Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAnge
    • CommentTimeApr 6th 2013
     permalink
    Witamy sie w sobotni poranek :bigsmile:
    Kochane tak mi brakuje sloneczka , ze juz jestem zla!!! kto to widzial tyle w domu siedziec :cry:
    Od 2 dni nie puchna mi nogi ale nadal pije herbatke z pokrzywy i jest super a co za tym idzie waga tez poszla w dol o caly kg :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny życzę Wam miłego weekendu :bigsmile: i spokojnego z jak najmniejszą niezdarnością i zaćmieniem :devil:

My jedziemy odebrać brykę dla małej i dokupić brakujące duperelki :cool:

W poniedziałek chcę spakować torbę , zaczynam pranie i... czekamy na Ninkę! :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    baribal: Jestem po wizycie u gina i wygląda na to, że na razie nie zwolnię listy ...
    Jeśli Marynia się nie ruszy do 15 kwietnia, 16 mam się zgłosić do szpitala. Cóż, pozostało mi czekanie.
    --

Baribalku ja mam przeczucie, ze mojemu Synusiowi tez nie bardzo sie spieszy, wiec sobie posiedzimy razem na szczycie listy....cos mi sie wydaje, ze jednak dotrwamy do tej wizyty 17 kwietnia....zobaczymy :)

Kobitki milego dnia dla Was wszystkich :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    eveke, no to już przygotowania pełną parą .... :wink: jeszcze trochę i mała może wychodzić :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dziewczyny jakie posiedzieć jakie posiedzieć...
    zwalniać listę, bo się chcę wbić chociaż do pierwszej piątki :cool:

Tejsha ojj tak , lada chwila wszystko się może zdarzyć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    No ale ten czas leci dziewczyny!
    Masakra :D
    Tak jest :D zwalniać listę :D bo ja to zamiast bliżej to co raz dalej :D:D
    No eveke czekamy na zdjęcia wózka <3
    Alicja cieszę się, że wszystko jest ok :) Odpoczywaj dużo :)
    A jak dziewczyny się czujecie ? Pogoda u nas chyba zaczyna się trochę zmieniać :D:D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    eveke: Dziewczyny jakie posiedzieć jakie posiedzieć...
    zwalniać listę, bo się chcę wbić chociaż do pierwszej piątki

Asiula_6_9_91: Tak jest :D zwalniać listę :D bo ja to zamiast bliżej to co raz dalej :D:D

przekaze Synkowi :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthoralicjatrzyna
    • CommentTimeApr 6th 2013 zmieniony
     permalink
    dziekuje kochane Wam wszystkim za kciuki! jestem juz duzo spokojniejsza, bo jak ginka powiedziala to krwawienie moglo byc nawet s[powodowane peknietym naczynkiem jakims, wiec tego sie trzymam. co nie zwalnia mnie z koniecznosci odpoczynku, troche trzeba zwolnic tempo, choc ciezko z tym bedzie. najwazniejsze ze nie musze caly czas lezec, bo wtedyciezko byloby sie zorganizowac, z eMa praca - nie mamy tu nikogo kto moglby nam pomoc:sad:
    milego weekendu zycze wszystkim mamusiom:wink: i zazdoszcze tych planow zakupowo wyprawkowych. u nas zdecydowanie jeszcze na to za wczesno i poza tym prawie wszystko mam po Karolince:cry:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cloe Ty tam sobie odpowiednio z nim pogadaj :devil:

Alicja , a może będzie synek , a to już wiesz całkiem inna garderoba i wystrój :bigsmile: na pewno radość zakupów też Cię czeka :wink:
    --
  1.  permalink
    jejku dziewczyny jaki ja mam apetyt :o ale.teraz na slodkie w polaczeniu ze slonym i nie moge sie powstrzymac a staram sie bo przeciez to powoduje tylko niepotrzebne tycie :o chyba blonnik nabede bo ja nie.wiem...

no i strasznie mi sie chce pic.. ciagle bym pila( min 2l dziennie) a i tak mam suche rece i usta :o tez tak macie??
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Haha:D
    Ja tam Kochana cały czas robię wyprawkę :D chociaż jest wcześnie :D
    Zawsze jakiś mały ciuszek poprawi humor każdej Mamuśce :D
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    KAndy jeśli piszesz o takim błonniku w tabsach to jego nie wolno w ciąży, przynajmniej na moim tak jest napisane :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Kandy, ja też piję i piję a do tego w dzień niewiele sikam, za to z nocy mogę co 15 minut :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    nie nie Ev, nie tabletki czy cos.. naturalny do posilkow co soe dodaje :-)

no ten apetyt musze ograniczyc bo teraz.tylko leze i sie nie ruszam to rosne w gigantycznym tempie..

ale.mimo picia tez masz sucha skore?? :o
    --
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    Kandyzowana: nie nie Ev, nie tabletki czy cos.. naturalny do posilkow co soe dodaje :-)

Kandy - kup sobie otręby, najlepiej pszenne i wcinaj z jogurtem, albo same do paszczy i popij jakimś sokiem. Tak ok 3 łyżki stołowe dziennie. Na pewno pomogą - to przecież sam błonnik :))
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    calypso i tu Cie zaskocze - robie to :o codziennie jem otreby prawdziwe naturalne.. otrby orkiszowe jem jakies "bio" i dodaje do jogurtu, zupy mlecznej czy cos. no nic sprobuje jesc same otreby i popijac to moze sie uda ;)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    magda19800: do tego w dzień niewiele sikam, za to z nocy mogę co 15 minut

to u mnie odwrotnie, w nocy tylko raz, dwa razy wstaje na siusiu za to w dzien latam co chwile, taki mam ucisk na pecherz...

eveke: Cloe Ty tam sobie odpowiednio z nim pogadaj

:))) tlumacze ile moge ale chyba uparciuch z tego mojego synunia :devil: A tak na powaznie to w sumie co sie bedzie spieszyl, jeszcze troche czasu do tego 20 kwietnia ma :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Czy susza to jest jakaś przypadłość końcówki ciaży?
    Bo ja chodzę jak na niekończącym sie kacu... efektem jest niemal noc spedzona w wc...

Cloe no w ciągu dnia siedzisz, stoisz to i dzidzia więcej uciska :wink:
    --
  2.  permalink
    eveke tak tak, jesli bedzie synus to garderobe trzeba bedzie zmienia:bigsmile:
    Asiula tak, kazdy ciuszek poprawia nastroj mamusi:wink: i kazdy zaczyna kompletowac wyprawke kiedy ma na to ochote, ja nie krytykuje absolutnie! ja tylko po moich przejsciach po prostu sie boje kupowac wczesniej.
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    eveke: Cloe no w ciągu dnia siedzisz, stoisz to i dzidzia więcej uciska

no to fakt. A co do pragnienia to mi tez caly czas sie chce pic...

alicjatrzyna: po prostu sie boje kupowac wczesniej.

ja tez sie balam....pierwsze zakupy zrobilismy po 21tc, po USG polowkowym.
    --
    •  
      CommentAuthorPENNY
     permalink
    Eve ja pół ciąży kacowałam :devil: normalne :wink:
    -- Zapraszam na mój blog Powrot do jaskini
    •  
      CommentAuthorCalypso77
     permalink
    eveke: Czy susza to jest jakaś przypadłość końcówki ciaży?
    Bo ja chodzę jak na niekończącym sie kacu... efektem jest niemal noc spedzona w wc...

U mnie kac się zaczął jakieś 2 tyg temu. Już czasem nie daję rady. Wypijam o wiele więcej niz 2 litry dziennie. Dosłownie co 10 - 15 min piję. Oprócz tego jem dużo owoców i sikam co chwilę. Czasem ciężko mi wytrzymać jak np jestem na spacerze :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Witajcie,
    mi też się chce coraz więcej pić, całe szczęście w nocy tylko raz do toalety chodzę.
    Mam pytanie - czy któraś z Was miała przypalane naczynka w nosie z powodu krwotoków? Mi dziś już dwa razy krew leciała i ostatnio dostałam zalecenie od gin, żeby iść do laryngologa i być może będę miała przypalane naczynko.
    I jeszcze pytanie czy orientujecie się czy w ciąży można dostać się do lekarza poza kolejnością?
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Alicja, ja nawet nie pomyślałabym, że mnie krytykujesz czy coś :D
    Przykro mi.. Dopiero przeczytałam Twoją historię.. Jakie to okrutne..
    Straszne.. Aż zaczęłam się bać.. :(
    -- [/url]
  3.  permalink
    Asienko nie mialam na celu cie wystraszyc, ani nikogo innego. po prostu wyjasnilam dlaczego ja nawet nie mysle jeszcze o kompletowaniu wyprawki. wierze mocno, ze wszystkie zanim sie obejrzymy bedziemy juz tulic nasze dzieciaczki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Jasne, że tak będzie !! Musi być :*
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Cześć, też życzę miłego weekendu. :D

U nas zakupowo, ale głównie sprawy budowlane, lecz Niuńka też się załapała. Dostała kolejną sukieneczkę od Taty a od mamy bodziak na 56 bo mało mamy takich ciuszków.
    O takie: LINK1 LINK2
    Oczywiście mama skwitowała "czemu takie blade?" ;) Ale nie ciągnie mnie jakoś do jaskrawych kolorów.

A i z nowości to wózek będziemy mieć już w domku we wtorek !:D Szok, sprawy nabrały obrotu. Za miesiąc tylko jakieś duperele i szafa, a w czerwcu wielkie pranie i układanie.

Oraz też mam nieustannego kaca!
    --
    •  
      CommentAuthor_Asiula
     permalink
    Ale piękniuśkie !
    Gdzie Kochana kupowałaś takie cudeńka :D?
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    U nas tez kac straszny od rana wypilam już 1,5 litra i to sie jeszcze ograniczam ;)do nas wózek przyjdzie pod koniec następnego tygodnia :) z czego niezmiernie się cieszę :)
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Piekne :))

A ja mam.wyrzuty sumienia bo zjadlam z 7 nalesnikow z dzemem mojej mamy :O mam taki apetyt niekonczacy sie ze juz dzis nic nie jem tylko jogurt z otrebami bo przeciez ja dobije 100kg.. juz jestem 13-14kg na.plusie a.mam.jeszcze czas.....
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Asiula to są ciuszki Kappahl - jak dla mnie mają rewelacyjną mają tę linię. ;) Tzn jeśli ktoś nie lubi jaskrawych kolorów to tam może przebierać.

Nie lubię ich ubrań dla dorosłych, ale dla dzieci mają bombowe... :)))
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Aj tam ;)nie ma co się ograniczać :) jak dzidzia chce to daj :wink: później raz dwa zrzucisz :)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Kandyzowana: A ja mam.wyrzuty sumienia bo zjadlam z 7 nalesnikow z dzemem

Kandy to zes zaszalala Kochana :rolling: Ale ja gdybym sie nie powstrzymywala to tez moglabym wszamac tyle nalesniczkow :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Kandy ja dziś wszamałam twistera z kfc i lody straciatella i orzech, łączę się w wyrzutach... :tooth:
    --
  4.  permalink
    hej Dziewczyny!My dziś zaszaleliśmy z zakupami, zamówiliśmy wózek i łóżeczko,ale odbierzemy bliżej porodu,jedno, że nie mamy gdzie teraz tego trzymać,bo jeszcze malowanie nas czeka a drugie jakoś tak wcześnie jeszcze...Kupiliśmy przewijak,butelkę, termometr,prześcieradełko do łóżeczka i ręczniczek z kapturkiem i tak powoli powoli kompletujemy.Jeszcze pościel, podusia, kołderka,kocyk,ochraniacz na łózeczko....oj jest tego wszystkiego jeszcze tyle,a jakoś w totka nie idzie wygrać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    No niestety :/a przydałoby się :):) nasze dzieciaczki są o wiele cenniejsze niż te wygrane :)
    --
  5.  permalink
    Calypso77: U mnie kac się zaczął jakieś 2 tyg temu. Już czasem nie daję rady. Wypijam o wiele więcej niz 2 litry dziennie. Dosłownie co 10 - 15 min piję. Oprócz tego jem dużo owoców i sikam co chwilę. Czasem ciężko mi wytrzymać jak np jestem na spacerze :shocked:

Ja też piję wodę bo mnie strasznie suszi...No i ze względu na tę dolną normę wód płodowych...w piątek mamy wizytę, więc zobaczymy czy ilość wód płodowych się zwiększyła...

oby, oby...

PS: Ja dzisiaj przejrzałam reklamówki te co dostałam z ubrankami...jedną reklamówkę muszę wydać, bo prawie cała to kaftaniki rozmiaru 56.
    -- [/url[/url]
  6.  permalink
    Hahaha dziewcyzny to dobrze, ze nie jestem sama co ma czasem wyrzuty sumienia ze sie tak objadła:P

ja sie sama zdziwilam bo dla mnie zjedzenie zawsze 5ciu graniczyło z cudem a teraz to i 10 moglabym zjesc :o no wlasnie nie wiem cyz tak szybko zrzuce bo ja to mam skłonnosci do tycia raczej niz chudniecia:P dlatego tera zczas przystopowoac ale sie nie głodzic oczywiscie :P
    --
  7.  permalink
    Kandy ja na Twoim etapie miałam tyle samo na plusie a dobiłam do 22 na plus:)Czekam tylko aż minie połóg i bede mogła wziąć się za brzuszek:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Ja juz 15 a dopiero ten tydzień :shocked::cool:ciekawe do ilu dojdziemy? :wink::boogie:
    --
  8.  permalink
    żabka spotkamy się na wątku... wracamy do formy po porodzie:bigsmile:Damy rade ja muszę popracować bo flak został:confused::confused:wchodzę w spodnie sprzed ciąży ale ledwo także ten...
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    A ja mam pytanie zwłaszcza do dziewczyn, które niedawno pisały o bólu piersi w późniejszej niż moja ciąży (14 tydzień). Czy bolą Was od początku cały czas, czy przestały, a teraz znowu bolą? Pytam, bo mnie na początku bolały okropnie mocno, ale to szybko ustało i się zastanawiam czy jeszcze wróci czy dopiero po porodzie...
    --
  9.  permalink
    Mnie bolały na początku tylko a potem jak miałam nawał w 3 dobę po porodzie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Mnie cycolki jako tako nie bolały, no może na początku, ale miewam okropne bóle sutków, takie napadowe - gdy zmarznę. ;)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    trochę mnie uspokoiłyście z tym ciągłym pragnieniem ,,,, ja też tak mam , ciągle bym piła, piła i piła .... woda z cytryną najlepsza :cool: i już się bałam, że może to jakaś cukrzyca ciążowa ,,, w przyszłym tyg idę na to badanie z glukoza , a tak to trochę mnie uspokoiłyście pisząc, że to raczej normalne :wink:
    Kandy , polecam błonnik , ja ciągle podjadam , mam codziennie w miseczce i jak siedzę na necie albo coś oglądam to bez przerwy podjadam a to przynajmniej zdrowe . Jest tak jakby w formie chrupek ? taka przekąska i całkiem smaczne :D:bigsmile:
    Kinga , ja tam miałam :smile: na samym początku ciąży bolały niemiłosiernie , potem była przerwa ( no i strach, ze coś nie tak) ale potem wróciło od nowa , także spokojnie:wink:
    --
  10.  permalink
    Domi ja też mieszczę się w spodnie, ale ledwo :confused: ale jeszcze macica się obkurcza nam więc liczę, że szybko to zejdzie poza tym jesteśmy w sumie chwilę po porodzie, a teraz to będzie tylko lepiej :wink:
    -- [/url]
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Dziewczyny pokażcie ten błonnik, bo jestem ciekawa co to? Pomaga na przemianę materii?
    Ja dziś upiekłam murzynka i już nie mogę się doczekać aż wystygnie, żeby go wszamać.
    Wyprasowałam też resztę rzeczy i doszłam do wniosku, że mam mało pajacyków, bo tylko 4 i nie mam żadnej cieplejszej bluzy w rozm.56. Więc chyba jeszcze dokupię. Za to body i legginsów/dresików mam po 20;)

Mangaa śliczne te ciuszki:)
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Dzięki Akirciu :)
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    akirka , pokazałabym ale nie wiem czy mogę na tym wątku ? :confused:
    Manga , przegapiłam ciuszki ? :sad:
    --
  11.  permalink
    tej, mowisz o tych chrupkach "błonnik" takich podłużnych lekko ? ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.