Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormagda19800
    • CommentTimeApr 5th 2013
     permalink
    A ja się boję porodu :( i to bardzo! a mała od wczoraj baaardzo mało się rusza, czasem coś tam tylko plumknie i nie wiem czy po prostu się szykuje do wyjścia czy mam się niepokoić...
    --
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    Karko - ale jest odpowiedni wątek.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Ja to kiedys na zawal zejde przez ten swoj brzusio :shamed: jak czulam lekkie ruchy ino ino o 3 nocy tak kurcze do 13 zero ,cale szczescie juz teraz hasa tylko ze lekko
    --
    • CommentAuthoranutka99
     permalink
    Dziewczyny a jak tam u was z libido???? bo u mnie kiepsko :wink: zal mi tylko mezusia:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorNera86
    • CommentTimeApr 5th 2013 zmieniony
     permalink
    anutka99: a jak tam u was z libido????

u mnie brak od 6 tygodnia az po dzien dzisiejszy ,z tym ,ze od hospitalizacji mam kategoryczny zakaz ,wiec teraz i mi sie nie chce i nie moge :wink:

Normalnie czas odpoczac od watkow bo chyba z braku wiosny co niektorym hormonki szaleja i co troche jakies zgrzyty a po co psuc milusia atmosferke :wink:
    Trzymajcie sie dziewczyny :grouphug: Zycze Wam zdroweczka , lekkich porodow i zdrowych dzieci :winkkiss: Buziaczki -dziekuje za te wszystkie miesiace razem spedzone, 18 kwietnia mam USG wiec po wizycie napewno napisze kto sobie u mnie siedzi o ile nie bedzie sie kryc :wink: sciskam cieplusio
    --
  1.  permalink
    u mnie libido było wysokie przez całą ciąże:bigsmile::bigsmile:A mąż jaki zadowolony:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  2.  permalink
    anutka u mnie libido równe 0....:confused:

Mąż no wiadomo, zadowolony nie jest...
    seks ani igraszki mogłyby dla mnie nie istnieć.
    -- [/url[/url]
  3.  permalink
    a ja tam całą ciąże byłam chętna he:bigsmile:Wiadomo pod koniec już trochę ciężej bo czułam się jak kłoda ale dawałam radę:bigsmile::bigsmile:A teraz czekam tylko aż mi połóg się skończy i znów bedę mogła męża ganiać:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    jakoś ciężko mi się wpasować w ten wątek , choć od dawna was podczytuje .,... i to już 25 tydzień,
    Karko , faktycznie poród maiłaś ekspresowy , pewnie każda chciałaby aby tak szybko poszło :bigsmile: ciekawe jak będzie teraz :wink:
    co do libido , u mnie na początku ciąży było super , a teraz to istana masakra , praktycznie równa się 0.:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    u mnie libido trochę spadło przez to że często wieczorem zmęczona się czuje ale przed ciążą było bardzo wysokie więc teraz się i tak ładnie plasuje :-D bo o dziwo pytałam lekarza i ponoć możemy się kochać po tej scenie w 23tc osobiście już martwię się jak wytrzymam polog :-D
    --
  4.  permalink
    Ja i moj maz niestety ale juz zapombielismy co to sex bo coagle cos i od 3mca ciazy cosza.. ale.o dziwo jeszcze jakos soe bardzoej zblizylismy... teraz juz czekam jak wroxe do formy to w kazdwj wolnej chwili jak siw tylko uda bede go tarmosic hehrhehe
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    anutka99: Dziewczyny a jak tam u was z libido???? bo u mnie kiepsko :wink: zal mi tylko mezusia:bigsmile:

U mnie jest całkiem spoko z tym. Od mniej więcej połowy powiedziałabym, że jest większe niż przed ciążą.
    --
  5.  permalink
    Ja mam wrażenie, że jak wróci mi libido do poprzedniego stanu sprzed ciąży to pod koniec roku znowu zawitam na wątku PRZYSZŁE MAMUSIE:bigsmile:
    -- [/url[/url]
  6.  permalink
    anairda to spotkamy się tam razem he:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorczajnik
     permalink
    U mnie raz libido rośnie, a raz maleje... Ostatnio najpierw było prawie zerowe, a potem zaczęło rosnąć - aż się zdziwiłam. Teraz chwilowo mamy wymuszoną przerwę, bo infekcja i do tego dziecię się mocno pcha na świat. Zobaczymy, co będzie za parę dni. Największe było mniej więcej w połowie ciąży :cool:
    Też mam wizytę 17 jak cloe, jeśli dotrwam, bo wg gina niekoniecznie :shocked:
    --
  7.  permalink
    DominiczkaA: anairda to spotkamy się tam razem he:):bigsmile:

no, no trzymam cię za słowo:bigsmile:

Treść doklejona: 05.04.13 15:48
    Nie wiem czy to ciąża tak na mnie działa, ale od godziny piekę udka z kurczaka na termoobiegu w 0 stopniach:cool::cool::cool::cool:
    -- [/url[/url]
  8.  permalink
    Oh co do libido, to moze i by sie znalazlo, Ale mamy zakaz od ginki:sad:
    No i Karolinka ma szkarlatyne:(( lekarz mowil, ze to choroba wieku dzieciecego. Ale zebym pogadala jeszcze z moja ginka. Ale wg niego nie powinnam sie zarazic, a chocby nawet, to leczy sie to antybiotykowo.
    No to terza jeszcze moja wizyta o 17.30. Trzymajcie kciuki!
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    DominiczkaA: u mnie libido było wysokie przez całą ciążeA mąż jaki zadowolony

U nas tak samo. Nie narzekam - mąż też szczęśliwy :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ja libido mam jak na początku związku, ale kategoryczny zakaz od lekarza. Więc macam tego mojego męża gdzie i kiedy tylko popadnie i ciągle się do niego kleję, a on już ode mnie ucieka. Cały czas mi przypomina, że nie wolno. I to ja czasem już bym go zmolestowała a on twardo i trzeźwo myśli. No, ale mężowi można pomóc inaczej:wink:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ana - ale mnie rozbawiłaś :)))) Ja też mam czasem takie zaćmienia ciążowe, że szok i później się śmieje z siebie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    anutka99: Dziewczyny a jak tam u was z libido????
    moje mnie szokuje - jest b. wysokie od ponad 1,5 roku. CIąża, nawet teraz zaawansowana w ogóle go nie osłabiła... :) a w poprzedniej ciąży to słabiutko było. Raz na 2-4 tygodnie serduszko. Teraz jedno po drugim nieraz. Ja się martwię jak dam radę jak połóg będzie ;) może się trochę uspokoi :devil: a potem ciekawe też, bo w poprzedniej ciąży co seks to mleko płynęło z piersi - to mało komfortowe raczej... zobaczymy. Ale widzę po sobie że to może być bardzo różnie
    __
    ja nie wiem jak z antykoncepcją będzie po porodzie... miałam dowiadczenie przed tą ciążą z tabletkami i masakra jakaś - depresja mi się zaczela. Po odstawieniu minęło jak ręką odjął... Kiedyś 7 lat brałam harmonet i było ok. Teraz yesminelle mój organizm odrzucił. Jesli libido się utrzyma to ciężko będzie :devil:
    --
  9.  permalink
    libido...ech, ja to nawet chęci mam,zakazu nie mamy w tej kwestii,ale trochę się boję,ale mój mąż o wiele bardziej:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    ja mam chęci, zakazu nie mamy, ale męża nastroić to niestety wyzwanie, bo on ma potrzebę raz na 10-14 dni :sad: nie wiem jak nam się udało to dziecko zmajstrować... ale to ciężki temat u nas...

nie wytrzymałam i pojechałam na ktg, bo nie mogłam się ruchów doczekać. Wszystko dobrze jak się okazało :) akurat trafiłam, że mój gin miał dyżur, obejrzał ktg i powiedział, że ok :smile:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    A ja cala ciaze mialam ochote ale niestety mielismy zakaz a i maz jakos nie mogl byl lekko zablokowany ;-) za to gin pozwoolil od przyszlego tyg hehe ale sama nie wiem jak to wyjdzie;-)
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    U mnie z libido lepiej niż dobrze :devil: Zawsze było wysokie, ale teraz to jakieś szaleństwo:shocked: Czasami męża napadam rano jak jeszcze śpi, bo nie mogę się powstrzymać :wink:
    -- ;
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    alicjatrzyna, trzymam kciuki za wizytę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    magda19800: nie wytrzymałam i pojechałam na ktg, bo nie mogłam się ruchów doczekać. Wszystko dobrze jak się okazało :) akurat trafiłam, że mój gin miał dyżur, obejrzał ktg i powiedział, że ok

to super Magda :) moj Synus ostatnio tez mniej ruchliwy, ja mysle ze ma juz po prostu malo miejsca i to dlatego :)

Treść doklejona: 05.04.13 18:23
    a co do libida to u mnie zero :sad:...totalny brak checi...
    --
    •  
      CommentAuthorOneKiss
     permalink
    alicjatrzyna: No to terza jeszcze moja wizyta o 17.30. Trzymajcie kciuki!

Kciuki bardzo mocno zaciśnięte!!!!!!! :kissing:

Zdrówka dla Karolinki.
    --
  10.  permalink
    anairda1986,, Nie wiem czy to ciąża tak na mnie działa, ale od godziny piekę udka z kurczaka na termoobiegu w 0 stopniach"

heheh dobree:bigsmile::bigsmile::bigsmile:zakręcona kobitka z Ciebie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja mam podobnie... Masakryczne zaćmienie momentami ;)
    --
    • CommentAuthoranutka99
     permalink
    Tym co maja wzrost albo sie nie zmienilo to zazdroszcze. U mnie jest ale słabe, czzasami mam ochote a jak przyjdzie co do czego od razu mi przechodzi. Nie ma jak to hormony ufffff wszystko mnie wzrusza i bardzo szybko leja mi sie lzy czasami to az sie maz ze mnie smieje no ale coz....
    A nam co libido spadlo to czekac tylko rozwiazania i miec nadzieje ze pozniej wroci do normalnosci

<span style="font-size:11px;color#333;">Treść doklejona: 05.04.13 19:41</span>
    Dmoniniczka nie tylko ty masz takie przypadki. Ja jestem tak samo roztargniona co innego mowie co innego robie az sie sama zastanawiam czy jestem normalna:tongue:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Nera86: Normalnie czas odpoczac od watkow bo chyba z braku wiosny co niektorym hormonki szaleja i co troche jakies zgrzyty

Nera z moimi hormonkami wszystko jak najbardziej w porządku, natomiast oczywiście winni są wszyscy tylko nie Ty :shocked:
    Dobrze to Mónika ostatnio zauważyła...

a po co psuc milusia atmosferke :wink:

wąteczek słodko-pierdzący istnieje, polecam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Ha, ja zapominam nazw rzeczy i się czasem wysłowić nie umiem. Nie mogę zebrać myśli i coś chcę powiedzieć, ale nie wiem do końca nawet jak to w słowa ubrać. Tak jakby mi półkule w mózgu nie za bardzo pracowały ze sobą. Ale widzę, że to taka chyba już przypadłość ciężanych:wink:
    -- ,
  11.  permalink
    dżasti: Ha, ja zapominam nazw rzeczy i się czasem wysłowić nie umiem. Nie mogę zebrać myśli i coś chcę powiedzieć, ale nie wiem do końca nawet jak to w słowa ubrać. Tak jakby mi półkule w mózgu nie za bardzo pracowały ze sobą. Ale widzę, że to taka chyba już przypadłość ciężanych:wink:

to u mnie jest na początku dziennym:D chcę coś powiedzieć i brakuje mi odpowiedniego słowa...najczęsciej jak mi się przypomni to nikt mnie już nie słucha:D
    -- [/url[/url]
  12.  permalink
    Uff ufff odetchnelam.po wizycie wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta! Dzidzius ma sie dobrze, tylko mniejszy prawie o tydzien. Mam brac lekarstwa i bardzo sie oszczedzac. I jak bedzie dobrze to nastepna wizyta dopierow polowie maja na usg polowkowe:)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Alicja super :bigsmile: :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Alicja swietne wiesci :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    alicjatrzyna , no to super wieści , mozesz być spokojna :kissing:
    --
  13.  permalink
    Alicja super wiesci :-)

Ide spac powoli tzn przed tv (co innego mozna.robic lezac 24h/d ) .... obym spala.

buziaki
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    alicja cieszę się że wszystko ok :-)
    ja zrobiłam się niezdarna wszystko wypada mi z rąk ostatnio szklaną pokrywke od garnka zrzucilam sobie na nogę a podnoszenie kluczy z podłogi to już norma :-D a schylać się już mi trudno...
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    ja to się śmiałam, że mi się mózg na dwoje w ciąży podzielił, bo też o wszystkim zapominałam i byłam rozkojarzona :lol:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny, ale zaćmienie ciążowe to fakt, ostatnio czytałam, że w czasie ciąży tymczasowo kurczą się komórki mózgowe;)
    Ja mam straszne problemy z pamięcią i czasem już wymiękam jak po raz któryś idę do spiżarni i nie wiem po co przyszłam..grr a ostatnio zapominam czy brałam leki czy nie;/
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    A ja dwa razy otwierajac skrzynke na listy zostawilam w niej klucze....wjezdzam na gore, chce otwierac mieszkanie a kluczy niet :shocked: Zjezdzam na dol i na szczescie jeszcze byly w skrzynce.....Poza tym wszystko mi z lapek leci na podloge...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    anairda1986: chcę coś powiedzieć i brakuje mi odpowiedniego słowa...najczęsciej jak mi się przypomni to nikt mnie już nie słucha:D

Taaa, skąd ja to znam...
    alicjatrzyna: Uff ufff odetchnelam.po wizycie wszystko ok. Szyjka dluga i zamknieta! Dzidzius ma sie dobrze, tylko mniejszy prawie o tydzien. Mam brac lekarstwa i bardzo sie oszczedzac. I jak bedzie dobrze to nastepna wizyta dopierow polowie maja na usg polowkowe:)

:thumbup:

A my właśnie złożyliśmy łóżeczko, ubrałam je (na kilka dni, chcę zrobić próbę generalną kącika Małej) i po całej robocie przytuliliśmy się i jakoś tak strasznie się wzruszyliśmy z M :wink:
    Jeszcze parę dupereli i powinno być git. Reszta pokoju i moja garderoba zagracona na amen, muszę się zabrać za stopniowe porządki w przyszłym tygodniu...
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
    • CommentTimeApr 6th 2013
     permalink
    Witamy się w sobotni poranek :)my znów pędzimy na uczelnie, niestety zajęcia do 20:20 :( nie wiem jak my wysiedzimy :/ juz po wczorajszych wykladach wszystko mnie boli :/ pociesza mnie fakt że w niedzielę jedziemy po resztę rzeczy dla Oleńki :) milego dnia dziewuszki ;** samych dobrych nastroi i dobrego samopoczucia :threesome:
    --
    •  
      CommentAuthoraravls
     permalink
    Też mam takie zaćmienia! Nazywam to ciążą mózgu :devil:
    Libido względnie wysokie, ku uciesze obojga (regularna ekspozycja szyjki macicy na prostaglandyny i masaż uelastycznia jej tkanki i ułatwia rozwieranie. Wszystko ze względów zdrowotnych :wink:).
    Tylko moja mobilność jest już mocno dyskusyjna, najchętniej podczas sytuacji tête-à-tête chciałabym leżeć i pachnieć i odbierać należne mi hołdy. Mąż się czasem czuje nieco zaniedbany, ale ogólnie znosi to z godnością.
    Co do antykoncepcji po porodzie, to chcielibyśmy stosować LAM, na początek czerwca jestem umówiona w poradni, żeby nauczyć się solidnie obserwacji poporodowego cyklu. Liczę też na wsparcie koleżanek z portalu w interpretacji.
    Jakie plany na sobotę? My kwiecień spędzamy u szwagra i szwagierki w Krakowie, a dziś atakujemy Nowy Targ w poszukiwaniu skóry z owcy pod łóżko w sypialni, żebym miała ciepło i miękko, wstając do Bąbla w nocy.
    --
    •  
      CommentAuthorbaribal
     permalink
    Jestem po wizycie u gina i wygląda na to, że na razie nie zwolnię listy ...
    Jeśli Marynia się nie ruszy do 15 kwietnia, 16 mam się zgłosić do szpitala. Cóż, pozostało mi czekanie.
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Witam sie porannie
    w ciazy tez mi sie wiecej zapomina niz normalnie i bywam rozkojarzona nieco
    ale tez moze jest wiecej do ogarniania, obserwacja siebie, pamietanie o tym co wolno a co nie ( bez przesady ale jednak)
    zakupy wyprawki, nauka tylu rzeczy o dzieciach
    troche dodatkowych rzeczy oprocz pracy i codziennych rzeczy doszło :))

w ciazy nie moge pospac juz w weekend do 9-10 jak kiedys...budze sie ok 6-7 z powodu pecherza oraz glodu :cool:
    domyslam sie ze w porownaniu z koncowka to i tak lest lux, oraz ze wstawaniem do maluszka w nocy na karmienie
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    dziewczyny , mam podobnie , ciągłe rozkojarzenie , zapominanie i niezdarność , to już na porządku dziennym jest :) ja dodatkowo mam jeszcze problem z wielką jędzowatością które w tym stanie ze mnie wychodzi:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeApr 6th 2013 zmieniony
     permalink
    ja tez tak mam az moj maz powiedzial ze mnie nie poznaje bo taka pierdola sie stalam i ze ma nadzieje ze wroce do normy po porodzie bo az ciezko ze mna sie dogadac i funkcjonowac. Ciagle zapominam.. odpowiadam nie na pytania bo zapominam o co pytal i co przed chwila mowil.. wszystko leci mi z rak... nosz.koszmar... ale.i tak jest cierpliwy heheeh:bigsmile::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.