Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorstokosia87
    • CommentTimeApr 9th 2013
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie byłam dziś na wizycie u gina wszystko ok, ale zastanawia mnie czemu doktor w karcie wpisała 9tc a nie 10?? Głupio było mi spytać :(
    --
    •  
      CommentAuthorsardynka85
     permalink
    Dla lekarzy liczą się skończone tygodnie :)
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    stokosia87, ciąża może być tydzień młodsza.
    KARKO, to ty lepiej leż z nogami do góry, bo rzeczywiście przy tej ospie to nieciekawie...
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Sardynko dziękuje :)
    Madziu ale to nie na podstawie USG tylko z OM i stąd moje pytanie...
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    anairda1986: Kiedy najlepiej wykonać badanie usg 3d/4d

Mój Ginek nam zalecił pomiędzy 25 a 28 tyg. ze względu na to, że Dziecię już fajnie wygląda ale jeszcze raczej siedzi na dupce, nie jest ułożone główkowo.
    No i w sumie nasze ujęci a z 26t.c. wyszły bardzo fajnie, jesteśmy mega zadowoleni z filmiku. Zdjęcia są na Brzuszkach na str. 378.

Co do kącika małej, to ja robię próbę generalną teraz. :wink: Później to rozbiorę, wszystko będę prać i ubierzemy jakoś na krótko przed porodem 
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
    • CommentTimeApr 10th 2013
     permalink
    hej mamusie
    ja nie mogę spać... obudzilam się o 3 na siusiu i tak się mecze
    a tak się ostatnio cieszylam że w nocy nie wstaje sikac :-D
    mały się wierci a ja czekam na sen
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
    • CommentTimeApr 10th 2013 zmieniony
     permalink
    witam z samego rana ;-)

To byla.dziwna.noc jakas... moj maz tez jakos zle spal i musial na bol glowy tabsa wziac.. o 5 rano..ehh

A teraz juz jest w pracy biedak moj... zrobilam mu sniadanie i wyprawke do pracy i teraz czekam az mi catering przywoecie.moja "diete antycukrzycowa". Tak tak... jako ze mam duzo odpoczywac i zdrowo sie miec a meza nie ma od 6.30 do 19.30 to zainwestowalam w znana mi juz "diete" (nieodchudzajaca of korz) i mam zapewnione 5 posileczkow i nie musze sie o nic martwic i wiem ze to zdrowe dla Dzidziulka. No i moze kg moje nie beda rosnac w tluszczyk wiecej tylko mlodego ;)

Bola mnie zebra... nie wiem moze zle spalam albo Mlody mnie skopal w nocy?! :o tak czy siak jakby mnie ktos zmaltretowal..

a jak u Was?! :-)
    --
    •  
      CommentAuthorDorit
     permalink
    Aaaale miło przeczytać tyyyle gratulacji od Was.dziekuje pięknie:rainbow:
    nastepne pewno po porodzie. ;)

Dziś w miarę spalam,choć na rano do pracy.
    Byłam wczoraj u fryca i jestem sliczna.:)
    Miłego dnia bez dolegliwosci.!
    --
  1.  permalink
    Dorit poka poka nowa fryzurke :D napewno jestes sliczna:) Kazda z nas jest sliczna tutaj :)
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Witam się i ja:)

u mnie też nieciekawie a to z powodu bólu głowy, który całą noc mi dokuczał. Poza tym wieczorem, tuz przed pójściem spać zaczął pobolewać mnie brzuch, tak z lewej strony ku środkowi mnie "zarzynał", ale wzięłam nospę i poszłam do łóżka. Mój K już spał, poczytałam sobie jeszcze ale śpioch był silniejszy. Zgasiłam lampkę i na lewy boczek. Po 5 minutach myślałam, że Wam tu pisać będę, że skurcze mi się zaczęły. Tak się przestraszyłam... I tak co jakieś 10 min. Łapało i puszczało. Wstałam, wzięłam 2 nospy i położyłam się, obserwując się, co będzie dalej. Zasnęłam na sofie, więc nospa pomogła.Po przebudzeniu poszłam do sypialni i do rana był spokój. Ale co się strachu najadłam to moje. Tylko ten ból mi jakis taki dziwny sie wydawał, taki bardziej od wzdęcia niż porodowy, ale różnie to bywa:confused:
    Wczoraj zjadłam na obiadek kalafiorka, więc to może on mi poskręcał kiszki trochę, już sama nie wiem:confused:
    Miłego dnia dziewuszki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Migot tez czasem mam takie bole..nawet wczoraj.. ale ja to przewaznie mam od jelit.. tak mi sie zdaje..
    a czasem mlody soe niegortunnie ulozy i mnie uciska i mam takie bole jak jakies skrety itp. ehhhh uroki ciazy.. oby Ci nie wracalo ;)

co do skurczy to moze intensywniej wczoraj cwiczyla macica.. ja tez mam takie dni bardziej twaednienia.. inne dni prawie w ogole... i u mnie.dochodza.juz te bole jak na @ ale krotkotrwale i roznego stopnia zaawansowania ale to podobno moze tak juz byc... wazne by nie bylo viagle i regularne..
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Migotynka, mogło być od jelit, zwłaszcza po kalafiorku. A nie masz jakiś sensacji jelitowych?
    --
    • CommentAuthoremi1212
     permalink
    migotynka- ja niedawno najadłam się zupy fasolowej i wieczorem myślałam, że umrę, tak mnie skręcało. Jednak nasze brzuchy mają mało miejsca na dodatkowe gazy i inne takie, a kalafior też często na mnie tak działał. Zresztą to lepiej, że od jedzonka niż skurcze innego pochodzenia.
    --
    •  
      CommentAuthormigotynka
     permalink
    Madzia, Emi - tez tak mi się wydaje, ale mimo wszystko wystraszyłam się okropnie:(
    No nic, nie będę sobie serwować takich dań więcej, ale tak miałam ochotę, że hmm:wink:
    Teraz dla odmiany cały czas boli mnie głowa i tak jakoś niedobrze mi jest:( A idę dziś do fryzjera i nie wiem, jak ja wysiedzę:(
    --
  2.  permalink
    Migot - dasz rade. u fryzjera bedzie moze malo przyjemny zapach ale.za.to PO bedziesz czula sie swietnie jak kazda kobitka ;)
    i nie jedz wzdymajacych dan:P

ja.po 3,5h niespania ide.sie zdrzemnac troszke jeszcze..
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Migotynko ja miewam takie bóle właśnie od jelit. A skumałam, że to jelita bo zwykle (nie zawsze) po tym bólu się załatwiam.
    Miewam tak dosyć często po gruszce czy jabłku. :/

U mnie dziś kolejny dzień walki w pracy, suszę głowę, podkład, tusz i spitalam. Najpierw z tatą do lekarza, a później prosto do biura i wracam gdzieś koło 21. Pocieszam się, że jutrzejszy dzień jest bardziej luzacki.

Mamy od wczoraj wózeczek w domu, ale nie ma czasu by go złożyć, może jakoś w czwartek lub w piątek poskładamy to się pochwalę. ;)

Miłego dnia ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    Witamy su\ie i my ;D u nas noc wyjątkowo spokojna ;DD pospaliśmy , jesteśmy już po badaniach krwi , zobaczymy jak wynik crp ( miałam do powtórki) mam nadzieje ,że już w normię i nie będe musiała brać jakiś antybiotyków , bardzo się tego boje .. ja idę w piątek do fryzjera na poprawienie humoru bo już patrzeć na siebie nie mogę :wink:
    Miłego dzionka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    I my sie witamy. Mi dziś dziecko zafundowało stresy, bo nie obudziła mnie jak co noc kopniakami. Nad ranem też była cisza , więc już zaczęłam sie denerwować czemu się nie rusza. Oczywiście księżniczka obudziła się, jak tylko tatusia usłyszała:)
    Migotynko ja też miewam takie bóle od jelit, ale zazwyczaj kończą się wizytą w toalecie.
    Miłego dnia wszystkim:)
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    Dzien dobry wszystkim ,mam straszne zawroty glowy ,to bedzie wrecz durne pytanie ,ale wiecie od czego to moze byc ? Jestem po sniadanku,leki wzielam,witaminy ,zelazo tez .
    --
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    hej dziewczyny ja jeszcze dospalam trzy h i już żałuję bo obudzilam się jeszcze bardziej zmęczona...

nera może od jedzenia i z tego co pamiętam to ty chyba anemie mialas

migotynko to pewnie przez kalafior :-)
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    Cześć dziewczyny!

Widzę, że wczorajszy wieczór był ciężki u większości, a dzień też nie zapowiada się lepiej. Przynajmniej u mnie jakoś tak pochmurno za oknem i chyba zanosi się na jakieś opady deszczu :sad: No ale nie ma to jak poprawić sobie humor nową fryzurą :wink:

Nera a jak u Ciebie z ciśnieniem? Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale czy Ty nie jesteś niskociśnieniowcem? Bo ja jestem, a wiem, że pogoda czasem tak na mnie wpływa... Tylko może nie są to aż takie straszne zawroty głowy o jakich piszesz. Jak możesz to zmierz sobie ciśnienie.
    -- ;
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    ew3ame: nera może od jedzenia i z tego co pamiętam to ty chyba anemie mialas

mam niestety i watpie ,ze leki sobie z nia rade dadza .Dwie poprzednie ciaze towarzyszyla mi caaaaly czas ,jakas licha ta krew mam .:devil:
    --
  3.  permalink
    nera a może to od pogody? Bo dzisiaj u nas w Łodzi jest masakrycznie pochmurno....Ciśnienie jest do dupy...Nawet mój syn jakiś taki niemrawy dzisiaj...
    ciągnie mnie w pachwinie....ehhh....też jakaś ospała jestem..
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorwyder
     permalink
    buraki świetnie poprawiają wyniki krwi z herbatą z pokrzywy ale musiała byś konsekwentnie pić sok lub jeść buraczki codziennie no i pić pokrzywe
    --
    •  
      CommentAuthorNera86
     permalink
    anairda1986 a moze ...fakt pogoda taka nijaka ,choc moja Gabi pelna vigoru jak zawsze ,jak to mowia -sen dobry na wszystko ,wiec sie troszeczke przespie ,milego dzionka :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Dziewczyny byłam USG wszystko ok ale niepokoi mnie to że kosmówka pokrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy co to może znaczyć ??
    --
    •  
      CommentAuthordżasti
     permalink
    Witam się popołudniowo już. Ja też wczoraj miałam skurcze, kilka razy mnie złapało i puszczało. Też się wystraszyłam, mimo tego, że spodziewałam się, że macica może ćwiczyć. Ale przez to zagrożenie przedwczesnym porodem jestem chyba bardziej na to wszystko wyczulona. Nie miałam niestety nospy. Ale dziś rano już było ok, tylko mnie cały brzuch po prostu bolał. I mam takie dziwne kłucia od jajnika aż po żebra. Ustaliłam z m., że jak coś będzie dziś się dziać to on po mnie przyjedzie i jedziemy na IP. Jak tak miałam w 16 tc, to lekarz kazał bezwględnie leżeć.
    -- ,
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    oj Migosiu , współczuję tego strachu co wczoraj musiałaś czuć ....:confused: dobrze, ze się uspokoiło, to najważniejsze :) no i faktycznie to mogło być po jedzonku ,,, ja się ostatnio strasznie męczyłam po fasolce ... ;/
    anairda1986: [/quote][quote=anairda1986]też jakaś ospała jestem..
    --
    ja dziś też okropnie się czuję, dobrze że głowa na karku, bo bym ją zdolna dziś była gdzieś zgubić .... :neutral:
    Dżasti, leż jak najwięcej i odpoczywaj , no i niech mąż zaopatrzy cię w nospę ... będziesz spokojniejsza
    --
  4.  permalink
    stokosia87: Dziewczyny byłam USG wszystko ok ale niepokoi mnie to że kosmówka pokrywa ujście wewnętrzne szyjki macicy co to może znaczyć ??
    --

kosmówka czyli to z czego za chwilę powstanie łożysko zakrywa ujście wewnętrzne, czyli przoduje. Fachowo się to nazywa łożyskiem przodującym. Ale spokojnie, im większa ciąża tym kosmówka powinna się przesunąć i przestanie zakrywać ujście szyjki.

a lekarz coś mówił?Myślę że powinnaś dużo odpoczywać i będzie okej. Póki nie ma krwawienia ani bóli to jest w porządku:)
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Stokosia, znaczy tyle że póki co masz łożysko przodujace, też tak miałam 2 razy. Musiałam się mocno oszczędzać, nie dźwigać nic. Trzeba to kontrolować bo zwykle jak macica rośnie to łożysko przemieszcza się do góry i jest ok :-) no i mieliśmy zakaz współżycia póki się nie przesunęło do góry
    --
    •  
      CommentAuthoranairda1986
     permalink
    Tejsha ja postanowiłam że dziś ogarnę mieszkanie, ale leżę na łóżku i oglądam Rodzinkę.pl....Jeszcze powinnam obiad zrobić, umyć głowę, ale szczerze powiedziawszy to masakrycznie mi się nie chce...wogóle odkąd jestem w domu i nie pracuję ani nie studiuję to jestem mega rozlazła....

jak wstawałam przez 3 lata o 5:20 to miałam czas na wszystko...jechałam autobusem 50km w jedną stronę, w szpitalu spędzałam 6 godzin,weekendami studia magisterskie, później powrót to miałam czas na wszystko...i obiad by ugotowany, posprzątane...a teraz? kuuurde...
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Lekarz robiący mi USG nie jest moim lekarzem prowadzącym , więc za dużo mi nie powiedział.
    Mam się zgłosić do lekarza prowadzącego i nie współżyć tylko tyle wiem :confused:
    A mój lekarz będzie dopiero za tydzień bo wyjechał do Krakowa...
    --
  5.  permalink
    stokosia87: Lekarz robiący mi USG nie jest moim lekarzem prowadzącym , więc za dużo mi nie powiedział.
    Mam się zgłosić do lekarza prowadzącego i nie współżyć tylko tyle wiem :confused:
    A mój lekarz będzie dopiero za tydzień bo wyjechał do Krakowa...

stokosia będzie dobrze. Tak jak pisała ci Magda która miała taką samą sytuację. Nie współżyć, oszczędzać się, nie dźwigać.Łożysko się podniesie.
    -- [/url[/url]
    •  
      CommentAuthorstokosia87
     permalink
    Obyś kochana miała rację bo ja już w panike wpadam...
    Uciekam do pracy :)
    Miłego dzionka mamuśki :D
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cześć mamusie :bigsmile:

Widzę, że pogoda i bezsenne noce nas nie oszczędzają... ah jeszcze tylko chwilka i naładujemy się słoneczkiem- mam nadzieje!

My dzisiaj mamy wizytę... jak tak sobie pomyślę... kto wie czy nie ostatnią? a może chociaż przedostatnią :shocked:
    --
  6.  permalink
    Ev., a jak czujesz? Ze ostatnia juz moze byc? ;)
    --
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
     permalink
    witamy się po drugiej stronie brzuszka. Niunia jutro skończy dwa tygodnie. Taka mini fotka na chwilkę;)
    A co to się u Was dzieje? Żadna się nie rozpakowuje?:wink:
    Ev to już niedługo...trzymam kciuki:wink:

Usunięto
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    cytrynko widziałam fotkę już na dzidziach z resztą zostawiłam ślad
    to jeszcze napiszę, że naprawdę cudnie wyglądacie!

Spoko kochana ja tak do 3 tyg się rozpakuję :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Żadna się nie rozpakowuje?

poki co nie :) nasze dzieciaczki chca byc chyba mega terminowe :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorŻabka221
     permalink
    na to wygląda cloe ;) nie spieszy im się ;)) byście mogły trochę listę zwolnić :wink:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Witam sie srodowo :bigsmile:
    U mnie od samego rana niestety nie bylo za ciekawie :sad: mlody jakos nie mial ochoty sie ruszyc i zaczynalam sie martwic bo nawet na glos czy dotyk meza nie reagowal :shocked: co zazwyczaj bylo norma!! ale jakos po sniadanku zaczal sie rozkrecac i stwierdzilismy, ze moze w nocy jak my spalismy on wrecz przeciwnie i dlatego rano tak mu sie dobrze spalo:wink:
    Zmartwila mnie jeszcze jedna sprawa a mianowicie mam bicie serca 128 :shocked: i nie wiem czy przy koncowce to norma ?? cisnienie poczatkowo mialam wysokie ale spadlo i na chwile ocecna jest 109/ 65 wiec okey...
    Dziewczyny na koncowce brzuszki opadly?????? ja dzis z przerazeniem stwierdzam , ze moj tak ...aaaaaaaaaaaa juz sie boje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Ange: mlody jakos nie mial ochoty sie ruszyc i zaczynalam sie martwic

Ange u mnie było to samo :) Może się zmówili:) Dobrze, że już wszystko do normy wróciło i nie trzeba się stresować.

Dziewczyny pisałyście plan porodu? Ja chyba wezmę ten ze strony Rodzić po ludzku, ale jestem ciekawa czy w ogóle to się uwzględnia w szpitalach?
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Żabka221: byście mogły trochę listę zwolnić

:))) tez na to czekam :wink:

Ange: Dziewczyny na koncowce brzuszki opadly?????? ja dzis z przerazeniem stwierdzam , ze moj tak ...aaaaaaaaaaaa juz sie boje
    --

mnie jakies 2 tygodnie temu....i nadal cisza...
    --
    •  
      CommentAuthorZebra82
     permalink
    dżasti: Ja też wczoraj miałam skurcze, kilka razy mnie złapało i puszczało.

Dżasti u mnie wczoraj też nieciekawy wieczór. Zaczęło się od jakiegoś kłucia podbrzusza z prawej strony podczas ruchu. Jak podniosłam prawą nogę trochę w górę to aż mnie zgięło w pół. Już miałam wizję wyrostka robaczkowego:shocked: Brzuch mi zaczął twardnieć, więc się położyłam, wzięłam później nospę i rano było już lepiej. Podczas ruchu jeszcze mnie boli, ale już nie tak mocno. Nic się poza tym nie dzieje, więc na razie nie panikuję i tak jak Ty obserwuję się i w razie czego będziemy gdzieś jechać.

Ciśnienie mnie zwala z nóg, ale dzidzia szaleje jak rzadko kiedy :wink: Najbardziej dokazywała jak wyskoczyliśmy do sklepu żeby dokupić parę ubranek na początek, bo akurat była promocja. Chyba będzie miłośniczką zakupów :cool:

Cytrynka śliczne zdjęcie :heart:
    -- ;
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    Akirka to moze taki dzien dzis i zle na niego reaguja:wink: ja planu porodu nie pisalam bo u nas tego w szpitalu nie ma...
    Cloe to mysle, ze jeszcze troszke i ty pierwsza na porodowce sie znajdziesz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormagda19800
     permalink
    Mi się wydawało że brzuch mam jeszcze wysoko, póki mnie kolega ginekolog nie uświadomił że wręcz przeciwnie, już jest nisko, no szok...chyba muszę torbę dopakować wreszcie... Właśnie wracamy z ikei gdzie kupilam kapcie do.szpitala. Jutro wizyta, doktor pewnie młodą pomierzy i może już termin cc wyznaczy:shocked:
    --
    • CommentAuthorAnge
     permalink
    No to Madzia trzymamy kciuki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Ange: Cloe to mysle, ze jeszcze troszke i ty pierwsza na porodowce sie znajdziesz

:) a nie obrazilabym sie :))) ale mojemu Synusiowi chyba naprawde sie nie spieszy...
    --
    •  
      CommentAuthortejsha
     permalink
    anairda1986 , i ja tak mam, odkąd zaszłam w ciążę strasznie się rozleniwiłam ,,, zwłaszcza ostatnio :confused: mam nadzieję, że jak ta prawdziwa wiosna przyjdzie to się zmieni:wink:
    stokosia87 , będzie dobrze, oszczędzaj się a będzie dobrze :wink:
    cytrynka , ślicznie obie wyglądacie :winkkiss: wszystkiego dobrego:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKandyzowana
     permalink
    Dziewcyzny mam dylemat pieluszkowy na samiusieńki początek by zabrac do szpitala - poruszylam temat w WYPRAWKI i jesli mogłybyscie tma zajrzec jesli macie juz jakies doswiadczenie i sie wypowiedzieć :D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.