązy prywatną panią profesor, ale ona akurat na kilka dni wyjechała za granicę jak ja rodziłam. mało tego, nie mogłam jechać do szpitala gdzie ona pracowała, gdzie planowałam rodzić, bo akrat był pożar i nie przyjmowali... więc rodziłam w szpitalu w którym byłam pierwszy raz w życiu, bez znajomoci żadnych. Było bardzo dobrze, przyjemnie nawet. Więc nie ma co za bardzo schizowac ze znajomociami. Może zwiększać to poczucie bezpieczeństwa ale de facto może nie mieć jednak znaczenia. Teraz może uda się rodzić pod okiem prowadzacego nas prywatnie lekarza, ale jak nie, to też trudno. Łódź jest duża, może być tak że np. poród zacznie się jak będę po drugiej stronie miasta, może być ekspresowy (jak mnie lekarze po pierwszym ostrzegali) i wtedy najbliższy szpital będzie. .ja rodze w szpitalu panstwowym, nie wybieralam ani poloznej ani lekarza, loteria, licze na szczescie :)
powiem wam, że miałam b. dobre, wesołe wręcz nastawienie. usmiechałam się podczas porodu ile mogłam i poszło bdb. Podobno, jako ciekawostka powiem Wam, że własnie usmiechanie się pomaga, bo po piewsze hormony lepsze, a po drugie podobno jest związek między mięsniami twarzy a tymi potrzebnymi w porodzie i jak się usmiechamy to lepiej mięsnie pochwy czy macicy pracują;)
Za to o 17 mam ostatnią (tak myślę) wizytę u gina i pewnie dowiem się co nieco więcej o czekającym mnie porodzie.
--